Nokia N85 جذابیت از دریچه تکرار

42
6731

سری طوفانی N که از سالهای نچندان دور با N70 پا به این جهان گذاشت اینک حضور بیست و دومین عضو خود یعنی N85 را جشن گرفته است محصولی که به مانند دیگر اعضای این خانواده در گروه All in One ها یا همه کاره ها جای می گیرد. در این مجال به بررسی جامع و کاملی پیرامون Nokia N85 می پردازیم، با ما همراه شوید.

مدل و نام Nokia N85
ابعاد 16×50×103میلی متر
وزن 128 گرم
صفحه نمایش 2.6 اینچ
QVGA  با فناوری OLED
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+85MB+کارت حافظه 8 گیگی
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS+EDGE+3G+Bluetooth
سیستم عامل Symbian OS S60 rel. 3.2 FP2
پردازنده ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز
وضوح دوربین 5 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1200mAh

چه از این جمله خوشحال شویم و چه آن را به حساب یکطرفه قضاوت کردن بگذاریم، حقیقت این است که نوکیا، این غول فنلاندی مدت های مدیدی ست که حرف جدیدی برای گفتن نداشته است امری که کاهش سود این برند و تقلیل سهم آن از بازارهای جهانی در 9 ماهه سال 2008 بروشنی بر آن صحه گذاشته است البته این کاهش در حدی نیست که به جابجائی در موقعیت این برند اروپائی بیانجامد. شاید یکی از بزرگترین دلایلی که برای در جا زدن نوکیا (و شاید هم افزایش توقع کاربران از این برند) در یکی دو سال اخیر بتوان ذکر کرد حضور محصولی به نام N95 بود، رویای تابناکی که با حضور در بازار، تمامی تعریف های معمول از اسمارت فون ها را بطور کامل تغییر داد و این داستان با اینکه موفقیتی فوق العاده برای نوکیا محسوب می شد اما سیل امکاناتی که در قالب یک مدل ارائه کرده بود راه را بر پیشرفت های آینده کاملا ناهموار نمود به بیانی دیگر N95 بقدری کامل و جامع بود که هنوز و پس از گذشت بیش از 1.5 سال از حضور آن در بازار امکانات تازه ای در قیاس با آن به اعضای جدیدتر این برند افزوده نشده و حداکثر تغییرات اعمال شده در آن محدود به افزودن یک Feature Pack جدید به سیستم عامل قبلی، تغییر در فناوری ساخت صفحه نمایش و امکانات فانتزی همچون DVB-H است که با اینکه در رده نرم افزاری در بهبود استفاده کاربران از دستگاه تاثیر داشته است اما در رده سخت افزاری تقریبا هیچ اتفاقی در آن نیافته است (البته افزایش حافظه NAND در قیاس با کاهش سرعت پردازنده و حذف شتاب دهنده گرافیکی در مدل هایی همچون N96 و N85 کاملا قابل فراموش کردن است). در این شرایط است که نوکیا بدلیل کمبود ایده از یک طرف (که این البته برای دیگر برندها هم مصداق دارد) و حفظ کاربران بی شمارN95 از طرف دیگر به فکر ساخت N85 با فرمی کاملا مشابه و حوزه قیمتی بسیار نزدیک نموده است. علاوه بر این از دیدگاه نوکیا N85 دستگاه ایده آلی ست برای کاربران جدید دسته اسمارت فون که با اینکه مشخصات و امکانات N95 را کاملا می ستایند (و البته در خارج از مرزهای نوکیا برند دیگری را نیز نمی شناسند)، اما همه گیر شدن و اشباع بازار از این محصول قدیمی به هیچ عنوان آنها را به سوی N95 جلب نمی کند. اما این محصول همه کاره رقبای دور و نزدیک دیگری را نیز در کنار خود نمی بیند که اتفاقا اغلب نیز در برند نوکیا می باشند. بدون شک نزدیک ترین رقیب N85 برادر کوچکترش یعنی N79 است دستگاهی که با فرمی محافظه کارانه سعی در جلب مخاطبانی که علاقه ای به ظاهر N85 ندارند داشته و با تغییر یکی دو امکان جانبی همچون کاهش سایز نمایشگر و حذف کارت 8 گیگابایتی در جعبه محتویات گوشی به اختلاف قیمتی در حدود 50 یورو با N85 رسیده است. در یک نگاه گذرا دیگر رقبای N85 شامل N82 و N95 8G از نوکیا و محصول کاملا مشابه ولی هنوز به بازار نیامده i7110 از سامسونگ است.

 

nokia_n85_002.jpg

 

 

جعبه محتویات گوشی گذشته از ظاهر ساده خود واجد چندین نکته کاملا مثبت است که بدون شک وفای به عهد نوکیا در قرار دادن یک کارت هشت گیگابایتی Micro SD در درون آن مهمترین آنها را تشکیل می دهد، دیگر عناوین یافت شده در این قسمت بجز موارد همیشگی همچون شارژر، DVD نصب و دفترچه راهنما شامل هدست سیمی همراه با ریموت (که دقیقا همانی ست که در N81 نیز دیده می شود)، کابل خروجی TV و کابل Micro USB اتصال به کامپیوتر می گردد. دیگر نکته ظریف و جالب در این قسمت اتصال پورت شارژر به شکاف Micro USB گوشی ست که این به آن معنی ست که نوکیا پس از مدتها امکان شارژ گوشی در هنگام اتصال آن توسط کابل USB به کامپیوتر را فراهم کرده است.

 

nokia_n85_003.jpg

 

ابعاد دستگاه در نگاه اول در قیاس با هر دو رقیب اصلی خود یعنی خانواده N95 کاملا دچار تغییر شده است ابعاد دقیق گوشی 16×50×103 میلیمتر با وزن 128 گرم است که با اینکه از لحاظ وزنی کاملا مشابه N95 8G است اما از لحاظ ابعاد بجز ارتفاع که 4 میلیمتر افزایش یافته در سایر موارد کاملا کوچکتر طراحی شده است و از این رو شباهت نزدیکی با N81 دارد. بدنه تمام پلاستیکی و جاذب اثر انگشت گوشی شباهت فوق العاده زیادی با N81 دارد. در اینجا از پلاستیکی کاملا مشکی برای قسمت روئی استفاده شده و قسمت های کناری و پشت دستگاه نیز بطور کامل به رنگ برنزی طراحی شده است البته شایعات فراوانی در رابطه با ارائه رنگ های دیگری برای بخش های کناری و پشت دستگاه در سال 2009 به گوش می رسد. بدون شک و بدور از هرگونه پیش داوری N85 در نگاه اول زیباتر از N81 به نظر نمی رسد و طراحی ویژه N81 در بخش کنترلی و جای دادن کلیدهای برقراری و رد تماس در انحنای دو سمت صفحه نمایش به همراه استفاده از کلیدهای کنترل موسیقی در اطراف کلید D-Pad جای خود را به طراحی کاملا ساده و مختصری داده است که از ظاهر لوکس N81 کاملا بدور است.

 

nokia_n85_004.jpg

 

یکی از مهمترین قابلیت های N85 صفحه نمایش 2.6 اینچی آن است که به بعنوان یکی از اولین گوشی های سری 60 به نمایشگر OLED مجهز شده است این تکنولوژی که به لطف کنتراست فوق العاده قادر به تولید بی نقص رنگ مشکی بوده و زاویه دید کاملا مسطحی را برای کاربران فراهم می کند با اینکه رقبای TFT خود را در کیفیت تصاویر به نمایش درآمده و انرژی مصرف شده به راحتی پشت سر می گذارد اما در همچنان دز کارکرد در نور مستقیم خورشید عنوان بهترین را کسب نمی کند. رزولوشن این صفحه نمایش 320×240 پیکسل بوده و قادر به نمایش 16 میلیون رنگ می باشد.
بر بالای صفحه نمایش گذشته از اسپیکر برقراری تماس، دوربین دوم تماس های ویدئویی و سنسور تنظیم نور دیده می شود و در زیر صفحه نمایش نیز چون همیشه بخش کنترلی صفحه کلید شامل دو Soft-Key در بالا به همراه کلید های C و ورود به منو در پائین ترین بخش و دو کلید برجسته و بسیار باریک برقراری و رد تماس در طرفین می گردد که D-Pad نسبتا کوچک دستگاه همراه با کلید Multimedia Menu را در بر گرفته اند. از موارد قابل ذکر در این قسمت Feedback نچندان رضایت بخش دو کلید C و ورود به منوست که بدون هیچگونه برآمدگی در کف طراحی شده اند. ابعاد کاملا کوچکتر کلید D-Pad و حذف کلیدهای کنترل موسیقی در قیاس با N81 از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت هستند.

 

nokia_n85_005.jpg

با اسلاید کردن گوشی رو به بالا صفحه کلید عددی آن ظاهر می شود که با استفاده دست و دل بازانه از فضا برای حاشیه های کم ارزش از ابعادی کاملا کوچکتر از N81 برخوردار است همچنین این صفحه کلید در قیاس با رقیب خود کاملا فرو رفته تر طراحی شده است. اما بزرگترین نکته مثبت این بخش استفاده از جدا کننده های سطری کاملا برجسته و مشخص است که به نسبت جدا کننده های مسطح موجود در N81 کاملا در تشخیص کلیدها بدون نگاه کردن به آنها موثر بوده است. Feedback تمامی کلید های این قسمت در سطح مطلوب و رضایت بخشی قرار دارد و کلیدهای موجود در یک سطر به سبک همیشه از هیچگونه تفکیکی برخوردار نیستند.

 

nokia_n85_006.jpg

 

حرکت گوشی رو به پائین کلیدهای مولتی مدیائی دستگاه را ظاهر می سازد این کلیدهای چهارگانه که از ظاهری متفاوت نسبت به رقبای خانواده N95 خود برخوردار است کاملا مسطح و بدون برآمدگی طراحی شده اند و توسط سه جدا کننده پلاستیکی از یکدیگر تفکیک شده اند. گذشته از وظیفه معمول این چهار کلید در پلیر پخش موسیقی از آنها در گالری نمایش تصاویر نیز می توان استفاده کرده به گونه ای که دو کلید بالا و پائین برای ورود و خروج به زوم کاربرد داشته و دو کلید میانی عملیات اسلاید شو را کنترل می نمایند. همچنین از دو کلید میانی در منوی بازی های N-Gage نیز می توان استفاده کرد.

 

nokia_n85_007.jpg

 

سمت چپ دستگاه محل اسلات کارت حافظه می باشد که با پوششی پلاستیکی بطور کامل پوشانده می شود دیگر المان موجود در این بخش محل اتصال بند به دستگاه در بالاترین قسمت این سمت است. سمت راست دستگاه محل حضور دو اسپیکر استریوی گوشی در بالا و پائین است که شباهت فراوانی با N96 دارد دیگر موارد موجود در این بخش شامل Rocker تغییر صدای دستگاه همراه با اسلایدر قفل صفحه کلید و شاتر دو حالته دوربین در قسمت پائین می گردد. بالای گوشی محل حضور پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست، کلید نسبتا بزرگ Power و پورت Micro USB ست. در قسمت پائین گوشی نیز مطلقا المان مشخصی دیده نمی شود.

 

nokia_n85_008.jpg

 

پشت دستگاه یکی از جذابیت های اصلی N85 محسوب می گردد در اینجا از طراحی زیبا و جذابی استفاده شده که شباهت فراوانی با N81 دارد. چشمگیر ترین المان این قسمت هم همان دوربین سنتی نوکیا در دو سال گذشته یعنی 5 مگاپیکسلی کارل زایس همیشگی نوکیا ست که بلاخره و پس از مدتها غیبت بار دیگر یک کاور هوشمند را بروی خود می بیند. اعداد 2.8/5.45 نقش بسته در زیر دوربین به روشنی حاکی از آن است که باز هم همانند N96 از دوربینی ضعیف تر از N95 و N95 8G روبرو هستیم که این در حالیکه دیگر رقبای نوکیا چندین گوشی با دوربین 8 مگاپیکسل، با قابلیت هایی همچون کاور اتوماتیک، فلش زنون و فناوری تشخیص چهره را به بازار عرضه کرده اند، نمی تواند نکته مثبت فوق العاده ای قلمداد شود. استفاده از دو فلش LED بر بالای این قسمت نیز به بهبود این نگرش کمک چندانی نکرده است. با گشودن کاور باتری در این قسمت باتری BL-5K گوشی با ظرفیت 1200mAh پدیدار می شود که دقیقا همان نمونه ای ست که در N79 نیز دیده می شود. این باتری گذشته از زمان های 363 ساعت در حالت Stand-by و شش ساعت و پنجاه دقیقه در هنگام مکالمه در یک استفاده بسیار شدید به راحتی تا 3 روز دوام دارد که این موضوع گذشته از سیستم عامل بهینه و صفحه نمایش کم مصرف OLED آن به قابلیت جدید فعال سازی خودکار حالت Power-saving در هنگام اتمام شارژ باتری نیز ارتباط دارد در این حالت با کاهش شارژ باتری دستگاه روشنائی صفحه نمایش را در حداقل خود تنظیم می کند و در ابتدا هیچکدام از Application های دستگاه را متوقف نمی سازد اما هنگامی که شارژ دستگاه به کمترین میزان خود می رسد تمامی Application های گوشی کاملا از کار افتاده و تنها از قابلیت برقراری تماس در آن می توان استفاده کرد امری که مطمئنا در اینگونه لحظات از بالاترین درجه اهمیت برخوردار است. دوام این باتری در پخش مداوم موسیقی بیش از 29 ساعت، در فیلمبرداری بی وقفه در بالاترین رزولوشن تا 180 دقیقه، در پخش ویدئو تا 6 ساعت، در استفاده از GPS تا 4.5 ساعت، در استفاده از Wi-Fi تا 5 ساعت و بلاخره در منوی N-Gage تا 6 ساعت برآورد شده است که همگی کاملا رضایت بخش ارزیابی می گردند.

 

nokia_n85_009.jpg

 

سیستم عامل استفاده شده در  N85 نسخه بهبود یافته Symbian S60 ست که این بار به Feature Pack 2 مجهز گردیده است تغییرات اصلی موجود در این سیستم عامل بارها و بارها مورد بررسی قرار گرفته است اما مهمترین آنها همانطور که قبلا نیز به آن پرداخته ایم عبارتند از Task Manager کاملا تغییر یافته و بهینه شده، منوی Active Stand-by عمودی، افزوده شده کلیدهای Soft-Key به سه عدد، گالری با قابلیت تفکیک محتوائی عکس ها و امکان استفاده از خاصیت حساس به تماس کلید Navi Wheel در اکثر منوهاست که در بهبود تجربه استفاده از دستگاه کاملا تاثیر مثبت گذاشته است. پردازنده بکار گرفته شده در گوشی همان نمونه سنتی این کلاس یعنی پروسسور تک هسته ای ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز است که کم کم نوکیا می بایست در فکر تعویض آن با نمونه ای قویتر باشد عملکرد دستگاه در گشودن منوهای مختلف با آنکه بلافاصله و آنی نیست اما سریع و قابل قبول می باشد و تنها قسمتی که بطرز عجیبی در عملکرد آن تاخیر مشاهده می شود عملیات زوم در تصاویر است که بدون شک یکی از کندترین نمونه ها درمیان تمامی اسمارت فون های موجود در بازار محسوب می شود. میزان حافظه RAM گوشی نیز با آنکه در هیچ منبعی به آن اشاره ای نشده است اما به احتمال قوی حداکثر  128 مگابایت می باشد. حافظه داخلی گوشی رقمی در حدود 85 مگابایت است که به کمک کارت حافظه Micro SD موجود در جعبه محتویات دستگاه تا 8 گیگابایت افزایش یافته است. مقایسه عملکرد پردازنده گوشی با نمونه بکار گرفته شده در خانوادهN95 البته کمی بدور از انصاف است چرا که در N85 شتاب دهنده گرافیکی موجود در دو نمونه یاد شده (و همچنین در N82)، کاملا حذف گردیده است که این موضوع رتبه N85 را در تمامی تست های Benchmark، به شدت کاهش داده است و در تمامی موارد فاصله بسیار زیادی میان N85 وN95 دیده می شود

 

nokia_n85_010.jpg

 

منوی اصلی گوشی قابلیت انتخاب از میان چهار حالت ماتریسی 3×4، لیستی، V شکل و نعل اسبی را داشته و امکان تغییر سایز فونت به نمایش درآمده در منوهای مختلف را نیز برای کاربر به  همراه دارد. گردش اتوماتیک تصویر به لطف شتاب سنج داخلی دستگاه در اکثر منوهای گوشی دیده می شود و علاوه بر این با اسلاید کردن گوشی رو به پائین و نمایان شدن کلیدهای مولتی مدیائی، صفحه نمایش خود بخود به حالت افقی تغییر حالت می دهد. دفترچه تلفن بی نظیر اما تکراری گوشی هیچ حرف تازه ای برای گفتن ندارد و دقیقا همان نمونه ای ست که بارها و بارها در دیگر اسمارت فون های نوکیا مشاهده شده است در اینجا محدودیتی در تعداد اسامی وارد شده و میزان جزئیات اختصاص یافته برای هر شخص وجود نداشته و جستجو به مانند قبل از میان اسم و فامیل هر دو صورت می گیرد امکان اختصاص عکس، زنگ و ویدئوی دلخواه نیز در این قسمت وجود دارد. منوی اطلاعات تماس ها نیز هیچگونه تغییری نکرده است و در آن گذشته از ذخیره شده تا 20 تماس آخر در سه قسمت تماس های گرفته شده، تماس های دریافت شده و تماس های از دست رفته، کلیه ارتباطات گوشی در 30 روز گذشته به تفکیک به نمایش در می آیند. N85 در وظیفه اصلی خود یعنی در برقراری تماس کاملا موفق عمل میکند و صدای دریافتی و ارسالی توسط آن در هر دو سمت تماس کاملا شفاف و واضح است تنها نکته منفی در این قسمت صدای نسبتا کم خارج شده از اسپیکرهای اصلی دستگاه است جائیکه به هیچ عنوان نمی توان آن را با مدلی همچون N81مقایسه کرد و در کمال ناباوری صدای خارج شده از آن را با یک نمونه غیر حرفه ای در امر موسیقی یعنی E51 می توان برابر گرفت که این برای یک دستگاه مولتی مدیائی اصلا خبر جالبی محسوب نمی شود.

 

nokia_n85_011.jpg

 

پلیر پخش موسیقی دستگاه تغییر مشخصی را نسبت به قبل نشان نمی دهد در اینجا از همان نمونه آشنای همیشگی با مشخصات و قابلیت های استاندارد استفاده شده و محدوده فرمت های مورد پشتیبانی در آن همانند همیشه بسیار گسترده و فراوان است. از تغییرات معدود قابل ذکر در این قسمت می توان به افزایش محدوده فرکانسی اکولایزرهای استفاده شده در دستگاه اشاره کرد. داستان همیشگی چینش خودکار آهنگ ها تحت Playlist های متفاوت که در صورت عدم وجود فایل با پسوند .M3U به منهدم شدن آهنگ ها در فولدرهای مختلف این پلیر می انجامد در اینجا نیز دیده می شود. امکان انتقال محتوای درحال پخش از طریق فرستنده FM موجود در دستگاه از دیگر موارد شایسته توجه در این بخش به حساب می آید. کیفیت صدای خارج شده از اسپیکرهای استریوی گوشی بر خلاف میزان بلندی آنها در سطح کاملا قابل قبول و مطلوبی جای دارد. پلیر پخش ویدئوی دستگاه همراه با رادیوی FM موجود در آن از دیگر موارد استاندارد و بدون تغییر در N85 محسوب شده و نکته خاصی در آن ها به چشم نمی خورد.

 

nokia_n85_012.jpg

 

دوربین 5 مگاپیکسلی این مدل یکی از اصلی ترین مشخصات سخت افزاری آن را تشکیل می دهد این دوربین اتوفوکوس که نشان کارل زایس را نیز در کنار خود می بیند همانطور که گفته شد به حکم عدد و رقم نمونه ضعیف تری از خانواده N95 و N82 است.

 

nokia_n85_013.jpg

 

اینترفیس آشنای استفاده شده در گوشی همان نمونه ای ست که پیش از این در مدل های دیگری همچون N78 شاهد حضور آن بودیم در اینجا تنظیمات فراوانی از قبیل White Balance، تنظیمات میزان نوردهی، افکت های رنگی، تنظیمات ماکرو، حالات عکاسی، کنتراست، تنظیمات ISO و چندین و چند عنوان دیگر به چشم می خورد که به فرم ستونی ار آیکون ها در سمت راست صفحه نمایش جای گرفته اند. از قابلیت های شایسته تقدیر این قسمت می توان به امکان Geo-Tagging برای عکس ها و ویدئوهای گرفته شده توسط دوربین بوسیله گیرنده داخلی GPS اشاره کرد. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین اگر چه در سطح نسبتا رضایت بخشی قرار دارد اما به هیچ عنوان در حدی نیست که به برترین های کلاس 5 مگاپیکسلی نزدیک شود یکی از اصلی ترین دلائل این امر گذشته از تغییر لنز، به الگوریتم تصحیح نویز در ساختار دوربین باز می گردد جائیکه این امر خود عملا به افزایش نویز در بسیاری از محیط های نوری انجامیده است. دیگر نکته مهم در عکس های گرفته شده توسط این دوربین افزایش مصنوعی رنگ های موجود در تصاویر و یا اصطلاحا Oversaturated بودن آنهاست که با اینکه در نگاه اول در جذابیت تصاویر کاملا موفق عمل می کند اما در بسیاری از محیط های عکاسی مخصوصا در موارد با نور کم کاملا مصنوعی به نظر می رسد. در مقایسه رخ به رخ میان این دوربین با نمونه موجود در N79 با اینکه ظاهرا هر دو گوشی از یک سخت افزار در این قسمت استفاده کرده اند اما بدلیل استفاده از الگوریتم متفاوت آنالیز تصویر، در N79 با تصاویر بهتری روبرو می شویم. مقایسه میان N95 و N85 نیز که بدون هیچ شبهه ای کفه ترازو را به سمت N95 خم می کند. زمان مورد نیاز N85 از لحظه فشردن دکمه شاتر تا ذخیره کردن تصویر در صورت فعال بودن پیش نمایش 3 الی 4 ثانیه و در غیر اینصورت 1 الی 2 ثانیه است. فیلمبرداری این دوربین نیز بر طبق روال دیگر Cameraphone های نوکیا با رزولوشن VGA و با 30 فریم در ثانیه صورت گرفته و تصاویر با فرمت MPEG-4 ذخیره می گردد. تنظیمات موجود در بخش فیلمبرداری بر طبق انتظار بسیار کمتر از بخش عکاسی ست و شامل White Balance، افکت های رنگی و دو حالت اتوماتیک و Night Mode می گردد. از نکات مثبت این بخش امکان روشن نگاه داشتن هر دو فلش LED در هنگام فیلمبرداری و نور راهنمای فوکوس می باشد.

 

nokia_n85_014.jpg

 

یکی از قسمت های همیشگی تمامی اسمارت فون های موجود در بازار گیرنده داخلی GPS است امری که در N85 نیز طبعا دیده می شود. حساسیت GPS بکار گرفته شده در N85 اما در سطحی نیست که آن را با نمونه های مخصوص این کلاس همچون 6210Navigator مقایسه نمائیم زمان مورد نیاز برای برقراری اتصال با ماهواره در این قسمت رقمی در حدود 3 تا 5 دقیقه است که با نمونه ای همچون N78 نیز قابل قیاس نیست که البته بکار گبری قابلیت A-GPS می تواند کمی از این زمان بکاهد. اما گذشته از این GPS موجود در گوشی وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد و صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت آن نیز بر این تجربه موفق کاملا افزوده است. از موارد مثبت موجود در این بخش امکان استفاده رایگان از قابلیت راهنمای صوتی دستگاه در برنامه Nokia Maps به مدت 3 ماه است که پیش از این در مدل حرفه ای 6210Navigator نیز دیده شده بود.

یکی دیگر از جذابیت های موجود در N85 کنسول جدید از پیش نصب شده بازی های N-Gage است که به همراه آن 15 بازی از پیش نصب شده که البته همگی Trial هستند، ارائه گردیده است و به کاربر این اجازه داده شده است که با سریالی که به همراه گوشی ارائه شده است یکی از این بازی ها را بطور دلخواه به صورت Full Version در آورد.

راه های ارتباطی گوشی بر طبق انتظار لیست بسیار کامل و جامعی را تشکیل می دهد در اینجا از چهار فرکانس GSM همراه با دو ورژن مختلف از سه فرکانس HSDPA برای برقراری تماس استفاده می شود و ارتباطات پر سرعت نیز شامل هر چهار گزینه HSCSD، EDGE، GPRS و 3G می گردد. Wi-Fi با پشتیبانی از UPnP به همراه بلوتوث نسخه 2.0 با پروفایل A2DP گزینه های ارتباطی برد کوتاه را تشکیل داده و ارتباطات سیمی دستگاه نیز از طریق پورت Micro USB تامین می گردد.

 

nokia_n85_015.jpg

Nokia N85 گوشی پر امکاناتی ست که مطمئنا یکی از اصلی ترین مهره های نوکیا برای جایگزینی خانواده N95 در روزهای آینده خواهد بود و با توحه به حوزه قیمتی عاقلانه ای که برای آن در نظر گرفته شده است بدون شک یکی از پر فروش ترین های بازار در روزهای آینده را تشکیل می دهد. N85 مدت کوتاهی ست که با قیمتی در حدود 560 دلار به بازارهای جهانی عرضه شده است. این گوشی چند روزی ست که به ابران نیز وارد شده اما قیمت ادعا شده برای آن آنچنان بالاست که حتی فاصله فراوانی با N96 گرفته است و مطمئنا در روزهای آینده شاهد سقوط آزاد بی نظیری برای آن (درست همانند N96) خواهیم بود.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

42 دیدگاه

  1. به نظر من گوشی خیلی جالبیه سرعتش بالا است امکانات خوبی داره زیباست و علاوه بر این ها کیفیت مانیتورش زیاده به طور کلی از مدل های n81. n82.n79 خیلی بهتره

  2. اگه هنوز قلبتونو لازم دارید و به زندگی امیدوارید این گوشی رو نخرید جون مادرتون نخرید اینو واقعا جدی میگم من خریدم به یکسال نرسیده فروختمش و پشت دستمو داغ کشیدم که قبل از خرید گوشی سیستم عامل دار یه نگاهی هم به پردازندش بندازم بابا این n85 خیلی چیز گندی بوده من روزی سه چهار بار باطریشو در میاوردم از بس که هنگ میکرد صداشم که… همینو بگم که سونی اریکسون k300 صداش از این اعجوبه بیشتره خلاصه از ما گفتن بود

ارسال یک پاسخ