سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual ): قیمت همه چیز نیست

3
3707
بررسی سونی اکسپریا e4 dual

همیشه نیز نباید به دنبال گوشی‌های گران‌قیمت و High-end بازار بود و نه‌تنها بسیاری از افراد با بودجه‌های محدود، به دنبال خرید گوشی‌های ارزان‌قیمت هستند بلکه انتخاب یک گوشی دوم مناسب نیز از اهمیت بالای برخوردار است. در ایننوبت از بررسی‌ گوشی‌های هوشمند در عصر نوشتن، به سراغ یکی از گوشی‌های ارزان‌قیمت جدید بازار به نام  سونی اکسپریا ای 4 دوآل –  E4 Dual  رفتیم که چند روزی را مهمان ما برای تست سخت‌افزاری بود. در نگاه کاملی به این گوشی با ما همراه شوید.

مجموعه اسمارت‌فون‌های مختلف سونی پس از چندین سال حضور در بازار اینک تا حدودی به دسته‌بندی مشخص و معینی دست پیدا کرده‌اند که در بین آنها باید از سری Z به عنوان مدل‌های پیشرفته و های-اند، از سری T به عنوان گوشی‌های بزرگ با مشخصات میانه و قیمت پایین‌تر، کلاس C معرف گوشی‌های دارای دوربین‌های سلفی قوی، سری M به‌عنوان رده متوسط رو به پایین و در نهایت کلاس E به عنوان ارزان‌قیمت‌ترین تولیدات سونی در کلاس اندرویدفون‌ها یادکرد. عدد مقابل هریک از این پیشوندها نشانگر مدل و نسل گوشی‌های این کلاس است به عنوان مثال می‌توان از اعضای سری Z همچون Z1، Z2 و Z3 و یا XPERIA T، T2 و T3 یاد کرد البته همیشه نیز اعضای یک کلاس همچون سری Z و T تکمیل نیستند و مثلا در کلاس C تنها XPERIA C، C3 و C4 حضور داشته و از C2 خبری نیست. این رویه در مورد کلاس ارزان‌قیمت E نیز صادق است و در بین مدل‌های قبلی این خانواده یعنی E1 و E3، مدل E2 معرفی نشد. جدیدترین عضو این کلاس با نام XPERIA E4 شناخته می‌شود که نسخه دو سیم‌کارت آن هفته گذشته را چند روزی برای بررسی مهمان ما بود. این گوشی همانطور که از نام آن تا حدود زیادی مشخص است، اسمارت‌فون ساده و تا حدودی ارزان‌قیمتی به حساب می‌آید که البته با همتایان پیشین خود یعنی E1 و E3 تفاوت‌های بزرگی را در قسمت‌های تعیین‌کننده‌ای چون صفحه‌نمایش و دوربین تجربه کرده است. با ما در نگاهی به این گوشی همراه شوید.

باکس محتویات

طراحی و شکل ظاهری باکس محتویات گوشی در محصولات مختلف سونی تفاوت چندانی با هم نداشته و اکثر آنها با رنگ‌آمیزی سفید/مشکی و با تصویری از خود گوشی ارائه می‌شوند.

بررسی سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual )

این روند در مورد E4 Dual نیز کاملا صادق است. درون این جعبه نسبتا کوچک علاوه بر خود دستگاه به شارژر،‌کابل USB و هدست سیمی سفید بر می‌خوریم که نکته خاصی را در بر ندارند. شارژر گوشی یک نمونه 5 ولت، 850 میلی آمپر است که برای گوشی‌های رده پایین بازار اعداد معمول و متداولی به حساب می‌آید.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

طراحی خروجی های صدای هدست در این مدل به نسبت قیمت گوشی راضی‌کننده است.

طراحی بدنه

تقریبا همان برخورد اول با E4 برای انتقال حس نچندان پیشرفته و پریمیوم این مدل کافی خواهد بود. جنس کاور سرتاسری بخش پشتی که به کناره‌ها و بالا و پایین گوشی نیز ادامه پیدا می‌کند از نوع پلاستیک مات، زبر و خشکی است که در زیر دست احساس مثبتی را به کاربران منتقل نمی‌کند.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

شرایط در بخش رویی نیز کمکی به بهبود این اوضاع نمی‌کند چرا که برای باریک جلوه دادن گوشی، طراحان E4، کاور پلاستیکی بخش پشتی را چند میلیمتر پایین‌تر از بخش رویی قرار داده‌اند که این مسئله با اینکه به ظاهری Slimتر برای E4 منجر شده اما در عمل منجر به بیرون زدگی صفحه‌نمایش و ایجاد لبه تیز در دورتادور گوشی شده است.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

از جمله نکات مثبت طراحی این گوشی نیز باید به ابعاد و جایگاه مناسب دکمه‌های ولوم و پاور و همچنین حاشیه نسبتا اندک دورتادور صفحه‌نمایش اشاره کرد.

ابعاد و اندازه‌ها

حتی قبل از آنکه به مرور اندازه‌های گوشی بپردازیم نیز به راحتی می‌توان از عرض نسبتا زیاد گوشی در مقابل ارتفاع نچندان بالای آن سخن گفت. ابعاد دقیق این مدل 10.5×74.6×137 میلیمتر است که مقایسه آن با یک گوشی مدرن‌تر همچون XPERIA Z، بیش از 3.5 میلیمتر افزایش عرض و 2 میلیمتر کاهش ارتفاع را نشان می‌دهد. E4 Dual گوشی چندان سبک‌وزنی نیست و با 144 گرم وزن، به خوبی در دست حس می‌شود.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

صفحه‌نمایش

مطمئنا هیچ چیز برای یک گوشی ارزان‌قیمت به اهمیت صفحه‌نمایش آن نیست. سری E نیز از همین رو در طی یکی دو سال گذشته همواره در مسیر ارتقا سایز و وضوح صفحه‌نمایش حرکت کرده است. E1 در ابتدای سال 2014 با صفحه‌نمایش 4 اینچی WVGA یا 800×480 پیکسل به بازار عرضه شد. پس از آن E3 سایز را به 4.5 اینچ و رزولوشن را به FWVGA یا 854×480 پیکسل ارتقا داد. این روند در E4 نیز ادامه پیدا کرده و نه‌تنها سایز صفحه‌نمایش اینک 5 اینچ است بلکه وضوح آن نیز یک پله بالاتر و به qHD یا 960×540 پیکسل می‌رسد. فناوری ساخت این صفحه‌نمایش از نوع IPS TFT LCD بوده و زاویه دید نسبتا تخت و رضایت‌بخشی را ارائه می‌کند. مشکلات این صفحه‌نمایش را باید در موارد دیگری چون کنتراست و البته میزان روشنایی آن جست‌وجو کرد که از حد انتظار نور کمتری را ارائه می‌کند. در صورتی که از این مدل در فضاهای داخلی استفاده می‌کنید مشکل خاصی با این صفحه‌نمایش نخواهید داشت اما در زیر نور خورشید، مسئله کاملا متفاوت است.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

زیر صفحه‌نمایش، میکروفون تماس و در بالا اسپیکرفون، دوربین دوم و دو حسگر تنظیم نور و Proximity دیده می‌شوند. وضوح دوربین دوم E4 برابر 2 مگاپیکسل است که این یکی نیز نسبت به دو مدل قبلی که به ترتیب فاقد دوربین دوم و دارای یک دوربین VGA در این قسمت بودند، پیشرفت محسوسی را تجربه کرده است.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

اجزای جانبی

در سمت چپ گوشی تنها به پورت Micro USB اتصالات سیمی (شارژر، کابل کامپیوتر) بر می‌خوریم و در سمت راست نیز کلید دوگانه ولوم و دکمه دایره‌شکل پاور قرار گرفته‌اند. کلید پاور کاملا بزرگ و برجسته است و فارغ از چپ‌دست یا راست‌دست بودن کاربر، به خوبی در زیر انگشت شست یا سبابه قرار می‌گیرد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بررسی سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual )

جک هدست در بالای گوشی قرار دارد و در پایین نیز بدون در نظر گرفتن حفره کوچکی برای اتصال بند، به نکته خاص دیگری نمی‌توان اشاره کرد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بخش پشتی

اجزای قابل اشاره در بخش پشتی گوشی شامل نشان Sony در مرکز همراه با لنز دوربین و فلش LED در بالا و اسپیکر اصلی دستگاه در پایین می‌شود. بالای اسپیکر اصلی گوشی، یک نشان برجسته XPERIA نیز به چشم می‌خورد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

باتری، المان‌های زیر کاور

با کنار زدن کاور بخش پشتی با منظره نچندان جذابی روبرو می‌شویم. در این قسمت نه‌تنها دکمه‌های ولوم و پاور، متصل به کاور باقی مانده و همراه آن از بدنه جدا می‌شوند بلکه به باتری نیز نمی‌توان دسترسی داشته و تنها جایگاه‌های سیم‌کارت و کارت حافظه در دسترس قرار دارند.

بررسی سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual )

نوع سیم‌کارت مورد استفاده در سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual ) از نوع میکروسیم است و کارت حافظه Micro SD آن را نیز تا 32 گیگابایت می‌توان ارتقا داد. در نظر گرفتن حفره‌ای با نشان OFF در کناره اسلات حافظه برای ریست سخت‌افزاری گوشی در مواقع روبرو شدن با مشکل، یکی از نکات مثبت این بخش است که پیش از این تنها در گوشی‌های پیشرفته سری Z،‌ مشاهده می‌شد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

ظرفیت باتری در نظر گرفته شده برای E4 Dual برابر با 2300 میلی آمپر ساعت است که تقریبا تفاوتی با باتری E3 ندارد. این باتری به گفته سونی در مکالمه تا 12 ساعت و 43 دقیقه،‌ در پخش موسیقی، بیش از 48 ساعت و در نمایش ویدئو، ‌اندکی کمتر از 7 ساعت دوام دارد؛ با رها کردن گوشی بدون استفاده در حالت Stand-by نیز تا 29 روز انرژی گوشی با یک بار شارژ توسط این باتری تامین می‌شود. در عمل، دوام این باتری ارتباط مستقیمی با نوع استفاده کاربران داشته و در یک استفاده متوسط نیز نمی‌توان بیش از دو روز، روی آن حساب کرد.

دوربین

مجموعه دوربین 5 مگاپیکسلی و فلش LED حاضر در سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual ) ظاهرا تغییری نسبت به E3 سال گذشته نداشته و اینگونه به نظر می‌رسد که از همان مجموعه پیشین در اینجا نیز استفاده شده است.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

رابط کاربری دوربین به روال سونی در این بخش از دو ستون در چپ و راست صفحه‌نمایش تشکیل شده که در ستون سمت راست به ترتیب از بالا به پایین، به آخرین عکس گرفته شده، دکمه شاتر، سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری و بالاخره دکمه تغییر وضعیت بر می‌خوریم.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

با لمس دکمه تغییر وضعیت با منظره مشابه‌ای نسبت به گذشته روبرو می‌شویم که مدهای مختلف دوربین در آن جای گرفته و حتی می‌توان از تب downloadable در بالا گزینه‌های دیگری را نیز به این لیست اضافه کرد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

با انتخاب گزینه Auto scene recognition به وضعیت اتوماتیک دوربین وارد می‌شویم که علاوه بر حذف برخی تنظیمات حالت Manual از کناره سمت چپ، دو دکمه شاتر جداگانه نیز به ستون سمت راست می‌افزاید.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

از جمله تنظیمات حاضر در این دوربین می‌توان به گزینه‌های متعدد تشخیص صحنه، تغییر نورگیری، تنظیمات فلش، عکاسی HDR، ارتقا ISO تا 1600، تنظیمات Metering و لرزه‌گیر دیجیتال دست اشاره کرد که برای دوربینی در این کلاس قیمتی، تنظیمات بسیار کاملی به نظر می‌رسند.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

تصاویر گرفته شده توسط دوربین سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual ) با اینکه از لحاظ رنگ و کنتراست در سطح مطلوبی قرار دارند اما در صورت مشاهده آنها در ابعاد واقعی (کراپ 100 درصد)، جزئیات اندکی را به نمایش می‌گذارند و سیستم حذف نویز نیز بسیاری از جزئیات اصلی تصویر را از بین می‌برد. در مجموع عکس‌های دوربین E4 Dual برای مشاهده در صفحه خود دوربین در صورت وجود نور کافی، نسبتا راضی‌کننده هستند اما در محیط داخلی و در نور کم انتظار چندانی نباید از آنها داشت.

 

 

بررسی سونی اکسپریا e4 dual
عکاسی در حالت دستی یا Manual

 

بررسی سونی اکسپریا e4 dual
عکاسی در حالت HDR

 

فیلم‌برداری این دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه انجام می‌شود که با اینکه در این مورد نیز، سطح جزئیات تفاوت مشهودی با دوربین‌های پیشرفته دارد اما با نتیجه نسبتا مطلوبی روبرو می‌شویم و می‌توان در شرایط ایده‌آل نوری تا حدودی از آن رضایت داشت.

سیستم‌عامل- رابط کاربری

E4 Dual به زمانی نزدیک به 38 ثانیه برای بوت شدن از لحظه ویبره اولیه تا ظاهر شدن صفحه قفل نیاز دارد. این زمان البته در مقایسه با گوشی‌های پیشرفته بسیار طولانی است اما از متوسط این کلاس قیمتی، چندان هم دور نیست. سیستم‌عامل گوشی نسخه 4.4.4 اندروید کیت‌کت است و در بخش رابط کاربری نیز پوسته همیشگی سونی بدون تغییر خاص و قابل ذکری به چشم می‌خورد.

بررسی سونی اکسپریا e4 dual

در ابتدای بوت دستگاه با پیغام آپدیتی روبرو شدیم که برای کامل شدن نیاز به نصب نرم‌افزار کامپیوتر و آپدیت از طریق PC داشت. این محدودیت از جمله موارد منفی این قیمت به حساب می‌آید. حجم دانلودی که تنها بیلدنامبر سیستم‌عامل را تغییر داد و اندروید آن همچنان 4.4.4 باقی ماند نزدیک به 1.2 گیگابایت بود و زمان بسیار زیادی را برای آپدیت به خود اختصاص داد.

sony-xperia-e4 sony-xperia-e4 sony-xperia-e4
sony-xperia-e4 sony-xperia-e4 sony-xperia-e4

در مجموع به هیچ نکته جدیدی در قسمت‌های مختلف سیستم‌عامل از جمله صفحه قفل، هوم‌اسکرین، Notification Area، منوی اصلی و Setting نمی‌توان اشاره کرد و اگر یک بار با اسمارت‌فونی از سونی روبرو شده باشید منظره کاملا آشنایی را پیش رو خواهید داشت.

پروسسور- حافظه

در بخش پردازشی گوشی از چیپ‌ست مدیاتک MT6582 حاوی 4 پردازنده 1.3 گیگاهرتزی ARM A7 و گرافیک قدیمی Mali-400MP استفاده شده است که در کنار 1 گیگابایت رم مجموعه متوسط رو به پایینی را تشکیل می‌دهند و به همین علت انتظار چندانی از آنها در تست‌های پردازشی و گرافیکی نباید داشت. حافظه رم خالی پس از کامل شدن بوت دستگاه و پیش از اجرای هر برنامه دیگری حوالی 310 مگابایت است.

sony-xperia-e4 sony-xperia-e4

حافظه داخلی گوشی 8 گیگابایت است که از این میزان حوالی 4.7 گیگابایت در دسترس کاربران برای نصب برنامه قرار دارد.

در اولین تست پردازشی به سراغ Geekbench 3 می‌رویم در این تست قدرت پردازشی هسته‌های پروسسور در هر دو حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای مورد بررسی قرار می‌‌گیرند و بدست آمدن عدد بالاتر به معنای کیفیت بالاتر هسته‌ها است. امتیاز E4 Dual در این تست در دو حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای به ترتیب 350 و 1158 واحد بود که در هر دو حالت می‌توان آن را با مدلی چون Moto G نسل اول مقایسه کرد.

sony-xperia-e4 sony-xperia-e4

در تست بعدی به سراغ بنچ‌مارک تعیین‌کننده AnTuTu X رفتیم؛ همانطور که پیش از این نیز در بررسی‌های دیگر، اشاره شد، نسخه X این بنچ‌مارک از تاثیرگذاری بهینه‌سازی‌های احتمالی سازنده برای دستکاری در نتایج این تست جلوگیری می‌کند. این تست تقریبا تمامی قسمت‌های پردازشی، حافظه و گرافیک را مورد بررسی قرار می‌دهد و بالاتر بودن نتیجه آن نیز به معنای کیفیت بالاتر مجموعه پردازشی و گرافیکی گوشی است. با توجه به نوع پردازنده، حافظه رم و البته وضوح نچندان بالای صفحه‌نمایش انتظار دستیابی به عددی حوالی 15 هزار واحد را داریم، عددی که به روشنی بر وضعیت متوسط رو به پایین این گوشی در بخش پردازشی و گرافیکی اشاره دارد. در عمل E4 Dual به رقم 17537 دست پیدا کرد که بخش بزرگی از این موفقیت را مدیون صفحه‌نمایش با وضوح اندک خود است.

sony-xperia-e4-mobile-review-37

تست آخر برای دوست‌داران بازی‌های گرافیکی جذاب خواهد بود چرا که یکی از سوالات همیشگی کاربران، به‌خصوص در رده ارزان‌قیمت، به عملکرد گوشی در حین اجرای بازی‌های پیشرفته تعلق دارد. بدین‌منظور از بنچ‌مارک GFXBench و تست گرافیکی T-Rex استفاده کردیم. تست پیشرفته‌تر Manhattan در این بنچ‌‌مارک بدلیل گرافیک نچندان قدرتمند،‌ در دسترس نبود. امتیاز این تست براساس تعداد فریم و متوسط فریم در ثانیه محاسبه می‌شود که هرچه تعداد این فریم‌ها بیشتر باشد، طبیعتا کیفیت گرافیک دستگاه نیز بالاتر خواهد بود. E4 این تست را با امتیازی نزدیک به 530 فریم در ثانیه پشت سر گذاشت و در طی آن حرارت گوشی از 34 به 35 درجه سانتیگراد افزایش پیدا کرد.

sony-xperia-e4 sony-xperia-e4 sony-xperia-e4

برای مقایسه می‌توان به گوشی Desire 510 اچ‌تی‌سی اشاره کرد که با گرافیک Adreno 306 به امتیازی فراتر از 850 واحد دست پیدا کرد. بدین‌ترتیب عملکرد گرافیکی E4 Dual در سطح رو به پایینی قرار دارد و با اینکه اکثر بازی‌های casual و معمولی را به خوبی اجرا می‌کند اما با پیشرفته‌تر شدن سطح بازی کیفیت اجرا و تعداد فریم با افت محسوسی روبرو خواهد شد.

گزینه‌های ارتباطی

E4 Dual در بخش گزینه‌های ارتباطی از نسل دوم و سوم ارتباطات تحت شبکه بهره می‌برد که در این میان بیشترین سرعت به دانلود در شبکه 3G با رقم 21Mbps تعلق دارد. بلوتوث گوشی نسخه 4.1 است، وای‌فای آن ورژن n و از NFC و اینفرارد نیز طبیعتا در آن خبری نیست. پورت USB در این گوشی تنها برای اتصال شارژ و انتقال فایل استفاده می‌شود و نه‌تنها از خروجی TV بلکه از OTG نیز پشتیبانی نمی‌کند.

نتیجه

بررسی سونی اکسپریا ای 4 دوآل ( E4 Dual )

Sony XPERIA E4 Dual محصولی با جنبه‌های متفاوت و مجموعه‌ای از نکات مثبت و منفی است؛ در سمت نکات مثبت دستگاه باید به صفحه‌نمایش بزرگ و نسبتا با کیفیت، دوربین عکاسی و فیلم‌برداری راضی‌کننده و دوام منطقی باتری اشاره کرد اما در سمت نکات منفی آن طراحی و ساخت با کیفیت پایین، دسترسی نداشتن به باتری و مجموعه پردازشی و گرافیکی نچندان قدرتمند قرار دارند. E4 دو سیم‌کارت در حال حاضر با قیمتی حوالی 450 تا 500 هزار تومان با گارانتی آرمان همراه آرین در دسترس قرار دارد.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

  • 3/10
    طراحی ظاهری - 3/10
  • 3/10
    ارگونومیک و راحتی در استفاده - 3/10
  • 3/10
    دوربین عکاسی و فیلم‌برداری - 3/10
  • 4/10
    چیپ ست پردازشی و گرافیک - 4/10
  • 4/10
    باتری - 4/10
  • 5/10
    صفحه نمایش - 5/10
  • 4/10
    ارتباطات - 4/10
3.7/10

3 دیدگاه

ارسال یک پاسخ