Auto Patcher به تاریخ پیوست

10
3176

اگر خوره کامپیوتر باشید احتمالا به آن دسته ای تعلق دارید که ماه به ماه ویندوزشان را عوض می کنند. گاه به علت سنگین شدن سیستم و یا گاهی هم به خدای نکرده به خاطر ویروسی شدن آن. در هر حال شاید اولین پیغام آزار دهنده ویندوز بعد از طی پروسه طولانی هر نصبی، پیغام زیر باشد:

Updates are ready for your computer

در این حالت احتمال ۲ عکس العمل از طرف شما وجود دارد. یا روی پیغام کلیک می کنید و شروع به نصب Patch های بی شمار آن می کنید(که معنی آن این است شما به اینترنت پرسرعت و یک نسخه قانونی ویندوز دسترسی دارید) و یا اینکه خطرات جدی را به جان می خرید و پیغام کذایی را برای همیشه خفه می کنید! خب باید بگویم راه سومی هم وجود دارد – یا بهتر است بگویم داشت! اگر دوست دارید بیشتر بدانید روی ادامه مطلب کلیک کنید.

سالها پیش وقتی دانشجو بودم دو سیستم مجزا داشتم. یکی در دانشکده که به اینترنت پر سرعت وصل بود و هر وقت دلم می خواست ویندوزش را عوض می کردم و بلافاصله می رفتم سراغ مراحل نصب صدها Patch مسخره ویندوز و پس از نصبشان با خیال راحت با سیستم کار می کردم.
اما در کامپیوترخوابگاه ام داستان به نحو دیگری پیش می رفت. در اینجا من دیگر به طور دایم به اینترنت متصل نبودم و هر وقت هم که این امکان پیش می آمد اینترنت کم سرعت بود و مکافاتهای آن. من نیاز داشتم تا ویندوزی به روز (Up To Date) داشته باشم چون در غیر اینصورت با تماسهای هرچند محدودم با اینترنت هر آن احتمال آلوده شدن سیستم وجود داشت.
بعد از جستجو برای یافتن راه حل، به Auto Patcher رسیدم.

Auto Patcher

شاید داستان کوتاه به وجود آمدن این گروه، ایده اصلی این جامعه(Community) را برایتان روشن کند: سالهایی که کرم بلاستر(Blaster Worm) در اینترنت بیداد می کرد را یادتان هست؟ در آن روزگار فقط کافی بود سیستمتان ویندوز XP داشته باشد و برای فقط چند لحظه به اینترنت متصل شوید. همین دو آیتم کافی بود که سیستم شما به کرم بلاستر آلوده شود. در آن زمان مایکروسافت یک Patch برای حل این مشکل ارائه داد ولی سوال این بود: چطور می توانید سیستمتان را به اینترنت متصل کنید، به سایت مایکروسافت بروید، Patch کذایی را دانلود کنید و… در حین انجام همه این کارهای دوست داشتنی، آلوده به بلاستر کوچولو نشوید!!!
تا مدتها کسی راه حلی برای این قضیه نداشت تا این که تعدادی از خوره های کامپیوتر به فکر یافتن راه حلی برای این موضوع بر آمدند.
راه حلی که سرانجام آنها یافتند این بود: تمام Patch های مایکروسافت را بگیرند و به صورت یک فایل اجرایی یکپارچه و قابل نصب در ویندوز های مختلف در آورند. حالا می شد این فایل یکپارچه را بر روی اینترنت گذاشت و دانلود کرد. و شیرینتر اینکه می شد تمام این Patch ها را در یک سیستم بدون اتصال به اینترنت نصب کرد. افراد زیادی برای روز آمد کردن این برنامه اعلام آمادگی کردند. از طرفی مایکروسافت هر روز وصله پینه جدیدی برای ویندوز هایش ارائه می کرد و باید ماه به ماه برنامه Auto Patcher هم با آخرین وصله ها به روز می شد. از طرف دیگر کم کم حجم برنامه بالا می رفت و نیاز به سرور و فضای بیشتری برای آپلود کردن آنها بود. این پروژه کوچک، بعد از مدتی بسیار در بین کاربران گل کرد. بسیاری از دوست داران این پروژه، به رایگان فضاهای سرور هایشان را در اختیار پروژه گذاشتند.
در اوج این پدیده مهیج بود که من با Auto Patcher آشنا شدم. چندین سال بود که تقریبا هر ماه به سایتشان می رفتم و بسته مربوط به این ماه را دانلود می کردم(گاهی ۷-۸ مگابایت و گاهی هم تا ۲۰۰ مگابایت). تا امروز!
امروز که وارد سایت شدم در یک لحظه تمام این پروژه را بر باد رفته دیدم. داستان از این قرار است: مایکروسافت (لعنه الله علیه) از جامعه Auto Patcher شکایت کرده که نقض کپی رایت کرده اند. واقعا که مسخره است. بنده های خدا فقط عین فایلهای Patch را بدون دستکاری در سورس آن به صورت یک فایل اجرایی بیرون می داده اند. ظاهرا یکی از مهمترین دلایلی که مایکروسافت اعلام کرده این است که با این کار امکان بررسی تقلبی بودن نسخه های ویندوز توسط سایت مایکروسافت(عملی که برای دانلود وصله های ویندوز از خود سایت مایکروسافت ضروری است) وجود نخواهد داشت. البته گردانندگان جامعه Auto Patcher گفته اند در آینده ای نزدیک برای این مشکل راه حلی پیدا خواهند کرد ولی خب با حلوا حلوا دهن شیرین نمی شود.
از هم اکنون پیغام های کذایی در Taskbar ویندوزم چشمک می زند:

Updates are ready for your computer

توجه: این مقاله بطور اختصاصی برای writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

10 دیدگاه

  1. رفتم توی سایتAuto Patcher دیگه نمیشه دانلود کرد . حیف! اگر دوستان جای دیگری را میشناسن که بتونه مشکل ویندوز اکس پی ساخت ایران را با اون حل کرد لطفا کمک کنند .ممنون .

  2. سلام دکتر جون – آقا ما مخلصیم ولی موافق نیستیم!
    به دو دلیل
    1) اون جاهایی که چیز های بدرد بخور توشون پیدا میشه آلوده نیستن برعکسش هم صادقه : جاهایی که آلوده اند چیز بدرد بخوری ندارند
    2) هیچ وقت نمی تونی بگی سیستمت از لحاظ پروتکشن تکمیله. اگه تو سایت های آنتی ویروس دقت کرده باشی هیچ کدومشون نمی گن ما 100 درصد پروتکت میکنیم. تازه قسمت جالبش اینه که چند روز پیش رفتم سیستم یک یارو 0 کیلومتری رو رو براه کردم و براش کسپراسکای با جدید ترین آپ دیت ها نصب کردم. به سلامتی شما فرداش زنگ زد گفت سیستمم دوباره آلوده شده وقتی جزئیات رو بررسی کردم دیدم وقتی اون ویروس می خواسته سیستم رو آلوده کنه آنتی ویروس بدون اینکه خود ویروس رو بشناسه احساس خطر کرده و پیغام داده اما این بابا چون به پیغام دقت نکرده و الکی contnue زده سیستمش آلوده شده من اسم این رو میگذارم نا آگاهی!

  3. سلام اصغر جان.
    با قسمت دوم حرفت کاملا موافقم ولی با قسمت اولش نه! من تقریبا به طور کامل با خطراتی که می گی آشنام. من تقریبا از همون اولین سالی که اینترنت تو ایران اومد با هاش آشنا شدم و الان بعد از این سالهای طولانی به خوبی می دونم کجا می شه رفت و کجا نمی شه، چی کار باید کرد و چه کار نباید. ولی از یه نکته غافل نشو : اینکه اگه بخواد همیشه حواست به این چیزها باشه از اصل مطلب غافل می مونی یعنی خیلی خیلی محدود می شی. بعدش هم هر چقدر حواست جمع باشه تو این مشغله زندگی فوق سریع امروزی بالاخره یه چیزی از دستت در می ره و اونوقت پیکان بیار و باقالی بار کن. من که به شخصه ترجیح می دم سیستمم از لحاظ آنتی ویروس و Patch به روز به روز باشه.

  4. نه دکتر جون منظورم این نیست که برین از اتوبوس استفاده کنین منظورم اینه که با یه ویندوز آپدیت نشده و بدون آنتی ویروس و فایروال هم میتونین اینترنت گردی کنین و سیستمتون آلوده نشه. چه جوری؟ باید خطرات و منابعشون رو بشناسین – بدونین کجا ها امنه و کجاها ممکنه خطرناک باشه – چی بی خطره و چی خطرناکه و اگر فلان خطر هست چطوری میشه ازش در امان بود. این ها فقط با تجربه بدست میاد. مثلا وقتی کسپراسکای نصب میکنین و اون فرت و فرت پیغام میده بجای تایید الکی لااقل متن پیغام رو بخونین تا یه چیزهایی دستگیرتون بشه بعد به مرور زمان میتونین آنتی ویروس رو بی خیال شین
    درضمن گول این حرفهای این طرفداران لینوکس رو نخورین! استفاده کنندگان لینوکس سه دسته اند:
    1) اونهایی که جو گیرش شدن و حتی نمی دونن یه نرم افزار اپن سورس چقدر میتونه خطرناک باشه.
    2) اونهایی که دارن با اپن سورس ها واسه خودشون دکون دستگاه راه میندازن (که نیازی نیست معرفی شون کنم)
    3) درصد بسیار کمی هم هستن که واقعا میدونن دارن چکار میکنن بیشترشون هم بروبچه های ip base و هکرها هستند.

  5. سلام اصغر جان. منظورتو نمی فهمم. اگه منظورت اینه که بریم از این اوبونتو استفاده کنیم که قربونت بی خیال ما شو. ما با همین ویندوز حال می کنیم! اینها رو ببین: لینک اول و لینک دوم . ولی اگه چیزی بلدی که ما بلد نیستیم به ما هم یاد بده داداش. حرفه ایم کجا بود!!!.

  6. سلام. فکر نمی کنم پاک کردن صورت مساله دردی رو دوا کنه. ویندوز همینجوریش کلی مشکل داره چه برسه به اینکه از پچ های امنیتیش هم چشم پوشی کنیم!
    دارم روی روشی که 4mir گفته کار می کنم.

ارسال یک پاسخ