SonyEricsson XPERIA X1 داستان یک انتظار

29
8237

چیزی نزدیک به یک سال پیش، طوفانی ترین محصول تاریخ سونی اریکسون به نمایش عموم گذاشته شد XPERIA X1 رویائی بود که برای حضور در بازار، علاقمندان خود را یک سال در انتظار گذاشت. در ادامه نگاه دقیق و موشکافانه ای به این PDA می اندازیم با ما همراه شوید.

مدل و نام SonyEricsson XPERIA X1
ابعاد 17×52.6×110.5 میلی متر
وزن 145 گرم
صفحه نمایش 3.0 اینچ
480×800 پیکسل
 قابلیت نمایش 65 هزار رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+512MB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS+EDGE+3G+Bluetooth
سیستم عامل Microsoft Windows Mobile 6.1 Professional
پردازنده Qualcomm MSM7200 با فرکانس 528مگاهرتز
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری VGA با 30 فریم در ثانیه با فرمت 3GP
ظرفیت باتری 1500mAh

سال 2008 را می توان سال موفقیت های چشمگیر در دنیای موبایل نامید سالی که با نمایشگاه تکرار ناشدنی MWC گشایش یافت نمایشگاهی که در آن تقریبا تمامی برندهای عمده بازار حرف های فراوانی برای گفتن داشتند و نوآوری های گوناگونی از اینجا و آنجا شنیده می شد، از نمایشنسخه 7 ویندوز موبایل گرفته تا نسخه لمسی Symbian S60. در این میان یکی از هیجان انگیز ترین و پر سر و صدا ترین محصولات به معرض نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه اولین تجربه سونی اریکسون در بازار PDA ها بود محصولی که با اسم جذاب XPERIA X1 توجه همگان را به سمت خود جلب نمود. اما همانگونه که بعدها و پس از پایان نمایشگاه از سوی سونی اریکسون عنوان گردید طرفداران این گوشی زیبا می بایست تا اوائل سال 2009 برای خرید این گوشی در انتظار بمانند ماجرائی که البته تا حدودی نیز به واقعیت نزدیک گردید و این PDA جذاب در سه ماهه چهارم سال 2008 به بازار عرضه شد. شاید یکی از بزرگترین دلائل این تاخیر طولانی نبود فناوری ساخت این گوشی در شرکت مادر بود بطوریکه این گوشی با اینکه نام سونی اریکسون را بروی خود دارد اما در حقیقت طراحی، پیاده سازی و ساخت آن بطور کامل توسط شرکت پر آوازه HTC صورت گرفته است که گذشته از مشخصات سخت افزاری نزدیک این مدل با PPC های HTC این واقعیت را از درج نام تایوان بعنوان کشور سازنده X1 می توان به روشنی دریافت. البته واضح است که این تصمیم سونی اریکسون نه تنها نکته ای منفی برای X1 محسوب نمی شود بلکه بدلیل تجربه بالای HTC در ساخت مدل های برتر این کلاس، بر جذابیت های این مدل افزوده است. (همین چند روز پیش اعلام شد که نسخه آینده X1 دیگر توسط HTC تولید نشده و بلاخره سونی اریکسون خود به تولید PDA های خود می پردازد). اما فارغ از کیفیت، ساخت این گوشی توسط HTC از چندین جنبه می تواند بر میزان فروش X1 تاثیر منفی بگذارد که بدون شک بزرگترین عامل قابل ذکر در این مقوله تعدد رقبای این مدل در مجموعه HTC ست بطوریکه در محدوده قیمتی پائین تر از X1 چندین مدل پر جاذبه از HTC را می توان نام برد که با مشخصاتی تقریبا برابر با این مدل (و حتی در بسیاری از موارد بالاتر از این مدل)، مدت مدیدی ست که در بازار حضور دارند که این برای محصول نوپائی همچون X1 که از حضور آن در بازار به زحمت دو ماه می گذرد نمی تواند نکته مثبت چندانی محسوب شود. در این میان نزدیک ترین رقیب قابل ذکر برای این مدل که در بسیاری جهات کاملا به یکدیگر شبیه هستندHTC Touch Pro می باشد که از لحاظ قیمتی نیز چیزی نزدیک به 100 دلار از X1 ارزان تر است (البته این اختلاف در بازار نابسامان داخلی کاملا برعکس است)

 

sonyericsson_xperia_x1_02.jpg

 

بدنه فلزی دستگاه اولین چیزی ست که از X1 به چشم می آید امری که از یک گوشی با نام سونی اریکسون غریب ترین موردی ست که می توان تصور کرد. ساختار با کیفیت دستگاه در کنار چینش بی عیب و نقص قطعات، ظاهری گرانقیمت به گوشی بخشیده است که ابعاد و وزن نسبتا بالای آن نیز در ایجاد این حس نقش مهمی ایفا می کنند ابعاد دقیق X1 عبارت است از 17×52.6×110.5 میلیمتر که علیرغم افزایش بیش از 8 میلیمتر در ارتفاع و استفاده از بدنه فلزی، در کمال تعجب ازTouch Pro چیزی در حدود 20 گرم سبک تر گردیده و به وزنی معادل 145 گرم دست یافته است (چیزی در حدود همین N81 خودمان). در نگاهی دقیق تر قسمت های فلزی گوشی شامل قاب دورتادور آن در قسمت روئی و کاور باتری در قسمت پشتی می گردد که این قسمت ها به هیچ عنوان جاذب اثر انگشت نیستند. بقیه قسمت ها نیز از پلاستیک با کیفیت ساخته شده اند.

 

sonyericsson_xperia_x1_03.jpg

 

بدون شک جذاب ترین قطعه در کل ساختار دستگاه صفحه نمایش 3 اینچی تمام لمسی گوشی ست که بیش از سه چهارم دستگاه در قسمت روئی را پوشانده است این صفحه نمایش که از رزولوشن فوق العاده 480×800 پیکسل یا WVGA بهره می برد همانند تمامی PDA های مبتنی بر ویندوز موبایل قادر به نمایش 65 هزار رنگ است. عملکرد این صفحه نمایش در اکثر محیط های نوری از حد انتظار کاملا بالاتر است و تنها مشکل پبش روی آن در نمایش تصاویر در نور مستقیم خورشید است که این بار نیز همانند اکثر PDA ها با نمونه فوق العاده ای روبرو نیستیم. فناوری ساخت این صفحه نمایش از نوع حساس به تماس مقاومتی بوده که علیرغم نکات مثبتی همچون کارکرد با هر وسیله ای اعم از دست یا قلم، امکان Multi Touch همانند iPhone در آن وجود ندارد. از دیگر موارد مشهود در این بخش می توان به فرو رفتگی حدودا یک میلیمتری صفحه نمایش در کف اشاره کرده که با اینکه از لحاظ محافظتی و عدم آسیب به این قسمت نکته مثبتی به حساب می آید اما در هنگام استفاده از دست بجای قلم و در مواقع نیاز به دسترسی به آیکون های کوچک واقع شده در گوشه های صفحه نمایش کاملا مشکل آفرین می گردد. در مجموع و در یک مقایسه رخ به رخ میان X1 و Touch Pro با اینکه رزولوشن صفحه نمایش در Touch Pro اندکی کمتر از X1 است (480×640 پیکسل)، اما باید توجه داشت که Touch Pro این وضوح را در یک صفحه نمایش 2.8 اینچی بکار گرفته است و از این رو از لحاظ تراکم پیکسلی در یک فضای مشخص نمی توان برتری خاصی برای X1 قائل گردید. اما فارغ از کیفیت و عملکرد نسبتا ضعیف هر دو گوشی در نور مستقیم خورشید، چند نکته ریز و درشت دیگر وجود دارد که بر پایه آنها می توان Touch Pro را بر X1 در این قسمت برتر دانست که شاید مهمترین آنها سنسور تقارب در غیر فعال کردن صفحه نمایش در هنگام دریافت تماس و نزدیک نمودن گوشی به صورت است که خبری از آن در X1 نیست. دیگر برتری مشهودTouch Pro در این قسمت شتاب سنج داخلی دستگاه در گردش اتوماتیک تصویر است که این یکی نیز در X1 دیده نمی شود البته عدم وجود این هر دو قابلیت بیش از آنکه قصوری از جانب سونی اریکسون باشد، به عدم پشتیبانی HTC از این هر دو مورد در زمان طراحی دستگاه باز می گردد چرا که مدتها پیش از این سونی اریکسون در ساختار مدل هائی همچون W910 و K850 از شتاب سنج داخلی بهره گرفته بود.

 

 

 
sonyericsson_xperia_x1_44.jpg

بر بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس در مرکز قرار دارد و دوربین دوم تماس های ویدئویی و سنسور تنظیم نور محیط در دوسوی آن جای گرفته اند. زیر صفحه نمایش محل حضور مجموعه کلیدهای کنترلی گوشی ست که با چینش منحصر به فرد خود حرف X را در هر دو سمت ایجاد نموده اند. از مهمترین نکات این بخش استفاده از دو کلید نقره ای رنگ Soft-Key درست در زیر صفحه نمایش است، دو کلیدی که معمولا بدلیل خاصیت حساس به تماس صفحه نمایش و  امکان کلیک مستقیم این کلیدها از روی صفحه نمایش، از ساختار بسیاری از PDA ها حذف گردیده اند. دیگر کلیدهای موجود در این قسمت شامل کلیدهای برقراری و رد تماس در بخش میانی و X panel و OK در قسمت پائینی ست که D-Pad مستطیل شکل دستگاه را احاطه کرده اند. کلید تائید میانی در این D-Pad از نوع حساس به تماس بوده و با حرکت دست بروی آن می توان به چپ و راست یا بالا و پائین حرکت کرد البته این قابلیت در تمامی برنامه ها و منوهای دستگاه فعال نیست. 

sonyericsson_xperia_x1_05.jpg

 

یکی از زیبائی های پنهان این بخش که در تاریکی می توان به آن پی برد ترکیب نور پس زمینه ای ست که برای این قسمت در نظر گرفته شده است بطوریکه گذشته از روشن شدن تمامی کلیدهای این مجموعه توسط نوری سفید رنگ و یکنواخت، حاشیه های داخلی این کلیدها که تولید دو علامت X در طرفین این بخش می نمایند نیز روشن می گردند که این بر زیبائی دستگاه کاملا افزوده است. در مقایسه این بخش با کلیدهای کنترلی موجود در Touch Pro کفه ترازو اندکی به سمت X1 خم می گردد چرا که با اینکه در Touch Pro از کلید کاربردی Back استفاده شده است اما عدم وجود دو کلید Soft-Key و عملکرد نچندان مطلوب کلید چهار جهتی،  Touch Pro را در مقام پائین تری جای می دهد.

 

 

 

 

 

سمت راست گوشی بر طبق انتظار محل همیشگی شاتر دوربین و Rocker تغییر صداست که این آخری اندکی کوچک و باریک به نظر می رسد المان های موجود در سمت چپ نیز شامل تک اسپیکر اصلی دستگاه در پائین و پورت Mini USB اتصالات سیمی ست که این پورت با اینکه در مجموعه سونی اریکسون کاملا فوق العاده و بی نظیر است ولی برای سازنده این گوشی یعنی HTC سنتی همیشگی و غیر قابل تغییر به حساب می آید این پورت علاوه بر برقراری ارتباط با کامپیوتر برای اتصال شارژر نیز به کار می رود. بالای گوشی محل یکی دیگر از عجایب چندگانه این گوشی ست در اینجا علاوه بر کلید Power المانی دیده می شود که تا بحال هیچگاه بروی هیچ مدلی از محصولات سونی اریکسون دیده نشده است بله بلاخره سونی اریکسونی ها هم اهمیت وجود پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست بروی خود گوشی را دریافتند (دقت کنید بروی خود گوشی و نه همراه با یک تطبیق دهنده همراه گوشی) و XPERIA X1 برای اولین بار در تاریخ سونی اریکسون از پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست بروی خود بهره گرفته است. تنها جزء قابل ذکر در پائین گوشی، میکروفون برقراری تماس است. نمای هلالی دو جزء متحرک دستگاه در قسمت بالا و پائین خبر از زاویه دار بودن صفحه نمایش نسبت به صفحه کلید QWERTY در هنگام گشودن شدن را می دهد.

 

sonyericsson_xperia_x1_12.jpg

 

صفحه کلید QWERTY نسبتا با ملایمت گشوده می شود و بر طبق انتظار همراه با گشوده شدن آن صفحه نمایش دستگاه خود بخود به حالت افقی تغییر حالت می دهد. این صفحه کلید که دارای چهار ردیف با 42 کلید می باشد، از فواصل مطلوب و ابعاد مناسب بهره برده و کلیدهای عددی خود را در یک ستون عمودی در سمت راست جای داده است. در یک مقایسه میان این قسمت در X1 وTouch Pro بدون شک برتری بی چون و چرا به صفحه کلید 5 ردیفه و 57 کلیده Touch Pro تعلق می گیرد که با اینکه اندکی سخت گشوده شده و از تفکیک فوق العاده ای برخوردار نیست ولی موارد مثبت فراوانی در آن به چشم می خورد که به راحتی X1 را پشت سر می گذارد. البته زاویه دار گردیدن این بخش در X1 در هنگام گشوده شدن آن نسبت به صفحه نمایش، از موارد مثبت موجود در رقیب سونی اریکسونی ست.

 

nokia_n97_photo_review_01.jpg
 

nokia_n97_photo_review_02.jpg

 

پشت گوشی محل دوربین 3.15 مگاپیکسلی به همراه فلش LED در غیاب کاور و آینه عکاسی از خود است کاور تمام فلزی باتری همراه با نشان های حک شده سونی اریکسون در این قسمت بر جذابیت های این بخش افزوده است. در گوشه سمت راست این بخش قلم نسبتا بزرگ گوشی در حفره خود جای گرفته است که بر خلاف نمونه موجود در Touch Pro نه تنها یک نمونه هوشمند (Active) نیست بلکه از خاصیت آهنربائی جهت جذب قلم به محض فرو بردن آن در حفره نیز خبری نیست. از دیگر برتری های مهم و بسیار کاربردی Touch Pro در این قسمت احضار برنامه Note به محض خارج کردن قلم دستگاه از جای خود در حین تماس است که با ثبت اطلاعات تماس فعلی (نام شخص و زمان تماس) به کاربر اجازه ثبت یک یادداشت کوتاه را می دهد امری که بعلت غیر هوشمند بودن قلم در X1 طبیعتا قابل انجام نیست هرچند که یک منوی جداگانه در حین تماس برای این امر در نظر گرفته شده است که البته اطلاعات تماس نیز در آن ثبت می گردد. مکانیزم گشوده شدن باتری در نوع خود کم نظیر است چرا که این قسمت دارای هیچگونه ضامن مشهود مکانیکی جهت گشوده شدن نیست که این امر ممکن است در ابتدا مشکلاتی را برای کاربران ایجاد کند. باتری غول پیکر 1500mAh دستگاه در زیر این کاور جای گرفته است این باتری که با ظرفیت بسیار بالای خود تمامی رقبا را به مبارزه طلبیده است در یک استفاده معمولی به راحتی تا 3 روز تامین کننده انرژی دستگاه است که این زمان با تحت فشار قرار دادن دستگاه در سخت ترین شرایط نیز بعید است از 1.5 روز پائین تر بیاید. در یک مقایسه رو در رو با Touch Pro می توان X1 را با باتری قوی تر (1500 در مقابل 1340)، برنده این رقابت دانست. در زیر باتری علاوه بر محل جایگذاری سیمکارت، اسلات کارت حافظه Micro SD گوشی جای دارد که با اینکه کاملا Hot Swap می باشد اما برای دسترسی به آن می بایست کاور باتری را از جای خود خارج کرد که از این لحاظ شباهت کاملی با اسلات کارت حافظه در Touch Pro دارد.

 

sonyericsson_xperia_x1_15.jpg

 

سیستم عامل بکار گرفته شده در ساختار گوشی ورژن 6.1 از ویندوز موبایل حرفه ای ست که به سبک دیگر نمونه های این کلاس به ظاهری مخصوص به خود نیز آراسته شده است این ظاهر که از TouchFLO موجود در HTC آغاز شده و دامنه آن از Asus تا i-Mate نیز گسترده گردیده است یکی از تنها راه های بهتر نمودن ظاهر خشک و تکراری ویندوز به حساب می آید. راه حل سونی اریکسون در این زمینه با اینکه از پایه با دیگران متفاوت است اما در کل شباهت هایی نیز می توان با سایرین در آن یافت. سونی اریکسون بجای استفاده از یک Home Screen و تعبیه قسمت ها و Tab های متفاوت در آن ترجیح داده است تا از چندین Home Screen که اینک Panels نامیده می شوند استفاده کند بطوریکه هر پنل حاوی Application های مخصوص و مجزائی ست که با انتخاب آن امکانات متفاوتی در اختیار کاربر قرار می گیرد. دسترسی به پنل های موجود در دستگاه نیز به راحتی و با فشردن کلید X-Panel از روی صفحه کلید کنترلی گوشی صورت می گیرد. در این حالت دو شیوه مختلف نمایش برای پنل های نصب شده در گوشی در اختیار کاربر قرار می گیرد که شامل شیوه ماتریسی و شیوه نمایش کارتی (Card View) می باشد که برای سوئیچ میان این دو شیوه نمایش از Soft-key سمت چپ و برای اعمال تنظیمات و تعیین پنل های مورد نظیر کاربر از Soft-Key سمت راست استفاده می شود. تعداد پنل های از پیش نصب شده در گوشی 7 عدد است و در مجموع امکان نمایش تا 9 عدد از پنل های مختلف در این قسمت وجود دارد البته واضح است که تعداد پنل های قابل نصب در دستگاه نامحدود می باشد ولی تنها 9 عدد از آنها قابل نمایش در یک صفحه هستند.

 

sonyericsson_xperia_x1_16.jpg

 

از پنل های از پیش نصب شده در گوشی می توان به Microsoft Today Screen، پنل کاربردی 3D Fish و به پنل Media Xperience  اشاره کرد که این آخری ظاهری مشابه با منوی Media Center در گوشی های قبلی سونی اریکسون دارد با این تفاوت که این بار کنتاکت های موجود در دفترچه تلفن نیز به این لیست افزوده شده و درست همانطور که پله پله و مرحله به مرحله تا یافتن یک آهنگ خاص در این لیست می توان جابجا شد، برای یافتن کنتاکت مورد نظر نیز می توان مرحله به مرحله در این منو پیش رفت. لیست پنل های نوشته شده برای X1 هر روزه در حال افزایش است و با در اختیار قرار دادن SDK این بخش در اختیار برنامه نویسان عناوین کاربردی و بسیار زیادی هر روزه به این لیست افزوده می شود تا جائیکه حتی پنل هایی با ظاهری مشابه TouchFLO نیز برای این قسمت نوشته شده است. در مجموع با اینکه مقایسه میان پنل های کاربردی سونی اریکسون و اینترفیس TouchFLO 3D از HTC بیش از آنکه بر دلیل محکمی استوار باشد بیشتر سلیقه ای ست اما از نظر من شیوه دسترسی اطلاعات در TouchFLO 3D عملی تر و سریع تر صورت می گیرد اما کد باز بودن پنل های X1 و تعدد بیشمار پنل های نوشته شده برای آن در روزهای آینده جذابیت بیشتری را برای این اینترفیس رقم می زند.

 

sonyericsson_xperia_x1_17.jpg

 

اما خارج از دنیای پنل ها، زندگی همانند همیشه زیر پوست ویندوز جریان دارد جائیکه بعلت وضوح بالای صفحه نمایش همه چیز اندکی از شکل همیشگی خود کوچکتر به نظر می رسد. ظاهر منوها و شکل استاندارد ویندوز تغییر خاصی نکرده است و بجز یکی دو تغییر کوچک در ظاهر و کارکرد Task Manager تفاوت چندانی با قبل دیده نمی شود. از Application های اصلی و بدون تغییر دستگاه می توان به دفترچه تلفن، تقویم و منوی یادداشت ها (Notes) اشاره کرد. با فشردن کلید Call از روی دستگاه، صفحه کلید عددی مجازی همراه با چهار کلید بروی آن و تماس های قبلی گرفته شده به نمایش در می آید کلید های چهارگانه بالای صفحه کلید عددی شامل کلید سبز رنگ برقراری تماس، میانبر منوی Call History، دفترچه تلفن و کنتاکت های پر کاربرد (Fav.) می گردند که از لحاظ ظاهری شباهت نزدیکی با نمونه موجود در Touch Pro دارد. در حین برقراری تماس این صفحه کاملا تغییر ظاهر می دهد بطوریکه در پائین آن کلید قرمز رنگ بزرگی جهت قطع تماس و کلیدهائی جهت احضار صفحه کلید عددی، دفترچه تلفن، منوی یادداشت، Mute و اسپیکر دیده می شود از نکات جالب و اندکی عجیب در مورد X1 این است که در ساختار آن خبری از هیچ نرم افزاری جهت Voice Dialing نیست.

دفترچه تلفن بکار گرفته شده در گوشی همانند دیگر PDA های HTC به خصوصیت پر کاربرد و مهم Thumb Scrolling مجهز گردیده است که با حرکت های کوچک بروی صفحه نمایش بصورت پله پله رو به پائین یا بالا حرکت می کند و حرکت یکباره دست بروی این قسمت آن را بطور کلی جابجا می کند. ستون برچسب های الفبائی آشنای HTC در سمت راست صفحه نمایش در اینجا نیز حضور دارد. بدون شک جاذبه دسترسی پله پله به کنتاکت ها از طریق منوی Media Panel لذت دو چندانی دارد که با این صفحه خشک و خالی ویندوزی قابل مقایسه نیست هرچند که از طریق منوی Media Panel امکان ویرایش کنتاکت ها وجود ندارد. راه های ورود اطلاعات به گوشی علاوه بر صفحه کلید فیزیکی و استفاده از حالت تشخیص دستخط شامل صفحه کلیدهای مجازی روی صفحه نمایش نیز می گردد که البته در هیچکدام از دو حالت افقی و عمودی از ابعاد مناسبی حتی برای استفاده از قلم دستگاه نیز برخوردار نیست.

 

sonyericsson_xperia_x1_18.jpg

به مانند دیگر PDA های همسطح X1 در این کلاس، بجز Application های پیش فرض ویندوز برای مشاهده تصاویر و پخش موسیقی و ویدئو، برنامه های اختصاصی دیگری از جانب سازنده در سیستم جای گرفته است که بر محیط تکراری و یکنواخت ویندوز کاملا برتری دارند از میان این برنامه ها می توان به گالری اختصاصی نمایش تصاویر در گوشی اشاره کرد که همانند دیگر سونی اریکسونی ها یکی از بهترین نمونه ها در کلاس خود است دیگر Application پر کاربرد در این بخش، پلیر موسیقی دستگاه است که از لحاظ ظاهری به دیگر پخش کننده های سونی اریکسون شبیه است ساختار پله پله برای دسترسی به محتوا از طریق منوی Media Panel در اینجا نیز دیده می شود، صفحه اصلی پخش کننده در این قسمت با اینکه حاوی اطلاعات فراوان و کنترلرهای مطلوبی ست اما در کل نسبتا شلوغ به نظر می رسد. صدای پخش شده از اسپیکر دستگاه با اینکه از لحاظ بلندی در سطح چندان بالایی قرار ندارد اما از لحاظ کیفیت کاملا قابل قبول است.

برای پخش ویدئو جدا از ویندوز مدیا پلیر می توان از پخش کننده های معروف و برتر این کلاس استفاده کرد که قابلیت های اصلی X1 را در پشتیبانی از پخش محتوای با کیفیت به نمایش می گذارند. X1 در حالت پیش فرض قادر به پشتیبانی از فرمت های تصویری H.264، WMV، H.263 و MPEG-4 است که با نصب Codec های مخصوص، دو فرمت محبوب DivX و XviD نیز به این لیست افزوده می شود. کیفیت تصاویر به نمایش درآمده فارغ از رزولوشن و تعداد فریم در ثانیه در سطح بسیار بالایی بوده و در هنگام پخش آنها به هیچ عنوان مشکلی مشاهده نمی گردد. تنها نکته منفی در مورد این پخش کننده در هنگامی ست که برای احضار مجدد کنترلرهای پنهان شده این پلیر (بعنوان مثال برای تغییر صدا) صفحه نمایش را لمس می نمائیم که در این حالت ویدئوی در حال پخش خودبخود Pause می گردد.  در یک مقایسه رخ به رخ میان قابلیت پخش ویدئو در Touch Pro و X1، رقیب سونی اریکسونی قادر به پخش محتوای تصویری تا سقف هیجان انگیز 1.46Mbps است که برای Touch Pro به حدود 1.2Mbps می رسد که این با توجه به افزایش 0.2 اینچی سایز صفحه نمایش برتری محسوسی را برای X1 ایجاد کرده است. مشخصات سخت افزاری بکار گرفته شده در X1 به طرز انکار ناپذیری با Touch Pro شباهت دارد پردازنده 528 مگاهرتزی بکار گرفته شده در X1 از نوع Qualcomm MSM7200 است که شباهت نزدیکی با هم خانواده 7201A موجود در Touch Proدارد که البته فرکانس هر دو برابر است میزان RAM موجود در X1 رقم فوق العاده 256 مگابایت است و حافظه فلش آن نیز 512 مگابایت در نظر گرفته شده است اعدادی که برای Touch Pro به ترتیب 288 و 512 مگابایت است.

 

sonyericsson_xperia_x1_19.jpg

اما یکی از بحث برانگیز ترین قسمت های موجود در X1 دوربین 3.15 مگاپیکسلی آن است. منوی عکاسی در X1 شامل دو بخش کاملا مشخص است که دو سری تنظیمات در آن به چشم می خورد که شامل نشانگرهای تعداد عکس یا زمان های تصویر برداری باقی مانده، وضوح و محل ذخیره محتوا در بالا سمت چپ و ستونی از تنظیمات در سمت راست می گردد. لمس منوی Setting در پائین این بخش تنظیمات متعدد موجود در این قسمت را به نمایش می گذارد جائیکه موارد همیشگی و معمولی همچون White Balance، افکت های رنگی، عکاسی ماکرو، حالات عکاسی و تایمر سرخود قرار دارد یکی از موارد مثبت در استفاده از این اینترفیس امکان استفاده از D-Pad لمسی در هنگام کار با این منو است. کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین به هیچ عنوان چیزی نیست که از آن انتظار داریم و نویز فراوان و عدم توانائی در تولید دقیق رنگ ها از مشکلاتی ست که این دوربین با آن روبرو ست. اما یکی از نکات جالب و البته بی سابقه برای سونی اریکسون و خانواده PDA ها قابلیت فیلمبرداری این دوربین است که برای اولین بار در این کلاس امکان تهیه تصاویر با رزولوشن VGA با 30 فریم در ثانیه را در اختیار کاربر قرار می دهد نکته پنهان در پس این قضیه که سونی اریکسون نیز به همین دلیل زیاد بروی این امکان X1 مانور نمی دهد، فرمتی ست که تصاویر ویدئویی در این حالت ذخیره می گردند این فرمت در کمال تعجب، تاسف و ناراحتی 3GP است و این نه تنها قدمی رو به جلو برای X1 محسوب نمی شود بلکه حتی آن را از نمونه ارزان قیمتی چون C702 نیز پائین تر قرار داده و امتیاز مثبت چندانی در مقابل دوربین معمولی موجود در Touch Pro برای آن ایجاد نمی کند.

راه های ارتباطی موجود در X1 به طور کامل به موارد موجود در Touch Pro شباهت دارد جائیکه برای برقراری تماس از چهار فرکانس GSM در کنار فرکانس های اصلی HSDPA پشتیبانی شده و جهت دسترسی سریع به شبکه نیز از فناوری های EDGE، GPRS و 3G استفاده می گردد. که سقف دسترسی پر سرعت به شبکه نسل سوم در هر دو دستگاه رقم هیجان انگیز 7.2Mbps است. Wi-Fi و بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از A2DP در کنار استفاده از پورت Mini USB در اتصالات سیمی شباهت های فراوان این دو مدل در این بخش را تکمیل می کند.

دیگر قطعه سخت افزاری موجود در X1 گیرنده داخلی GPS آن با پشتیبانی از A-GPS است جائیکه دقیقا از همان چیپ ست Qualcomm gpsOne که پیش از این در اکثر مدل های HTC بکار گرفته شده بود استفاده شده است. حساسیت مناسب این قطعه در برقراری نسبتا سریع ارتباط با ماهواره و کیفیت فوق العاده صفحه نمایش با تکیه بر رزولوشن WVGA از موارد مثبت این بخش به حساب می آید و در طرف مقابل میزان نسبتا بالای مصرف باتری در هنگام استفاده از این قسمت از موارد منفی قابل ذکر آن است.

 

sonyericsson_xperia_x1_20.jpg

SonyEricsson XPERIA X1 محصولی ست که علاقمندان و مشتاقان خود را مدتها در انتظار گذاشت این دستگاه که اولین تجربه سونی اریکسون در امر تولید (بخوانید عرضه) PDA محسوب می شود، رقبای سرسختی را در مقابل خود می بیند بطوریکه آینده پیش روی این دستگاه زیبا تا حد زیادی نامعلوم تلقی می شود از طرفی با توجه به سیاست جدید این شرکت در پایان بخشیدن به تولید اسمارت فون های مبتنی بر Symbian UIQ و انتخاب ویندوز موبایل بعنوان پلتفرم اصلی این شرکت در سال آینده، بدون شک X1 اولین و آخرین محصول در کلاس خود نیست و احتمالا در سالهای آینده می بایست منتظر X3، X2 و خانواده هیجان انگیز آنها باشیم. قیمت فعلی SE XPERIA X1 در حدود 780 هزار تومان می باشد و رقیب اصلی آن یعنی Touch Pro نیز با قیمتی در حدود 820 هزار تومان به فروش می رسد.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

29 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید
    واقعا زبیا و کامل نقد کرده بودید
    فق ممنون میشم یه راهی واسه تعویض ویندوز این گوشی و برنامه های مورد نظر معرفی کنید
    ممنون میشم به ایمیلم خبر بدید

  2. با سلام خدمت شما آقا آرش وا قعا دستتون درد نکنه خیلی عالی نقد و بررسی میکنید می خواستم ببینم میشه روی x1 ویندوز موبایل 6.5.5 نصب کرد یا نه اخه دوستم که تازه این گوشی رو خریده براش نصب کردن سرعت گوشی اش بال رفته ممنون می شم اگه جواب بدین

  3. با سلام به دوستان
    عزت جان برای استفاده از GPS در حال حاضر بهترین نرم افزار پیشنهادی گارمین است که نحوه نصب آن را از اینجا و جدیدترین فایل های نصب را از اینجا (با دانلود هر 10 قسمت و اکستراکت کردن آنها در یک فولدر) و نقشه ها را از اینجا می توانید بدست بیاورید در مورد اینترنت هم چندین راه پیش روی شماست یکی استفاده از GPRS همراه اول یا ایرانسل که البته هر دو به نسبت گران هستند و راه دوم اتصال با کابل USB به کامپیوتری ست که به اینترنت وصل است و اجرای برنامه Active Sync در این حالت گوشی نیز خود بخود به اینترنت وصل می شود. راه دیگر نیز اتصال بی سیم است که از طریق Wi-Fi صورت می گیرد.
    با تشکر

  4. با سلام همانطوری که بعضی از دوستان عرض کردند این یک گوشی بی نظیره اما اگه زحمت نمیشه یک سایت یا راهنما معرفی کنید برای تبدیل زبان این گوشی . گوشی من زبانش عوض شده نمیتونم درستش کنم

  5. سلام.
    آقاي آرش دستتون درد نكنه.
    خدمت دوستان بگم كه من اين گوشي رو دارم و يه چيزي تو مايه هاي محشره.سرعت و باطريش حتي فكر كنم رقيب هم نداشته باشه.با يك استفاده متوسط 5 يا 6 روز باطري دوام مياره و با استفاده زياد تا 3 روز!!!سرعتش هم عااااليه.
    فقط آقاي آرش لطفا يك سايت يا لينك معرفي كنيد كه راهنماي فارسي اين گوشي رو داشته باشه.البته راهنما ميخوام نه نقد.
    با تشكر.

  6. سلام اقا آرش. به نظر شما این گوشی بهتره یا touch diamond 2 یا منتظر گوشی x2 بمونم
    اگر میشه یه نقدم در مورد SonyEricsson XPERIA X2انجام بدید

  7. اقا ارش یه لطف کنید بگید که ایه این گوشی به درد من میخوره یا نه؟
    1 دوربین برام مهم نیست
    2 برنامه های زیاد و کاربردی میخوام روش نصب کنم{مهم}
    3استفاده هفتهای 5-6 ساعت از وایرلس
    4 روزی 3 ساعت موزیک{مهم}
    5انگلیسی خواندن و استفاده از e-book {مهم}
    6 این گوشی باید یه 10 سالی با استفاده نه چندان زیاد در روز کار کنه!!!{خییییییلی مههههههههههم}
    در ضمن کلید هاش هم برام مهم و جک 3.5 میلی متری
    ممنون میشم اگه جواب بدین

ارسال یک پاسخ