Sony XPERIA S vs HTC One S جدال برای یک انتخاب

13
6613

یکی از معمول‌ترین رویه‌های پیش روی خریداران بازار موبایل در تهیه یک گوشی جدید، انتخاب تنها از روی رده قیمتی ست جائیکه غالبا بدون توجه ویژه به امکانات سخت‌افزاری و پردازشی، انتخاب نهائی پس از تعیین بودجه تنها براساس مسائل ظاهری صورت می‌پذیرد؛ از دیگر سو برای کاربران حرفه‌ای‌تر توجه به امکانات سخت‌افزاری و پردازشی مطمئنا از اهمیت بالاتری نسبت به مسائل ظاهری برخوردار است اما حتی برای این افراد نیز حضور مدل‌های مشابه با امکانات سخت‌افزاری نسبت مشترک لزوم تحقیق و بررسی پیرامون نقاط ضعف و قوت رقبا را الزامی می‌نماید. در این نوبت به بررسی و نقد کامل دو اندرویدفون نسبت مشابه یعنی One S از شرکت HTC و XPERIA S از برند سونی می‌پردازیم مدل‌هائی که هم در رده قیمتی و هم در مشخصات پردازشی و سخت‌افزاری از شباهت‌های نزدیکی برخوردارند. با ما همراه شوید.

مدل و نام Sony XPERIA S
ابعاد 10.6×64×128 میلی متر
وزن 144 گرم
صفحه نمایش 4.3 اینچ
1280×720 پیکسل از
نوع
TFT
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی 1GB RAM+32GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V2.3 Gingerbread
پردازنده Qualcomm MSM8260 Dual-core 1.5GHz
وضوح دوربین 12.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری FUll HD با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1750mAh

مدل و نام HTC One S
ابعاد 7.8×65×130.9 میلی متر
وزن 119.5 گرم
صفحه نمایش 4.3 اینچ
960×540 پیکسل از
نوع
Super AMOLED
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی 1GB RAM+16GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V4.0 ICS
پردازنده Qualcomm MSM8260A Dual-core 1.5GHz
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری FUll HD با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1650mAh

در نگاه نخست ممکن است بررسی و نقد دو مدل XPERIA S و One S در کنار یکدیگر بدلیل برخی تفاوت‌های مشهود از وضوح صفحه‌نمایش و دوربین چندان صحیح به نظر نرسد اما با بررسی دقیق‌تر این دو مدل و ملاک قرار دادن گزینه‌های پر اهمیت‌تر پردازشی و سخت‌افزاری به سادگی می‌توان به دقت و لزوم این مقایسه پی برد از سوی دیگر با نیم‌نگاهی به قیمت‌های فعلی بازار و حضور هر دو مدل در رده‌های قیمتی نزدیک به یک میلیون تومان، دقت در انتخاب یکی از این دو بدلیل هزینه گزاف پرداختی کاملا سودمند و اقتصادی خواهد بود. نکته مشترک در مورد هر دو مدل One S و XPERIA S تفاوت ساختاری آنها با محصولات قبلی خود هم در شیوه نامگذاری و هم در بحث سخت‌افزاری ست بطوریکه هر دو مدل، کلاس تازه‌ای برای شرکت سازنده به حساب می‌آیند. شرکت سونی پس از جدائی کامل از شریک سال‌های متمادی خود، اریکسون اینک به تنهائی به تولید اسمارت‌فون‌های سری XPERIA مشغول است و مدل S به همراه 5 مدل دیگر نخستین تولیدات جدید این شرکت زیر عنوان منفرد سونی ‌ست. HTC نیز در سوی دیگر با تولید سه مدل در کلاس جدید One مرحله تازه‌ای از فعالیت گسترده خود در بازار اسمارت‌فون‌ها را آغاز نموده است. One S در میان سه مدل تولیدی این رده در درجه بالاتری از One V و در کلاس پائین‌تری از اسمارت‌فون چهار هسته‌ای One X قرار می‌گیرد و با توجه به مشخصات پیشرفته و قیمت مناسب‌تر نسبت به One X خریداران فراوانی را به سمت خود جلب خواهد نمود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_02.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_03.jpg
در نخستین پله به بررسی محتویات جعبه هر دو مدل می‌پردازیم؛ جعبه XPERIA S نسبتا بزرگ اما بسیار باریک و ظریف طراحی شده است در این جعبه علاوه بر خود گوشی، هدست یک تکه سیمی با دو Airbud جداگانه، شارژر، کابل USB و دو تگ پلاستیکی NFC به چشم می‌خورد که با روزنه تعبیه شده بر بالای آنها و برچسب‌های دو طرفه حاضر در جعبه امکان قرار گرفتن در جاکلیدی و مواردی از این دست را خواهند داشت. نبود کابل HDMI بزرگترین نکته منفی XPERIA S در این قسمت است.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_04.jpg
جعبه محتویات One S نیز بطریقی مشابه تنها دارای موارد استاندارد و ساده همیشگی ست جائیکه تنها موارد قابل ذکر در جعبه محتویات دستگاه بجز خود گوشی شامل شارژر، کابل USB و یک هدست معمولی سیمی می‌شود؛ بزرگترین نکته منفی در این قسمت نبود هدست‌های اشرافی beats علیرغم حضور لوگوی این شرکت در پشت گوشی ست که تفاوت بزرگی نسبت به مدل‌های Sensation این برند ایجاد می‌کند.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_05.jpg
در طراحی کلاسیک XPERIA S علیرغم شباهت‌ به محصولات پیشین این سری در خطوط صاف کناره‌ها و طرح منحنی بخش پشتی، برخی نکات جدید و جذاب نیز به چشم می‌خورد که از آن جمله باید به نوار سفید رنگ دورتادور گوشی در بخش پائینی به سبک XPERIA Pureness اشاره کرد که فرم ویژه‌ای به این مدل می‌بخشد. ابعاد XPERIA S برابر با 10.6×64×128 میلیمتر است و 144 گرم وزن دارد که بدین ترتیب حداقل بروی کاغذ نمی‌توان XPERIA S را در دسته گوشی‌های سبک و Slim دسته بندی کرد اما در دنیای واقعی XPERIA S بدون شک یکی از خوش‌دست‌ترین نمونه‌ها در کلاس 4.3 اینچی قرار می‌گیرد. بدنه XPERIA S از پلاستیک مات و با کیفیتی ساخته شده که بجز بخش روئی و محوطه صفحه‌نمایش در سایر قسمت ها کاملا در برابر اثرات انگشت مقاوم است.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_06.jpg
جذاب‌ترین نکته در طراحی One S همانطور که در اکثر اندروید‌فون‌های سال گذشته  HTC نیز می‌توان مشاهده کرد استفاده از شاسی یک‌دست و نفوذ ناپذیر موسوم به Uni body است که علاوه بر دورتادور صفحه‌نمایش و کناره‌های دستگاه، بخش بزرگی از پشت گوشی را نیز احاطه کرده است به عبارت دیگر بجز دو بخش کوچک بالائی و پائینی در پشت دستگاه سایر قسمت‌های One S از یک قطعه فلزی یک‌دست و یک‌پارچه ساخته شده است. در طراحی این پوشش Uni body از رنگ استفاده نشده است و رنگ خاکستری این بخش با فرایند Anodizing یا افزایش ضخامت لایه اکسید طبیعی در سطح فلز ایجاد شده است. جدا از این موارد به روشنی می‌توان جای پای همیشگی طراحان HTC را در ساختار کلی One S مشاهده کرد جائیکه پرهیز از زوایای تند و استفاده از گوشه‌های گرد در این مدل نی
ز کاملا رعایت شده است. ابعاد One S برابر با 7.8×65×130.9 میلیمتر با وزن تنها 119.5 میلیمتر است که وزن و قطر دستگاه برای این ابعاد موفقیت چشمگیری برای مجموعه HTC به حساب می‌آید.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_07.jpg
صفحه‌نمایش XPERIA S بدون شک مهمترین قسمت در ساختار کلی این مدل محسوب می‌شود وضوح این صفحه‌نمایش 4.3 اینچی، HD یا 1280×720 پیکسل است که در کنار HTC One X، Google Galaxy Nexus و Samsung Galaxy Note تنها مدل‌های SIM Free موجود در بازار شبکه GSM با این وضوح محسوب می‌شوند. این صفحه‌نمایش لمسی خازنی از 16 میلیون رنگ پشتیبانی کرده و به واسطه وضوح بالای خود به تراکم پیکسلی فوق‌العاده 342 پیکسل در هر اینچ دست یافته است. کیفیت این پنل در میزان روشنائی، نمایش صحیح رنگ‌ها و کنتراست به لطف موتور پردازش تصویر BRAVIA engine در سطح بسیار مناسبی ارزیابی می‌شود و در این میان تنها نکته منفی قابل ذکر در مورد این پنل همچون دیگر تجربه‌های این سازنده در یک سال گذشته به مسئله نچندان راضی کننده زوایای دید مربوط می‌شود که در مقایسه با رقبا در رده پائین‌تری قرار می‌گیرد. سطح روی صفحه‌نمایش XPERIA S از شیشه ضد خش پوشیده است.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_08.jpg
صفحه‌نمایش 4.3 اینچی One S با شباهت نزدیک به پنل Motorola RAZR XT910 از یک تفاوت بزرگ نسبت به XPERIA S برخوردار است؛ وضوح صفحه‌نمایش One S برابر با qHD یا 960×540 پیکسل است که در هر اینچ آن 256 پیکسل جای گرفته و نگفته پیداست که در مقابل فشردگی پیکسلی 342 پیکسل در هر اینچ XPERIA S رقم کاملا پائین‌تری را ارائه می‌دهد. اما این تمامی ماجرا برای HTC و One S نیست چرا که پنل این مدل علیرغم وضوح پائین‌تر همچنان دارای یک برگ برنده مهم یعنی تکنولوژی پیشرفته ساخت است؛ فناوری ساخت صفحه‌نمایش One S برخلاف TFT LCD حاضر در XPERIA S از نوع پیشرفته Super AMOLED با کیفیت فوق‌العاده در نمایش رنگ‌ها، میزان کنتراست و زوایای دید فوق‌العاده است که از این لحاظ برتری محسوسی بر رقیب خود خواهد داشت البته این فناوری نیز طبق معمول فاقد نکات منفی نبوده و چینش PenTile Matrix آن تنها دو زیر پیکسل را به هر پیکسل اختصاص می‌دهد. میزان روشنائی پائین‌تر این پنل از دیگر نکات منفی این صفحه‌نمایش در مقابل XPERIA S است. پنل صفحه‌نمایش One S با پوشش محافظ Gorilla Glass در مقابل صدمات فیزیکی محافظت می‌شود که این مورد نیز از جمله برتری‌های این بخش به پنلXPERIA S  است.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_09.jpg
بخش بالائی صفحه‌نمایش در XPERIA S علاوه بر اسپیکر برقراری تماس، محل دوربین دوم 1.3 مگاپیکسلی با امکان فیلمبرداری 720p، سنسور تقارب، حس‌گر نور محیط و یک چراغ LED وضعیت است که در حین شارژ بسته به میزان ظرفیت باقی ماندهِ باتری به رنگ سبز یا قرمز و در حین رخ دادن یک Notification (یک پیام جدید، یک تماس از دست رفته و…) به صورت چشمک‌زن تغییر می‌کند.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_10.jpg
بخش بالای صفحه‌نمایش One S در محوطه مشکی رنگ اطراف لوگوی HTC سنسورهای تنظیم نور و Proximity قرار گرفته و در بخش فلزی بالای این قسمت بجز اسپیکر تماس، یک دوربین VGA و LED تعیین وضعیت دیده می‌شود.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_11.jpg
زیر صفحه‌نمایش XPERIA S سه دکمه لمسی خازنی Back، Home و Menu که با سه نقطه کوچک مشخص شده‌اند به چشم می‌خورد که لوگوی هر دکمه به نوار سفید رنگ زیر صفحه منتقل شده و تقریبا تمامی کاربران در اولین برخورد بجای لمس کردن نقطه‌های اصلی، آن‌ها را فشار می‌دهند. این نوار سفید رنگ همانطور که گفته شد از جمله جذابیت‌های اصلی XPERIA S است که با روشن شدن بخصوص به هنگام استفاده از دستگاه در تاریکی جلوه زیبائی به این مدل می‌بخشد. نکته مهم در رابطه با این نوار روشن علاوه بر مسائل ظاهری جایگذاری آنتن دستگاه در این قسمت است که با اندکی دقت بصورت یک نوار خاکستری در این بخش قابل مشاهده است. لوگوی حک شده XPERIA دیگر نکته قابل ذکر در این قسمت است.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_12.jpg
زیر صفحه‌نمایش One S از سه کلید Back، Home و Task Switcher استفاده شده که علیرغم حض
ور اندروید 4.0 بصورت پیش‌فرض در این مدل و عدم نیاز این سیستم‌عامل به حضور کلیدهای فیزیکی، عملا بعلت حضور پوسته اختصاصی Sense چاره‌ای جز تعبیه مجدد این کلیدهای سه‌گانه در زیر صفحه‌نمایش نیست. در این ساختار از کلید Menu نیز ظرفنظر شده و در مواقع لزوم یک گزینه Menu به المان‌های به نمایش درآمده در صفحه افزوده می‌شود البته این شیوه نمایش برخلاف طراحی اصلی اندروید 4.0 که کلید منو را در همان ردیف گزینه‌های اصلی زیر صفحه‌نمایش نشان می‌دهد باعث اِشغال یک خط جداگانه در بخش زیری و طبیعتا کاهش فضای در اختیار کاربر می‌گردد.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_13.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_14.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_15.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_16.jpg
کناره سمت چپ XPERIA S تنها به پورت Micro USB با پوشش پلاستیکی تعلق دارد و در سمت راست نیز علاوه بر Rocker نسبتا کوچک تغییر صدا، پورت محافظت شده Micro HDMI و شاتر دوربین دستگاه به چشم می‌خورد که این آخری علیرغم بهبود نسبت به تجربه قبلی این سازنده در Arc S بار دیگر تا حدودی کوچک و با حداقل برآمدگی طراحی شده البته نرمی بیشتر این شاتر به نسبت Arc از مشکل لرزیدن دستگاه در هنگام فشار وارد کردن بروی این دکمه تا حدود زیادی کاسته است. در بخش بالائی XPERIA S جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power/Lock قرار دارد و در پائین نیز بجز میکروفون و محل اتصال بند نکته دیگری دیده نمی‌شود.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_17.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_18.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_19.jpg
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_20.jpg
رویه مینیمالیستی HTC در جایگذاری کنترلرهای سخت‌افزاری در گوشی‌های این شرکت در رابطه با One S نیز تقریبا بطور کامل تکرار شده است در این مدل تنها نکته قابل ذکر در سمت راست، Rocker بزرگ و کشیده تغییر صدا و درسمت چپ، پورت Micro USB بدون پوشش محافظتی‌ست که این پورت علاوه بر شارژر و کابل اتصال کامپیوتر، با کمک تطبیق دهنده جداگانه MHL به HDMI نقش خروجی TV این مدل را نیز ایفا می‌کند. جک 3.5 میلیمتری اتصال هدست و کلید Power/Lock در بالا و میکروفون تماس این مدل در پائین آن جای گرفته‌اند.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_21.jpg
در پشت XPERIA S یکی از مهمترین اجزای این اسمارت‌فون یعنی دوربین 12 مگاپیکسلی اتوفوکوس در بالاترین قسمت این بخش و در مرکز قرار گرفته است. در زیر این دوربین به ترتیب تک فلش LED، اسپیکر اصلی دستگاه و میکروفون دوم برای ثبت صدا در فیلمبرداری قرار دارد. یک نکته جالب توجه بخش پشتی حضور نشان سبز رنگ سونی‌اریکسون در پائین این قسمت است که نشان از طراحی این مدل پیش از پایان همکاری این دو برند می‌دهد و به احتمال قریب به یقین در ورژن‌های جدیدتر XPERIA S این علامت با آرم سونی جایگزین می‌شود. در پائین این قسمت نشان حک شده XPERIA و دکمه‌های سه‌گانه زیر صفحه‌نمایش در نوار سفید‌رنگ نیمه شفاف به چشم می‌خورند.
sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_22.jpg

بخش پشتی One S همانطور که پیش از این اشاره شد با طراحی Uni body به سه قسمت کاملا مجزا شامل دو بخش پلاستیکی در بالا و پائین و بخش فلزی بزرگ مرکزی تقسیم شده است که در یک‌سوم بالائی دوربین 8 مگاپیکسلی دستگاه با حاشیه آبی یا قرمز رنگ و تک فلش LED آن دیده می‌شود و در یک‌سوم پائینی نیز اسپیکر اصلی دستگاه بدون هیچ‌گونه فرو رفتگی قرار گرفته است که این موضوع در هنگام قرارگیری گوشی به پشت منجر به مبهم شدن صدای به گوش رسیده خواهد شد و از این لحاظ می‌توان یک امتیاز مثبت برای XPERIA S بدلیل فرو رفته بودن اسپیکر اصلی آن و عملکرد بهتر نسبت به One S قائل شد. نشان beats audio در پائین این قسمت مطمئنا خبر خوبی برای دوست‌داران صدای با کیفیت به حساب می‌آید.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_23.jpg

اسلات جایگذاری Micro SIM تنها المان قابل مشاهده و قابل دسترسی در زیر کاور سرتاسری بخش پشتی XPERIA S است در این قسمت و در جائیکه که طبیعتا می‌بایست باتری دستگاه جای گرفته باشد یک قطعه فلزی سیاه‌رنگ با برچسبی حاوی اطلاعات گوشی دیده می‌شود و با این طراحی نگفته پیداست که امکان دسترسی معمول به باتری XPERIA S (بدون باز کردن پیچ‌های این قسمت) در نظر گرفته نشده است. باتری این مدل یک نمونه 1750mAh با زمان‌های رسمی 450 ساعت در حالت Stand-by و 7 ساعت و 30 دقیقه در حین مکالمه است. زمان پخش موسیقی این مدل نیز 25 ساعت اعلام شده است. در دنیای واقعی و با یک استفاده متوسط حداکثر تا دو روز و در یک استفاده شدید حداکثر تا یک روز می‌توان از این باتری انتظار تامین انرژی دستگاه را داشت.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_24.jpg

محل جای‌گذاری سیم‌کارت و قسمت جداشونده در پشت One S برخلاف انتظار قطعه پلاستیکی حاوی لنز دوربین بر بالائی آن است جائیکه با کنار زدن این پوشش پلاستیکی تنها جائی برای قرارگیری Micro SIM دیده می‌شود و نه تنها از کارت حافظه خبری نیست بلکه به مانند XPERIA S باتری دستگاه نیز قابل خارج‌سازی نخواهد بود. ظرفیت باتری این مدل 1650mAh است که زمان‌های رسمی آن از سوی HTC اعلام نشده اما در استفاده روزمره از شرایط نزدیکی نسبت به رقیب خود برخوردار بوده و بسته به شدت استفاده از یک تا 2 روز می‌توان بروی آن حساب کرد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_25.jpg

XPERIA S در ابتدا با نسخه 2.3.7 سیستم‌عامل اندروید به بازار ارائه شد اما به زودی قرار است به آخرین ورژن اندروید ICS 4.0 آپدیت شود ساختار منوئی و شکل ظاهری بخش‌های نرم‌افزاری این مدل هیچ تفاوت خاصی با دیگر تجربه‌های سونی در این زمینه نداشته و تقریبا از زمان ارائه اولین اندرویدفون این شرکت یعنی X10 در سال 2009 کاملا بدون تغییر باقی مانده است. از جمله این نکات مشترک می‌توان به حضور پنج Home Screen مختلف بدون امکان تغییر یا حذف و اضافه و چهار میانبر قابل تغییر در پائین صفحه‌نمایش (دو میانبر در هر دو سمت آیکون لانچر) اشاره کرد که این میانبرها علاوه بر آیکون برنامه‌های دلخواه کاربر امکان جایگذاری با فولدرها را نیز دارند. یکی دیگر از نکات تکراری XPERIA S در صفحه Home Screen با Pinch Zoom کردن رو به خارج این بخش پدیدار می‌شود جائیکه همچون دیگر نمونه‌های مشابه سونی بجای نمایش تمامی صفحات مختلف در یک قسمت، این بار تمای ویجت‌های استفاده شده در صفحات پنج‌گانه در یک صفحه نشان داده می‌شوند. از جمله ویجت‌های اختصاصی و کاملا تکراری سونی باید به Timescape و چیزی شبیه به Mediascape اشاره کرد که این آخری البته هیچ تفاوت خاصی با گالری استاندارد اندروید در نمایش تصویر نداشته و نمی‌توان عنوان ویجتی مستقل را برای آن در نظر گرفت. در صفحه Lockscreen این مدل برای اولین بار notification های مرتبط با ف**یس‌ب*و**ک و همچنین ویجت کنترل موسیقی دیده می‌شود که امکان دسترسی به کنترلرهای موزیک بدون نیاز به باز کردن قفل صفحه‌نمایش را فراهم می‌آورد. دیگر امکانات کلیدی بخش منوئی XPERIA S همچون Notification Area در بالای صفحه‌نمایش و Task Manager هیچ تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته‌اند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_26.jpg

HTC One S برخلاف XPERIA S از همان ابتدا با نسخه 4.0.3 اندروید به بازار ارائه شد؛ حضور پوسته نرم‌افزاری Sense 4.0  ظاهر اندروید ICS را در این مدل بطور کامل با تغییر روبرو ساخته است. صفحه Lock Screen سیستم‌عامل برطبق انتظار همان نمونه پیشین پوسته Sense با حلقه جذاب زیر صفحه‌نمایش و چهار میانبر قابل تغییر در بالای آن است. حرکت حلقه به بخش میانی صفحه منجر به بازگشائی قفل صفحه‌نمایش و Drag کردن هریک از میانبرهای چهارگانه بدرون این حلقه منجر به بازگشائی قفل صفحه و باز شدن برنامه مزبور می‌شود. البته این تمامی ماجرا در مورد صفحه Lock Screen این مدل نیست چرا که در منوی Personalize امکان ایجاد تغییر در این صفحه با 8 گزینه متفاوت در نظر گرفته شده است که دوتای آنها شامل Productivity و People از موارد جدید این قسمت محسوب می‌شوند در صفحه Lock Screen موسوم به Productivity تمامی تماس‌های از دست رفته، پیام‌ها، ایمیل‌ها و رویدادهای برنامه ریزی شده قبل از گشودن قفل صفحه‌نمایش در معرض دید کاربر قرار می‌گیرد و گزینه People نیز لیستی از کنتاکت‌های مورد نظر کاربر را در چینشی ماتریسی در صفحه Lock Screen به نمایش می‌گذارد که با انتخاب هرکدام می‌توان به راحتی به اطلاعات هر کنتاکت دسترسی پیدا نمود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_27.jpg

با گشودن قفل صفحه‌نمایش تغییرات مشخصی نیز در صفحه Home Screen دیده می‌شود که مهمترین آنها حذف Dock سه آیکونه همیشگی و جایگذاری نمونه جدیدی با چهار آیکون (یا فولدر) قابل تغییر و حذف نشانگر منحنی حرکت در میان صفحات مختلف از پائین صفحه‌نمایش است که با یک نشانگر با قابلیت auto-hide در زیر صفحه جایگزین شده است. قابلیت Leap View همچنان در اینجا نیز حضور دارد جائیکه با قرارگرفتن بروی صفحه Home Screen اصلی و زدن دکمه Menu یا Pinch Zoom کردن رو به خارج این قسمت تمامی 7 صفحه قابل دسترسی در این بخش در یک صفحه برای جابجائی و ویرایش به نمایش گذاشته می‌شوند. انتقال منوی جاگیر Personalize از Home Screen به بخش اپلیکیشن‌ها از دیگر تغییرات قابل ذکر در این قسمت است. سایر امکانات Sense 4 همچون امکان استفاده از Scene های پنج‌گانه و قابلیت تعیین Skin های مختلف در این مدل نیز دست نخورده باقی مانده‌‌اند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_28.jpg

منوی اصلی و محل قرارگیری تنظیمات و اپلیکیشن‌ها به شکل ماتریسی با اسکرول افقی طراحی شده و علیرغم تغییر در طراحی و شکل ظاهری همان آیکون‌های همیشگی زیر صفحه‌نمایش شامل برنامه‌های دانلود شده، برنامه‌های بیشتر استفاده شده (Frequent) و تمامی برنامه‌ها (All) در این قسمت نیز به چشم می‌خورند. در این بخش برای اولین بار امکان جابجائی مکان سه آیکون زیر صفحه‌نمایش در نظر گرفته شده است.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_29.jpg

پروسه افزودن ویجت به Home Screen در One S برخلاف اندروید ICS استوک به‌گونه کاملا مشابه‌ای همچون اندروید Honeycomb انجام می‌شود در این حالت با قرار دادن و نگه‌داشتن دست بروی صفحه Home Screen به ناگاه همه المان‌ها اصطلاحا Zoom out شده و صفحات مختلف Home Screen در نوار افقی بالای صفحه و ویجت‌ها در پائین نمایش داده می‌شوند در این هنگام برای افزودن یک ویجت به یک صفحه مشخص نخست Home Screen مربوط به با لمس کردن آن انتخاب شده و سپس بروی ویجت Tap می‌شود، امکان drag کردن مستقیم ویجت به Home Screen مورد نظر نیز در این حالت در نظر گرفته شده است. از جمله نکات منفی این شیوه چینش باید به لیست بلند‌بالای ویجت‌ها در حین انتخاب اشاره کرد که البته با حضور قابلیت Search تا حدودی بهبود می‌یابد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_30.jpg

تغییر دیگر در پوسته Sense 4 در One S در بخش قابل اسکرول بالای صفحه‌نمایش موسوم به Notification Area رخ داده است در اینجا برخلاف نمونه‌های قبلی این پوسته خبری از لیست برنامه‌های پیش از این استفاده شده نبوده و دو آیکون دسترسی به تنظبمات داخلی نیز از پائین آن حذف شده است به بیان دیگر این قسمت به معنای واقعی کلمه تنها به نمایش Notification ها خواهد پرداخت و برای دسترسی به تنظیمات بیشتر یک میانبر به منوی Setting برای آن در نظر گرفته شده است. برای حذف Notification های این قسمت می‌توان آن‌ها را رو به خارج drag کرد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_31.jpg

Task Switcher استفاده در One S از دیگر تغییرات بخش نرم‌افزاری این مدل است در اینجا بجای فرمت عمودی پیش‌فرض استفاده شده در اندروید 4.0 برای نمایش Screen shot اپلیکیشن‌های در حال اجرا از فرم افقی با یک انحنا به پهلو استفاده شده که ظاهری حرفه‌ای‌تر به این منو می‌بخشد. برای بستن برنامه‌ها و حذف آنها از این لیست می‌توان آنها را به شیوه‌ای مشابه رو به بالا drag کرد. نکته بسیار منفی در این حالت نمایش تنها سه برنامه در این منو در یک لحظه حتی در حالت افقی است که فضای بسیار زیادی از صفحه‌نمایش را دست‌نخورده باقی می‌گذارد. Task manager سیستم‌عامل و محل نمایش برنامه‌های در حال اجرا و درصد اشغال فضای RAM تغییر خاصی را نسبت به گذشته تجربه نکرده و همچنان امکان بستن تکی یا گروهی برنامه‌ها در آن وجود دارد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_32.jpg

یکی از مهمترین بخش‌های هر مقایسه موبایلی عملکرد رقبا در تست‌های گرافیکی و پردازشی مختلف موسوم به Benchmark است که به روشنی و با تکیه بر اعداد و ارقام نقاط ضعف و قوت هر مدل را در مقایسه با دیگری به نمایش می‌گذارد. البته در این‌گونه تست‌ها بجز سخت افزارهای درونی دستگاه همچون نوع و کلاک پردازنده و چیپ‌ست گرافیکی مورد استفاده، عوامل موثر دیگری نیز حضور دارند که هرکدام تاثیر ویژه‌ای بر نتایج برخی بنچ‌مارک‌ها باقی می‌گذارند از جمله مهمترین این عوامل باید به ورژن سیستم‌عامل اندروید اشاره کرد که پائین‌تر بودن ورژن یکی از رقبا در مقابل دیگری خود دلیل کافی برای ثبت نتایج ضعیف‌تر تلقی می‌شود نکته مهم دیگر که تاثیر آن بخصوص در تست‌های گرافیکی بشدت قابل مشاهده است مسئله وضوح صفحه‌نمایش است، نکته مهمی که در شرایط پردازشی و گرافیکی مساوی بدون شک نتایج بالاتری را برای مدل دارای وضوح صفحه‌‌نمایش پائین‌تر به‌همراه دارد. با این مقدمه و با در نظر گرفتن اینکه هر دو عامل پائین آوردن سطح بنچ‌مارک‌ها یعنی ورژن پائین‌تر اندروید و وضوح بالاتر صفحه‌نمایش در Sony XPERIA S وجود دارد به بررسی مقایسه‌ای چند بنچ‌مارک مشهور مابین XPERIA S و One S می‌پردازیم اما پیش از آغاز این بررسی نگاهی به مشخصات سخت‌افزاری و پردازشی این دو مدل خالی از لطف نیست؛ حافظه RAM هر دو مدل 1 گیگابایت است اما حافظه فلش XPERIA S برابر با 32 گیگابایت و One S تنها 16 گیگابایت است که با در نظر گرفتن عدم امکان ارتقای حافظه داخلی بخصوص در مورد One S تا حدودی اندک به نظر می‌رسد. فرکانس پردازنده دو هسته‌ای هر دو مدل 1.5 گیگاهرتز اعلام شده است اما این دو پردازش‌گر علیرغم تنها یک اختلاف کوچک در نام‌گذاری از تفاوت‌های فراوانی با یکدیگر برخوردارند. پردازنده حاضر در XPERIA S از نوع 45 نانومتری Qualcomm MSM8260 Snapdragon با فرکانس 1.5 گیگاهرتز، چیپ‌ست گرافیکی Adreno 220 و مسیر حافظه تک‌کاناله با فرکانس 333 مگاهرتز است. این پردازشگر که در سه ماهه سوم سال 2010 به بازار ارائه شده پیش از این در Sensation و Sensation XE از HTC و Samsung Galaxy S II Skyrocket بکار گرفته شده بود. اما در سوی مقابل پردازشگر حاضر در One S موسوم به Qualcomm MSM8260A Snapdragon که در نوشتار تنها یک حرف A با حریف خود تفاوت دارد یک نمونه 28 نانومتری با چیپ‌ست گرافیکی Adreno 225 و مسیر حافظه دوکاناله با فرکانس 500 مگاهرتز است. این پردازشگر که در سه ماهه اول سال 2012 عرضه شده است پیش از این در Padfone شرکت Asus نیز بکار گرفته شده است. بدین ترتیب نگفته پیداست که نه تنها در ورژن سیستم‌عامل و وضوح صفحه‌نمایش اوضاع کاملا بر وفق مراد One S پیش می‌رود بلکه در گزینه‌های پردازشی نیز رقیب تایوانی کاملا بالاتر از حریف ژاپنی قرار می‌گیرد نکاتی که لیست بلندبالای بنچ‌مارک‌های مختلف نیز مهر تائید بر آن می‌زند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_33.jpg

از میان بنچ‌مارک‌های مختلف چهار نمونه را بعنوان مثال بررسی می‌کنیم نخستین بنچ‌مارک به محاسبه عدد پی مربوط است جائیکه عدد پائین‌تر نشان‌دهنده کیفیت بالاتر سیستم‌ پردازشی دستگاه است. عدد به ثبت رسیده برای XPERIA S در پایان این تست برابر 536 و برای One S برابر با تنها 306 است که این مقدار حتی از اسمارت‌فون چهار هسته‌ای One X نیز رقم بهتری را نشان می‌دهد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_34.jpg

تست گرافیکی و پردازشی Linpack دومین بنچ‌مارک معتبر در این زمینه است در این تست عدد بالاتر نشان‌دهنده کیفیت بالاتر دستگاه است. عدد به ثبت رسیده در این تست برای XPERIA S در حدود 86 و برای One S در حدود 210 است که به روشنی فاصله فراوان این دو مدل را نشان می‌دهد در این تست عدد به ثبت رسیده برای One X رقمی حول و حوش 126 است که این در حالی که پردازشگر چهار هسته‌ای این اسمارت‌فون بدون شک از کیفیت و سرعت بالاتری نسبت به پردازشگر دو هسته‌ای One S برخوردار است به خوبی نشان‌دهنده تاثیر منفی وضوح بالاتر صفحه‌نمایش در پائین آوردن نتایج تست‌های بنچ‌مارک است چرا که وضوح صفحه‌نمایش One S برابر با qHD (960×540 پیکسل) و وضوح صفحه‌نمایش One X همانند XPERIA S برابر با 1280×720 پیکسل یا HD ست.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_35.jpg

تست گرافیکی NenaMark 2 یکی از تست‌های تعیین کننده در مسائل گرافیکی و بخصوص در بازی‌های پیشرفته است. در این تست رقم بدست آمده نشان‌دهنده سرعت فریم در ثانیه پردازشگر گرافیکی در Refresh کردن محتوای تصویری صفحه‌نمایش بوده و از این طریق بخوبی می‌توان به کیفیت GPU پردازنده پی‌ برد. One S در تست NenaMark 2 رقمی بیش از 60 فریم در ثانیه را ثبت می‌کند حال آنکه این رقم برای XPERIA S حوالی 37 فریم و برای One X نیز در حدود 47 فریم است. در این تست نیز بخوبی تاثیر وضوح بالای صفحه‌نمایش در کاهش نتایج بنچ‌مارک مشهود به نظر می‌رسد چرا که XPERIA S و One X با دارا بودن وضوح HD چیزی بیش از 1.7 برابر پیکسل‌های بیشتری نسبت به One S در صفحه‌نمایش خود داشته و همین امر Refresh کردن صفحه‌نمایش توسط پردازنده‌های این دو مدل را به امر بسیار سخت‌تری نسبت به One S بدل می‌کند بدین‌ترتیب به راحتی و با یک تناسب ساده می‌توان پیش‌بینی کرد که One S نیز در صورت داشتن صفحه‌نمایش HD حداکثر به رقم 40 فریم در این تست دست می‌یافت.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_36.jpg

آخرین تست در این رده SunSpider نام دارد که بنچ‌مارک JavaScript با ارتباط مستقیم با CPU است. عملکرد One S در این تست در سطح بسیار بالائی قرار دارد که تمامی رقبا را به راحتی از میدان خارج می‌نماید. رقم پائین‌تر در این تست نشان‌دهنده کیفیت بالاتر است. رقم به ثبت رسیده One S در SunSpider برابر با 1708 است حال انکه این رقم برای One X برابر با 1757 و برای XPERIA S برابر با 2587 است.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_37.jpg

دفترچه تلفن XPERIA S به مانند اکثر نمونه‌های اندرویدی یک لیست بلندبالای قابل اسکرول با برچسب‌های الفبائی در ستون سمت راست است که با لمس آیکون هر کنتاکت نیز گزینه‌های همیشگی این رده مثل قابلیت تماس، ارسال پیام و یا ایمیل ظاهر می‌شود. دو Tab دیگر در این دفترچه‌تلفن نشانگر اطلاعات تماس‌ها و کنتاکت های مورد علاقه یا Favorits هستند که در پائین صفحه در کنار تب Contacts جای گرفته‌اند. امکان جستجوی مستقیم از طریق نوشتن نام مورد نظر در باکس جستجو و قابلیت مرتب کردن اسامی براساس نام اول یا نام خانوادگی از دیگر امکانات تکراری این بخش است. در این قسمت همچنین امکان Sync با اکانت‌هائی نظیر Exchange و یا ف**یس‌ب*وک نیز در نظر گرفته شده که در هنگام انجام این عمل می‌توان برخی از کنتاکت‌ها را از لیست خارج کرد یا اصطلاحا Hide نمود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_38.jpg

دفترچه تلفن One S یا به عبارت دیگر اپلیکیشن People با شباهت کامل به دیگر نمونه‌های مشابه HTC کنتاکت‌های مختلف را بصورت ستونی از اسامی همراه با تصویر کوچک آن‌ها به نمایش‌ می‌گذارد. در این بخش برخلاف XPERIA S از لیبل‌های الفبائی در ستون سمت راست خبری نیست اما با شروع اسکرول بروی صفحه لیبل‌های جداگانه برای هر حرف الفبائی در تصویر ظاهر می‌شود. در پائین صفحه چهار Tab مختلف شامل Phone، People، Group و Call History قرار دارد که به دلخواه می‌توان اقدام به ویراش و حذف و اضافه این تب‌ها پرداخت. برای جستجو در میان اسامی این قسمت علاوه بر باکس جستجو می‌توان از گزینه‌های حاضر در منوی drop-down در بالای صفحه‌نمایش با امکان مرتب کردن اسامی براساس محل اضافه شدن آنها به این قسمت (دفترچه‌تلفن گوشی، اکانت‌های ف**یس‌ب*وک یا تو**ئی*تر یا اکانت HTC Sense) نیز استفاده کرد. در صفحه مشخصات تکی هر کنتاکت به مانند همیشه چهار Tab مختلف در دسترس قرار دارد که در اولی اطلاعات پایه مثل نام، ایمیل و تصویر شخص قرار دارد در دومی پیام‌ها، ایمیل‌ها و Call History دیده می‌شود، Tab سوم محل آپدیت‌ شبکه‌های اجتماعی کنتاکت مورد نظر است و بلاخره در آخرین Tab با عنوان Gallery تصاویر ایجاد شده توسط وی در برخی شبکه‌های اجتماعی به نمایش گذاشته می‌شود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_39.jpg

از جمله قابلیت‌های کاربردی دفترچه‌تلفن One S باید به اپلیکیشن Transfer اشاره کرد که با ساپورت لیست نسبتا کاملی از سازندگان متفاوت راهنمائی‌های لازم و امکان انتقال کنتاکت‌های حاضر در دیگر گوشی‌ها به One S از طریق اتصال بلوتوث را فراهم می‌آورد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_40.jpg

کیفیت مکالمه XPERIA S در هر دوسوی تماس کاملا رضایت بخش ارزیابی می‌شود و حتی در شلوغ‌ترین محیط‌ها نیز به لطف میکروفون دوم حذف نویز صدای شفاف و قابل قبولی از طریق دستگاه انتقال یافته و دریافت می‌شود. آنتن‌‌دهی این مدل نیز در شرایط معمول از کیفیت مناسبی برخوردار است و در صورت ضعیف نبودن بیش از اندازه سیگنال و عدم لمس آنتن دستگاه در قسمت پائینی در این حالت، در اکثر مواقع هیچ‌گونه مشکلی در آنتن‌دهی این مدل دیده نمی‌شود. XPERIA S نخستین گوشی خانواده اکسپریا مجهز به فناوری شماره‌گیری هوشمند یا Smart Dialing است؛ در اینجا به محض وارد کردن اولین شماره‌ها تمامی گزینه‌های عددی و حروفی منطبق از دفترچه تلفن به نمایش گذاشته می‌شود. صدای زنگ تماس XPERIA در سطح نچندان بالائی قرار داشته و در خوش‌بینانه‌ترین حالت می‌توان عنوان متوسط را برای آن در نظر گرفت.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_41.jpg

One S نیز طبیعتا از عملکرد بسیار مناسبی در حین تماس برخوردار بوده و صدای دریافتی و ارسالی آن در هر دو سمت تماس کاملا رضایت بخش است. یک نکته منفی نچندان مهم در این قسمت عدم پشتیبانی از تماس ویدئویی مبتنی بر 3G بصورت پیش‌فرض است که البته برای فعال‌سازی آن می‌توان از برنامه‌های جانبی در این زمینه استفاده کرد. شماره‌گیر One S بصورت پیش‌فرض لیستی از تماس‌های جدیدا برقرار شده و کنتاکت‌های favorite در زیر آن را به نمایش گذاشته و به محض وارد شدن اولین شماره‌ها با قابلیت Smart dialing لیست جدیدی از کنتاکت‌های منطبق را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. صدای بگوش رسیده از One S در مواردی همچون زنگ تماس و پخش موسیقی در سطح بالاتری نسبت به XPERIA S قرار داشته اما در مجموع در این مورد نیز نمی‌توان امتیازی بالاتر از سطح متوسط برای قدرت صدای این مدل قائل شد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_42.jpg

گالری نمایش تصاویر در XPERIA S همان گالری کلاسیک و همیشگی اندروید است که بار دیگر بدون هیچ تغییر خاصی در این مدل نیز دیده می‌شود؛ در این‌حا همچون همیشه فولدرهای مختلف حاوی تصاویر به‌فرم سه‌بعدی در چینشی ماتریسی و با قابلیت اسکرول افقی قرار گرفته‌اند که با لمس هر فولدر محتویات آن نشان داده می‌شود در این بخش همچنین برای برخی شبکه‌های اجتماعی همچون ف**یس‌ب*وک و پیکاسا نیز فولدرهای جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است. مشکل همیشگی این گالری یعنی کاهش رزولوشن تصاویر در این‌جا نیز همچنان برقرار است. از جمله نکات جدید در این بخش افزوده شدن دو گزینه جدید در بالای صفحه‌نمایش با نام‌های 3D برای نمایش تصاویر 3D Sweep Panorama و گزینه دیگری به نام Sweep Multi Angel است که برای مشاهده تصاویر سه‌بعدی حاضر در گزینه اول احتیاج به اتصال دستگاه به مونیتورهای جانبی پشتیبانی‌کننده از حالت سه‌بعدی وجود دارد. مشاهده تصاویر Sweep Multi Angel در خارج از گوشی حتی از گزینه 3D نیز مشکل‌تر خواهد چرا که برای مشاهده کامل این‌گونه تصاویر نه‌تنها نیاز به ابزاری با شتاب سنج درونی ست بلکه اپلیکیشن مجزائی نیز بدین منظور نیاز خواهد بود. از نکات مثبت اختصاصی این گالریِ نمایشِ تصاویر باید به تاثیر مشهور موتور پردازش تصویر BRAVIA engine در بهبود کنتراست و سطح رنگ‌ها با کاهش نویز و Sharpening اشاره کرد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_43.jpg

گالری نمایش تصاویر One S علیزم جذابیت‌های فراوان ظاهری، در نگاه نخست شباهت کاملی با گالری استوک اندروید یعنی همان نمونه بکار گرفته شده در XPERIA S دارد و در این‌جا نیز تمامی تصاویر حاضر در گوشی فارغ از محل ذخیر شدن آن‌ها در چینشی ماتریسی به فرم سه‌بعدی نشان داده می‌شوند. امکان پنهان کردن شات‌های دوربین نیز در این قسمت وجود دارد. در منوی کشوئی Albums در بخش بالائی امکان انتخاب از میان گزینه‌های نمایش تصاویر از حافظه داخلی، تصاویر حاضر بروی شبکه (منطبق بر فناوری DLNA) و یا آلبوم‌های مبتنی بر Cloud همچون ف**یس ب*وک، Flicker، Dropbox، پیکاسا یا SkyDrive در نظر گرفته شده است.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_44.jpg

پلیر پخش موسیقی در XPERIA S بطور کامل نسبت به نسل قبلی خود تغییر کرده است؛ در صفحه ‌اصلی این پخش‌کننده و در بالا دو Tab مشخص با نام‌های Playing و My Music قرار دارد که در اولین Tab اطلاعات آهنگ فعلی در حال پخش همچون نام و مشخصات خواننده و آلبوم در بالا، تصویر آهنگ در مرکز و گزینه‌های کنترلی سه‌گانه به همراه Progress bar در پائین جای گرفته‌اند. علامت بی‌نهایت (∞) در مقابل نام آهنگ در این صفحه همچون همیشه گزینه‌های متعددی همچون یافتن ویدئوی موسیقی در حال پخش بروی YouTube، جستجوی اطلاعات خواننده بروی ویکی‌پدیا، یافتن متن آهنگ توسط گوگل و جستجو برای آهنگ‌های بیشتر بروی سرویس PlayNow را فراهم می‌آورد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_45.jpg

در Tab دوم برطبق انتظار کلیه آهنگ‌های حاضر در گوشی به فرمی جدید در قالب Playlist های اتوماتیکی همچون نام خواننده، نام آلبوم و موارد دیگری همچون My Favorite و SenseMe در دسترس قرار گرفته‌اند. سرویس SenseMe که برای کاربران قدیمی گوشی‌های واکمن سونی‌اریکسون امکان آشنائی به شمار می‌رود همچون گذشته براساس حالت‌های مختلف کاربران اقدام به دسته‌بندی خودکار آهنگ‌ها در 9 گروه متفاوت همچون daytime، energetic، relax، emotional، dance و مواردی از این دست می‌نماید. تفاوت اصلی این سرویس با نمونه‌های قبلی آن عدم نیاز به کامپیوتر برای tag کردن آهنگ‌هاست و یک اتصال اینترنت برای دانلود این سرویس کافی خواهد بود. در این بخش همچنین لینک مستقیمی به سرویس Music Unlimited سونی نیز دیده می‌شود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_46.jpg

لیست بلند بالائی از اکولایزرهای پیش‌فرض با قابلیت ایجاد نمونه Custom در ساختاری گرافیکی با اسلایدر تغییر باس در پائین صفحه یکی از دیگر نکات کاملا مثبت پخش‌کننده موسیقی XPERIA S محسوب می‌شود. در صفحه اکولایزرهای پخش‌کننده موسیقی Tab دیگری با عنوان More در پائین صفحه دیده می‌شود که در آن در صورت استفاده از هدست امکان فعال‌سازی گزینه‌های ساراند متعدد همچون Studio، Club یا Concert hall در نظر گرفته شده است در صورت عدم استفاده از هدست نیز می‌توان از ویژگی xLOUD برای بهینه‌سازی خروجی صدا در اسپیکر خود گوشی استفاده کرد. کیفیت صدای ایجادشده توسط XPERIA S در سطح قابل قبولی قرار دارد و بجز برخی موارد نسبتا تعیین‌کننده، کیفیت صدای تولیدی در هر دو حالت پخش از اسپیکر اصلی دستگاه و هدست‌ها رضایت کاربران را به خوبی جلب می‌کند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_47.jpg

در نهایت آخرین ویژگی قابل ذکر بخش موسیقی در XPERIA S حضور کنترلرهای موسیقی در صفحه Lock Screen است که بدون نیاز به گشودن قفل صفحه‌نمایش می‌توان اقدام به کنترل موسیقی در حال پخش کرد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_48.jpg

با گشودن اپلیکیشن موسیقی در One S در مرکز تصویر چند گزینه متفاوت شامل تراک‌های موسیقی در حافظه داخلی، سرویس شناسائی آهنگ SoundHound و اپلیکیشن‌های TuneIn Radio و 7digital نشان داده می‌شوند و در زیر این قسمت نیز لیستی از آخرین آهنگ‌های پخش شده در دسترس قرار دارد. در پائین این صفحه‌ نوار باریکی اطلاعات آهنگ فعلی در حال پخش را نمایش می‌دهد. با ورود به گزینه اول این قسمت یعنی تراک‌های موسیقیِ حافظه داخلی امکان مرتب کردن آهنگ‌ها براساس نام خواننده ، نام آلبوم، نوع موسیقی (Genre) و سایر Playlist ها از طریق منوی کشوئی بالای صفحه‌نمایش فراهم می‌شود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_49.jpg

در صفحه Now Playing این پلیر، علاوه بر گزینه‌های معمول کنترلی، امکان حرکت به آهنگ قبلی و بعدی با Swip دست رو به چپ و راست روی صفحه‌نمایش وجود دارد. قابلیت نمایش کل لیست آلبوم نیز در این بخش در نظر گرفته شده است. جستجوی مستقیم آهنگ در حال پخش در Google یا YouTube برای مواردی از قبیل جلد آلبوم و همچنین قابلیت انتخاب پلیرهای مبتنی بر DLNA و انتقال آن از طریق بلوتوث از دیگر امکانات قابل ذکر در این قسمت محسوب می‌شوند. از جمله گزینه‌های صوتی برتر One S باید به بهبود صدای Beats Audio اشاره کرد که امکان استفاده از آن در هر هدستی وجود دارد؛ نکته قابل توجه در این قسمت علیرغم عدم حضور هدست‌های اشرافی Beats در جعبه محتویات گوشی پشتیبانی کامل از رنج وسیعی از این هدست‌ها در پلیر پخش موسیقی One S است که از آن دست می‌توان به iBeats/urBeats، Beats Solo، Beats Pro و Beats Studio اشاره کرد که با اتصال هر کدام به دستگاه و انتخاب آن از لیست می‌توان به بهترین خروجی صدا منتاسب با نوع هدست و تنظیمات خودکار اکولایزر دست یافت. کیفیت صدای تولیدی توسط One S به لطف بهبودهای صورت پذیرفته توسط Beats Audio در سطح بسیار بالائی قرار داشته و از هر لحاظ می‌توان آن را با یکی از برترین نمونه‌ها در این زمینه یعنی iPhone 4S مقایسه کرد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_50.jpg

در صفحه Lock Screen دستگاه همچون XPERIA S از دکمه‌های مستقیم کنترل موسیقی بدون نیاز به گشودن قفل دستگاه استفاده شده که جلد آلبوم و اطلاعات اهنگ را نیز در خود جای می‌دهد. با Drag کردن این قسمت بدرون حلقه حاضر در زیر صفحه‌نمایش در صفحه Lock Screen می‌توان ضمن گشودن قفل دستگاه پلیر موسیقی را نیز احضار نمود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_51.jpg

XPERIA S همانند اکثر اسمارت‌فون‌های اندرویدی در لیست برنامه‌های خود فاقد اپلیکیشن جداگانه‌ای با نام Video Player است و پخش ویدئو در آن به سادگی از طریق گالری انجام می‌شود. اینترفیس پخش ویدئو در این مدل بسیار ساده و معمولی ست و بجز کنترلرهای سه‌گانه و نوار پیشرفت (Progress bar) نکته دیگری در آن به چشم نمی‌خورد. فرمت‌های مورد پشتیبانی در این قسمت علاوه بر 3GP و MP4 همیشگی شامل خانواده AVI و MKV نیز می‌شود که پیشرفت محسوسی نسبت به دیگر اعضای اکسپریای سونی محسوب می‌گردد. از نکات مثبت این پخش‌کننده علاوه بر تاثیر مشهود Sony BRAVIA Engine در بهبود کیفیت تصویر، باید به پشتیبانی از وضوح 1080p با نسبت 4:3 و پخش ویدئوهای با وضوح 720p در حالت 100% اشاره نمود در سوی مقابل نیز ایجاد مشکل در بخش کدک‌های صوتی مثل صدای فراگیر Surround و عدم پشتیبانی از زیرنویس مشکلات این پخش‌کننده را تشکیل می‌دهند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_52.jpg

در One S نیز به مانند XPERIA S خبری از برنامه جداگانه به نام پخش‌کننده ویدئو نیست و فایل‌های تصویری از بخش All Videos در گالری قابل دسترسی و پخش هستند. صفحه پخش ویدئو در One S از گزینه‌های پیشرفته‌تری نسبت به رقیب خود برخوردار بوده و علاوه بر موارد معمولی مثل کنترلرهای تصویر و Progress bar در زیر صفحه‌نمایش، از میانبرهای جدیدی برای تغییر نور صفحه‌‌نمایش و گرفتن Screen Shot از تصویر در حال پخش نیز برخوردار است. فرمت‌های مورد پشتیبانی در One S برطبق انتظار شامل MP4، 3GP، خانواده AVI و MKV می‌شود جائیکه بجز برخی کدک‌های خاص در وضوح تصویر 1080p که مشکلاتی را هم در تصویر و هم در صدا ایجاد می‌کند در سایر موارد مشکل خاصی در اجرای گزینه‌های مختلف ویدئویی وجود ندارد. افکت‌‌های Beats Audio و HTC enhancer از جمله نکات مثبت این پخش‌کننده در رده صوتی محسوب می‌شوند. پشتیبانی از زیرنویس (بدون امکان انتخاب دستی و با اجبار به هم‌نام کردن فایل زیرنویس با فایل اصلی ویدئو) و امکان انتقال تصویر از طریق DLNA یا پورت MHL به مونیتورهای منطبق از دیگر امکانات پخش‌کننده ویدئو در One S به حساب می‌آیند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_53.jpg

رادیوی FM حاضر در XPERIA S از ساختار ساده و در عین حال حرفه‌ای برخوردار است. اسکن اتوماتیک و قراردادن یک خط برای هر ایستگاه رادیوی بروی محور فرکانس از جمله گزینه‌های مثبت سونی در این اپلیکیشن است. قابلیت جدیدی نیز با عنوان Force Mono در این رادیو دیده می‌شود که در مواقع ضعیف بودن سیگنال دریافتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرویس TrackID، امکان ضبط مستقیم از رادیو و حتی لایک زدن یک آهنگ بروی ف**یس‌ب*وک  دیگر امکانات رادیوی XPERIA S را تشکیل می‌دهند.

s

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_54.jpg

One S نیز از اینترفیس نسبتا ساده‌ای در رادیوی FM خود استفاده کرده است. در اینجا نیز اسکن و ذخیره اتوماتیک، سوئیچ به حالت Mono در مواقع ضعیف بودن سیگنال و گزینه RDS مشاهده می‌شود اما برخلاف پلیرهای صوتی و تصویری این بار در رادیو خبری از بهبود صدای Beats نیست.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_55.jpg

دوربین XPERIA S یکی از مهمترین اجزای سخت‌افزاری این اسمارت‌فون است که ثبت وضوح 12 مگاپیکسل برای آن انتظارهای کاربران در مورد قابلیت‌ها و کیفیت این دوربین را تا حدود بسیار زیادی افزایش داده است. سنسور بکار گرفته شده در این دوربین از نوع backlight EXMOR R است که عملکرد مناسبی از خود بخصوص در محیط‌های با نور کم برجای می‌گذارد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_56.jpg

ساختار منوئی دوربین از دو ستون عمودی در چپ و راست تصویر تشکل شده که در ستون سمت چپ تنظیمات مهم دستگاه و در ستون سمت راست به ترتیب از بالا به پائین سوئیچر تغییر میان عکاسی و فیلمبرداری، شاتر مجازی دستگاه و بلاخره نمائی از آخرین تصاویر گرفته شده قرار گرفته است. در منوی داخلی این قسمت سایر تنظیمات متفرقه دوربین از جمله تنظیم وضوح، Scenes، لرزش گیر دست، Metering، تشخیص لبخند، تنظیمات فوکوس و geotagging قرار گرفته که از همین بخش می‌توان سه میانبر حاضر در ستون چپ اینترفیس اصلی را به دلخواه انتخاب نمود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_57.jpg

از جمله گزینه‌های جذاب در بخش منوئی دوربین XPERIA S باید به دو گزینه جدید با عناوین 3D Sweep Panorama و Sweep Multi Angle اشاره کرد که در بخش Capture Mode جای گرفته‌اند. در قابلیت 3D Sweep Panorama ضمن فشردن دکمه شاتر و حرکت دوربین در مناطق مختلف منظره پیش‌رو یک تصویر سه‌بعدی کامل با قابلیت نمایش در مونیتورهای منطبق فراهم می‌شود اما قابلیت Sweep Multi Angle که از مدتها پیش در دوربین‌های دیجیتال خانگی سونی نیز حضور داشت جذابیت تازه‌ای را برای کاربران فراهم می‌آورد در این حالت از یک صحنه دو تصویر از دو زاویه مختلف تهیه شده و سپس با ترکیب این دو تصویر و حرکت دادن دوربین رو به چپ و راست و با استفاده از سنسور شتاب‌سنج داخلی دستگاه حسی کاملا سه‌بعدی از طریق صفحه‌نمایش خود گوشی به کاربران منتقل می‌شود (چیزی مشابه خط‌کش‌های تصویری دوران کودکی!) نکته مهم و قابل توجه در این رده عدم حضور صفحه‌نمایش سه‌بعدی در XPERIA S است و این حالت سه‌بعدی تنها با حس حرکت دستگاه توسط کاربران و تعویض نامحسوس و اتوماتیک تصویر مطابق با این حرکت ایجاد می‌شود. تصاویر ایجادشده بدین طریق بوسیله اپلیکیشن جداگانه‌ای با نام 3D Album در خود گوشی قابل مشاهده خواهند بود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_58.jpg

از جمله دیگر قابلیت‌های دوربین XPERIA S باید به گزینه Quick Launch اشاره کرد که بوسیله آن می‌توان رفتار دوربین را به هنگام فشردن دکمه شاتر در هنگام قفل بودن صفحه‌نمایش تا حدود زیادی شخصی‌سازی (Personalize) نمود. گزینه پیش‌فرض در این حالت Launch and Capture است که با فشردن دکمه شاتر در هنگام قفل بودن صفحه‌نمایش منجر به احضار دوربین و گرفتن بلافاصله عکس می‌کند دو گزینه دیگر در این حالت Launch only و Off هستند.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_59.jpg

کیفیت تصاویر ایجاد شده توسط این دوربین برطبق انتظار در سطح بسیار بالائی قرار داشته و نه تنها مشکل همیشگی Camera Phone های قبلی سونی یعنی تمایل به نورگیری بیش از اندازه (Overexpose) در آن کاملا برطرف شده است بلکه سایر موارد سنجش کیفیت همچون میزان جزئیات و کنترل نویز در آن بخوبی انجام شده است. بهبود چشمگیر تصویربرداری در محیط‌های با نور کم، دقت بالا در اجرای White Balance و تا حدودی اشباع بیش از اندازه در رنگ‌های تولید شده از جمله دیگر موارد قابل ذکر در رابطه با کیفیت تصاویر ایجاد شده توسط XPERIA S هستند. در یک مقایسه رو در رو با دیگر نمونه 12 مگاپیکسلی موفق بازار یعنی Nokia N8، میزان جزئیات تصویر و رنگ‌های ایجاد شده توسط XPERIA S علیرغم سنسور کوچکتر کاملا قابل قبول و مناسب است البته همچنان در جزئیات بسیار کوچک مثل خطوط بسیار ریز افقی و عمودی با فاصله بسیار نزدیک برتری مشهود به N8 تعلق دارد. (تصویر فوق بعنوان نمونه‌ای از کیفیت دوربین XPERIA S از سایت GSMArena انتخاب شده است)

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_60.jpg

فیلمبرداری این دوربین با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با نرخ ثبت تصویر 14Mbps و با فرمت MP4 انجام می‌شود که برای اولین بار خانواده XPERIA را نیز به جمع Camera Phone های پشتیبانی‌کننده از وضوح Full HD وارد کرده است. صدای محیط نیز در حین فیلمبرداری با نرخ 128Kbps با نمونه‌برداری 48 کیلوهرتزی و بصورت استریو ضبط می‌شود. اینترفیس فیلمبرداری این دوربین مشابه با بخش عکاسی بوده و تنظیمات فراوانی از جمله حالت‌های فوکوس، Metering، مقادیر نورگیری، لرزش‌گیر دست و چندین و چند مورد دیگر در آن به چشم می‌خورد. XPERIA S در حین فیلمبرداری قادر به انجام اتوفوکوس پیوسته بوده و با اینکه اغلب چند لحظه‌ای برای انجام فوکوس دوباره در آن صرف می‌شود اما مطمئنا این حالت برتری کاملی بر نمونه‌های متعددی که فوکوس را در لحظه آغاز فیلمبرداری اصطلاحا Lock می‌کنند خواهد داشت. ویدئوهای ضبط شده توسط این دوربین در سطح بهترین نمونه‌های Full HD جای دارد جائیکه حضور جزئیات فراوان، نمایش رنگ‌های زنده و شاد و روان بودن کامل فریم‌های تصویر عملکرد درخشانی از سونی در این قسمت نشان می‌دهد. وضوح فیلمبرداری دوربین دوم گوشی نیز 720p اعلام شده است که با اینکه از لحاظ کیفیت در سطح بسیار پائین‌تری از دوربین اصلی قرار می‌گیرد اما همین مقدار نیز برای یک دوربین تماس‌های ویدئویی کیفیت فوق‌العاده‌ای محسوب می‌شود.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_61.jpg

در سوی دیگر این رقابت دوربین 8 مگاپیکسلی One S با فوکوس اتوماتیک و تک فلش LED آن قرار دارد که از اینترفیس تغییر یافته‌ای نسبت به مدل‌های پیشین HTC برخوردار شده است.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_62.jpg

در ستون سمت راست این ساختار منوئی به ترتیب از بالا به پائین کلید Effects، کلیدهای مجزای شاتر عکاسی و آغاز  فیلمبرداری و میانبر مستقیمی به گالری دیده می‌شود و در ستون سمت چپ نیز سه میانبر تنظیمات فلش، تنظیمات عمومی دوربین (General Setting) و بلاخره حالت‌های عکاسی (Shot Mode) در پائین دیده می‌شود. اسلایدر تغییر زوم دوربین نیز از سمت چپ این بار به نوار افقی پائین صفحه منتقل شده است. از جمله امکانات ارائه شده در این قسمت می‌توان به تاچ‌فوکوس، امکان تشخیص چهره، Geotagging، Smile Shutter، عکاسی پانوراما و فوکوس پیوسته اشاره کرد که مخصوصا این آخری برای یک دوربین بدون کلید شاتر فیزیکی امری حیاتی و مهم محسوب می‌شود هرچند که با وجود این قابلیت نیز تنها راه اطمینان از انجام فوکوس بروی یک سوژه مشخص در این دوربین لمس کردن آن نقطه با دست و استفاده از امکان تاچ‌فوکوس است. از جمله امکانات جدید حاضر در قسمت Shot mode گزینه‌ای با عنوان Group Portrait است که از یک تصویر دسته‌جمعی حاوی چهره‌های مختلف چندین عکس تهیه کرده و سپس بهترین عکس هر چهره که در آن پلک زده نشده و لبخنده دیده می‌شود را برای ساخت یک تصویر ایده‌آل انتخاب می‌کند. یک نکته جذاب در رابطه با این ساختار منوئی جدید حضور همزمان هر دو کلید شاتر عکاسی و Record فیلمبرداری در یک صفحه است بدین معنی که نه تنها هر دو دکمه در یک صفحه در دسترس قرار دارند بلکه برای اولین بار به مانند یک دوربین دیجیتال واقعی در حین فیلمبرداری نیز می‌توان با زدن دکمه شاتر عکس‌هائی با حداکثر وضوح گرفت. قابلیت جذاب دیگر امکان burst mode است که در آن با فشار دادن و نگه داشتن کلید شاتر می‌توان چندین عکس مختلف از یک منظره تهیه نمود و در نهایت با مشاهده همه آنها بهترین را انتخاب کرد.

یک نکته منفی در رابطه با قابلیت عکاسی در حین فیلمبرداری این دوربین مسئله کادربندی آن است جائیکه در صورت تمایل به تهیه تصویر 8 مگاپیکسلی با حداکثر وضوح چاره‌ای بجز غیر فعال کردن حالت Widescreen وجود نداشته و با تبدیل نسبت صفحه به 4:3 نیز امکان قاب‌بندی یک ویدئوی 16:9 در یک تصویر 4:3 بسیار مشکل می‌شود. این مشکل در حین فلیمبرداری 720p حتی از این نیز فراتر رفته و میدان دید به نمایش درآمده بسیار باریک‌تر از آن مقداری‌ست که بتوان کادربندی صحیح را انجام داد.

sony_xperia_s_vs_htc_one_s_mobile_comparison_63.jpg

کیفیت تصاویر One S نسبت به دیگر اعضای پیشین HTC از بهبود مشخصی برخوردار است جائیکه نویز در سطح قابل قبولی کنترل شده و سیستم خودکار پردازش تصویر همچنان جزئیات فراوانی را از تصویر اصلی برجای می‌گذارد. از جمله مشخصه‌های نسبتا منفی این قسمت باید به تمایل اندک به Oversharpening و افزایش بیش از اندازه رنگ تصاویر (Oversaturate) اشاره کرد. در یک مقایسه رودرو مابین One S و یک 8 مگاپیکسلی مناسب دیگر همچون Samsung I9100 Galaxy S II در مواردی همچون عکاسی در محیط با نور اندک، ثبت رنگ‌های زنده‌تر، میزان جزئیات تصویر و کاهش نویز می‌توان امتیاز بالاتر را به One S اختصاص داد اما در نکته مهمی به نام دقت در فوکوس بدون شک امتیاز پائین‌تری به این دوربین تعلق می‌گیرد. (تصویر فوق بعنوان نمونه‌ای از کیفیت دوربین One S از سایت GSMArena انتخاب شده است)

فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با نرخ ثبت تصویر 10Mbps و با فرمت MP4 انجام می‌شود که با اینکه تا حدودی نسبت به دیگر رقبا همچون XPERIA S از نرخ ثبت تصویر پائین‌تری برخوردار است اما در کل سطح مناسبی از جزئیات در آن به چشم می‌خورد و رنگ‌ها نیز در آن کاملا طبیعی و زنده به نظر می‌رسند. تعداد فریم ثبت شده در حین فیلمبرداری One S در نور مناسب حوالی 29 فریم و در موقعیت‌های با نور کم حداقل به 24 فریم در ثانیه کاهش پیدا می‌کند که این حالت به روشنی به روان بودن تصویر ضربه می زند. صدای محیط نیز در این حالت با نرخ 128Kbps با نمونه‌برداری 44 کیلوهرتزی و بصورت استریو ضبط می‌شود. در حین فیلمبرداری این دوربین همانطور که گفته شد می‌توان اقدام به عکاسی نیز نمود حتی در این حالت می‌توان با لمس صفحه فوکوس را تغییر داده و حتی گزینه‌های نورگیری را نیز به دلخواه انتخاب کرد. قابلیت فیلمبرداری Slow-Motion از دیگر امکانات One S در این بخش است در این حالت حداکثر وضوح فیلمبرداری به 432×768 پیکسل کاهش یافته و نرخ ثبت تصویر نیز به 2.4Mbps می‌رسد. در یک نگاه فیلمبرداری One S در شرایط نوری مختلف و در مسائلی همچون ثبت جزئیات و باز تولید مناسب رنگ‌ها موفق عمل نموده اما نرخ bit rate پائین‌تر منجر به تنزل جایگاه این دوربین در مقابل XPERIA S می‌شود.

گزینه‌های ارتباطی هر دو دستگاه در سطح بسیار بالائی قرار گرفته‌اند؛ در هر دو مدل برای ارتباطات تلفنی از هر چهار فرکانس GSM و فرکانس‌های اصلی نسل سوم پشتیبانی شده و در رده ارتباطات پر سرعت تحت شبکه نیز هر دو مدل از سرعت‌های بالای مبتنی بر HSDPA و HSUPA پشتیبانی می‌کنند حداکثر سرعت XPERIA S در این حالت 14.4Mbps برای HSDPA است اما این سرعت برای One S از سوی HTC اعلام نشده است. گیرنده Wi-Fi حاضر در XPERIA S از گزینه‌های متعددی همچون DLNA، Wi-Fi Direct و Wi-Fi hotspot پشتیبانی می‌کند که این موارد در One S به DLNA و Wi-Fi hotspot محدود می‌شود. بلوتوث One S از نوع پیشرفته نسخه 4.0 است که علاوه بر سرعت بالا در مصرف انرژی نیز عملکرد درخشانی از خود برجای می‌گذارد در دیگر سو نسخه بلوتوث XPERIA S در کمال تعجب همچنان ورژن 2.1 است که برای یک گوشی High-end دو هسته‌ای در سال 2012 اندکی عجیب می‌نماید. از دیگر تفاوت‌های این دو مدل در این بخش باید به حضور NFC و امکان USB OTG در XPERIA S و غیبت آن در One S اشاره کرد. گیرنده GPS با قطب‌نمای دیجیتالی نیز طبیعتا در هر دو مدل حضور دارد.

در نهایت با در کنار هم قرار دادن موارد گفته شده در مورد XPERIA S و One S می‌توان به روشنی به نقاط ضعف و قوت هر دو مدل اشاره کرد جائیکه نقاط قوت One S به مواردی همچون بدنه مستحکم با طراحی مدرن و قطر اندک، پردازنده و چیپ‌ست گرافیکی قوی‌تر، کیفیت بالای پخش صدا، نسخه چهارم اندروید بصورت پیش‌فرض و برخی گزینه‌های نرم‌افزاری در قسمت‌هائی همچون دوربین مرتبط است و XPERIA S نیز در مواردی همچون برند خوش‌نام سونی، صفحه‌نمایش HD با کیفیت بالا با حضور BRAVIA Engine، حافظه داخلی 32 گیگابایتی، دوربین بسیار با کیفیت در هر دو رده عکاسی و فیلمبرداری، گزینه‌های ارتباطی پیشرفته‌تر همچون Wi-Fi Direct، NFC و USB OTG و بلاخره ظرفیت بالاتر باتری و پورت HDMI بر حریف خود برتری دارد. قیمت فعلی HTC One S در بازارهای آشفته داخلی رقمی مابین 1.050 تا 1.070 هزار تومان است و Sony XPERIA S نیز با افتی مشهود این روزها با رقمی در حدود 950 هزار تومان معامله می‌شود.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

13 دیدگاه

  1. گوشی arc sبسیار کامله و قیمتش هم مناسب با دوربین8.1m.pو HFدارای کابل و ورودی HDMIصفحه نمایش با کیفیا بسیار بالا و 4.2 1.4پردازنده و… تنها عیبش versionاندرویدشه که 2.3.4 و خیلی راحت قابله تعویضه بهترین انتخابه

  2. با سلام
    آرش خان بسیار بسیار ممنون از توضیحات جامع و کامل
    در هر حال با همه ی توضیحات شما در متن
    من فکر میکنم با توجه به قیمت one S که انگار قرار نیست به زیر 900 بیاد…عده ی زیادی مثل خود من به سمت Xperia S و زیبایی بسیار این گوشی کشیده بشوند.با این توضیحات جدید که دیگه جای بحثی نمیماند
    ممنون

  3. با سلام به دوستان و پوزش بابت تاخیر در پاسخگوئی
    میلاد جان پاسخ به این سوال که آیا XPERIA S می تواند تا دو سال دیگر پاسخگوی نیاز شما باشد بستگی کاملی به نیازهای شما دارد چرا که در حال حاضر مدل های بسیاری را می توان در حوزه قیمتی مشابه با این مدل در بازار پیدا نمود که هرکدام از برتری ها و نقاط ضعف مشخصی در مقابل یکدیگر برخوردارند؛ بحث دو هسته ای و چهار هسته ای نیز بیش از آنکه به مسئله کیفیت پردازنده مرتبط باشد به مسائل تبلیغاتی و جلب توجه هرچه بیشتر خریداران برای تهیه گوشی های جدید مربوط است به بیان دیگر نه تنها برای داشتن یک گوشی مدرن و اجرای سیستم عامل های روز نیازی به پردازنده چهار هسته ای نیست بلکه پردازنده دو هسته ای و حتی پردازنده تک هسته ای نیز به راحتی نیاز اکثر کاربران این کلاس را برطرف می کند؛ در حقیقت تنها جائیکه تاثیر پردازنده های جدید را به وضوح می توان مشاهده کرد مسئله رزولوشن صفحه نمایش و وضوح فیلمبرداری که بدون چیپ ست های جدید امکان دستیابی به اعداد بالاتر از WVGA و HD را ندارند. در مورد اجرای روان ICS بروی دستگاه نیز توجه شما را به اسمارت فون Nexus S جلب می کنم که با پردازنده تک هسته ای مدت هاست که به راحتی و بدون هیچ مشکلی در حال اجرای اندروید 4 است.
    برخی از تغییرات و قابلیت های جدیدی که به Xperia S پس از آپدیت ICS افزوده شده است را می توانید در این صفحه مشاهده کنید.
    در رابطه با تاثیر این آپدیت در کارائی و بنچ مارک ها نیز شک نکنید که این آپدیت تاثیرات بسیار مثبتی در این زمینه برجای می گذارد چرا که در کل همیشه آپدیت های اندروید در جهت بهبود کارائی سیستم عامل قرار دارد اما میزان این تغییرات بجهت اینکه تنها چند روز از ارائه این آپدیت می گذرد هنوز توسط سایت های بزرگ و مرجع تست نشده است.
    با تشکر

  4. سلام دوباره خدمت همه
    آرش خان ما هنوز منتظر جواب هستیم
    و 1 سوال دیگه الان که ICS برای Xperia s اومده آیا توی performance و benchmark هاش تغییری حس میشه
    یا فقط چند ویژگی جدید اضافه میشه
    ممنون

  5. با سلام دوباره
    آرش خان 1 سوالی داشتم
    الان چند ماهی از عرضه ی این دو گوشی میگذره ولی توی بازار هر دو هنوز گران هستند.به نظرتون اگر الان من Xperia Arc S بخرم ضرر کردم…تقریبا تا دوسال دیگه نمیخوام دوباره گوشی عوض کنم.
    آیا ICS به راحتی روی Arc S اجرا میشود و برنامه های جدید چطور( چون تک هسته ای هست )
    و اگر میفرمایید که صبر کنم تا Xperia s یا one s رو بخرم …میشه زمانش رو هم بگویید.
    ممنون

  6. با سلام و خسته نباشید.
    میخواستم ببینم “مسیر حافظه تک‌کاناله با فرکانس 333 مگاهرتز” که در چیپست گرافیکی Adreno 220 در گوشی Xperia s هست چه تفاوتی با “مسیر حافظه دوکاناله با فرکانس 500 مگاهرتز” که در چیپست گرافیکی گوشی HTC one s هست میکنه؟آیا در عمل مثلا HTC one s بهتر عمل میکنه؟
    و اینکه این مسیر حافظه در گوشی galaxy s II به چه صورت هست؟
    با تشکر.

  7. باسلام
    آرش جان دقیقا همین نکته یعنی تفاوت وضوح صفحه نمایش و البته ورژن اندروید از جمله مهمترین عوامل تاثیر گذار در نتایج بنچ مارک ها هستند و در متن هم دقیقا به این نکته اشاره شده است اما از وضوح صفحه نمایش که بگذریم این دو مدل شباهت های بسیار زیادی به هم دارند که این مقایسه را توجیه می کند در مقابل اگر مثلا قرار بود XPERIA S را در مقابل One X قرار می دادیم بدلیل چهار هسته ای بودن One X شرایط کاملا ناعادلانه به نفع HTC جریان می یافت.
    با تشکر

  8. نمیدونم این حرف درسته یا نه ولی به نظر من خیلی قیاس منصفانه ای نیست چونسی پی یوی گوشی Sony Xperia S باید قدرت بیشتری رو صرف وضوح بالای صفحه اش بکنه برای همین توی بنچمارک ها ، به نظر ضعیف تر عمل می کنه. به نظر من اگه این گوشی رو بتونید با یک گوشی که وضوحش در حد گوشی سونی باشه مقایسه کنید منصفانه تره

ارسال یک پاسخ