راهنمای خرید اندرویدفون: قسمت اول ارزان‌ترین‌ها

24
7616

محبوبیت و تسلط بی چون و چرای سیستم عامل اندروید بر بازار گسترده گوشی های موبایل تاثیر چشمگیری بر گزینه های انتخابی توسط کاربران در حین خرید یک مدل جدید برجای می گذارد بطوریکه بدون در نظر گرفتن آیفون های بی رقیب شرکت اپل کمتر کاربر نیمه حرفه ای و حتی آماتوری این روزها به سیستم عامل دیگری بجز اندروید فکر می کند. در سلسه مقالات پیش رو که امروز نخستین بخش آن به شما تقدیم می گردد با بررسی اکثر گوشی های برجسته این کلاس به معرفی بهترین های این بخش می پردازیم. با ما همراه شوید.


یکی از اصلی ترین و شاید مهمترین معیار خریداران گوشی موبایل در انتخاب و برگزیدن مدلی خاص بر نمونه ای دیگر، میزان بودجه و رقم اختصاص یافته برای این کار است، جائیکه همواره پس از مشخص شدن این بودجه نگاه ها به سمت مسائل دیگری همچون قابلیت های سخت افزاری، امکانات مولتی مدیائی و البته ظاهر و طراحی دستگاه معطوف خواهد شد. حضور سیستم عامل ها و پلتفرم های گوناگون که هرکدام شرایط ویژه ای از لحاظ نحوه عملکرد و میزان محبوبیت در میان Developer ها دارند (امری که منجر به افزایش یا کاهش تعداد برنامه های نوشته شده برای آنها می شود)، حلقه دیگری بر پیچیدگی های یک انتخاب صحبح در بازار موبایل می افزاید بطوریکه در اغلب موارد کاربران با رسیدن به سقف بودجه خرید خود و با مشاهده خیل عظیمی از مدل های متفاوت در کلاس های کاربری گوناگون و با توجه به وقت محدود خریداران برای تحقیق در مورد بهترین ها، انتخاب را بر عهده فروشندگان و افرادی که خود در این ماجرا به نوعی ذی نفع محسوب می شوند واگذار کرده و محدوده اختیار کاربران در مورد یک مدل خاص در بیشتر مواقع به طراحی و شکل ظاهری دستگاه محدود می شود. بنابراین با توجه به موارد گفته شده سودمندترین راه برای راهنمائی کاربرانی که فرصت کافی در انتخاب بهترین مدل متناسب با بودجه خود را ندارند تهیه لیستی از با کیفیت ترین نمونه ها در محدوده های قیمتی مختلف است که با لحاظ شدن مسائل کیفیت سنجی در بخش سخت افزاری راه را برای انتخاب آسان خریداران از روی طراحی دستگاه باز می گذارد. نخستین گام در این مسیر را با محبوب ترین پلتفرم فعلی بازار یعنی گوشی های اندرویدی در رده ارزان قیمت تا سقف بودجه 250 هزار تومان آغاز می کنیم در قسمت های بعدی این مقاله به مدل های میان قیمت با رده قیمتی تا 500 هزار تومان و بلاخره به مدل های اشرافی با بیش از 550 هزار تومان خواهیم پرداخت.

android_phone_buying_guide_first_part_02.jpg
انتخاب یک اسمارت فون ارزان قیمت با اینکه در نگاه اول ممکن است از خرید مدل های گران بهای این کلاس ساده تر به نظر برسد اما در عمل مطمئنا برگزیدن یک مدل از میان جمع کثیری از مدل های گوناگون از برندهای متفاوت با طرح های نسبتا یکسان امر بسیار مشکل و پیچیده تری نسبت به انتخاب یک تاپ مدل گرانقیمت که همه جا در مورد آن صحبت می شود خواهد بود. مشکل اصلی این کلاس قیمتی همانطور که اشاره شد تنوع وسیع نام های مختلف و تشابهات فراوان میان مدل های این کلاس است جائیکه علیرغم برخی تفاوت های ظاهری و سخت افزاری عمدتا از پلتفرم های مشترکی در ساخت این مدل ها استفاده شده و حداقل از روی کاغد نمی توان به راحتی انتخاب صحیح و بی نقصی در این زمینه داشت. از جمله نکات مشترک این کلاس می توان به این موارد اشاره کرد:
– محدودیت سایز صفحه نمایش تا حداکثر 3.3 اینچ و استفاده از فناوری TFT و غیبت تکنولوژی های روز در این زمینه مثل IPS یا SuperAMOLED
– وضوح پائین تر صفحه نمایش در مقایسه با مدل های گرانقیمت تر
– محدودیت وضوح دوربین تا 3.15 یا حداکثر 5.0 مگاپیکسل
– محدودیت چشمگیر وضوح فیلمبرداری بعلت عدم توانائی چیپ ست پردازشی دستگاه در پشتیبانی از رزولوشن های بالا
– استفاده از چیپ ست های مشترک پردازشی در کلاس 600 یا 800 مگاهرتز Overclock شده
– محدودیت سایز RAM
– عدم استفاده از آخرین ورژن اندروید و محدودیت در ارتقا سیستم عامل در آینده
– عدم پشتیبانی از اتصالات پر سرعت تحت شبکه بخصوص سرعت های بالاتر از 7.2Mbps در اتصال 3G
– پشتیبانی نرم افزاری نسبتا ضعیف و محدودیت در ارائه رام های کاستوم از سوی Developer ها برای اغلب مدل های این کلاس
لیست اشاره شده در بالا البته تنها بخشی از محدودیت ها و نکات مشترک قابل اشاره در مورد مدل های ارازن قیمت اندرویدی ست و تشابه در طراحی ظاهری و شکل نسبتا یکسان بسیار از مدل های این رده را نیز می بایست به آن افزود. مدل های موجود در این کلاس در بازارهای داخلی با حوزه قیمتی حداکثر 250 هزار تومان به ترتیب از بهترین تا ضعیف ترین مدل از دید نویسنده این سطور شامل این موارد می شوند:
android_phone_buying_guide_first_part_03.jpg
1-Samsung Galaxy Gio S5660
بدون شک مهمترین قسمت یک گوشی موبایل با پلتفرم تمام لمسی، صفحه نمایش و ساختار سخت افزاری آن است امری که بدون اغراق مهمنرین عامل تعیین کننده در انتخاب یا رد یک مدل از سوی بسیاری ار خریداران نیز محسوب می شود. اولین نکته تعیین کننده در مورد هر صفحه نمایش سایز و ابعاد آن است این موضوع با اینکه بیشترین تاثیر را در نگاه اول در چشم اغلب کاربران دارد اما سایز صفحه نمایش مطمئنا مهمترین نکته در مورد یک پنل نیست و وضوح صفحه نمایش و تکنولوژی ساخت بدون شک از اهمیت بسیار بالاتری از ابعاد آن برخوردار است از همین رو Samsung Galaxy Gio با صفحه نمایش نسبتا با کیفیت و مناسب را می توان بعنوان بعنوان اولین و برترین نمونه در لیست انتخاب گوشی های ارزان قیمت اندرویدی جای داد. Gio یک نمونه Candy با ابعاد 12.2×57.5×110.5 میلیمتر با وزن 102 گرم است که در دسته مدل های نسبتا کوچک و سبک قرار می گیرد. صفحه نمایش لمسی خازنی این مدل 3.2 اینچی با وضوح HVGA یا 480×320 پیکسل است که وضوح استاندارد مدل های میان قیمت بازار بوده و همانطور که گفتیم نکته کاملا مثبتی برای یک مدل ارزان قیمت به حساب می آید. فناوری ساخت این صفحه نمایش TFT ست و از 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. کیفیت این پنل در نمایش تصاویر، میزان روشنائی و کنتراست برای نمونه ای در این کلاس قیمتی بسیار مناسب است و در نور مستقیم خورشید نیز کیفیت مطلوبی را ارائه می کند.

android_phone_buying_guide_first_part_04.jpg
دوربین Gio یک نمونه 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس است که در این وضوح یکی از بهترین نمونه ها از لحاظ میزان کنتراست، ثبت جزئیات و رندر کردن رنگ ها بوده و از این لحاظ امتیاز بالائی را کسب می کند. فیلمبرداری این دوربین البته با وضوح QVGA با 15 فریم در ثانیه انجام می شود که نگفته پیداست به هیچ عنوان کیفیت مطلوبی ندارد. سیستم عامل Gio در آخرین ارتقا به نسخه 2.3 اندروید آپگرید گردیده و از پوسته نرم افزاری TouchWiz UI 3.0 نیز در آن استفاده شده است. پردازنده دستگاه 800 مگاهرتزی از نوع Qualcomm MSM7227 Turbo است و 512 مگابایت حافظه فلش در آن به چشم می خورد که در حدود 150 مگابایت از این میزان در اختیار کاربر است. به سایز RAM این مدل اشاره ای نشده اما با توجه به دیگر مدل های مشابه می توان این میزان را حداکثر 384 مگابایت پیش بینی نمود. در ردیف امکانات ارتباطی Gio یک مدل چهار باند GSM با پشتیبانی از دو باند فرکانس HSDPA است و سریع ترین گزینه اتصال تحت شبکه آن نیز 3G تا سرعت 7.2Mbps است. Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n و پشتیبانی از hotspot در کنار بلوتوث نسخه 2.1، پورت Micro USB و گیرنده GPS مجهز به قطب نمای دیجیتالی سایر مشخصات این مدل 250 هزار تومانی را تشکیل می دهند. در یک نگاه برتری های این مدل شامل صفحه نمایش با کیفیت و با وضوح بالا، دوربین با عکاسی مطلوب، پردازنده سریع و لیست کامل اتصالات می شود و در نقطه مقابل نیز به نکات منفی همچون عدم آپدیت احتمالی سیستم عامل، سایز نسبتا پائین RAM و فیلمبرداری با وضوح پائین بر می خوریم.
android_phone_buying_guide_first_part_05.jpg
2- Sony Ericsson W8
W8 Sony Ericsson دومین مدل ارزان قیمت اندرویدی با صفحه نمایشی نسبتا با کیفیت است که همین موضوع علیرغم کاستی ها و کمبودهای متعدد جایگاهی بالاتر از بقیه مدل ها برای آن فراهم می نماید.  W8 در حقیقت نسخه رنگی XPERIA X8 با برخی تغییرات ظریف نرم افزاری و سخت افزاری ست و جدا از این تغییرات هر دو مدل از پلتفرم کاملا یکسانی بهره می برند ابعاد این مدل 15×54×99 میلیمتر با وزن 104 گرم است که هیچ تغییری نسبت به X8 ندارد. صفحه نمایش دستگاه 3.0 اینچی با قابلیت لمسی خازنی و وضوح 480×320 پیکسل است که از نمایش 16 میلیون رنگ پشتیبانی می کند. کلیدهای سه گانه زیر صفحه نمایش و اجزای تکراری بخش بالائی این قسمت از دیگر نکات مشترک W8 و X8 به شمار می روند. کنترلرهای پیرامونی نیز شامل Rocker تغییر صدا و کلید دوربین در سمت راست و پورت Micro USB، کلید Power/Lock و جک 3.5 میلیمتری هدست در بالا می شود. جک 3.5 میلیمتری هدست در این قسمت بار دیگر با فرم ویژه ای برای جایگیری هدست های اختصاصی سونی اریکسون طراحی شده است که البته به راحتی می توان تمامی دیگر هدست ها دارای این جک را نیز به آن متصل کرد. دوربین گوشی بدون تغییر 3.15 مگاپیکسلی بدون فوکوس اتوماتیک است که فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه آن نیز علیرغم آنکه بروی کاغذ برای مدلی در این کلاس تا حدودی راضی کننده به نظر می رسد اما در دنیای واقعی به علت فشردگی اعمال شده بروی تصویر و استفاده از فرمت بی کیفیت 3GP برای ذخیره ویدئوها، از ثبت جزئیات فراوان ناتوان مانده و از حداکثر از سطح متوسط فراتر نمی رود. سیتم عامل W8 در کمال تعجب همچنان نسخه 2.1 اندروید است که انتخاب این ورژن قدیمی برای مدلی که در ماه می 2011 به بازار ارائه شده است بسیار سوال برانگیز و عجیب به نظر می رسد. این اقدام سونی اریکسون را تنها به هدف حفظ جایگاه اندروید فون های جدید این شرکت و پرهیز از ایجاد دوگانگی در میان کاربران در حین خرید یک مدل جدید می توان تعبیر کرد و جدا از این مورد هیچ توضیح و تعبیر منطقی دیگری نمی توان برای آن متصور شد. ساختار منوئی گوشی تقریبا هیچ تفاوتی با X8 نداشته و چهار میانبر حاضر در چهار گوشه صفحه نمایش نیز همچون گذشته جایگاه خود را حفظ کرده اند. پردازنده گوشی همان نمونه 600 مگاهرتزی Qualcomm MSM7227 با چیپ ست گرافیکی Adreno 200 است که پردازنده استاندارد گوشی های این کلاس به شمار می رود. پس از لود سیستم عامل در حدود 168 مگابایت RAM در اختیار کاربر قرار می گیرد و از 256 مگابایت حافظه فلش نیز 128 مگابایت برای نصب برنامه در حافظه داخلی در دسترس قرار دارد. اسلات کارت حافظه دستگاه تا 16 گیگابایت امکان ارتقا دارد و همجون X8 این بار نیز یک کارت حافظه 2 گیگابایتی به همراه گوشی ارائه می شود.
android_phone_buying_guide_first_part_06.jpg
هدست سیمی حاضر در جعبه محتویات دستگاه برخلاف نمونه ساده X8 دارای دکمه های کنترل موسیقی و تغییر حجم صداست که از پوشش های in-ear نیز برای قرارگیری هدست درون گوش استفاده می کند. یکی از تغییرات اصلی در ساختار منوئی W8 نسبت به X8 بر طبق انتظار تغییر ساختار پخش کننده موسیقی دستگاه و ایجاد فرمی همچون مدل های پیشین واکمن در این قسمت است. این تغییرات البته بیش از آنکه به مباحث کاربردی و عملی مرتبط شود با مسائل ظاهری و طراحی در تماس است و از لحاظ عملکردی علیرغم برخی موارد جزئی بهبود زیادی صورت نگرفته است. بلندی صدای W8 از X8 نیز پائین تر است اما کیفیت صدای آن در سطح بسیار بالاتری قرار می گیرد. دیگر موارد حاضر در W8 همچون پشتیبانی از چهار باند GSM و تقریبا تمامی فرکانس های شبکه HSDPA در کنار سرعت 7.2Mbps اتصال 3G، گیرنده Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g، بلوتوث نسخه 2.1 و گیرنده GPS هیچ تغییری نسبت به قبل نداشته اند. نکات مثبت W8 به طراحی ظاهری و رنگ بندی متنوع، صفحه نمایش با کیفیت، امکانات سخت افزاری به نسبت کامل و پخش کننده با کیفیت موسیقی باز می گردد و در سوی مقابل نیز سیستم عامل قدیمی، سایز پائین RAM، عدم پشتیبانی از استاندارد پر سرعت در اتصال Wi-Fi و دوربین نسبتا ضعیف نکات منفی آن را تشکیل می دهند. قیمت فعلی W8 در حدود 250 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_first_part_07.jpg
3- Sony Ericsson XPERIA X8
همانطور که در بالا نیز اشاره شد X8 یکی دیگر از گوشی های دارای صفحه نمایش با کیفیت در این کلاس است که با اینکه تمامی مشکلات ذکر شده در مورد W8 در رابطه با این مدل نیز صادق است اما بدلیل همین صفحه نمایش با کیفیت که در عمل مهمترین نکته برای کاربران در استفاده روزمره خواهد بود می توان آن را در جایگاه بالاتری نسبت به دیگر رقبا این کلاس قرار دارد. X8 دارای همان پلتفرم W8 با ابعاد 15×54×99 میلیمتر است که قطر نسبتا بالای آن اصلی ترین عامل جذابیت این مدل در طراحی آن است. صفحه نمایش گوشی 3.0 اینچی با وضوح HVGA یا 480×320 پیکسل است که با فناوری TFT و با امکان نمایش 16 میلیون رنگ ساخته شده است. از جمله نقائص این صفحه نمایش که در مورد W8 نیز صادق است عدم پشتیبانی از تماس چندگانه یا Multitouch است که البته بیش از آنکه مشکلی سخت افزاری باشد به سیستم عامل قدیمی دستگاه مرتبط است. روشنائی، کنتراست و زاویه دید این پنل تا حدود زیادی راضی کننده به نظر می رسد اما عملکرد آن در نور مستقیم خورشید بعلت بازتابش نور چندان رضایت بخش نیست. کنترلرهای پیرامونی دستگاه همان موارد W8 بوده و هیچ تغییری در این قسمت دیده نمی شود نکته ای که در مورد دوربین 3.15 مگاپیکسلی بدون فوکوس با امکان فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه نیز کاملا تکرار شده است. سیستم عامل این گوشی نیز نسخه 2.1 اندروید است و به احتمال قریب به یقین هیچ برنامه ای نیز برای ارتقا آن به ورژن های بالاتر وجود ندارد. پردازنده 600 مگاهرتزی Qualcomm MSM7227 همراه با 168 مگابایت حافظه RAM و 256 مگابایت حافظه فلش با 128 مگابایت حافظه در اختیار کاربر دیگر شباهت های X8 به W8 را تکمیل می کنند. یک کارت 2 گیگابایتی Micro SD نیز همچون W8 به همراه گوشی ارائه می شود در کل هیچ تفاوت خاص دیگری مابین این دو مدل وجود ندارد و تمامی موارد مثبت و منفی گفته شده در رابطه با W8 در مورد این مدل هم صدق می کند. قیمت XPERIA X8 در بازارهای داخلی در حدود 190 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_first_part_08.jpg
4- Samsung Galaxy Fit S5670
وضوح صفحه نمایش با اینکه برای بخش انبوهی از کاربران در حین مشاهده محتوای مولتی مدیائی و نصب بازی ها و برنامه های مختلف مهمترین نکته در ساختار یک صفحه نمایش است اما برخی دیگر از خریداران به سایز صفحه نمایش بیش از وضوح آن توجه می نمایند برای این دسته از خریداران Galaxy Fit مطمئنا از جذابیت کاملا بیشتری نسبت به سه مدل قبلی برخوردار خواهد بود. طراحی مدرن این مدل در عدم استفاده از گوشه های تیز و مشخصات نسبتا راضی کننده در هر دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری Fit را انتخاب اول بسیاری از خریداران این کلاس نموده است. ابعاد Fit عبارت است از 12.6×61.2×110.2 میلیمتر با وزن 108 گرم که عرض نسبتا زیاد و وزن پائین دو نکته اصلی در رابطه با آن به حساب می آیند. صفحه نمایش لمسی خازنی این مدل 3.3 اینچی با وضوح QVGA یا 320×240 پیکسل با امکان نمایش 65 هزار رنگ و فناوری ساخت TFT ست که با اینکه بزرگترین سایز قابل دسترسی با این حوزه قیمتی برای کاربران اندرویدی به حساب می آید اما همانطور که از اعداد و ارقام ذکر شده برای آن می توان حدس زد در عمل از کیفیت فوق العاده ای در ردیف نمونه های قبلی برخوردار نیست و از این لحاظ بجز سایز امتیاز مثبت دیگری نمی توان برای آن در نظر گرفت. المان های  مشهود در بالای صفحه نمایش شامل اسپیکر برقراری تماس و Proximity Sensor است و از دوربین دوم در این قسمت خبری نیست. کلیدهای سه گانه زیر صفحه نمایش نیز به سبک سامسونگ شامل دو کلید لمسی Back و منو در دو سوی کلید فیزیکی Home است که با نوار نقره ای برجسته از دو کلید دیگر بطور کامل تفکیک شده است. سمت راست دستگاه تنها به کلید Power/Lock تعلق دارد و در سمت چپ Rocker تغییر صدا و اسلات کارت حافظه Micro SD به چشم می خورد. بخش بالائی نیز محل جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت Micro USB ست که این آخری با پوششی کشوئی محافظت می شود.
android_phone_buying_guide_first_part_09.jpg
طراحی بخش پشتی دستگاه به فرم برجسته با خطوط موازی، در هماهنگی کامل با تمامی تولیدات سال 2011 سامسونگ، علاوه بر حذف تاثیر ناخوشایند ماندن اثر انگشت از خراشیدگی و آسیب به این قسمت نیز تا حدود بسیار زیادی جلوگیری می کند. دوربین این مدل یک نمونه 5 مگاپیکسلی مجهز به اتوفوکوس است که بالاترین رزولوشن در میان مدل های مختلف این رده قیمتی به حساب می آید. کیفیت این دوربین در سطح متوسط و راضی کننده ای قرار دارد و از لحاظ ثبت جزئیات و نمایش صحیح رنگ ها امتیاز بالائی را به خود اختصاص می دهد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح QVGA با 15 فریم در ثانیه انجام می شود که به هیچ عنوان حرفی برای گفتن ندارد. سیستم عامل Fit نسخه 2.2 اندروید موسوم به Froyo ست که همچون همیشه از پوسته TouchWiz UI 3.0 نیز در کنار سیستم عامل بهره می برد. وضوح پائین صفحه نمایش تاثیر چشمگیری در افت کیفیت ظاهری سیستم عامل و پوسته اختصاصی آن داشته و افزایش سایز آیکون ها و ناخوانا بودن متون مخصوصا در مرورگر اینترنتی دستگاه تا حدودی از جذابیت های اولیه آن می کاهد. پردازنده Fit همان پردازنده همیشگی این کلاس یعنی Qualcomm MSM7227 با فرکانس 600 مگاهرتز است و همچون Gio به سایز RAM آن نیز اشاره ای نشده است. حافظه فلش این مدل 512 مگابایت است که 160 مگابایت آن در اختیار کاربر است. به همراه Fit یک کارت حافظه 2 گیگابایتی ارائه می شود که بوسله اسلات کارت حافظه می توان تا 32 گیگابایت دیگر آن را ارتقا داد. سایر مشخصات Fit هیچ تفاوتی با Gio ندارند که از مهمترین آنها می توان به سرعت 7.2Mbps اتصال 3G، گیرنده Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n و امکان Hotspot و بلاخره GPS با قطب نمای دیجیتالی اشاره کرد. نکات مثبت این مدل به سایز صفحه نمایش، طراحی مدرن بدنه، سیستم عامل نسبتا مدرن، امکانات ارتباطی کامل، دوربین عکاسی نسبتا با کیفیت و قیمت مناسب باز می گردد و موارد منفی قابل ذکر در مورد آن نیز شامل وضوح پائین صفحه نمایش و پشتیبانی از تنها 65 هزار رنگ در آن و فیلمبرداری ضعیف می شود. قیمت فعلی Galaxy Fit S5670 در حدود 240 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_first_part_10.jpg
5- HTC Wildfire
با اینکه بیش از یک سال از حضور Wildfire در بازار می گذرد این گوشی همچنان یکی از محبوب ترین اسمارت فون های اندرویدی با قیمت مناسب و رقابتی ست. Wildfire که طرحی مشابه Desire در آن به چشم می خورد دارای ابعاد 12×60.4×106.8 میلیمتر با وزن 118 گرم است که در تمامی موارد اعدادی کاملا استاندارد برای این سایز صفحه نمایش بوده و نکته خاصی در آن به چشم نمی خورد. صفحه نمایش این مدل 3.2 اینچی لمسی خازنی با وضوح 320×240 پیکسل و توانائی نمایش 16 میلیون است. کیفیت این پنل TFT بر طبق انتظار در سطح چندان راضی کننده ای قرار ندارد جائیکه علاوه بر کنتراست و زاویه دید ضعیف، عملکرد آن در نور مستقیم خورشید نیز به هیچ عنوان مناسب تلقی نمی شود. در دیگر سو از روشنائی و حساسیت این قسمت می توان بعنوان نکات مثبت آن یاد کرد. چهار کلید لمسی اندرویدی در زیر صفحه نمایش و در نوار مشکی رنگ این قسمت جای گرفته اند و در پائین این قسمت نیز Trackpad نوری دستگاه برای حرکت در میان منوها دیده می شود.در بخش بالائی صفحه نمایش نیز بجز اسپیکر برقراری تماس و Proximity Sensor نکته دیگری به چشم نمی خورد. در سمت چپ این مدل Rocker بزرگ تغییر صدا و پورت Micro USB بدون محافظ دیده می شود و کلید Power و جک 3.5 مییلمتری هدست نیز به بالای دستگاه منتقل شده اند. سمت راست و پائین گوشی به کل خالی از هر المان کنترلی ست.
android_phone_buying_guide_first_part_11.jpg
دوربین Wildfire که به همراه تک فلش LED خود در بخش پشتی قرار گرفته است یک نمونه 5 مگاپیکسلی اتوفوکوس با امکان فیلمبرداری 240×352 پیکسل (CIF) با 15 فریم در ثانیه است که در هر دو مورد فاصله فراوانی با بهترین های این کلاس دارد. Wildfire در ابتدا با سیستم عامل 2.1 اندروید به بازار ارائه شد و پس از چند ماه به نسخه جدیدتر 2.2 یا Froyo آپدیت گردید. ساختار منوئی این مدل همچون دیگر نمونه های اچ تی سی به پوسته جذاب Sense UI مزین شده است که هرچند وضوح پائین صفحه نمایش مانعی برای جلوه گر شدن امکانات این پوسته به حساب می آید اما با این وجود همچنان از جذابیت ویژه ای برخوردار است. پردازنده Wildfire نسخه 528 مگاهرتزی Qualcomm MSM7225 است و از 384 مگابایت حافظه RAM و 512 مگابایت حافظه فلش برخوردار شده است. اسلات کارت حافظه دستگاه نیز تا 32 گیگابایت امکان  ارتقا دارد. حداکثر سرعت اتصال 3G این مدل 7.2Mbps است و اتصال Wi-Fi آن که پس از ارتقا به اندروید 2.2 امکان hotspot نیز برای آن فراهم شده از نوع 802.11b/g است. GPS با قطب نمای دیجیتالی دیگر نکته مهم قابل اشاره در مورد Wildfire است. طراحی ظاهری، مشخصات پردازشی مناسب، سیستم عامل نسبتا به روز و برخورداری از پشتیبانی نرم افزاری مطلوب نکات مثبت Wildfire و وضوح پائین صفحه نمایش و دوربین نچندان با کیفیت مهمترین نقطه ضعف های آن را تشکیل می دهند قیمت Wilfire در هر دو رنگ سفید و مشکی در حدود 250 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_first_part_12.jpg
6- Samsung Galaxy Pro B7510
مسنجرهای candy کلاس جدیدی در اسمارت فون های اندرویدی به حساب می آیند که با حضور HTC Cha Cha محبوبیت تازه ای درمیان کاربران بدست آورده اند یکی از این مدل ها که به نسبت قیمت خود امکانات مناسبی را ارائه می دهد Galaxy Pro یا B7510 از سامسونگ است که با رده قیمتی پائین تر رقیبی برای Cha Cha به حساب می آید. طراحی این مدل به فرم اسمارت فون های بلک بری با صفحه نمایش واید و صفحه کلید QWERTY زیر صفحه نمایش صورت گرفته و ساختاری حرفه ای و بیزینسی به آن بخشیده است. ابعاد این مدل 10.7×66.7×108.6 میلیمتر است و 103 گرم وزن دارد. صفحه نمایش دستگاه 2.8 اینچی با وضوح 240×320 پیکسلی ست که از نمایش 256 هزار رنگ پشتیبانی می کند. این صفحه نمایش لمسی خازنی بر پایه فناوری TFT ساخته شده و بر طبق انتظار از زاویه دید و عملکرد ضعیفی در نور مستقیم خورشید برخوردار است علاوه بر این امکان Multitouch نیز در این صفحه نمایش جائی ندارد. بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس و سنسور نزدیکی دیده می شود و از دوربین و حسگر تنظیم نور نیز در آن خبری نیست. کلیدهای اندرویدی این مدل در قالب دو کلید جانبی منو و Search و کلید مرکزی back و Home درست در زیر صفحه نمایش قرار گرفته اند. فیزیکی بودن این کلیدها با توجه به صفحه کلید QWERTY زیر این قسمت هماهنگی مناسبی را در تنظیم فشار دست در حرکت مابین دو صفحه کلید فراهم می آورد. صفحه کلید عددی دستگاه در 4 ردیف و 39 کلید کاملا به هم چسبیده مرتب شده که علیرغم این موضوع با برآمدگی مطلوب خود تفکیک مناسبی را ایجاد نموده اند. از جمله نکات منفی این قسمت باید به ابعاد کوچک کلید Space در مرکز صفحه کلید اشاره نمود. Rocker تغییر صدا در سمت چپ، کلید Power/Lock در سمت راست و جک 3.5 میلیمتری هدست و پورت Micro USB در بالای دستگاه قرار دارند.
android_phone_buying_guide_first_part_13.jpg
پشت دستگاه بار دیگر به فرم برجسته شیار دار طراحی شده که همانطور که اشاره شد از ماندن اثر انگشت و خراشیدگی جلوگیری می کند. دوربین گوشی 3.15 مگاپیکسلی با فوکوس اتوماتیک و امکان فیلمبرداری QVGA با 30 فریم در ثانیه است که در عکاسی متوسط و در فیلمبرداری ضعیف عمل کرده است. سیستم عامل B7510 نسخه 2.2 اندروید است که بعلت جدید بودن دستگاه امکان ارتقا آن در ماه های آینده نیز وجود خواهد داشت. پردازنده گوشی Qualcomm MSM7277 Turbo با فرکانس 800 مگاهرتز است و 256 مگابایت حافظه RAM و 512 مگابایت حافظه فلش در آن استفاده شده است. همراه گوشی یک کارت 2 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود که تا 32 گیگابایت دیگر امکان ارتقا دارد. سرعت اتصال 7.2Mbps در ارتباط 3G، گیرنده Wi-Fi با استاندارد 802.11b/gn و با امکان hotspot، بلوتوث نسخه 3.0 و گیرنده GPS لیست موارد قابل ذکر در مورد Galaxy Pro را تکمیل می کنند. قیمت فعلی این مدل در دو رنگ نقره ای و سفید در حدود 250 هزار تومان است.
android_phone_buying_guide_first_part_14.jpg
7- Samsung Galaxy Mini S5570
Galaxy Mini را می توان ارزان قیمت ترین اسمارت فون بازار با نسخه 2.2 سیستم عامل اندروید تلقی کرد این گوشی Candy از لحاظ مشخصات و قابلیت های سخت افزاری در رده پائین بازار قرار می گیرد اما به سبب قیمت رقابتی و طراحی نسبتا جذاب ظاهری در لیست انتخاب های بسیاری از خریداران جای دارد. ابعاد S5570 برابر 12.1×60.8×110.4 میلیمتر است و 105 گرم وزن دارد. در ساخت این مدل نیز همچون دیگر اندروید فون های جدید سامسونگ از گوشه های تیز پرهیز شده و بخش پشتی کاور باتری نیز بار دیگر به فرم طرح دار برجسته ساخته شده است. نوار رنگی گرداگرد گوشی از دیگر جذابیت های ظاهری این مدل به حساب می آید. صفحه نمایش Galaxy Mini یک نمونه 3.14 اینچی با وضوح QVGA یا 320×240 پیکسلی ست و از فناوری TFT با پشتیبانی از نمایش 256 هزار رنگ در ساخت آن استفاده شده است. حساسیت این پنل خازنی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد و کیفیت آن نیز با نیم نگاهی به رده قیمتی و استانداردهای این کلاس نسبتا مطلوب و راضی کننده به نظر می رسد پشتیبانی از تماس چندگانه یا Multitouch دیگر نکته مثبت در رابطه با این صفحه نمایش است. بالای صفحه نمایش این مدل به Proximity Sensor و اسپیکر برقراری تماس تعلق دارد و در پائین نیز سه کلید Back، منو و Home که هر سه بصورت فیزیکی و فشاری طراحی شده اند دیده می شوند. کلید Power/Lock و اسلات کارت Micro SD در سمت راست، Rocker تغییر صدا در سمت چپ و پورت Micro USB و جک 3.5 میلیمتری هدست در بالا اجزای قابل اشاره در دورتادور گوشی را تشکیل می دهند.
android_phone_buying_guide_first_part_15.jpg
در پشت گوشی نیز اسپیکر اصلی در پائین و دوربین 3.15 مگاپیکسلی دستگاه در بالا قرار گرفته اند. دوربین گوشی فاقد فوکوس اتوماتیک بوده و حداکثر وضوح فیلمبرداری آن نیز QVGA با 15 فریم در ثانیه است. عکس های این دوربین علیرغم نبود فوکوس خودکار از کیفیت نسبتا مناسبی برخوردارند و نه تنها میزان نویز و کنتراست در سطح قابل قبولی قرار دارد بلکه جزئیات تصویر و باز تولید رنگ ها نیز تا حدودی مطلوب ارزیابی می شود. سیستم عامل Galaxy Mini همانگونه که در ابتدا اشاره شد نسخه 2.2 اندروید موسوم به Froyo ست که در کنار خود همچون همیشه پوسته نرم افزاری TouchWiz UI 3.0 را مشاهده می کند پردازنده 600 مگاهرتزی دستگاه از نوع Qualcomm MSM7227 است و از 384 مگابایت حافظه RAM و 512 مگابایت حافظه فلش بهره می برد که از این مقدار حافظه فلش در حدود 160 مگابایت آن در اختیار کاربر است. سایر مشخصات این مدل بدون کوچکترین تغییری مشابه دیگر نمونه های این کلاس مثل Galaxy Fit است که از برجسته ترین آنها می توان به سرعت 7.2Mbps اتصال 3G، گیرنده Wi-Fi با استاندارد 802.11b/g/n و پشتیبانی از Hotspot و GPS با قطب نمای دیجیتالی اشاره نمود. نکات مثبت Galaxy Mini شامل طراحی مدرن، دوربین نسبتا با کیفیت، سیستم عامل اندروید 2.2 و قیمت مناسب می شود و در دیگر سو نیز وضوح پائین صفحه نمایش و فیلمبرداری ضعیف مهمترین نکات منفی آن را تشکیل می دهند. قیمت فعلی Galaxy Mini در بازارهای داخلی در حدود 195 هزار تومان است.
در قسمت بعدی این راهنمای خرید به گوشی های میانی بازار در این کلاس با حدود قیمتی حداکثر 500 هزار تومان خواهیم پرداخت.
راهنمای خرید اندروید فون قسمت آخر: ضیافت شاهانه

راهنمای خرید اندروید فون قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی

راهنمای خرید اندروید فون قسمت دوم: حداقل قیمت در رده میانی

توجه: این مطلب به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

24 دیدگاه

  1. گلگسی مینی رو من یک ماه است که به قیمت240در ارومیه خریدم ولی ‏cpu800mhzاست نسخه اندرویدش هم2.3‎ gingir breedهستش اگ می خواهید گلگسی میینی بخرید حتما دقت کنید!!!!!!!!!!!!!!

  2. سلام
    من حدود یک ماه پیش یک galaxy mini برای داداشم به قیمت 205000 تومان خریداری کردم که با توجه به مبلغ پرداختی بسیار راضی کننده بوده تا جایی که قصد دارم یکی برای خودم هم تهیه کنم
    شارژ نسبتآ خوبی نگه میداره
    صفحه نمایش از حساسیت بالایی برخورداره
    سرعت قابل توجهی داره
    با توجه به این مقاله هم میشه گفت از همه بهتره چون قیمت پایین تری هم نسبت به بقیه داره
    با تشکر از مقاله خوبتون

  3. به نظر من تو این گوشی ها گوشی Samsung Galaxy Mini S5570 از همشون بهتره چون همه چیزش نسبت به قیمتش عالیه بقیه ی گوشی ها از نظر شارژ بسیار ضعیفن مخصوصا سونی اریکسون ها که هم از نظر سیستم عامل و هم از نظر شارژ خیلی ضعیف و بدرد نخورند گوشی مینی گلاکسی میتونست تو لیست جز اولسن یا دومین باشه نه اخرین گوشی واقعا بد درجه بندی کردید گوشی ها رو
    یه سوال داشتم ایا در سیستم عامل اندروید رزولوشن صفحه برای اجرای برنامه ها مهمه؟
    یعنی بستگی به سایز صفحه ۲۴۰*۳۲۰ این داره؟
    اگه داره پس چرا تو اینترنت نام گوشی ها رو نمیزنه و فقط نوع ورژن سیسیتم عامل رو مینویسه که برای اجرای برنامه نیازه؟

  4. با سلام , و عرض خسته نباشید
    X10 mini رو فراموش کردید
    قیمت 170 هزارتومان بدون کیبورد و 220 با کیبورد
    دوربین:5 مگاپیکسل با فلش و فیلم برداری HD
    صفحه نمایش: 2.5 اینچ لمسی خازنی
    سیستم عامل اندروید 2.1 غیر قابل ارتقاء
    امکانات دیگر: GPS,WIFI, port 3.5 mm, 2g ram
    نقطه ضعف: کوچک بودن بیش از حدگوشی که سبب خوش دست نبودن گوشی شده است.

  5. با سلام
    marvelous عزیز اول از همه باید یک نکته را مشخص کنم و آن هم اینکه هیچگاه در این 5 سال و اندی فعالیت وبلاگ نویسی در پی هم عقیده کردن دیگران یا نظرات خود و به بیان شما همراه کردن دیگران با نظرات شخصی خود نبوده، نیستم و نخواهم بود در تمامی این سالها آنچه در این سایت به نام من منتشر شده برداشتی بوده شخصی از پدیده مورد نقد و لزوما هیچ دلیلی بر هم عقیده بودن خوانندگان با نظر من وجود ندارد. اما در مورد مسائلی که فرمودید پیشنهاد می کنم ابتدا بار دیگر مقدمه مطلب Nokia N86 را به دقت بخوانید جائیکه نقدها و انتقادها بر مجموعه نوکیا برخلاف آنچه شما فرمودید از دایره یک ارتقا سخت افزاری در وضوح دوربین کاملا فراتر رفته است امری که پس از گذشت دو سال با از دست رفتن گسترده سهم بازار نوکیا اثبات شده است ؛ در آخرین گزارش موسسه Gartner از بازارهای جهانی، نوکیا با اینکه همچنان پر فروش ترین برند در میان رقبا به حساب می آید اما این شرکت بیش از 7.5 درصد نسبت به سال گذشته نزول داشته است و از 30.3 درصد سهم بازار در سال پیش به تنها 22.8 درصد در امسال اکتفا کرده است. نکته دیگر در مورد سامسونگ و ال جی ست که این دو شرکت نیز برخلاف رشد پیاپی سالهای پیشین امسال با افت فروش روبرو شده اند و به ترتیب 1.5 و 2.3 درصد با کاهش فروش روبرو شده اند.
    در مورد تغییراتی که در اسمارت فون های دو شرکت کره ای فوق الذکر شما چشمگیر نمی خوانید بسیار خوشحال خواهم شد که تغییرات چشمگیر را برای من معنی کنید چون از دیدگاه من تغییر پردازنده، افزایش سایر و وضوح صفحه نمایش، بهبود کیفیت و رزولوشن دوربین در هر دو کلاس عکاسی و فیلمبرداری، ارتقاء سیستم عامل به نسخه های بالاتر و تغییرات در طراحی ظاهری چشمگیر ترین تغییراتی هستند که می تواند در یک اسمارت فون رخ دهد و با ناچیز خواندن آنها عملا هیچ جزء دیگری برای ارتقا وجود نخواهد داشت.
    در انتها باید این نکته را نیز خدمتتان عرض کنم که در دست گیری بازار از سوی برندهای آسیائی بیش از آنکه به معنای بی کیفیت بودن آنها تلقی شود به کم کاری برندهای بزرگ این رده همچون نوکیا یا موتورولا باز می گردد البته این نظر من است و طبیعتا شما می توانید با آن موافق نباشید.
    با تشکر

  6. زماني رو به ياد دارم كه شما نوكيا روبه خاطر اينكه (به قول خودتون) با تغيير رزولوشن دوربين از پنج به هشت n86 رو ساخته، به باد انتقاد گرفتيد، در مورد وضعيت فعلي سامسونگ و سوني اريكسون چه نظري داريد كه با تغيير كاور ،كم و زياد كردن رزولوشن صفحه نمايش و مگاهرتزهاي پردازنده و از اين قبيل تغييرات چشمگير! بازارو اشباع كردن، خواهشا با نقدايي كه انجام ميدين در فكر همراه كردن ديگران با نظرات شخصيتون نباشيد.

  7. سلام
    خیلی ممنون عالی بود … حسابی گیج شده بودم بین این همه مدل و این همه انتخاب … مقاله شما خیلی به موقع تو گودر به دستم رسید … واقعا ممنونم.

  8. سلام.
    مطالب خیلی عالی بود ولی من بین دو مدل گلکسی مینی و فیت گیر کردم، اگه میشه منو از این سر در گمی نجان بدید.
    مرسی…………..

  9. سلام،
    بنده از خوانندگان فیدی شما هستم و وقتی میبینم این همه برای نوشتن مقاله ها وقت صرف میکنید از خودم خجالت کشیدم که لااقل یه تشکر خشک و خالی هم ازتون نمیکنم.
    واقعا دسستتون درد نکنه. خسته نباشید.

  10. خسته نباشید خیلی ممنون از مقاله مفیدتون یه سوالی داشتم گفتم مطرح کنم شاید شما جوابم رو بدید
    ۲ ماه پیش من یه گوشی گلکسی فیت خریدم واقعا ازش راضی بودم البته غیر از صفحه نمایشش . یه روزی داشتم باهاش کار میکردم دیدم شروع کرد به بیرون رفتن از برنامه ها گفتم شاید باطریش ضعیف شده داره این کارو میکنه که مثلا گوشی مدت بیشتری روشن بمونه همین اتفاق بیش ۱۰۰ بار دیگه افتاد تا جایی که خود گوشی برنامه ها و پیام ها رو اتوماتیک پاک میکرد از صفحه نمایش عکس می گرفت ادیت میکرد ویجت ها هم به صورت خودکار فعال میشدن .
    دیگه کلا گوشی به هم ریخت و افسارش دست من نبود اینقدر تند تند این کارا انجام میشد که من فرصت لمس گوشی رو هم نداشتم .
    تا اینکه اسکرولش به صورت اختیاری کار میکرد منظورم اسکرین تاچ بود
    به جایی رسید که دیگه خیال کردم تاچش سوخته . بردمش تعمیر طرف گفت که تاچش سوخته که من مطمئن بودم نسوخته بعد گفت حدود یک ساعت بعد بیا منم نیم ساعت بعدش رفنم پیشش درست شده بود . خلاصه هزینه زیادی هم دادم و اومدم بیرون ولی تمام برنامه ها پاک شده بودند و انگار که گوشی ریست نرم افزاری شده بود ولی من مطمئن بودم که مشکل سخت افزاری نبوده . خلاصه این ماجرا گذشت تا همین دو روز پیش که دوباره همین مشکل برام پیش اومد حالا میخواستم بدونم میشه آموزش تعمیرات نرم افزاری هم بدید مثلا آپدیت به نسخه های بالاتر یا اینکه چطور گوشی رو مثل روز اولش کنیم با به تنظیمات اولیه برگردونیم . ممنون میشم اگه جوابم رو بدبد اگر هم میدونید مشکلات بالا از کجا بوده لطفا دریغ نفرمایید و راهنماییم کنید .
    بینهایت ازتون ممنون میشم .

  11. سلام
    خیلی خوب بود. ولی همان طور که دوستمان گفت برای گلکسی جیو، نسخه جینجر برد 2.3.3 آمده. لطفا اصلاح کنید. من خودم جیو دارم. تنها مشکلی که باهاش دارم، شارژ باتریش هست.

  12. سلام
    من مشتری پروپا قرص سایت شما هستم
    با راهنمایی های شما یه گوشی هم خریدم (omnia lite)
    لطفا توی بررسی بعدیتون motorola defy رو هم مد نظر داشته باشید.
    ممنون از سایت خوبتون.

  13. من گلکسي جيو دارم
    خيلي ازش راضي هستم
    البته لطفا اصلاح کنيد چون
    آخرين آپديت جينجربرد هم براي گلکسي جيو اومده . هر چند ورژن خاورميانه ي اين آپديت هنوز ريليز نشده
    من به ورژن اروپايي آپديتش کردم
    لذت کار با اين گوشي صد چندان شده . مصرف باطري خيلي کمتر شده منوها بسيار روان و تاچ گوشي رضايت بخشه
    اکثر بازيهاي گرافيکي رو بدون لگ و کندي اجرا ميکنه
    به نظرم مقرون به صرفه ترين گوشي اندرويدي در اين رده ي قيمت هست.

  14. مقایسه خوبی بود.
    منتظر قسمت های بعد هستیم به خصوص آندرویدفون های حدود 500 هزار تومن که فکر کنم بیشتر افراد هم گوشی های مد نظرشون در این رنج قیمت باشن. من خودم یه مدت هستش که به گوشی سونی اریکسون نئو فکر میکنم. امیدوارم در مورد این گوشی و معایب و مزایاش نسبت به رقبا هم تو اون مقاله مطالبی بنویسید.
    ممنون

ارسال یک پاسخ