Nokia E51 آرزوها در اوج

85
7488

E51 بدون شک محصولی استثنائی ست. این را باور کنید؛ محصولی که با قد و قامت کوچک خود در اندازه هایی آنچنان بزرگ ظاهر می شود که تصورش کاملا دشوار است. در این مجال قصد بررسی یکی از زیبا ترین و پر امکانات ترین گوشی های سری E نوکیا با نام E51 را داریم. با ما بمانید.

همانطور که پیش از این نیز در بررسی گوشی های سری بیزینسی نوکیا با نام سری E ، به آن اشاره کردم همواره انتظار دیدن امکانات گسترده در قالب ظاهر عجیب و نوظهور در این سری وجود دارد و در این میان گه گاهی نمونه های ساختار شکنی همچون E65 و یا همین E51 ظهور می کنند که در حقیقت تلاش نوکیا برای تطبیق نیازهای مختلف افراد با نمونه های مختلف این سری است. E51 در حقیقت تکمیل نمونه موفق سالهای نچندان دور نوکیا با نام  E50 می باشد تا جائیکه ظاهر E51 تا حدودی یادآور مدل E50 بوده و از لحاظ ابعاد نیز می توان این دو را از یک خانواده دانست. در اینجا با ابعادی معادل 12×46×114.8 روبرو هستیم که شاید مهمترین تغییر از E50 به E51 را بتوان کاهش قطر دستگاه به اندازه 3.5 میلیمتر دانست امری که موجب کاهش حجم کلی از 70cc به 61cc شده است از لحاظ وزنی نیز  4 گرم کاهش وزن نسبت به E50 در دستگاه ایجاد شده است و وزن کلی E51 به 100 گرم رسیده است در یک نگاه E51 گوشی کاملا قد بلندی ست که در کلاس خود بدون شک Slim ترین گوشی سری بیزنسی محسوب می گردد (چیزی نزدیک به 7 میلیمتر بلندتر و 3 میلیمتر باریکتر از 6120).
ظاهر گوشی بسیار چشمگیر و زیباست و تنها نکته منفی مشهود در آن همانطور که می توان حدس زد ماندن اثرانگشت بروی کاور براق پشت گوشی و قاب فلزی دورتادور آن می باشد که البته آنچنان مهم هم نبوده و کم کم به امری عادی تبدیل شده است. از لحاظ قرار گیری در دست و خوش دستی E51 یکی از بهترین هاست، کیفیت ساخت قطعات در آن در بالاترین سطح ممکنه است و قاب نقره ای رنگ دور تادور گوشی ظاهری بسیار زیبا به آن می بخشد.
در بالاترین قسمت روی گوشی محل اسپیکر برقراری تماس در مرکز بهمراه سنسور تنظیم نور صفحه می باشد که عدم وجود دوربین تماس های ویدئویی در این قسمت برای یک گوشی با قابلیت 3G یک نقص محسوب می شود (البته نه در ایران)؛ نشان نوکیا بهمراه نام مدل نیز در این قسمت نقش بسته اند. درست در زیر این قسمت نمایشگر 2 اینچی گوشی دیده می شود که با ابعاد41×31 میلیمتر و رزولوشن 320×240 پیکسل بهمراه نمایش بیش از 16 میلیون رنگ دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و تصاویر ایجاد شده توسط آن به لطف صفحه ضد انعکاس به کار رفته در ساختارش کاملا خوانا و مطلوب می باشد؛ البته همانطور که در دیگر مدل های دارای این صفحه نیز ذکر آن رفت وجود این قسمت با اینکه مزیت استفاده از دستگاه در فضای آزاد را به ما می دهد ولیکن در بسیاری از موارد بعلت بازتاب نور از آن برای مشاهده محتویات به نمایش درآمده می بایست زاویه دید صفحه را تغییر داد. سایز نسبتا کوچک این مونیتور را نیز می توان در ردیف یکی دیگر از نکات قابل ذکر در این قسمت قرار داد چرا که در مچموع در این صفحه 9 خط به فرم متنی و 3 خط سرویس می توانند جای گیرند.

nokia-e51-05.jpg

در زیر صفحه نمایش، صفحه کلید کنترلی گوشی جای گرفته است  شامل دو دکمه Soft-Key در بالا که در پائین به دکمه های سبز و قرمز همیشگی ختم می گردند که در میان خود دکمه ای با آیکونی عجیب را جای داده اند این دکمه عجیب که آیکونش به یک علامت ضربدر مزین شده است در حقیقت همان دکمه همیشگی C است که به این شکل تغییر ظاهر داده است. و اما در میان این پنج دکمه، D-Pad گوشی با چهار دکمه پیرامونی اش دیده می شود دکمه هایی که با این شمایل به نظر کاملا جدید به نظر می رسند: در سمت راست، دکمه ورود به منو قرار دارد که برخلاف همیشه با یک خانه تصویر شده است در زیر آن نیز دکمه ورود مستقیم به تقویم دیده می شود. در سمت راست دکمه D-Pad دکمه ورود به کنتاکت ها در بالا و دکمه messaging در پائین دیده می شود. دکمه چهار جهتی گوشی یکی از راحت ترین ها در کلاس خود می باشد که با ارتفاع مناسب و راحتی دکمه تائید میانی استفاده راحت و خالی از اشتباهی را به کاربر هدیه می دهد و در مقایسه با جوی استیک E50 بسیار کاربردی تر و راحت تر می باشد.
یکی از موارد بحث بر انگیز در طراحی دکمه های کنترلی E51 تعبیه دکمه C درست زیر دکمه D-Pad می باشد که این دربعضی مواقع ممکن است باعث حذف ناخواسته یک حرف گردد. حذف دکمه Pencil نیز از دیگر موارد قابل اشاره در این قسمت است البته وظیفه آن به دکمه # (Hash) واگذار شده است. تغییر آیکون دکمه های موجود در این قسمت یکی از مواردی ست که نوکیا پس از E65برای دومین بار است که  در این سری انجام می دهد و شاید قصد نوکیا از انجام اینکار را صرفنظر از جذب کاربران بیشتر به این سری، می بایست در قابلیت برنامه پذیری مجدد این دکمه ها دانست جائیکه در تنظیمات داخلی گوشی می توان وظیفه این چهار دکمه را بطور دلخواه با موارد کاملا دلخواه تغییر داد.
در زیر این قسمت صفحه کلید اصلی گوشی قرار گرفته است که نسبت به کلید های فوقانی در سطح پائین تری قرار گرفته اند راحتی استفاده و Tactile Feedback (احساس فشردن)کلیدها در سطح بسیار بالایی قرار دارد و احتمال تایپ اشتباه در آنها به حداقل می رسد. نور پس زمینه کلیدها نیز نور یکنواخت سفیدی ست که در تاریکی استفاده از آنها را به امری ساده بدل می کند این نور توسط حس گر قرار گرفته در بالای صفحه نمایش کنترل می گردد.
در قسمت بالای گوشی تنها المان قابل مشاهده، دکمه خاموش/روشن دستگاه است که به فرم پلاستیکی و قرار گرقته بر کف طراحی شده است، سفتی و استحکام این دکمه به حدی ست که فشردن تصادفی آن را به حداقل می رساند، این امر با اینکه در این قسمت بدون شک یک حسن به حساب می آید ولیکن در مورد بقیه دکمه های جانبی دستگاه یک نقیصه کاملا مشهود است.

nokia-e51-08.jpg

در سمت راست گوشی دکمه های دوگانه افزایش و کاهش صدا دیده می شود که دکمه جدیدی را  احاطه کرده اند که در حقیقت  وظیفه این دکمه قطع میکروفون در لحظه استفاده از دستگاه است و با اینکه این قابلیت چیز جدیدی نیست ولیکن تعبیه آن بعنوان یک قطعه سخت افزاری و در کناره گوشی امر کاملا جدیدیست (در نمونه ای همچون E65 نیز این قابلیت موجود بود ولی بعلت قرار گرفتن دکمه آن بر روی گوشی حتما میبایست به آن نگاه می کردید تا آن را بیابید) البته این دکمه وظیفه فعال کردن قابلیت Voice Dialing را نیز بر عهده دارد.
در سمت چپ گوشی علاوه بر دکمه اختصاصی Voice (که نقش ضبط کننده صدا در حین تماس را نیز دارد) تنها المان قابل مشاهده یک LED کوچک در زیر این دکمه است که تمامی Missed Call ها و Message های جدید بوسیله آن به اطلاع کاربر می رسد و نقش آن از درون منوها قابل برنامه ریزی ست. پائین گوشی یکی از قسمت های کاملا شلوغ دستگاه است جائیکه در آن از چپ به راست المانهای مهمی همچون پورت اتصال Mini USB ، محل میکروفون برقراری تماس بهمراه محل اتصال شارژر و پورت 2.5 میلیمتری اتصال هدست دیده می شوند که این ترکیب کم کم در حال تبدیل شدن به یکی از استانداردهای نوکیا در قسمت اتصالات می باشد.
و اما قسمت پشت گوشی یکی از قسمتهای بسیار جذاب در طراحی E51 محسوب می شود در اینجا مطمئنا چشمگیرترین المان قابل مشاهده کاور فلزی کاملا براق دستگاه می باشد که طرح نقطه ای آن بر جذابیت این قسمت کاملا افزوده است در بالای این کاور لنز دوربین 2 مگاپیکسلی گوشی متمایل به سمت چپ و در بالای آن اسپیکر اصلی گوشی و نشان نوکیا دیده می شود که صرفنظر از زیبائی فوق العاده قسمت فلزی پائینی، سادگی عناصر جای گرفته در این قسمت کاملا یادآور طرح محافظه کارانه E50 می باشد.

nokia-e51-06.jpg

با کنار زدن درپوش قسمت تحتانی، باتری لیتیومی 1070 mAh گوشی ظاهر می شود که با توحه به موارد اعلام شده توسط نوکیا توانائی روشن نگاه داشتن گوشی را برای 310 ساعت در حالت Stand-by و بیش از 4 ساعت و بیست دقیقه در حالت مکالمه دارد که نسبت به نمونه ای همچون E50 زمان Stand-by کاملا بهبود یافته ولی زمان مکالمه در آن تقریبا نصف شده است البته نگرانی ها با علم به اینکه در اینجا خاصیت باتری خوری همچون Wi-Fi تعبیه شده است کاهش می یابد. در اینجا و در یک استفاده متوسط این باتری نزدیک به 3 روز می تواند پاسخگوی کاربر می باشد ولیکن در یک استفاده نسبتا شدید این زمان ممکن است تا 2 روز تقلیل یابد ولیکن همچنان در مقایسه با نمونه ای همچون 6120 عملکرد بهتری از خود نشان می دهد. زمان شارژ مجدد این باتری از حالت کاملا خالی چیزی حدود یک ساعت و 45 دقیقه زمان می برد. علاوه بر باتری در این قسمت و در سطح پائین تری از باتری ، محل اسلات کارت حافظه دستگاه است که به فرم Micro SD بوده و بهمراه گوشی کارت حافظه ای نیز ارائه نمی شود (البته در بعضی نمونه ها یک کارت 256 مگابایتی قرار دارد) میزان حافظه مورد پشتیبانی توسط E51 نامحدود است و به راحتی کارتهای بیش از 4 گیگ را نیز می توان بروی آن قرار داد البته همانطور که می توانید حدس بزنید خاصیت Hot Swap نیز در این کارت تعبیه شده است.
با روشن شدن گوشی یک نگاه به آن کافی ست تا سیستم عامل نام آشنای Symbian 9.2 را در آن تشخیص دهیم که مانند تمامی هوشمندهای این روزهای نوکیا به Feature Pack 1 نیز مزین گردیده است. صفحه همیشگی Active Stand-by مانند همیشه بعنوان یکی از کاربردی ترین منوهای موجود، در E51 نیز تعبیه گردیده است و در آن اطلاعات فراوانی همچون تماس ها و Message های جدید ، جستجو برای WLAN ، مناسبت های موجود در تقویم و حتی میانبرهایی برای صفحات اینترنتی را می توان قرار داد. نوار آشنای Application های پر کاربرد نیز در بالای این صفحه تعبیه گردیده است. یکی از تفاوت های صفحه Active Stand-by در E51 نسبت به نمونه های دیگر این کلاس حذف نام آهنگ در حال پخش از این قسمت می باشد (که از مشخصات گوشی های سری N است) و این کار نوکیا تاکید دیگری ست بر قابلیت های اصلی E51. با ورود به منوی اصلی گوشی نیز منظره مشابه ای نسبت به سایر گوشی های این کلاس مشاهده می کنیم در اینجا آیکون ها به دو فرم ماتریسی 3×4 و یا بصورت لیست قابل نمایش می باشند دایره آبی رنگ بدور برنامه در حال اجرا در اینجا نیز دیده می شود. خاصیت استثنائی Demand Paging که تنها در N95 8G می توان از آن سراغ گرفت در E51 نیز بطور پیش فرض مورد استفاده قرار گرفت است(خاصیتی که قرار بود در نسخه 9.3 از Symbian بکار گرفته شود) بدین صورت که تنها قسمت های کاملا ضروری Application در حال اجرا در حافظه فراخوانی می شود و دیگر قسمت های آن به داخل حافظه Load نشده و علاوه بر کاهش انرژی مصرفی، انجام Multitasking نیز بهبود قابل ملاحظه ای می یابد. از این لحاظ نیز می توان امتیاز بالاتری برای E51 در قیاس با رقیبی همچون 6120 در نظر گرفت. از دیگر خصوصیات قابل ذکر در این رابط کاربری می توان به قابلیت تنظیم چندین Alarm مختلف بهمراه افزایش زمان ضبط صدا اشاره کرد.

nokia-e51-04.jpg

میزان حافظه بکار گرفته شده در E51 نسبت به رقبای خود همچون 6120 بهبود قابل ملاحظه ای یافته است چرا که میزان SDRAM آن از 64 مگابایت در 6120 به 96 مگابایت افزایش یافته که از این میزان حدود 50 مگابایت آن در اختیار کاربر است که نسبت به 20 مگابایت موجود در 6120 بسیار در عملکرد گوشی موثر است. البته میزان ROM گوشی در این دو مدل تغییر نکرده و همان 128 مگابایت باقی مانده است. میزان حافظه داخلی گوشی نیز از 35 مگابایت در 6120 به 130 مگابایت در E51 افزایش نشان می دهد. پردازنده بکار گرفته شده در ساختار داخلی E51 همانند 6120 از نوع ARM 11 با فرکانس 369 مگاهرتز می باشد که در نتیجه سرعت گشودن برنامه و منوها در این گوشی کاملا بلافاصله و بدون وقفه است و از این لحاظ شاید تنها رقیب قابل تصور برای آن همان6120 باشد. از نکات قابل توجه دیگر در ساختار داخلی E51 میزان (SAR (Specific absorption rate نسبتا بالای آن می باشد که به میزان 1.4 وات باازای هر کیلوگرم می باشد که با اینکه نسبت به رقم 1.18 موجود در 6120 رقم بالایی ست ولیکن براساس استاندارد FCC تا رقم 1.6 نگرانی چندانی ایجاد نمی کند (SAR رقمی جهت نمایش میزان جذب انرژی امواج رادیویی توسط بدن در هنگام قرار گیری در میدان الکترومغناطیسی می باشد که طبیعتا هر چه این عدد کمتر باشد جذب انرژی کمتر بوده و دستگاه بی خطر تر است البته این عدد را زیاد جدی نگیرید چون جمعیت هدف در این محاسبات افرادیست که روزانه بیش از یک ساعت از تلفن همراه استفاده می کنند).
از لحاظ کارکرد E51 بعنوان یک تلفن با یکی از بهترین نمونه ها در کلاس خود روبرو هستیم و صدای دریافتی و ارسالی توسط آن دقیقا همانی ست که از یک گوشی پیشرفته انتظارش را می کشیم قدرت ویبره و صدای زنگ آن نیز بااینکه در بالاترین حد ممکنه نیستند ولیکن کاملا رضایت بخش و بدون مشکل می باشند. صدای اسپیکر اصلی گوشی نیز با اینکه آنچنان بالا نیست ولیکن وضوح و شفافیت مطلوبی دارد، صدای این اسپیکر را از لحاظ بلندی می توان با نمونه هایی همچون E70،N81 و 8600 Luna تقریبا برابر دانست البته در رده کاری E51 صدای اسپیکر گوشی در درجه اهمیت نسبت پائینی قرار دارد. جهت زنگ گوشی تقریبا از هر فرمتی می توان استفاده کرد مواردی از قبیل : MP3، WMA، eAAC+، AMR-NB و AMR-WB .
دفترچه تلفن موجود در E51 یکی از نمونه های آشنای نوکیا در رده گوشی های هوشمند به حساب می آید؛ در اینجا با قابلیت ذخیره تعداد نامحدودی از کنتاکت ها روبرو هستیم که برای هر عنوان نیز موارد بسیار زیادی را می توان تعیین نمود که این موارد قابل اضافه شدن توسط کاریر نیز می باشند (البته یافتن گزینه ای در این لیست که نوکیا آن را از قلم انداخته باشد کمی تا قسمتی غیر ممکن است). امکان افزودن تصویر ، زنگ یا ویدئوی دلخواه نیز برای هر کنتاکت در نظر گرفته شده است. جستجو در میان کنتاکتهای ذحیره شده در این قسمت از میان هر دوی اسم یا فامیل صورت می گیرد البته در منوهای گوشی خصوصیت Smart Search که تمام المانهای گوشی از اسامی موجود در دفترچه تلفن تا اسامی منوها را برای یک اسم خاص جستجو می کند نیز دیده می شود. قابلیت ارسال کلیه کنتاکتهای موجود در این قسمت بوسیله بلوتوث به دیگر دستگاه های مشابه از دیگر خصوصیات این دفترچه تلفن می باشد.
منوی ذخیره تماسها دارای سه قسمت برای Missed Call ها ، Received Call ها و Dialed Call ها می باشد که در هر کدام تا 20 عنوان قابل ذخیره کردن می باشد که این منو از طریق دکمه سبز رنگ موجود در صفحه کلید دستگاه نیز قابل دسترسی ست ولیکن اگر از طریق منوی اصلی دستگاه به Log Application برویم علاوه بر موارد فوق می توان به کلیه ارتباطات دستگاه اعم از تماس ها، پیغام ها و ارتباطات رادیوئی (بلوتوث، Irda، وای فای و…) در طی 30 روز گذشته دسترسی داشت که این رقم به جهت کاهش میزان حافظه اشغال کننده توسط آن قابل کاهش نیز می باشد.

nokia-e51-09.jpg

منوی پخش کننده موسیقی در E51 همانند سایر نمونه های موجود در این کلاس بدلیل رده کاری گوشی های سری E در درجه اهمیت نسبتا پائینی برای کاربران این سری قرار دارد. در اینجا با پخش کننده ای با ظاهری کاملا ساده که تقریبا هیچ راهی برای تغییر ظاهر آن وجود ندارد روبرو هستیم. عجیب ترین نکته در این پلیر بدون شک شیوه کنترل آهنگ در حال پخش در آن می باشد؛ در اینجا بر خلاف تمامی نمونه های موجود در بازار دکمه های بالا و پائین کلید D-Pad برای حرکت در میان Track ها و دکمه چپ و راست آن برای کنترل صدا بکار گرفته شده است که شاید نتوان هیچ دلیل منطقی برای آن متصور شد. فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر عبارتند از : MP3، WMA، AAC و eAAC+ که آهنگ های موجود دراین قسمت بطور خودکار بر اساس نام خواننده ، نام آلبوم، نوع آهنگ و نام سازنده مرتب می گردد. منوی Track Lists یکی از گزینه های کاربردی در این قسمت است که در آن می توان به آهنگ های بیشتر استفاده شده، آخرین آهنگ های استفاده شده و آخرین آهنگ های اضافه شده به این قسمت دسترسی پیدا نمود. در هنگام قطع اتصال گوشی از طریق پورت USB نیز گزینه ای برای جستجوی حافظه برای آهنگ های اضافه شده احتمالی وجود دارد که در صورت یافتن آهنگ جدید بطور خودکار به این قسمت افزوده می شود. پنج اکولایزر از پیش تنظیم شده با نام های Bass Booster، Classical، Jazz، Pop و Rock در این پلیر تعبیه شده است که در صورت تمایل می توان اقدام به درست کردن یک نمونه دلخواه نمود.
برای پخش فایل های تصویری در E51 از نرم افزار Real Player استفاده شده است که در آن امکان نمایش به هر دو صورت افقی یا عمودی پیش بینی شده و نمایش تمام صفحه با پنهان نمودن وظیفه دکمه های Soft-Key نیز از دیگر خصوصیات این پلیر است. یکی از نکات منفی در این قسمت عدم امکان حرکت به جلو و عقب بروی فیلم در حال پخش است امکانی که مدتی ست در گوشی های نوکیا بصورت یک استاندارد در آمده بود. رادیو FM با قابلیت RDS از دیگر امکانات مولتی مدیایی این گوشی محسوب می شود.
گالری موجود در E51 اما یکی دیگر از قسمتهایی ست که نوکیا توجه چندانی به آن مبذول نداشته است و امکاناتی کاملا جزئی و در حد بسیار ابتدائی در آن گنجانیده است و در حقیقت این قسمت مناسب تماشای عکس های فراوان و زیاد نیست. از خصوصیات این منو می توان به قابلیت تماشای عکس ها در هر دو حالت افقی و عمودی بهمراه ×2 زوم دیجیتال اشاره کرد. همانند همیشه file Manager گوشی نیز از این قسمت قابل دسترسی ست و در آن می توان به Application Manger گوشی دست یافت که در آن اطلاعات برنامه های نصب شده در دستگاه بهمراه قابلیت Remove کردن آنها تعبیه گردیده است.
دوربین دو مگاپیکسلی موجود در گوشی بیشتر از آنکه جنبه کاربردی و حرفه ای داشته باشد، خود را بعنوان یک امکان فرعی و جداگانه معرفی می کند چرا که در ساختار این دوربین علاوه بر اینکه قابلیت هایی همچون فوکوس اتوماتیک و ماکرو تعبیه نگردیده است، حتی خبری از فلش و آینه عکاسی از خود نیز نیست. علاوه بر آن نبود دکمه شاتر اختصاصی برای این دوربین را نیز می بایست به این لیست بیفزاییم. در درون منوی عکاسی تنظیمات اولیه ای همچون تنظیم عکاسی در شب بهمراه عکاسی پی در پی، تایمر سرخود بهمراه تنظیم نور سفید و رنگ دیده می شود.
کیفیت عکس های گرفته شده از میان سه گزینه Normal، Basic و High با رزولوشن های 1200×1600 و 480×640 قابل انتخاب کردن است. امکان ×4 زوم دیجیتال نیز از دیگر امکانات نچندان پر کاربرد این دوربین می باشد. در اینجا تنها تغییر قابل مشاهده نسبت به دوربین های موجود در این کلاس افزوده شدن یک Toolbar در پائین صفحه نمایش است که در آن میانبرهایی جهت دسترسی به قابلیت فیلمبرداری، حالت شب و Sequence Mode وجود دارد که آخرین دکمه در این قسمت نیز وظیفه بستن این Toolbar را دارد. عکس های گرفته شده توسط این دوربین مطمئنا در میان برترین دو مگاپیکسلی های موجود در بازار قرار نمی گیرد و مشکلاتی همچون Sharpness نسبتا زیاد (که منجر به ثبت نتایج ضعیف در برخورد با سوژه های باتفکیک بالا همانند شاخ و برگ درختان و آسمان و ابر می گردد) و تمایل به رنگ سبز کاملا در نمونه های ثبت شده توسط آن دیده می شود وحتی در قیاس با یکی از ابتدائی ترین 2 مگاپیکسلی های موجود در بازار یعنی Apple iPhone ، همچنان ضعیف تر عمل می کند. فیلمبرداری این دوربین نیز حداکثر به فرم MPEG-4 (240×320 پیکسل)  با 15 فریم در ثانیه صورت می گیرد که البته در کل نسبتا قابل قبول به نظر می رسد.
و اما مطمئنا مهمترین قابلیت یک گوشی که نام سری E را یدک می کشد قابلیت های ارتباطی آن می باشد که در این میان E51 نیز از این قاعده مستثنی نیست. گزینه های ارتباطی این گوشی لیست بسیار پر و پیمانی را شامل می شود که در آن هیچ غایب بزرگی را نمی توان بر شمرد:  پشتیبانی از شبکه های چهار بانده GSM ، بهمراه HSCSD، EDGE، 3G (HSDPA تا 3.6 Mbps) و GPRS کلاس 32 لیست امکاناتی را تشکیل می دهد که افزودن Wi-Fi به این مجموعه این لیست را تکمیل می کند. علاوه بر این بلوتوث نسخه 2.0 با قابلیت A2DP و Infrared و USB نسخه 2.0 نیز از دیگر امکانات ارتباطی این دستگاه می باشند.

nokia-e51-07.jpg

همواره برنامه های از پیش نصب شده در گوشی های سری E از اهمیت فراوانی برخوردارند در اینجا نیز به عناوین مختلفی در این زمینه بر می خوریم از قبیل Quickoffice. جهت مشاهده فایل های آفیس که در این نسخه امکان ایجاد تغییرات در این فایل ها گنجانیده نشده است ولیکن با استفاده از نسخه نهائی آن که قیمتی نزدیک به 49 دلار دارد (و هکر های عزیز قابلیت استفاده رایگان از آن را به ما هدیه داده اند) می توان به ادیت کردن اینگونه فایل ها نیز پرداخت. نرم افزارهای کاربردی دیگر Adobe reader جهت مشاهده فایلهای PDF بهمراه ZIP Manager برای باز کردن یا ایجاد فایل های فشرده نیز در لیست برنامه های پیش فرض E51 جای دارند. تنها Application موجود در E51 که منحصر به فرد برای این گوشی طراحی شده است و نمونه آن را در هیچ نمونه دیگری نمی توان یافت Application ایست با نام Team Suite که در آن می توان با استفاده از کنتاکتهای موجود در دفترچه تلفن گروه های اختصاصی به عناوین مختلف تهیه کرد و به یک گروه مثلا بطور یکجا SMS فرستاد و یا با یک گروه تماس ویدئویی برقرار کرد.
E51 گوشی فوق العاده ایست که گذر از این همه امکانات وقتی که قیمت مناسب 320 هزار تومانی اش را نیز به آن بیافزاییم کار بسیار مشکلیست. امری که برای من نیز بسیار مشکل بود چرا که همین امروز E51 را خریدم!

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

85 دیدگاه

  1. با سلام
    احسان جان مطمئنا انتخاب من از میان این سه مدلی که نام بردی همین E51 است چرا که با تحقیق فراوان پیرامون سری E به این نتیجه رسیدم چرا که به نظر من E51 توازن کاملی ست میان امکانات و قیمت جائیکه از لحاظ حافظه و سرعت پردازنده و امکانات ( نظیر وای فای ) به راحتی رقیبانی که شما نام بردی را جا می گذارد در مورد سایز صفحه نمایش نیز با اینکه کوچک است ولی آزار دهنده نیز نیست من راضی ام
    با تشکر

  2. با سلام
    آقا آرش, گوشی قبلی من w950 بود.حالا قصد خرید یک گوشی از بین E50,E51,E60 دارم,نظرتون چیه؟(البته با توجه به قیمت)دوربین هم مهم نیست واسم.
    ضمنا به نظرتون صفحه نمایش 2اینچ برای این گوشی ازار دهنده نیست؟شما مشکلی با اندازه display ندارین؟

  3. اولین دلیلی که باعث شد من 51 رو بر 65 ترجیح بدم پورت mini usb 51 بود. پورت 65, pop portه که همون پورت سنتی نوکیاست. همچنین حافظه در دسترس کاربر در 51 بیشتره و 65 از حافظه اشتراکی استفاده می کنه. 51 سبکتر از 65 ه. پردازنده 51 سریعتره. سیستم عامل 51 در مقایسه با 65 به روزتره. اما فیلمبرداری 65 کمی تا قسمتی بهتر از 51 ه.

  4. فکر می کنم مقایسه ای 90 و ای 51 اصلا محلی از اعراب نداره چون به نظرم فیلد و نحوه طراحی اونا کلا متقاوته. در قدم اول به تفاوت وزن اونا توجه کنید. من معتقدم یک ابزار الکترونیکی خوب اون نیست که همه کار بکنه بلکه اونه که همه نیازهای شما رو به راحتی برآورده کنه.

  5. با سلام
    من هنوز متن کامل رو نخوندم
    فقط 2تا درخواست از عزیزان دارم.
    1. قیمت این گوشی در ایران در حال حاضر چنده؟؟؟؟/
    2.یه مقایسه کلی 6120 و این مدل در اختیار من بذارید.
    ممنون از لطف همه عزیزان.

  6. سلام آرش جان:
    SDRAM قابلیت افزایش داره که 128یا 64 را میشه افزایش داد وROM که گفتید من در سری E نمیبینم و در
    GSMarena نوشته shared memory که E61i= 60MB و با 130MB تفاوت آنچنانی نداره و خیلی روی کار با گوشی تاثیر نداره!

  7. با سلام خدمت دوستان
    آرش جان گوشی جدید مبارک باشه (;
    مقایسه خیلی خوبی با 6120 بود. بطور کلی مسلما از 6120 بهتره. البته قیمتشم 90 تومنی بیشتره. ما هم کم از E51 در کامنت های 6120 تعریف نکردیم (: 6120 تنها دوربین QVGA جلو و فلاش بیشتر داره و کلید عکاسی.
    فکر می کنم یه اشتباه کوچولو شده. E51 یک سانت از 6120 بلندتر (دقیقاً 9.8 میلیمتر)
    موزیک پلیر و گالری 6120 هم مثل E51 هست! (با این توصیفاتی که فرمودید) پس نمونه دیگری نیز موجود است. E51 تنها نیست. اما مطمئنی RealPlayer جلو عقب نمی بره؟! 6120 با کلیدهای بالا-پایین D-Pad می بره. ورژنشم S6031.14.01 A6 02-Apr-2007_17:35:37 هست. E51 چنده؟
    همانطور که میدانید 6120 موج رادیو و موزیک در حال پخش رو در Active Standby نشون میده (مخصوص سری N نیست) اما 6120 و سایر سری N ها تماس های از دست رفته و پیامک های جدید رو اونجا نشون نمیدن. (صرفاً یک Popup میاد).
    موفق باشید

  8. در ضمن فراموش کردم که تشکر صمیمانه خودم را از نویسنده به خاطر اطلاعات تخصصی و بسیار مفید ارائه شده اظهار کنم. من بعد از تلاش بسیار, خواندن راهنماهای گوناگون و استفاده از ورژن های مختلف نرم افزار ر هنوز نتوانسته ام گوشی E51 خود را با استفاده از برنامه gnubox, m-route و toshiba bluetooth stack و با استفاده از بلوتوث به اینترنت متصل کنم. از نویسنده محترم و یا خوانندگان عزیز تقاضا دارم در صورتی که در این مورد اطلاعاتی دارند من را راهنمایی کنند.

  9. گرچه نظر دادن در مورد یک گوشی, کاملا به کارکرد و امکاناتی که از آن انتظار دارید بستگی دارد اما اگر به دنبال یک گوشی زیبا, به نسبت کوچک و سبک, با امکانات تجاری و ارتباطی در حد مناسب و با قیمت خوب می گردید حتما از خرید این گوشی پشیمان نمی شوید. گرچه ایرادات بزرگی مثل سختی کار با دکمه های کناری و دکمه خاموش در نظر اول آزار دهنده است اما این مشکل به راحتی با تنظیم دکمه های میانبر زیادی که تعبیه شده است قابل حل است. به خصوص اگر مرتب از دکمه خاموش برای عوض کردن پروفایل استفاده می کنید سختی دکمه خاموش به شدت آزار دهنده خواهد بود. همچنین برخلاف نظر نویسنده در صورتی که عکس ها را در گروه های مختلف دسته بندی کنید و با ورود به هر گروه به تماشای عکس ها بپردازید پی می برید که نوکیا این کار را با نمایش همزمان 9 عکس کوچک در صفحه بسیار آسان تر از گالری نمایش عکس خود در سری های مشابه ان نموده است. گرچه کیفیت صدای اسپیکر آن پایین تر از حد معمول برای طرفداران گوش دادن به موسیقی بوسیله موبایل است. همچنین تعبیه بلندگوی آن در پشت گوشی در مواردی آزار دهنده است. مخصوصا اگر صبح ها با صدای زنگ موبایلتان از خواب بیدار می شوید.(برای شنیدن صدای بلندتر مجبورید گوشی را به صفحه روی زمین قرار دهید.) یکی از مشکلات بزرگی که به شدت در سری های ان من را آزار می داد عدم وجود امکان اولیه قفل خودکار صفحه کلید بود که در این گوشی به حالت عادی! برگشته است.(در نگاه اول توجه به این نکته های کوچک خنده دار به نظر می رسد اما اگر شما هم زندگی تان با موبایل و لپ تاپتان اداره می شود حتما در مورد توجه به این نکته ها با من هم عقیده اید) همچنین امکان دریافت ایمیل از اکس چنج سرور به شدت مورد نیاز من بود که این گوشی این امکان را نیز فراهم می کند. همچنین امکان اینترنت گردی با امکانات تعبیه شده در وب گرد آن (نظیر امکان نمایش کامل و بی عیب و نقص جاوا اسکریپت ها و فلش) بسیار آسان شده است. در ضمن من گوشی را به همراه یک کارت حافظه میکرو به ظرفیت 512 مگ (همراه گوشی) دریافت کردم. مواردی که در بالا ذکر کردم همگی برگرفته از تجربه زندگی 1 ماهه خودم با این گوشی لذت بخش بود.

  10. مبارکتون باشه و بخوبی ازش استفاده کنین .
    بنده هم بسیار خوشحالم که امروز با این سایت پر محتوا آشنا شدم و امیدوارم با تلاش اساتید هر روز بر مطالب زیبای سایت افزوده بشه.
    ممنون

  11. با سلام به دوستان
    امیر علی جان قسمت اول سوالت به من مربوط می شود شما می توانید در همین همین جا سوالات خود را مطرح کنید مطمئن باشید در صورتیکه در حوزه دانسته های من قرار داشته باشد در اسرع وقت پاسخ می گویم البته قرار است به زودی ورژن جدید سایت جایگزین ظاهر فعلی گردد و در آن ورژن امکانات بسیار بیشتری در اختیار دوستان قرار خواهد گرفت
    ————————————
    بهروز جان نوکیا 888 یک مدل مفهومی (Concept) می باشد که مدتهاست نوکیا آن را به نمایش گذاشته ولی هنوز خبری از تولید انبوه آن نیست
    با تشکر

  12. حمید جان میزان SDRAM بهمراه حافظه ROM و سرعت پردازش در بالاترین درجه اهمیت قرار دارند امری که در موارد مورد اشاره شما کاملا پائین تر از E51 می باشدو از این نکته که نیز بگذریم همانطور که شما نیز اشاره کردید قیمت مدل ها مورد نظر شما بسیار از E51 بالاتر می باشند.
    با تشکر

  13. متنی خوب و پر بار بود
    مثل همیشه .
    دو سو ال داشتم اینکه 1-راجع به
    اسامی و تکنو لوژی ها یی که نمی دانیم کجا از شما بپرسیم
    2- ایا میتوانیم عضو سایت شویم

  14. سلام آرش جان:
    باتوجه به این که E51 کیبورد کامل (QWERTY keyboard)و(edit office)نداره مدلهای E61i وE70 میتونه گزینه بهتری باشه در صورتی که قیمت را در درجه 2 بررسی کنیم!
    و اگر علاقه خاصی نسبت به سونی اریکسون داشته باشید می توانید M600i و P990i و P1i را با توجه به قیمت ؛ انتخاب کنید.

ارسال یک پاسخ