رسم نانوشته سالهای اخیر در تولید گوشی های موبایل افزودن امکانات فوق العاده به محصولات هوشمند موسوم به All in One و محدود نمودن تولیدات Feature Phone به یک قابلیت تنهاست. این رسم مدت کوتاهی ست توسط سونی اریکسون در حال تغییر کردن است و G705 ثمره این تغییر است محصولی که قرار ندادن آن در دسته هوشمندها کار ساده ای به نظر نمی رسد. با ما در نگاهی به این محصول ساختار شکن همراه شوید.
مدل و نام | SonyEricsson G705 |
ابعاد | 14.3×47×95 میلی متر |
وزن | 98 گرم |
صفحه نمایش | 2.4 اینچ |
320×240 پیکسل | |
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ | |
دفترچه تلفن | تا 1000 عنوان |
کارت حافظه+حافظه داخلی | M2+120MB |
ارتباطات | GSM چهار بانده+GPRS+EDGE+3G+Bluetooth |
سیستم عامل | ندارد |
پردازنده | نامشخص |
وضوح دوربین | 3.15 مگاپیکسل بدون قابلیت اتوفوکوس |
حداکثر وضوح فیلمبرداری | QVGA با 15 فریم در ثانیه |
ظرفیت باتری | 950mAh |
سری G در نامگذاری جدید سونی اریکسون که از سال گذشته به این سو جایگزین شیوه قبلی نامیده شدن محصولات این شرکت گردید، به معنی تولیدات با قابلیت بالا جهت اتصال به شبکه در هر دو وجه نرم افزار و سخت افزار است و از گوشی های دارای این نامگذاری انتظار دسترسی به مشخصات ارتباطی بالا همراه با بهره مندی از مرورگرهای از پیش نصب شده و با امکانات بالا می رود. در این میان گذشته از دو هوشمند لمسی این کلاس یعنی G900 و G700 که بدلیل مشکلات ایجاد شده بر سر ادامه سرمایه گذاری بروی Symbian UIQ احتمالا آخرین هوشمندهای لمسی مبتنی بر این نوع Symbian می باشند، تنها مدل های دیگر تولید شده در این سری شامل G502 و G705 است که هر دو مشخصات سخت افزاری بالایی را مخصوصا در ارتباطات 3G ارائه می دهند و از این راه با ارتقا نسخه UMTS بکار گرفته شده در دو اسمارت فون این رده به HSDPA در این زمینه کاملا موفق عمل کرده اند. G705 اما در دیگر زمینه های ارتباطی پا را از این نیز فراتر گذاشته است و با ارائه چندین قابلیت منحصر به فرد در رده Feature Phone ها، به قلمرو اسمارت فون ها کاملا نزدیک گردیده است به بیانی روشن تر این دومین محصول غیر هوشمند سونی اریکسون است که دو قابلیت فوق العاده Wi-Fi و GPS را با هم ارائه کرده که این موضوع در میان سایر رقبا نیز بسیار کمیاب است و مثلا نوکیا به تازگی نمونه ای مشابه این گوشی را با نام 6260Slide به نمایش گذاشته است. محصولی که البته فاصله فراوانی تا حضور رسمی در بازار دارد.
G705 در نگاه اول بدون شک گوشی زیبائی ست و با اینکه در ساختار آن همانند اکثر اوقات خبری از فلز نبوده و تمامی قسمت های بدنه بطور کامل از پلاستیک ساخته شده اند اما این به هیچ عنوان تاثیر منفی در مجموعه این مدل نداشته است. ابعاد دستگاه 14.3×47×95 میلیمتر با وزن 98 گرم است که در تمامی موارد از رقبای انگشت شمار خود کوچکتر و سبک تر به حساب می آید (کافی ست آن را با 6260Slide با ابعاد 15.4×46.5×99میلیمتر و وزن 114 گرم مقایسه کنید). صفحه نمایش گوشی بزرگترین نمونه ای ست که تاکنون در نمونه های غیر هوشمند سونی اریکسون به کار گرفته شده است این صفحه نمایش 2.4 اینچی بر طبق روال معمول دارای رزولوشن 320×240 (QVGA) بوده و قادر به نمایش 256 هزار رنگ است. کیفیت این صفحه نمایش البته در سطح برترین های این رده جای نمی گیرد اما همانند روال همیشگی سونی اریکسون کیفیت مطلوب و رضایت بخشی در محیط های مختلف نوری به نمایش می گذارد. این صفحه نمایش با کمک شتاب سنج داخلی امکان چرخش اتوماتیک تصویر را در چندین منوی مختلف در اختیار کاربر قرار می دهد. بر بالای صفحه نمایش دوربین دوم تماس های ویدئویی و اسپیکر برقراری تماس نوار باریک و مستطیل شکلی را با یکدیگر به اشتراک گذاشته اند و حسگر تنظیم نور گوشی نیز در کناره سمت چپ این بخش جای گرفته است.
بخش کنترلی صفحه کلید گوشی دارای طراحی محافظه کارانه ایست که پیش از این بارها و بارها در مجموعه سونی اریکسون مشاهده کرده ایم در اینجا از دو بخش جداگانه برای جایگذاری دو Soft-Key در بالا همراه با کلیدهای دایره ای برقراری و رد تماس در میانه و بلاخره دو کلید C و Activity Menu در ردیف پائین استفاده شده است که D-Pad دایره ای این بخش را در بر گرفته اند. از نقاط مثبت این طرح می توان به ابعاد و Feed Back مناسب کلیدهای سیاه رنگ یعنی دو Soft-Key و کلیدهای تصحیح و Activity Menu نام برد و گلایه آمیز ترین عناصر این بخش مطمئنا کلیدهای طلائی آن است جائیکه هر سه کلید برقراری و رد تماس به همراه کلید تائید میانی در D-Pad نسبتا کوچک و بیش از اندازه فرو رفته طراحی شده اند که این در استفاده راحت و بدون مشکل از این کلیدهای مهم تاثیر منفی مشهودی گذارده است.
صفحه کلید عددی گوشی نمونه بسیار جالب و کارآمدی ست در اینجا از کلیدهای کاملا بزرگ و نسبتا برجسته ای استفاده شده است که در هر دو حالت افقی و عمودی از یکدیگر تفکیک شده اند. در این میان ارتفاع ملایم کلیدها از کف دستگاه در کارکرد بهتر این مجموعه کاملا موثر بوده است. از دیگر نکات مثبت این قسمت می توان به فاصله بسیار مطلوب بالاترین ردیف این مجموعه از کشوی بالایی اشاره کرد که مطلقا کوچکترین محدودیتی در دسترسی به این بخش ایجاد نمی کند. ستون سمت راست این صفحه کلید همانند گوشی های مخصوص عکاسی که دارای میانبرهای عکاسی بوده و یا گوشی های مخصوص موسیقی که کلیدهای اختصاصی پلیر دارند، دارای برچسب هایی برای کنترل محتوا در هنگام استفاده از مرورگر گوشی ست که از بالا به پائین عبارتند از میانبر وارد کردن متن، Bookmark، بازگشت به Home Page و زوم در محتوا. نور پس زمینه تمامی کلیدهای این قسمت سفید یکنواخت و نسبتا پر نوری ست که شامل میانبرهای وبی نیز می شود و آنها را در همه حال روشن نگاه می دارد اما با گشودن مرورگر اینترنت نور پس زمینه این کلیدها به بنفش تغییر رنگ پیدا می کند.
سمت چپ گوشی محل حضور پورت پر سرعت اتصالات سیمی دستگاه است که تنها تغییر حاصل شده در این بخش انتقال این پورت از پائین به بالاست و در غیاب پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست، پورت USB اتصال به کامپیوتر و پورت اختصاصی شارژر، همچنان وظیفه برقراری تمامی ارتباطات سیمی را برعهده دارد. نشان M2 حک شده در زیر این قسمت به محل اسلات کارت حافظه گوشی در زیر کاور باتری اشاره دارد که بدون برداشتن این کاور امکان دسترسی به این بخش وجود ندارد. سمت راست دستگاه بر طبق انتظار شامل دو بخش همیشگی Rocker تغییر صدا (و کنترل زوم) و شاتر تک حالته دوربین است که هر دو کلید نسبتا باریک و کاملا سفت و غیر ارگونومیک طراحی شده اند. بالای گوشی محل حضور دکمه کوچک و نوظهور Play/Pause برای پلیر دستگاه است که در تمامی منوها (البته بجز در هنگام مکالمه و در منوی عکاسی)، امکان احضار و متوقف کردن پخش آهنگ را در اختیار کاربر قرار می دهد. از نکات مثبت این کلید مستقل عمل کردن آن از قفل صفحه کلید در هنگام متوقف نمودن موسیقی ست به معنای دیگر اگر گوشی در حال پخش موسیقی باشد و صفحه کلید آن نیز قفل گردیده باشد می توان بدون احتیاج به گشودن قفل صفحه کلید اقدام به متوقف نمودن پخش آهگ نمود البته عکس این عمل یعنی پخش آهنگ از حالت سکون بدون گشودن قفل صفحه کلید امکان پذیر نیست. تنها المان های حاضر در بخش پائینی شامل قفل اسلایدی کاور باتری و محلی برای اتصال بند است.
طراحی پشت گوشی بر زیبائی های G705 افزوده است. در اینجا گذشته از دوربین 3.15 مگاپیکسلی فاقد اتوفوکوس دستگاه و تک فلش LED آن که در بالای این بخش جای گرفته اند، نشان سبز رنگ سونی اریکسون همراه با اسپیکر اصلی دستگاه دیده می شود که با چند دایره کوچک و بزرگ به زیبائی تزئین گردیده است. این طرح البته بر پشت لبه بالا رونده فوقانی (محل پشت صفحه نمایش) نیز تکرار گردیده است. باتری BST-33 موجود در G705 دقیقا همان نمونه ای ست که پیش از این در K810 نیز بکار گرفته شده بود. این باتری 950mAh بروی کاغذ توانائی روشن نگاه داشتن دستگاه را برای 400 ساعت در حالت Stand-by و 10 ساعت در هنگام مکالمه را داراست، اعدادی که در دنیای واقعی و بسته به نوع استفاده از 2 تا 4 روز تغییر می یابند. محل جایگذاری سیمکارت در قسمت بالای گوشی و در مجاورت دوربین آن است و با اینکه ظاهرا ارتباطی با باتری دستگاه ندارد اما عملا امکان خارج کردن آن بدون درآوردن باتری وجود ندارد.
ساختار منویی گوشی بر طبق روال همیشه از بخش هائی ست که تغییر چندانی را تجربه نکرده است و از لحاظ مقایسه، این ساختار دقیقا همانی ست که پیش از این در C905 نیز بکار گرفته شده است. از اجزای قابل اشاره در این پوسته می توان به امکان تغییر حالات نمایش در منوی اصلی از میان 3×4 ماتریسی، نمای گردشی، و حالت تک آیکونه اشاره کرد. علاوه بر این همانند همیشه امکان فعال سازی حالت Flight (البته همراه با سیمکارت) و دسترسی مستقیم به Activity Menu نیز وجود دارد. G705 با ارائه چندین Theme مبتنی بر فلش، پشتیبانی کاملی از Flash Lite بعمل می آورد.
دفترچه تلفن موجود در G705 را بارها و بارها در مدل های مختلف سونی اریکسون دیده و تجربه نموده ایم این دفرچه تلفن قادر به ذخیره 1000 اسم مختلف با حداکثر 7000 شماره تلفن است که امکان جستجو از روی حروف الفبا و با تایپ تدریجی نام را در اختیار کاربر قرار می دهد. در اینجا نیز به سبک چندین و چند ساله سونی اریکسون امکان نمایش همزمان اسامی موجود در سیمکارت و حافظه داخلی گوشی وجود نداشته و در هر بار می بایست یکی از این دو را برای نمایش برگزید. البته امکان ذخیره همزمان کنتاکت اضافه شده به حافظه داخلی بروی حافظه سیمکارت وجود دارد. ساختار پنج قسمتی افزودن کنتاکت به این دفترچه تلفن، همراه با امکان افزودن تاریخ تولد وارد شده در این لیست به تقویم دستگاه از موارد تکراری همیشگی این بخش است که پیش از این بارها و بارها به آن پرداخته ایم. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز هیچ نکته جدیدی در بر ندارد و در سه قسمت همیشگی تماس های دریافتی، تماس های از دست رفته و تماس های برقرار شده مجموعا تا 30 عنوان جای می گیرد. G705 بعنوان یک تلفن عملکرد کاملا رضایت بخش و مطلوبی دارد و گذشته از شفافیت صدا در هر دو سمت تماس از صدای زنگ و ویبره قابل قبولی نیز برخوردار است. بهترین مشخصه G705 در هنگام برقراری تماس شماره گیری هوشمند آن است که با گرفتن یکی دو شماره اول تمامی حالت های عددی و حروفی ممکن را از دفترچه تلفن در مقابل شخص قرار می دهد.
منوی پیام ها در G705 واجد نکته جدید و مهمی ست در اینجا گذشته از حالت معمول در این منو برای نوشتن پیام و دسترسی به inbox، بخش جدیدی برای مدیریت پیام ها وجود دارد که مهمترین قابلیت آن اختصاص Category های مختلف به پیام های متفاوت است از دیگر موارد قابل ذکر در این بخش امکان انتقال پیام ها به کارت حافظه، و مرتب نمودن آنها بر اساس زمان و تاریخ و برحسب کنتاکت های مختلف است. Category های پیش فرض این قسمت شامل شش عنوان Business، Favorites، Follow Up، Fun، Holiday و important می گردد که البته کاملا قابل تغییر سفارشی سازی هستند. در این حالت و با اختصاص این برچسب ها بروی پیام ها امکان مشاهده آنها در هر دو قسمت باکس اصلی و برچسب اختصاصی وجود دارد. از موارد منفی در این چینش عدم اطلاع از برچسب احتمالی اختصاص یافته به یک پیام در باکس اصلی و یا حتی عدم اطلاع از گشوده شدن احتمالی پیام در این باکس است.
منوی مولتی مدیائی Media Center یکی از قسمت های اصلی در ساختار منویی گوشی ست این قسمت که از ساختاری مبتنی بر فلش استفاده می کند امکان دسترسی به تمامی بخش های صوتی، تصویری و سرگرمی دستگاه را فراهم کرده و تنظیمات مختلف بخش های مذکور نیز در آن دیده می شود. یکی از قسمت های اصلی این منو، پلیر پخش موسیقی دستگاه است که بر طبق انتظار از نوع Music Player 3.0 می باشد که شباهت نزدیکی به Walkman 3.0 در گوشی های سری W دارد. در اینجا گذشته از پشتیبانی قدرتمند از چندین و چند فرمت مختلف صوتی، امکان فعال سازی MegaBass همراه با قابلیت Stereo Widening وجود دارد. پلیر پخش ویدئوی دستگاه نیز حاوی نکات مثبت فراوانی ست که حرکت سریع رو به عقب و جلو، امکان چرخش اتوماتیک تصویر از حالت افقی به حالت تمام صفحه و از همه جالب تر امکان تهیه Screen Shot از تصویر ویدئویی و ذخیره آن در گالری از نمونه های آن محسوب می شوند. گالری نمایش تصاویر نیز همانند اکثر مدل های سونی اریکسون یکی از بهترین ها در کلاس خود محسوب می گردد در این بخش تصاویر گرفته شده توسط دوربین و تصاویر ذخیره شده در حافظه دستگاه در دو منوی جداگانه تفکیک گردیده اند و برای هر کدام امکان اختصاص تگ های مرتبط و گزینه های ارسال تکی یا گروهی وجود دارد. از دیگر موارد قابل ذکر در گالری نمایش تصاویر می توان به امکان Geo-Tagging عکس های گرفته شده توسط دوربین و اسلاید شوی پیشرفته این قسمت اشاره کرد. رادیوی FM با قابلیت RDS همراه با امکان پیشرفته TrackID از دیگر موارد موجود در بخش مولتی مدیائی این مدل محسوب می گردند. حافظه داخلی G705 رقم نسبتا بالای 120 مگابایت است که به کمک کارت حافظه M2 به راحتی قابل افزایش است. به همراه گوشی یک کارت یک گیگابایتی نیز ارائه می شود.
دوربین 3.15 مگاپیکسلی گوشی در غیاب هرگونه المان حرفه ای نظیر فوکوس اتوماتیک، کاور و فلش زنون، از بخش های کاملا جانبی دستگاه محسوب می گردد. ساختار منویی این دوربین شباهت نزدیکی به نمونه های سری C داشته و در آن تنظیمات مختلف در ستون سمت راست صفحه نمایش جای گرفته اند. تنظیمات نچندان متعدد این بخش شامل White Balance، حالات عکاسی، افکت های رنگی، تایمر سرخود، تنظیمات فلش، ابعاد عکس و منوی تنظیمات پیشرفته (Multi menu) می گردد که به روشنی نشان از عدم تاکید بر دوربین در این مدل دارد. شاید برترین قابلیت این دوربین همان امکان ثبت ماهواره ای تصاویر بروی نقشه است (Geo-Tagging)، که با انجام این کار امکان مشاهده این گونه تصاویر در گالری با فعال کردن تگ View on Map بروی نرم افزار Google Maps موجود در گوشی وجود دارد. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین با اینکه عدم وجود فوکوس اتوماتیک در کیفیت کار آن تاثیر مشهودی گذاشته است اما در کلاس خود و درمیان دیگر رقبا نمونه چندان بدی هم محسوب نمی شود. فیلمبرداری این دوربین بر طبق انتظار نمونه درخشانی نیست و وضوح QVGA با 15 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 حداکثر کیفیتی ست که نصیب کاربر می گردد.
و اما بعنوان یک گوشی مخصوص گردش در اینترنت، G705 به مرورگر بسیار کاربردی NetFront v3.4 مجهز گردیده است که پیش از این در C905 نیز بکار گرفته شده است. این مرورگر فوق العاده که امکان کارکرد اتوماتیک در هر دو حالت افقی و عمودی با کمک شتاب سنج داخلی دستگاه را دارد، از ظاهری حرفه ای با امکاناتی در حد بزرگان این رده (همچون Opera mini) برخوردار بوده و در اکثر اوقات در گشودن سایت های با طراحی پیچیده نیز با مشکلی روبرو نمی شود. از امکانات شایسته تقدیر این مرورگر می توان به جستجو در محتوای صفحه باز شده، استفاده از یک موس قابل کنترل با D-Pad و دسترسی مستقیم به چندین بخش صوتی و تصویری در سایت سونی اریکسون اشاره کرد. نگفته پیداست که برای یک گوشی حاضر در سری G، ارتباطات یکی از مهمترین قسمت های دستگاه محسوب می شود که G705 در این زمینه نیز کاملا موفق عمل کرده است. راه های ارتباطی گوشی شامل چهار باند GSM همراه با فرکانس 2100 مگاهرتز در HSDPA برای ارتباطات تلفنی و هر چهار عنوان HSCSD، EDGE، GPRS و 3G در ارتباطات پر سرعت می گردد که سرعت قابل توجه 7.2Mbps در ارتباط 3G چشمگیرترین عنوان در این قسمت محسوب می گردد. گزینه های ارتباطی بی سیم در این مدل نیز شامل Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.0 است که البته در کمال تاسف سرعت اتصال Wi-Fi حداکثر به 5Mbps محدود شده است و از این نوع اتصال در Application جذاب YouTube نمی توان استفاده کرد. پورت USB 2.0 نیز همانند همیشه وظیفه اتصال گوشی به کامپیوتر را برعهده دارد که چهار گزینه موجود در هنگام برقراری این اتصال شامل Mass Storage، USB Internet، Media Transfer و گزینه ای برای پرینت مستقیم تصاویر است.
گیرنده داخلی GPS با پشتیبانی از A-GPS و با بهره گیری از نرم افزار Google Maps یکی دیگر از امکانات مهم G705 به شمار می آید. منوی مسیر یابی گوشی که اینک Location Service نامیده می شود، امکان تعیین دقیق مختصات فعلی، امکان پیدا نمودن مسیر مورد نظر تا یک هدف مشخص و ذخیره نمودن مکان های مهم تحت عنوان Favorite Locations را در اختیار کاربر قرار می دهد. دو نمای همیشگی این بخش Map View و Satellite View نام دارند و گذشته از این اطلاعات ترافیکی نیز در این قسمت قابل نمایش هستند. یکی از قسمت های مهم موجود در این منو، Way Finder نام دارد که در چندین نمای مختلف سه بعدی و دو بعدی امکان مسیریابی کامل از روی نقشه را با راهنمای صوتی فراهم می آورد البته همانطور که به راحتی می توان حدس زد این سرویس، رایگان و بدون هزینه نیست. Tracker یکی دیگر از بخش های موجود در G705 است که با GPS موجود در گوشی مرتبط است این برنامه ورزشی که پیش از این در C702 بطور کامل در رابطه با آن صحبت نمودیم با اتصال به ماهواره به ورزشکار اجازه ثبت مسافت، زمان، سرعت و میزان کالری مصرف شده در حین تمرین را می دهد.
SonyEricsson G705 دستگاهی ست که در کلاس Feature Phone ها در مقام بالائی جای می گیرد و قابلیت هایی همچون گیرنده های Wi-Fi و GPS از مواردی هستند که در کمتر نمونه ای در این کلاس و در این قیمت بطور یکجا دیده می شود. این گوشی زیبا مدت بسیار کوتاهی ست که با قیمتی در حدود 250 یورو به بازارهای جهانی عرضه شده است و البته همچنان خبری از حضور آن در بازارهای داخلی به گوش نرسیده است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سلام
خیلی شیک و زیباست و کامل
ممنون مثل همیشه عالی بود آرش جان
منم با نظر ali racer موافقم دیگه سونی اریکسون باید یه فکری به حال این آیکوناش ومنو هاش بکنه همچنین فیلمبرداری گوشی های سونی اریکسون خیلی ضعیفه دیگر مشکل عمده سونی اریکسون پورت usb اونه که باید به mini usbتغییر کنه و واسه هندز فری هم یه پورت 3.5mm قرار بده
عالی بود…….
با این طوفانی که برند ها با گوشی های لمسی راه انداختند….هنوز هم میشه تک بوته هایی مثل g705 و w705 رو دید….
آقا آرش منتظر x1 هستیم
ممنون
خیلی ممنون .
گوشی خوبیه ولی فعلا قیمتش در حد خودش نیست .
واقعا منو گوشی های غیر هوشمند سونی اریکسون کسالت آور شده
نه به سومی اریکسون نه به سامسونگ که با هر گوشی ای که تولید میکنه یه اینترفیس جدید روش میزاره !!