Nokia X6 جامه واقعیت بر قامت یک رویا

36
14480

درست یک سال پیش در چنین روزهائی خبری هیجان انگیز و بی سابقه کل بازار موبایل را به خود معطوف نمود جائیکه اولین هوشمند S60 نوکیا با صفحه نمایش لمسی پای در عرصه وجود نهاد آن روزهای پر هیاهو که با فروش استثنائی این محصول تازه رسیده نیز همراه شد سرآغاز تغییرات بزرگی در محصولات نوکیا گردید که با اینکه تاخیرهای فراوان و طولانی مدت در تولید محصول دیگری در این کلاس راه را برای انتقادهای تند و تیز از این برند هموار نمود اما سرانجام با رفع مشکلات و کنار رفتن ابرهای نا امیدی محصولات تازه و انقلابی از این کلاس به نمایش گذاشته شدند که آینده درخشانی را پیش روی دوستدارن این رده قرار می دهد. یکی از پر سر و صداترین نمونه های معرفی شده در این بخش Nokia X6 نام دارد که در ادامه به بررسی کوتاهی از آن می پردازیم. با ما همراه شوید.

مدل و نام Nokia X6
ابعاد 13.8×51×111 میلی متر
وزن 122 گرم
صفحه نمایش 3.2 اینچ لمسی خازنی
640×360 پیکسل
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی ندارد+128MB RAM+32GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
پردازنده ARM11 با فرکانس 434 مگاهرتز
وضوح دوربین 5 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1320mAh

نزدیک به یک ماه پیش نوکیا در نمایشگاه تولیدات خود در اشتوتگارت سه محصول ویژه را به نمایش گذاشت که در آن میان بجز نسخه کوچک شده N97 دو نام کاملا جدید به چشم می خورد این دو نام که X3 و X6 نام داشتند اولین محصولات نوکیا با این نامگذاری به حساب می آمدند و از مدتها قبل در رابطه با آنها در سایت های مختلف صحبت می گردید. این دو مدل نه تنها از لحاظ نامگذاری به سری محبوب XpressMusic شباهت داشتند بلکه از لحاظ طراحی ظاهری نیز کاملا یادآور محصولات مختلف این کلاس می بودند و حتی رنگ های آبی و قرمز همیشگی این رده، برای این دو گوشی نیز بکار تکرار شده بود. این شباهت ها تا جائی ادامه پیدا کرد که بسیاری از منتقدان سری X را خلاصه شده سری XpressMusic و پایانی برای این نام نچندان ملموس و طولانی می پندارند؛ نظری که البته هنوز بطور رسمی تائید نشده است. جذابیت های این محصولات تازه البته تنها بعلت نام جدید آنها نبود و در این میان آنچه بیش از همه توجه کاربران و منتقدان را به خود جلب نمود و یک شبه نوکیا را دوباره به صدر اخبار جذاب دنیای موبایل باز گرداند مشخصات گرانقیمت ترین عضو این سه گانه یعنی X6 بود محصولی که با مشخصات پیشرفته و ظاهر متفاوت خود حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

 

nokia_x6_02.jpg

 

X6 در نگاه اول شباهت فراوانی با 5800 دارد ابعاد دستگاه 13.8×51×111 میلیمتر است که نسبت به 5800 تنها نزدیک به 1.7 میلیمتر باریک تر شده است. کاهش قطر و در نتیجه حجم دستگاه اما برخلاف انتظار تاثیر معکوسی در وزن گوشی داشته است جائیکه وزن دستگاه به 122 گرم رسیده که نسبت به 5800 نزدیک به 13 گرم افزایش نشان می دهد. اما از ابعاد و اندازه دستگاه که بگذریم بزرگترین تغییر در طراحی گوشی حذف گوشه های گرد و جایگزین کردن آنها با لبه های چهارگوش غیر متعارف است که در دو قسمت یعنی در بخش بالائی و پائینی شیب محسوسی را ایجاد کرده و از این لحاظ ظاهری ذوزنقه مانند به X6 بخشیده اند.

 

nokia_x6_03.jpg

 

نزدیک به سه چهارم بخش روئی را صفحه نمایش X6 پوشانده است این صفحه نمایش که در مواردی همچون فناوری TFT، ابعاد 3.2 اینچی، وضوح 640×360 پیکسلی و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ کاملا با صفحه نمایش بکار گرفته شده در 5800 یکسان است اما در این میان یک تفاوت بی نظیر و فوق العاده در آن دیده می شود که به جرات تابحال در هیچ اسمارت فون دیگری با نام نوکیا دیده نشده است جائیکه بلاخره نوکیا نیز به استفاده از تکنولوژی خازنی در ساخت صفحه نمایش روی آورده و صفحه نمایش حاضر در X6 با بهره گیری از فناوری خازنی نه تنها نمونه بسیار حساس تری در قیاس با مدل های مقاومتی همیشگی ست بلکه با امکان لمس چند نقطه ای امکانات کاملا جدیدتری را در این کلاس معرفی می نماید. نکته مهم دیگر در رابطه با این صفحه نمایش پشتیبانی آن از Handwriting Recognition یا نوشتن مستقیم بروی صفحه نمایش است که در مدل های خازنی بعلت عدم امکان استفاده از قلم و اجبار به استفاده از دست در اشاره به صفحه نمایش، معمولا دیده نمی شود. سطح روی صفحه نمایش را لایه شیشه ای ضد خشی پوشانده است که بخوبی از سطح حساس این قسمت محافظت می نماید. گردش اتوماتیک تصویر نیز به واسطه شتاب سنج داخلی دستگاه برای این قسمت در نظر گرفته شده است. بر بالای صفحه نمایش و بر طبق انتظار دو حسگر تنظیم نور و Proximity Sensor برای تطبیق نور با محیط اطراف و غیر فعال کردن صفحه نمایش در حین تماس و نزدیک کردن گوشی به صورت جای گرفته اند. اسپیکر برقراری تماس و دومین دوربین دستگاه از دیگر موارد مشهود در این بخش هستند. یک نکته ظریف در این قسمت که ارتباط مشهود سری X با مدل های پیشین XpressMusic را به نمایش می گذارد دکمه لمسی Media Key در گوشه سمت راست و بالای صفحه نمایش است که از کارکردی کاملا مشابه با نمونه موجود در 5800 برخوردار بوده و با لمس این کلید منوئی حاوی میانبرهای مولتی مدیائی و اینترنتی گشوده می شود. در زیر صفحه نمایش نیز سه کلید همیشگی برقراری و رد تماس همراه با میانبر ورود به منوی اصلی دیده می شوند.

 

nokia_x6_04.jpg

 

سمت چپ دستگاه همچون 5800 محل جایگذاری سیمکارت است که این بار نیز بدون درآوردن باتری امکان ورود و خروج سیمکارت از این قسمت وجود ندارد. یکی از غایبان بزرگ این بخش که در 5800جایگاه مشترکی را با محل ورود و خروج سیمکارت در سمت چپ و در زیر یک پوشش پلاستیکی اشغال می نمود، اسلات کارت حافظه Micro SD ست که در X6 بطور کامل حذف شده است. این موضوع البته با وجود حافظه داخلی 32 گیگابایتی گوشی کاملا قابل توجیه می باشد. المان های استاندارد حاضر در سمت راست شامل Rocker تنظیم صدا، اسلایدر قفل صفحه نمایش و بلاخره شاتر دوربین می شوند که همگی باریک و تا اندازه ای کوچک طراحی شده اند. جک 3.5 میلیمتری اتصال هدست در کنار پورت اتصالات سیمی Micro USB موارد حاضر در بخش بالائی را تشکیل می دهند و در پائین گوشی نیز بجز میکروفون و محلی برای اتصال بند نکته خاص دیگری به چشم نمی خورد.

 

nokia_x6_05.jpg

 

اما همه جذابیت X6 به بخش روئی آن مربوط نمی شود و پشت دستگاه نیز حاوی نکات برجسته ای ست. طراحی نقطه نقطه حاضر در دو بخش بالائی و پائینی این قسمت بار دیگر بر شباهت های X6 با سری XpressMusic تاکید می کند. برجسته ترین عضو قابل اشاره در این قسمت دوربین 5 مگاپیکسلی کارل زایس گوشی ست که بار دیگر از دو فلش LED برای نورافشانی استفاده می کند. نوشته های حک شده در زیر این دوربین بجز موارد معمول و همیشگی به میزان گشودگی دیافراگم اشاره دارد که عدد 3.7 ذکر شده برای حد پائین گشودگی دیافراگم  این قسمت تا بحال در هیچ Camera Phone دیگری از نوکیا دیده نشده است این رقم بدین معناست که حداقل میزان گشودگی دیافراگم که منجر به افزایش میدان دید نیز می شود در این دوربین افزایش یافته و بدین ترتیب میدان دید لنز دوربین به نسبت مدل هائی مثل N96 و N97 که به ترتیب از حد پائین دیافراگم 5.2 و 5.4 برخوردار بودند کمتر شده است. (توجه داشته باشید که این اعداد در حقیقت مخرج کسری با صورت یک هستند و بدین ترتیب هرچه عدد بزرگتر باشد کسر کوچکتر، دیافراگم بسته تر و میدان دید وسیع تر است). عدم وجود کاور برای این دوربین به علت طراحی خاص و کمبود فضا برای این قطعه کاملا قابل توجیه است. در رابطه با کیفیت و عملکرد این دوربین بعلت ارائه نشدن دستگاه به بازار نمی توان اظهار نظر درستی کرد اما اگر همه چیز به مانند قبل پیش برود و بار دیگر شاهد حضور نمونه پر اشکالی همچون 5800 نباشیم، احتمالا با دوربین با کیفیت و راضی کننده ای روبرو خواهیم بود. وضوح فیلمبرداری این دوربین نیز همانطور که با چشم بسته نیز می توان حدس زد VGA با 30 فریم در ثانیه است. از دیگر نکات جالب در این بخش انتقال اسپیکرهای استریوی دستگاه به نوار باریک جانبی در گوشه سمت راست است که با توجه با انحنای ملایم این قسمت و شیوه جایگذاری عمودی آنها امکان خفه شدن صدا در هنگام قرارگیری گوشی به پشت نیز تا حدود زیادی برطرف گردیده است.

 

nokia_x6_06.jpg

 

با کنار زدن کاور سرتاسری این قسمت که در بخش میانی جای گرفته است، باتری BL-5J گوشی با ظرفیت 1320mAh پدیدار می شود که دقیقا همان باتری حاضر در 5800 می باشد. زمان های کارکرد رسمی اعلام شده برای این باتری نیز شباهت کاملا نزدیکی به 5800 دارد جائیکه 401 ساعت در حالت Stand-by و تا 8 ساعت و 30 دقیقه در هنگام مکالمه می توان از این باتری انتظار تدام سرویس داشت. دوام این باتری در پخش مداوم موسیقی همچون 5800 در حدود 35 ساعت است.

با روشن کردن گوشی ظاهر همیشگی و استاندارد سیستم عامل سیمبین نسخه 5 که پیش از این در مدل های متعددی از نوکیا، سامسونگ و حالا سونی اریکسون نیز بکار گرفته شده است، پدیدار می گردد و در این میان تغییر خاص و ویژه ای دیده نمی شود. تنها نکته حائز اهمیت در بخش نرم افزاری به سرعت پاسخگوئی بسیار بالای صفحه نمایش خازنی باز می گردد که در گردش در میان منوها و سرعت تایپ در قسمت های مختلف تاثیر کاملا مشهودی دارد. مشخصات پردازشی و حافظه ای دستگاه تغییر خاصی را تجربه نکرده است در اینجا از همان پردازنده 434 مگاهرتزی ARM11 که پیش از این در مدل های متعددی از سری N بکار گرفته شده است استفاده شده و آنچه از ظواهر امر بر می آید نوکیا به این زودی ها حاضر به گنجاندن چیپ ست جداگانه گرافیکی در اسمارت فون های خود نیست و X6 نیز در این میان استثنا به حساب نمی آید. حافظه RAM گوشی 128 مگابایت است و حافظه داخلی آن نیز همانطور که قبلا گفتیم 32 گیگابایت در نظر گرفته شده است.

گزینه های ارتباطی دستگاه نیز بسیار کامل و مناسب است در اینجا از چهار فرکانس GSM و HSDPA در برقراری تماس پشتیبانی می شود و در ارتباطات پر سرعت تحت شبکه نیز می توان از هر چهار گزینه HSCSD، EDGE، GPRS و 3G تا سرعت 3.6Mbps استفاده نمود. Wi-Fi در کنار بلوتوث نسخه 2.0 وپورت اتصالات سیمی Micro USB دیگر گزینه های اتصال در X6 را تشکیل می دهند.

خروجی TV و ردیاب ماهواره ای GPS با بهره گیری از نرم افزار جدید Ovi Maps 3.0 از دیگر امکانات سخت افزاری حاضر در X6 به شمار می روند.

از موارد سخت افزاری X6 که بگذریم یکی از سرویس های پر طرفداری که قرار است برای این گوشی ارائه گردد و این روزها در رابطه با آن صحبت های زیادی می شود سرویس Come to Music است که البته قبل از این در مدل های دیگری همچون 5800، N96 و N97 نیز در کشورهای بخصوصی ارائه شده بود. این سرویس جذاب امکان دانلود گسترده و بدون محدودیت تراک های موسیقی را برای کاربران این گوشی های فراهم آورده و از این طریق تاکید مشخصی بر کاربری موسیقیائی دستگاه می نماید. ظاهرا قرار است به کاربران X6 حساب یک ساله قابل تمدیدی ارائه شود که در طی آن بصورت کاملا رایگان و از طریق تمامی امکانات ارتباطی گوشی (Wi-Fi، 3G، GPRS و یا حتی اتصال به کامپیوتر از طریق پورت USB) به دانلود موسیقی دلخواه خود بپردازند.

 

nokia_x6_07.jpg
Nokia X6 قرار است تا پایان سال جاری میلادی در دو رنگ مشکی قرمز و سفید آبی با قیمت نسبتا بالائی در حدود 459 یورو به بازارهای جهانی عرضه شود.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

36 دیدگاه

  1. سلام خدمت آقا آرش
    امکان نداره یه مطلب از این htc هم بنویسید؟ به خصوص این touch pro 2 .خیلی گوشی خوبیه.چرا تا حالا اصلا حرفی ازش نیست؟؟؟
    مطلب دیگه این که حقیقت داره i8910 سامسونگ قراره با پردازنده 1 گیگاهرتز ارائه بشه؟
    یا حق

  2. با سلام به دوستان و تشکر بابت توجه به سایت خودتان
    سورنا جان با شما موافقم و از این پس مطالب بیشتری در مورد برندهائی که اشاره فرمودید خواهیم داشت.
    ———————————————————-
    محمد رضا جان از اینکه رفع سوء تفاهم گردید خوشحالم
    در رابطه با تعداد مطالب اختصاص یافته به سایر برندها البته همانطور که در کامنت قبلی اشاره کردم به این شدیدی که شما فرمودید نبوده و اینطور نبوده که هر هفته سه مطلب به نوکیا یا سونی اختصاص یابد و دیگر برندها اصلا بررسی نگردند داستانی که در مورد مطالب غیر موبایلی نیز صحت داشته و نوشته شدن 12 مطلب در دوره زمانی که پیش از این به آن اشاره کردم خود شاهدی بر این ماجراست. اما در کل حرف شما را قبول دارم و در آینده مطالب غیر موبایلی و مطالب موبایلی مرتبط با سایر برندها را بیشتر در سایت خواهیم داشت.
    در مورد میزان فروش برند سونی در رده کنسول های بازی حرف شما کاملا صحیح است و جائیکه صحبت از عدد و رقم می شود نمی توان به سادگی به انکار پرداخت اما یک سوال کوچک در این زمینه از شما داشتم. شما به عنوان یک فرد با اطلاع در زمینه دیجیتال از فناوری به کار گرفته شده در ساختار کنسول های بازی معروف کاملا خبر دارید و مطمئنا می دانید که فناوری هفت هسته ای بکار گرفته شده در پردازنده PS3 بطور کلی یک سر و گردن از دیگر نمونه ها در این کلاس بالاتر بوده و اینکه دیگر برندها از فروش بالاتری برخوردارند همانطور که حدس زدن آن کاملا کار آسانی ست بطور تقریبا صد در صدی به مسئله قیمت بستگی دارد جائیکه Wii با قیمت کاملا مناسب خود به راحتی توانسته است به فروش بسیار بالائی دست یابد. علت اینکه در سایت عصر نوشتن به کنسول Wii (و تا حدودی XBox 360) نپرداختیم به دو دلیل عمده باز می گردد اول اینکه این کنسول در طول حیات خود تغییرات چندانی را به خود ندیده است و نسل اول این کنسول همچنان تفاوت چندانی با مدل های جدید آن ندارد و این با کنسول PS3 که تغییرات فراوانی را چه از لحاظ سخت افزاری و چه در رده قیمتی متحمل شده است قابل قیاس نیست. در رابطه با این نسخه Wii هم آنقدر مطلب در اینترنت موجود است که به نظرم نوشتن دوباره در رابطه با آن تا اندازه زیادی تکرار مکررات است. نکته دیگر در این زمینه به قیمت این دستگاه باز می گردد چرا که وقتی قیمت جهانی کنسول Wii بین 200 تا 250 دلار است اما در ایران به قیمتی نزدیک به 400 هزار تومان عرضه می گردد اصولا چرا باید کاربر ایرانی به دنبال این کنسول بوده و Wii برایش جذاب باشد؟ این در حالی ست که کنسول سونی با شبکه توزیع قانونی و حذف کانال قاچاق با اینکه از قیمت جهانی بالاتری نسبت به Wii (البته تا قبل از ارائه PS3 Slim) برخوردار است در ابران با قیمت پائین تری نسبت به Wii ارائه می گردد.
    در مورد راهنماهای خرید لپ تاپ خیلی مشتاقم این “با آب و تاب تعریف کردن از برند سونی” را در نوشته های من به من نشان دهید. این برای من بسیار جای تعجب دارد که خواننده قدیمی مثل شما با نوشته های من در این رده آشنا نیست. چرا که اگر حتی یکی از مطالب پنج گانه من در رابطه با نوت بوک ها را مطالعه کرده باشید متوجه می گردید که من همیشه به این نکته اشاره کرده ام که سونی به هیچ عنوان در رده های بالای فروش جهانی جای ندارد و این برندهای HP سپس Acer و سپس Dell و به تازگی Asus هستند که به ترتیب در رده های بالا جای گرفته اند. اینکه می بینید در این راهنماها از سونی یاد می گردد تنها و تنها به علت جایگاه این برند در میان کاربران ایرانی ست که این نیز تنها و تنها یک علت دارد آنهم ضربه خوردن های فراوان کاربران ایرانی از برندهای گمنام و بدون پشتیبانی ست که آنها را به انتخاب یک نام قابل اعتماد وا می دارد. البته اگر تنها فروش جهانی برندها را ملاکی برای کیفیت بپنداریم برند دوست داشتنی Apple نیز به علت تعداد محدود مدل ها و توزیع محدودتر از جایگاه چندان مناسبی برخوردار نیست هر چند که من با شما در کیفیت این برند هم نظرم. از دیدگاه من بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ها در دو برند HP و Acer جای دارد و Apple را نیز بسیار با کیفیت می دانم.
    در مورد برندهای دیگری همچون پاناسونیک یا فیلیپس که از آنها نام بردید بعلت محدودیت های این نام ها و تولید محدود آنها در چند گچت مشخص (همچون وسایل صوتی تصویری و دوربین برای پاناسونیک) نمی توان با استناد به کیفیت آنها حکم کلی در رابطه با کیفیتی دیگر برندها صادر کرد چرا که اصولا برندی مثل پاناسونیک در رده موبایل و یا حتی لپ تاپ حرف چندانی برای گفتن ندارد.
    در انتها به علت اینکه من در داخل کشور زندگی می کنم و مخاطبان من همین کاربران داخلی و ایرانی هستند برخلاف نظر شما نظر کاربر ایرانی مثل شما برای من از بالاترین درجه اهمیت برخوردار است.
    با تشکر آرش

  3. ممنون آرش جان از اینکه بالاخره نظرم پاپلیش کردین! گفته ی من مربوط به نوکیا و تاحدودی سونی از نوع نگارش اخبار و معرفی پر تعداد مدل های این دو نشئت گرفته بود! شما خودتون رو بگذارید جای من! این چند وقته هر دو- 3هفته یکبار سر به یک سایت بزنید و بعد ببینید که 3تا رویو از نوکیا و یکی از سونی به طور متناوب گذاشته بشه! خوب ولو اینکه شما در داخل متن رویو ایراد بگیرید از کار و یا هر چیز دیگری مربوط به اون محصول! اینکه شما فقط یک برند رو ببینید و تو برسی ها نقاط ضعف و قدرت اون برند رو در نظر بگیرید خودش بر حرف من صحه میذاره و این کاملا منطقیه! و اینکه اکثرمطالب اخیر در مورد موبایل باشه این خود دلیلی شد تا من بگم نامشو به عصر موبایل تغییر بدید! در مورد نویسندگان همونطور که گفتم من از سیاست سایت خبر نداشتم! و جون قدیما میدیدم که علاوه بر شما سایر دوستان هم پست میدادند این شد که اون برداشت رو بکنم مگرنه من خدای نکرده منظورم هیچ وقت جسارت به شما دوست عزیز نبود! امیدوارم این توضیحمو در نظر بگیرید! و خوب همونطورکه شما گفتین کم لطفی از سایر نویسندگانه که سایت رو به امان خدا رها کردند! که امیدوارم با فعالیت دوباره ی آنها بازم این سایت مثل گذشته رونق بگیره! در مورد برندها اگر قصد دارین همچنان اسمارت فون های تمام لمسی رو معرفی کنید من فکر میکنم نمونه های معرفی شده از سوی سامسونگ،ال جی،اچ تی سی و حتی برند محبوب بلک بری که میدونم تو ایران خیلیا حتی اسمشو نشنیدند از نوکیا که به کرات اینجا معرفی میشه همگی مدل های قدرتمندتری دارند و فروش بالاتر اسمارت فون های تمام لمسی از این برندها خود دلیلی بر این مدعاست! و در مورد سونی که در 2 پست قبل ازش به عنوان غول بازی یاد کردید! این که سونی درکل یکی از غول های الکترونیکی ژاپن محسوب میشه درست! اما در زمینه ی بازی فروش جهانی زتبه ی اول رو به نیتندو و رتبه ی دوم رو به مایکروسافت با ایکس باکسش داده و رتبه ی سوم رو به سونی! چقدر در مورد نیتندو(غول واقعی دنیای بازی) مطلب گذاشتین؟! خوشبختانه به ایران هم وارد شده و دیگه نمیشه گفت مردم باش آشنایی ندارند! تو پست لپتاپها که چند وقت پیش گذاشتین همچین با آب و تاب از سونی نام بردید که هرکی ندونه فکر میکنه چه خبره؟ این که سونی تو ایران در رده ی لپ تاپها جزو پرفروش ترین هاست ضعف اطلاعات مردم رو میرسونه نه کیفیت سونی رو! من خودم با سه مدل وایو از نزدیک کار کردم! و بعد هم با دل و حتی اپل! چیزی که راجب وایو میتونم بگم فقط همینه: طراحی قابل قبول و گران! انصافا وایو از لحاظ کیفیت برتری نسبت به دل و حتی اچ پی نداره! این تصور غلط مردم ایرانه! مطمئن باش اگه سونی پریز برق هم تولید کنه میشه رتبه ی اول تو ایران! اینو بدونید تنها برندی که ارزش پرداخت بالاتر رو در زمینه ی لپتاپ ها داره اپله! اونم خودتون میدونید طراحی،سیستم عامل و امکاناتش و کلا تمام چیزهاش متفاوته با تمام برندها!
    البته اینو بگم یک زمانی میگفتن سونی طراحی و ال سی دی بهتری نسبت به سایر برندها داره(اپل رو در نظر نگیرید) ولی الان مدل های پیشرفته ی اچ پی، دل،ایسر و حتی برندی مانند اسوس نه تنها چیزی کمتر نداره بلکه اتفاقا حرف های زیادی هم برای گفتن دارند! البته فروش جهانی لپتاپ خود تمام حرف های منو ثابت میکنه! خودتون رده بندی رو میدونید دیگه لازم نیست بگم رتبه ی سونی هفتم یا هشتمه! و در مورد یکسری برندها در حوزه ی محصولات دیجیتال من نام سه برند پاناسونیک ، کانن و فیلیپس رو میارم که هر سه از لحاظ کیفیت از سونی و محصولاتش برترند! البته سه برند در دنیا بیشتر نیستند که سبد تولید محصولات دیجیتالیشون کامله! (پاناسونیک،سونی و سامسونگ) البته جی وی سی و فیلیپس رو هم میشه اضافه کرد رولی اون سه تا که گفته شده حضور بیشتری دارند! به خصوص پاناسونیک که همونطور که خودتون میدونید بزرگترین غول الکتریکی ژاپنه (تازه با توجه به خرید غول دیگر ژاپنی یعنی سانیو بزرگتر هم شده) پاناسونیک به صورت OEM برای شرکتهای مختلف و همچنین اکثر قطعات شرکت خودش رو خود تولید میکنه ولی سونی نه اکثر قطعات رو از شرکت های مشابه میخره و این خود یکی از دلایل قیمت بالاتر اکثر محصولات(نه همه قطعات) نسبت به پاناسونیکه! و من خودم با توجه به اینکه یک عاشق فناوری های جدید و یک گیک محسوب میشم و رخ به رخ خیلی از چیزهایی که در این حوزه از سیستم های صوتی تا دوربین های عکاسی و فیلمبرداری رو مقایسه کردم قاطعانه میگم که پاناسونیک فقط بزرگترین نیست بلکه بهترین هم هست! البته در حوزه ی عمومی محصولات دیجیتالی نه سری های فوق حرفه ای که دیگه اونجا جای برندهایی نظیر دنون،پایونییر سنهایزر،جی بی ال و… است که خوب دیگه اونجا قیمت ها سر به فلک میکشه! البته برای فهمیدن بهترین برندها من هیچ وقت به بازار ایران که تبلیغات باعث فروش بیشتر و دلایل فردی که سامسونگ و سونی رو پرفروش ترین ها کرده نمیکنم! بلکه به سایت هایی نظیر
    Cnet و Dpreview و… سر میزنم و هیچ وقت نظز مردم ایران برام ملاک نیست! موفق باشید.

  4. اقا ارش سلام مجدد …
    قبول دارم که طرز نگاه مخاطبین ما جوری هستش که اگه فردا نقد و بررسی از ال جی بزارین باز طرفداران برندهای دیگه میان و به شما ایراد میگیرن .. اما اگر یه نگاه منصفانه به دوربرمون داشته باشیم .. تنوع مدل و ابتکارات جدیدی که در برند سامسونگ در سال 2009 بوجود امد گواهی دهنده صحبتایی هستش که بنده میکنم… زمانی که مخاطب به سایتهای معرفی گوشی میره کاملا این مسئله براش جا میفته …و اگر شما به انصاف معتقید واقعا نیازی نیس به حرفهای مخاطبینتون عمل کنید کافیست به سایتی مثل gsmarena برید و ببینید ایا 2 مدل از سامسونگ و 7 مدل از نوکیا جانب انصاف درش رعایت شده یا نه …
    موفق باشید و پایدار

  5. با سلام
    محمدرضای عزیز ببخشید که پابلیش کامنت شما بعلت عدم حضور من اندکی طولانی شد. از اینکه نظر خود را در مورد سایت خودتان بیان کردید بسیار متشکرم در پاسخ به مواردی که مطرح کردید لازم است چند نکته را متذکر شوم نخست در رابطه با اینکه اندکی با بی مهری عصر نوشتن را عصر موبایل نامیدید باید یادآور شوم که در همین ماه گذشته مطالب دیگری غیر از موبایل (همچون نقد پلی استیشن جدید، راهنمای خرید لپ تاپ و نت بوک، نقد PSP و…) در سایت قرار گرفت و این موضوع چیزی نیست که بشود انکار کرد. برای اثبات این موضوع و رد نظر شما در مورد یک جانبه بودن سایت و به قول شما “فقط پرداختن به برندهای نوکیا و سونی” توجه شما را به یک آمارگیری ساده از سایت عصر نوشتن جلب می کنم. در دوره 10 ماه از ابتدای سال 2009 تا به امروز مطالب نوشته شده در سایت و بخش موبایل به این برندها اختصاص یافته است برند نوکیا 7 نقد، برند سونی اریکسون 4 نقد، برند سامسونگ 2 نقد، برند ال جی 4 نقد، برند HTC سه نقد و آیفون یک نقد داشته اند دقت کنید که با اعداد چندان ناجوانمردانه ای برای سایر برندها روبرو نیستیم در ضمن نکته جالب تر در این میان نوشته شده 12 مطلب غیر موبایلی در این دوره است که رویه تنها موبایلی نبودن سایت را بخوبی نشان می دهد. در مورد این “هر دو طرف قسمت بالائی سایت نام دو برند نوکیا و سونی حک شده” من واقعا متوجه این قسمت که شما می فرمائید نمی شوم لطفا توضیح بیشتری بدهید. در مورد بخش نویسندگان این به کم کاری و کم لطفی دیگر نویسندگان یا مشغله های آنان باز می گردد اگر شما علاقه ای به نوشته های من ندارید مشکل از من نیست و اگر من هم در سایت ننویسم مطمئن باشید در عرض یکی دو ماه عصر نوشتن به متروکه ای تبدیل می شود. در ضمن تصور نکنید که این سایت یک مجموعه متمرکز با دفتری پر از نویسندگان، هیئت تحریره و مثلا شورای تصمیم گیری ست؛ نه دوست عزیز این یک سایت مستقل است که از هر نویسنده ای برای نوشتن آرای خود دعوت میکند و اینکه در جامعه خوانندگان و حتی وب لاگ نویسان ایرانی اصولا چیزی به اسم تولید محتوا وجود ندارد و همگی به کپی کردن عادت کرده ایم نیز باز به گردن من نیست و اینکه من می نویسم دلیل آن نیست که من دیکتاتوری بی منطقم که به دیگران اجازه نوشتن نمی دهم شما بنویسید من قول می دهم بلافاصله در سایت قرار بگیرد. در مورد اینکه نقد های من یک طرفه و به نفع برندهائی مثل نوکیا و سونی ست فکر می کنم در حال حاضر بسیاری دیگر از افراد هستند که نظری مخالف نظر شما دارند و به شدت و با حرارت مثلا معتقدند من اشکال های ناواردی به برندی مثل نوکیا دارم نمونه این موارد که گه گاهی با جملات تندی هم همراه شده را در نقد Nokia N86 که حتی به عنوان انتخاب شده برای آن یعنی “هیاهو برای هیچ” و یا در نقد 5730 با عنوان “اسباب بازی گرانقیمت” می توانید مشاهده کنید. در مورد برندهای جدیدی که من علاقه ای به آنها ندارم و به قول شما از “سوگلی های من” هم بهترند دوست دارم بیشتر بدانم خوشحال می شوم به چندتائی از آنها اشاره کنید. اندکی انصاف هم چیز خوبی ست.
    با تشکر آرش

  6. سلام خدمت آقای آرش
    مانند همیشه رویو قابل انتظاری از شما شاهد بودیم!
    و اما راجب سایت عصر نوشتن! به نظرمن این نام باید
    به عصر موبایل تغییر نام پیدا کنه و در ضمن در هر دو
    طرف قسمت بالایی سایت نام دو برند مورد علاقه ی شما یعنی نوکیا و سونی حک بشه و در توضیحی این نکته را هایلایت کنید که معرفی جدیدترین محصولات
    نوکیا و سونی! اما این تغییرات کافی نیست! قسمت نویسندگان این سایت هم لازمه ویرایش بشه و نام تمامی نویسندگان حذف و فقط اسم شما باقی بمونه!
    من شاید دو ساله که با سایت شما آشنا هستم و خوب
    قبلا از نویسندگان دیگر سایت نظیر دکتر ریتالین و سایر
    دوستانتان مطالب جالبی گذاشته میشد ولی مدت زیادیه که سایت کاملا یک طرفه و نشانگر دو برند محبوب
    شما یعنی سونی و نوکیا شده که به نظرم این دیگه مانند کار خوب در گذشته ی سایت نیست! البته من از
    سیاست سایت شما با خبر نیستم! شاید کلا این سایت
    روی دوش شما گذاشته شده ولی رویوهای پیاپی اون هم اکثرا موبایل! و بعضی اوقات محصولات سونی!
    باعث شده یک کاربر همیشگی سایت شما نظر خوبی
    نسبت به ساییتتون دیگه نداشته باشه! یه جورایی از
    انصاف بدوره تبلیغ یک طرفه ی سونی و نوکیا! در حالی
    که بسیاری از برندها وجود داره که اختلاف زیادی با این
    دوتا برند سوگلی شما داره و رویو و نقدی ازش نمیشه!
    خوشحال میشم پاسخ شمارو بدونم. با تشکر

  7. با سلام به آرش خان گل
    آقا دیدی گفتم این نوکیا هم بیکار ننشسته
    گفتم پشت پرده یه خبرهایی هست!
    ولی به شخصه بگم با یکی دوتا گوشی جدید از نوکیا راضی نمیشم…..سامسونگ داره روزانه گوشی معرفی میکنه….(من موندم کسی که میخواد سامسونگ بخره چه جوری گوشی مورد نظرشو پیدا میکنه!!…در حالیکه سونی و نوکیا هر 2 ماه 2 یا 3 گوشی معرفی میکنن)
    در هر حال من n81 8gb رو فعلا نگه میدارم تا ببینم چی میشه….آخه میخواستم به Aino تبدیلش کنم که سر و کله ی این آقا زاده پیدا شد.
    ممنون از preview

  8. سلام.آيا مي ان برنامه يا بازي يا كتاب روي گوشي هاي NEC نصب كرد.چون از جاوا پشتيباني نمي كنند.
    اگر بله.از چه برنامه هايي مي توان استفاده كرد
    و اين برنامه ها رو از چه سايتي مي توان گير آورد؟

  9. با سلام به دوستان
    حمید جان در مورد تکنولوژی تشخیص دسخط مشکل اصلی در بزرگ بودن انگشت و عدم توانائی نرم افزاری سیستم عامل در دنبال نمودن حرکت دست در هنگام نوشتن کاراکتر بروی صفحه نمایش بود که با بزرگ شدن صفحه نمایش ها و تغییر تکنولوژی تشخیص این حالت توسط گوشی این مشکل در نمونه های پشرفته تا حدود زیادی برطرف شده است. نکته جالب دیگر که مطمئنا دانستن آن خالی از لطف نیست آمدن یک نوع قلم خاص برای صفحه نمایش های خازنی ست که حالت جسم هادی و انگشت را شبیه سازی می کند و نمونه مخصوص iPhone آن (که البته احتمالا با دیگر نمونه ها نیز مشکلی نخواهد داشت) با قیمت مناسب در بازار حضور دارد.
    —————————————————-
    massoud جان گوشی HTC HD2 تازه همین یکی دو هفته پیش معرفی شده است و واقعا در حال حاضر بجز مشخصات سخت افزاری که بطور رسمی معرفی شده است هیچ اطلاعات دیگری از این گوشی در دست نیست اما بروی چشم به محض در دسترس قرار گرفتن این گوشی برای سایت های تست کننده مقاله کاملی نیز در این مورد خواهیم داشت.
    —————————————————-
    سورنا جان حق با شماست و این روزها زیاد به نوکیا پرداختیم البته مدل های مورد بررسی نیز هر کدام واجد یک نکته خاص بوده اند که نیازمند بررسی می بودند. به زودی بررسی کاملی از مدل های در دسترس سایر برندها خواهیم داشت. از این که به سایت خود اهمیت می دهید متشکرم
    —————————————————–
    ali racer عزیز در ماهی که گذشت به شدت در گیر چندین کار متفاوت از جمله چندین و چند مقاله سفارشی بودم و به همین علت نتوانستم به دیجیتال مینیمال بپردازم. امروز دوباره این سایت را آپدیت کردم. در مورد کامنت ها هم من هم اکنون چک کردم و مشکلی نبود لطفا اگر مشکلی است مطرح نمائید.
    باتشکر

  10. سلام آرش جان و ممنون بابت رویو
    یه موزیک فون از نوکیا که نوکیا طی اقدامی هوشمندانه اعلام کرده نسخه 16 گیگش هم بعد از 32 گیگ وارد بازار میشه
    راستی
    چرا دیجیتال مینیمال رو آپ نمی کنی ؟
    تو قسمت نظرات هم نمیشه کامنت گذاشت
    موفق باشی

  11. سلام صفحه اول رو که نگاه کردم یه مسئله منو به طرف خودش جلب کرد .. اینکه چرا همش ریویو گوشی های نوکیا هستش با اینکه فناوری جدید یا چیز عجیبی هم نیستن … ممنون … مثلا ساسمونگ h1 یا m1 زده که خیلی مشتاقیم ریویو شمارو ببینیم .. یا b7610 و b7620 … و htc hd 2و اینچنین گوشی هایی .. خواهشی که دارم صفحه اول رو پر نوکیا نکنید جانب انصاف رو هم رعایت کنید … امنیا 2 b7300 همه اینها گوشیهایی هستن که بیشتر از بقیه مستحق ریویو هستن

  12. با سلام و خسته نباشید خدمت آرش عزیز:
    من خیلی وقته که از خوانندگان سایت شما هستم و همیشه از اون استفاده می کنم ،بی تعارف بگم، این بررسی هم مثل بررسی های قبلی کامل و بی طرفانه بود ، فقط یه خواهش از شما داشتم، اینکه هرچه سریع تر یه بررسی هم واسه گوشی HTC HD2 بذارین چون واقعا ارزششو داره و من منتظر دیدن این مقاله هستم و می خوام نظر شما رو هم بدونم، با تشکر

  13. سلام:
    آرش جان یه سوال خواهشا با اینکه سرت شلوغه جواب بده.
    همون طور که قبلا هم تو مقاله مختص بررسی صفحات لمسی نوشته بودی در نوع خازنی استفاده از قلم های عادی نمی شه کرد و فقط باید جسم هادی استفاده کرد چه طور این گوشی ویه نمونه از سامسونگ که سیستم آندروید داره این امکان تشخیص دست خط برای صفحه خازنی پیش بینی کردند؟
    ممنون
    حالا نظرم راجع به X6
    من به شخصه فکر میکنم استقبال فوق العاده ای ازاین گوشی بشه ولی به شرطی که قیمت مناسبی داشته باشه و دیگه زمان برتری کامل یک برند تموم شده الان این نمونه در نوع خودش کامل ترینه و شاید Satio رو بشه نمونه کاملتری دونست که باز هم از نظر نوع رابط کابری نمی شه هنوز تصمیمی گرفت و من اگر این امکان تشخیص دست خط رو مطمئن بشم که این گوشی داره بعد 2 سال استفاده از W960 مطمئنا انتخاب بعدی من X6 هست چون واقعا دل کندن از W960 نیاز به یک گوشی خوب مثل این گوشی داره.
    باز هم تشکر برای مقالات خوب وعالی شما

  14. با سلام
    علی جان مطلب نسبتا کاملی از Satio را در اینجا پیدا می کنید. در رابطه با سوختن ال سی دی 5800 واقعا تظر خاصی ندارم و هنوز به این مورد برنخورده ام در کل بهتر است گوشی با گارانتی معتبر تهیه شود تا در صورت برخورد با چنین موضوعی ضرر مالی متوجه خریدار نباشد. در مورد انتخاب میان E71، E75 یا نگه داری 5800 باید گفت که اصولا این سه گوشی تفاوت های خاص و مشخصی با هم دارد که اگر مسئله صفحه نمایش را به کنار بگذاریم اصلی ترین این اختلاف ها به سیستم عامل های متفاوت آنها که هر کدام نسخه خاصی از Symbian S60 است باز می گردد. جائیکه E71 نسخه 9.2 و E75 نسخه FP2 و درنهایت 5800 ورژن 5 این سیستم عامل را استفاده می کنند که از این لحاظ دو ورژن اول در مسئله ای به نام وفور برنامه از نسخه لمسی موفق تر می باشند که این بیش از همه به قدمت بیشتر این دو سیستم عامل باز می گردد.در کل به نظر من E75 انتخاب بهتری در این گروه است چرا که هم سیستم عامل جدید و پر برنامه ای دارد، هم از قیمت نسبتا مناسبی برخوردار می باشد و از همه مهمتر به صفحه کلید QWERTY مجهز است که برای نوع کاربری شما که به فایل های آفیس نیز مربوط می شود نزدیک تر می باشد. در رابطه با نگه داری گوشی لمسی هم باید فقط اندکی بیشتر مواظب برخورد با دستگاه و ضربه های احتمالی باشید و استفاده از کیف چرمی و برخورد ملایم میتواند دستگاه را تا مدتها بدون مشکل حفظ نماید.
    با تشکر

  15. سلام من علي هستم مدت زيادي هست كه سايت شما را بازديد مي كنم
    لطفا در مورد ساتيو هم بنويسيد
    يك سوال دارم
    من 5800 دارم متاسفانه ال سي دي اون سوخت من يكي ددو نفر ديگه هم رو مي شناختم كه اين جور شده مثل اين كه شايعه
    مي خواستم از تون بپرسم و مشاوره بگيرم كه به نظرتون اي 71 يا 75 چه جوريه
    ايا من اگر اين گوشي مو بفروشم و سري اي بگبرم ضرر نمي كنم
    در صمن بگم كه برام افيس مهم هست
    يا اين كه همين گوشي رو نگه دارم چون مي گن كه نگه دراي از گوشي لمسي مشكل هست و بايد خيلي مواظب بود
    اگر جواب اين حقير رو بديد متشكر مي شوم

  16. با سلام به دوستان
    علی جان البته بهتر است ابتدا رده های مختلف گوشی های موبایل را بشناسیم سپس در این مورد اظهار نظر کنیم. گوشی معرفی شده در بالا به رده اسمارت فون با صفحه نمایش لمسی باز می گردد در حالیکه مدل های متعدد HTC به رده PDA ها با سیستم عامل های گوگل آندروید و ویندوز موبایل تعلق دارند و مقایسه این دو اصولا کار اشتباهی ست.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ