جعبه موسیقی: Galaxy در برابر iPod

11
3843
Galaxy Player عنوان نسل جدید پخش کننده های موسیقی سامسونگ است که برای اولین بار در نمایشگاه CES 2011 به نمایش عموم گذاشته شدند شباهت این پخش کننده ها با اسمارت فون های اندرویدی سامسونگ تا اندازه ای ست که بجز قابلیت برقراری تماس تقریبا تمامی امکانات یک گوشی هوشمند اندرویدی در آنها به چشم می خورد. در مقاله پیش رو ضمن معرفی مدل های ارائه شده به این کلاس به مقایسه ای کوتاهی میان این پخش کننده ها و قدرتمندترین رقیب آنها یعنی Apple iPod Touch خواهیم پرداخت با ما همراه شوید.

پخش کننده های موسیقی یا آنگونه که از ابتدا نامیده شدند، MP3 Player ها یکی از محبوب ترین و در عین حال متنوع ترین گجت های دیجیتالی چند سال اخیر به شمار می روند که چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی پیشرفت بسیار سریع و غیر منتظره ای را تجربه نموده اند تا جائیکه هر روزه مدل های جدیدتر و مجهزتری از این گروه به بازار ارائه می شود. نسل اول پخش کننده های موسیقی که در سالهای میانی دهه 90 ارائه شدند از حجم و وزن بسیار بالا و امکانات بسیار محدودی برخوردار بودند که حافظه های بسیار پائین و صفحه نمایش های تک رنگ از جمله اصلی ترین محدودیت های قابل ذکر در مورد آنها بود به تدریج با پیشرفت صنعت ساخت حافظه و استفاده از فلش بجای هارد دیسک از یک سو و حضور صفحه نمایش های بزرگ و با کیفیت از سوی دیگر پخش کننده های موسیقی به جهش بزرگ و فوق العاده ای دست یافتند که بدون شک نقطه اوج آن ارائه نسل نخستین پلیرهای شرکت اپل موسوم به iPod Classic بود که هنوز هم پس از گذشت سالها از محبوبیت آن کاسته نشده است. اما این همه ماجرا نبود و حضور پر رنگ گوشی های موبایل در کلاس های گوناگون کاربری که پخش موسیقی تنها یکی از امکانات رنگارنگ آنها بود پلیرهای اختصاصی موسیقی را تا حدودی در حاشیه قرار داد؛ امکانات پیشرفته سخت افزاری و پردازشی گوشی های موبایل دلیل موجه دیگری بود که کاربران موسیقی را بیش از پیش از پلیرهای محبوب سالهای پیشین دور نماید اما این بار نیز راه حل شرکت اپل در ارائه نسل جدید پخش کننده های خود با نام iPod Touch نجات بخش پلیرهای پرتابل شد. دلیل محبوبیت iPod Touch و فروش فوق العاده آن که همچنان با فاصله فراوانی نسبت به پلیرهای دیگر ادامه دارد ارائه سخت افزارهای مشابه و قابلیت هائی نظیر iPhone، دیگر محصول فوق محبوب شرکت اپل است جائیکه تقریبا بجز قابلیت برقراری تماس و یکی دو مورد کوچک و بزرگ دیگر تفاوت دیگری میان این دو دستگاه دیده نمی شود. رده قیمتی پائین تر iPod Touch در مقایسه با رقم افسانه ای iPhone دلیل دیگری بر محبوبیت این مدل به شمار می رود. پس از معرفی iPod Touch برخلاف دیگر محصولات شرکت اپل که همواره الگوئی برای دیگری شرکت های سازنده به حساب می آیند تقریبا هیچ شرکت دیگری به تکرار این تجربه موفقیت آمیز و ارائه نسخه پخش کننده موسیقی از گوشی های موبایل پر فروش بازار اقدام نکرد و سامسونگ شاید اولین شرکتی باشد که پس از اپل تولید پخش کننده موسیقی مجهز در سطح یک اسمارت فون واقعی را تجربه کرده است. از دلائل قابل ذکر در رابطه با علت این اقدام سامسونگ علاوه بر تجربه طولانی مدت این شرکت در ساخت پلیرهای موسیقی می توان به محبوبیت و فروش بسیار بالای اسمارت فون اندرویدی Galaxy S اشاره کرد که فروش چند میلیونی آن در نقاط مختلف جهان به روشنی تضمینی برای موفقیت پلیرهای موسیقی ساخته شده براساس پلتفرم این گوشی موبایل با قیمت بسیار پائین تر باشد.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_02.jpgاولین زمزمه حضور پلیرهای جدید سامسونگ در آستانه نمایشگاه CES 2011 و با ارائه نسل نخستین این پلیرها با نام Galaxy Player 50 صورت گرفت. این پخش کننده موسیقی که چندی ست بطور رسمی به بازارهای جهانی ارائه شده از ظاهر زیبا و امکاناتی در سطح یک پلیر پیشرفته برخوردار است. ابعاد دستگاه 11×54×105.5 میلیمتر با وزن تنها 84 گرم است که بجز در قطر در سایر موارد از حریف اپلی خود بسیار کوچکتر و سبک تر است. بدنه دستگاه بطور کامل از پلاستیک ساخته و بجز برخی قسمت ها همچون صفحه نمایش، مقاومت خوبی در برابر ماندن اثر انگشت در آن دیده می شود. نوار نقره ای پیرامونی که در گرداگرد کلید مرکزی Home نیز به چشم می خورد از جمله دیگری زیبائی های طراحی این مدل است.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_03.jpgصفحه نمایش Galaxy Player 50 یک نمونه 3.2 اینچی لمسی خازنی با وضوح WQVGA یا 400×240 پیکسل است که از فناوری ساخت TFT بهره می برد. وضوح پائین و عدم استفاده از فناوری SuperAMOLED مهمترین نکات منفی در رابطه با این صفحه نمایش را تشکیل می دهند البته فناوری ساخت لمسی خازنی دستگاه نیز برخلاف انتظار حساسیت چندان بالائی را برای این پنل فراهم نمی آورد. مقایسه این قسمت با صفحه نمایش 3.5 اینچی بسیار حساس Retina display در  iPod Touch نه تنها در ابعاد بلکه در وضوح و فناوری ساخت نیز کفه ترازو را به شدت به سمت آی پاد سنگین می کند وضوح صفحه نمایش در نسل چهارم آی پاد همچون iPhone 4.0 برابر 960×640 پیکسل است که نه تنها همچنان در گوشی های موبایل نیز بی رقیب است بلکه بعلت قرارگیری آن در یک فضای 3.5 اینچی تراکم پیکسلی بسیار زیادی را نیز ایجاد می کند البته آی پاد تاچ فاقد یکی از اصلی ترین قابلیت های آیفون در این زمینه یعنی فناوری IPS است که در افزایش کنتراست و زاویه دید نقش مهمی ایفا می کند.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_04.jpgدر زیر صفحه نمایش سه کلید Menu، Home و Back قرار دارند که کلید مرکزی Home بصورت فیزیکی طراحی شده و دو کلید دیگر لمسی خازنی هستند. بالای صفحه نمایش بجز نشان سامسونگ نکته دیگری به چشم نمی خورد.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_05.jpg
samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_06.jpg

در سمت چپ دستگاه Rocker تغییر صدا و در سمت راست کلید Lock/on/off و میکروفون جای گرفته اند که حضور میکروفون در این قسمت تلویحا به امکان استفاده از نرم افزارهای VoIP همچون Skype اشاره دارد. بالای پلیر به جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت Micro USB تعلق دارد که این آخری با پوشش پلاستیکی کشوئی به سبک همیشگی سامسونگ محافظت می شود. در پائین نیز نکته خاصی دیده نمی شود.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_07.jpg
پشت پلیر و در مرکز بخش بالائی دوربین 2 مگاپیکسلی ساده ای قرار دارد که از فوکوس اتوماتیک در آن خبری نیست و وضوح فیلمبرداری آن نیز با اینکه صراحتا اعلام نشده اما طبق منوهای داخلی دستگاه QVGA با 15 فریم در ثانیه است که این در یک مقایسه رو در رو با iPod Touch شرایط را تا حدود بسیار زیادی به نفع Apple باز می گرداند چرا که علیرغم وضوح عکاسی پائین تر دوربین حاضر در iPod که تنها 480×640 پیکسل یا VGA است اما فیلمبرداری آن با وجود کاهش کیفیت نسبت به iPhone همچنان با رزولوشن 720p صورت می پذیرد که این یک امتیاز فوق العاده برای iPod Touch به حساب می آید. دیگر المان قابل اشاره در بخش پشتی Galaxy Player 50 اسپیکر اصلی دستگاه است که در قسمت پائینی و متمایل به سمت راست جای دارد.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_08.jpgسیستم عامل پلیر نسخه 2.1 اندروید موسوم به Eclair است که در حضور نسخه های 2.2 و 2.3 این سیستم عامل بیش از اندازه قدیمی به نظر می رسد البته نگفته پیداست که علاوه بر ساختار منوئی اندروید پوسته همیشگی TouchWiz سامسونگ نیز زینت بخش منوهای این پلیر است. در این قسمت نیز شرایط چندان به نفع سامسونگ نیست چرا که سیستم عامل iPod Touch دقیقا همان نمونه حاضر در آیفون با برخی تغییرات جزئی و قابل چشم پوشی ست و از این گذشته آپدیت های متعدد ارائه شده در قالب نسخه های 4.3 سیستم عامل iOS برای آی پاد نیز در دسترس قرار دارد. البته از این سو نیز دسترسی Galaxy Player به مارکت اندروید با چیزی نزدیک به 250 هزار عنوان برنامه و بازی مختلف امتیاز ویژه ای برای این پلیر به حساب می آید. به نوع و سرعت پردازنده Galaxy Player 50 در لیست مشخصات آن اشاره ای نشده اما با توجه به تاخیرهای فراوان، سرعت نچندان بالای اجرای برنامه ها و مشکلات گاه و بیگاهی که در بسیاری از بخش های نرم افزاری این پلیر به چشم می خورد نباید انتظار حضور پردازنده ای قدرتمند در ردیف نمونه یک گیگاهرتزی Hummingbird حاضر در Galaxy S را در این پلیر داشت و از این لحاظ نیز اصولا امکان مقایسه میان آی پاد تاچ با پردازنده قدرتمند Apple A4 و پردازنده نامشخص Galaxy Player 50 وجود ندارد. حافظه داخلی دستگاه در دو ورژن 8 و 16 گیگابایتی قابل سفارش است و اسلات کارت حافظه Micro SD آن نیز حداکثر تا 32 گیگابایت دیگر قابل افزایش خواهد بود که البته با در نظر گرفتن حداکثر حافظه در هر دو بخش داخلی و خارجی همچنان با رقم پائین تری نسبت به چینش 64 گیگابایتی iPod touch روبرو هستیم. از نکات منفی و سوال برانگیز دیگر در مورد این پلیر به منوی نمایش حافظه داخلی آن باز می گرد جائیکه بعنوان نمونه در ورژن 8 گیگابایتی آن تنها 6 گیگابایت از حافظه داخلی در منوی تنظیمات دیده می شود و علیرغم حضور کارت حافظه 8 گیگابایتی در دستگاه، میزان حافظه قابل دسترسی در Program Data Memory در کمال تعجب صفر بایت درج شده است که این موضوع متاسفانه محدود به یک مورد خاص نبوده و در تمامی نمونه های این پلیر دیده می شود. هنگ کردن های دستگاه در اثر اشکالات نرم افزاری یکی دیگر از نکات بسیار منفی در قابلیت های کارکردی این مدل است جائیکه با ریست کردن پلیر نیز مشکل دوچندان شده و دستگاه کلیه تنظیمات اولیه از جمله آدرس های ایمیل، حساب های کاربری Sync شده و حتی پسورد اتصالات Wi-Fi را نیز کاملا ریست می کند و بدین ترتیب می بایست تمامی این تنظیمات را از اول به دستگاه وارد نمود. این اشکالات مهم از موارد بشدت با اهمیتی هستند که سامسونگ مطمئنا می بایست چاره ای برای حل آنها بیاندیشد.

در سوی مثبت ماجرا و در وظیفه اصلی پلیر یعنی پخش موسیقی و ویدئو، Galaxy Player 50 عملکرد مناسبی از خود به نمایش می گذارد در اینجا علاوه بر اینکه کیفیت صدای خروجی دستگاه تقریبا در یک سطح با آی پاد تاچ قرار می گیرد، فرمت های صوتی و تصویری بسیار بیشتری نیز نسبت به Apple در لیست فرمت های مورد پشتیبانی این پلیر جای گرفته اند که دو فرمت محبوب DivX و XviD نیز در این میان دیده می شوند. انتقال فایل های صوتی و تصویری به پلیر به سادگی Drag and Drop آنها به حافظه با صورت می پذیرد و از محدودیت ها و تشریفات نرم افزار iTunes به سبک اپل در آن خبری نیست البته در صورت تمایل اینترفیسی همانند iTunes توسط نرم افزار Kies سامسونگ قابل اجراست.

مرورگر اینترنتی گوشی یک نمونه استاندارد اندروید 2.1 است که بعلت ورزن سیستم عامل خبری از پشتیبانی محتوای Flash 10.1 در آن نیست و Flash Lite 3.1 حداکثر انتظاری ست که می توان از مرورگر در نمایش تصاویر متحرک با این فرمت داشت. سرعت اتصال به Hot spot های وای فای نیز نسبتا پائین است که البته این برای یک پلیر موسیقی که اساسا برای این قضیه بهینه سازی نشده است نمی تواند یک نکته منفی  تمام عیار به حساب بیاید.

گیرنده وای فای دستگاه به استاندارد پر سرعت 802.11b/g/n و پشتیبانی از اتصال DLNA مجهز شده که امکان انتقال محتوای صوتی و تصویری حاضر در پلیر را بصورت بی سیم به گیرنده های منطبق با این فناوری فراهم می کند. بلوتوث نسخه 3.0 با پشتیبانی از A2DP دیگر گزیبنه بخش ارتباطی این مدل است. اتصال GPS با قطب نمای داخلی نیز برای این مدل در دسترس قرار دارد که این اتصال یکی از برتری های Galaxy Player 50 در مقایسه با iPod Touch است که از این فناوری در آن صرفنظر شده است.

samsung_galaxy_player_50_vs_apple_ipod_touch_09.jpgسامسونگ این پلیر را مدت کوتاهی ست که با قیمت رقابتی 250 دلار برای مدل 8 گیگابایتی و کمتر از 300 دلار برای مدل 16 گیگابایتی به بازار ارائه کرده است. البته این پایان ماجرای Galaxy Player های سامسونگ نیست و این شرکت همین چند روز پیش ورزن های جدیدتر و کاملا پیشرفته تر این پلیر را با نام های Galaxy Player 4 و Galaxy Player 5 بصورت رسمی معرفی نمود جائیکه عدد مقابل هر مدل بیانگر سایز صفحه نمایش آن است و تقریبا بجز سایز صفحه نمایش تفاوت چندان دیگری میان دو مدل دیده نمی شود وضوح صفحه نمایش لمسی خازنی هر دو مدل WVGA است و فناوری ساخت هر دو همچنان TFT ست. هر دو پلیر به دوربین 3.2 مگاپیکسلی اتوفوکوس مجهز شده اند و در نسخه 5 اینچی یک فلش LED نیز در کنار دوربین دیده می شود. ورژن اندروید هر دو پلیر در زمان ارائه نسخه 2.2 خواهد بود اما هر دو قابلیت ارتقا به ورژن 2.3 در را خواهند داشت. سامسونگ بهار 2011 را برای حضور در بازار این دو مدل با قیمتی همچنان نامشخص در نظر گرفته است.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

11 دیدگاه

  1. خيلي جالب بود من چون خودم ايپاد ۲ دارم ولي اس ۲ سخته بگم سامسونگ يا اپل بدن ولي در كل اين ديگه كپي بود.
    به وبلاگم سر بزنيد.

  2. من دیدم خیلی از سامسونگ بد می گن لازمه که بگم من چندین مدلشو داشتم و دارم سامسونگ بشدت اهل نوآوریه چون برای مثال در مدلهای جدیدش ضعف مدت زمان شارژ باطری رو اصلاح کرد ، گارانتی خوبی در ایران داره و اگر تونسته کپی مدل های گران قیمت مثل اپل رو بزنه شاهکار کرده غیر از اینکه سیستم عامل بادا رو هم ارائه کرده با بسیاری نرم افزارهای بدرد بخور همچنین لایسنس های مایکرو سافت رو هم داره و در همین مدلهای با قیمت مناسب امکانات مخابراتی کامل و سیستمهای شناسایی جغرافیایی رو ارائه می کنه و غیره پس سعی کنیم سطحی قضاوت نکنیم و با تحقیق نظر بدهیم

  3. قبل از خرید محصولات سامسونگ از نزدیک اونها رو ببینید و باهاش کار کنید.من می خواستم گوشی بخرم .برخلاف htc سامسونگ اون چیزی نیست که تبلیغ می شه.فقط از نزدیک باید باهاش کار کنید.

  4. سلام
    این روزها همه دارن از شرکت سامسونگ و محصولات این شرکت در بیشتر سایتها صحبت میکنند اما همه آنها این نکته را نادیده میگرند که این شرکت به شدت اهل کپی کاریست و محصولاتش هم کیفیت کافی آن گونه که در سایتها و بازارها گفته میشود را ندارد من قصد سرکوب و یا اهانت به کسی را ندارم اما با تجربه ای که دارم میتوان در مورد این شرکت گفت که این شرکت شرکت خوش شانسی هستش که فعلا با توجه به بحران شرکت نوکیا توانسته اسمی در بازار در کند البته شرکت اپل دیگر نوکیا نیست که با بحران مواجه شود یا مسولان یک دندهای مثل نوکیا داشته باشد بلکه بر عکس مسولان آینده نگر و خلاقی دارد در یک کلام شرکت سامسونگ با توجه به شریط پیش آمده که خدمتتون عرض کردم و مخصوصا فاجعه زلزله در ژاپن حداقل تا 2 سال دیگر بر روی اسب خوش بختی سوار است اما بهتر است که با تحقیق و دقت بیشتری محصولات این شرکت را خریداری کنیم.
    یک پیشنهاد هم برای مدیر سایت دارم
    جای مطالب و مقاله های مدیریتی در سایت شما خالیست امید وارم که به زودی شاهد ارائه مطالب و مقاله های مدیریتی در سایت خوب شما باشیم.
    دکتر کشاورزی

ارسال یک پاسخ