تا بحال به این فکر کرده اید که چه خوب می شد اگر میتوانستید بدون هیچ دغدغه ای نشنوید !!! البته منظورم این نیست که دیگر نشنوید منظور این است که صداهای مزاحم را نشنوید و این به نظر من بهترین خصوصیت یک پلیر است. درجاهائی که صداهای اطراف بروی اعصاب آدم رژه میروند بهترین راه فرار کردن از این وضعیت است.
ام پی تری پلیرها چندین دسته هستند، از پلیرهای هارد دار با قابلیت پخش تصویر بگیر تا ام پی تری پلیرهای کوچک تحت حافظه فلش صوتی ، و بالطبع هرکدام دارای مزایا و معایب مخصوص خود هستند. در چندین قسمت مطالب پیش رو سعی داریم به مقایسه این موارد و نتیجه گیری درمورد خرید هرکدام بپردازیم.
ام پی تری پلیرها را به چندین صورت می توان تقسیم بندی کرد :
1- از نظر قابلیتهای پخش :
در اینجا، نخست می بایست منظورمان را از قابلیت پخش مشخص کنیم . اگر کمی به عقب برگردیم یعنی به دوران نوارهای محبوب کاست، و تکنولوژی که در آن دوران برای ضبط محتوا برروی این کاست ها استفاده می شد را بررسی کنیم می بینیم که در این مورد ابتدا نوار از جنس خاصی که حساسیت مشخصی داشت ساخته می شد سپس توسط یک ضبط کننده که در این مورد میتوانست ” دک ” یا همین ضبط صوتهای معمولی باشد آهنگ به اصطلاح بر روی این قطعه چیده می شد تا با عبور این قطعات چیده شده از زیر ” هد ” این تغییرات ، حس شده متناسب با آن صدا تولید گردد.
ولی حالا از آن دوران خیلی گذشته است ( البته در مورد ایران نه تنها خیلی نگذشته بلکه هنوز هم از موسیقی دیجیتالی رواج بیشتری دارد ) و امروزه موسیقی بصورت باصطلاح آنالوگ تولید نمیگردد و تمامی زیر و بم های موسیقی تبدیل به صفر ویک شده است . در این میان برای شناسائی این صفر و یک ها هر شرکت بزرگی پایه گذار یک روش شناسائیست که این روش ها به “فرمت” معروف است . حال در میان این فرمت ها بعضی کیفیت را فدای حجم پائین کرده اند و بعضی دیگر برعکس . دراین میان بعضی نیز جانب میانه را رعایت کرده و صداو حجم قابل قبولی دارند. فرمت ام پی تری(mp3) از این قاعده پیروی می کند و محبوبیت این فرمت تا جائی پیش رفته است که دستگاههای پرتابل پخش موسیقی دیجیتالی را به نام” ام پی تری پلیر” می شناسند.
گذشته از این فرمت متداول، فرمت های دیگری نیز وجود دارند که هر کدام دارای خصوصیات خاص خود هستند و آنچه مشخص است این است که هرچه یک پلیر از فرمت های بیشتری پشتیبانی کند دارای قدرت مانور بیشتر و طبعا دارای هواخواه بیشتری است . در زیر فرمتهائی که یک پلیر قابل قبول می بایست آنها راپشتیبانی کند آورده ام :
فرمت های صوتی :
Mp3 ،Wma،Wav،OGG
فرمتهای تصویری :
MPEG 1،2،4 ،DivX ، ASF، XviD، JPEG
(ادامه دارد)
قسمت دوم | قسمت سوم | قسمت چهارم | قسمت پنجم | قسمت آخر
ام پی تری من حجمش نصف شده لطفا كمكن كنید.
سلام . متاسفانه یاهو بیشتر ایمیل های گوگل رو به بالك میل می فرسته. Bulk Mail خودتون رو چك كنید.
با سلام و خسته نباشید به شما . من هیچ ( ایمیلی ) از شما دریافت نكردم . متشكرم
سلام شالیز جان. لطفا ایمیل خودتون رو چك كنید. براتون توی ایمیل توضیح دادم چی كار كنید.
موفق باشی.
سلام و خسته نباشید . من 1 سری مطالب جالب دارم كه به صلاحدید خودتون می خواهم براتون ارسال كنم ولی هر چی گشتم نمی دونم كجا تایپ و ارسال كنم ؟