چهارم اکتبر 2011 نسل پنجم آیفون با نام iPhone 4S معرفی شد این محصول جدید بعلت حفظ طراحی مدل قبلی حداقل در ابتدا با استقبال چندانی از سوی منتقدان و تحلیلگران بازار مواجه نشد و با اینکه طرفداران آن از هماینک برای خرید این محصول لحظه شماری میکنند اما شرایط بازار و محصولات فوق پیشرفته سایر رقبای این کلاس در کنار ضایعه درگذشت استیو جابز مطمئنا iPhone 4S را از روزهای طلائی اپل کاملا دور خواهد کرد. مقاله پیش رو نگاه کوتاهی ست به مشخصات و قابلیتهای آیفون جدید. با ما همراه شوید.
بلاخره پس از مدتها انتظار در شامگاه چهارم اکتبر 2011 کنفرانس خبری اپل برای معرفی محصولات سختافزاری و نرم افزاری جدید این شرکت برای اولین بار بدون حضور استیو جابز دوستداشتنی برگزار شد؛ مهمترین عنوان خبری این کنفرانس بدون شک معرفی نسل پنجم آیفون بود که البته برخلاف انتظارها و حدس و گمانهای اولیه نه تنها با عنوان آیفون 5 نامگذاری نشد بلکه ساختار بدنه و طراحی آن نیز بطور کلی مشابه با نسل قبلی این کلاس بوده و همچون گذار از 3G به 3GS این بار نیز تنها یک S ناقابل به ابتدای نام مدل قبلی افزوده شده و تغییرات اصلی در iPhone 4S به حوزه پردازشی و سختافزاری محدود گردیده است. ناامیدی بازار از عدم معرفی محصولی انقلابی در نخستین ساعات ارائه iPhone 4S منجر به سقوط پنج درصدی سهام شرکت اپل شد امری که از دید بسیاری از ناظران به عدم حضور استیو جابز بعنوان الهام بخش همیشگی این برند ارتباط مستقیمی دارد.
امت + بعنوان شاتر دوربین نیز در نظر گرفته شده است که مکان نسبتا عجیبی در قیاس با دکمه شاتر دوربین در دیگر گوشیهای موبایل که همواره در سمت راست قرار میگیرد محسوب میشود. ظاهرا مشکل قبلی آیفون چهار در از دست رفتن آنتن با پوشاندن گوشه پائین سمت چپ دستگاه در مدل جدید با طراحی داخلی متفاوت برطرف شده است امری که امکان تائید یا رد آن تا زمان ارائه رسمی این مدل تا یک هفته دیگر وجود ندارد. سمت راست آیفون جدید همچون قبل محل جایگذاری میکروسیم با مکانیزم ویژه کشوئی آن است.
اما یکی از امکانات جدید iPhone 4S که شرکت اپل در روزهای اخیر تاکید بسیار زیادی بروی آن نموده است Siri نام دارد؛ این سرویس که در نگاه نخست یک Voice Control معمولی به نظر میرسد با افزوده شدن امکانات مختلف به قابلیت نسبتا جذابی بدل شده که کاملا پا را از یک کنترلر صوتی فراتر میگذارد. با کمک Siri میتوان به ارسال پیام، تنظیم قرار ملاقات، اطلاع از وضعیت هوا، دریافت اطلاعات مختلف از روی نقشه (بعنوان مثال نزدیک ترین رستوران یا دستگاه خودپرداز)، ارسال ایمیل، تنظیم آلارم، امکان مسیریابی، اطلاع از وضعیت بازار سهام و تنظیم reminder و چندین عنوان دیگر اقدام نمود. از جمله نکاتی که Siri را از دیگر رقبای خود در این رده مثل نمونه مشابه گوگل در اندروید فونها متمایز میکند هوشمندی این نرمافزار است جائیکه بعنوان مثال با درخواست از Siri برای تعیین یک قرار ملاقات در یک ساعت مشخص این نرمافزار نه تنها این قرار ملاقات را ایجاد میکند بلکه ابتدا به خالی بودن وقت شما در زمان این قرار ملاقات از روی تقویم نیز توجه کرده و در صورت وجود تداخل شما را از این امر آگاه میسازد. امکان پرسش سریع از Wikipedia، پاسخ به سوالات ریاضی معمول و مسائل پر استفادهای همچون تبدیل واحد و ارز از جمله دیگر امکانات Siri ست. قابلیت نرمافزازی Siri در ابتدا با سه زبان انگلیسی، فرانسه و آلمانی ارائه میشود و به تدریج زبانهای دیگری نیز به آن افزوده میشود.
با گذر از رده نرمافزار بلاخره تغییرات اصلی آیفون جدید و موارد مهمی که بطور کامل این مدل را از iPhone 4 مجزا میکنند پدیدار میشود؛ نخستین نکته قابل اشاره در این رده پردازنده جدید دو هستهای این مدل است که بر پایه پلتفرم ARM Cortex-A9 و در چیپست A5 اپل که پیش از این در iPad 2 مورد استفاده قرار گرفته بود مجتمع شده است. این پردازنده به دو هسته پردازشی مجزا با فرکانس 1 گیگاهرتز مجهز شده که با اینکه برای آیفون جدید گام بلندی رو به جلو محسوب میشود اما از هماینک میتوان سرعت پائینتر پردازنده این مدل در مقابل پردازنده های دو هستهای اندروید فونها با فرکانسهای بیش از 1.5 گیگاهرتز را تصور نمود. یکی از نقاط قوت فوقالعاده بخش پردازشی iPhone 4S چیپست گرافیکی PowerVR SGX543MP2 آن است که به جرات میتوان عنوان پیشرفتهترین پردازشگر گرافیکی حال حاضر بازار اسمارتفون را (در کنار Mali-400MP) به آن نسبت داد. در اطلاعات ارائه شده از سوی اپل به حافظه RAM آیفون جدید به صراحت اشاره ای نشده است اما تقریبا تمامی منابع مختلف در این زمینه حافظه RAM این مدل را 1 گیگابایت اعلام کردهاند که حداقل میزان قابل انتظار برای جایگیری iPhone 4S در میان رقبای این کلاس محسوب می شود. حافظه داخلی iPhone 4S در سه ورژن 16، 32 و 64 گیگابایت ارائه میشود که بدین ترتیب برای اولین بار ظرفیت 64 گیگابایت نیز در خانواده آیفونها بکار گرفته شده است. از کارت حافظه نیز همچون همیشه در این مدل خبری نیست.
یکی از تغییرات اصلی در iPhone 4S به رده ارتباطی آن تعلق دارد این مدل برای اولین بار در کلاس آیفونها امکان برقراری تماس در هر دو شبکه GSM و CDMA را در قالب یک دستگاه مشترک ارائه میدهد که امکان استفاده از آن را در تمامی نقاط دنیا فارغ از شبکههای ارتباطی کشورهای مختلف فراهم میآورد. پشتیبانی از باندهای فرکانس چهارگانه GSM و HSDPA دیگر نکته قابل اشاره در این قسمت است. سرعت اتصال 3G در iPhone 4S به لطف تغییر در چیپست پردازشی دستگاه به دو برابر میزان قبلی یعنی 14.4Mbps افزایش یافته که البته این مقدار در لینک آپلود (HSUPA) با رقم 5.8Mbps تقریبا دست نخورده باقی مانده است. گیرنده Wi-Fi دستگاه بدون تغییر نسبت به قبل از نوع پر سرعت 802.11b/g/n با پشتیبانی از تشکیل hotspot است اما همچنان خبری از DLNA در آن نیست. از جمله امکانات سیستم وایرلس آیفون جدید امکان سوئیچ آن بین دو آنتن مختلف در دریافت و ارسال است که تاکنون در مدل دیگری مشاهده نشده است. بلوتوث دستگاه بعنوان نخستین نمونه در این رده از نوع ورژن چهار با امکان A2DP ست که تغییر ایجاد شده در آن نسبت به نسخه 3.0 بیش از آنکه به سرعت تبادل داده مرتبط باشد به مصرف انرژی پائینتر آن مرتبط است و از لحاظ سرعت تقل و انتقال فایل با رقم حداکثر 24Mbps تفاوتی مابین بلوتوث چهار و نسخه 3.0 وجود ندارد. گیرنده GPS با قطبنمای دیجیتالی لیست امکانات iPhone 4S را تکمیل میکند.
با عرضه iPhone 4S به رسم همیشگی قیمت محصولات قبلی این رده به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند بطوریکه نسخه جدید آیفون 4 با ظرفیت 8 گیگ با یک قرارداد دو ساله با رقم ناچیز 99 دلار ارائه میشود و عرضه نسخه 8 گیگ آیفون 3GS نیز با شرایط مشابه بصورت رایگان خواهد بود. قیمت آیفون 4S در سه نسخه 16، 32 و 64 گیگابایت با یک قرارداد دو ساله به ترتیب 199، 299 و 399 دلار خواهد بود اپراتورهای آمریکائی انتخاب شده برای عرضه آیفون جدید شامل هر سه نام معتبر در این زمینه یعنی Verizon، AT&T و Sprint است که حضور این آخری در این جمع نکته جالبی به حساب میآید. قیمت نسخه Unlock یا اصطلاحا SIM Free آیفون جدید رقمی در حدود 620 دلار برای نسخه 16 گیگ است و دو ورژن 32 و 64 گیگابایت هر کدام 100 دلار دیگر به این رقم میافزایند. اپل قرار است آیفون جدید را در 14 اکتبر به کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، انگلستان، فرانسه، آلمان و زاپن ارائه کند و در 28 اکتبر نیز قرار است 22 کشور دیگر به جمع کشورهای عرضه کننده آیفون افزوده شوند رقمی که تا پایان سال به 70 کشور و بیش از 100 اپراتور افزایش خواهد یافت.
توجه: این مطلب به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
با سلام
بنده یه گوشی ۴ اس دارم که بعد از رمز دادن بطور کلی قفل شده است و برای فلش کردن چند جا برده ام اما می گویند ما نمی توانیم این گوشی ها را فلش کنید لذا خواهشمندم اینجانب را راهنمایی کنید ، ممنون
سلام اپل اس 4 32 گیگ چه جور گوشی هست؟
آقا آرش سلام من تازه یه 4s گرفتم فقط نمیدونم واسه فارسی کردن کیبوردش باید چکار کنم ممنون.
آیفون 4 اس که پرفروشترین محصول تاریخ اپل شد.
طبق آخرین خبری که امروز مطالعه کردم :
«گزارشهای اخیر مالی که مربوط به سه ماهه سوم سال 2011 میلادی است نشان میدهد مقام نخست فروش تلفنهای همراه در جهان که تا این لحظه در اختیار اپل بود، چندان پایدار نماند. بر اساس گزارشی که سامسونگ امروز آنرا منتشر کرده است ، این شرکت در بازه زمانی سه ماهه سوم سال جاری با عرضه ۲۷.۸ میلیون تلفن هوشمند، توانست از اپل با ۱۷.۱ میلیون تلفن پیشی بگیرد. این میزان سهم فروش بهترتیب ۲۳.۸ و ۱۴.۶ درصد از کل بازار تلفنهای همراه در جهان را شامل میشود.»
مطلب جالب بود
ممنون
با سلام
این خبر را من نیز خوانده ام اما همانگونه که در متن خبر آمده این تنها اظهارات یکی از developer هائی ست که این گوشی را در اختیار دارد و در همین سایت GSMArena هنوز در مقایسه نسخه 4S با آیفون چهار به 1 گیگابایت رم اشاره شده در کل ممکن است 512 یا 1 گیگابایت باشد اما باید تا آمدن نسخه نهائی صبر کرد.
با تشکر
آرش جان برخلاف گفته شما مبنی بر اشاره ی همه ی منابع به رم ۱ گیگ بطور موثق مشخص شده که رم آیفون جدید همون مقدار قدیمی یعنی ۵۱۲ مگابایت است.
فرکانس پردازنده هم همون ۸۰۰ مگاهرتز قدیمی (البته دوال کر) است نه یک گیگاهرتز.
لطفا تصحیحش کنید.
ممنون از مطلب خوبتون.
ضمن تأیید کامنت قبل باید بگم تاریخ عرضهی iOS 5 دوازده اکتبر هست و نه ۱۴.
درضمن کاش در مورد Siri هم کمی بیشتر توضیح میدادید. بهنظر من Siri یک انقلابه در سیستم فرمان صوتی. این که حرفهای ثابت بهش نیاز نیست گفته بشه و فکر کردن بهاینکه بهمرور زمان چقدر زیاد میتونه گسترش پیدا کنه و حتی توی Third party apps هم بشه ازش استفاده کرد یا اینکه مکالمه رو بهخاطر میسپاره یا درصورتی که سوال شما رو متوجه نشه با استفاده از دو سرور قوی اطلاعات از شما میگیره تا نهایتاً جوابی که میخواید رو بده بهنظرم فرمان صوتی در گجتها رو کاملاً متحول میکنه.
شاید هم این بیشتر نظر من باشه. خود من از همین فرمان صوتی نسبتاً محدودی که در آیفونهای فعلی هست هم خیلی زیاد استفاده میکنم و همین باعث میشه Siri برام خیلی جذابتر بهنظر برسه.
سلام آرش جان و ممنون بابت رویو
2 تا نکته رو شاره کنم
1. مطلقا امکان تشخیص این دو مدل از روی مشخصات ظاهری آنها وجود ندارد
این غلطه چون یه خط سپریشن مشکی بالا کلید سایلنت تو 4 اس هست که تو آیفون 4 نیست
2. بر خلاف دو هسته ای های آندرویید که بخش اعظم توان پردازشی اون ها یا استفاده نمیشه یا به هدر میره!
اپل بعلته این که همزمان سخت افزار و نرم افزار تولید میکنه از حداکثر توان پردازشی چیپ هاش استفاده میکنه جایی که ما با آیفون 4 تک هسته ای شاهد نمایش روانتر و سریعتر از آندروید های دو هسته ای با فراکانسی 1.5 برابر فرکانس سی پی یو آیفون4 بودیم(در بازی ها و برنامه های مشترک)
شاد باشی