Sony PSP‏: بازی بزرگان‏

37
9335

گاهی اوقات صحبت کردن درباره بعضی مسائل به نظر کمی با موضوعی به نام سن و سال نا متجانس می نماید. ‏اگر به روزهای نسبتا دور کودکی همسن و سالهای من برگردیم به غیر از بازیهای به یاد ماندنی و غیر قابل ‏جایگزینی مثل گل کوچیک ! خبری از تکنولوژی خیره کننده در رابطه با بازی نبود. تا اینکه کم کم سروکله سلطان ‏بلامنازع آن دوران یعنی کنسول آتاری پیدا شد که در روزگار خود فوق العاده بود (هنوز هم افرادی را می شناسم که ‏مثل خودم هیچ بازی با گرافیک بالائی را قابل مقایسه با ‏River Ride‏ آتاری که به آن عمود پرواز می گفتیم، نمی ‏شناسند.)بهرحال دوران طلائی ظهور کنسول های‎ ‎بازی با ارائه دستگاههای متعدد دیگری نظیر ‏Sega و ‏Play Station‏ ‏ادامه پیدا کرد و تا اکنون نیز با ارائه نسخه سوم ‏Play Station‏ ، ‏Microsoft Xbox 360‎‏ و کنسول پر سرو صدای نینتندو ‏با نام ‏Wii‏ ادامه پیدا کرده است. اما در این میان در دسامبر 2004 برای اولین بار محصولی متفاوت و در کلاسی ‏متفاوت در رده بازی ارائه گردید. در آن روز و در میان جمعیت عظیم تجمع کرده در مقابل فروشگاهها (که اتفاقا هیچ ‏کدام هم در سن و سال کودکی نبودند !) محصول بی نظیر سونی با نام ‏PSP (Play Station Portable)‎‏ به بازار عرضه ‏گردید. در گذر این چند سال این کنسول همچنان جزء محبوب ترین ها در این رده است در این مقاله به بررسی کامل ‏و جامع این وسوسه گر کوچک می پردازیم. با ما باشید.‏

تاریخچه دستگاههای بازی اینچنینی شاید به همان دستگاههای کوچک موسوم به ‏Break‏ برگردد که دارای گرافیک ‏کاملا ساده ای بودند . از آن پس شرکت های مختلف تولید کننده بازی همانند نینتندو ، سونی و… نسخه های ‏کامل تری را از این وسایل ارائه کردند که از میان آنها می توان به کنسول های دستی ‏Game Boy‏ و نینتندو ‏DS‏ ‏اشاره کرد که البته طرفداران بیشماری نیز دارند. از یک لحاظ یعنی همان وجه بازی می توان ‏PSP‏ را نیز جزء همین ‏خانواده پنداشت ولی شاید یک تفاوت عمده میان ‏PSP‏ و دیگر کنسول های دستی نام برده شده این است که ‏PSP‏ ‏کاملا برای بزرگسالان (حداقل 17 یا 18 سال) طراحی شده است و هیچ چیزی از یک کنسول واقعی کم ندارد. ‏بهمین خاطر میتوان آن را کاملا در یک کلاس متفاوت از این خانواده قلمداد کرد. البته تفاوت میان این دستگاه با ‏اقلیت رقیبش بسیار از آنچه به نظر میرسد فراتر میرود که در یک نگاه کلی میتوان چند عدد از این نقاط برتری را ‏برشمرد :‏
‏-‏ وجود کارت حافظه ‏Memory Stick Duo
‏-‏ وجود کارتریج ‏UMD‏ (که اختصاصی سونی ست)‏
‏-‏ امکان پشتیبانی از شبکه ‏Wi-Fi
‏-‏ وجود پورت ‏Infrared
‏-‏ و…‏
از لحاظ بررسی ظاهری، ‏PSP‏ دارای ابعادی کاملا بزرگ است آنقدر بزرگ که تقریبا فکر گذاشتنش در جیب را فراموش ‏کنید! که این ابعاد عبارتند از 74×23×170 میلیمتر با وزن 290 گرم که در مقام مقایسه با بزرگترین موبایلی که تا ‏بحال دیده ام یعنی ‏E90‎‏ چهار سانتیمتر بلندتر، دو سانتیمتر عریض تر و سه میلیمتر قطورتر است در رابطه با وزن نیز ‏PSP‏ در حدود 80 گرم از ‏E90‎‏ سنگین تر است.
ظاهر زیبای مستطیل شکل با گوشی های گرد از ‏PSP‏ وسیله ای ‏کاملا خوش دست میسازد و همانگونه که از موقعیت دکمه ها بر می آید ‏PSP‏ برای کار با دو دست طراحی شده ‏است. زیبائی طراحی دستگاه در حد بسیار بالائی بوده ، در نگاه اول هر بیننده ای را جذب می کند و شاید تنها ‏نکته ای که بعنوان یک عیب بتوان به ظاهر دستگاه وارد نمود ماندن اثر انگشت بروی تمامی قسمت های آن است ‏که همگی بدون استثنا بصورت براق تولید شده اند.
دستگاه دارای بیشترین تعداد دکمه ای است که تاکنون در یک ‏چنین وسیله هایی مشاهده شده است ،چیزی در حدود 16 دکمه فقط در جلوی دستگاه وجود دارد! که بترتیب ‏عبارتند از در سمت چپ چهار دکمه جهت حرکت در چهار سمت و در سمت راست چهار دکمه استاندارد دسته های ‏بازی ‏Play Station‏ ، علاوه بر اینها هفت دکمه نیز در قسمت پائین صفحه نمایش وجود دارد که بترتیب از چپ به ‏راست عبارتند از دکمه ‏Home، دکمه های دوگانه تنظیم صدا ،تنظیم نور صفحه نمایش،تغییر وضعیت پخش صدا ، ‏دکمه ‏Select‏ و دکمه ‏Start‏.

Sony PSP

علاوه براینها دکمه دیگری نیز در روی ‏PSP‏ و در سمت چپ وجود دارد که شاید در نگاه ‏اول که هیچ، پس از مدت ها استفاده از آن هم آن را با اسپیکر اشتباه بگیرید و آن هم دکمه برآمده ایست که درست ‏در زیر دکمه های جهتی واقع شده است و در حقیقت دکمه آنالوگ دستگاه جهت استفاده در بازی های نسبتا ‏قدیمی ست.
و اما چشمگیر ترین عنصر در نگاه اول به این زیبای کوچک ، صفحه نمایش زیبا و بزرگ آن است که ‏بزرگترین و با کیفیت ترین صفحه نمایشی ست که تاکنون برای وسایل قابل حمل نظیر ‏MP3 Player‎‏ ها و یا همین ‏کنسول های بازی ساخته شده است (البته استثناهایی نظیر ‏Vaio UX 17‎‏ را فاکتور بگیرید). ابعاد این صفجه نمایش ‏بی نظیر 4.3 اینچ است که توانائی نمایش 16.7 میلیون رنگ را نیز دارد.

یکی دیگر از فاکتورهای بی نظیر (با اطمینان ‏می گویم بی نظیر!) ‏PSP‏ زاویه دید استثنایی صفحه نمایش آن است که باردیگر سونی برتری خود را به رخ همگان ‏کشیده است جائیکه علاوه بر اینکه این زاویه دید در طرفین دستگاه تقریبا 180 درجه است در کمال شگفتی این ‏زاویه از بالا نیز به هیچ وجه تغییر نمی کند یعنی کیفیت تصویر به نمایش در آمده از زاویه دید بالای دستگاه کاملا ‏واضح و شفاف است که این، در میان تمامی ابزارهای دارای صفحه نمایش (از موبایل بگیر تا نوت بوک) کاملا بی نظیر ‏است. بازی کردن در این صفحه نمایش با کیفیت یکی دیگر از تجربه هایی است که کاملا در نوع خود بی نظیر است. ‏
نور این صفحه نمایش کاملا مناسب به نظر میرسد و حتی قرار دادن آن در پائین ترین سطح نور توسط دکمه تنظیم ‏نور(که سه حالته است) برای بسیاری از محیط ها، زیاده از حد به نظر میرسد. البته نباید از یاد برد که با این همه این ‏صفحه نمایش نیز در نهایت یک نوع ‏LCD‏ است که مشابه تمامی هم خانواده های خود دارای عیوبی مثل ‏Dead ‎Pixels‏ (پیکسل سوخته) نیز هست پس حتما در موقع خرید کاملا به این موضوع دقت کنید. بر بالای دستگاه چراغ ‏های نمایش روشن بودن یا در حال شارژ بودن ، فعال بودن ‏Wi-Fi‏ و همچنین چراغ وجود کارت حافظه موجود است.
‏در گوشه سمت چپ دکمه فعال کردن ‏Wi-Fi‏ و در سمت راست دکمه روشن کردن و یا در وضعیت ‏Hold‏ قرار دادن ‏دستگاه قرار دارد که این دکمه حالتی فنری دارد بدین منظور که اگر این دکمه را روبه بالا کشیده و رها کنیم دستگاه ‏به حالت ‏Sleep‏ میرود که شبیه همان ‏Stand-by‏ خودمان است و اگر دکمه را در بالا برای چند ثانیه کوتاه نگه داریم ‏دستگاه کاملا خاموش میشود علاوه براین فشردن این دکمه رو به پائین حالت ‏Hold‏ را برای ما بوجود می آورد.
در ‏قسمت پائین دستگاه محل اتصال شارژر به رنگ زرد و پورت اتصال هدفون دستگاه قرار دارد که از نوع جک 3.5 ‏میلیمتری ست و علاوه بر امکان اتصال هر نوع هدست دلخواه به این پورت محل اتصال ریموت دستگاه نیز در این ‏قسمت است.

Sony PSP

قسمت بالائی دستگاه از سه جزء کاملا مجزا تشکیل شده است که عبارتند از محل پورت ‏Infrared، ‏محل اتصال پورت ‏USB 2.0‎‏ و دکمه ای کشوئی جهت باز و بسته نمودن درب درایو دستگاه که حالتی فنری داشته و ‏با قرار دادن ‏UMD‏ در درون درایو با بسته شدن درب، این دکمه نیز بصورت فنری حرکت می کند. البته یکی از نکاتی ‏که هر شخصی را در رابطه با این درایو دچار سوء تفاهم میکند این است که اکثریت قریب به اتفاق کاربران تازه کار ‏این درایو را با درایو ‏Mini DVD‏ اشتباه میگیرند و گمان می کنند که بوسیله آن میتوان کلیه ‏Mini DVD‏ ها را در ‏PSP‏ ‏مشاهده نمود(که اگر می شد چه می شد!)، در حالیکه در واقع این درایو یک ابزار کاملا ابتکاری و انحصاری از ‏سونی ست که تنها و تنها قادر به خواندن دیسک هایی با نام ‏UMD Universal Media Disc)‎‏)(دارای ظرفیت 1.8 ‏گیگابایت) می باشد که البته این دیسک ها هم در حقیقت دیسک تنها نیستند و در درون قابهایی قرار دارند که ‏سونی به آنها کارتریج می گوید و محموعه این کارتریج و دیسک است که در درون این درایو جا خوش می کند و فعلا ‏هم آش کشک خاله است و تنها بازی ها و معدود فیلم هایی که سونی روی این فرمت پخش کرده است توسط ‏PSP‏ قابل مشاهده می باشد (البته موضوع دیدن فیلم های بروی کارت حافظه چیز دیگری ست). علاوه بر موارد ‏گفته شده ساختمان این دیسکها بدین صورت است که دیسک درون یک جعبه پلاستیکی قرار دارد و بروی دیسک ‏نیز بغیر از یک محفظه مستطیل شکل که باز است بقیه رویه آن با یک پوشش شفاف پوشانده شده است که این ‏محفظه باز محلی برای ورود گرد و خاک و البته اثر انگشت و در اثر مرور زمان کم شدن کیفیت دیسک است(دلیل ‏دیگری برای اینکه ‏PSP‏ مناسب سن پائین نیست).

Sony PSP

درایو ‏UMD‏ همانگونه که میدانید از نوع چرخنده است و این ‏چرخش و دسترسی به اطلاعات بدون ایجاد صدا صورت نمی گیرد که البته صدای تولیدی آنچنان قابل توجه نیست و ‏از آن مهمتر دستگاه در این حین کاملا بدون لرزش است.
قسمت پشت دستگاه محل کاور باتری (در سمت راست) و ‏اسلات کارت حافظه (در سمت چپ) می باشد. کارت حافظه ای که ‏PSP‏ قادر به پشتیبانی از آن است از نوع ‏Memory Stick Duo‏ میباشد که بهمراه دستگاه یک نمونه 32 مگابایتی نیز ارائه می گردد که نگفته پیداست که قبل ‏از خریددستگاه باید به فکر یک کارت حافظه پر و پیمان نیز باشید.
نکته مهم در رابطه با کارت حافظه این است که ‏برای اینکه دستگاه قادر به شناسائی فایل های موجود در کارت حافظه باشد می بایست در ابتدا آن را فرمت نموده ‏و یک پوشه با نام ‏PSP‏ در آن ساخته و سپس دیگر محتوی ها نظیر پوشه ‏Music‏ ،‏Movie‏ و… را در درون آن بسازیم تا ‏دستگاه قادر به شناسائی محتوی موجود در کارت باشد که البته گزینه ای نیز جهت اینگونه فرمت در درون منوهای ‏PSP‏ موجود است.

Sony PSP

یکی از مهمترین المانهایی که در وسایل اینچنینی (‏Portable‏) کاملا می بایست مدنظر قرار گیرد ‏مسئله عمر باتریست. برطبق ادعای سونی باتری لیتیومی با ظرفیت ‏mAh‏1800 که در ‏PSP‏ بکار رفته است قادر به ‏روشن نگاه داشتن دستگاه برای 4 الی 5 ساعت متوالی بازی ست بشرط اینکه از ‏Wi-Fi‏ دستگاه استفاده نکنیم که ‏برای یک کاربر متوسط با یک بازی متوسط حتی میتواند تا یک هفته شارژ نگه دارد (منظور از کاربر متوسط استفاده ‏مثلا چیزی در حدود 3 ساعت در یک هفته است). که این زمان کاملا بسته به میزان چرخش و دسترسی درایو ‏دستگاه به دیسک ‏UMD‏ ست. ولی در یک آزمایش حقیقی این زمان برای یک بازی معمولی 5 ساعت ، برای ‏استفاده از ‏PSP‏ در یک شبکه ‏Peer-to-Peer‏ بیسیم تا 2 ساعت و برای گوش دادن فقط به موسیقی تا 11 ساعت ‏بود. لازم به ذکر است که زمان شارژ مجدد این باتری چیزی در حدود 2 ساعت و پنجاه دقیقه است.‏
هنگامیکه برای بار اول ‏PSP‏ را روشن میکنید زبانهای مورد پشتیبانی توسط آن به نمایش درمی آیند که عبارتند از ‏ژاپنی ،انگلیسی ،آلمانی ،اسپانیائی ،فرانسوی ،ایتالیائی ،روسی وپرتغالی که لیست نسبتا کاملی ست.
ظاهر ‏سیستم عامل مورد استفاده سونی در ‏PSP‏ کاملا گویا و راحت است و حتی بدون استفاده از دفترچه راهنما (که ‏اغلب از بد حادثه به زبان شیوای ژاپنی نیز نگاشته شده است) نیز میتوان از آن سر درآورد .
در کل در منوی اصلی ‏پنج انتخاب مختلف وجود دارد که عبارتند از : ‏Setting، ‏Photo،‎ Music‎،Video و ‏Game‏ که کاملا واضح و بدون نیاز به ‏توضیح هستند و با گردش توسط دکمه های جهتی بروی هر آیکون زیر منوهای هر کدام در زیر هر آیکون به نمایش ‏در می آیند.
منوی ‏Setting‏ محل انجام کلیه تنظیمات دستگاه میباشد از تنظیمات فیلم و عکس و متن تا تنظیم تاریخ ‏و زمان بهمراه تنظیمات ‏Wi-Fi‏ ،فرمت کردن کارت حافظه ، رمزگذاری بروی دستگاه یا بروی مراحل دلخواهی از هر ‏بازی و کلا هر تنظیمی که فکرش را بکنید. تنظیم ‏Wi-Fi‏ دستگاه کاملا آسان و سر دستی ست جائیکه برای اتصال به ‏شبکه مورد نظرتان در اغلب موارد فقط کافی ست تنظیمات پیش فرض دستگاه را قبول کنید همین و بس . در ‏روزهای نخستین ارائه ‏PSP‏ به بازار بطور پیش فرض درون دستگاه خبری از مرورگر اینترنت نبود و بغیر از استفاده ‏Wi-‎Fi‏ بعنوان بازی در شبکه فقط می توانستید از طریق اینترنت ‏Firm Ware‏ دستگاه را در صورت موجود بودن آپدیت ‏کنید ولی از ویرایش ‏Firm Ware‏ شماره 2.0 به بعد مرورگری نیز به این مجموعه اضافه گردید که نسبتا راحت بوده و ‏تقریبا از تمامی ‏Codec‏ های صفحات وب و جاوا اسکریپت پشتیبانی میکند. در این مرورگر یک صفحه کلید مجازی ‏نسبتا راحت وجود دارد که علاوه بر به خاطر آوردن نشانی صفحاتی که قبلا بازدید شده است، میانبری جهت ‏ترکیباتی نظیر ‏Http://www‏ و ‏‎.Com‏ دارد که واقعا بدرد می خورد.
یکی دیگر از تغییراتی که از ورژن 2.0 به این طرف ‏در ‏PSP‏ رخ داده است در ساپورت دستگاه از فرمت های تصویری جدید است جائیکه تا پیش از آن فقط عکس های با ‏فرمت ‏JPEG‏ توسط ‏PSP‏ ساپورت می گردید درحالیکه توسط این ورژن جدید بغیر از فرمت ذکر شده فرمت های ‏BMP، ‏PNG، ‏TIFF‏ و ‏GIF‏ نیز توسط ‏PSP‏ ساپورت می شوند که با ورود به منوی ‏Photo‏ پیش نمایشی از عکس ها ‏‏(‏Thumbnail‏) به نمایش در می آید که می توان در میان آنها گشت و هرکدام را که خواست ‏Full Screen‏ نمود.

بدون ‏شک اگر شما دارای یکی از پلیر های زیبای سونی باشید اولین بار که سعی نمودید بروی آن آهنگهای دلخواهتان را ‏بریزید با مشکل همیشگی سونی روبروشده اید که آنهم چیزی نیست مگر پشتیبانی نکردن سونی از هیچ فرمت ‏صوتی مگر فرمت اختصاصی سونی با نام ‏ATRAC 3‎‏ که شما را مجبور میکند حتی فایلهای ‏MP3‎‏ را نیز به این فرمت ‏مهجور تبدیل کنید در مورد ‏PSP‏ نیز این ماجرا تا زمان ارائه ورژن جدید برقرار بود که با ارائه آن ‏PSP‏ قادر به پشتیبانی از ‏فرمتهای ‏MP3‎، ‏WMA، ‏WAV‏ و البته ‏ATRAC 3‎‏ شد. در زمینه پخش ویدئو ‏PSP‏ از فرمت ‏MPEG-4‎‏ استفاده می کند که ‏همچنان تغییری در آن نداده است.‏
و اما اصلی ترین دلیل برای ساخته شدن وسیله ای نظیر ‏PSP‏ مطئنا بازی ست و امکانات دیگر در حد امکانات جانبی ‏طبقه بندی می شوند. در این زمینه باید گفت که تجربه استفاده از ‏PSP‏ کاملا قابل مقایسه با یک کنسول واقعی ‏مثل ‏‎ PS2‎‏ میباشد که در نوع خود کاملا بی نظیر است البته در این میان مشکلاتی در ورژن قبلی بود از جمله زمان ‏زیاد لود شدن بازیها که بواسطه استفاده از کارتریج ‏UMD‏ رخ میداد و در مقایسه با رقیبان خود همانند نینتندو ‏DS‏ که ‏از حافظه فلش استفاده می کنند امتیاز کمتری کسب می کرد ولی این یکی نیز در نسخه دوم ‏Firm Ware‏ دستگاه ‏حل شده است زیرا که این زمان، به زمان نسبتا قابل قبول 10 ثانیه برای لود شدن تقلیل یافته است. در روزهای ‏نخستین ارائه ‏PSP‏ به بازار، عناوین بازیهای این کنسول دستی بسیار کم و البته گران بودند و شاید تا چند ماه اول این ‏عناوین به 3 عدد هم نمی رسیدند ولی خوش ساخت بودن همین تعداد کم بازیها (همانند ‏Need For Speed‏) ‏همچنان بر فروش ‏PSP‏ افزود تا اینکه هم اینک می توان گفت که این کنسول دستی به بلوغ رسیده است و تعداد ‏بازیهای فراوانی ماهیانه بر انبوه بازی های قبلی افزوده می شود.‏
قلب تپنده قسمت سخت افزاری ‏PSP‏ را پردازنده 333 مگاهرتزی 32 بیتی شرکت ‏MIPS‏ تشکیل میدهد که اگر کمی ‏به تاریخ ساخت اولیه ‏PSP‏ توجه کنیم می بینیم که در مقام مقایسه با گوشی های موبایل که تازه یکی دو ماه است ‏به این سرعت پردازنده (‏E90‎‏ ،5700 و ‏N95‎‏ بهمراه ‏P1‎‏) رسیده اند سرعت ‏PSP‏ در حد بسیار بالایی است حافظه ‏داخلی اصلی ‏PSP‏ میزان 32 مگابایت است که از طریق کارت حافظه قابل افزایش است علاوه بر آن میزان 4 مگابایت ‏نیز بصورت ‏Dram‏ در ‏PSP‏ تعبیه شده است.
یکی از جالب ترین نکات در رابطه با ‏PSP‏ این است که بعلت همه گیر ‏شدن، این دستگاه همواره مورد توجه سازندگان سایر وسایل جهت ساخت امکانات جانبی (‏Third Party‏)، بوده است ‏و تقریبا هر آنچه که فکرش را بکنید برای ‏PSP‏ ساخته شده است از دوربین و ‏GPS‏ بگیرید تا انواع و اقسام وسایل ‏جانبی در رابطه با زیبائی و حمل آن . این نیز حتما برایتان جالب است که بدانید یکی دو سال پیش هکرهای مهربان ‏موفق شدند که ویندوز 95 را روی ‏PSP‏ بالا بیاورند! ‏

Sony PSP

یکی از خبرهای جدید در مورد ‏PSP‏ این است که شرکت سونی در تاریخ ‏May 2007‎‏ یعنی همین دو سه ماه پیش ‏یک نسخه جدید از ‏PSP‏ را با نام ‏PSP Slim‏ به نمایش گذاشت که قرار است این ‏PSP‏ جدید تا چندماه آینده وارد بازار ‏شود از مهمترین تغییرات صورت گرفته در این دستگاه جدید میتوان به این موارد اشاره کرد :‏
‏-‏ کاهش 33 درصدی در وزن دستگاه (وزن آن تقریبا به 195 گرم رسیده است)‏
‏-‏ کاهش 19 درصدی در قطر دستگاه (قطر آن تقریبا 18 میلیمتر شده است)‏
‏-‏ بهبود چشمگیر کارائی باتری ‏
‏-‏ کاهش زمان ‏Loading‏ بازیها‏
‏-‏ خروجی تلویزیون (که البته کابل آن بطور جداگانه می بایست تهیه شود)‏
‏-‏ و…‏
که البته برخلاف ایران که با اعلام یک همچین خبری بازار در جهت افزایش قیمت تکان می خورد در اینجا سونی ‏قیمت انواع فعلی ‏PSP‏ های خود را بشدت کاهش داد که این کاهش قیمت هنوز به ایران نرسیده است. تا جائی ‏که قیمت ‏PSP‏ تا حد 180 دلار و یا کمتر نیز در روزهای اخیر (البته در بازارهای جهانی) رسیده است و در ایران ‏هم که انگار نه انگار که اتفاقی افتاده باشد و قیمت همانی بود که بود (در انتها به قیمت اشاره می کنم).
یکی ‏از نکات جالب در مورد این ‏PSP‏ جدید این است که با اینکه باتری نسخه فعلی از لحاظ ابعاد از این ‏PSP‏ جدید ‏بزرگتر است می توان در مواقع ضروری از آن هم استفاده کرد.‏
و اما در مورد خرید این زیبا رو در ایران ، ‏PSP‏ های فعلی در بازار ایران در دو نوع بسته بندی موجود هستند که ‏یکی با نام ‏Basic‏ و دیگری با عنوان ‏Value Pack‏ به فروش میرسند تنها فرق میان این دو بسته بندی در وجود ‏هدفون ، کیف و بند مخصوص ‏PSP‏ ست که در مدل ‏Value‏ موجود است و در دیگری نیست . که شاید در میان این ‏سه چیز هدفون های سفید رنگ دستگاه که بهمراه یک ریموت سیمی هستند از همه با ارزش تر به نظر برسند ‏‏(این هدفون ها بیش از هر چیزی آدم را به یاد ‏iPod‏ می اندازد). البته وقتی بدانید که فرق قیمتی این دو بسته ‏بندی چقدر است احتمالا کمی تعجب میکنید چون بسته معمولی دارای قیمتی معادل 230 هزار تومان و بسته ‏دیگر یعنی ‏Value Pack‏ دارای قیمتی در حدود 285 هزار تومان است و یک هدفون و کیف و بند ناقابل چیزی در ‏حدود 50 هزار تومان برایتان آب میخورد! البته یکی از دلایل قیمت بالاتر بسته ‏Value‏ نسبت به بسته معمولی این ‏است که بسته ‏Value‏ دیگر تولید نمی شود.
بهر حال یک توصیه دوستانه انتظار کشیدن برای رسیدن ‏PSP Slim‏ ‏کاری کاملا عاقلانه است ولی انتظار کشیدن جهت کاهش قیمت آن با توجه به قیمت های جهانی کاری کاملا ‏بیهوده است. بله اینجا ایران است!

توجه:این مقاله بطور اختصاصی برای writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

37 دیدگاه

  1. سلام
    ارش جان خسته نباشی
    درمورد آغاز فروش دراین سایت مطلبی به من ارسال کرده بودید من اولآ از لطف نظر شما بسیار ممنون بوده وهستم و ثانیآ با دستی باز صمیمانه پشنهاد شما را پذیرا می باشم خوشحال می شوم که من را عضوی از سایت خود بدانید و ثالثآ مطالبی از سایت شما را به روز رسانی کرده در وبلاگ خود قرار داده ام
    پیروز وسر بلند باشید

  2. سلام خسته نباشید اقا ارش بینهایت از مطالبتون استفاده کردیم واقعا اموزنده اند فقط اگه میشه لطف کنیدحتما یه مقاله ای هم در مورد کنسول play station 3و بازیهای ان بنویسید با تشکر

  3. سلام
    استاد یه مشکل دارم اگه حلش کنی جایزه خوبی گیرت می یاد
    من یه psp slim دارم مدلش هم m33 3.71 هستش هیچ نوع نرم افزار نمی تونم توش بریزم.وقتی اون نرم افزار مورد نظز رو تو جای مخصوصش می ریزم با اجرای فایل تو psp یه پیغام میده می گه: the game could not be started(8002014c)
    چی کار باید بکنم؟؟؟؟ممنون می شم اگه حلش کنی

  4. کارت بسیار کامل . راضی کننده است.
    اگر بتونی در مورد PSP-Slim و تجهیزات جانبی PSP هم مطلب بنویسی شاهکاره.
    چاکرت صادق از شیراز

  5. مقالتون عالی بود ممنونم.ولی میشه مراکز خرید در شهرستانها رو اعلام کنین!الان در تبریز قیمت 310000 تومنه! تازه میگن رم 4 گیگ پیدا نمیشه میگن اصلا رم 2 گیگ به بالا در ایران نیست! راسته؟

ارسال یک پاسخ