Microsoft Lumia 535 غریبه‌ای آشنا

0
3391
بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

ظاهری کاملا آشنا دارد، طراحی آن را در سال‌های اخیر بارها و بارها دیده‌ایم و با چشم بسته نیز می‌توان در مورد جزئیات ظاهری آن سخن گفت؛ Lumia 535 را اما یک تفاوت بزرگ از سایر ویندوزفون‌های دوست‌ًداشتنی بازار کاملا تفکیک می‌کند: نام نوکیا اینک در هیچ کجای این گوشی دیده نمی‌شود و به‌جای آن یک نام طولانی اما آشنا در بالای صفحه‌نمایش جا خوش کرده است. مایکروسافت برای حذف دراماتیک نام نوکیا و نخستین حضور فیزیکی نام خود روی یک گوشی موبایل، نه یک نمونه پیشرفته High-end بلکه مدلی ساده و خوش‌قیمت را برگزیده است. Microsoft Lumia 535 با ارائه ترکیبی از یک نام بزرگ، مشخصات امیدوارکننده و قیمتی بسیار رقابتی اینک در بازارهای داخلی نیز حضور دارد. با ما در بررسی این گوشی خاص و متفاوت همراه شوید.

معرفی: فراتر از انتظار

Lumia 535 از لحاظ نام‌گذاری قائدتا در میانه Lumia 530 و Lumia 630 قرار می‌گیرد اما با مقایسه رودروی آن با مدل‌های گفته شده شرایط طبق انتظار پیش نمی‌رود و نه‌تنها اختلاف فراوانی نسبت به Limia 530 دیده می‌شود بلکه حتی Lumia 630 نیز در گزینه‌های کلیدی نظیر سایز صفحه‌نمایش و حافظه رم، توانایی رقابت با Lumia 535 را ندارد. بدین‌ترتیب انتخاب این مدل از سوی مایکروسافت چندان نیز تصادفی صورت نگرفته و شرایط برای موفقیت آن در میان کاربران و بازار مصرف با مشخصات مناسب و قیمت مطلوب فراهم است.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

خارج‌سازی از جعبه : حداقل لوازم جانبی

طراحی جعبه Lumia 535 اندکی متفاوت از تجربه‌های پیشین نوکیا و سری لومیا صورت گرفته است. درون این جعبه کم ارتفاع و عریض، تنها خود گوشی و شارژ آن دیده می‌شود و در برخی بازارها، نظیر هند، هدست ساده‌ای نیز درون جعبه قرار دارد. در تمامی مناطق توزیع این گوشی اما خبری از کابل دیتا USB نیست که البته نکته مهمی به حساب نمی‌آید.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

طراحی بدنه: پلاستیک با حسی متفاوت

بخش براق پشت گوشی اولین نکته‌ای است که پس از در دست گرفتن Lumia 535 به چشم می‌خورد. جنس پلاستیک این قسمت کاملا جذب‌کننده اثر انگشت است که می‌توانست تجربه کاربران در به‌ویژه در نسخه مشکی دستگاه را با مشکل روبرو سازد. خوشبختانه مایکروسافت نسخه مشکی این مدل را با پلاستیک مات طراحی کرده و از این بابت مشکلی دیده نمی‌شود.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

Lumia 535 مثل اکثر دیگر لومیاهای اخیر در رنگ‌های متنوعی عرضه می‌شود که شامل سفید، مشکی، نارنجی، آبی، سبز و خاکستری می‌شود. در بازارهای داخلی ظاهرا هنوز برخی رنگ‌های خاص این محصول حضور ندارد و شاید تنها بتوان آن را در رنگ مشکی، سفید (و شاید نارنجی) تهیه کرد. در زمینه طراحی این مدل با توجه به رده قیمتی آن به هیچ نکته خاص و خیره‌کننده‌ای نمی‌توان اشاره کرد و فلز نیز در آن جایی ندارد. یکی از نکات مثبت این گوشی در حین وارسی قسمت‌های مختلف آن، افزوده شدن فلش LED در کناره دوربین است که در Lumia 530 و Lumia 630 حضور نداشت.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

اندازه‌ها : یک Lumia 530 بزرگ شده

ابعاد دستگاه 8.8×72.4×140.2 میلیمتر است که به‌خصوص ضخامت آن برای یک گوشی ارزان‌قیمت بیش از اندازه قابل قبول است. مقایسه این ابعاد با یک گوشی پیشرفته‌تر همچون Lumia 830 با صفحه‌نمایش یک اندازه و ابعاد 8.5×70.7×139.4 میلیمتری در تمامی موارد، Lumia 535 را گوشی بزرگ‌تری نشان می‌دهد اما تنها نیم نگاهی به اختلاف قیمت این دو مدل، در نهایت همه چیز را به نفع Lumia 535 خواهد کرد.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

لومیا 535 نزدیک به 146 گرم وزن دارد که در قیاس با رده اندروید اندکی سنگین است اما مقایسه آن با Lumia 830 با وزن 150 گرم، باز شرایط را به نفع مدل ارزان‌قیمت این رقابت تغییر می‌دهد.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

 

صفحه‌نمایش : کیفیت بسیار راضی‌کننده، مشکل در زیر نور خورشید

بزرگ‌ترین عامل اختلاف Lumia 535 با دیگر لومیاهای حاضر در این کلاس قیمتی، به صفحه‌نمایش آن مرتبط است. این صفحه‌نمایش 5 اینچی در ابتدا با وضوح نچندان بالای qHD یا 940×560 پیکسلی و ایجاد فشردگی تنها 220 پیکسل در هر اینچ توجه چندانی را به خود جلب نمی‌کند و بسیاری افراد، از آن انتظار عملکرد فوق‌العاده‌ای را ندارند به‌خصوص که از فناوری ClearBlack نیز در آن خبری نیست. در عمل اما این صفحه‌نمایش نه‌تنها شما را ناامید نمی‌کند بلکه کیفیت بالایی را نیز ارائه می‌کند.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

رنگ‌های زنده و شاد، زاویه دید مناسب و کنتراست بسیار راضی‌کننده نکات مثبت این صفحه‌نمایش را تشکیل می‌دهند. نکته منفی اصلی این صفحه‌نمایش به بازتاب نور از سطح پنل و عملکرد ضعیف آن در نور مستقیم خورشید تعلق دارد. این صفحه‌نمایش در ابتدا با مشکلاتی در زمینه دقت تاچ نیز روبرو بود که با آپدیت مایکروسافت در این زمینه برطرف شد. کل قسمت رویی دستگاه با پوشش شیشه‌ای Gorilla Glass 3.0 پوشیده شده که تا حدودی خیال کاربران را از خراشیدگی‌های سطحی و صدمات جزئی راحت می‌سازد.

اجزای پیرامونی: گزینه‌های مینیمالیستی، حذف شاتر دوربین

در سمت چپ گوشی هیچ نکته خاصی وجود ندارد و در سمت راست نیز دکمه پاور و Rocker تغییر صدا دیده می‌شود. نبود شاتر دوربین یکی از نکات منفی اجزای این قسمت است.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

دیگر اجزای جانبی این مدل به جک هدست در بالا و پورت Micro USB در پایین تعلق دارد. پورت USB در Lumia 535 تنها برای اتصال به کامپیوتر و شارژر کاربرد دارد و قابلیت OTG (مثل تمامی دیگر ویندوزفون‌ها) و خروجی TV برای آن تعریف نشده است.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

باتری و اجزای زیر کاور : دوام متوسط باتری

کاور رنگی گوشی به‌طور کامل، بخش پشتی، کناره‌ها و بالا و پایین دستگاه را در بر گرفته و پس از جداسازی آن می‌توان به باتری، جایگاه سیم‌کارت و کارت حافظه دستگاه دسترسی داشت.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

کارت حافظه گوشی در کناره دستگاه قرار دارد و خارج ساختن آن ملزم به درآوردن باتری نیست. از سوی دیگر سیم‌کارت، یا سیم‌کارت‌ها (در نسخه دو سیم کارتی) در درگیری مستقیم با باتری قرار دارند و نمی‌توان بدون خاموش کردن گوشی به آنها دسترسی داشت.

 

 

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

 

 

ظرفیت باتری در Lumia  535 برابر 1950 میلی آمپر ساعت است که برای یک گوشی دارای صفحه‌نمایش 5 اینچی از همین ابتدا چندان پر ظرفیت به نظر نمی‌رسد. این باتری از سوی مایکروسافت با 23 ساعت زمان Stand-by، تا 13 ساعت مکالمه 3G، تا 78 ساعت پخش موسیقی، 6.5 ساعت نمایش ویدئو و 8.5 ساعت مرور وب با وای‌فای تعریف شده است که حتی در همین زمان‌های رسمی نیز به‌خصوص در نمایش ویدئو با زمان ایده‌الی روبرو نیستیم. در عمل با اینکه کارکرد در حالت Stand-by و مکالمه نزدیک به 13 ساعته 3G تا حدودی به واقعیت نزدیک می‌شود اما نمایش ویدئو حتی به 5 ساعت و نیم نیز نمی‌رسد و از این لحاظ امتیاز پایینی را کسب می‌‌کند. در عمل در صورتی که میزان استفاده از شبکه‌های 3G و وای‌فای در مرور وب و تماشای ویدئو با این گوشی در حد معقولی کاهش پیدا کند می‌توان با یک بار شارژ، روشنایی روز دوم را نیز دید که این میزان با توجه به رده قیمتی دستگاه چندان بد نیز نخواهد بود.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

دوربین: 5 مگاپیکسل ×2؛ عکاسی فوق‌العاده، فیلم‌برداری با وضوح پایین

دوربین  اصلی حاضر در Lumia 535 با پشتیبانی از فوکوس خودکار و سایز سنسور 1/4 اینچی بدون در نظر گرفتن رزولوشن فیلم‌برداری، شباهت‌‌هایی به دوربین حاضر در Lumia 630 دارد این حدس و گمان اولیه در عمل نیز تا حدودی تایید می‌شود و اگرچه با در کنار هم قرار دادن عکس‌های گرفته شده توسط این دو دوربین به تفاوت‌‌هایی نظیر توناژ رنگ بهتر و کنتراست بالاتر و البته نویز بیشتر Lumia 535 می‌توان اشاره کرد اما در عمل هر دو دوربین بسیار با کیفیت عمل می‌کنند و از جمله بهترین دوربین‌های موبایلی 5 مگاپیکسلی به شمار می‌روند.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

نرم‌افزار پیش‌‌فرض دوربین در Lumia 535، طبق انتظار Lumia Camera نام دارد و در آن تنظیمات فراوانی برای نورگیری، تغییر حساسیت (ISO)، درجه نور سفید، فوکوس و تغییر نسبت تصویر (5 مگاپیکسل  در نسبت 4:3 و 3.7 مگاپیکسل در نسبت تصویر 16:9) دیده می‌شود. علاوه بر این طبق انتظار با امکان نصب برنامه‌‌های جانبی به صورت مستقیم در رابط کاربری (ویژگی Lenses) می‌توان به امکانات این رابط کاربری افزود.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

کیفیت عکس‌های گرفته شده با این دوربین همانطور که اشاره شد در سطح بسیار مناسبی قرار دارد و رنگ‌های زنده و صحیح، جزئیات بالا و کنتراست بسیار مناسبی در آنها دیده می‌شود. اثر نویز در مورد سوژه‌های با نوردهی کم یکی از معدود مشکلات این دوربین در بخش عکاسی است که البته این مورد مشکل مشترکی برای اکثر دوربین‌های موبایلی به شمار می‌رود.

کیفیت دوربین دوم 5 مگاپیکسلی دستگاه نیز با وجود نبود فوکوس خودکار، قابل‌قبول و مناسب است و انتظار کیفیت بالایی از آن در نرم‌افزارهای پیام‌رسان می‌رود.

نکات مثبت اشاره شده در مورد این دوربین در هنگام صحبت در مورد فیلم‌برداری آن تا حدودی رنگ می‌بازد. حداکثر وضوح فیلم‌برداری این دوربین 480p یا 800×480 پیکسل با 30 فریم در ثانیه است که برای یک دوربین حتی ارزان‌قیمت نیز این روزها رزولوشن پایینی به حساب می‌آید. رابط کاربری دوربین در هنگام فیلم‌برداری ظاهر مشابه‌ای را نسبت به عکاسی ارائه می‌کند اما سطح امکانات این قسمت بسیار کاهش پیدا کرده است. از جمله معدود تنظیمات در دسترس برای این قسمت باید به تغییر White balance، تنظیمات فوکوس دستی و البته امکان جالب Audio bass filter اشاره کرد که این آخری با سه گزینه خاموش، 100 هرتز و 200 هرتز تجربه صوتی متفاوتی را در فیلم‌برداری ایجاد می‌کند. به‌عنوان نمونه در این حالت با انتخاب گزینه 200 هرتز می‌توان صداهای با فرکانس پایین (صداهای بم) را فیلتر کرد و تنها صدای معمول سوژه‌های اصلی را ذخیره کرد.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

 

از کیفیت ویدئوهای این دوربین طبق انتظار در زمینه جزئیات چندان راضی نبودیم اما هنوز می‌توان از رنگ‌های مناسب و کنتراست مطلوب سخن گفت. در نهایت، امتیاز کلی دوربین در Lumia 535 با توجه به قیمت دستگاه بسیار مناسب است.

سیستم‌عامل- رابط کاربری : سرراست و آسان، دوست‌داشتنی و رو به پیشرفت

با توجه به نام شرکت سازنده، انتظار آن می‌رود که از آخرین نسخه سیستم‌عامل ویندوزفون در این مدل استفاده شده باشد. نسخه 8.1 ویندوزفون که البته با توجه به معرفی شدن ویندوز 10 به احتمال قریب به یقین آخرین ورژن این سیستم‌عامل با پسوند “فون” است با آپدیت Denim از لحاظ ظاهری تفاوتی با آنچه از این اینترفیس انتظار داریم نداشته است. در آخرین آپدیت این سیستم‌عامل موسوم به Update 1 مواردی همچون آلارم‌های قابل کاستومایز، ارائه رابط صوتی کورتانا در چین و انگلستان، پشتیبانی از ساخت فولدر در صفحه Home و چند تغییر کوچک و جزئی دیگر را شامل می‌شود.

 

microsoft-lumia-535 microsoft-lumia-535 microsoft-lumia-535

در صفحه Home طبق معمول، آیکون برنامه‌ها و تنظیمات به‌صورت کاشی‌های کوچک (tile) ظاهر شده و تصویر بک‌گراند اینک از پشت Tileهای نیمه‌شفاف دیده می‌شود. هرچند هنوز تمامی Tile‌ها، نیمه‌شفاف نیستند و همین مسئله، از یک‌دستی ظاهر این قسمت می‌کاهد.

بخش Action Center در ویندوزفون 8.1 از ظاهر و عملکردی همچون مشابه اندرویدی آن یعنی Notification Area برخوردار است و با به پایین کشیدن بخش بالایی صفحه‌نمایش می‌توان به آن دسترسی داشت. چهار آیکون بالای این قسمت کاملا قابل سفارشی‌سازی هستند و گزینه‌های متعددی را می‌توان به آن‌ها نسبت داد. نوتیفیکیشن‌های به نمایش درآمده در این قسمت نیز کاملا قابل تغییر بوده و به‌دلخواه می‌توان صدا و ویبره دلخواهی را به هر اعلان به‌خصوصی نسبت داد.

 

microsoft-lumia-535 microsoft-lumia-535

در زمینه اجرای همزمان چندین برنامه یا Multitasking، مایکروسافت از شیوه‌ای مشابه اپل و سیستم‌عامل iOS بهره برده است جایی‌که برخلاف اندروید در باز نگه‌داشتن برنامه هنگام زدن دکمه Home، این بار در ویندوزفون با زدن دکمه ویندوز و خروج ظاهری از برنامه، اغلب اپلیکیشن‌ها در حالت فریز یا Suspend فرو می‌روند و پس از مراجعه مجدد کاربر به برنامه، بار دیگر Resume می‌شوند. البته این وضعیت طبیعتا در مورد همه برنامه‌ها صدق نمی‌‌کند و مواردی همچون پخش‌‌کننده موسیقی، نرم‌افزارهای مسیریابی و رابط صوتی کورتانا پس از زدن دکمه ویندوز نیز فریز نمی‌شوند.

ویندوزفون 8.1 با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته هنوز یک فایل‌منیجر کامل و جامع را ارائه نکرده است اما به تازگی با حضور اپلیکیشن Files می‌توان به حافظه داخلی دستگاه و فایل‌های ذخیره شده در آن دسترسی داشت.

در انتها به‌عنوان یک ویژگی مهم در مورد ویندوزفون 8.1 باید به امکان نصب آزادانه برنامه روی حافظه SD Card اشاره کرد؛ نکته‌ای که با وجود پیشرفت‌های هر روزه اندروید حتی در نسخه پنجم اندروید یعنی لولی‌پاپ نیز حضور ندارد و عملا گوشی‌های اندرویدی دارای حافظه داخلی 4 گیگابایت در همان هفته اول استفاده به‌دلیل این مشکل بزرگ، امکان نصب برنامه‌های بیشتر را ندارند. در ویندوزفون 8.1 اما می‌توان به راحتی “همه” برنامه‌ها را روی حافظه خارجی یا SD card نصب کرد.

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

 

پردازنده- RAM-حافظه داخلی : متوسط-بالا-کافی

در بخش پردازشی دستگاه با استانداردهای اندروید با گزینه‌های چندان پیشرفته‌ای روبرو نیستم اما اینجا قلمرو اندروید نیست! ساختار پردازشی این مدل براساس خانواده Snapdragon 200 شکل گرفته جایی‌که چهار پردازنده ARM A7 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز وظیفه پردازش و گرافیک Adreno 302 ماموریت رفع نیازهای گرافیکی دستگاه را برعهده دارند. حافظه رم دستگاه به‌عنوان یک تغییر بزرگ در این رده قیمتی به 1 گیگابایت ارتقا یافته و از 8 گیگابایت حافظه داخلی نیز نزدیک به 3.7 گیگابایت آن در دسترس قرار دارد. اسلات حافظه این مدل را می‌توان تا 128 گیگابایت ارتقا داد. در یک دید کلی با اینکه حضور پردازنده‌هایی از خانواده Snapdragon 400 و گرافیکی بهتر همچون Adreno 305 می‌توانست تجربه مناسب‌تری را برای Lumia 535‌ ایجاد کند اما با همین شرایط نیز مشکلی در سرعت دستگاه دیده نمی‌شود و بدون درنظر گرفتن بعضی lagهای گاه و بی‌گاه و یا اندکی طولانی‌تر شدن اجرای برخی برنامه‌ها می‌توان امتیاز مناسبی را به این قسمت اختصاص داد.

گزینه‌های ارتباطی : مجموعه‌ای استاندارد در غیبت LTE

Lumia 535 در دو نسخه معمولی و دو سیم‌کارت به بازار ارائه شده که ظاهرا در حال حاضر تنها نسخه دو سیم‌کارت آن در ایران حضور دارد. تفاوت در تعداد سیم‌کارت‌ها، تنها تفاوت مابین این دو گوشی است و مطلقا به هیچ تفاوت دیگری در این میان نمی‌توان اشاره کرد. هر دو مدل Lumia 535 از ارتباطات GSM چهاربانده و 3G تا سرعت 42.2Mbps پشتیبانی می‌‌کنند. نبود LTE با اینکه یک نکته منفی در مورد یک گوشی مدرن به حساب می‌آید اما مطمئنا کسی از یک گوشی در این رده قیمتی انتظار داشتن اتصال LTE را ندارد و از سوی دیگر نیز سرعت اپراتورهای داخلی ارائه‌دهنده این سرویس نیز در رویایی‌ترین حالت (در شرایط غیر آزمایشگاهی) بسیار کمتر از حداکثر سرعت 3G این مدل است. در نهایت بلوتوث نسخه 4.0 اتصال GPS و GLONASS (نسخه روسی GPS) همراه Wi-Fi با استاندارد 11.n دیگر گزینه‌های ارتباطی این مدل را تشکیل می‌دهند.

نتیجه

بررسی تخصصی مایکروسافت لومیا 535

Microsoft Lumia 535 اسمارت‌فونی دوست‌د‌ًاشتنی با نکات مثبت و منفی مشخص است که موارد مثبت آن به ظاهر کفه سنگین‌تر تراز را تشکیل می‌د‌ًهند. در بخش نقاط ضعف می‌توان به بدنه پلاستیکی با اندکی اضافه وزن، باتری و پردازنده متوسط و عملکرد نچندان فوق‌العاده دستگاه در زیر نور مستقیم خورشید اشاره کرد اما در سمت نکات مثبت باید از صفحه‌نمایش با رنگ، کنتراست و زاویه دید مناسب، کیفیت بالای دوربین عکاسی، حافظه داخلی 8 گیگابایتی و حافظه RAM بالا، اتصال 3G پر سرعت، پشتیبانی از دو سیم‌‌کارت، کیفیت مناسب دوربین دوم و شاید از همه مهم‌تر پشتیبانی مایکروسافت در ارائه سریع آپدیت‌های جدید اشاره کرد. Microsoft Lumia 535 Dual SIM در حال حاضر با قیمتی نزدیک به 620 هزار تومان با توزیعی نسبتا محدود در بازارهای داخلی حضور دارد که در مقایسه با قیمت جهانی دستگاه هنوز تا حدودی گران است اما با توجه به امکانات و نکات مثبت و منفی، از قیمت چندان بالایی نیز برخوردار نیست.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

ارسال یک پاسخ