Apple iPad تولد یک طوفان

29
12260
اگر یکی از دنبال کنندگان اخبار دنیای فناوری باشید مطمئنا تا بحال خبر جدیدترین محصول کمپانی Apple و به نوعی اولین تبلت حاضر در این کلاس یعنی iPad را شنیده اید؛ دستگاهی که با ایده ای جدید بار دیگر همچون iPod و iPhone توجه همگان را به خود جلب نموده و تمامی رسانه های دیداری و شنیداری دنیا را به تعریف و تمجید از این محصول زیبا وا داشته است. در مقاله پیش رو سعی داریم با جمع آوری تمامی اطلاعاتی که تا بحال در رابطه با iPad منتشر شده است دیدی کلی و نمائی کامل از ساختمان دستگاه و انتظاری که از آن می توان داشته ارائه دهیم. با ما همراه شوید.

ایده تبلت های لمسی و دستگاه های کوچکی که نیازهای پردازشی و شبکه ای کاربران را با بدون نیاز به همراه داشتن کامپیوترهای بزرگ و یا حتی نوت بوک های جمع و جور در فضائی بسیار محدود و در عین حال کارآمد برآورده می نمایند داستانی نسبتا قدیمی با بازیگرانی متعدد است که با اینکه Apple بعنوان یکی از شرکت های بزرگ در زمینه ساخت کامپیوترهای همراه تا بحال در آن وارد نشده بود اما پتاسیل های فوق العاده این شرکت و مخصوصا تجربه رویائی حاصل از فروش مافوق تصور محصولات تمام لمسی در کلاس پخش کننده های موسیقی و تلفن های همراه این شرکت بلاخرهApple  را نیز در این رقابت جذاب وارد نمود. اما یک نگاه به مشخصات iPad و کاربری خاصی که برای آن در نظر گرفته شده است تفاوت های آشکاری را میان این وسیله و دیگر نمونه های معمول این کلاس مشخص می نماید که شاید شاخص ترین آنها به سیستم عامل خاص دستگاه که شباهت بسیار زیادی به نمونه های حاضر در iPhone و iPod Touch دارد، باز گردد. تکنولوژی بکار گرفته شده در بخش لمسی صفحه نمایش، طراحی زیبا و چشم نواز و از همه رویائی تر قیمت نسبتا مناسبی که برای نسخه Basic آن در نظر گرفته شده است همه و همه دست بدست همه داده اند تا از iPad بار دیگر محصولی طوفانی در ردیف دیگر تولیدات فوق محبوب این شرکت بسازند.

apple_ipad_02.jpg

ظاهر دستگاه در نگاه اول ترکیب غریبی از یک iPhone کاملا بزرگ و یک MacBook Air نسبتا کوچک به نظر می رسد که المان های آشنائی  نظیر صفحه نمایش تمام لمسی و کلید Home مرکزی را در خود جای داده است. ابعاد iPad در حدود 13.4×189.7×242.8 میلیمتر با وزن 680 گرم برای مدل های فاقد 3G و 730 گرم برای مدل های دارای این قابلیت است. نکته جذاب در این میان به قطر کاملا ناچیز 13.4 میلیمتری دستگاه باز می گردد که در مقایسه با آخرین iPhone تولید شده توسط این شرکت تنها حدود یک میلیمتر افزایش یافته است. بخش روئی دستگاه شامل یک صفحه نمایش کاملا بزرگ در مرکز می گردد که توسط یک قاب تیره نسبتا عریض احاطه گردیده است. قاب نقره ای دورتادور دستگاه به روشنی حس در دست گیری یک iPhone بزرگ را در ذهن تداعی می کند احساسی که با برگرداندن دستگاه و مشاهده بخش آلومینومی بسیار زیبای پشت دستگاه نیز کاملا تکرار می گردد. یکی از راه های شناسائی سریع دو مدل معمولی و 3G از پشت دستگاه مشخص می شود جائیکه مدل 3G دارای بخشی تیره رنگ در بالای این قسمت است که به نوعی آنتن آن محسوب می شود.

apple_ipad_03.jpg

صفحه نمایش iPad یک نمونه 9.7 اینچی تمام لمسی با نور پس زمینه LED ست که از وضوح فوق العاده 768×1024 پیکسل با نسبت 132 پیکسل در هر اینچ برخوردار است. ویژگی اصلی این صفحه نمایش همانطور که از یک تبلت انتظار داریم قابلیت لمسی آن و همانطور که از یک Apple انتظار داریم قابلیت لمسی خازنی آن است جائیکه همچون دیگر لمسی های این شرکت علاوه بر عملکرد بی نظیر در هنگام لمس صفحه نمایش، امکان Multi-Touch یا لمس چندگانه نیز برای آن فراهم شده است. از دیگر خصوصیات این بخش بجز چرخش اتوماتیک تصویر باید به پوشش Oleophobic در مقاوم ساختن صفحه نمایش در جذب اثر انگشت و عملکرد مناسب آن در نور مستقیم خورشید اشاره کرد که البته این آخری صرفا به واسطه سابقه بسیار درخشان Apple در این قابلیت ذکر گردیده و هنوز تست عملی از آن در محیط های خارجی صورت نپذیرفته است.

apple_ipad_04.jpg
صفحه نمایش حاضر در iPad بجز موارد گفته شده دارای یک قابلیت پیشرفته و مدرن به نام IPS نیز هست که پیش از این در یکی از iMAC های این شرکت نیز بکار گرفته شده است. IPS یا In-Plane Switching قابلیتی ست که اولین بار در سال 1996 توسط هیتاچی و برای بهبود عملکرد پنل های مبتنی بر TFT در آن سال ها ابداع گردید. فناوری پیشرفته ای که هر دو نکته منفی پنل های LCD نسل های اول یعنی مشکل در تولید صحیح رنگ ها و محدودیت زاویه دید را مورد توجه قرار داده است. عملکرد این تکنولوژی در مقایسه با فناوری TN که در LCD های معمولی بازار دیده می شود بطور خلاصه بدین صورت است که بجای قرار گیری کریستال های صفحه نمایش به فرم عمودی این کریستال ها به صورت افقی جایگذاری شده و میدان الکتریکی به دو انتهای هر رشته اعمال می گردد بدین ترتیب کریستال ها در هر جفت الکترود بشکل موازی قرار می گیرند و با چرخش هماهنگ خود در هنگام لمس صفحه نمایش منجر به عبور نور بیشتری گردیده و در نتیجه علاوه بر ایجاد کنتراست بالاتر، رنگ های زنده تری نیز تولید می گردد در این روش البته بجای یک ترانسیستور موجود در فناوری TN می بایست از دو ترانسیستور استفاده گردد که این موضوع اندکی در مسئله مصرف انرژی تاثیر گذار خواهد بود.

apple_ipad_05.jpg
در زیر صفحه نمایش همانطور که پیش از این نیز اشاره شد کلید Home با همان طراحی و ظاهر استفاده شده در iPhone به چشم می خورد که از وظیفه کاملا مشابه ای نیز برخوردار است.

apple_ipad_06.jpg
کنترلرهای دورتادور دستگاه شامل کلید On/off یا Sleep/Wake در بالا، Rocker تنظیم صدا و کلید Mute درسمت راست و بلاخره جک 3.5 میلیمتری اتصال هدست در سمت چپ می گردد. در بخش پائینی نیز پورت 30 پینی اتصال Dock دستگاه قرار دارد که از طریق این پورت ملحقات متعددی را می توان به آن متصل کرد. از جمله این ملحقات که در حال حاضر معرفی گردیده اند می توان به کیبورد کامل و دو کیت کوچک برای انتقال عکس بوسیله کابل USB (انتقال مستقیم تصاویر از دوربین) و همچنین از طریق یک کارت ریدر SD اشاره کرد.

apple_ipad_07.jpg
اما همانطور که در ابتدا هم اشاره شد iPad قرار است در دو نسخه مختلف به بازار ارائه شود که در ورژن گرانتر از تکنولوژی 3G برای برقراری ارتباطات پرسرعت استفاده می گردد اما این بار نیز به مانند ماجرای iPhone و ارائه اختصاصی آن به اپراتور AT&T اپل بار دیگر بصورت انحصاری عمل کرده و اپراتور AT&T ظاهرا بار دیگر انتخاب اول این شرکت به حساب می آید. البته این بار ماجرا با دفعه قبل اندکی متفاوت شده و ظاهرا هکرهائی که به محض ورود نسخه های مختلف آیفون بلافاصله قفل شکن و تطبیق دهنده آن را برای استفاده از دستگاه در شبکه های دیگر را ارائه می نمودند حالا این بار با رویه جدیدی روبرو خواهند شد که هک کردن iPad را به کار نسبتا محالی بدل خواهد کرد چرا که این بار Apple از نوعی قفل سخت افزاری برای محصول خود استفاده کرده است. داستان از این قرار است که برای استفاده از خدمات 3G بر طبق انتظار می بایست با جایگذاری سیمکارت هائی که تنها قابلیت برقراری ارتباط تحت شبکه ای را دارند به دریافت این خدمات اقدام کرد اما رویه ای که این بار Apple از آن بهره برده است با همیشه کاملا متفاوت است: استفاده از Micro SIM یا سیمکارت های کوچک. ماجرا بسیار ساده است سیمکارت های فعلی که در تمامی گوشی های GSM مشاهده می شود قطعه ای پلاستیکی با بردی الکترونیکی ست که ابعادی معادل 25×15 میلیمتر داشته و فارغ از هماهنگی و کارکرد در فرکانس های استاندارد هر شبکه، به راحتی می توان آن را در هر موبایل و یا دیگر دستگاه های ارتباطی پشیبانی کننده از این استاندارد جاسازی کرد. اما این سیمکارت جدید که 3FF SIM نیز نامیده می شود ابعادی تنها برابر 15×12 میلیمتر دارد که بیش از 52 درصد نسبت به سیمکارت های معمول کوچکتر شده است. این سیمکارت ها که توسط ETSI یا موسسه استاندارد ارتباطی اروپا (European Telecommunication Standards Institute) توسعه داده شده در حال حاضر تنها توسط یک اپراتور (که حدس زدن نام آن کار بسیار آسانی ست: AT&T) مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر اینکه از قابلیت هائی همچون حافظه بالاتر برای ذخیره اطلاعات و افزایش کنترل بر دستورالعمل های امنیتی برخوردار است، عدم امکان هک شدن iPad (حداقل به این زودی ها) را نیز تضمین می نماید. البته همین یکی دو روز پیش خبر جدیدی از یکی از رقبای سر سخت AT&T یعنی T-Mobile به گوش رسید که این شرکت نیز در همکاری با شرکت Lok8u (با تلفظ Locate You) در حال تهیه سیمکارت های جدید 3FF است. دو تعرفه پیشنهادی برای اتصال 3G در iPad در شبکه AT&T در نظر گرفته شده است یکی با محدودیت تبادل 250 مگابایت و با قیمت 14.99 دلار در ماه و دیگری با ترافیک نامحدود و با قیمت 29.99 دلار. گزینه های ارتباطی دیگر iPad جز سه فرکانس 3G شامل هر چهار باند شبکه GSM/EDGE می گردد که البته نگفته پیداست که تنها برای انتقال اطلاعات بکار گرفته شده و امکان برقراری تماس تلفنی بوسیله iPad وجود ندارد. Wi-Fi حاضر در iPad هر چهار پروفایل حاضر در استاندارد 802.11 یعنی b، g، a و n را شامل می گردد. بلوتوث نسخه 2.1 با فناوری EDR در افزایش سرعت انتقال، عدم تداخل در ارسال های همزمان و کاهش مصرف انرژی دیگر گزینه ارتباطی iPad محسوب می شود و ظاهرا به مانند iPhone ها خبری از A2DP بصورت پیش فرض در iPad نیست (اگرچه به احتمال قوی می توان با برنامه های جداگانه به آن دست یافت).

apple_ipad_08.jpg
از مسائل سخت افزاری iPad که بگذریم مطمئنا این اینترفیس و ساختاری منوئی دستگاه است که اهمیت فراوانی دارد. اینترفیس دستگاه نسخه تغییر یافته ای از ورژن 3.2 سیستم عامل حاضر درiPhone است که علاوه بر تغییرات ظاهری متعدد امکان اجرای Application های گوناگون در صفحه نمایش بزرگتر را نیز فراهم آورده است. از گزینه های تغییر یافته دیگر می توان به منوهای کشوئی Contextual، تقسیم صفحه نمایش به دو تکه مجزا برای اجرای دو محتوای متفاوت (همچون دو ستون Inbox و محتوا در Application ایمیل) و منوهای pop-up جدید (که بروی صفحه اصلی و با تیره کردن محتوای زیرین به نمایش در می آید)، اشاره کرد. خوشبختانه تمامی برنامه های نوشته شده برای iPhone و iPod Touch (که به قول استیو جابز بیش از 140 هزار عنوان را شامل می شود) در iPad نیز قابل اجراست و برای انجام این کار اینجا و آنجا تغییرات فراوان و بهینه سازی های گوناگونی بکار گرفته شده تا مشکلی از لحاظ تطابق با صفحه نمایش بزرگ دستگاه ایجاد نشود. برخی از مهمترین فرمت های صوتی و تصویری مورد پشتیبانی در iPad شامل MP3، AAC، WAV، MPEG-4، MOV، M4V و H.264 می گردد و در حوزه عکس نیز فرمت های JPEG، GIF و TIFF در iPad قابل مشاهده هستند.

apple_ipad_09.jpg
اما یکی از موارد بحث برانگیز در رابطه با iPad که اندک اندک گفتگو در رابطه با آن به فضای وب فارسی نیز کشیده شده است به داستان Multitasking این دستگاه و موارد مرتبط با پشتیبانی یا عدم پشتیبانی iPad از اجرای همزمان چندین برنامه باز می گردد. همانطور که می دانیم Multitasking یکی از اصلی ترین ایراداتی ست که تا بحال به هر چهار محصول پیشین Apple شامل سه iPhone و iPod Touch وارد بوده است جائیکه Apple با اشاره به این نکته که اجرای همزمان برنامه ها کاملا در سرعت اجرای Application های اصلی تاثیر منفی می گذارد بصورت رسمی با حضور چنین قابلیتی مخالفت نموده است. البته شدت این ماجرا با چند آپدیت که اجازه اجرای چند برنامه بخصوص (همچون پخش کننده موسیقی، مرورگر وب، تقویم و…) را بصورت همزمان می داد اندک اندک در حال فروکش کردن بود تا اینکه بار دیگر حضور iPad و خبر استفاده آن از نسخه 3.2 اینترفیس اختصاصی این شرکت بار دیگر این موضوع را بر سر زبانها انداخت. در این میان البته هیچ شکی وجود ندارد که کسانی که مسئله Multitasking را برای یک تبلت حیاتی ترین قابلیت و حتی بزرگترین مانع برای خرید یک چنین دستگاهی قلمداد کرده اند اصولا نفس ساخت یک تبلت و کاربری اصلی آن را به هیچ عنوان درک نکرده اند چرا که برای دستگاهی در این کلاس اصولا احتیاج چندانی به اجرای چندین و چند برنامه در یک لحظه وجود ندارد و یک تبلت در درجه اول یک تبلت است و نه یک کامپیوتر همراه پس نباید انتظاری همچون یک کامپیوتر (و یا حتی یک اسمارت فون) پیشرفته با خصوصیات پردازشی بالا و گزینه های متعدد برای Multitasking را از آن داشت واقعیتی که قیمت نچندان بالای این دستگاه در نسخه Basic (درقیاس با یک لپ تاپ و یا حتی یک Netbook) نیز به روشنی گویای آن است. داستان البته به اینجا نیز ختم نشده و انتقادات سطحی به iPad به موارد جالبی همچون نداشتن دوربین اصلی و دوربین تماس های ویدئویی (بدون توجه به این نکته که iPad امکان برقراری تماس به هیچ عنوان چه صوتی و چه ویدئویی را ندارد) و از همه فکاهی تر به قاب عریض دور صفحه نمایش نیز گسترش پیدا کرده است. اما این پایان ماجرا نیست و آنچه از ظاهر امر بر می آید تغییرات نرم افزاری و سخت افزاری برای سازگار ساختن iPad (و شاید هم iPhone) با Multitasking در راه است جائیکه علاوه بر ورژن چهارم سیستم عامل Apple که امیدهای فراوانی به آن بسته شده است، صبحت های در گوشی متعددی نیز در رابطه با بکار گیری تراشه اینتل بجای پرازنده فعلی iPad به گوش می رسد. پردازنده فعلی iPad نسخه اختصاصی یک گیگاهرتزی اپل با نام A4 می باشد که توسط سامسونگ ساخته شده است.

apple_ipad_10.jpg
شباهت های سخت افزاری و نرم افزاری iPad به iPhone نشانگر این نکته ظریف است که شرکت Apple محصول جدید خود را برای کاربران آشنا با این دستگاه و کسانی که پیش از این از محصولات این شرکت استفاده نموده اند ارائه کرده است و با اینکه iPad نیز به مانند دیگر محصولات کمپانی Apple بدور از انتقاد و اشکال نیست اما شبکه بزرگ کاربران این کمپانی و محبوبیت بی نظیری که از طریق فروش هر چهار محصول عمده این شرکت برای Apple فراهم آمده است بدون هیچ شک و شبهه ای iPad را نیز به یکی از پر فروش ترین ها درکلاس خود بدل خواهد کرد امری که برای مشاهده صحت و سقم آن باید تا نزدیک دو ماه دیگر برای نسخه معمولی و تا سه ماه دیگر برای ورژن 3G به انتظار نشست. iPad در سه حافظه مختلف 16، 32 و 64 گیگابایتی برای نسخه معمولی با قیمت های 499، 599 و 699 دلار و برای نسخه 3G با قیمت های 629، 729 و 829 دلار به فروش خواهد رسید. قیمت ملحقات معرفی شده برای این دستگاه نیز شامل یک Dock رومیزی 29 دلاری، یک جلد چرمی 39 دلاری (که علاوه بر محافظت، امکان قرارگیری افقی و عمودی iPad را بروی سطوح صاف فراهم می آورد)، یک Dock تکی 69 دلاری با اتصال یک کیبورد جداگانه و بلاخره یک اتصال دوربین 29 دلاری می گردد لیستی که مطمئنا در زمان ورود این دستگاه به بازار بسیار پر و پیمان تر خواهد بود.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

29 دیدگاه

  1. سلام،
    مطلب خوب بود آرش جان، ممنون.
    من هم با نظر شما موافقم، به‌نظرم مشکل اساسی این بود که قبل از عرضه‌ی iPad شایعات درباره‌ی اینکه Mac OS X روی اون نصب خواهد شد و اینجور موارد که iPad را به یک کامپیوتر تبدیل می‌کرد (!) باعث شد انتظارات از اون خیلی بیشتر از چیزی بشه که iPad می‌خواد انجامش بده.
    همونطور که خود شما گفتید باید به iPad از دید یک تبلت استفاده کرد.
    به آیفون هم از این ایرادها خیلی گرفته شد، ولی وقتی وارد بازار شد خیلیــــها جذبش شدن و الان هم که خودتون وضع فروشش را می‌دونید.
    در ضمن در مورد Multitasking هم باید بگم من خودم iPhone دارم. توی اکثر برنامه‌های پیش‌فرض خود گوشی که نیاز هست که مالتی‌تسکینگ وجود داره. ولی کلا اگر هم نباشه سرعت کار با گوشی انقدر بالا هست که برابری می‌کنه با سوئیچ کردن بین برنامه‌ها در یک گوشی که مالتی‌تسکینگ داره.
    هرچند که نرم‌افزارهایی مثل multifl0w که جدیدا اومده به‌طور کـــامل امکان مالتی‌تسکینگ را به آیفون اضافه می‌کنه، ولی باور کنید من بعد از یک‌هفته کار باهاش پاکش کردم! چون واقعا بهش نیازی نبود! تنها مشکلی که نبود مالتی‌تسکینگ در آیفون برای من ایجاد کرد این بود که وقتی اس‌ام‌اس جدید میومد باید از برنامه‌ای که داخلش بودید خارج می‌شدید و به قسمت اس‌ام‌اس می‌رفتید که با نصب برنامه‌ی BiteSMS این مشکل هم حل میشه و از هرجا که باشید توی یک پنجره‌ی جدید اس‌ام‌اس نشون داده می‌شه و همونجا می‌شه جوابشو داد.
    البته نمی‌خوام منکر مزیت‌های Multitasking بشم با حرف‌هایی که زدم؛ ولی من سرعت فوق‌العاده بالای آیفون در اجرای برنامه را با هیچ مالتی‌تسکینگی عوض نمی‌کنم!! واقعا رفتن از یک برنامه به یک برنامه‌ی دیگه در این گوشی خیلی سریعه. توی اکثر برنامه‌ها هم به‌محض بسته شدنشون اطلاعاتتون ذخیره میشه و بار بعدی که برنامه باز می‌شه دوباره ادامه‌ی کارتونو می‌تونید انجام بدید، بدون هیچ کاهش سرعتی.
    پ.ن: همش در مورد آیفون شد که :دی

  2. سلام ارش جان و ممنونم از مطالبتون
    یه چند تا نکته رو میخواستم بگم که اولیش اینه: بارها شما گفتین این یه تبلت و اسمارت فون نیست پس انتظار در حد یه تبلت ازش داشته باشیم ولی نگفتین جایگاه تبلت کجاست؟
    به نظر من یه تبلت از نظر قابلیت باید بین یه اسمارت فون و یه کامپیوتر باشه و نباید کمتر از یه اسمارت فون باشه در غیر این صورت نیازی بهش نیست ضمنا” یه بوک ریدر هم نیست خیلی از بوک ریدر ها امکان براوز کردن در اینترنت رو دارن پس در جایگاه یه بوک ریدر هم نیست ازش باید توقع بالاتر داشته باشیم امکانات مالتی مدیایی هم دیگه میشه گفت خیلی پیش پا افتادس هر گوشی حتی یه فریم عکس ساده هم از فایل تایپ بیشتر نسبت به این ای پد پشتیبانی میکنه
    از طرف دیگه کمبود امکاناتی در پورتهای ورودی خروجی که مهمترینشون یو اس بی و کارت ریدر و همچنین عدم دریافت فایل از طریق بلوتوث ، درسته که با داشتن کابلهای اضافی و یا کانکتورهای دیگه این قابلیت رو به یوزر میده که بتونه از یو اس بی یا کارت ریدر استفاده کنه
    ولی” یه تبلت باید اول یه تبلت باشه ” نه اینکه یه کیف همیشه همراه یوزر باشه برای هر کاری یه کانکتور ازش بکشه بیرون
    نکته دیگه اینکه سیاستی که اپل دنبال میکنه اینه که چطور بتونه پول رو از جیب مصرف کننده بعد از فروش بکشه بیرون، شاید بدونید که در خیلی از کشورها ای فون رو مجانی میدن به مردم در قبال کنترکت 2 ساله یا بیشتر ، اکثر کسانی هم که میخرن ادمای عادی هستند به ندرت یه گیک میره ای فون بگیره اینو بر اساس تجربه جندین ساله خودم که در همین زمینه برای یه شرکت مخابراتی در استرالیا کار میکنم میگم. ادمای معمولی هم استفاده های خیلی معمولی دارن و میشه گفت خیلی از اونها شاکی از بیل هایی هستند که هر ماهه برای دانلود های شاید ابتدایی هر ماهه باید بپردازند. در سیاست اپل مهم پرووایدر های مخابراتی هستند که بتونن بیشتر پول بسازن نه یوزرها علت این هم که طرف قرارداد همیشه شرکت های بزرگ مخابراتی امریکایی هستند همینه چون به عنوان مثال کل خاورمیانه اصلا” براش مهم نیست. و همینطور که خودت بهتر میدونی باید در انتظار هک شدنش اول باشی بعد به خواسته دلت برسی با اون پول گذافی که بابتش میپردازی تو ایران مثلا” در حالی که مثلا” در استرالیا یا امریکا و یا اروپا اکثر مردم مجانی از شرکت های مخابراتی میگیرن خوشحال و خندان ولی اولین چیزی که ازشون بعد ازروشن کردن میخواد شماره کریدیت کارت … در صورتی که اگه به همین مردم بگی باید 200 دلار بابتش پول بدی به ندرت کسی سراغش میره. و خوب علت اینکه اپل مجبوره یه تبلت ارزون قیمت بسازه روشن کسی برای یه تبلت بیشتر از 29.95 در ماه تو امریکا و خیلی کشورهای دیگه پول نمیده.
    در مورد دوربین هم به نظز من برخلاف اینکه شما اعتقاد به این دارید که یه تبلت نباید امکانات بالایی داشته باشه من معتقدم یه دوربین حداقل VGA در جلوی دستگاه ضروری بود البته من میدونم این یه تبلت و یه گوشی موبایل نیست ولی امروزه ارتباطات جر لاینفک زندگی اینکه شمابتونید مثلا” با کسی در اسکایپ ویدئو کنفرانس داشته باشید توقع خیلی بالایی نیست.
    در واقع به نظر من این یه تبلت نیست باید در کلاس همون بوک ریدر ارزیابی
    در اخر هم بگم من نه طرفدار اپل هستم و نه خصومتی باهاش دارم برای من جیزی که مهمه سیاست کمپانی های بزرگ نسبت به مصرف کننده که متاسفانه اصلا” اپل سیاست خوبی نداره به خصوص در زمینه اپن سورس
    با تشکر از همه دوستان

  3. با عرض سلام به دوستان بالا که نظر دادن
    اولا مشکل مالتی تسکینگ ایفون حل شده اونم مدت زیاد
    اپل ذاتا با مالتی تسک مخالقف نیست ولی چیزی که اپل رو از این کار باز میداره اجرای بدون نقص و با کیفیت هر برنامه بر روی دیوایس هست در یک زمان است در هر صورت سیستم عامل هم اجازه مالتی تسکینگ را ذاتا میده شواهدشم وجود اینگونه نرم افزارها برای ایفون هست بنظر من نبود گاها چنین امکاناتی بر روی هر دستگاه نباید تعبیر به ضعیف بودن ان شرکت در اجرای چنین موارد نمود این استراتژی این شرکتها است که درک آن برای ما که یک مصرف کننده هستیم مشکله ولی با یه تجزیه تحلیل خوب میشه نزدیک شد ولی نه قطعی

  4. سلام آرش عزیز.
    شرمنده که این سوال رو اینجا میپرسم.
    میخواستم بدونم گوشی های 5800 و 5530 و 5230 نسبت به N97 و N97 Mini و X6 محدودیت نصب برنامه های جابنی دارند یا نه؟
    سایت های GsmArena و Gsm واقعا منو گیج کردن.
    با تشکر.

  5. با سلام به دوستان
    البته من به هیچ عنوان قصد ادامه این بحث را ندارم چون این بار نیز مثل همیشه با ادامه دادن بحث دوستان به این نتیجه می رسند که این جانب از برند خاصی طرفداری کرده ام و احتمالا حتی از آن برند پول گرفته ام یا به نحوی دیگر متنفع شده ام که اینگونه از آن سخن می رانم اما گاهی حرف هائی زده می شود که سکوت در مقابل آنها به معنای تائید تلقی می گردد. دوست عزیز آقا یا خانم شن اگر بخواهیم به شیوه سیاه و سفید شما عمل کنیم خیلی راحت می توان اینگونه استنباط کرد که اگر مطلب بالا گویای این نکته است که من جانبدارانه از اپل دفاع کرده ام و بدون هیچ دلیلی بر سخن خود پافشاری می کنم مطالبی که شما نیز بعنوان سند حرف هایتان به آنها اشاره کرده اید نیز بوی خصومت و دشمنی با اپل را می دهند. اما راجع به جمله ای که از متن بالا برداشت نموده اید من یک سوال از شما داستم آیا شکی دارید که کنفرانس اپل که چند روز پیش با اجرای فوق العاده همیشگی استیو جابز برگزار شد “توجه همگان را به خود جلب نمود” و آیا بازهم شکی وجود دارد که “تعریف و تمجید” از این محصول جدید (البته با ذکر نقاط ضعف حتمی آن) این روزها خوراک اصلی تمامی “رسانه های دیداری و شنیداری دنیا” را تشکیل می دهد؟ لحظه پس از اتمام کنفرانس اپل یکی از جالب ترین روزهای سرچینگ اینترنت برای من بود و اتفاقی در گوگل افتاد که تا بحال آن را تجربه نکرده بودم جائیکه با سرچ کلمه iPad محتوای جستجوی گوگل هر 2 ثانیه یک بار به روز می شد و نتیجه اول جستجو در کمتر از 20 ثانیه به صفحه دوم منتقل می شد خب اگر اسم این را جلب توجه همگان نگذاریم شما اسمی برای آن پیشنهاد کنید. البته برای من جالب است که منتقدانی مثل شما به این قسمت متن که اپل با ارتقا پردازنده و سیستم عامل قرار است مولتی تسکینگ را به iPad اضافه کند هیچ توجه ای نمی کنید. در ضمن بار دیگر شما هم iPad را با موبایل یا جالب تر از آن با بک یک کامپیوتر یا نت بوک مقایسه کرده اید. دوستان این فکر کنم بار دهم است که می گویم یک تبلت فقط یک تبلت است نه بیشتر همانطور که هیچ کس از یک بوک ریدر انتظار اجرای فایل های DivX را ندارد شما نیز نباید از یک تبلت انتظار فوق العاده ای داشته باشید. البته مواردی همچون گوش دادن همزمان به موسیقی، لودینگ دیکشنری در حین خواندن متن، استفاده از تقویم و… به راحتی و بدون تغییر ساختاری در این دستگاه وجود دارند. در ضمن من نیز با شما موافقم که با وجود موبایل های پیشرفته ای که نام بردید اصولا هیچ احتیاجی به یک تبلت وجود ندارد چرا که اصولا در کشوری که یافتن یک هات اسپات رایگان برای اتصال به Wi-Fi امر نسبتا محالی ست و فناوری 3G نیز در آن به یک شوخی بزرگ می ماند چه احتیاجی به یک تبلت که کارش در درجه نخست اتصال به اینترنت است وجود دارد؟
    در رابطه با iPhone هم باید خدمت شما عرض کنم که متاسفانه Multitasking در این گوشی نیز راهی ندارد و اگر متن بالا را به دقت خوانده باشید می بینید که این ایراد (که البته برای یک موبایل واقعا ایرادی اساسی ست) ابتدا از آیفون شروع شده است.
    جالب این جاست که این ایرادات از سنخ همان هائی ست که چند سال قبل به آیفون نیز وارد می آمد واتفاقا خود من هم در آن روزها (اینجا و اینجا)در جبهه مخالف آیفون قرار داشتم اما پس از موفقیت رویائی اپل در فروش سه باره آیفون به این نتیجه رسیدم که هیچ گاه دیگرانی را که به هیچ عنوان با سلائق شان آشنا نیستم با معیار خودم نسنجم. انتظار چیز خوبی ست انتظاری که تا دو ماه دیگر استقبال یا شکست تجاری iPad را مشخص خواهد کرد.
    در ضمن مقاله ای که توجه من را به خواندن آن جلب نمودید یکی از دلائل اصلی نوشتن متن فوق بوده است و اگر دقت کنید در متن بالا اشاره گذرائی نیز به آن شده است در ضمن اصل مقاله را از اینجا ببینید.
    با تشکر

  6. آرش عزیز ، من یکی از طرفداران پروپاقرص اپل هستم و عاشق استیو جابز. اینو گفتم که بدونید من دشمنی با اپل ندارم.
    مطالب زیادی درباره ipad توی این چند روز گذشته خواندم. از نارنجی ، winbeta و وبلاگ شما. نکته ای که توی نوشته شما برای من از اول مطلبتون نمود پیدا کرد این بود که شما این مطلب را با جانبداری متعصبانه نسبت به اپل نوشته اید. دلیل حرفم این نوشته شماست : “دستگاهی که با ایده ای جدید بار دیگر همچون iPod و iPhone توجه همگان را به خود جلب نموده و تمامی رسانه های دیداری و شنیداری دنیا را به تعریف و تمجید از این محصول زیبا وا داشته است”. اینجوری که شما نوشتید هیچکس از ipad بدش نیومده در صورتیکه این نظر شخصی شماست.
    دوست عزیز هر کس که به مالتی تسکینگ نیاز نداشته باشه ما ایرانیها نیاز داریم. گوشی موبایل من نوکیا e51 هستش با صفحه نمایش 2 اینچ و cpu 369 مگاهرتز. این گوشی بخوبی از مالتی تسکینگ حمایت میکنه. حالا چرا با یه دستگاه با صفحه نمایش 9.7 اینچ که یکی از کارهای مهمش قراره خواندن کتاب باهاش باشه، نباید بتونی از دیکشنری استفاده کنی؟؟؟!!! بنظر شما این اشکال خیلی بزرگی نیست؟
    من تا قبل از ipad قصد داشتم در صورت ساپورت مالتی تسکینگ در آینده iphone بگیرم. بعد قبل از بررسی درباره ipad با دیدن تنها قیافه اش بفکرم رسید که ممکنه این جایگزین خوبی برای iphone باشه. اما بعد از خواندن بررسی های مختلف به این نتیجه رسیدم که همون iphone اگه با قابلیت مالتی تسکینگ و دوربین با فیلمبرداری 30 فریم در ثانیه باشه بهتره. فکر میکنم بزرگترین و تنها مزیت ipad نسبت به iphone فقط صفحه بزرگترش هستش که صد البته جایگزینهای فراوانی داره.
    این مورد را هم نباید نادیده گرفت که استفاده چندانی برای تبلتها فعلا وجود نداره، به این دلیل که به گفته خود استیو جابز این دستگاه کامیوتر نیست، حالا با وجود فرضا یک vaio p بعنوان کامپیوتر و یک iphone یا blackberry 9700 یا samsung omnia II بعنوان موبایل چه نیازی به چیزی مثل ipad یا hp islate هست؟
    حتی بعنوان خواننده کتاب هم نمیشه ازش استفاده کرد چرا که بخاطر نور پس زمینه همون مشکل بقیه دستکاهای دیجیتالی را داره مگه اینکه بخواهید یه book reader مثل amazon kindle2 داشته باشید.
    آرش عزیز ، این مطلب رو هم بخونید بد نیست

  7. با درود
    با سپاس فراوان از مطلب کاملی که گذاشتین ، خیلی استفاده کردم .
    ولی با در نظر گرفتن عدم استفاده Ipad به عنوان یک گوشی و قیمت این محصول در مدلهای بالاتر از 32 گیگ
    فکر میکنم این محصول ( حد اقل در ایران ) با استقبال بالایی روبرو نمیشه ، چرا که با مبلغ حدود 600 دلار بعلاوه سود وارد کننده و مالیات وگمرک و هزار تا چیز دیگه که شامل حال ورود یه ipad به ایران میشه ، میتونیم یه لب تاپ خیلی خوب بخریم (برای کار کردن نه پز دادن) به هر حال من که مشتری نیستم

  8. سلام آقا آرش، جدا از اظهار نظرهای دوستان و جواب دادن به موقع شما به اون ها واقعا ازتون به خاطر مطالب جالب و به روزتو اون هم در زمینه ای به این اهمیت تشکر میکنم،امیدوارم روز به روز موفق تر باشین
    ولی در کل منم با نظر دوستان در مورد قابلیت Multitasking موافقم وقتی الآن کاربرا از موبایلشون انتظار عملکرد در حد یه کامپیوتر دارن یه دستگاهی به این بزرگی حداقل کارش باید این باشه که بتونه چندین کار رو هم زمان انجام بده تازه اگه یه کم دست بالا بخوایم در نظر بگیریم به نظر من باید بتونه حداقل در حد یه Netbook کار کنه (:

  9. با سلام مجدد به دوستان
    محمد جان البته من کاملا با شما در اینکه هر وسیله ای نقاط ضعف و قوت خود را دارد موافقم و در این میان بدون هیچ شکی iPad نیز مستثنی نبوده و دارای نقاط ضعف مشخصی ست که اپل از همین حالا و حتی قبل از ورود به بازار محصول خود به فکر ترمیم این مشکلات برآمده و مواردی همچون استفاده از نسخه 4.0 سیستم عامل iPhone و پردازنده جدید Intel نیز که در متن به آنها اشاره شده است در همین راستاست. اما شما نیز این نکته را از نظر دور ندارید که یک تبلت همانطور که چندین بار گفته شد در درجه اول یک تبلت یعنی وسیله ای سر راست و کوچک و پرتابل برای ارتباط با اینترنت و کاربری شبکه است و نباید انتظار یک اسمارت فون را از آن داشت. در ضمن بعنوان یک یادآوری همانطور که در متن نیز اشاره شد در نسخه 3.2 سیستم عامل iPhone امکان گوش دادن به موسیقی در حین کارهای دیگر وجود دارد.
    در ضمن در اینکه قیافه این دستگاه کاملا شبیه آیفون است نکته کاملا عمدی و خود خواسته ای وجود دارد که منتقدان معمولا به آن توجه نمی کنند نکته ای که باعث شد اپل سه بار متوالی و پیاپی ظاهر iPhone را تغییر ندهد و در هر بار نیز محبوبیت آیفون تغییری نکرد بله همانطور که در متن نیز گفته شد اپل با ارائه iPad با ظاهری کاملا مشابه با قبل خواسته است تا کاربران قبلی این شرکت با دستگاهی آشنا روبرو شوند نکته ای که پیش از این آن را سه بار با موفقیت آزموده است.
    درکل بازهم توصیه من این است که بجای اظهار نظرهای نظری با هم به انتظار توزیع این محصول در دو ماه دیگر بنشینیم تا شاهد باشیم کسانی که از عدم خرید این دستگاه صحبت می کنند تا چه اندازه بروی حرف خود ثابت خواهند بود.
    با تشکر

  10. سلام.
    از نظر من فقط یه آیفون بزرگه نه چیز دیگه. بیشتر از اینکه به درد استفاده کردن بخوره بدرد پز دادن میخوره.

  11. با سلام. آقا آرش عزیز قبول کنید که نبود مولتی تاسکینگ اشکال بی مورد یا لوکسی نیست! بالاخره وقتی این امکانات جورواجور رو اپل قرار داده، حداقل باید برای 2 کار همزمان ( مثلا شنیدن آهنگ و خواندن روزنامه ) هم قابلیت ایجاد می کرد. البته مقصودم این نیست که در آینده نمی تونه برطرفش کنه، اما ببینید، الان چند سال قبل و اوایل ورود تبلت ها – حالا با هر قابلیتی، چه در حد یه وسیله ی میانی و چه در حد جانشین کامپیوتر – نیست. الان انتظارها بالاتر رفته و ما باید در حد انتظارهای امروزی – صد البته معقولش – کار ارائه بدیم. اگه زودتر بود، بله. این محصول طوفانی که هیچ، ابرطوفانی نام می گرفت. و مطلب دیگه هم که من در سایت نارنجی هم عنوانش کردم و اینجا هم خدمتتون می گم اینه که اپل می تونست قیافه و شمایلی مستقل از آیفون برای این دستگاه در نظر بگیره. می دونیم آیفون با اون همه قابلیت های درخشانش، ضعف های زیادی هم داره و به تبع اون موافقان و مخالفانی. این هم شکل بودن، ناخودآگاه و بدون هیچ قصدی یه پیش داوری اولیه در افراد نسبت به ماهیت این دستگاه ایجاد می کنه. البته نمی گم انقدر شکلی خاص داشته باشه که مثلا مریخی باشه! ولی با توجه به تیم های قدرتمند طراحی اپل و خلاقیت های بسیاری که در تولید محصولاتش تا الان به خرج داده، واقعا کم کاری خودش بود و هست که باعث شده این محصولش تا حدودی وامدار آیفون به نظر بیاد، در حالی که با کمی توجه بیشتر، می تونست هویت خیلی مستقل تری بهش بده. در آخر هم حرف شما رو قبول دارم. با تمام این اظهارنظرهای ما و شما، باید منتظر عرضه ی گسترده و سلیقه ی جمعی خریداران باشیم. از مقاله ی خوبتون سپاسگزارم

  12. با سلام
    سعید جان من منظور از دفاع بی مورد در کامنت شما را نفهمیدم لطفا بیشتر توضیح دهید. اگر شما از یک تبلت انتظار یک کامپیوتر پیشرفته با قابلیت Multitasking را دارید دلیل نمی شود که کاربری یک تبلت را وارونه جلوه دهیم. منتظر پاسخ شما هستم.
    با تشکر

  13. اصولا هیچ نکته مهمی تو این دستگاه وجود نداره .همون ipod touch با صفحه ۱۰ اینچی .وقتی تبلتی مثله hp slate با سیستم عامل windows 7 ساخته شده چرا آدم بره یه اسباب بازی بگیره .فقط میتونم بگم که با ورود این دستگاه بازار بوک ریدر ها کاملا کساد میشه

  14. چرا دفاع بی مورد می کنی؟ درسته که تا حدی محصول خوبیه ولی آیفون و آی پاد یه چیز دیگه بودن. آی پد باید یه چیزی بین لپ تاپ و موبایل میشد ولی فقط یه آی پاد با صفحه نمایش بزرگ تر شد! multitasking هم برای خیلی ها مهمه. شاید شما که درکتون از تبلت اینجوریه مولتی تسکینگ براتون مهم نباشه ولی نبود مولتی تسکینگ برای خیلی ها مثل من یه اشکال اساسیه. در ضمن به نظر من باید سیستم عامل اون mac os بود به جای iphone os. من شخصاً ترجیح می دم به جای این که آی پد رو بخرم یه آی پاد بگیرم. چون همونه تازه کار باهاش هم راحت تره.

  15. با سلام به دوستان
    ali racer عزیز اگر منظورتان عنوان متن است که این فقط یک عنوان است و زیاد آن را جدی نگیرید. در ضمن به نظر من علت تمام نکاتی که به عنوان ضعف iPad معرفی می شود به این موضوع باز می گردد که این وسیله را مثلا با یک گوشی موبایل پیشرفته مقایسه می کنند و همانطور که در متن نیز اشاره شد ایرادات کاربران از جمله Multitasking زیاد جائی در یک تبلت که تنها برای کارهای ضروری و سر دستی قرار است بکار گرفته شود جائی ندارد و احتمالا که انتظار ندارید این دستگاه را زیر بغل زده و مثل موبایل به این سو و آن سو ببرید؟ در کل به نظر من باید تا دو ماه دیگر و زمان ورود به بازار این محصول منتظر ماند تا میزان توجه کاربران و استقبال از آن مشخص شود چرا که آنچه تا بحال تجربه ثابت کرده است تقریبا هر محصولی که Apple به بازار معرفی کرده است بشدت مورد استقبال بازار هدف اصلی آن یعنی امریکائیان قرار گرفته است چرا که اصولا این افراد با چشم بسته هر چیزی که دو نام موتورولا و Apple را بروی خود داشته باشد با جان و دل خرید می کنند.
    با تشکر

  16. سلام آرش جون
    ممنون بابت رویو
    یه سوال دارم
    این محصول چه طوفانی به پا کرده ؟
    چه در زمینه سیستم عامل و چه در زمینه قدرت پردازشی و حتی طراحی این یک محصول انقلابی و طوفانی نیست شاید فقط در زمینه صفحه نمایش حرف هایی برای گفتن داشته باشه که البته اونم به معنای تولید طوفان با تولید این محصول نیست این عکس از باب مزاح

  17. سلام;
    با این که من همیشه موافق و طرفدار محصولات کمپانی اپل بوده و هستم، اما بی‌تعارف عرض می‌کنم که از این محصولش اصلا خوشم نیومد!! و محاله یکی از این‌ها رو بخرم..
    منتظر آیفون جدید هستم، تا ببینم میتونه نظرم رو جلب کنه تا iPhone 3Gم رو ارتقا بدم! باید منتظر موند و دید…

ارسال یک پاسخ