یکی از قولهایی که ساتیا نادلا پس از تصدی پست مدیر عاملی مایکروسافت به کاربران سیستمعامل ویندوز داد، یکی کردن این پلتفرم برای تمامی دیوایسهای سختافزاری ویندوزی و غیر ویندوزی نظیر دسکتاپ، لپتاپ، تبلت، موبایل و حتی کنسول ایکسباکس بود. این رویا با به میان انداختن ایده ویندوز 10 بسیار به واقعیت نزدیک شد و تا همین یکی دو ماه پیش نیز همه جا سخن از ارائه یک ویندوز مشترک برای تمامی دیوایسهایی بود که در بالا به آنها اشاره شد. این رویا ظاهرا با وجود تلاش مایکروسافت با واقعیت در تضاد بوده است چرا که این شرکت دو روز پیش از ارائه 7 ورژن مختلف برای ویندوز 10 خبر داد که با وجود تشابههای مشخص، در Core یا هسته حداقل در نسخه موبایل و دسکتاپ با هم تفاوت دارند. با ما همراه شوید تا با هم این نسخههای مختلف ویندوز 10 را همراه با جزئیات و زمان ارائه آنها به بازار مرور کنیم.
اطلاعات جدید در این رابطه توسط Tony Prophet مدیریت ارشد بخش ویندوز و جستوجوی شرکت مایکروسافت در طی یک پست در بلاگ ویندوز ارائه شده که در طی آن هریک از این 7 ورژن مختلف مناسب یک دیوایس توصیف شده است. وی در ادامه این نسخههای متفاوت را مناسب کاربران متفاوت مایکروسافت در سطوح مختلف از بیزینسهای کوچک تا شرکتهای بزرگ دانسته است. این 7 ورژن تقریبا بدون هیچ ترتیب خاصی شامل این موارد میشوند:
1- Windows 10 Home
مثل ورژن های قبلی ویندوز، اشاره به پسوند Home در مقابل نام ویندوز، امکانات ابتدایی و اولیه مخصوص کاربران خانگی را در ذهن متبادر میسازد امری که در مورد ویندوز 10 نیز استثنا نبوده و در این مورد نیز با مشخصات و امکانات مشابهای روبرو میشویم. این نسخه برای کاربران خانگی روی PC، تبلت و دیوایسهای ترکیبی لپتاپ/تبلت ارائه شده و مرورگر مایکروسافت Edge، دستیار صوتی کورتانا و سیستم امنیت بیومتری Hello (برای بازگشایی قفل سیستمعامل با اثر انگشت، شناسایی چشمی و تشخیص چهره) در آن حضور دارند. تشخیص نوع استفاده از دستگاه (به صورت تاچ یا با موس و کیبورد) توسط ویژگی Continuum در این نسخه در نظر گرفته شده و اپهای مشترکی نظیر Music, Maps, Mail, Calendar, Photos و Video از پیش روی آن نصب شدهاند.
2- Windows 10 Mobile
شاید بسیاری از کاربران بیش از آنکه منتظر ورژن دسکتاپی ویندوز 10 باشند، برای مشاهده این نسخه روی اسمارتفونهای خود انتظار میکشند. این نسخه از ویندوز که بار دیگر از پسوند موبایل به جای فون استفاده میکند به طور مشخص Windows 10 Mobile نام دارد و همانطور که از نام آن مشخص است، برای گوشیهای موبایل و تبلتهای کوچک بهینهسازی شده است. از نکات جالب در این نسخه از ویندوز باید به ارائه اپ بهینهسازی شدهای از برنامه آفیس، حضور گزینه Continuum برای موبایل و البته دسترسی به تمامی اپهای مشترک ویندوز هوم یعنی Music, Maps, Mail, Calendar, Photos و Video است.
در اینجا نیز به سیاق گذشتهها، ذکر عنوان Pro در مقابل نام یکی از نسخههای ویندوز، به حضور امکانات حرفهایتر و پیشرفتهتر اشاره دارد. در ویندوز 10 نسخه Pro علاوه بر حضور تمامی امکانات ویندوز 10 هوم، برخی امکانات مرتبط با بیزینسهای کوچک نظیر پشتیبانی از Windows Update for Business دیده میشود. این نسخه از ویندوز 10 برای PCها، لپتاپها و دیوایسهای ترکیبی (هایبرید یا تبدیلشونده) ارائه میشود.
4- Windows 10 Enterprise
این نسخه از ویندوز 10 که همواره به ویندوز شرکتی معروف است برای شرکتهای متوسط و بزرگ ساخته شده است. ویندوز 10 انترپرایز که براساس ویندوز 10 نسخه Pro ساخته شده، از امکانات مدرنی برخوردار است تا جلوی هریگونه تهدید امنیتی و نفوذ به سیستم را بگیرد. این نسخه از ویندوز در اختیار خریداران عمده (Volume Licensing) و شرکتهای مادر قرار میگیرد تا به صورت یکجا در این محصولات گنجانده شود.
5- Windows 10 Education
این نسخه برای کاربردهای آموزشی، معلمان، دانشجویان و مواردی از این دست بهینه سازی شده است و طراحی آن براساس نسخه انترپرایز انجام شده است. این نسخه در اختیار خریداران عمده آکادمیک (academic Volume Licensing) قرار میگیرد و برای کاربران استفادهکننده از نسخههای هوم و Pro راهی برای آپگرید به این نسخه در نظر گرفته خواهد شد.
6- Windows 10 IoT Core
ایده اینترنت اشیا یا IoT از ذهن مایکروسافت پاک نشده و نسخه ویژهای را از ویندوز 10 به دیوایسهای سادهتری چون روترها و گیتویها اختصاص دادده است.
7- Windows 10 Mobile Enterprise
در نهایت هفتین و آخرین نسخه از ویندوز 7 به کاربریهایی نظیر ATMها، پایانههای فروش و روباتهای صنعنی تعلق دارد.
از بین این نسخهها، آپدیت به ورژن هوم، Pro و موبایل برای کاربران ویندوزهای 7 و 8.1 همراه با کاربران ویندوزفون 8.1 در یک سال اول ارائه رایگان است اما همانطور که میتوان حدس زد سایر نسخهها، رایگان نخواهند بود. زمان ارائه تمامی نسخههای ویندوز 10 در تابستان سال 2015 است و بنابراین باید از حدود یک ماه دیگر هر لحظه منتظر ورود به بازار این سیستمعامل جدید باشیم.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته یا ترجمه شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
سلام.خسته نباشید. ویندوز لپتانم ۸٫۱ سینگل لنگووج است. برای من ویندوز۱۰ هوم درنظر گرفته شده. اگه آپدیت کنم .میشه بعدش به پرو ارتقا بدم؟
با سلام به شما
به احتمال فراوان مشکلی از لحاظ آپدیت غیر رسمی وجود نخواهد داشت اما ممکن است برای آپدیت رسمی محدودیتهایی وجود داشته باشد.
سلام.منظورتون از اپدیت غیر رسمی چیه؟ آپدیت۸٫۱ به ۱۰ رو میگید؟ یا آپدیت هوم به پرو؟؟؟ من ۸٫۱ اورجینال رولپتابم نصبه.همش پیغام میاد به ۱۰ بصورت رایگان آپدیت کنم.اما هنوز دودلم.آخه به نسخه ۱۰ هوم آپدیت میشه
منظور از آپدیت رسمی این است که در خود ویندوز با پیغام آپدیت روبرو شوید و سپس مراحل دانلود سیستمعامل و نصب را از روی خود سیستمعامل قبلی دنبال کنید و منظور از آپدیت غیر رسمی هم این است که به شیوه معمول فایل نصب را به هر شیوهای (دانلود،تهیه DVD و…) دریافت کرده و خود راسا اقدام به آپدیت نمایید. در حال حاضر پیغامی که برای شما روی صفحه ظاهر میشود هم حکم همان آپدیت رسمی را دارد. اما در صورتی که این پیغام را نادیده بگیرید میتوانید ورژن دلخواهی از ویندوز را خود روی سیستم نصب کنید.
یه سوال
برای کاربرد معمولی کدوم ورژن رو نصب کنیم ؟
ورژن Home در اغلب موارد کفایت خواهد کرد اما طبق معمول بسیاری از کاربران ترجیح میدهند که نسخه Pro یا انترپرایز را نصب کنند.
سلام خسته نباشی . بنظرم خوب تقسیم بندی کرده .مثلا”قسمت های بیزینسی به چه دردمن وامثال من یا نوجوانها – زنهای خانه دار وکارمند ساده ها وکلا”… اینطوری بهتره ولی من فکر میکردم میخوان ویندوز رو رایگان کنن برای همیشه؟؟؟ ولی انگار موقته .در هرحال من که نفهمیدم اندروید به چه دردی میخوره (بجزمکالمه و وایبر و…)البته حداقل فایده اش کم کردن روی اپل و ویندوزیها و بلکی ها وسیمبین واقعا”بیچاره بود .بازهم از سایت خوبت تشکر میکنم عملا” از مطالبت در راه انداختن کار اشناها استفاده میکنم . بعدها تشکر میکنن سایت شما را نشان میدهم میگم از اینجا تشکر کنید.برقرار باشید