راهنمای خرید لپ تاپ

1754
29940

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و… را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

 

توجه: به دلیل تعداد بسیار زیاد نظرات و برای سهولت دسترسی خوانندگان محترم نظرات 1 تا 800 به صورت یک فایل PDF از اینجا قابل دانلود است. (حجم حدود 2 مگابایت)

1754 دیدگاه

  1. سلام من يه لب تاپ ميخوام بخرم براي كارهاي گرافيكي و برنامه نويسي در حدود 1 ميليون باشه
    كلا هم مدلي خوبي باشه
    ممنون ميشم راهنمايي كنيد چه مدلي بگيرم

  2. با سلام به دوستان
    متین جان خوشحالم که بلاخره به انتخاب رسیدی
    ———————————————————–
    تلما جان اگر بخواهیم به 13 اینچی های سونی نگاه کوتاهی بیاندازیم سه سری را می توانیم یاد کنیم این سه سری عبارتند از مدل های SR، SZ و بلاخره سری Z که بجز سری SR که همگی آمریکائی هستند دو سری دیگر بسته به مدل ژاپنی یا آمریکائی هستند. اما حالا بهتر است به این مدل ها نگاه دقیق تری کنیم و بدنبال نیازهای شما در آنها بگردیم نخست بهتر است تکلیف سری نسبتا قدیمی تری SZ را از دیگر جدا کنیم چرا که مدل های مختلف این سری نسبتا کمیاب شده اند و علاوه بر این اکثرا ساخت ژاپن می باشند که شما طبعا به آنها فکر نمی کنید. در رده دوم به سراغ مدل های سری Z می رویم که در حال حاضر به نوعی در بورس ترین مدل های گران قیمت سونی با صفحه نمایش 13.3 اینچی هستند. یکی از بهترین های این سری Z540 PBB است که دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و RAM دو گیگابایتی ست هارد 160، صفحه نمایش 13.3 اینچی و کارت گرافیک GF 9300MGS دیگر مشخصات این نوت بوک 1.5 کیلوگرمی آمریکائی را تشکیل می دهد. حتما بلافاصله به این فکر کردید که هارد و RAM این مدل با نیازهای شما تطابق ندارد اما پاسخ اینجاست که این هر دو قطعه را با صرف هزینه ای اندک می توان به موارد دلخواه ارتقا داد و از این لحاظ نیازی به هزینه های بسیارگزاف برای مراجعه به مدل های فوق گران این سری نیست (بعنوان مثال در این سری Z650 NB با ارتقا کوچکی در پردازنده و افزایش RAM به 4 و هارد به 320 به یکباره به رقم 2.230 میلیون تومان می رسد جائیکه قیمت مدلی که در بالا به آن اشاره شد در حدود 1.700 است). اما می رسیم به سری آخر یعنی سری SR در این سری پیشنهاد من برای شما SR 390 PDB است که البته این یکی نیز بطور کامل به نیازهائی که مطرح کردید پاسخ نمی دهد و نیازمند یک ارتقا کوچک است مشخصات این مدل شامل پردازنده C2D P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز، RAM دو گیگابایتی، هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3470، صفحه نمایش 13.3 اینچی وزن 1.8 کیلوگرمی و قیمتی در حدود 1.650 میلیون تومان است البته در این سری می توان مدل های دیگری یافت که مشخصا RAM بالاتری دارند مثل SR 399 PEB اما این مدل ظرفیت هارد را به 160 تقلیل داده و همچنین یکی از پورت های مهم دستگاه یعنی پورت HDMI را نیز حذف کرده است که این چندان خوشایند تلقی نمی شود قیمت این مدل 1.530 میلیون تومان است. به یاد داشته باشید که مدل های سری Z نیز به این پورت یعنی HDMI مجهزند. در کل انتخاب با شماست.
    ——————————————————-
    رضا جان همه نوت بوک ها از جمله سری NS خوب و مناسب هستند اما نکته مهم این است که برای چه کسی؟ پس اول باید تعیین کنید که نیازهای شما از یک نوت بوک در چه سطحی قرار دارد لطفا به سوالات مهمی از قبیل نوع کاربری شما از کارت گرافیک، وزن، سایز صفحه نمایش و مواردی از این دست پاسخ دهید. ممکن است به این فکر کنید که در این رده قیمتی موارد اشاره شده جایگاه چندانی ندارند اما در این رده نیز تنوع فراوانی دیده می شود و انتخاب های فراوانی را می توان ذکر کرد. منتظر پاسخ شما هستم
    —————————————————–
    آرمان جان البته نداشتن مودم برای یک دستگاه پیشرفته اصلا جای تعجب ندارد چرا که این تکنولوژی یعنی اتصال به اینترنت از طریق Dial-up سالهاست در دنیا متمدن منسوخ شده است و اصولا طراحان Dell به تعبیه این قطعه در دستگاه خود فکر هم نمی کنند ولی برای این مشکل یک راه حل کاملا مناسب به نام استفاده از مودم اکسترنال وجود دارد که به راحتی و با استفاده از پورت USB به دستگاه شما متصل می گردند. البته بسیاری از مدل های Dell از جمله XPS های 13 و 15 اینچی قبلی (1330 و 1530) هر دو دارای یک مودم اکسترنال کوچک بودند که فکر می کنم می توان آن را بطور جداگانه خریداری کرد احتمال آنکه در جعبه محتویات دستگاه نیز این مودم کوچک موجود باشد کم نیست.
    باتشکر

  3. سلام ببخشید آرش جان که باز هم مزاحمت می شوم.
    غرض از مزاحمت ایکه در حال بررسی بیش تر studio xps 1640 بودم که در سایت خرید و فروشی در مشخصات آن به این مسیله برخوردم که این دستگاه مودم ندارد! آیا این مساله درست است(راستش باور کردنش مشکل است)؟ و آیا در صورت صحت این مورد، دستگاه توانایی اتصال به اینترنت از طریق dial-up را دارد؟
    با تشکر از راهنمایی های خوب شما

  4. سلام خوبید؟من یک لپ تاب سونی با هارد بالای 320 و بالایram 3
    سایز 13 اینچ و وزن کمتر از 2 و ساخت آمریکا که قیمت بین 1500-1800 باشد نیاز دارم.از شما سپاسگزارم که من را در خرید راهنمایی کنید.تلما

  5. با سلام به دوستان
    آرمان جان البته پاسخ به اکثر سوال های شما کاملا سلیقه ای ست و شما مطمئنا بیش از هر کس دیگری می توانید در مورد نیازهای خود اظهار نظر کنید نظر من در مورد خرید نوت بوک (و البته تا حدودی دسک تاپ) اینست که می بایست قطعات سخت افزاری دستگاه را یک پله بالاتر از کاربری فعلی خود انتخاب کرد با این کار علاوه بر اینکه بر دوام دستگاه کهنه و قدیمی نشدن آن در گذر زمان تاکید می گردد، جا برای پیشرفت کاربر و فکر کردن به افق های تازه پیش روی او باز است این داستان البته در مورد نوت بوک ها بعلت عدم امکان ارتقای بسیاری از قطعات آن بیشتر مهم می شود بعنوان مثال در مسئله مهمی به نام کارت گرافیک، کاربر می بایست ابتدا به همه جوانب کار فکر کند چرا که بعد از خرید دستگاه امکان ارتقای این قطعه مهم دیگر وجود ندارد. اما در مورد این مدل بخصوص یعنی XPS 1640 آنچه از ظواهر امر بر می آید این است که از کیفیت بسیار بالاتری در تمامی قطعات و همچنین در طراحی برخوردار است که این علاوه بر اینکه در کارائی و استفاده شما موثر است در فروش احتمالی آن در چند سال آینده نیز برای شما به کار خواهد آمد. البته اگر بتوانید نیازهای خود را با دستگاهی در حدود یک میلیون تومان برآورده کنید پیشنهاد من این است که باقی مانده پول خود را صرف ارتقاء دسک تاپ خود نمائید و از این طریق هر دو را با هم داشته باشید. در کل انتخاب با شماست. در مورد گارانتی ها هم شاید هیچ برندی همچون Dell دارای گارانتی های معتبر و مختلف نباشد که از آن میان زیگورات و امرتات بیش از همه به گوش می رسند. انتخاب با شماست.
    ——————————————————
    متین جان نکته اول اینکه همانطور که گفتم نوت بوک هائی که توسط ایرن رهجو به فروش می رسند تماما نمونه های سفارش خاورمیانه و آفریقای سونی بوده و به یک علت کاملا بزرگ از چینش های مشابه موجود در مدل های سه حرفی بسیار گران ترند آن دلیل را که با کمی فکر کردن به راحتی می توانید حدس بزنید عدم وجود رقیب است. ایران رهجو با وارد کردن این مدل از نوت بوک ها عملا خود را از سوالات مزاحم کاربران که چرا جنس شما از هم نامان دیگر گران تر است راحت کرده و می گوید این یک مدل دیگر است در صورتی که این همان مدل ولی با نام تغییر یافته است. این بحث موضوعی بود که به شخصه در یکی از نمایشگاه های بزرگ با مسئولان غرفه ایران رهجو در میان گذاشتم و با روبرو گذاردن مدلی که دقیقا همان مشخصات را داشت و از بیش از 500 هزار تومان از مدل ایران رهجو ارزان تر بود با واکنش شدید و غیر منطقی آنها روبرو شدم و کار به جائی رسید که متن گزارش را در هفته نامه عصر ارتباط چاپ کرده و نظر خود شرکت مادر را جویا شدم سوالی که تا امروز بی پاسخ مانده است (عصر ارتباط شنبه 25 آبان 1387 شماره 283 صفحه 10). این نکته که این شرکت یعنی ایران رهجو ادعا می کند که تنها نماینده رسمی سونی در ایران است هم کاملا درست است و هم کاملا غلط. درست به این علت که این ادعا در مورد دیگر کالاهای سونی در ایران صحت دارد مواردی که از میان آنها می توان به LCD های سونی، دوربین ها، ضبط صوت ها و موارد مشابه اشاره کرد که در این مورد نام ایران رهجو به بازرگانی ایران تغییر می یابد اما در مورد نوت بوک به هیچ عنوان صحت ندارد چرا که همانطور که تصدیق می فرمائید محصولات سونی به تولیدات این شرکت برای خاورمیانه و آفریقا محدود نمی شود و بازهم همانطور که احتمالا تصدیق می فرمائید محصولاتی که سونی برای آمریکا، اروپا و ژاپن می زند اگر از کیفیت بالاتری نسبت به محصولات خاورمیانه ای و آفریقائی این شرکت، برخوردار نباشند (که بدون شک هستند) پائین تر نیستند. در ضمن در میان کالاهای تولیدی سونی (اعم از نوت بوک و غیره) محصولاتی دیده می شوند که اصلا هیچگاه به کشورهای سطح پائین (که متاسفانه ما هم به آنها تعلق داریم) وارد نمی گردند که از آن میان شاید بزرگترین مثال محصول فوق محبوبی چون Sony Reader باشد حال سوالی که می توان از ایران رهجو بعنوان تنها (!) نماینده رسمی سونی در ایران می توان پرسید این است که محصولی همانند Sony Reader چرا در ایران حضور ندارد؟ در کل من به هیچ عنوان به محصولی که رقابت را تجربه نکرده است هیچگونه اعتقادی ندارم. انتخاب با شماست.

  6. خیلی ممنون از توضیحاتتون
    فقط اینکه ضمانت ایران رهجو چقدر ارزش اره؟
    چون هیچ کدوم از مدلای سونی که مورد نظرمه رو ساپورت نمیکنه
    اما تا میخوای وایو بخری همه توصیه میکنن که حتما ایران رهجو باشه چون اون فقط نماینده رسمیه
    ممنون

  7. سلام آرش جان ببخشید دوباره مزاحمت می شوم.
    راستش studio xps 1640 با کانفیگ و کیفیت بالا طراحی جالب و صدا و تصویر مطلوب و در عین حال قیمتی نسبتا پایین نسبت به این کانفیگ و کیفیت چشم مرا گرفته و آدمی هم نیستم که بدون دلیل پولی برای آن بدهم و از امکانات آن استفاده نکنم مثل کاری که الان مد است و برای دسکتاپ ها عموم مردم در حد توان بالاترین ظرفیت ها را می بندند و از آن هم استفاده ای نمی کنند. راستش با توجه به برتری هر مهندس در آشنایی با نرم افزارهای مرتبط به رشته خود، تصمیم دارم که در نرم افزارهای عمرانی پیشرفت کنم و خب در کنارش قسمتی از اوقات فراغت خود را با آن پر کنم. اما از جهتی می ترسم که با خرید studio xps 1640 پول الکی هزینه کنم و از ظرفیت کانفیگ های این دستگاه توانایی استفاده را پیدا نکنم. اما خب فکر مینم (شاید فقط فکر و تصور می کنم) که می توانم با پیشرفت در نرم افزارها و ارتقا سطح خود از کانفیگ های بالای این دستگاه استفاده کنم. شاید اصلا این فکر واهی است و برای من یک نمونه vostro 1510 کافی باشد و شاید هم از سرم هم زیاد! نمی دانم سرمایه گذاری من در ارتباط با کاری که آینده می خواهم انجام دهم در این مورد درست است یا نه؟ آیا اصلا اگر نیاز من در حد vostro 1510 باشد و من studio xps 1640 را خریداری کنم، کار با xps studio 1640 آنقدر مطلوب تر و سریع تر و عملکرد آن بهتر است که من پشیمان نشوم؟ضرر کرده ام یا نه؟ آیا آنقدر کانفیگ های studio xps 1640 بالا هستند که مثلا نسبت به vostro 1510 در گذر زمان، مدت طویل تری نیاز های مرا برآورده کنند؟آیا این عمل توجیه اقتصادی دارد؟ بدجوری با این سوالات درگیر هستم لطفا مرا راهنمایی کنید. با توجه که گارانتی معتبر نیز برای من مهم هست آیا واقعا مدل مناسب تری با شرایط من سراغ دارید که مرا از این شک درآورد و بتوانم جدی روی آن فکر کنم؟ ببخشید سرتان را درد آوردم
    با آرزوی موفقیت و کامیابی برای شما

  8. با سلام به دوستان
    شیما جان البته خیلی مختصر به نیازهای خود کرده اید و اگر بخواهم به همان صورت مختصر به شما پاسخ دهم باید بگویم چینش های بالای Vostro 1510، Studio 1537 از Dell و مدل های نچندان بالای سری DV5 از HP از بهترین انتخابهای این رده قیمتی هستند.
    ——————————————————–
    آرمان جان شما نیز باید برای همیشه اخبار رسانه های “می گویند” یا “شنیده ام” را به دست فراموشی بسپارید و مطمئن باشید جز شایعه چیز دیگری نیستند. در این مورد خاص آیا شما می توانید باور کنید که موردی که افراد ناآگاه در رابطه با آن صحبت می کنند از لیست طراحی شرکت بزرگی مثل Dell جا افتاده باشد. یعنی آیا قابل باور است که شرکت Dell حتی نداند که فن های نوت بوک خود را در کجا قرار دهد؟؟ در کل شما نه به حرفهائی که شنیده اید و نه به حرفهای من اعتماد نکنید و سعی کنید خودتان شخصا این نوت بوک را از نزدیک دیده و صحت و سقم ادعای فوق را تحقیق کنید. در مورد انتخاب میان 1640 و 1340 انتخاب بسیار ساده است، شما باید ببینید که به صفحه نمایش 16.4 اینچی احتیاج دارید یا به 13.3 اینچی. به عبارت دیگر آیا شما کاربر پرتابلی هستید یا اینکه از دستگاه خود بیشتر بصورت ثابت استفاده می کنید پاسخ به این سوال به راحتی می تواند شما را در خرید یکی از این دو مدل ترغیب کند. در مورد کارت گرافیک هم اگر آنچنان حرفه ای نباشید کارت گرافیک GF 9500MGS موجود در 1340 نیز نمونه بدی نیست.
    ——————————————————
    saeed جان نکته ظریف و در عین حال مهمی را از قلم انداخته ای و آنهم این است که 1320 به سری ساده Vostro تعلق دارد و 1340 به سری لوکس XPS و همین کافی ست تا اختلاف قیمت را بطور کامل توجیه کند. اختلاف های این دو مدل صرفنظر از مشخصات برتری همچون هارد بالا، درایو مکشی و… به مسائل ظاهری و طراحی بسیار زیبا و کارآمد سری XPS باز می گردد که علاوه بر زیبائی در کاهش وزن نیز موثر است. در مورد مقایسه میان این دو کارت گرافیک اگر به مشخصات این دو مدل نگاهی بیاندازیم به راحتی می توانیم نقاط ضعف و قوت آنها را دریابیم. نخست GF 9300MGS: این مدل دارای 16 عدد pipeline فرکانس هسته 400 مگاهرتزی،فرکانس سایه زن 800 مگاهرتزی، سرعت حافظه 600 مگاهرتزی، پهنای باس حافظه 64 بیتی، حداکثر حافظه قابل دستیابی 256 مگابایت و تعداد ترانسیستورهای موجود در آن 210 میلیون عدد است و تکنولوژی ساخت آن نیز از نوع 80 نانومتری است. در سوی مقابل کارت گرافیک GF 9500MGS : دارای 32 عدد pipeline فرکانس هسته 475 مگاهرتز فرکانس سایه زن 950 مگاهرتز، سرعت حافظه 700 مگاهرتز، پهنای باس حافظه 128 بایت، حداکثر حافظه قابل دستیابی 512 مگابایت و تعداد ترانسیستورهای موجود در آن 289 میلیون است و تکنولوژی ساخت آن 80 نیز همچنان نانومتری ست. همانطور که می بینید مشخصات 9500 بسیار از 9300 بالاتر است اما در دنیای واقعی و در تست های گرافیکی مختلف نیز امتیاز بسیار بالاتر به 9500 تعلق دارد و این را می توان از اینجا و اینجا برای تست های مختلف 3D mark و همچنین تعداد فریم های قابل دستیابی این مدلها در بازی های مختلف مشاهده کرد. بعنوان مثال در تست بازی F.E.A.R در بالاتری رزولوشن (768×1024) کارت 9500 به سرعت 37 فریم در ثانیه دست پیدا می کند رقمی که در مورد کارت 9300 تنها 12 فریم است که امکان بازی را در این وضوح از کاربر می گیرد.
    —————————————————
    متین جان هر دو سری Z و SR از سونی به رده پرتابل این شرکت تعلق دارند اما در این میان تفاوت هایی نیز میان این دو گروه دیده می شود که شاید بزرگترین آنها عدم استفاده از کارت گرافیک در اغلب مدل های سری SR و همچنین سنگین تر بودن آنها در مقابل مدل های سری Z است (1.8 کیلوگرم در مقابل 1.5 کیلوگرم) که این دو مورد منجر به افزایش قیمت سری Z در مقابل سری SR گردیده است. گذشته از این با چینش های مساوی نمی توان تفاوت چندان دیگری میان این دو دسته مشاهده کرد. (یک تفاوت موردی دیگر صفحه نمایش 13.1 اینچی موجود در برخی مدل های سری Z درمقابل صفحه نمایش 13.3 اینچی سری SR است).
    اما در مورد عدم وجود مدل مد نظر شما در سایت سونی باید به اطلاعتان برسانم که سایتی که شما از آن برای یافتن مدل خود استفاده کرده اید سایت خاورمیانه و آفریقای سونی ست که تمامی مدل های موجود در آن دو حرفی هستند و در ایران توسط شرکت ایران رهجو به فروش می رسند. برای یافتن مدل های مد نظر خود که نام آنها سه حرفی ست (همانند Z540) می بایست به سایت های اروپائی یا آمریکائی مراجعه کنید که از جمله آنها می توان به Sony Style اشاره کرد.
    با تشکر

  9. سلام
    ممکنه درمورد سری z سونی توضیح بدید
    اینکه تفاوتهاش با SR چیه؟کدومو توصیه میکنید (دانشجویی)
    و اینکه چرا بعضی مدلاش مثل z540NAB
    تو سایت سونی نیست؟
    لینک
    ممنون

  10. آرش جان دوباره سلام ،ممنونم كه اينقدر مسوولانه به سوالات من و بقيه دوستان جواب ميديد،بازهم سپاسگزارم. حالا يه سوال ديگه دارم ، شركت اريس aris-co.com يه لپ تاپ 1320دل با قيمت حدود1300 گذاشته كه داراي كارت گرافيك جي فورس 9300 هستش، اما مدل 1340 اون كه داراي كارت گرافيك 9500 جي فورس هستش،1600 قيمت داره . حالا به نظر شما 300 تومن اختلاف ،اينقدر مي ارزه كه 9300 به 9500 تبديل بشه؟ (صرفنظر از ظاهر و حجم هارد) .اون سايت مقايسه كارت گرافيكي ها رو هم چك كردم ،خيلي چيز خاصي دستگيرم نشد ( شايدم من زياد سر درنياوردم )، لطفا بهم بگيد توانايي هاي جي فورس 9300 چقدر از 9500 ضعيفتر عمل ميكنه؟ازت ممنونم دوست خوبم

  11. با سلام مجدد خدمت آرش جان عزیز
    بنده از شما مشورت گرفته بودم راجع به studio xps 1640 دل یا sony fw35g/b که شما نیز با نظر من موافق بودید و با توجه به شرایط من studio xps 1640 را پیشنهاد کردید. حال من برای انتخاب بین مدل studio xps 1340 و studio xps 1640 در مانده ام.1340 این خوبی را دارد که بخاطر وزن کمتر حملش راحت تر است ولی برخی می گویند موقعیت قرار گرفتن فن آن به گونه ایست که با باز شدن لپ تاپ صفحه نمایش جلو فن را می گیرد و باعث داغ شدن بیش از حد دستگاه می شود. 1640 این خوبی را دارد که مشخصات گرافیکی آن بهتر است و خب صفحه نمایش 16 اینچی و صدای با کیفیت تر کار با آن را دلچسب تر می کند ولی خب کمی سنگین است. حال از شما تقاضا دارم تا بنده را راهنمایی کنید تا انتخاب نهایی خود را با طیب خاطر برگزینم. با تشکر از زحمات شما
    یا علی

  12. سلام. یه لپ تاپ حدودا با قيمت 1300 مي خوام. كيفيت باتري و صداش هم برام مهمه. كارهاي گرافيكي و محاسباتي هم بتونه انجام بده.

  13. با سلام به دوستان
    saeed جان مشخصات دیگر چینش های 1320 را می توانید در اینجا ببینید. در کل اگر بخواهیم به نمونه های دیگر فکر کنیم شاید مدلی بهتر از تبلت پی سی ها در رده 12 یا 13 اینچی نمی توانیم پیدا کنیم. اینکه به Tablet PC ها اشاره می کنم از این جهت است که مدل های کوچک همانطور که قبلا هم گفتم معمولا کارت گرافیک فوق العاده ای ندارند. البته این تا حدود زیادی به بودجه شما نیز بستگی دارد و بعنوان مثال اگر بتوانید بودجه خود را به حوالی 1.600 نزدیک کنید می توانید به مدل Dell XPS 1340 با کارت گرافیک GF 9500M و مشخصات بسیار مناسب فکر کنید. از میان Tablet ها هم اگر از پردازنده AMD که در اغلب آنها بکار گرفته شده است صرفنظر کنیم مدل های TX2 از HP مشخصات و قیمت مناسبی دارند. در مورد مقایسه Dell با Acer از لحاظ پشتیبانی داخلی من نیز با شما موافقم که برتری کامل با Dell است. در مورد مدل های مختلف یک برند معروف که مثلا در چین، مالزی، لهستان و کشورهای دیگر ساخته شده اند همانطور که بارها و بارها گفته ام دستگاهی که نشان یک برند معتبر همچون Dell یا Sony را دارد در نهایت از همان Quality Control شرکت مادر برخوردار بوده و اینطور نیست که این مدل به صرف اینکه در چین ساخته شده از دیگری که در ایرلند ساخته شده بی کیفیت تر باشد توجه داشته باشید که کالای چینی به هیچ عنوان معادل بی کیفیت نیست و این کالاهای زیر زمینی درجه 5 چینی هستند که بی کیفیت بوده و بقیه را نیز بدنام کرده اند و گرنه شما قضاوت کنید کالاهای چینی اگر بی کیفیت بودند چگونه می توانستند بازاری به شدت رقابتی همچون آمریکا را در دست بگیرند (هر چقدر هم که می خواهند ارزان باشند).
    ———————————————————
    میثم جان از میان سه مدلی که ذکر نموده اید 1510 با اینکه امکانات سخت افزاری مناسبی دارد اما از کارت گرافیک قوی برخوردار نیست. 1530 امکانات و همچنین کارت گرافیک بسیار مناسبی دارد اما اندکی قدیمی شده است و به همین زودی ها از خط تولید Dell خارج می گردد اما اوضاع در مورد 1537 از دیگران کاملا بهتر است جائیکه علاوه بر طراحی زیبا از امکانات پردازشی و گرافیک مناسب در کنار قیمت قابل قبول برخوردار است. پیشنهاد من به شما 1537 است اما درکل انتخاب با شماست.
    ————————————————-
    z.m. اگر منظور شما برنامه های آنالوگ تلویزیون یعنی همین شبکه های پنج شش گانه خودمان است پاسخ شما کاملا مثبت است و این کار به راحتی با اتصال یک کارت TV به شکاف Express Card دستگاه قابل انجام است. البته شبکه های دیجیتالی نیز به شرط وجود (که البته در ایران وجود ندارند)، می توانند از طریق یک کارت DVB-T یا DVB-H دریافت شوند.
    با تشکر

  14. سلام. من لپ تاپی مي خوام كه كاراي محاسباتي و گرافيكي رو بتونه انجام بده. طول عمر باتريش زياد باشه. سايزش 13 يا 15 بشه. كيفيت صداش خوب باشه.قيمتش حدودا 1500 باشه .
    خودم اين مدلها رو انتخاب كردم، مي خواستم نظر شما رو هم بدونم و اينكه كدوم از اينها انتخاب نهاييم باشه xps1530 ,studio1537,vostro1510

  15. سلام آرش جان ،بسيار سپاسگزارم از راهنمايي هاي شما. يك سوال ديگه اي دارم ، اينكه با توجه به محدوده قيمتي 1300-1400 و يك سيستمي در حد dell vostro 1320 ، آپشنهاي ديگه كدامند؟ به نظر شما داخل ايران،برند acer يا dell بهتره؟با توجه به اينكه برند دل ،گارانتي هاي معتبر تري در داخل كشور داره. (البته با تحقيقات من،نميدونم تا چه حدي درسته ) در ضمن،برند هاي acer و dell ساخت چين ، با كيفيت ساخت اروپا يا مالزي برابري ميكنه؟
    با توجه به اينكه من مهندسي مكانيك خوندم، و ممكنه از سيستم كار زيادي بكشم، باز هم شما acer رو توصيه ميكنين؟ ببخشيد اگه اطاله كلام شد.

  16. با سلام به شما دوستان عزیز و پوزش بابت تاخیر فراوان
    مسعود کاظمی عزیز مشخصات کامل و قطعات قابل ارتقا مدل Studio 1537 را در اینجا می توانید ببینید. پاسخ سوال دوم شما نیز مثبت است و حتی وضوح های بالاتر یعنی 1080×1920 پیکسل نیز در آن موجود است. در مورد سوال سوم شما باید بگویم که امکان تغییر در گسترده در مشخصات دستگاه و درخواست آن از فروشنده به این بستگی دارد که در ایران باشید یا خارج اگر در ایران باشید پاسخ منفی ست و اگر خارج باشید کاملا امکان پذیر است و این کار را به راحتی از طریق سایت و همان لینک بالا می توانید انجام دهید. در مورد اینکه این مدل نظر مشتری های را جلب کرده آمار خاصی در دست نیست ولی با توجه به مشخصات مطلوب ظاهر زیبا و قیمت مناسب یکی از محبوب ترین ها به نظر می رسد. در مورد مقایسه Vostro 1510 با این مدل باید گفت که این دو مدل در دو کلاس متفاوتند و با اینکه مشخصات آنها نسبتا یکسان می تواند باشد اما مدل Vostro کاملا ساده تر و حرفه ای تر طراحی شده است. در مورد صفحه نمایش LED نیز کاملا شک دارم که اگر هم باشد در ایران احتمالا موجود نیست. در مورد سوال آخرتان یعنی انتخاب میان وضوح بالاتر یا صفحه نمایش LED باید بگویم که با اینکه وضوح بالاتر مطمئنا از اهمیت بالاتری برخوردار است اما صفحه نمایش LED مصرف کمتری دارد، فاکتوری که برای لپ تاپ اهمیت فراوانی خواهد داشت.
    ————————————————–
    شهریار جان کابل HDMI دارای چهار ورژن مختلف است که شامل ورژن های 1.0، 1.1، 1.2 و بلاخره 1.3 می گردد که این مدل ها هر کدام سرعت و پهنای باند متفاوتی با یکدیگر دارند و این اختلاف قیمت بیش از آنکه به گفته شما به مارک و برند وابسته باشد به تفاوت ورژن ها مربوط است برای اطلاعات بیشتر از این مقاله استفاده کنید.
    —————————————————
    nima_pw و Arash عزیز دو مدل مورد نظر شما از هر لحاظ از بهترین های این کلاس قیمتی هستند و هر دو را می توان کامل نامید. موضوع گرم کردن DV6-1199 به کارت گرافیک GF 9600GT آن باز می گردد و در مواقعی که در حال استفاده سنگین از این کارت گرافیک نباشید دستگاه زیاد گرم نمی کند اما در حالت استفاده سنگین نیز این گرما صدمه به قطعات نمی زند و به شخصه مورد خاصی تا بحال از این گرما ندیده ام. در مورد HP نیز باید به شما بگویم HP نه تنها برند اول دنیای لپ تاپ هاست بلکه برند اول دنیای دسک تاپ ها نیز می باشد لیستی که شماره دو در آن برند ایسر و شماره سه به Dell تعلق دارد و از این لحاظ HP پر فروش ترین دستگاه در میان تمامی برندهاست.
    —————————————————
    رضاا جان در مورد تبلت ها همانطور که قبلا نیز گفتم تنها مشکل قابل اشاره استفاده گسترده آنها از پردازنده های AMD ست. نکته دوم کارت گرافیک های نسبتا ضعیف آنهاست که یا سری 6 از کارت های Nvidia و یا کارتهای ضعیف ATI است. اما از مزایای آنها همچون وزن سبک و قابلیت استقاده از امکانات لمسی ویندوز 7 به واسطه صفحه نمایش لمسی نمی توان گذشت. مشخصات مدل های مختلف این گروه را که با هم مقایسه کردم اختلاف چندان فاحشی مشاهده نشد اما بعنوان یک نمونه می توانم به TX2170ee اشاره کنم.
    —————————————————
    فرزاد جان سری AR کاملا حرفه ای تر از نمونه های FW ست که این موضوع را از روی اختلاف قیمت آنها نیز می توان حدس زد. کیفیت صفحه نمایش سری AR نیز مطمئنا از نمونه های FW بالاتر است. در مورد نکته ای که در رابطه با صفحه نمایش واید نمونه های FW گفتید من تا بحال چنین چیزی نشنیده ام. AR850 با اینکه اندکی قدیمی شده است اما از مشخصات مطلوبی برخوردار می باشد اما من این مدل را تنها در صورتی برای شما پیشنهاد می کنم که از جمله کاربران حرفه ای گرافیکی باشید. در مورد تشخیص کالای ریفربیش نیز نمی توان نظر خاصی داد و شاید تنها راه برای پرهیز از خرید اینگونه دستگاه خرید از فروشندگان و گارانتی های معتبر و معروف باشد
    ————————————————–
    آرمان جان اول باید خیال شما از بابت مسئله خراب شدن هر نوع نوت بوکی راحت کنم چرا که با تجربه دو ساله در این قسمت حتی یک بار هم نشده کامنتی در این زمینه دریافت کنم. نکته دوم اینکه هیچگاه به اخبار رسانه “می گویند” و یا “شنیده ام” اعتماد نکن که از بن بی اساس است و اصل را همیشه بر تحقیق بگذار. در مورد Dell Vostro 1310 بایدبگویم نمونه با امکانات سبک و کاملا خوش قیمتی ست که از قرار معلوم از پر فروش های بازار در رده 13 اینچی به شمار می رود اما این نوت بوک نیز همچون دیگر Dell ها از کانفیگ های مختلف و در نتیجه از قیمت های متفاوتی برخوردار است لطفا به نوع کانفیگ خود و قیمت آن اشاره کنید تا بتوانیم در مورد رقبای احتمالی هم قیمت با این دستگاه صحبت نمائیم. در ضمن به عنوان آخرین نکته باید به شما اشاره کنم که برند Dell سومین تولید کننده نوت بوک دنیاست و از سونی بالاتر قرار گرفته است (رده بندی که شماره های یک و دو در آن به HP و Acer تعلق دارد) و البته دیگر چیزی به نام نوت بوک IBM نیز وجود خارجی ندارد و آنچه شما به آن اشاره دارید نوت بوک های چینی Lenovo هستند که تا دو سال تحت لیسانس IBM ساخته می شدند و اینک دیگر حق استفاده از این نام را نداشته با همان نام Lenovo به فروش می روند.
    ————————————————
    شاهین جان اگر قصد شما از خرید نوت بوک بازی است من به شما نمونه های دارای دو کارت گرافیک به فرم SLi یا Cross Fire را پیشنهاد می کنم که از آن میان نوت بوک های مخصوص بازی شرکت Alienware بهترین انتخاب های ممکن است که البته امکان یافتن آنها در بازار داخلی اندک است از مدل های معروف این شرکت می توان به M17 با دو کارت گرافیک ATI به فرم Cross Fire و Area-51 m17x و Area-51 m9750 که به ترتیب دارای دو کارت گرافیک GF 9800MGT و GF 8700MGT می باشند، اشاره کرد. نکته مهم در رابطه با این مدل ها، مخصوص بازی ساخته شدن آنها و هارددیسک های ترابایتی و حافظه 8 گیگابایتی RAM در دو مدل از آنهاست. اطلاعات بیشتر در مورد این مدل را می توانید از اینجا بدست بیاورید.
    ————————————————-
    هیوا جان لطفا توضیح بیشتری در مورد کارائی مد نظر شما و بخصوص منظورتان از نصب نرم افزار و نوع آنها ارائه نمائید.
    ————————————————-
    حسین جان latitude مد نظر شما مشخصات مناسبی دارد اما با یکی از موارد گفته شده در کاربری های شما یعنی بازی چندان سازگار نیست چرا که بروی این سری از نوت بوک ها از کارت های گرافیک Quadro NVS استفاده شده است که بیشتر همانطور که شما نیز اشاره کردید در نرم افزاری های سه بعدی و مدل سازی کاربرد دارد تا در بازی قدرت این کارت گرافیک را با نمونه های دیگر می توانید در این سایت مقایسه کنید. نکاتی که در مورد سرعت Latitude و اشتباه در درج سرعت واقعی در Vostro ها گفتید را من نمی توانم تائید کنم. به نظر من اگر قصد خرید در این حوزه قیمتی را دارید حتما نگاهی به مدل Dell Studio XPS 1640 نیز بیاندازید.
    ———————————————
    غزل جان با اینکه گفتی قصد استفاده حرفه ای از دستگاه خود را نداری اما بهتر است در مورد یکی دو سوال کلیدی که در انتخاب لپ تاب بجز قیمت نقش دارند اندکی فکر کنی نخست اینکه به چه ابعاد صفحه نمایش احتیاج داری و یا اینکه آیا با دستگاه خود بازی هم می کنید؟ وزن نوت بوک در چه جایگاهی برای شما قرار دارد و یا به عبارت دیگر کاربر پرتابلی هستید یا خیر. پاسخ به این سوالات می تواند نکات زیادی را روشن کند. اما در کل و در این حوزه قیمتی من به شما کانفیگ های پائین Dell Studio 1535 و همچنین کانفیگ های بالای Dell Vostro 1510 را پیشنهاد می دهم. منتظر پاسخ شما هستم.
    ——————————————————–
    هادی دارابی عزیز بزودی در پی جمع آوری اطلاعات و بروز کردن راهنمای خرید لپ تاپ هستم که مدل مد نظر ما نیز حتما در آن لحاظ می گردد.
    ——————————————————-
    حمید جان در مورد نصب ویندوز 64 بیتی تنها برای آنکه بتوانید از 4 گیگ RAM بطور کامل استفاده کنید به نظر من ارزش زیادی ندارد چون اگر اندکی بدشانس باشید باید وقت زیادی را برای یافتن درایورها صرف نمائید نکته بعدی اینکه به فرض نصب کامل درایور ها نیز بعید می دانم تمامی برنامه هایی که به استفاده از این 4 گیگ در آنها فکر کرده اید در این ورژن ویندوز نصب شوند. برای یافتن درایورها می توانید از فوروم های مختلف در این زمینه استفاده کنید که البته در حال حاضر حضور ذهن در مورد معرفی سایت نمونه در این زمینه ندارم.
    —————————————————–
    nazi و خدیجه جان شما نیز به هیچ کدام از نیازمندیهای خود اشاره نکرده اید. منتظر پاسخ شما در این مورد هستم.
    —————————————————-
    farzad جان macbook ها مدل های با کیفیتی هستند اما همچنان مشکل نا آشنائی کاربران وطنی و همچنین کمبود برنامه های قابل نصب در آنها به چشم می خورد و اگر بخواهیم اندکی واقع بین باشیم من نیز Macbook را پیشنهاد نمی کنم. در ضمن لطفا به بودجه به کاربری های اصلی خود همچنین گرافیک و حمل و نقل اشاره کنید.
    ——————————————————
    امین جان مدل کامل وجود ندارد لطفا مشخصات مد نظر خود را ذکر نمائید
    —————————————————–
    فرگل جان به اینجا مراجعه کن
    —————————————————–
    mehdi جان مدل 6400 را که کاملا فراموش کن چوناین مدل همانند مقاله فوق کاملا قدیمی بوده و به هیچ عنوان توصیه نمی شود. در مورد توصیه برای مدل دیگر نیز بهتر است اندکی در مورد نوع کاربری شما و مخصوصا رقمی که قصد هزینه کردن برای این امر دارید بیشتر بدانیم. منتظر پاسخ شما هستم.
    —————————————————
    ghazal جان اگر مقصودمقایسه مشخصات دو دستگاه باشد که یک نگاه به HP Studio XPS 1340 کافی ست تا آن را بر Z540 ترجیح دهیم که این برتری علاوه بر پردازنده، RAM و هارد شامل کارت گرافیک قوی تر 1340 نیز می شود. اما در کل انتخاب با شماست.
    —————————————————-
    پیمان جان دستگاهی که شما دیده اید نوت بوک نیست و به دسته Netbook ها تعلق دارد که برای اطلاعات بیشتر می توانید به اینجا مراجعه کنید. در ضمن راحت ترین راه برای شناسائی نت بوک ها پردازنده اتم آنهاست.
    —————————————————-
    mahshid جان البته من از نیازهای رشته مهندسی شیمی خبر ندارم چه خوب بود که به آنها اشاره می کردی اما در کل مدل مد نظر شما با توجه به قیمتآن مناسب ارزیابی می شود.
    —————————————————-
    تلما جان شما نیز بهتر است به مشخصات مد نظرخود اشاره کنید. قیمت نمی تواند فاکتور لازم و کافی برای یک انتخاب کامل باشد.
    —————————————————
    Atefeh جان شما نیز بهتر است به اینجا مراجعه کنید.
    —————————————————
    مریم جان من به انتخاب های شما دو مدل Dell Studio XPS1340 و همچنین HP Pavilion DV3655 را اضافه می کنم که هر دومشخصات کاملا بالا و نسبتا متناسب با شرایط شما دارند قیمت های آنها نیز بین 1.600 تا 1.700 هستند. با نگاه به نیازهای شما اما چند نکته به ذهنم می رسد یکی اینکه انتظار کارکرد باتری دستگاه تا 4 و یا 5 ساعت و همچنین گرم نشدن آن و بویژه به گوش نرسیدن صدای فن دستگاه در کارکرد های سنگین بسیار سخت گیرانه هستند و در دنیای واقعی تقریبا نمی توان همه آنها را با هم داشت. درایو DVD-RW و Blu-Ray تفاوت های عمده با هم دارند و مطمئن باشید تا یکی دو سال آینده همچون انقلاب DVD و داستان از بازار خارج شدن CD در مورد Blu-Ray و حذف DVD اتفاق می افتد و دیسک های پر حجم Blu-Ray جایگزین می شوند. البته زیاد هم نگران نباشید چون تا آن موقع مطمئنا نمونه های اکسترنال با قیمت مناسب در دسترس قرار می گیرند.
    ——————————————————–
    saeed جان قدرت کارت گرافیک 8300 را می توانید در این سایت با دیگر نمونه ها مقایسه کنید. در مورد ایسر با شما موافق نیستم و معتقدم مدل های این شرکت همگی اغلب با کیفیت و با قیمت مناسب هستند. در مورد نمونه های 13 یا 12 اینچی بدون در نظر گرفتن مدل های Tablet اغلب خبری از کارت گرافیک با کیفیت در آنها نیست
    —————————————————–
    آرمان جان من نیز با شما در مورد Dell Studio XPS 1640 موافق هستم و به نظرم مشخصات برتر و گارانتی مناسب آن را در مقابل دیگر رقبا کاملا برتری بخشیده است.
    ——————————————————
    F عزیز برای بازی باید به یک صفحه نمایش با کیفیت و البته بزرگ و بوِیژه به کارت گرافیک قوی فکر نمائید در حال حاضر قوی ترین کارت گرافیک فعلی را در سری DV5 و DV6 از HP یعنی GF 9600GT و یکی از بهترین صفحه نمایش ها نیز (البته در حوزه قیمتی شما) در مدل های FW سونی یافت می شود. از این رو بهتر است با مرور مدل های این دو سری انتخاب خود را انجام دهید.
    —————————————————
    مریم جان واقعا نمی دانم چه بگویم!!
    با تشکر

  17. سلام اوا خاک برسرم !من لب تاب نمیخواستم بخرم میخواستم واسه یه عزیزی کادو بخرم گرامافون، اما نمیدونم چرا یه دفعه این صفحه اومد حالا آقا آرش این بار بیخیال لب تاپ شو نظر بده که آیا گرامافون کادوی شیک یا جالبی هست؟ ممنون میشم آرش جون

Comments are closed.