HTC Touch Diamond 2 غریبه ای آشنا

16
8386

از تاریخ به بازار ارائه شدن طوفانی ترین محصول تاریخ HTC یعنی Touch Diamond اینک نزدیک به یک سال می گذرد، این PDA بی نظیر که بسیاری از تعریف های سنتی پیرامون این دستگاه را تغییر داد هنوز هم یکی از پر فروش ترین مدل های حاضر بازار است و میزان استقبال از این دستگاه تا اندازه ای بوده است که HTC ترجیح داد بار دیگر با مدلی کامل تر، رویای Diamond را ادامه دهد و Diamond 2 حاصل این تلاش به حساب می آید. با ما در بررسی این PDA زیبا و کارآمد همراه شوید.

مدل و نام HTC Touch Diamond 2
ابعاد 13.7×53.1×107.9 میلی متر
وزن 117.5 گرم
صفحه نمایش 3.2 اینچ
800×480 پیکسل
 قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+288MB RAM+512MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional
پردازنده Qualcomm MSM7200A با فرکانس 528مگاهرتز
وضوح دوربین 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1100mAh

سال 2008 با اینکه برای اغلب تولیدکنندگان عمده دنیای تجارت با واژه های هراسناکی همچون ضررهای هنگفت، ورشکستی های جبران ناپذیر و افت بی مانند در میزان فروش همراه بود اما برای رده های لوکس و پر زرق و برقی همچون بازار PDA که همواره کاربران اندک ولی دائمی خود را حفظ می نمایند، به گونه ای کاملا متفاوت دنبال شد بطوریکه برخلاف اکثر برندهای حاضر در رده تلفن همراه، نه تنها تک ستاره بازار جهانی PDA یعنی HTC سال خوبی را پشت سر نهاد بلکه دیگر حاضران همیشه خاموش این رقابت همانند Gigabyte و Asus و حتی نام های جدید و پر امیدی مثل Acer نیز شانس خود را در این زمینه آزمودند. در این میان پرداختن به این بازار بکر تا اندازه ای اهمیت پیدا کرد که اندک اندک برندهای غیر تخصصی در کلاس PDA همچون سامسونگ و ال جی نیز به این جمع در حال گسترش پیوستند. یکی از اصلی ترین دلائلی که تمامی تولید کنندگان تلفن همراه را به ساخت و ارائه محصولات کاملا لوکس و اغلب نچندان گرانقیمت سوق داده است، بدون شک مشکلات اقتصادی پیش روی خریداران رده پائین و متوسط بازار است و با اینکه اصلی ترین نقاط سود شرکت های مختلف ارائه مدل های رنگارنگ با فناوری پائین و قیمت مناسب برای خریداران رده متوسط با تیازهای حداقلی ست اما با وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی در سراسر جهان و بالا رفتن آمار بیکاری، مطمئنا ترجیح اصلی برای این رده از خریداران، تعویض گوشی تلفن فعلی آنها نمی باشد و این دقیقا همان نکته ایست که اکثر برندهای فعلی بازار به آن توجه نموده و عمده تلاش خود را به جای تولید مدل های رنگارنگ و ساده به تولید گوشی های لوکس ولی نچندان گرانقیمتی متمرکز کرده اند که برای خریداران نسبتا مرفه نه تنها از جذابیت ظاهری فوق العاده بلکه از قیمت بسیار مناسبی هم برخوردار می باشند. تولید هرچه بیشتر گوشی های سری XpressMusic در نوکیا، تمرکز بر Camera Phone و هرچه پر زرق و برق تر نمودن مدل های Omnia در سامسونگ، تغییرات گسترده در واکمن های سونی اریکسون، تولد نسل جدید و انقلابی گوشی های LG و بلاخره تکمیل دو مدل از برترین های کلاس PDA توسط HTC همه و همه نشان از این تغییر نگرش عمومی در میان سازندگان دارد. دو مدل به نمایش درآمده HTC در این روند Touch Pro2 و Touch Diamond2 نام دارند که هر دو به نوعی ادامه نسخه اول خود بوده و با تکمیل مشخصات ورژن اصلی برخلاف همیشه به رویای دست یابی به دستگاهی کاملا ایده ال نزدیک شده اند.

نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد

در این میان Diamond2 با تغییرات گسترده تر و حوزه قیمتی پائین تر در مقابل هیولای گرانقیمتی به نام Touch Pro2 که بجز یکی دو مورد نسبت به مدل اصلی تغییر خاصی نکرده است، بسیار جذاب تر به نظر می رسد.

 

تغییرات در Diamond 2 حتی قبل از گشودن جعبه آن خود نمائی می کند جائیکه برخلاف جعبه هرمی طراحی شده برای نسخه قبلی در اینجا از نمونه ای کاملا بزرگتر اما چهار گوش و ساده استفاده شده است. محتویات درون جعبه دستگاه شامل هدست سیمی با رابطه Mini USB، کابل اتصال کامپیوتر، شارژر با طراحی جدید و البته قلم مخصوص کار به صفحه نمایش لمسی می باشد که برای مدلی در این کلاس اندکی صرفه جویانه و محتاطانه به نظر می رسد.

 

ابعاد دستگاه 13.7×53.1×107.9 میلیمتر با وزن 117.5 گرم است که در تمامی موارد نسبت به نسخه اصلی Diamond افزایش یافته است. بیشترین تغییر در این میان افزایش 6 میلیمتری ارتفاع گوشی و افزودن بیش از 2 میلیمتر به قطر آن است که در یک نگاه کاملا مشخص و واضح به نظر می رسند. تغییرات طراحی در ساختار گوشی تا اندازه ای ست که به زحمت می توان آن را نسخه دوم مدل قبلی نامید جائیکه نه تنها از رنگ و ترکیبی جدید در اکثر قسمت ها استفاده شده است بلکه المان های کلیدی مدل قبلی همچون D-Pad دایره شکل آن و ترکیب کاملا خاص در نظر گرفته شده برای قسمت پشتی نیز کاملا به فراموشی سپرده شده است.  بدنه گوشی بطور کامل با پلاستیک براق و با کیفیتی پوشیده شده است که مشکل همیشگی اینگونه سطوح یعنی پوشیده شدن آن در کسری از ثانیه با اثر انگشت های فراوان در اینجا نیز تکرار شده است البته HTC چندی ست با ارائه کاوری آلومینیومی برای قسمت پشت دستگاه (که بصورت جداگانه و با قیمتی در حدود 35 دلار قابل تهیه است)، اندکی از شدت ماجرا در این مدل کاسته است. مهمترین بخش در روی گوشی، صفحه نمایش 3.2 اینچی و تمام لمسی دستگاه است که دارای وضوح 800×480 پیکسل (WVGA) و قابلیت نمایش 65 هزار رنگ است. فناوری لمسی این صفحه نمایش البته همان شیوه مقاومتیسابق است و همچنان خبری از صفحه نمایش های رویائی خازنی در مجموعه HTC نیست. کیفیت این نمایشگر در مقایسه با صفحه نمایش با کیفیت Diamond بهبود قابل ملاحظه ای داشته است و با اینکه به ابعاد آن 0.4 اینچ افزوده شده است اما در طرف مقابل میزان فشردگی پیکسلی در آن نیز با ارتقا رزولوشن از VGA به WVGA بسیار بیشتر شده است. عملکرد این صفحه نمایش در اکثر محیط های نوری مطلوب ارزیابی می شود و تنها مشکل اصلی در ساختار آن به مانند Diamond، عملکرد این قسمت در نور مسقیم خورشید است که هنوز با بزرگان این رده فاصله مشخصی دارد. یکی دیگر از موارد نسبتا منفی در این قسمت که این یکی نیز نسبت به قبل بدون تغییر مانده است، خش دار شدن صفحه نمایش توسط قلم دستگاه می باشد که استفاده از پوشش های محافظ صفحه نمایش راه حل مناسبی برای فائق آمدن به این مشکل می باشد.

 

 

 htc_touch_diamond2_04.jpg  htc_touch_diamond2_05.jpg

بر بالای صفحه نمایش دوربین دوم تماس های ویدئویی در کنار اسپیکر برقراری تماس دیده می شوند. سنسور تنظیم نور محیط و LED هشدار دهنده وضعیت دستگاه نیز در دو سوی اسپیکر برقراری تماس جای گرفته اند. المان های حاضر در زیر صفحه نمایش اما تغییرات بیشتری را نشان می دهند که در نگاه اول حذف D-Pad دایره ای مدل قبلی از مهمترین آنها به حساب می آید. کلیدهای فیزیکی حاضر در این بخش بجز تغییر در ابعاد و طراحی، نسبت به قبل تغییری نکرده و شامل کلیدهای یکپارچه Back و ویندوز در مرکز و دو کلید برقراری و رد تماس در طرفین می باشند. از دیگر کنترلرهای مهم در زیر صفحه نمایش که در نگاه اول کاملا از چشم کاربر پنهان می ماند، بخش حساس به تماسی ست که بر بالای کلیدهای چهارگانه فوق الذکر و درست در فضای تیره زیر صفحه نمایش جای گرفته است این بخش که اچ تی سی آن را Zoom Bar نامیده است برای ورود و خروج به زوم در گالری تصاویر و مرورگر اینترنت و همچنین جهت کنترل موسیقی و چند قابلیت نرم افزاری دیگر بکار گرفته می شود که در تسهیل استفاده از دستگاه نقش موثری ایفا می نماید.

 

 

 

 

 

 

 

کنترلرهای دورتادور گوشی یکی از معدود قسمت هایی ست که ارتباط خانوادگی Diamond 2 را با نسخه اصلی نشان می دهند در اینجا بجز یک تغییر کوچک یعنی انتقال اسپیکر اصلی گوشی از بالا به سمت راست هیچ تغییر دیگری به چشم نمی خورد و همچنان لیست کنترلرهای دورتادور گوشی محدود به Rocker کشیده و بسیار باریک در سمت چپ، کلید Power در قسمت بالائی و پورت Mini USB در پائین می گردد. عدم استفاده از پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست و نبود دکمه اختصاصی برای دوربین از مشکلات مشهود این طراحی ست که در Diamond 2 نیز به مانند مدل قبلی تکرار شده است. محفظه قرارگیری قلم دستگاه همچنان در پائین ترین قسمت سمت راست جای دارد و با اینکه حالت آهنربائی Diamond برای محل جایگذاری این قلم این بار حذف گردیده است اما این قلم همچنان یک نمونه Active بوده و نه تنها با خارج سازی آن از جایگاه خود دستگاه از حالت Stand-by خارج می شود بلکه خروج آن در حین تماس نیز به مانند دیگر مدل های HTC برنامه Note را احضار می کند که برای نوشتن یک یادداشت فوری در حین تماس کاملا ضروری به نظر می رسد.

 

پشت گوشی یکی دیگر از تغییرات اصلی Diamond 2 را به نمایش می گذارد جائیکه این بار از برجستگی های الماس مانند گوشی در این قسمت که از دلایل اصلی نامگذاری آن به Diamond نیز به حساب می آمدند، خبری نیست و به جای آن از ساختاری کاملا یک دست و صاف و بدون هیچ عنصر اضافه ای استفاده شده است که باعث ثبات بیشتر گوشی در حین قرارگیری آن بروی سطوح صاف گردیده است. لنز دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه مهمترین المان موجود در قسمت پشتی ست این دوربین که همچون Diamond و Touch Pro در بخشی مستطیل شکل محصور گردیده است پس از آنکه در Touch Pro به یک فلش LED مجهز گردید، بار دیگر ترجیح داده است که از فلش استفاده نکند داستانی که برای سومین بار در مورد کاور لنز و آینه عکاسی از خود نیز تکرار گردیده و بیش از پیش بر اهمیت ناچیز دوربین در رده PDA تاکید کرده است. با کنار زدن کاور یک دست موجود در این قسمت باتری 1100mAh گوشی پدیدار می شود که با اینکه نسبت به نمونه 900mAh موجود درDiamond از ظرفیت بالاتری برخوردار است اما در مقایسه با باتری قویتر 1340mAh که HTC چندی پیش در Touch Pro بکار گرفت اندکی ضعیف تر است. اعداد رسمی اعلام شده برای این باتری در حدود 5 ساعت در هنگام مکالمه و بیش از 500 ساعت در حالت Stand-by است که در دنیای واقعی و با استفاده ای متوسط می توان 2 الی 3 روز بروی این باتری حساب کرد، زمانی که در صورت استفاده سنگین و زیاد از آن نیز به زیر یک روز تقلیل نمی یابد. اسلات کارت Micro SD گوشی یکی از تغییرات مهم Diamond 2 نسبت به مدل قبلی ست این اسلات کارت بر بالای باتری و در سمت راست گوشی جای دارد و با اینکه برای دسترسی به آن می بایست کاور باتری را از جای خود خارج کرد اما امکان خارج کردن کارت حافظه بدون خاموش کردن دستگاه (Hot Swap) برای آن در نظر گرفته شده است.

 

اما اگر به خاطر داشته باشید یکی از اصلی ترین دلائل موفقیت Touch Diamond در طی یک سال گذشته، پوسته بی نظیر TouchFLO 3D آن بود که برای اولین بار محیط محیط خشک و تکراری و از همه مهمتر ناسازگار جهت کار با دست ویندوز موبایل را به گونه ای تغییر داد که کاربران این دستگاه به ندرت احتیاج به مراجعه به پوسته اصلی ویندوز پیدا کرده و تقریبا تمامی کارهای مورد نیاز خود را از طریق TouchFLO 3D انجام می دادند. این داستان در مورد نسخه جدید TouchFLO 3D موجود در Diamond 2 نیز کاملا تکرار شده است. در اینجا با همان ظاهر آشنای قبلی در صفحه Stand-by روبرو می شویم و تغییراتی نچندان اساسی در برخی از قسمت های آن به چشم می خورد. در پائین صفحه Stand-by میانبرهای 11 گانه ای به فرم Tab به چشم می خورند که شامل صفحه Home Screen، کنتاکت های منتخب، بخش پیام های متنی، ایمیل، مرورگر اینترنت، تقویم، بازار سهام، گالری عکس و ویدئو، پلیر موسیقی، پیش بینی آب و هوا و بلاخره Setting می گردد که از تغییرات مهم در این قسمت می توان به افزوده شدن دو بخش تقویم و اطلاعات سهام (که این آخری در Touch HD وجود دارد) و حذف Application Launcher اشاره کرد. این لیست همچون گذشته بوسیله دست به راحتی به چپ و راست Scroll می گردد و متناسب با هر قسمت برچسب های دوگانه Context Menu در دو طرف صفحه نمایش تغییر می نمایند که البته بعنوان یک مشکل تکراری امکان تغییر وظیفه این Context Menu وجود ندارد. قسمت های دست نخورده این پوسته شامل صفحه Home Screen، بخش پیام های متنی و چند رسانه ای، بخش ایمیل ها، گالری نمایش عکس و ویدئو، پلیر پخش موسیقی و پیش بینی وضعیت آب و هوا  می گردد که پیش از این در مطلب HTC Touch Pro   به تفصیل در رابطه با آنها صحبت نموده ایم. از بخش های تکراری که تغییرات اندکی را به خود دیده اند می توان به قسمت اینترنت اشاره کرد که علاوه بر استفاده از مرورگر قدرتمند Opera 9.5 یکی از مشکلات اینترفیس قبلی در این قسمت را نیز تا اندازه ای حل کرده است جائیکه در پوسته قبلی محلی برای نوشتن آدرس در این بخش و سپس بازکردن صفحه اینترنتی مستقیما در Home Screen وجود نداشت امری که هنوز هم بصورت مستقیم امکان پذیر نیست اما در بالای این بخش باکس جستجوئی افزوده شده است که عبارت جستجو شده را بطور مستقیم توسط گوگل نشان می دهد. یکی دیگر از قسمت های جدید، تقویمی ست که با ظاهری متفاوت از قبل در این پوسته جای گرفته است. در این تقویم امکان حرکت بین ماه های مختلف با حرکت دست رو به بالا و پائین در صفحه نمایش وجود دارد و برای هر روز مشخص نیز می توان اطلاعات کاملی را وارد نمود که اگر این روز منتخب یکی از پنج روز آینده باشد امکان مشاهده وضعیت آب و هوائی آن نیز وجود خواهد داشت. بخش Setting نیز در این پوسته شاهد چند تغییر کوچک و بزرگ است این بخش که کلیه تنظیمات مهم گوشی همچون تغییر در پروفایل، تغییر Wallpaper، تنظیمات بخش های ارتباطی و مواردی از این دست را به عهده دارد اینک امکان سفارشی سازی Tab ها در صفحه Stand-by، تنظیمات ایمیل، تنظیمات شتاب سنج داخلی و بلاخره کالیبره کردن میزان حساسیت صفحه نمایش به لمس شدن را نیز به لیست خود افزوده است. منوی System Status Screen یکی دیگر از مواردیست که بطور کامل در این پوسته تغییر کرده است این بخش که با لمس قسمت بالای صفحه نمایش ظاهر می گردد اینک Notification Screen نام داشته و ظاهری مشابه با این بخش در سیستم عامل Google Android دارد. در این بخش وقایع از دست رفته (Missed Event) شامل Missed Call ها، پیام های خوانده نشده و ایمیل های چک نشده در کنار تنظیمات ارتباطی گوشی همچون بلوتوث و Wi-Fi قرار دارد. یکی دیگر از قسمت هایی که با فشردن گوشه بالای صفحه نمایش در سمت راست ظاهر می شود Task Manager بی نقض و خوش آب و رنگی ست که با اینکه تقریبا دلیلی برای هنگ نمودن گوشی بعلت باز بودن برنامه های مختلف به مدد حافظه RAM بالا و پردازنده سریع آن وجود ندارد اما در هر حال در این قسمت می توان برنامه های در حال اجرا و گزینه های سر راستی برای متوقف کردن اجرای آنها و تنظیمات مرتبط با آن در نظر گرفته شده است.

 

با فشردن دکمه Start برخلاف انتظار با ظاهر کاملا جدیدی برای این منو روبرو می شویم که شباهت دوری با منوی قدیمی Application Launcher در مدل های قبلی داشته و هم از لحاظ زیبائی و هم از لحاظ بهبود عملکرد در بکارگیری دست بسیار نسبت به قبل بهبود نشان می دهد. منوی All Programs نیز بسیار بهبود یافته است و از هر لحاظ برای استفاده از دست بهینه شده است. اما خارج از این پوسته زیبا اوضاع در منوهای کلاسیک ویندوز موبایل 6.1 همچون قبل است منوهای ساده و نچندان راحتی که با اینکه HTC حداکثر تلاش خود را در راستای بهبود آنها بکار گرفته است اما همچنان برای دستگاه پیشرفته ای در این کلاس راضی کننده به نظر نمی رسند. البته HTC در نمایشگاه MWC 2009 و در حین نمایش Diamond 2 به کاربران این گوشی نوید ارتقای رایگان سیستم عامل به نسخه 6.5 ویندوز موبایل به محض ارائه شدن آن را داده است، وعده ای که باید تا هنگام به بازار آمدن نسخه جدید و تغییر یافته سیستم عامل مایکروسافت به انتظار آن نشست.

 

دفترچه تلفن بدون محدودیت دستگاه نسبت به نمونه سنتی ویندوز موبایل تغییرات مشخصی را تجربه کرده است در اینجا بجای لیست ساده ای که در مدل های قبلی دیده می شد از یک نمونه نسبتا جدید استفاده شده است که علاوه بر برچسب های الفبائی موجود در ستون سمت راست، یک عکس Thumbnail کوچک نیز در کنار هر کنتاکت قرار داده است که علاوه بر زیبا سازی محیط در بهبود استفاده و عدم بکارگیری قلم دستگاه نیز نقش مهمی داشته است. با باز کردن اطلاعات هر کنتاکت با صفحه جدیدی روبرو می شویم که اطلاعات هر فرد را به سه قسمت زیر هم با نام های Communications، Names و Information تقسیم کرده و علاوه بر آن در زیر صفحه نمایش چهار Tab جداگانه با نام های Current info برای نمایش سه بخش فوق الذکر، All SMS برای نمایش تمامی پیام های فرستاده شده توسط این فرد، All Emails برای نمایش ایمیل های دریافت شده از سوی این فرد و بلاخره Call History برای نمایش سابقه کلیه تماس های این شخص در نظر گرفته شده است. در هنگام افزودن کنتاکت جدید به این دفترچه تلفن اما دوباره اوضاع به حالت سابق باز می گردد و دوباره همان اینترفیس تک رنگی که حتی در صفحه نمایش 3.2 اینچی Diamond 2 نیز بسیار کوچک است ظاهر می گردد چائیکه برای وارد کردن اطلاعات در آن حتما می بایست از قلم استفاده کرد. عملکرد دستگاه در حین برقراری تماس تغییر خاصی نکرده است و همچنان امکان شماره گیری هوشمند با جستجوی عددی و حروفی در میان کنتاکت های موجود در دفترچه تلفن وجود دارد. از امکانات تکراری Diamond 2 در بخش تماس می توان به امکان Mute کردن صدای زنگ با برگرداندن دستگاه به رو، بکمک شتاب سنج داخلی گوشی، اجرا شدن برنامه Notes با خارج کردن قلم از جایگاه خود در حین تماس و بلاخره امکان Reject کردن تماس با ارسال بلافاصله SMS به شخص تماس گیرنده که هر سه مورد در مدل قبلی نیز موجود بودند اشاره کرد. صدای دریافتی و ارسالی توسط گوشی طبیعتا در سطح بسیاربالا و راضی کننده ای قرار دارد و صدای زنگ گوشی نیز از نمونه اصلی کاملا بلندتر بوده و برای یک PDA مناسب ارزیابی می گردد. یکی از مواردی که درDiamond وجود داشت و ظاهرا این بار از ساختار گوشی حذف شده است ویژه گی غیر فعال شدن صفحه نمایش در حین تماس و با نزدیک کردن گوشی به صورت بود که البته برخلاف Apple iPhone و LG Arena ارتباطی با Proximity Sensor نداشته و توسط سنسور تنظیم نور عمل می کرد.

 

نمایش تصاویر در گوشی بوسیله دو Application صورت می گیرد که یکی در صفحه Stand-by و دیگری در منوهای دستگاه قرار دارد که هر دو نیز نسبت به قبل تغییر خاصی نکرده اند. تصاویر موجود در حافظه دستگاه به فرم ماتریسی 3×4 می باشند که با لمس کردن هر کدام به صورت تمام صفحه به نمایش در می آیند. یکی از تفاوت های اندک این گالری با گالری Diamond در هنگام گشودن تمام صفحه این تصاویر اتفاق می افتد جائیکه بر خلاف Diamond تصاویر در این حالت تنها به صورت افقی گشوده می شوند و هیچ راهی برای نمایش آنها در حالت عمودی وجود ندارد که این موضوع همواره نمایش صحیح تصاویر را تضمین می کند. از دیگر تغییرات اتفاق افتاده در این بخش حضور نوار سیاه رنگ Zoom Bar در زیر صفحه نمایش است که شیوه جدید و سرراستی را جهت ورود و خروج به زوم در اختیار کاربران قرار می دهد البته شیوه سنتی زوم در تصویر موسوم به Circular Gesture (چرخش انگشت بروی صفحه نمایش) هنوز هم قابل استفاده است. عملیات زوم در تصویر با سرعت کاملا راضی کننده و بدون تاخیر صورت می گیرد. تصاویر در Diamond 2 به لطف صفحه نمایش با کیفیت WVGA آن بسیار شفاف و زیبا به نظر می رسند.

 

پخش کننده موسیقی موجود در Diamond 2 بجز مدیا پلیر ویندوز موبایل که اغلب استفاده چندانی برای کاربران ندارد، همان نمونه ای ست که در دیگر مدل های HTC پس از Diamond نیز بکار گرفته شده است. این پخش کننده که مستقیما از Application موجود در Home Screen نیز قابل دسترسی ست دارای ساختاری iPhone گونه با کنترلرهایی نسبتا بزرگ است که امکانات تنظیمات گسترده همچون ایجاد اتوماتیک Playlist های مختلف و اکولایزرهای قابل تغییر را در اختیار کاربر قرار می دهد. البته اینجا نیز به مانند Diamond امکان تغییر اکولایزر بدون اتصال هدست به دستگاه وجود ندارد که این مشکل با نصب برنامه های جانبی قابل برطرف کردن است. کیفیت صدای خارج شده از اسپیکر دستگاه نسبت به Diamond کاملا بهتر گردیده و در مجموع برای دستگاهی در کلاس PDA نمونه کاملا قابل قبولی به حساب می آید. برای پخش ویدئو در دستگاه نیز بجز پلیر نا امید کننده Media Player، یک برنامه اختصاصی در نظر گرفته شده است که با اینکه از لحاظ ظاهری و راحتی در استفاده، از مدیا پلیر کاملا برتر می باشد اما در تعداد فرمت های قابل پخش هیچ برتری خاصی بر آن ندارد و تنها فرمت های قابل پخش در آن همچنان به 3GP و MP4 محدود می گردد. برای پخش فرمت های محبوب دیگر همچون دوقلوهای DivX و XviD می بایست از پخش کننده های دیگر استفاده کرد. با تست Diamond 2 با یکی از این پخش کننده ها با اینکه در فرمت XviD هیچگونه مشکلی مشاهده نشد و دستگاه به راحتی ویدئوهایی که برای PC انکود شده بودند را پخش کرد اما در مورد فرمت DivX اوضاع اندکی متفاوت است و پرش های گاه و بیگاه در آن به چشم می خورد که در کل بعلت اینکه فرمت XviD از گستردگی بیشتری نسبت به همتای خود برخوردار است این مشکل کاملا قابل چشم پوشی ست. اینترفیس در نظر گرفته شده برای رادیوی FM دستگاه نیز هیچگونه تغییری نکرده است و در آن امکان ذخیره تا 20 ایستگاه رادیوئی با پشتیبانی از RDS وجود دارد.

ساختار سنتی File Manager های مبتنی بر ویندوز در Diamond 2 نیز دیده می شود و به مانند گذشته دسترسی نسبتا کاملی به بخش های مختلف دستگاه به فرم فولدری وجود دارد. حافظه داخلی Diamond 2 رقمی در حدود 300 مگابایت است که به کمک کارت حافظه Micro SD کاملا قابل افزایش است. پردازنده Diamond 2 از نوع Qualcomm MSM7200A با فرکانس 528 مگاهرتز است که مدتهاست حکم یک استاندارد غیر قابل تغییر در خانواده HTC را پیدا کرده است. حافظه RAM دستگاه در حدود 288 مگابایت و حافظه فلش آن نیز 512 مگابایت در نظر گرفته شده است که هر دو نسبت به Diamond کاملا افزایش یافته اند.

 


دوربین 5 مگاپیکسلی موجود Diamond 2 ظاهرا همان دوربینی ست که پیش از این در Touch HDنیز بکار گرفته شده بود. این دوربین نه تنها از کاور بلکه از یک فلش LED نا قابل نیز محروم گردیده و همچون همیشه با پافشاری HTC، خبری از دکمه اختصاصی شاتر نیز در آن نیست. اوضاع در این قسمت هنگامی بحرانی تر می شود که بعلت حذف کلید D-Pad امکان استفاده از آن به مانندDiamond برای فوکوس و گرفتن عکس وجود نداشته و تنها راه عکاسی در این دوربین همچونTouch HD لمس کردن صفحه نمایش است که به دو صورت قابل انجام می باشد یکی با لمس کردن ناحیه مورد نظر برای فوکوس در تصویر و سپس فشردن کلید مجازی شاتر در ستون سمت راست و یا تنها فشردن کلید شاتر که در این حالت دوربین بصورت اتوماتیک به نزدیک ترین شیء موجود در مرکز تصویر فوکوس کرده و سپس بلافاصله اقدام به گرفتن عکس می کند.

ساختار ساده منوی دستگاه در این قسمت دقیقا همان اینترفیس موجود در Touch HD ست و بجز کلید شاتر در گوشه سمت راست و کلیدی برای دسترسی به تنظیمات، هیچ عنصر اضافه دیگری در آن به چشم نمی خورد. در تنظیمات دوربین به موارد استانداردی همچون White Balance، تنظیمات ISO، افکت های رنگی، خطوط متقاطع برای کادر گیری (Gridlines)، تایمر سرخود و عکاسی پی در پی بر می خوریم. یکی از امکانات تکراری موجود در این قسمت عکاسی پانوراما ست که با اینکه رزولوشن دوربین نسبت به Diamond افزایش یافته است اما کوچکترین تغییر مثبتی در این حالت مشاهده نشده و همچنان حداکثر وضوح تصاویر گرفته شده در حالت پانوراما 480×480 پیکسل است که بجز نمایش در خود گوشی تقریبا هیچ کاربرد دیگری برای آن نمی توان متصور شد. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در سطح بسیار مناسب و قابل قبولی قرار دارد و المان های اصلی تصویر همچون کنترل نویز، کنتراست و نمایش دقیق رنگ ها در آن به خوبی صورت می پذیرد و از این لحاظ با قرار گرفتن در کنار Touch HD از بسیاری از دیگر نمونه های مناسب این کلاس همچون محصول کاملا جدید LG KM900 Arena با کیفیت تر به نظر می رسد. داستان فیلمبرداری این دوربین البته اندکی با عکاسی آن متفاوت است جائیکه HTC بلاخره پس از مدتها رزولوشن منسوخ CIF را ترک گفته و پا در قلمرو VGA نهاده است اما این مهاجرت به قیمت نصف شدن Bit Rate های تصویر تمام شده است و با اینکه در هر سه نمونه Touch Pro، Diamond و Touch HD از وضوح CIF استفاده می گردید ولی نرخ ثبت تصاویر در تمامی آنها 30 فریم در ثانیه بود شاخصی که درDiamond 2 در کمال عجب و تاسف به 15 فریم در ثانیه تقلیل یافته است. کیفیت ویدئوهای برداشت شده توسط این دوربین در سطح حداکثر متوسطی قرار دارد و اثر کاهش نرخ ثبت تصاویر در آن کاملا به چشم می خورد. تنظیمات اینترفیس در این حالت به چهار مورد White Balance، تنظبمات روشنائی، افکت های رنگی و تنظیم رزولوشن محدود شده است. گزینه های در نظر گرفته شده برای Encoding تصویر در این حالت بجز MPEG-4 شامل H.263 و H.264 می گردد که در هر سه حالت بجز VGA با 15 فریم در ثانیه امکان سوئیچ به رزولونش CIF با 15 فریم در ثانیه نیز وجود دارد که نگفته پیداست HTC در این زمینه عقب گرد تمام عیاری را صورت داده است.

گزینه های ارتباطی در یک PDA همواره یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن به حساب می آیند نکته ای که در مورد Diamond 2 نیز کاملا مصداق پیدا کرده است. در اینجا از EDGE، GPRS و 3G در برقراری ارتباطات پر سرعت تحت شبکه استفاده شده است که سرعت در ارتباط 3G تا رقم 7.2Mbps نیز قابل افزایش است. ارتباطات تلفنی در این مدل از طریق چهار فرکانس GSM و HSDPA برقرار می گردد که از این لحاظ امکان استفاده از این دستگاه در تمامی کشورهای جهان وجود دارد. اتصال Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.0 گزینه های ارتباط بی سیم دستگاه را تامین می کنند و همچون همیشه برای برقراری ارتباط سیمی با کامپیوتر از پورت Mini USB در آن استفاده شده است. با اتصال Diamond 2 از طریق کابل USB به کامپیوتر سه گزینه مختلف شامل ActiveSync، Mass Storage و Modem بروی صفحه نمایش دستگاه ظاهر می گردد که در حالت Mass Storage محتوای کارت حافظه بصورت درایو جداگانه در My Computer ظاهر می شود و در این حالت امکان دسترسی به محتوای کارت حافظه در خود گوشی وجود ندارد. سرعت انتقال اطلاعات از کامپیوتر به گوشی در حدود 4MB/s و از گوشی به کامپیوتر در حدود 6.5MB/s است که با اینکه نسبت به اعداد به ثبت رسیده توسط Diamond در این حالت یعنی 2MB/s از کامپیوتر به گوشی و 5.9MB/s از گوشی به کامپیوتر کاملا بهبود یافته است اما هنوز با رقم افسانه ای 10MB/s که در انتقال اطلاعات از کامپیوتر به گوشی در مدل Touch HD به ثبت رسیده است فاصله فراوانی دارد. (البته Touch HD در هنگام انتقال اطلاعات از گوشی به کامپیوتر با سرعت 1.4MB/s ضعیف ترین مدل در این حالت است).

 


همواره و در قالب هر PDA برنامه های مختلف و کاربردی فراوانی را می توان یافت که قدرتی در حد یک کامپیوتر همیشه همراه به دستگاه می بخشند از جمله برنامه های مهم در ساختار Diamond 2 می توان به تقویم کارآمد با نمایش وضعیت آب و هوائی، To-Do list برای تنظیم قرارهای مهم و ایجاد تقدم و تأخر در آنها، بسته آفیس با امکان گشودن و ویرایش فایل های Word، اکسل و پاورپوینت، برنامه Adobe Reader LE برای نمایش فایل های PDF، برنامه های خبرخوان (RSS Reader)، کلاینت YouTube و بلاخره برنامه کاملی برای جستجوی کلیه قسمت های دستگاه اشاره کرد.تنها قسمت باقی مانده در Diamond 2 گیرنده GPS آن است که این بار نیز به مانند دیگر HTC ها از چیپ ست gpsOne شرکت Qualcomm در آن استفاده شده است که در مقام حساسیت و زمان مورد نیاز برای برقراری ارتباط اولیه با ماهواره کاملا مطلوب ارزیابی می گردد. نرم افزار پیش فرض موجود در این قسمت Google Maps می باشد که با اینکه برترین و محبوب ترین نرم افزار رایگان در این زمینه به حساب می آید اما مطمئنا در مقابل نرم افزارهای حرفه ای این کلاس (که البته رایگان هم نیستند و HTC این موضوع را به خوبی می داند)، حرف چندانی برای گفتن ندارد. وضوح بی نظیر صفحه نمایش در کنار ابعاد کاملا بزرگ آن از مهمترین برتری های Diamond 2 در این بخش می باشند.

 

htc_touch_diamond2_21.jpg
HTC Touch Diamond 2 همراه فوق العاده ایست که با نیم نگاه کوتاهی به موفقیت های فراگیر این دستگاه در نسل اول، آمده است تا بار دیگر نام HTC را بر سر زبان ها بیاندازد، هدفی که با توجه به میزان استقبال عمومی از ورژن اول این دستگاه و همچنین تغییرات مطلوب و چشمگیری که در نسخه جدید آن رخ داده است چندان نیز دور از دسترس نمی نماید. قیمت فعلی Diamond 2 در بازارهای داخلی رقمی در حدود 640 هزار تومان است که با توجه به اختلاف نسبتا زیاد آن باDiamond  با قیمت 420 هزار تومان و وجود رقبای پر امکانات تر و نچندان گرانقیمت تری همچونTouch HD با قیمت 735 هزار تومان و Touch Pro با 750 هزار تومان، همچنان اندکی گران به نظر می رسد البته این موضوع تا حدود زیادی به تازه وارد بودن این دستگاه ارتباط داشته و با گذر زمان و تقلیل قیمت احتمالی آن تا حدود زیادی برطرف می گردد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

16 دیدگاه

  1. سلام من diamond 2 دارم اما کار با اون خیلی سخته من حتی نتونستم بلوتوسشو روشن کنم لطفا در مورد کار با این گوشی راهنماییم کنید

  2. سلام
    اولین گوشی که خیلی از آن راضی بودم بخاطر امکانات زیادی که دارد فقط میخواستم راهنمایی ام کنید چون تا حالا چند بار گوشی قسمت smsفارسی شده وبعد از درست کردن دوباره به همین حالت در آمده است

  3. سلام. من قصد خرید این گوشی رو دارم ولی مشکل اینجاست که یک موقع تقلبی یا همچین چیزی بهم نندازن. لطفا در این مورد راهنمایی کنید به چه چیزهایی باید دقت کنم. تشکر

  4. سلام
    با تشکر از شما برای ریویوی خوبتان.اما اشکالاتی بر این ریویو وارده که من در اینجا بهشون اشاره میکنم.
    1.درهنگام مکالمه در دایموند 2 یک صفحه ی محافظ نرم افزاری بر روی آپشن ها قرار میگیره تا به صورت تصادفی با برخورد به صورت عمل نکنند.که با کشیدن انگشت بر روی صفحه ی محافظ ,موقتا ناپدید میشه و آپشن ها در دسترس قرار میگیرن.
    2.دایموند 2 از سنسور نور برای خاموش کردن صفحه نمایش در طول تماس استفاده میکنه که به خوبی هم عمل میکنه و در صورت نیاز با فشردن کلید پاور صفحه نمایش روشن میشه و بر خلاف تاچ اچ دی و دایموند همینطور روشن باقی نمیمونه و دوباره به صورت خودکار خاموش میشه.ضمنا شما میتونید به صورت دلخواه با زدن کلید پاور صفحه نمایشتون رو در طی تماس روشن یا خاموش کنید.
    3.اچ دی امکانات قابل تامل بیشتری نسبت به دایموند 2 نداره. نسخه ی تاچ فلوی در دایموند دو جدید تره و از لحاظ کارایی بالاتر.و تنها برتری اچ دی سایز صفحه نمایش بزرگترش و سوکت 3.5 میلیمتری برای هندز فریه.که باید عرض کنم با اینکه صفحه نمایش اچ دی بزرگتر هست, اما قابلیت تاچش از دایموند 2 پاییت تره ( شخصا تست شده ) و همینطور با وجود هندزفری با کیفیت دایموند 2 احتیاجی به پورت 3.5 و تعویض اون نیست.و در صورت نیاز هم این مشکل با یک کانورتر قابل حله.کما اینکه وجود حفره ی بزرگ محل قرار گیری هندزفری اچ دی در بالای گوشی ,به زیبایی گوشی لطمه زده! با توجه به ابعاد بزرگتر صفحه نمایش اچ دی و پرو 2 نسبت به دایموند 2 و همینطور رزولوشن برابر صفحه نمایش ها, به خوبی مشخصه که پیکسل ها در دایموند 2 از تراکم بیشتری برخوردارند ودر نتیجه کیفیت تصاویر بهتره.
    ضمن اینکه تاچ پرو2 همون ابعاد بزرگ و وزن زیاد اچ دی و همون تاچ فلوی دایموند 2 رو داره به علاوه ی دوربین ضعیف تر 3.2 مگاپیکسل!
    نتها مزیتش کیبوردشه که البته قابل تامله!
    بر خلاف نظر خیلی ها که میگن دایموند 2 با دایموند هیچ سنخیتی نداره, به نظر من اینطور نیست و دایموند به یکی از ویژگی های خوب ممتاز برادر کوچیکترش دایموند وفادار مونده و اونم ابعاد جم و جور و وزن مناسب با توجه به امکاناتشه.برخلاف سنت پاکت پی سی ها انگار اصلا یک پاکت پی سی نیست! به طوری که گوشی خوش دسته و با توجه به وزن مناسبش با کارمداوم دست خسته نمیشه.اگر این گوشی رو با اچ دی و همینطور پرو 2 که همین امکانات رو دارند مقایسه کنیم .منوجه این نکته میشیم.
    با تشکر و موفق باشید

  5. جالب بود .خسته نباشید. با اینکه این گوشی عالی است من بی صبرانه منتظر ورود HTC Touch Pro 2 هستم. البته میدانم که این گوشی امکانات بالاتری دارد ولی من ظاهر تاچ پرو 2 رو ترجیح میدم.

  6. سلام آرش جون
    ممنون به خاطر رویو
    نظر شخصی من اینه که دیاموند 1 بسیار زیبا تر از 2 هستش
    طوری که حتی میشد جزو رده فشن دیاموند 1 رو طبقه بندی کرد
    و نباید اچ تی سی از این نام دوباره استفاده میکرد
    ………………..
    راستی قرار بود زحمت مقایسه بین دوربین های کمپکت موجود تو بازار رو بکشی
    چی شد ؟ روش داری کاری می کنی ؟

ارسال یک پاسخ