مووبل تایپ از الف تا ی (قسمت هشتم)

8
3198

بعد از تاخیر زمانی یکماهه از انتشار هفتمین قسمت از سری راهنمای عملی مووبل تایپ بار دیگر بازگشته ام تا گوشه دیگری از زیبایی های کار با این سیستم مدیریت محتوای بی نظیر را به دوستان علاقمند تقدیم کنم. در صورتی که دنبال کننده این سلسله مطالب بوده اید بار دیگر در ادامه مطلب با ما باشید.

در قسمت قبل توانستیم یک قالب ساده را طوری کدنویسی کنیم که به عنوان صفحه اول سایت و صفحه آرشیو تکی هر مطلب انجام وظیفه نماید. در این قسمت بیایید کمی به صفحه اول سایتمان بال و پر بدهیم. مثلا چطور است که اطلاعات مربوط به هر نوشته را در زیر خلاصه آن مطلب در صفحه اول نشان دهیم. این اطلاعات عبارت خواهند بود از: نام نویسنده٬ تاریخ انتشار و سرانجام دسته یا Category مطلب. دست بکار می شویم:
1- ابتدا قالب صفحه اصلی یعنی index.html را در دریم ویور باز می کنیم. همانطور که در شکل زیر می بینید ما با قسمتی که به رنگ آبی مشخص شده است سروکار داریم.

mt-guide-20.gif

(برای دیدن تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید)

 

2- قسمتی را که حاوی کدهای زیر است پیدا کنید:

<p><MTEntryBody><a href=”<MTEntryPermalink>”>More…</a></p>

و در خط پس از آن سه خط کد زیر را وارد کنید:

<p>Author:<MTEntryAuthor></p>
<p>Date:<MTEntryDate></p>
<p>Category:<MTEntryCategory></p>

خط اول نیاز به توضیح خاصی ندارد. چرا که به سادگی نام کاربری نویسنده را نمایش می دهد. فقط دقت کنید که این کد٬ نام کاربری (و نه اسم نویسنده) را نمایش می دهد. در صورتی که بخواهید اسم نویسنده را نمایش دهید (که معمولا هم همینطور است) باید از کد زیر به جای قبلی استفاده کنید:

<p>Author:<MTEntryAuthorNickname></p>

خط دوم کدها نشان دهنده تاریخ انتشار هر مطلب است. لازم به ذکر است که نمایش تاریخ می تواند به صورتهای مختلفی انجام شود. در صورتی که کد به صورت معمولی یعنی :

<p>Date:<MTEntryDate></p>

بکار رود تاریخ به صورت پیش فرض مووبل تایپ نمایش داده می شود (October 17, 2008 1:14 PM)
اما می توان به سادگی نحوه نمایش تاریخ را عوض کرد. برای این کار از فرمتهای زمان (Time Formats) استفاده می کنیم. به نمونه زیر توجه کنید:

<p>Date:<MTEntryDate format=”%Y.%m.%d”></p>

خروجی این کد٬ تاریخی شبیه به این خواهد بود:

Date:2008.10.16

برای دیدن لیستی از فرمتهای مختلف زمان به این صفحه مراجعه کنید.

و اما خط سوم کد٬ نمایش دهنده دسته یا Category مطلب است. اما این دسته بندی کجا انجام می شود؟ اگر از قسمت ششم به یاد داشته باشید هنگام نوشتن یک مطلب در قسمت مدیریت مووبل تایپ با عناصری مانند Title٬ Body و غیره سروکار داشتیم. اگر به تصویر زیر نگاه کنید می بینید که یکی از این قسمتها به دسته یا Category مطلب اختصاص دارد.

mt-guide-21.gif

(برای دیدن تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید)

 

برای استفاده از این قابلیت ابتدا لازم است برای مطالب قبلی خودمان دسته هایی بسازیم و هرکدام را به یک دسته منتصب کنیم.
برای اینکار از منوی مدیریت مووبل تایپ روی Manage و بعد Entries کلیک کنید. حالا روی لینک عنوان یکی از مطالب کلیک کنید و  وارد صفحه مربوط به آن مطلب شوید (شکل قبل)

در سمت راست صفحه زیر عنوان Categories روی Add new کلیک کنید. حالا اسم دلخواه خود را (در این مثال Computer) در جای خالی بنویسید و روی علامت بعلاوه (+)کلیک کنید. دسته ای به نام Computer ایجاد می شود و مووبل تایپ این مطلب را به آن دسته منتصب می کند. حالا روی Save کلیک کنید.
دقت کنید که در مووبل تایپ می توانید یک مطلب را به تعداد زیادی Category منتصب کنید. در این صورت یک دسته به عنوان دسته اصلی و بقیه دسته ها به عنوان دسته های فرعی شناخته می شوند.
برای کامل شدن این قسمت مطلب دوم را هم باز کنید و آن را به دسته جدیدی بنام Mobile منتصب کنید.

3- بیایید ببینیم حاصل اضافه کردن سه خط کد ابتدای این آموزش به صفحه index.html چه بوده است. برای اینکار در دریم ویور کلیه کدهای صفحه index.html را کپی کنید. حالا از مسیر

Design>Templates

به صفحه قالبها بروید و روی قالب index.html (که در قسمت ششم آن را با نام Home Page ساختیم) کلیک کنید.
4- کدهای کپی شده در مرحله 3 را در قسمت مربوطه Paste کنید و روی دکمه Save and Publish کلیک کنید.
5- نتیجه را در صفحه مربوطه مشاهده کنید. باید چیزی شبیه این شده باشد:

 

mt-guide-22.gif

(برای دیدن تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید)

 

6- همانطور که می بینید نام نویسنده٬ تاریخ انتشار و دسته مطلب به صورت زیر هم نشان داده شده اند. هرچند چگونگی حالت دادن به این قسمتها (با استفاده از CSS یا هر تکنیک دیگر) موضوع این آموزش نیست با این حال با تغییراتی کوچک در کدها می توان عجالتا سر و سامانی به ظاهر این قسمت داد:

<MTEntries>
<h3><MTEntryTitle></h3>
<p><MTEntryBody><a href=”<MTEntryPermalink>”>More…</a></p>
<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Author:</strong><MTEntryAuthorNickname></p>
<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Date:</strong><MTEntryDate format=”%Y.%m.%d”></p>
<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Category:</strong><MTEntryCategory></p>
<p style=”clear:both”></p>
</MTEntries>

خروجی جدید به صورت زیر خواهد بود:

 

mt-guide-23.gif

(برای دیدن تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید)

 

7- بیایید همین اطلاعات (یعنی نام نویسنده٬ تاریخ انتشار و دسته بندی مطلب) را در آرشیو تکی هر مطلب هم نشان دهیم. این کار بسیار راحت است. در دریم ویور و از فایل index.html تکه کد زیر را کپی کنید:

<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Author:</strong><MTEntryAuthorNickname></p>
<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Date:</strong><MTEntryDate format=”%Y.%m.%d”></p>
<p style=”float:left; margin-right:10px”><strong>Category:</strong><MTEntryCategory></p>
<p style=”clear:both”></p>

حالا فایل individual-entry.html را در دریم ویور باز کنید و تکه کد بالا را بلافاصله بعد از

<p><MTEntryMore></p>

اضافه کنید.
حالا مانند مرحله 3 به قسمت قالبها بروید و روی قالب Individual Entry کلیک کنید. در دریم ویور کل کدهای موجود در فایل individual-entry.html را کپی و در این قسمت Paste کنید و روی Save and Publish کلیک کنید.
8- تمام شد. از صفحه اول سایت به آرشیو تکی هر کدام از مطالب بروید (با کلیک روی لینک More در انتهای هر مطلب). تصویر زیر مشابه آن چیزی است که شما خواهید داشت.

 

(برای دیدن تصویر بزرگتر روی آن کلیک کنید)

 

امیدوارم از این آموزش هم استفاده برده باشید. در قسمتهای بعد با هم قابلیتهای کاربردی دیگری از دنیای مووبل تایپ را کشف و استفاده خواهیم کرد. با ما بمانید.

 

توجه: این سلسله مطالب به طور اختصاصی برای سایت writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطالب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

 

مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت اول) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت دوم) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت سوم) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت چهارم) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت پنجم) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت ششم) | مووبل تایپ: از الف تا ی (قسمت هفتم)

8 دیدگاه

  1. سلام
    من حدود یکساله که وبلاگ نویسی می کنم. با بلاگفای ایرانی شروع کردم و بزودی بخاطر محدودیتهای بیخودی سراغ سیستمهای دیگه رفتم تا اینکه وردپرس رو روی هاست شخصی نصب کردم و تا حالا دارم استفاده می کنم.
    تا الان هم تقریبا مشکلی با وردپرس نداشتم و خداوکیلی خیلی ساده و روونه. مووبل تایپ برام یه دینای پراز اسرار بود. اعتراف می کنم با نوشته های شما تونستم یه وبلاگ جدید باهاش راه اندازی کنم و خیلی هم بیراهه نگفتم اگه یه اسباب کشی از وردپرس به مووبل تایپ داشته باشم.
    از شما بخاطر قلم زیبا و نثر شیوا و روانتون تشکر می کنم و انتظار که کل آموزشتون رو بصورت فایل دریافت کنم. واقعا دست مریزاد.

  2. سلام محمد جان
    چشم سعی می کنم فایل PDF مطالب رو هم به زودی برای استفادتون بذارم.
    راستی سایتتون رو هم دیدم. انگار دارین قدم به قدم با من پیش می یاین. رلستش رو بخواید خیلی تحت تاثیر قرار گرفتم که می بینم این مطالب حداقل برای شما مورد استفاده بوده.
    چشم سعی می کنم زودتر قسمتهای بعد رو بنویسم.
    موفق باشی

  3. ممنون آقاي دکتر
    کارتون درسته. فقط اگه بصورت PDF بزاريد خيلي عالي ميشه.
    ان شاءالله هر چه زودتر قسمت بعد آماده بشه.

  4. wow یعنی قراره 32 قسمت داشته باشه؟خیلی خوبه ها اما من خیلی بیشتر از روند آپدیت ها عجله دارم!یادته قسمتای اول چقدر گیج بودم!هر مطلبتو 500 بار باید ازت می پرسیدم تا بتونم انجام بدم!!در هر صورت بسیار سپاس گذار

  5. حسین جان سلام
    همونطور که از اسم مطلب پیداست آموزش از الف تا ی مد نظر بوده. ما هنوز توی مرحله “ت” هستیم!اگه بخوام تخصصی تر بنویسم می شه مثل هزاران آموزش موردی دیگه ای که توی وب زیاده اما برای تازه کارها فایده ای نداره.
    البته اگه خیلی از خواننده ها نظرشون مثل شما باشه جریان طور دیگه ای می شه.
    موفق باشی.

  6. سلام دکتر جان ممنون این قسمتم خوندم خوب بود، یه مقداری کاربردی تر و سخت ترش بکنی بد نیستا!فکر نمی کنی خیلی ساده و پیش پا افتادس؟

  7. سلام
    باز هم دستمریزاد باز هم نوشته ای آموزنده روان و قابل فهم. زبان در تشکر از شما دکتر، الکن است .
    خداوند اجرتان دهاد .

ارسال یک پاسخ