Samsung U900 Soul فرار بسوی آینده

44
6700

یکی از پر بارترین غرفه های نمایشگاه بارسلونای امسال، به سامسونگ و محصولات هیجان انگیزش اختصاص داشت که در جمع تمامی مدلهای معرفی شده در این فستیوال، U900 Soul همچون تک ستاره ای می درخشید محصولی که با بسط دادن ایده هیجان انگیز D-Pad هوشمند و بهره گیری از مشخصات بالا سعی در جذب هرچه بیشتر مخاطبان امروزی دارد. با ما در بررسی این محصول زیبا که به تازه گی زمزمه هایی مبنی بر حضور آن در ایران نیز شنیده می شود، همراه شوید.

مدل و نام Samsung U900 Soul
ابعاد 12.9×49.5×105 میلی متر
وزن 112 گرم
صفحه نمایش 2.2 اینچ
320×240 پیکسل
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن قادر به ذخیره تا 1000 اسم
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+ 128 MB
ارتباطات GSM سه بانده+GPRS +EDGE+ 3G +Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده ندارد
وضوح دوربین 5 مگاپیکسل با قابلیت فوکوس اتوماتیک
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 800mAh

به نظر می رسد سامسونگ نقشی را که در سالهای نچندان دور توسط موتورولا ایفا می گردید یعنی ایده دادن به سایر سازندگان را به خوبی اجرا می کند تا جائی که ایده های نو و طرح های بدیعی که سامسونگ این روزها در گوشی های خود به کار می برد کم کم در میان دیگر سازندگان نیز تکرار می گردد. محصولات معرفی شده این شرکت برای امسال همگی واجد نوآوری، ابتکار و امکانات متناسب با کلاس خود بودند و در این میان سری بسیار موفق U که پیش از این با محصولات فوق العاده ای همچون U100، U600 و U700 بازار را به شدت به نفع خود تغییر داده بود، این بار شاهد حضور یک عضو جدید است، U900 Soul، محصولی ست که می توان تا مدتها از آن بعنوان یک محصول انقلابی یاد کرد. از نکات جالبی که در ارتباط با این گوشی حتی پیش از مواجهه حضوری با آن جلب توجه می کند نامگذاری آن با لقب Soul می باشد که با اینکه دستگاه در رده گوشی های هوشمند قرار ندارد اما اشاره ایست به قابلیت های هوشمندانه ای که این گوشی در لحظات محتلف از خود بروز داده و بدین ترنیب می توان به نوعی آن را یک دستگاه باهوش نامید.
یکی از ویژگی های مشترکی که گوشی های سری Ultra ΙΙ همواره واجد آن بوده اند ابعاد بسیار Slim آنها می باشد تا جائیکه برای مثال U600 عنوان باریک ترین گوشی کشوئی دنیا و U100 باریک ترین گوشی دنیا لقب گرفته اند اما برخلاف همیشه این ماجرا این بار در مورد U900 آنچنان مصداق ندارد چرا که این گوشی با ابعاد 12.9×49.5×105 میلیمتر و وزن 112 گرم، یک گوشی Slim و یا سبک محسوب نمی شود ولی ظاهر چشمگیر و مخصوصا D-pad منحصر به فرد آن، زیبائی و زرق و برق گوشی های سری U را کاملا زنده می کند. گذشته از این U900 با تعبیه یک دوربین 5 مگاپیکسلی، پر امکانات ترین گوشی این دسته از هر لحاظ می باشد و از این نظر می توان ابعاد دستگاه را کاملا متناسب پنداشت. تنها قسمت های فلزی بکار گرفته شده در گوشی قسمت زیر صفحه نمایش و همچنین بستری ست که صفحه کلید عددی دستگاه بروی آن قرار گرفته است سایر قسمتهای گوشی از پلاستیک بسیار با کیفیت و مناسبی ساخته شده است و کیفیت ساخت بالائی را به نمایش می گذارد.

samsung_u900_soul_02.jpg

از معدود دفعاتی ست که چشمگیر ترین المان قابل ذکر روی دستگاه صفحه نمایش آن نمی باشد بلکه این بار مشخص ترین جزئی که در روی گوشی خودنمائی می کند D-Pad منحصر به فردی ست که سامسونگ برای این دستگاه در نظر گرفته است. نمونه ای که در حقیقت خود یک صفحه نمایش 1.14 اینچی حساس به تماس با رزولوشن 112×128 پیکسل و توانائی نمایش 65 هزار رنگ بوده و کاملا قابل سفارشی سازی ست. آیکون های به نمایش درآمده در این Touch Pad به دلخواه کاربر قابل جایگزین کردن می باشند و علاوه بر این می توان رنگ های به نمایش درآمده در این صفحه و همچنین دایره ای که بدور برنامه در حال اجرا به نمایش در می آید را از میان محدوده وسیعی از رنگ های مختلف انتخاب نمود و حتی می توان Theme بکار گرفته شده در صفحه نمایش اصلی را نیز به این صفحه نمایش تعمیم داد. علاوه بر این میزان حساسیت این صفحه به لمس کردن را نیز می توان از میان سه شدت مختلف انتخاب کرد که با تنظیم آن بروی پائین ترین حساسیت، این صفحه بسیار به نمونه های معمولی فعلی شبیه شده و برای انتخاب یک Application از روی آن فشار زیادی لازم است که این برای افرادی که با این تکنولوژی زیاد هماهنگ نیستند راه حل مناسبی به نظر می رسد نکته جالب دیگر در رابطه با این صفحه نمایش کوچک، امکان تعیین میزان Feedback احساس شده در زیر انگشتان از میزان سه حساسیت موجود می باشد که امکان غیر فعال کردن کامل آن نیز توسط کاربر وجود دارد. در مجموع محدودیتی در قرار گرفتن موارد مختلف در این صفحه نمایش وجود نداشته و در منوهای مختلف وظایف این قسمت نیز تغییر می کند. استفاده از این Touch Pad بدون شک تجربه منحصر به فردی برای کاربر در تلفیق تکنولوژی آینده و موارد فعلی بوجود می آورد. اطراف این قسمت را نیز چون همیشه Soft-Key های دوگانه دستگاه در بالا بهمراه کلیدهای برقراری و رد تماس در پائین احاطه کرده اند که کلید رد تماس در این قسمت نقش Power گوشی را نیز بازی می کند. در پائین ترین بخش گوشی یک قسمت فرو رفته با طراحی زیبا جای دارد که در هنگام گشودن گوشی، نقش یک تکیه گاه بسیار مناسب را بازی می کند که برای نمونه ای که در آن خبری از دکمه واقعی D-Pad نیست، بسیار ضروری به نظر می رسد.

samsung_u900_soul_03.jpg

 

با گشودن گوشی صفحه کلید عددی دستگاه دیده می شود که برطبق رسم همیشگی گوشی های این سری کاملا چسبیده بر کف و بدون هرگونه برآمدگی می باشد در اینجا با افزوده شدن یک سطر دیگر به کلیدهای این بخش با پنج ردیف دکمه های مختلف روبرو می شویم که توسط جدا کننده های هلالی شکل و نسبتا برجسته از یکدیگر جدا شده اند. ابعاد بزرگ و Feedback فوق العاده این صفحه کلید، آن را به بهترین نمونه ای که تاکنون در خانواده Ultra ΙΙ دیده شده است تبدیل می کند. سطر اضافه شده در این قسمت شامل کلیدهای سوئیچ عملکردی (همانند نمونه ای که در F500 مشاهده می شود و برای سوئیچ میان Application های مختلف در صفحه Stand-by مورد استفاده قرار می گیرد) و کلید دسترسی مستقیم به دفترچه تلفن می باشد که کلید C را در برگرفته اند. نور پس زمینه کلیه کلیدهای این بخش سفید یکنواخت و کاملا پر نوری می باشد.
صفحه نمایش 2.2 اینچی دستگاه با رزولوشن 320×240 پیکسل و پشتیبانی از 262 هزار رنگ (البته در بعضی منابع 16 میلیون ذکر شده است) یکی از نمونه های موفق سامسونگ می باشد و در نمایش تصاویر مختلف و رنگ های متعدد کامل رضایت بخش عمل می کند اما یکی از مشکلات پیش روی این قسمت عملکرد آن تحت نور مستقیم خورشید است که کمی از حد انتظار پائین تر می باشد. در این صفحه نمایش تا 9 خط به فرم متنی و تا سه خط Service Line قابل جایگذاری می باشد. بر بالای صفحه نمایش نشان سامسونگ در مرکز همراه با دوربین مخصوص تماس های ویدئویی در سمت چپ دیده می شود.

samsung_u900_soul_04.jpg

در سمت چپ دستگاه درست همانند نمونه ای که در U600 دیده بودیم Rocker تغییر حجم صدا همراه با محل اتصالات سیمی دستگاه دیده می شود که این پورت همچنان همان پورت اختصاصی سامسونگ در این قسمت می باشد و بجز پورت USB محل اتصال هدست و شارژر گوشی نیز محسوب می شود. یک قطعه پلاستیکی همرنگ بدنه این پورت را کاملا پوشش می دهد. محلی برای اتصال بند به گوشی نیز تنها جزء دیگر موجود در این قسمت محسوب می شود.

samsung_u900_soul_05.jpg

در سمت راست دستگاه بازهم همانند U600 اسلات کارت Micro SD دستگاه همراه با شاتر دوحالته آن دیده می شود که نسبت به گذشته فقط کمی دچار تغییر سایز شده اند. اسلات کارت حافظه دستگاه نیز با یک قطعه پلاستیکی همرنگ بدنه پوشانده شده است. بالا و پائین گوشی نیز بطور کلی خالی از هرگونه المان قابل ذکر می باشد.

samsung_u900_soul_06.jpg

 

قسمت پشت گوشی تا قبل از گشودن دستگاه، خالی از هرگونه المان اضافی ست و توسط کاور باتری به دو بخش مجزا تقسیم شده است باتری پنهان شده در زیر این کاور دارای ظرفیت نسبتا کم 800mAh می باشد که در حالت ایده آل توانائی تامین انرژی دستگاه را برای 250 ساعت در حالت Stand-by و 2.5 ساعت در حالت مکالمه را دارد که در دنیای واقعی می توان حداقل تا 2 بروی این باتری حساب کرد. در استفاده از U900 بعنوان یک پخش کننده موسیقی نیز، این باتری، حداقل تا 12 ساعت می تواند دستگاه را روشن نگاه دارد که با وجود آنکه باتری دستگاه دارای ظرفیت بالایی نیست میزان بهینه سازی مصرف انرژی که در ساختار گوشی بکار گرفته شده و باعث کارکرد نسبتا رضایت بخش آن گردیده است، جای تقدیر دارد. زمان مورد نیاز برای شارژ کامل گوشی از حالت خالی چیزی در حدود 2 ساعت می باشد.
با گشودن دستگاه رو به بالا دوربین 5 مگاپیکسلی U900 طبق رسم همیشگی سامسونگ در لبه بالا رونده پشت صفحه نمایش نمایان می شود، راه حلی که سازنده را از دغدغه پرداختن به مسئله همیشگی کاور برای لنز دوربین بی نیاز می کند. در کنار لنز دوربین، آینه عکاسی از خود بهمراه تک فلش LED گوشی دیده می شود که نسبت به دیگر فلش های LED کنونی کمی بزرگتر به نظر می رسد امری که سامسونگ با نامیدن این قسمت تحت عنوان “Power LED” بر آن تاکید کرده است.

samsung_u900_soul_07.jpg

اینترفیس بکار گرفته شده در دستگاه همان ساختار آشنای سامسونگ در گوشی های سری Ultra ΙΙ می باشد که در چند مورد دچار تغییرات اندکی شده است در اینجا و در صفحه Stand-by المان های استاندارد همیشگی چون قدرت باتری و سیگنال همراه با تاریخ و زمان نمایش داده می شود که بدون شک برجسته ترین المان قابل ذکر در این قسمت ساعت آنالوگ کاملا بزرگ در مرکز صفحه نمایش است که با تغییر Theme بکار گرفته شده در گوشی، تغییر رنگ و ظاهر می دهد. رنگ پیش فرضی که سامسونگ برای این قسمت و همچنین برای منوی اصلی انتخاب کرده است کاملا با رنگ بدنه گوشی همخوانی دارد. یکی از امکانات آشنای این سری در صفحه Stand-by استفاده از پس زمینه های متحرک می باشد که در U900 نیز حضور دارد در اینجا همانند قبل با توجه به ساعتی که در آن قرار داریم این پس زمینه متفاوت خواهد بود مثلا در طول روز تصویر آسمان آبی با پرندگان در حال پرواز و در شب با آسمانی تیره با ستارگان و خانه های روشن روبرو می شویم که تصویر به نمایش در آمده در این قسمت با قابلیت uGo با توجه به کشوری که در آن قرار داریم بطور خودکار تغییر می کند (البته در ورژن های توزیع شده سامسونگ در داخل، این قابلیت را نمی توان دید و بعنوان مثال در نمونه ای همچون U100 که به این قابلیت در آن تصریح شده است خبری از تغییر پس زمینه با تغییر نام کشور در آن دیده نمی شود) یکی از کارکردهای جالب این تصاویر متحرک که در ابتدا ممکن است متوجه آن نشوید ارتباط مستقیم قدرت سیگنال و میزان ابر در آسمان است بطوریکه با قدرت سیگنال بالا با آسمان آبی یکدست و با قدرت سیگنال پائین با آسمانی ابری روبرو می شویم. گزینه جدید دیگری نیز برای عکس پس زمینه وجود دارد در اینجا می توان با اختصاص دادن چندین عکس متفاوت از آنها به فرم SlideShow استفاده کرد. از تغییرات دیگری که نسبت به دیگر ورژن های این کلاس می توان به آن اشاره کرد حذف نمایش همزمان تقویم به همراه پس زمینه در صفحه Stand-by می باشد. با فشردن دکمه میانی Touchpad و یا Soft-Key سمت چپ به منوی اصلی دستگاه وارد می شویم که در حالت پیش فرض به فرم ماتریسی 3×4 می باشد و در آن برای اولین بار در این کلاس از زیر منوهای معمولی به فرم لیست استفاده شده و خبری از منوهای pop-up نمی باشد که به راحتی استفاده کمک فراوانی کرده است (در بعضی ورژن ها اما این زیر منوهای pop-up همچنان حضوردارند که البته امکان غیر فعال کردن آن به کاربر داده شده است). یکی از قابلیت های دائمی گوشی های سامسونگ یعنی به خاطر سپردن آخرین منو و زیر منویی که توسط کاربر مورد استفاده قرار گرفته است، در U900 نیز به چشم می خورد. میانبرهای عددی برای گشتن در میان منوها نیز در U900 تعبیه شده است.

samsung_u900_soul_08.jpg

 

بغیر از نمونه پیش فرض نصب شده در دستگاه در درون منوها با دو Theme رنگی دیگر مواجه می شویم که تغییرات گسنرده ای را در ظاهر منوها و پس زمینه آنها بوجود می آورند، علاوه بر این امکان ساخت Theme های دلخواه توسط ادیتورهای Basic و Extended در گوشی بوجود آمده است که در حالت Basic تنها کاری که برای ساخت یک Theme دلخواه لازم است افزودن یک Wallpaper و چند تنظیم جزئی می باشد اما در حالت Extended تمامی قسمتها از عکس پس زمینه و شکل آیکونها تا سایز و رنگ فونت قابل تغییر کردن و شخصی سازی می باشند. Touchpad حساس به تماس گوشی نیز با تغییرات Theme در صفحه نمایش اصلی هماهنگ بوده و متناسب با رنگ بکار گرفته شده تغییر ظاهر می دهد.
برقراری تماس چون همیشه در گوشی های سامسونگ، بسیار زیبا و متفاوت است در اینجا برای نوشتن اعداد جهت تماس از افکت شش گانه بسیار زیبا و منحصر به فردی استفاده شده است که با اینکه برای کاربران سامسونگ نکته جدیدی محسوب نمی شود اما در نوع خود بسیار زیبا و البته کاربردی ست. از دیگر موارد قابل اشاره در هنگام برقراری تماس، نمایش تمامی حالتهای منطبق از دفترچه تلفن با گرفتن سومین شماره می باشد. علاوه بر این جستجوی فوق العاده دیگری نیز تحت عنوان Search as Spelling نیز در این قسمت گنجانده شده است و در طی آن با توجه به حروفی که بروی کلیدهای صفحه کلید نوشته شده است بدون آنکه برای دسترسی به یک حرف خاص احتیاج به فشردن دو یا چند باره آن کلید داشته باشیم، این اینترفیس تمامی حالتهای ممکنه را نشان می دهد در اینجا همانطور که قبلا هم در این رابطه صحبت کرده بودیم مثلا برای برقراری تماس با Arash از دفترچه تلفن تنها کافی ست 27274 را در این قسمت بنویسم و اینترفیس تمامی اسامی ممکنه که با این اعداد قابل نوشتن هستند از جمله اسمی که مدنظر ماست را از دفترچه تلفن یافته و نمایش می دهد. صدای دریافتی و ارسالی توسط گوشی در حین تماس کاملا رضایت بخش و مطلوب می باشد و صدای زنگ گوشی نیز در حد متوسط رو به بالا طبقه بندی می شود و شاید نزدیک ترین نمونه به صدای U900 دیگر عضو این خانواده یعنی U600 باشد.
دفترچه تلفن بکار گرفته شده در U900 نسبت به دیگر نمونه های این کلاس دچار تغییر چندانی نشده است در اینجا با یک نمونه 1000 اسمی روبرو هستیم که امکان نمایش کنتاکتهای موجود در حافظه داخلی و اسامی موجود در سیمکارت را بطور همزمان داشته و برای هر کنتاکت نیز می تواند تا 5 شماره تلفن اختصاص دهد. علاوه بر این اطلاعات فراوان دیگری را نیز می توان برای هر کنتاکت وارد نمود: از اختصاص عکس، زنگ و ویدئوی دلخواه تا آدرس ایمیل، نشانی پستی و چندین و چند عنوان دیگر. گذشته از جستجوی حرف به حرف همیشگی، قابلیت Search as Spelling که قبلا به آن اشاره کرده ایم نیز در اینجا حضور دارد ولی متاسفانه مشکل نسبتا قدیمی سامسونگ در این قسمت ،یعنی جستجو تنها از روی اسامی اول، در U900 نیز دیده می شود. قابلیت قرار دادن کنتاکت ها در درون گروه های مختلف با امکان اختصاص زنگ و عکس دلخواه نیز در این دفترچه تلفن وجود دارد علاوه بر این با اختصاص تاریخ تولد به یک کنتاکت خاص می توان آن را به راحتی جهت ایجاد آلارم به تقویم منتقل کرد. امکان انتقال جزئیات کنتاکت ها و یا کل دفترچه تلفن از طریق بلوتوث بهمراه قابلیت کپی نمودن تمامی اطلاعات این قسمت به کارت حافظه از دیگر موارد مثبتی ست که در این بخش دیده می شود.
منوی ذخیره اطلاعات تماس ها تغییر چندانی نسبت به گدشته نداشته است در این منو که با فشردن دکمه Call از صفحه Stand-by و یا از طریق منوی اصلی گشوده می شود، گذشته از موارد همیشگی جهت ثبت تماس های دریافتی، تماس های انجام گرفته و تماس های از دست رفته (که هر کدام تا 30 عنوان را در خود ذخیره می کنند)، موارد دیگری نظیر Recent Contacts (برای نمایش آخرین نفراتی که با آنها تماس برقرار شده)، Call Time Counter (جهت ثبت اطلاعات زمانی کل تماس ها) و همچنین Call Cost (برای نمایش هزینه مکالمه) به چشم می خورد.
یکی از قسمت هایی که نسبت به دیگر گوشی های سامسونگ در این رده دچار تغییرات چشمگیری شده است بخش File Manager و یا مرورگر داخلی گوشی می باشد. در این قسمت برخلاف گذشته تمامی محتوای موجود در حافظه داخلی و کارت حافظه بصورت یکجا و همزمان به نمایش درمی آیند و با اینکه همانند قبل محتوای موجود در حافظه بصورت حودکار در فولدرهای Camera Album، Images، Videos، Sounds و Games ذخیره می گردد اما می توان محتوای مورد نظیر را بطور دلخواه به فولدرهای جداگانه نیز هدایت کرد امکانی که در گوشی های قبلی سامسونگ در این رده نشانی از آن را نمی بینیم. این مرورگر امکان کپی، جابجائی تکی و دسته جمعی فایل ها و همچنین امکان ساخت فولدر جدید را به کاربر می دهد. علاوه بر این امکان انتقال تمامی فایل ها از طریق بلوتوث و ایجاد قفل بروی فایلها جهت پاک نکردن اتفاقی آنها نیز در این مرورگر دیده می شود. یکی از مشکلات همیشگی گوشی های غیر هوشمند سامسونگ، یعنی تاخیر در دسترسی به محتوای کارت حافظه، برای اولین بار در U900 مرتفع گردیده است و دسترسی به کارت حافظه با سرعت قابل قبولی صورت می گیرد. گالری نمایش عکس ها در U900 چون قبل بخشی از مرورگر آن محسوب می شود و عکس های موجود در این قسمت به فرم لیست با یک Thumbnail کوچک در سمت چپ آنها مشاهده می شوند و امکان مرتب نمودن این لیست برحسب تاریخ، نوع، اسم و اندازه در آن پیش بینی شده است. با گشودن یک عکس می توان بدون مراجعه به لیست با دکمه های کناری Touchpad به عکس های قبلی و بعدی دسترسی پیدا نمود علاوه بر این با گشودن تصاویر امکان زوم در آنها نیز برای کاربر فراهم می شود. نمایش تمام صفحه  تنها حالتی ست که امکان نمایش عکس به فرم افقی را برای کاربر بوجود می آورد. همانند همیشه در درون منوهای این قسمت یک ادیتور قوی برای ویرایش و ایجاد تغییرات گسترده دز عکس وجود دارد که در نوع خود یک نمونه منحصر به فرد و کاملا جامع محسوب می گردد.

samsung_u900_soul_09.jpg

پلیر پخش موسیقی در دستگاه یک نمونه بهبود یافته نسبت به دیگر اعضای خانواده Ultra ΙΙ محسوب می گردد این پلیر از فرمت های محبوبی چون MP3، WMA بهمراه خانواده AAC پشتیبانی می کند. در ساختار این قسمت با چندین Playlist متفاوت که Trackهای مختلف را بر اساس موارد مختلفی چون نام خواننده، نوع آهنگ، نام آلبوم و چندین مورد دیگر فیلتر می نمایند روبرو می گردیم علاوه بر این در این قسمت با 9 اکولایزر پیش فرض روبرو می شویم که قابلیت تغییر توسط کاربر در آنها پیش بینی نشده است یکی از افکت های جدید در این قسمت افکت Fade-Out می باشد که صدای آهنگ را در لحظات رو به پایان Track کم کم پائین آورده و قطع می کند. این پلیر قابلیت کارکرد در پس زمینه و اصطلاحا Minimize شدن را نیز دارد که بدین ترتیب اطلاعات آهنگ در حال پخش در صفحه Stand-by به نمایش در می آید و مستقیما از روی Touchpad که اینک به المانهای کنترل موسیقی تغییر ظاهر داده است قابل کنترل می باشد. از تغییرات دیگر قابل ذکر در این قسمت افزودن سیستم Rating به آهنگ های موجود در این پلیر است به فرمی که می توان به هر آهنگ از یک تا پنج ستاره را اختصاص داد که از این لحاظ همخوانی کاملی با Windows Media Player در مواقع Synchronization بوجود می آید پلیر پخش ویدئو در دستگاه یکی از نمونه های استاندارد سامسونگ در این رده محسوب می شود و در آن گذشته از پشتیبانی از فرمت های معمولی چون 3GP امکان پشتیبانی از فرمت MPEG-4 نیز مهیا شده است از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت کنترل گر های پخش ویدئو بروی صفحه Touchpad است که بدون آنکه احتیاجی به دسترسی به منوها و پوشاندن بخشی از تصویر باشد می توان به راختی توسط این صفحه به کنترل محتوا و حرکت بروی تصویر اقدام نمود. رادیو FM با قابلیت پشتیانی از RDS از موارد دیگر موجود در بخش صوتی تصویری U900 محسوب می شود.
حافظه داخلی موجود در U900 به میزان 128 مگابایت می باشد که توسط کارت حافظه Micro SD قابل افزایش می باشد.

samsung_u900_soul_10.jpg

برای دستگاهی با یک دوربین 5 مگاپیکسلی با قابلیت اتوفوکوس بدون شک یکی از مهمترین بخش های مورد بررسی دوربین و قابلیت تصویری آن می باشد. در منوی عکاسی از اینترفیس دیگر Cameraphone موفق سامسونگ یعنی G800 استفاده شده است که عکاسی در آن تنها در حالت افقی صورت می گیرد و کلیه تنظیمات این قسمت در نواری افقی در بالای تصویر جای گرفته است که زیر منوهای هریک نیز به فرم ستونی در زیر هر تنظیم ظاهر می گردد در این میان استفاده از چهار میانبر پر کاربرد دیگر بروی صفحه Touchpad که مواردی همچون فعال و غیر فعال کردن فلش، تنظیم حالت ماکرو و تایمر سرخود در آن به چشم می خورند، بر راحتی استفاده از این اینترفیس کاملا افزوده است. از تنظیمات مهم موجود در این بخش می توان به مواردی همچون تنظیم نور سفید، انواع حالات عکاسی، افکت های رنگی، تنظیمات ISO (از 50 تا 400)، لرزش گیر دست و بلاخره تکنولوژی نوظهور تشخیص چهره اشاره کرد که این مورد آخر تا پیش از این تنها در دوربین های دیجیتال نسبتا پیشرفته به چشم می خورد و تعبیه آن در قالب یک دوربین موبایل امری کاملا نوظهور می باشد. این فناوری با تشخیص چهره تک تک افراد موجود در تصویر (البته اگر تعداد آن از حد معینی بیشتر نباشد)، بصورت خودکار فوکوس بیشتری بر ناحیه چهره اعمال کرده و در نتیجه تصاویر بهتری بدست می آید. از تنظیمات دقیق تری که در درون منوهای این قسمت یافت می شود می توان به Wide Dynamic Range به همراه Exposure Metering اشاره کرد. همانگونه که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، فلش بکار گرفته شده در U900 از نوع فلش تکی LED می باشد که سامسونگ این بار آن را Power LED نام نهاده است و در عمل نیز با اینکه فاصله بسیار زیادی بین این فلش و یک نمونه زنون وجود دارد اما در قیاس با دیگر نمونه های LED موجود نور بسیار قویتری دارد. حداکثر رزولوشنی که U900 می تواند به آن دست یابد 1920×2560 پیکسل (5 مگاپکسل) می باشد که گذشته از این، چهار رزولوشن پائین تر نیز در آن تعبیه شده است. کیفیت عکس های گرفته شده در بالاترین رزولوشن در دستگاه کاملا از حد انتظار بالاتر است و در مواردی همچون نویز در تصویر، نوردهی دقیق تر بر سوژه و در کارکرد کلی دوربین، می توان آن را حتی از بهترین دوربین های موجود در بازار یعنی N95 8G و نمونه ای چون N82 کاملا بالاتر دانست البته در مواردی چون توازن رنگ (Color Balance) و اصطلاحا Sharpness عکس، نمونه های نوکیائی بعلت بهره بردن از یک لنز بزرگتر عملکرد بهتری دارند. در کل و در رده گوشی های کشوئی (اگر نمونه ای چون N95 8Gرا کشوئی به حساب نیاوریم) بدون شک رقیب قابل ذکری را در عکاسی برای U900 نمی توان پیدا کرد. اما داستان در مورد فیلمبرداری این دوربین به خوبی عکاسی آن پیش نمی رود در اینجا حداکثر رزولوشن موجود برای فیلمبرداری 240×320 پیکسل با 30 فریم در ثانیه می باشد و در آن از رزولوشن VGA برای فیلمبرداری پشتیبانی نمی گردد که از این لحاظ می بایست فیلمبرداری این دوربین را با نمونه های همچون SE K850 مقایسه نمود.
رده ارتباطات دستگاه برای یک گوشی غیر هوشمند در حد قابل قبولی قرار دارد در اینجا از فرکانسهای سه گانه GSM به همراه فرکانس 2100 مگاهرتز برای ارتباطات بر پایه HSDPA استفاده شده است. علاوه بر این برای استفاده از شبکه های پر سرعت مواردی همچون GPRS، EDGE و 3G در نظر گرفته شده است. ارتباطات با فواصل نزدیک توسط بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از A2DP میسر می گردد و ارتباطات سیمی دستگاه با کامپیوتر نیز توسط پورت USB 2.0 تامین می گردد.

samsung_u900_soul_11.jpg

Samsung U900 Soul محصولی ست که در آینده مطمئنا از آن بسیار خواهید شنید، دستگاهی با قابلیت های برتری همچون ظاهر زیبا، صفحه کلید مناسب و دوربین فوق العاده که حرف های فراوانی برای گفتن دارد. قیمت پایه ای که برای این محصول در بازارهای جهانی تعیین شده است رقمی نزدیک به 520 دلار می باشد که با اینکه در صفحه محصولات شرکت توزیع کننده سامسونگ در ایران، نام U900 به روشنی به چشم می خورد اما هنوز قیمتی برای این محصول بطور رسمی اعلام نشده است ولی با یک مقایسه کوچک با دیگر قیمت های سامسونگ در این رده می توان قیمت احتمالی این محصول در ایران را با نمونه ای همچون Samsung Armani یعنی چیزی در حدود 530 تا 550 هزار تومان برابر دانست گرچه بازار ایران بقدری آشفته و لرزان است که به این راحتی نمی توان در مورد قیمت یک محصول تاپ صحبت نمود.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

44 دیدگاه

  1. سلام دوستان من به تازگی u900خریدم ولی فارسی یا عربی نداره شما نمی دونید چطور فارسی روش نصب کنم؟
    نمی تونم به خوبی از گوشی استفاده کنم.
    مثلا نمی تونم صدای کیبوردش رو حذف کنم لطفا اگر مقدور است من را راهنمایی کنید
    متشکرم

ارسال یک پاسخ