راهنمای خرید لپ تاپ

1754
29938

دنیای رو به جلوی امروزه ما را وادار نموده است که همواره و در همه جا به اطلاعات و منابع مهم مورد نیازمان ، دسترسی داشته باشیم  و بالطبع، مظهر این دسترسی به منابع اطلاعاتی که همانا کامپیوتر ها باشند نیز  میبایست همواره در دسترس باشد از اینجاست که یکی از مظاهر تکنولوژی مدرن ، یعنی لپ تاپ ها ظهور میکنند. شاید بعنوان یک بیننده در هنگام مواجهه با خرید این دستگاه ، تنها فاکتور مهم در حهت خرید آن را قیمت دستگاه بدانید ولی در مقام خریدار اوضاع کاملا تفاوت میکند. در این مقاله سعی دارم با معرفی ویژگی های یک محصول برتر به معرفی بهترین های حال حاضر ایران در رده های مختلف کاربردی و قیمتی بپردازم.

شاید در دنیای دیجیتال هیچ محصولی تا به این اندازه دارای تنوع و بازاری کاملا متنوع و در عین حال تشنه نباشد که در دنیای لپ تاپ ها جریان دارد.(البته در خارج از مرزهای ایران این مساله در مورد کامپیوترهای Desktop معمولی نیز کاملا مصداق دارد چون بعنوان مثال در آنجا خریدار بدنبال فلان CPU یا فلان Main نمی گردد بلکه یکراست به بازار رفته یک کامپیوتر سونی ، دل ، اچ پی و… را خریده و به خانه می آورد و بی دغدغه دردسرهای سخت افزاری، خریدی آسان و در عین حال مطمئن را انجام میدهد)
بازار بزرگ لپ تاپ ها آنچنان متنوع است که اگر قصد خرید یک لپ تاپ را دارید و هنوز چیزی را انتخاب نکرده اید به شما پیشنهاد میکنم اصلا و به هیچ وجه به بازار نروید چون کاملا در دریای  مدلهای مختلف از مارک های متنوع غافلگیر شده و غیر ممکن است انتخاب صحیحی را انجام بدهید. برای راحتی انجام یک انتخاب مناسب میخواهم خریداران را از لحاظ انتظاری که از دستگاه خود دارند به 4 دسته تقسیم کنم:
۱- افراد عادی که انتظاراتشان از نوت بوک، به مواردی همچون برنامه های ویرایش متن ، برنامه های حسابداری ، استفاده از اینترنت ، نگه داری اطلاعات و مواردی از این دست محدود میگردد(که فکر میکنم درصد بالائی از نوت بوک داران از این دسته هستند)
۲- افراد طراح (که سر و کار زیادی با برنامه هایی همچون Photoshop ، Premier و از این دست  دارند) و همچنین افراد خوره بازی، که حتی در هنگام  خواب نیز نمی توانند از محبوبشان جدا شوند!
۳- مدیران ، پشت میز نشینهای مایه دار و کلا کسانی که معمولا زیاد جابجا نمیشوند (و البته هزینه کردن به سبک بسیار مایه دارانه برایشان اصلا خیالی نیست !)
۴- افرادی که فاکتور وزن و حجم برایشان از حداکثر اهمیت برخوردار است (Ultra Portable User)

خب همین حالا گروه خودتان را انتخاب کنید چون در ادامه باز هم در درون این گروه ها به دسته بندی میپردازیم:
دسته اول یا افراد عادی را از چند لحاظ میتوان دوباره گروه بندی کرد مثلا از لحاظ هزینه جهت خرید نوت بوک: این دسته از دانشجویان آس و پاس شروع میشود و طیف آن تا مایه دارهائی که رنگ نوت بوکشان را با رنگ پاپیون سگ شان ست میکنند ادامه دارد! (که مختص این رده هم نیست ولی در این رده کمی پررنگ تر است) .
در این دسته مشخصات نوت بوک ها حداکثردر محدوده متوسط قطعات قرار دارد (و این صرفا به آن معنی نیست که قیمت آنها هم لزوما در رده متوسط قرار داشته باشد) و مشخصات آنها را باید در لیست زیر جستجو کرد :
CPU: در اینجا از مدلهای ارزان قیمت تک هسته ای AMD تا مدل های نه چندان قدیمی Pentium M را میتوان یافت. البته در این میان شاید به چندین مدل سنت شکن نیز بر بخورید که از مدل های جدید تری استفاده کنند.
Monitor: در اینجا صفحه های نمایش از 15.4 اینچ به بالا بیشتر به چشم می خورند چون همانگونه که میدانید رابطه میان اندازه صفحه نمایش و قیمت لپ تاپ یک رابطه معکوس است(هرچه کوچک تر گران تر).
Drive: معمولا یک درایو Combo و شاید اگر هم خوش شانس باشید یک DVD Writer به تورتان بخورد.
از سه مورد بالا که که بگذریم تقریبا بقیه مشخصات در سایر رده بندی ها هم دیده میشود ولی یک نکته مهم که شاید در نگاه اول به چشم نیاید و در این رده بسیار پر کاربرد هم مینماید وجود امکانات ارتباطی نظیر کارت خوان ، Wi-Fi و Bluetooth در دستگاه است که حتما در مورد آن دقیق باشید.
لپ تاپ های این رده از حدود 600 هرار تومان تا یک میلیون و چهار صد هزار تومان گستره قیمت دارند.
یک پله بالاتر از این دسته گروه نوت بوک های طراحی و گیم قرار دارد که از لحاظ قیمت از رده پیشین گرانترند. در اینجا اولویتها با گروه قبل تفاوت میکند جائیکه وجود یک کارت گرافیک قوی به همراه یک حافظه (RAM) بالا کاملا یک امر مهم میباشد. وجود یک صفحه نمایش عریض (WXGA) با کیفیت بالا نیز مطمئنا از ملزومات کار است.
امکانات ارتباطی این دسته نیز میبایست بسیار بالا باشد  بعنوان مثال کارت LAN ، کارت خوان ، بلوتوث و Wi-Fi از امکانات استاندارد این سری هستند.
قیمت های این رده نیز از حدود یک میلیون و سیصد هزار تومان تا حدود چهار میلون تومان پراکنده است.
در رده سوم، لپ تاپ هائی قرار دارندکه به سختی بتوان بر آنها اسم نوت بوک نهاد و کارائی و سخت افزار های حرفه ای آنها قابلیت قرار دادن آنها در رده دسک تاپ ها را به آنها میدهد تا جائیکه به آنها لقب Desktop Replacement (جایگزین دسک تاپ) را داده اند و جابجا کردن آنها بیشتر به یک شوخی شبیه است چون در اینجا صحبت از یک غول 8 تا 9 کیلوئی است تا یک لپ تاپ نازک نارنجی !
و اما درست در نقطه مقابل دسته اخیر کوچولوهائی قرار دارند که اگر ندانیم، شاید آنها را با یک MP3 Player حرفه ای اشتباه بگیریم چون حداکثر ابعاد صفحه نمایش این همراه های کوچک 4.3 اینچ است و در آنها خبری از درایو نوری هم نیست و مجبور به استفاده از External درایو ها هستیم ولی در عوض اینگونه مدل ها چنان آزادی عملی به کاربر میدهند که بیشتر از آن قابل تصور نیست: به عنوان مثال وزن اینگونه نوت بوک ها در حداکثر خود از 500 گرم تجاوز نمی کند و مدل های 250 گرمی آن هم موجود است و این در حالی است که مشخصات آنها هم چندان پائین نیست مثلا مشخصات  کلیدی یکی از پرطرفدارترین این نوت بوک ها به این شرح است:
CPU: Intel Core Solo 1.2 GHz
RAM  : 512 MB DDR 2
HDD : 30 GB
که این مدل دارای بلوتوث ، وای فای و دوربین نیز می باشد . پس می بینیم که در این رده بیشتر از اینکه در نگاه اول به چشم می آید امکانات فراوان گنجانده شده  که البته در حد یک رفع نیاز ضروری در جائیکه امکان حمل یک لپ تاپ معمولی را نداریم بسیار کارامد می نماید.
همانگونه که حدس میزنید قیمت این رده نیز به نسبت لپ تاپ های معمولی بسیار گرانتر است و از حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان شروع می شود و گستره آن به بالای دو و نیم میلیون هم میرسد.

خب حالا که نیازهایمان برای خرید نوت بوک را مشخص کردیم نوبت به آن میرسد که به بازار سری بزنیم و ببنیم برای رفع این نیاز ها شرکت های مختلف دارای چه امکاناتی هستند.
بازار نوت بوک از آنچنان کششی برخوردار است که تقریبا هر شرکتی که شما فکرش را بکنید دارای مدلی در این بازار است: از وایوهای سونی(WAIO) بگیرید تا تازه وارد این عرصه یعنی گیگابایت. پس در ابتدا لازم میدانم در مورد هرکدام از این برندها بسیار مختصر توضیحی بدهم:

الف) Vaio Sony : که معرف همه دوستان میباشد . دارای کیفیت های بسیار بالا از لحاظ ساخت، قیمت های نسبتا بالا ، باتری های نه چندان خوب و بجز دو سه مدل بسیار گران هیچکدام کارت گرافیک جدا ندارند. شرکتهای عرضه کننده اصلی وایو در ایران عبارتند از : امرتات ،نقش ، رایانه همراه و دو سه شرکت نچندان مطرح دیگر .

Vaio Sony Laptop

ب)Dell : شرکت بزرگ دل در سالهای اخیر لقب بهترین (و شاید بهتر است بگوئیم پر فروش ترین) لپ تاپ های متوسط (از لحاظ قیمتی) را به خود اختصاص داده است که از لحاظ کیفیت و قیمت یک تعادل متناسب برقرار کرده است شرکت های عرضه کننده دل در ایران عبارتند از :هستی ، پارسیان ، دیجیتال و چند تای دیگر.

Dell Inspiron 6400

پ) Toshiba : این شرکت ژاپنی (؟) نیز در زمینه تولید لپ تاپ ید طولائی دارد بطوریکه گستره مدل های آن بسیار زیاد است و در این زمینه طرفداران خود را نیز دارد (به شخصه آن را توصیه نمی کنم!) شرکت های عرضه کننده آن در ایران عبارتند از : نقش ، رایانه همراه  و پارسیان.

ت) Lenovo : شرکت IBM را که به خاطر دارید؟ لنوو از این پس لپ تاپهای IBM را با این مارک جدید به بازار عرضه میکند. مشخصه این کامپیوتر ها طراحی های نچندان دلچسب ولی کیفیتهای بسیار بالا بهمراه قیمتهای نسبتا بالا باازای مشخصات متوسط است که اگر به شکل ظاهری اهمیت نمیدهید Lenovo برای شما ساخته شده است. شرکت های توزیع کننده این لپ تاپ در ایران عبارتند از :نقش و هستی.

Lenovo Laptop

ث) HP : این برند شاید تنها تولید کننده عمده لپ تاپ های با پردازنده AMD می باشد و به همین خاطر قیمت تمام شده آنها به نسبت سایرین بسیار کمتر است که فاکتور خوبی است ولی چون مصرف برق این پردازنده ها  به نسبت پردازنده های دو هسته ای اینتل ، بیشتر است لذا از عمر باتری کمتری برخوردارند(دقت کنید فقط دو هسته ای ها برق کمتر مصرف میکنند و مثلا مصرف یک پردازنده P4 بسیار بیشتر از  AMD دو هسته ای میباشد).البته این به آن معنی نیست که HP لپ تاپ با پردازنده اینتل ندارد. شرکت هستی عرضه کننده HP در ایران می باشد.

ج) Fujitsu Siemens: این اتحاد ژاپنی آلمانی که در عرضه موبایل کاملا به بن بست رسید این بار در عرضه لپ تاپ موفق مینماید لپ تاپ های این شرکت به دو دسته عمده : Amilo ها و  Lifebook ها دسته بندی میشوند که اولی لپ تاپ های متوسط با قیمت پائین و دیگری سری حرفه ای نوت بوک های این شرکت است. هستی ارقام کامپیوتر و بهین تکنولوژی از شرکت های ارائه دهنده این برند هستند.

نوت بوک های دیگر موجود در بازار به همراه گارانتی های معتبر آنها به اختصار عبارتند از :

Asus با گارانتی دیجیتال، Acer با گارانتی رسام موج ، Panasonic با گارانتی  نقش ،گیگابایت با گارانتی آواژنگ و چندین برند دیگر که شاید حتی به گوش تان هم نخورده باشد.

البته به برندهای تولید کننده لپ تاپ میبایست یک برند کاملا متفاوت با بقیه چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری و چه از لحاظ قیمتی اضافه کرد و آن چیزی نیست مگر لپ تاپ های بسیار زیبای iMac از کمپانی Apple که دارای سیستم عامل Mac OSx میباشند که از زمین تا آسمان با ویندوز تفاوت دارد و اگر به سرتان زد از این مدل ها خرید کنید حتما یک بار این سیستم عامل را امتحان کنید(البته جدیدا قرار است امکان نصب ویندوز بر روی Mac هم فراهم شود) از لحاظ قیمتی نیز این لپ تاپ ها با سایرین تفاوت عمده دارند جائیکه قیمت آنها از دو میلیون تومان شروع می شود.

خب حالا قصد داریم این برندهای ذکر شده را به ترتیب در دسته بندی اولیه مان قرار  دهیم:
۱- لپ تاپ برای افراد عادی :
پیشنهادات: مطمئنا در اینجا بهترین گزینه لپ تاپ مشهور و پر فروش شرکت دل با نام Dell inspiron 6400 قرار دارد(که در مدل پایه در حدود 840 هزار تومان و در بهترین مدل یک میلیون و دویست هرار تومان قیمت دارد) یک پله بالاتر از لحاظ قیمتی مطمئنا وایوهای سونی سری  N میباشد که پایه قیمتی معادل یک میلیون و صد هزار تومان دارند.

۲- لپ تاپ برای طراحان و گیم باز ها:
در این دسته به کارت گرافیک حداقل 256 احتیاج داریم. مدلی که در این رده یک سر و گردن از همه بالاتر است Dell Latitude D820 میباشد که کارت 512 مگابایتی دارد (و قیمتی در حدود یک میلیون و ششصد هزار تومان) انتخاب دیگر در این رده لپ تاپ زیبای Vaio VGN-BX660P43 میباشد که باقیمتی نزدیک به یک میلیون و ششصد هزار تومان به فروش میرسد.

۳- لپ تاپ برای مدیران مایه دار! :
بدون شک Dell XPS M2010 با وزنی معادل هشت کیلو و نیم! و مشخصاتی که کمتر کامپیوتر دسک تاپی به آن میرسد و قیمتی که بسیار بسیار گران است (آنقدر گران که من هم نمی دانم چقدر است!)

Dell XPS

۴- لپ تاپ کار راه بنداز کوچولو :
در اینجا بر عکس بقیه قسمت ها آنچنان تنوعی نداریم و آنچه که من از بازار میدانم این مدل محدود به دو مدل وایوی سونی و یک مدل Asus میشود که سونی ها عبارتند از Vaio VGN- UX17  و UX19 که از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با هم نمی کنند و قیمت آتها هم از یک میلیون و ششصد هزار تومان شرو ع می شود و مدل ASUS هم R2H نام دارد که خود Asus به آن لقب
( UMPC = Ultra Mobile PC) داده است و برخلاف UX17 سونی که صفحه کلید کامل دارد ،این مدل کاملا متکی به قلم نوری می باشد. البته قیمت این یکی را ندارم ولی با توجه به سابقه بالا بودن قیمت لپ تاپ های Asus  فکر نمیکنم پائین باشد(ندید بالای یک و نیم میلیون !)
البته این مقاله تنها گوشه ای از این بازار شلوغ را معرفی نمود امیدوارم در انتخاب شما برای خرید این وسیله زیبا و بی نظیر کمک کوچکی کرده باشم. در انتها آماده هر گونه کمک در جهت خرید و پیشنهاد به دوستان هستم.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

 

توجه: به دلیل تعداد بسیار زیاد نظرات و برای سهولت دسترسی خوانندگان محترم نظرات 1 تا 800 به صورت یک فایل PDF از اینجا قابل دانلود است. (حجم حدود 2 مگابایت)

1754 دیدگاه

  1. سلام آرش جان ،وقتت بخير عزيز.
    من با تحقيقاتي كه توي بازار و اينور و اونور كردم ، مثه اينكه بهترين لپ تاپ توي 13 اينچي ها فعلا همين xps1340 هست. حالا ميخوام نظر شما و بقيه دوستان رو در اين مورد بدونم . ممنونم

  2. سلام خوبید؟ببخشید من میخواستم در مورد سونی z540 اطلاعات برای خرید داشته باشم(مزایا و معایب)در ضمن قیمت هم اگر امکان داره.ممنونم

  3. سلام
    از اطلاعات خوبی که در اختیار کاربران میگذارید تشکر میکنم
    من با نرم افزارهای مهندسی کار میکنم و کارهای برنامه نویسی هم دارم میخوام راهنماییم کنید که چه لپ تاپی با چه ویژگی هایی بخرم؟

  4. با سلام
    من خيلي دنبال يه لپ تاپي گشتم كه چيز هايي كه من مي خوام داشته باشه . بالاخره ميشه گفت با پولي كه مي خوام هزينه كنم به 1525 dell رسيدم .
    چيزهايي كه در مورد لپ تاپ برام مهمه :
    اول قيمتش كه نهايتا 900 هزار تومن باشه . ديگه اينكه سي پي يوش حداقل core 2 Dou 2 GH باشه ، رمش حداقل 2 ، گرافيك Ati ، داراي خروجي ‌S-Viseo ، درگاه IEEE ، صفحه 15 اينچ به بالا ، باس 800 به بالا
    لطفا هم در مورد 1525 منو راهنمايي كنيد و هم لپ تاب ديگه اي كه در اين رده قيمت باشه

  5. سلام آرش جان،
    من یه سوال هم در مورد اندازه صفحه نمایش داشتم.
    کیفیت تصویر در صفحه نمایش 16.4 خیلی کمتر از کیفیت 15.4 و 14.1 اینچی ایه؟
    ممنون.

  6. با سلام دوباره…
    آرش جان می خواستم اول بخاطر پیگیری که داشتید تشکر کنم، من تو این هفته خیلی دنبال لب تاپ های شرکت AlienWare رفتم و نمونش هم تو مجتمع پایتخت تقریباً به هر مغازه ای سر میزدم فروشنده ها که اکثراً کاسب هستند و نه متخصص فروش لب تاپ اطلاعی نداشتند، برای همینم من یکمی نا امید شدم! می خواستم ببینم شما امکانش هست من رو برای خرید این لب تاپ یکم راهنمایی کنید، بطور مثال جایی رو می شناسید که من بتونم این لب تاپ رو از اونجا تهییه کنم؟
    ممنون میشم اگه من رو کمک کنید، اگه بخاطر جلوگیری از تبلیغات مشکلی وجود داره لطف کنید و پاسختون رو بهم mail بزنید.
    با تشکر

  7. سلام آرش جان،
    از اینکه وقتت گذاشته و زود جواب می دید، خیلی ممنونم.
    من یه لپ تاپ می خوام که صفحه نمایش متوسط به بالایی داشته باشه و همچنین RAM و کارت گرافیکی خوبی هم داشته باشه. من دو مدل از لپ تاپ های سونی رو به نظرم مناسب اومد و می خواستم نظر شما رو در مورد انتخاب یکی از این دو مدل بدونم.
    1. مدل FW390NFB با پردازنده 1066 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، با کارت گرافیک Intel4500 ، با صفحه نمایش عریض 16.4 اینچی با وزن 3.040 کیلوگرم ساخت آمریکا با قیمتی در حدود 1.118 میلیون تومان.
    2. مدل FW390JCB با پردازنده 1066 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، با کارت گرافیک ATI Radeon HD 3650 ، با صفحه نمایش عریض 16.4 اینچی با وزن 3.040 کیلوگرم ساخت آمریکا با قیمتی در حدود 1.280 میلیون تومان.
    یه سوال دیگه هم در مورد امکان نصب ویندوز XP داشتم، در این مدل ها امکان نصب ویندوز XP هست یا نه؟
    خیلی ممنونم.

  8. با سلام به دوستان
    سعید جان سایز صفحه نمایش، وزن و نوع کاربری شما از کارت گرافیک از منتهی الیه درجه اهمیت در خرید یک نوت بوک قرار دارند که متاسفانه شما به آنها اشاره ای نکرده اید اما با اینحال سعی می کنم در این رده قیمتی بهترین های حال حاضر را از برند سونی معرفی نمایم. یکی از اولین انتخاب های این حوزه قیمتی در میان سونی ها مدل VGN-FW390NLB با پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک با صفحه نمایش عریض 16.4 اینچی با وزن 3.2 کیلوگرم ساخت آمریکا با قیمتی در حدود 1.230 میلیون تومان. مدل بعدی VGN-FW290NAH باپردازنده 2 گیگاهرتزی C2D همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با صفحه نمایش عریض 16.4 اینچی سیستم عامل ویستا Business Edition، خروحی HDMI و قیمتی در حدود 1.100 میلیون تومان. از همین سری FW مدل 350JH که درایو Blu-Ray نیز در لیست مشخصات آن دیده می شود (البته فرکانس پردازنده آن 2.0 گیگاهرتز است) مدل مناسبی به نظر می رسد. اما اگر به مدلی سبک تر با صفحه نمایش کوچکتر فکر می کنید مدل VGN-CS180JQ با پردازنده C2D P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی، درایو Blu-Ray، بدون کارت گرافیک جداگانه با صفحه نمایش 14.1 اینچی با وزنی در حدود 2.1 کیلوگرم با قیمتی در حدود 1.250 میلیون تومان نیز مناسب به نظر می رسد. از رده 15.4 اینچی نیز مشخصات VGN-NS295DP با پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی، درایو Blu-Ray، با کارت گرافیک ATI HD3430 با صفحه نمایش 15.4 اینچی با وزنی در حدود 2.8 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.120 میلیون تومان مدل مناسبی ست.
    ———————————————————
    مهلا جان همانطور که از صفحه محصول Dell برای 1537 در اینجا مشخص است این مدل همانند تقریبا همه دیگر محصولات این سازنده دارای دو آپشن برای باتری یکی شش سلولی و دیگری نه سلولی ست که اگر واقعا نیاز شدید به باتری دارید می توانید نمونه پر ظرفیت تر را انتخاب کنید و اگر هم مشکل شما اصولا با نوع باتری بکار گرفته شده در 1537 است باید به شما بگویم که اغلب سازندگان از باتری های یکسانی در محصولات خود استفاده می کنند که تقریبا در اکثر اوقات ساخت خود آنها هم نیست پس از این لحاظ نیز نمی توان چندان به باتری 1537 ایراد گرفت. کارت گرافیک موجود در 1537 از نوع ATI HD3650 است که مشخصات کامل آن و نتیجه تست های مختلف بروی آن را می توانید از اینجا ببینید. کارت گرافیک موجود در XPS 1530 نیز همانطور که می دانید GF 8600GT است که مشخصات آن نیز از اینجا قابل دسترسی ست اما بیائید با هم این دو کارت را مقایسه کنیم. نخست مشخصات فیزیکی: تعداد pipeline در 3650 به تعداد 120 عدد و در 8600GT به تعداد 32 عدد است. فرکانس هسته در 3650 به میزان 600 مگاهرتز است و در 8600GT به میزان 475 مگاهرتز است. فرکانس سایه زن در 3650 به میزان 600 مگاهرتز و در 8600GT به میزان 950 مگاهرتز است. سرعت حافظه در هر دو کارت 700 مگاهرتز است. پهنای باس حافظه در هر دو مدل نیز 128 بیتی ست. نوع حافظه در 3650 تا GDDR4 هم می رسد اما در 8600GT حداکثر تا GDDR3 است. کارت 3650 از DirectX 10.1 پشتیبانی می کند ولی 8600GT از DirectX 10.0 مصرف انرژی در کارت 3650 تا 30 وات است در حالیکه این رقم در 8600GT به 20 وات بهبود یافته است تعداد ترانسیستورهای موجود در 3650 به 378 میلیون می رسد در حالیکه این رقم برای 8600GT در حدود 289 میلیون است تکنولوژی ساخت 3650 از نوع 55 نانومتری ست در حالیکه تکنولوژی ساخت در 8600GT از نوع 80 نانومتری (هر چه کمتر بهتر) می باشد البته بعلت آنکه در کل 3650 کارت جدیدتری ست در اکثریت قریب به اتفاق موارد برتری در روی کاغذ با این کارت بود اما حالا بیائید به دنیای واقعی رفته عملکرد این دو کارت را در تست های مختلف و بازی ها چک کنیم: نخست تست های 3D Mark که در اینجا بجز یک مورد برتری نسبتا نزدیک با کارت 8600GT ست در بازی F.E.A.R و در بالاتری رزولوشن کارت 3650 به میانگین 23 فریم در ثانیه دست یافته است که این عدد برای 8600GT در حدود 32 فریم است. تعداد فریم های هر دو کارت در بالاترین وضوح بازی Crysis نزدیک به 9 فریم در ثانیه است که اگر اندکی از جزئیات بازی کم کنیم میانگین 40 فریم برای 3650 و 44 فریم برای 8600GT بدست می آید. به همین ترتیب اگر دیگر نتیجه ها را نیز از همان صفحات لینک داده شده فوق با یکدیگر مقایسه کنیم می بینیم که با اینکه کارت 3650 از لحاظ مشخصات ساختاری و قطعات سخت افزاری بروی کاغد برتری بی چون و چرائی بر 8600GT دارد اما در دنیای واقعی نه تنها این تفاوت محسوس نیست بلکه در بسیاری از موارد 3650 با اختلافی اندک از رقیب خود عقب می افتد. در یک نتیجه گیری کلی با اینکه کارکرد کارت 8600GT در کل ممکن است کاملا مطلوب تلقی شود اما در ساختار مدلی جای گرفته است که اینک کاملا قدیمی شده و اندک اندک در حال Discontinue شدن است کما اینکه چندی ست مدل جدیدتر این کلاس یعنی XPS 1640 به بازار ارائه شده است. در مورد صدا نیز نمی بایست از یک نوت بوک انتظار شنیدن صدائی رویائی را داشت و در مجموع فکر نمی کنم تفاوت چندانی میان این دو در مسئله صدا باشد. در کل به نظر من با توجه به اینکه مدل 1530 در حدود 200 هزار تومان از رقیب خود گرانتر است و از طرفی دیگر 1537 مدل کاملا جدیدی ست اولویت با 1537 است اما در کل انتخاب با شماست.
    ——————————————————–
    هادی دارابی عزیز از لطف شما بسیار متشکرم و از اینکه نمی توانم مثل شما از الفاظ زیبا استفاده کنم عذر خواهی می کنم. این بار سعی می کنم بد قول نباشم و حتما راهنمای خرید جدید را به سایت اضافه کنم. علت تاخیر نیز مطمئنا چیزی بجز جمع آوری منابع در این زمینه نیست چرا که همانطور که می دانید دنیای نوت بوک آنقدر سریع حرکت می کند که واقعا عقب نیفتادن از آن کار بسیار مشکلی ست. باز هم از لطف شما ممنونم.
    با تشکر

  9. آرش جان سلام
    (نشاید حق احـــــســان راشکستن
    نمک خوردن نمکدان راشکستن)
    من تاکنون مدیون شما بوده ام واگر
    نبود حق هم صحبتی یکساله به خود
    اجازه گلایه نمی دادم. ودراصل این برخورد
    صمیمانه شما بود که توقع مارا بالا برده.
    در هرحال توقع نداشتم با معذرت خواهی
    چوبکاریم کنید یک “معذورم” کوچک از
    سر ما هم زیاد بود.
    در پایان اگر خاطر عزیزتان را مکدر کردم پوزش
    می خواهم .
    (من که ره بردم به گنج لطف بی پایان دوســـت
    صد گدای همچو خود را بعد از این قارون کنم)

  10. دوباره سلام
    مدل مورد نظرم studio1537 هست، اما نگران باطريشم ،و به همين دليل بين اين مدل وxps1530 نمي دونم كدومو انتخاب كنم.
    در ضمن اينكه كيفيت صدا و گرافيكش هم برام مهمه

  11. سلام،
    با تشکر از مطلب خوبتون در مورد خرید لپ تاپ، من میخوام یه لپ تاپ در حدود یک میلیون و دویست هزار تومن بخرم
    ترجیحا هم میخوام سونی باشه.
    من دانشجوام و با برنامه های تخصصی که نیاز به RAM نسبتا خوبی دارند، کار می کنم.
    لطفا راهنمایی کنید
    خیلی ممنون

  12. با سلام به دوستان
    مهلا جان باتری 9 سلولی بطور ساده 9 سلول دارد و باتری 6 سلولی شش سلول که این همانطور که به راحتی می توان حدس زد می تواند تا یک سوم به قدرت باتری اضافه یا کم کند. اگر به مدل مدنظر خود اشاره نمائید می توانیم در مورد میزان دوام باتری در حالتهای شش و نه سلولی بیشتر صحبت کنیم.
    —————————————————
    هادی دارابی عزیز اگر بخواهم اندکی گله کنم باید بگویم که کار شما قدری که چه عرض کنم خیلی بیشتر از قدری کم لطفی ست. نمی خواهم از این سایت و از این صفحه و از این توصیه های بی مقدار خودم تعریف و تمجید کنم اما بعنوان یک برادر کوچکتر یک سوال کوچک از شما داشتم و آن هم این است که آیا تا بحال سایت ایرانی در هر زمینه ای سراغ داشته اید که بیش از 1000 کامنت را پاسخ داده باشد؟ میزان مشغله های من در زمینه های مختلف تا اندازه ای زیاد است که گه گاه زندگی کردن را نیز فراموش می کنم و تا همین اندازه که به کامنت های دوستان (البته با علاقه شخصی) پاسخ می دهم به نظر خودم بیشتر از توانم کار کرده ام. در کل از اینکه به نظر شما من در حق شما کم لطفی کرده ام عذر خواهی می کنم.
    —————————————————-
    سما جان هارد دستگاه از جمله بخش هائی ست که اغلب به راحتی و با صرف هزینه ای نچندان بالا قابل ارتقا است و به نظر من توجه به این بخش نمی تواند مبنای چندان مهمی برای انتخاب های اصلی در خرید یک نوت بوک محسوب شود. در ضمن، فتوشاپ و آفیس نیز فشار چندانی را بروی سیستم اعمال نکرده و اغلب احتیاج به چینش های حرفه ای ندارند. با توجه به نظر شما بروی نمونه های سبک وزن می توانم حدس بزنم که شما به مدل های زیر 15 اینچ فکر می کنید. پیشنهاد من برای شما Dell Vostro 1320 و همچنین 1310 از همین سری که هر دو دارای سایز 13.3 اینچی برای صفحه نمایش هستند و چینش های مختلف و ارزان قیمتی را در اختیار کاربران قرار می دهند، می باشد. اگر به سایزی بالاتر برای صفحه نمایش فکر می کنید لطفا ذکر نمائید تا مدل های دیگری را معرفی نمائیم
    با تشکر

  13. سلام.من ميخوام يه لپ تاپ بگيرم كه حجم هارد و سرعتش برام خيلي مهمه.هر چي بيشتر بهتر.وزن زيادي هم نداشته باشه.PHOTO SHOP و COREL و OFFICE زياد كار ميكنم.كلا هم عادت دارم نرم افزار هر چي ديدم نصب كنم .قيمتش دورو بر 1 ميليون باشه .اگه ميشه راهنمايي كنيد

  14. آرش جان سلام
    در تاریخ 22 September 2008 در جواب من گفتید (سعی خواهم کرد حداکثر تا دو هفته آینده راهنمای جدید نوت بوک سایت را ارائه دهم ) حالا هم دوباره همان را گفتید .
    احساس نمی کنید که این قدری کم لطفی باشد؟؟

  15. اگه ميشه 1كم راجع به باتري9cell و 6cell توضيح بدين.مي خواستم تفاوتشونو و مدت شارژ هر كدومو بدونم

  16. با سلام
    Saeed جان البته بدین صورت نمی توان بروی یک نوت بوک نظر تکمیلی داد چرا که تعیین یک نوت بوک بعنوان وسیله ای مناسب برای شما از روی مشخصات آن صورت می گیرد و تعیین کیفیت قطعات بکار گرفته شده در آن تنها با استفاده و گذر زمان مشخص می شود کما اینکه همین مدل 1330 تا قبل از استفاده کاربران یعنی تا یک سال پیش یکی از پر فروش های Dell و از مدل های مطلوب و با کیفیت به حساب می آمد و این مشکل کارت گرافیک که در کامنت قبل به آن پرداختیم تنها با استفاده کاربران از این وسیله بود که مشخص شد پس همین الان باید حساب کیفیت بدست آمده از بررسی قطعات بکار گرفته شده در یک دستگاه را از حساب دوام آن جدا کنیم. مسئله دوم این است که با اینکه به نظر من کیفیت هر دو برند HP و Acer از Dell بالاتر هستند (و جایگاه فروش جهانی آنها نیز این مسئله را ثابت می کند)، اما بدلائل فراوان که البته لزوما فنی هم نیستند از گارانتی های چند گانه و گسترده به مانند Dell با سونی برخوردار نبوده و همواره از آنها بعنوان برند جایگزین یاد می شود. بر این اساس پیشنهاد های من برای شما که البته همگی در حد پیشنهاد هستند شامل این موارد می شود:
    1- Dell XPS 1340: به نظر من تا از مشکل دار بودن این مدل مطمئن نباشید همچنان انتخاب اول در این رده است
    2- Dell Latitude E6400 : مشخصات این مدل شامل پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک Nvidia Quadro NVS 160M، صفحه نمایش 14.1 اینچی و وزنی در حدود 2.2 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.620 میلیون تومان می گردد البته این مدل با اینکه از لحاظ پورت و کاربری های گرافیکی مناسب است اما زیاد از لحاظ بازی بروی آن حساب نکنید
    3- HP DV3550EE این مدل دارای پردازنده C2D T9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300MGS، صفحه نمایش 13.3 اینچی، وزن 1.870 کیلیوگرم و قیمتی در حدود 1.450 میلیون تومان است.
    4- Dell Vostro 1310: این نوت بوک با اینکه از 1320 قدیمی تر است اما از چینش بالاتری برخوردار است بطوریکه بهترین مشخصات آن را با قیمتی نزدیک به 1.200 می توان خریداری کرد.
    نوت بوک های پیشنهاد شده در بالا با توجه به قیمت فعلی Dell XPS 1340 که حول و حوش 1.550 تا 1.600 است انتخاب شده اند و در صورتی که بودجه شما از این رقم کمتر است می توانید به همان 1320 یا 1310 فکر کنید.
    انتخاب با شماست و در مورد دوام نیز بهتر است با کاربرانی که از این دستگاه ها استفاده می کنند مشورت کنید.
    باتشکر

  17. دوباره سلام آرش عزيزم. خب حداقل شما يه مدل قابل اطمينان به من ارايه بده. مانيتور 13 اينچي،قابليت گرافيكي در حد نرم افزارهاي مهندسي مكانيك مثه catia و… جوابگو باشه،سرعت پروسسورش خوب باشه .شما فرمودين xps1340 كه منم هنوز شكايتي راجع به مشكلاتش نشنيدم .حالا فكر ميكني vostro1320 جواب منو ميده يا نه؟مدل ديگه اي از چه سازنده ديگه اي خوبه؟البته بيخيال سوني بشو. قيمتش به كانفيگهاش نمي ارزه . آيا hp پشتيباني درست و حسابي داره؟acer چطور؟ متاسفانه اونچه كه توي بازار الان گارانتي معتبري داره بيشتر مدل dell هستش. ببخشيد اينقدر اذيتت ميكنم

  18. با سلام به دوستان
    فاخته جان البته در خرید یک لپ تاپ عوامل دیگری همچون وزن، سایز صفحه نمایش و نوع کاربری گرافیکی نیز مطرح است که متاسفانه شما به آنها پاسخ نداده اید اما در یک نگاه کلی از بهترین های رده تا یک میلیون تومان می توان به این Dell Vostro 1510، HP DV6 1105EE و همچنین Dell Inspiron 1520 و 1545 اشاره کرد که البته هر کدام از مدل های اشاره شده دارای چینش های مختلفی هستند که با توجه به نکاتی که شما در مشخصات مد نظر خود از قلم انداخته اید می توان به مدل مناسب آنها دست یافت
    —————————————————-
    saeed جان مشکلی که در مورد نوت بوک های XPS وجود داشت و در منابع بسیاری همچون اینجا، اینجا و اینجا در مورد آن صحبت شده است مربوط به چیپ ست گرافیکی GF 9300MGS آن بود که بطور مشخص در XPS1330 مشکل آفرین می گردید ماجرا هم از این قرار بود که به علت مشکل در اسمبل قطعات، میزان حرارت تولیدی توسط این قطعه در حدی بود که کاربر با مشکلات مشخص گرافیکی و در نهایت با مشکل در مادربورد روبرو می شد مشکلی که مهندسان Dell با ارتقا Firmware و افزایش سرعت فن سعی در حل آن داشتند اما عملا این راه حل نیز نه تنها موجب حل مشکل نشد بلکه منجر به آسیب رسیدن به فن های دستگاه نیز گردید میزان این مشکلات و گستردگی آن تا جائی رسید که نه تنها Dell مدت گارانتی دستگاه های استفاده کننده از این چیپ ست گرافیکی را 12 ماه دیگر تمدید کرد بلکه بسیاری از کاربران در صدد شکایت از شرکت Nvidia و Dell گردیدند که نمونه ای از آنها را در اینجا می بینید. اما آنچه از ظواهر امر به نظر می رسد این مشکل در 1340 حل شده است چرا که در هیچ کدام از مراجعی که در بالا به آنها اشاره شد صحبتی از چیپ ست 9500 و مدل 1340 نشده است اما بازهم در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام داد. به نظر من با مطالعه منابع فوق و همچنین شرکت در بحث های آنها و با به میان کشیدن مدل مد نظر خود حل شدن این مشکل را بررسی کنید چرا که اگر همچنان این موضوع درمیان باشد برای تعویض مادربورد رقم بسیار بالائی را باید هزینه کنید (البته درصورت بهره مندی از گارانتی معتبر نیز همچنان نمی توان بر حل دائمی این مشکل امیدوار بود چرا که به فرض تعویض رایگان مادر بورد توسط شرکت گارانتی کننده با همان قطعه قبلی، مجددا پس از یک مدت مشکل قبلی باز می گردد). در کل از تحقیق غافل نشوید در ضمن تا یادم نرفته بگویم که مشکل کارت گرافیک GF 9300MGS در مورد دیگر سری ها همچون Inspiron هم دیده شده است.
    باتشکر

  19. آرش جان سلام . ممنونم كه لطف ميكني و وقتتو در اختيار ما ميذاري.انشاءا… خدا توفيقت بده. عزيزم ،با پرس و جويي كه من توي پاساژ پايتخت داشتم ،طبقات بالا(قسمت تعميرات) ،ميگفتن كه سري xps تعداد خرابي بالايي داره. حالا نظر شما به عنوان يه كارشناس چيه؟به نظر شما كيفيت قطعات xps1340 چطوره؟آيا واقعا مشكل دارن يا اينكه چيز ديگه اي دركاره؟

Comments are closed.