SonyEricsson XPERIA Arc وسوسه ای برای تمام فصول

44
7147
بلاخره در روزهای پایانی ماه سوم از سال 2011 شرکت سونی اریکسون بر قول قبلی خود مبنی بر ارائه پیشرفته ترین اندروید فون خود در این ماه عمل نمود و Arc بعنوان دومین اسمارت فون High-end سونی اریکسون بعد از X10 روانه بازارهای جهانی شد. در مقاله پیش رو نگاه کامل و دقیقی داریم به این گوشی زیبا و وسوسه انگیز. ما را در این مقاله همراهی کنید.

مدل و نام SonyEricsson XPERIA Arc
ابعاد 8.7×63×125 میلی متر
وزن 117 گرم
صفحه نمایش 4.2 اینچ
854×480 پیکسل از نوع TFT
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+512MB RAM+512MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V2.3 Gingerbread
پردازنده Qualcomm MSM8255 با فرکانس 1 گیگاهرتز
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 720p با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1500mAh

سال گذشته تقریبا در چنین روزهائی سونی اریکسون پس از یک تاخیر چهار ماهه اولین و تنها اسمارت فون اندرویدی خود را با افتخار فراوان به بازارهای مصرف ارائه کرد X10 که هنوز هم بعنوان یکی از قدرتمندترین و محبوب ترین گوشی های کلاس اندروید به شمار می رود در زمان معرفی خود تا حدودی توانست دو قطبی قدرتمند HTC و سامسونگ در رده اندزوید را با رقیب تازه ای روبرو کند البته از نقش موتورولا در ارائه مدل های متعدد در این کلاس که پس از سامسونگ دومین شرکت بزرگ تولید کننده اندروید فون به شمار می رود نیز نباید غافل شد. ساخت X10 برای سونی اریکسون برخلاف اولین مدل از خانواده XPERIA یعنی X1 که توسط شرکت HTC و به سفارش سونی اریکسون ساخته شده بود تجارب گرانمایه ای را در اختیار این اتحاد آسیائی اروپائی قرار داد بطوریکه در مدت زمانی کوتاه پس از ارائه X10 سه مدل متوالی دیگر در این رده با نام های X10 Mini، X10 Mini Pro و X8 به جمع اندروید فون های سونی اریکسون افزوده شدند که در کنار X10مجموعه ای برای پوشش هر سه کلاس قیمتی در گروه اندرویدها را ایجاد نمودند. اما سرعت سرسام آور پدیده ای به نام اندروید و حضور نسخه های جدیدتر این سیستم عامل که تقریبا هر شش ماه یک بار در دسترس قرار می گیرد سونی اریکسون را نیز به مانند دیگر سازندگان مجبور به پذیرش این تنوع و تعدد و قبول این نکته کرد که مدل های ساده یک سال گذشته همچون دو مدل X10 Mini و X8 به هیچ عنوان پاسخگوئی کاربران جدید و مشتاق این کلاس نخواهند بود. در این میان حتی مدل X10 که ظرف چند ماه گذشته بلاخره پس از مدتها به ورزن بالاتری از اندروید ارتقا پیدا کرد و قول هائی مبنی بر ارائه اندروید 2.3.3 در پایان سه ماهه دوم سال 2011 برای آن داده شده است نیز از این موج پیشرفت تکنولوژی و به کنار گذاشته شدن تدریجی مدل های قدیمی تر برکنار نمانده و نیم نگاهی به برخی مشخصات سخت افزاری آن نیاز به ارتقا را با صدائی هرچه بلندتر فریاد می کند که از آن میان شاید مهمترین نکاتی که تقریبا تمامی منتقدان سونی بروی آن دست گذاشته اند به محدودیت در Multitouch و تعداد رنگ های مورد پشتیبانی صفحه نمایش، میزان نسبتا پائین حافظه RAM و صدای نچندان راضی کننده اسپیکر برقراری تماس و اسپیکر اصلی گوشی باشد که همیشه با به میان آمدن نام X10 در ذهن منتقدان این مدل متبادر می شود البته آپدیت نبودن نسخه اندروید دستگاه و سخنان متناقض سونی در این رابطه که بارها گفته های قبلی خود را با اطهار نظرهای جدیدتر رد نموده است عامل مهم دیگری ست که لزوم ایجاد تغییر و معرفی تاپ مدل دیگری به کلاس اندروید فون های سونی اریکسون را حتمی و غیر قابل چشم پوشی می گرداند. تجمع این شرایط و بخصوص پیشرفت سایر شرکت ها در ارائه نمونه های جذاب و پر امکانات مقدمات معرفی یک مدل فوق العاده دیگر با نام Arc را با طراحی انقلابی و امکاناتی قابل قبول فراهم کرده است. Arc علاوه بر زیبائی فوق العاده در ردیف امکانات سخت افزاری نیز با پیشرفت چشمگیری روبرو شده است.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_02.jpgجعبه محتویات XPERIA Arc بجز خود دستگاه شامل یک کارت 8 گیگابایتی جاسازی شده بروی گوشی، کابل استاندارد Micro USB که هم برای اتصال به کامپیوتر و هم برای وصل شده به شارژر کاربرد دارد و بلاخره یک هدست سیمی با طراحی جدید می شود که برخلاف هدست های حاضر در X10 با سرهائی گرد و کوچک طراحی شده اند. بزرگترین غایب قابل ذکر در لیست محتویات جعبه دستگاه مطمئنا کابل Micro HDMI برای اتصال به پورت HDMI حاضر در گوشی ست که بعلت قیمت نچندان پائین این کابل نبود آن در این قسمت می تواند بعنوان یک نکته منفی محسوب شود.

 

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

با در دست گیری گوشی طراحی زیبا و منحصر به فرد آن بیش از پیش نمایان می شود نکات کلیدی در طراحی این مدل علاوه بر صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت به فرم خاص کناره های آن باز می گردد که با دنبال کردن نوار نقره ای جانبی بتدریج از پائین به بخش میانی از قطر دستگاه کاملا کاسته می شود تا اینکه دوباره در بالا قطر گوشی به حالت عادی باز می گردد. بدنه پلاستیکی و کاملا براق دستگاه استعداد فوق العاده ای در جذب اثر انگشت داشته و در اندک زمانی با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود شدت این ماجرا در نسخه مشکی رنگ Arc در مقایسه با نمونه نقره ای آن بسیار بیشتر به چشم می آید.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_03.jpgابعاد گوشی 8.7×63×125 میلیمتر است که البته این قطر 8.7 میلیمتری از باریک ترین قسمت دستگاه یعنی میانه آن اندازه گیری شده و قسمت های بالائی و پائینی آن در حدود 10 میلیمتر قطر دارند ولی با این وجود نیز همچنان می توان Arc را یکی از Slim ترین نمونه های موجود در بازار در تمامی کلاس ها دانست. وزن دستگاه تنها 117 گرم است که این در مقایسه با وزن 135 گرمی X10و با توجه به افزایش 6 میلیمتری ارتفاع در Arc میزان مهندسی طراحی و کاهش وزن ناشی از آن را بخوبی به نمایش می گذارد. در مجموع از لحاظ ارگونومیک و طراحی، امتیاز بسیار بالائی را می توان به Arc اختصاص داد امری که ظاهرا این روزها اهمیت نسبتا بیشتری در مقایسه با مشخصات سخت افزاری و پردازشی اسمارت فون ها برای انتخاب شدن از سوی کاربران دارد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_04.jpgصفحه نمایش Arc یک نمونه 4.2 اینچی ست که تنها نمونه با این سایز در میان گوشی های موبایل است. وضوح این صفحه نمایش همچون X10 برابر 854×480 پیکسل است که از آن بعنوان FWVGA یاد شده و نسبت به مدل های WVGA معمولی با رزولوشن 800×480 پیکسل در خدود 7 درصد پیکسل های پیشری دارد (409920 در مقابل 384000 پیکسل). تعداد رنگ های مورد پیشتیبانی در این صفحه نمایش بلاخره به 16 میلیون عنوان ارتقا یافته و قابلیت مولتی تاچ نیز در لیست امکانات آن به چشم می خورد بدین ترتیب با حضور این دو مورد نقطه پایانی بر مهم ترین انتقادها بر مجموعه سونی اریکسون در بخش صفحه نمایش گذاشته شده است. فناوری بسیار حساس لمسی خازنی و استفاده از پنل LCD با نور backlight از نوع LED دیگر مشخصات این صفحه نمایش را تشکیل می دهند. سونی اریکسون در ساختار این صفحه نمایش از فناوری Sony Mobile Bravia Engine که در تلویزیون های LCD این شرکت نیز دیده می شود بهره برده که بیش از آنکه کلمه ای تبلیغاتی برای فروش بیشتر این مدل باشد تاثیر کاملا مشخصی در کیفیت تصویر با افزایش کنتراست و Sharpness در حین مشاهده عکس ها و نمایش ویدئو دارد. در دنیای واقعی و با حفظ زاویه دید مناسب صفحه نمایش Arc یکی از بهترین نمونه ها در کنار Retina display اپل و SuperAMOLED سامسونگ قرار می گیرد (هرچند که هنوز ClearBlack نوکیا ظاهرا در صدر این لیست قرار می گیرد). عملکرد این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید نیز همچون X10 بسیار مطلوب ارزیابی می شود. در سوی دیگر از نکات منفی این صفحه نمایش علاوه بر غیر فعال بودن حسگر تنظیم اتوماتیک نور باید به زوایای دید نچندان رویائی آن اشاره کرد جائیکه با حرکت به گوشه های تصویر و ملاحظه دستگاه از زوایای تند با اینکه همچنان روشنائی و خوانائی متنون در سطح قابل قبولی قرار دارد اما کنتراست صفحه نمایش تا حد بسیار زیادی افت کرده و رنگ پریدگی مشخصی نیز در تصاویر به چشم می خورد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_05.jpgsony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_06.jpg

بالای صفحه نمایش در Arc به Proximity Sensor و اسپیکر برقراری تماس تعلق دارد و به مانند X10از دوربین دوم نیز در این قسمت خبری نیست. فعال نبودن حسگر تنظیم نور علیرغم اعلام قبلی شرکت در این زمینه و وجود قطعه مشابه ای در این قسمت از جمله دیگر مواردی ست که می توان در این بخش به آن اشاره کرد. زیر صفحه نمایش در طرحی مشابه با X10 سه کلید Back، Home و منو قرار دارند که تا حدودی باریک تر و کشیده تر طراحی شده و محل کلیدهای Back و منو نیز در آن جابجا شده اند و کلید Back از راست به چپ منتقل شده است.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_07.jpgsony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_08.jpg
تنها المان قابل مشاهده در سمت چپ گوشی جک 3.5 میلیمتری هدست است که به فرمی زیبا در بالای این قسمت دیده می شود. کنترلرهای حاضر در سمت راست گوشی به ترتیب از پائین به بالا شامل کلید نسبتا کوچک شاتر دوربین، Rocker بسیار کوچک و باریک تنظیم صدا و بلاخره پورت Micro USB اتصالات سیمی بدون پوشش محافظ پلاستیکی به سبک X10 می شود که البته نبود این پوشش بیش از آنکه نکته ای منفی برای Arc محسوب شود بعلت نیاز به جابجائی مداوم این کاور برای اتصال دستگاه به شارژر و کامپیوتر که در طولانی مدت منجر به استهلاک این قطعه لاستیکی و ایجاد مشکل در ظاهر گوشی می شود حذف این قطعه در Arc نکته مثبتی نسبت بهX10 به حساب می آید. آخرین بخش قابل ذکر در سمت راست گوشی چراغ LED مشاهده وضعیت است که در بالای پورت USB جای دارد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_09.jpgsony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_10.jpgدر بخش بالائی گوشی علاوه بر کلید بسیار کوچک Power، پورت Micro HDMI دستگاه دیده می شود که در زیر یک پوشش پلاستیکی از دید مخفی شده است. زیر دستگاه نیز بجز میکروفون و محل اتصال بند نکته خاص دیگری به چشم نمی خورد

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_11.jpgپشت گوشی و در بالاترین قسمت لنز دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه در کنار تک فلش LED آن قرار دارد انتقال لنز دوربین به بالاترین بخش قابل تصور در این قسمت نکته نچندان مثبتی ست که احتمال پوشانده شدن لنز دوربین بوسیله دست را کاملا افزایش می دهد. دیگر نکته قابل اشاره در این بخش بجز نشان XPERIA و لوگوی سونی اریکسون، اسپیکر اصلی گوشی ست که در مرکز بخش پائینی قرار دارد. جایگذاری اسپیکر اصلی در این قسمت بعلت طراحی خاص دستگاه از پوشیده شدن اسپیکر به هنگام قرارگیری گوشی به پشت جلوگیری می کند. نگاه دقیق تری به بخش پشتی سوراخ کوچکی را در میانه این قسمت نمایان می کند که در زیر آن میکروفون دوم حذف نویز گوشی قرار دارد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_12.jpgبا کنار زدن کاور سرتاسری این قسمت باتری 1500mAh دستگاه ظاهر می شود که علیرغم ظرفیت یکسان نسبت به X10 از فرم و طراحی متفاوتی برخوردار است. زمان های رسمی این باتری شامل 430 ساعت در حالت Stand-by و 7 ساعت در حین مکالمه است که با اینکه زمان Stand-by آن 15 ساعت نسبت به X10 افزایش داشته اما زمان رسمی مکالمه آن 3 ساعت کمتر شده است. دوام این باتری در حین پخش موسیقی در حدود 31 ساعت است. در دنیای واقعی دوام این باتری در یک استفاده نسبتا شدید می تواند تا 2 روز نیز ادامه پیدا کند اما با افزایش میزان استفاده و بخصوص روشن ماندن مداوم اتصال Wi-Fi این زمان می تواند به کمتر از یک روز نیز کاهش پیدا کند. از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت بجز باتری باید به محل جایگذاری سیمکارت و اسلات کارت Micro SD گوشی اشاره کرد که همچون X10 امکان خارج کردن آن بدون درآوردن باتری و خاموش کردن گوشی وجود ندارد. میکروفون دوم دستگاه به منظور حذف نویز در حین تماس (active noise cancelation) نیز در بالای باتری و در کنار محل جایگذاری سیمکارت دیده می شود.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_13.jpgArc برخلاف دیگر مدل های اندرویدی خانواده XPERIA به آخرین نسخه از این سیستم عامل یعنی ورژن 2.3 مجهز شده است نکته ای که در هیچکدام از چهار مدل قبلی این گروه سابقه ندارد. ساختاری منوئی سیستم عامل همان چیزی ست که در دیگر مدل های مشابه نیز به چشم می خورد و نکته خاصی در این قسمت دیده نمی شود. صفحه Home Screen به پنج دسک تاپ مختلف تقسیم بندی شده که در هر کدام امکان جایگذاری Widget های گوناگون وجود دارد و پنج مربع کوچک در بالای صفحه نمایش موقعیت هر دسک تاپ را به اطلاع کاربران می رساند. Pinch Zoom کردن رو به خارج صفحه Stand-by نمای کوچک شده ای از همه دسک تاپ ها به نام Overview mode را به نمایش می گذارد که به راحتی می توان با این روش میان دسک تاپ ها سوئیچ کرد. اولین تغییر قابل ذکر در ساختار منوئی گوشی حذف برنامه اختصاصی Mediascape سونی اریکسون است که پیش از این محلی برای نمایش تصاویر، پخش موسیقی و ویدئوهای حاضر در گوشی بود و حالا بجای آن پلیر جداگانه ای برای موسیقی و فیلم و گالری استاندارد اندروید برای نمایش تصاویر در نظر گرفته شده است. برنامه Timescape که محلی برای نمایش ارتباطات گوشی و شبکه های اجتماعی به فرم زمانی ست البته هنوز در این مدل حضور دارد. قابلیت فولدر بندی آیکون ها با Drag کردن و انداختن آنها بروی یکدیگر و انتخاب نام و ظاهر فولدر از جمله دیگر نکات ویژه در مورد اندروید 2.3 است که در مورد Arc نیز تکرار شده است. میانبرهای چهارگانه موسوم به Docked shortcuts در دو سوی کلید میانی ورود به منو در پائین صفحه Stand-by دسترسی ساده و بدون واسطه ای به موارد دلخواه کاربران ایجاد می کنند در حالت پیش فرض این میانبرهای چهارگانه از چپ به راست شامل Media، منوی پیام ها، دفترچه تلفن و شماره گیر تلفن می شوند.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_14.jpgمنوی اصلی دستگاه نیز همچون همیشه محل تمامی برنامه ها، تنظیمات و Application های حاضر در گوشی ست که بصورت افقی رو به چپ و راست Scroll می شود. در زیر صفحه نمایش و در سمت چپ کلید Home میانبری برای مرتب کردن آیکون های منوی اصلی برحسب موارد متفاوتی همچون تقدم به برنامه های تازه نصب شده، تقدم به برنامه های بیشتر استفاده شده و ترتیب براساس حروف الفبا وجود دارد. آیکون سمت راست نیز قابلیت تغییر و جابجای دلخواه برنامه ها را به کاربر می دهد. بخش notification area در بالای صفحه نمایش که قابلیت Scroll شدن رو به پائین را دارد یکی دیگر از تغییرات مهم در اندروید Gingerbread است که از طریق آن به راحتی می توان به گزینه های ارتباطی اصلی دستگاه بدون نیاز به منوی Setting دسترسی پیدا نمود. اطلاعات آهنگ در حال پخش و پیغام های سیستمی دستگاه نیز در این قسمت در بخش های جداگانه ای به نمایش در می آیند. اندروید 2.3 انتخاب و highlight نمودن متون در برنامه های گوناگون همچون مرورگر اینترنتی را نیز به سطح بسیار بالاتری ارتقا داده جائیکه به محض لمس بحشی از متن زبانه های بزرگی در دو سوی آن ظاهر می شود که به راحتی می توان با انتقال این زبانه ها میزان متن highlight شده را تغییر داد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_15.jpgدفترچه تلفن دستگاه همان نمونه استاندارد اندروید 2.3 با برخی زیباسازی ها از سوی سونی اریکسون است. در اینجا در یک ستون عمودی از برچسب های الفبائی استفاده شده که با لمس هرکدام می توان به سرعت به کنتاکت مورد نظر دسترسی پیدا کرد. مرتب کردن لیست برحسب نام اول یا نام خانوادگی نیز وجود دارد. همچون همیشه می توان اکانت های گوناگون دیگری را از شبکه های اجتماعی با این دفترچه تلفن Sync نمود تا اطلاعات آپدیت شده هرکدام از کنتاکت ها در کنار آنها دیده شود. لمس تصویر هر کنتاکت منوی کوچک pop up را ظاهر می کند که درون آن میانبرهائی برای برقراری تماس، فرستادن پیام و ارسال ایمیل دیده می شود.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_16.jpgبرقراری تماس با Arc به خوبی و بدون کوچکترین مشکلی انجام می شود جائیکه صدای تماس در هر دو سوی گیرنده و فرستنده از کیفیت و بلندی مناسبی برخوردار بوده و از این لحاظ نیز یکی از دیگر مشکلات X10 یعنی صدای تماس پائین برطرف شده است. دیگر نکته مرتبط با این قسمت حضور میکروفون دوم حذف نویز است که به خوبی در محیط های شلوغ و پر سر و صدا نیز موفق به تفکیک صدای اصلی و حذف صدای اطراف می شود. بلندی صدای اسپیکر اصلی دستگاه در سطح نسبتا بالائی قرار داشته و در قیاس با X10 بسیار بلندتر است که از این لحاظ می توان آن را بالاتر ازSamsung S8500 Wave و تقریبا در حوالی HTC Desire HD قرار داد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_17.jpgمشخصات سخت افزاری و پردازشی Arc تغییرات مناسبی را به نسبت X10 تجربه کرده؛ پردازنده اصلی دستگاه از نوع Qualcomm MSM8255 Snapdragon با فرکانس 1 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 205 است که هر دو در مقایسه با X10 بهتر شده اند. حافظه RAM گوشی به 512 مگابایت ارتقا یافته اما حافظه فلش آن در مقایسه با X10 با کاهش به نصف به 512 مگابایت رسیده که از این حافظه در حدود 287 مگابایت آن در اختیاز کاربر است. به همراه گوشی یک کارت حافظه 8 گیگابایتی ارائه می شود که تا 32 گیگابایت امکان ارتقا دارد. Benchmark های اجرا شده بروی Arc اعداد بسیار راضی کننده ای را نمایش می دهند و بعنوان مثال تست Quadrand به رقم فوق العاده 1682 دست پیدا می کند که تنها اندکی کمتر از Nexus S با سخت افزارهای نسبتا مشابه است. تست Neo در نمایش گرافیک سه بعدی نیز رقم 58.6 فریم در ثانیه را در Arc برحای می گذارد که بالاتر ازNexus S با رقم 55.7 است. در خارج از Benchmark ها و در دنیای واقعی نیز اجرای برنامه ها و حرکت در میان منوها از سرعت بالاتر و کیفیت کاملا مشهودی در مقایسه با X10 برخوردار است.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_18.jpgگالری نمایش تصاویر در Arc همان نمونه استاندارد اندروید با ظاهری سه بعدی ست که تصاویر مختلف حاضر در فولدرهای متفاوت گوشی را به شکل thumbnail های زیبائی به نمایش می گذارد که با کلیک بروی هر فولدر محتوای آن به شکل ماتریسی به نمایش در می آید. سرعت گشودن تصاویر و عملیات زوم در آنها با کمک Pinch zoom، Double tap یا دکمه های -/+ با سرعت بالائی صورت گرفته و تقریبا هیچگونه تاخیری در این قسمت دیده نمی شود. امکان مرتب کردن تصاویر براساس زمان گرفته شدن یا ورود آنها به حافظه و میانبری برای دسترسی مستقیم به دوربین از دیگر موارد حاضر در این گالری هستند. بزرگترین نکته منفی این گالری که پیش از این نیز در نسخه های قبلی این برنامه حضور داشته و در این نسخه نیز تکرار شده است نمایش نسخه کوچک شده ای از تصویر اصلی به  منظور پائین آوردن سرعت لودینگ تصاویر در گالری ست البته در صورتی که از این گالری تصویری را با کمک گزینه های ارتباطی دستگاه (بلوتوث، ایمیل و…) به کامپیوتر یا دستگاه دیگری منتقل نمود نسخه اصلی تصویر بدون کاهش حجم منتقل می شود.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_19.jpgپلیر موسیقی دستگاه از لحاظ ظاهری همان قسمت پخش موسیقی در برنامه حذف شده Mediascape است که تراک های موسیقی را از روی نام آلبوم و نام خواننده تفکیک می کند. عناوین حاضر در هر قسمت بصورت الفبائی و در زیر یکدیگر به نمایش در می آیند و Playlist های اتوماتیک نیز همچون همیشه در آن به چشم می خورند. صفحه Now Playing پلیر تنها به موارد استانداردی همچون کنترلرهای سه گانه حرکت رو به جلو و عقب و Play/Pause در کنار میانبر ورود به Library و کلید بی نهایت (∞) محدود می شود که با کمک این آخری می توان به جستجوی سریع آهنگ بروی یو**ت***یو**ب پرداخت. در ساختار Arc به مانند اغلب دیگر اندروید فون ها خبری از ویدئو پلیر جداگانه نیست و در خال پیش فرض نیز پخش ویدئو در آن به فرمت های 3GP و MP4 با وضوح 720p محدود می شود البته نگفته پیداست که می توان پخش کننده های قدرتمند دیگری با پشتیبانی گسترده از فایل های ویدئویی مختلف را از Android Market دانلود و نصب نمود.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_20.jpgافزوده شدن رادیوی FM یکی دیگر از تغییرات اصلی Arc در مقایسه با X10 است. اینترفیس رادیوی دستگاه از طراحی زیبائی برخوردار بوده و قابلیت RDS نیز در آن پشتیبانی می شود. کارکرد رادیوی FM این مدل همچون همیشه به اتصال هدست سیمی گوشی به جک 3.5 میلیمتری هدست وابسته بوده و بدون اتصال هدست رادیو نیز عمل نخواهد کرد. سرویس TrackID برای شناسائی آهنگ در حال پخش از دیگر قابلیت های موجود در رادیوی Arc است.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_21.jpgیکی از نکات مثبت اصلی XPERIA Arc دوربین 8 مگاپیکسلی اتوفوکوس آن است این دوربین که همراه با فلش LED آن ظاهرا تفاوت خاصی با نمونه مشابه حاضر در X10 ندارد در عمل واجد یک فرق بزرگ و نکته مثبت ویژه ای ست؛ سنسور 1/3.2  اینچی این دوربین با اینکه در مقایسه با سنسور 1/1.83 اینچی بهترین Cameraphone حاضر در بازار یعنی Nokia N8 بسیار کوچکتر است اما در عوض از فناوری Exmor R backlit sensor در آن استفاده شده که پیش از این در iPhone 4.0نیز مورد استفاده قرار گرفته بود و عملکرد دوربین در محیط های با نور کم را بهبود می بخشد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_23.jpgساختار منوئی دوربین در مقایسه با دیگر نمونه های مشابه سونی اریکسون بطور کامل تغییر کرده است؛ در اینجا و در ستون سمت راست پیش نمایشی از پنج تصویر آخر گرفته شده توسط دوربین دیده می شود که با اسکرول کردن این ستون به سمت چپ می توان تصاویر مشابه بیشتری را به فرم ماتریسی مشاهده کرد. کنترلرهای اصلی دوربین به ستون سمت چپ منتقل شده اند و سوئیچ دوگانه برای جابجائی میان دوربین عکاسی و فیلمبرداری در مرکز بخش پائینی جای گرفته است. پنج کنترلر اصلی دوربین به ترتیب از بالا به پائین شامل حالت های عکاسی (نرمال، تشخیص صحنه و تشخیص لبخند)، تنظیم وضوح دوربین (8 مگاپیکسل همچنان تنها در حالت 4:3 در دسترس است)، حالت های فوکوس (اتوفوکوس تکی و چندگانه، ماکرو، تشخیص چهره، بی نهایت و تاچ فوکوس)، صحنه های پیش فرض (پرتره، منظره، عکاسی در شب، پرتره در شب، ساحل و برف، ورزشی، جشن و عکاسی از متن) و بلاخره تنظیمات فلش می شوند. با فشردن کلید فیزیکی منو سایر تنظیمات دوربین همچون White balance،  Geo tagging و لرزش گیر تصویر در دسترس قرار می گیرد. کیفیت تصاویر دوربین Arc بر طبق انتظار در سطح فوق العاده ای قرار دارد و علاوه بر جزئیات فراوان، دقت رنگ ها نیز در بالاترین حد خود می باشد و مطلقا اثری از نکات منفی همیشگی در این کلاس همچون Sharpening بیش از اندازه و purple fringing (سایه های بنفش رنگ در لبه های تصاویر با کنتراست بالا) وجود ندارد. یک نکته نچندان ایده آل در این قسمت همانطور که معرفی سخت افزاری گوشی نیز به آن اشاره شد سایز نسبتا کوچک کلید شاتر و محل جایگیری آن است که برای دستگاهی با این اندازه چندان مناسب به نظر نمی رسد البته بر این نکته نیز چندان نمی توان پافشاری کرد چرا که بسیاری از رقبای این دوربین همچون Desire HD،Galaxy S  و یا حتی آیفون چهار و LG Optimus 2X بطور کامل کلید شاتر را حذف کرده اند. فیلمبرداری این دوربین با وضوح 720p با 30 فریم در ثانیه و با فرمت MP4 صورت می پذیرد. اتوفوکوس پیوسته یا Continuous Autofocus یکی از مهمترین نکات مثبت Arc در حین فیلمبرداری ست قابلیتی که پس از آپدیت به نسخه 2.1 اندروید به دوربین X10 نیز افزوده شد. کیفیت ویدئوهای این دوربین از لحاظ میزان جزئیات و بازسازی رنگ ها در سطح ایده آلی قرار دارد و تنها نکته منفی قابل اشاره در آن مسئله Over Sharpening است که احتمالا در آپدیت های آینده دوربین برطرف خواهد شد.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_22.jpgگیرنده GPS دستگاه با پشتیبانی از A-GPS و با تجهیز به قطب نمای دیجیتالی در زمانی در حدود 2 تا 3 دقیقه از حالت Cold Start با ماهواره Lock می شود. برنامه اصلی در نظر گرفته شده برای مسیریابی در دستگاه طبق معمول Google Maps است که Street View و راهنمای صوتی نقطه به نقطه در شهرهای منتخب اصلی ترین قابلیت های آن را تشکیل می دهند. از دیگر قابلیت های نسخه جدید Google Maps باید به Offline Routing (محاسبه و نمایش مجدد مسیر طی شده بدون نیاز به اتصال اینترنت)، نمای سه بعدی ساختمان ها در برخی شهرها، چرخش دو انگشتی و چند مورد کوچک و بزرگ دیگر اشاره کرد.

گزینه های ارتباطی Arc بر طبق انتظار در سطح پیشرفته ای قرار دارند جائیکه از هر چهار باند GSM و تمامی باندهای فرکانسی شش گانه شبکه HSDPA برای برقراری تماس پشتیبانی می شود. اتصال GPRS از سرعت 86Kbps و اتصال EDGE از سرعت 237Kbps برخوردارند؛ سریع ترین گزینه اتصال در این میان نیز به 3G تا 7.2Mbps تعلق دارد. اتصال Wi-Fi این مدل از نوع پر سرعت 802.11n است و DLNA و Wi-Fi Hotspot نیز در آن وجود دارد. بلوتوث نسخه 2.1 با پشتیبانی از A2DP لیست گزینه های ارتباطی Arc را تکمیل می کند.

sony_ericsson_xperia_arc_mobile_review_24.jpgSonyEricsson Arc محصول متفاوتی ست که به شایستگی می توان آن را جایگزینی برای XPERIA X10 نامید. نقاط قوت این مدل در طراحی زیبا و مدرن، صفحه نمایش عریض و با کیفیت، پردازنده قدرتمند و سیستم عامل به روز و بلاخره در دوربین با کیفیت عکاسی و فیلمبرداری خلاصه می شود نکاتی که این روزها مهمترین عوامل انتخاب در نزد تمامی کاربران اعم از حرفه ای و معمولی به شمار می روند. Arc چند روزی ست که با قیمتی در حدود 610 دلار به بازارهای جهانی عرضه شده و به صورت کاملا محدود و غیر رسمی در حوالی قیمت 770 هزار تومان در بازارهای داخلی دیده می شود.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

44 دیدگاه

  1. باسلام اقا ارش میشه کمک کنیدمن یه گوشی عمری پیدا کنم من تا600تومن به زور جور کردم قبلا کا800داشتم که خیلی راضی بودم من چون نمیتونم تندتندگوشی عوض کنم دنبال چیزی میگردم که مثل گوشی قبلیمخوب باشه بعضی چیزهاش خیلی خوب بود شما خودتون حتما میدونید منظورم چیه کلایه چیزی معرفی کنیدودر بارش مفصلا توضیح بدیدتا بعداز 3اقا برم بخرم ممنون

  2. با سلام
    این خیلی زیاد به نوع کاربری شما و هزینه‌ای که برای این کار اختصاص داده‌اید باز می‌گردد اگر به صفحه‌نمایش بزرگ احتیاج دارید و قیمت نیز چندان برای شما مسئله‌ای نیست می‌توانید از آرک استفاده کنید همچنین آرک از محبوبیت بیشتری در نزد برنامه‌نویسان برخوردار بوده و چون دیگری شرکت سونی‌اریکسون وجود خارجی ندارد پیدا کردن یک رام کاستوم حاوی آپدیت‌های اندرویدی جدید برای آن بیشتر از بقیه است در دیگر سو Ray مزیت ابعاد کمپکت‌تر و قابلیت جابجائی بالاتر را دارد و وضوح دوربین آن نیز از Mini‌ بیشتر است در انتها اگر به صفحه‌کلید کامل و مشخصات مناسب و نسبتا پیشرفته فکر می‌کنید انتخاب Mini‌ انتخاب مناسبی ست. در نهایت باید به این نکته نیز توجه کنید که بعلت حافظه RAM پائین (512 مگابایت) هیچ یک از این سه مدل شانسی برای آپدیت شدن به اندروید 4.1 و بالاتر را بصورت رسمی ندارند.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ