دو سیمکارت در یک گوشی : دو پادشاه در یک اقلیم‏

8
4687

چندیست که در بازار تلفن همراه در سراسر جهان، امکان تازه ای به گوشی های نچندان مطرح این رده که عمدتا ‏همگی ساخت دوستان چینی ست، اضافه گردیده است و آن هم پدیده ای ست به نام سیمکارت های چند گانه در ‏یک دستگاه ،که در بعضی موارد تعداد آنها به چهار عدد نیز میرسد . گذشته از کیفیت دستگاههای ارائه کننده این ‏تکنولوژی ، نحوه تعبیه چنین امکانی در گوشی تلفن همراه مقوله ایست که این بار به آن می پردازیم. با ما باشید.

در یک نگاه کلی داشتن همزمان دو یا چند شماره در یک دستگاه، کاملا کارا و منطقی به نظر می رسد: بعنوان مثال ‏بهمراه داشتن شماره های شخصی و کاری بصورت همزمان در یک گوشی ،شخص را از داشتن دو یا چند گوشی ‏جداگانه بی نیاز میسازد.
در این میان کمپانی های بزرگ این صنعت همچنان پس از گذشت چند سال از ابداع این ‏روش، نسبت به ساخت یک چنین دستگاهی از خود علاقه ای نشان نمی دهند و بازار این تکنولوژی نوپا را شرکت ‏های دست سوم و چهارم بازار به خود اختصاص داده اند.
اگر بخواهیم سابقه بوجود آمدن این فناوری را بررسی کنیم ،نخستین ‏راه حل، در وسایلی موسوم به ‏Dual SIM Holder‏ بود که وسیله ای بود خارج از گوشی و توسط آن میتوانستید بجای ‏آنکه یکی از دو سیمکارت خود را در داخل کیف بگذارید و در مواقع لزوم از آن استفاده کنید مستقیما هر دو را در درون ‏گوشی جایگذاری کنید ولی کار به همین جا خاتمه مییابد زیرا که در این وسیله ابتدائی در یک لحظه تنها امکان ‏استفاده از یکی از سیمکارتها وجود داشت و برای استفاده از دیگری می بایست یک بار گوشی را ‏Restart‏ کنید که ‏تنها حسن این گونه وسایل در جلوگیری از گم شدن سیمکارت دوم بود و بس . علاوه بر آن ابعاد بزرگ و غیر عادی ‏این قطعه به فرمی بود که تقریبا امکان جایگذاری آن در هیچ نوع گوشی وجود نداشته از  ته گوشی آویزان میشد.
‏شاید تنها استفاده ای که میشد برای این قطعه متصور بود امکان بهره برداری از آن برای سیمکارت هائی بود که تنها ‏استفاده شان تماس های بسیار کم بوده و صرفا به منظور برقراری تماس استفاده می شوند نه برای دریافت آن (چون ‏سیمکارت دوم بغیر از معدود لحظات همیشه خاموش است).

 Two SimCard in a Mobile Phone

نسل بعدی ایگونه وسایل با ورود قطعاتی به نام ‏Dual ‎SIM Adapter‏ شکل گرفت که شاید مهمترین تفاوت قابل ذکر با نسل قبلی در ابعاد کوچک شده آن است به فرمی ‏که اندازه این قطعه تازه چیزی در حدود اندازه یک سیمکارت معمولی ست که این برتری از آنجا حاصل شده است که ‏در آن بجای استفاده از سیمکارت اصلی قاب پلاستیکی در سیمکارت بطور کامل خارج شده و فقط بورد آن است که ‏در این قطعه جا زده می شود که شاید مشکل زا ترین قسمت استفاده از این قطعه همین باشد گرچه در آن زمان، شرکت ارائه دهنده این قطعه، خود جا زدن سیمکارت ها را به عهده داشت.
از دیگر مزایای این قطعه جدید ‏امکان سوئیچ میان دو سیمکارت بدون خاموش کردن دستگاه است اگرچه که هنوز نمیتوان از دو سیمکارت بطور ‏همزمان استفاده کرد.

Two SimCard in a Mobile Phone

پس از این وسایل که همگی بطور جداگانه از گوشی موجود بودند ،اولین نسل موبایل های با ‏دو اسلات برای سیمکارت به بازار عرضه شدند که در این نسل نیز هنوز امکان استفاده همزمان دوسیمکارت وجود ‏نداشته و در یک زمان فقط می توان از یکی از آنها استفاده کرد که با اینکه نسبت به قدمای خود آنچنان پیشرفتی ‏نشان ندادند با این حال تغییرات خوبی نظیر عدم احتیاج به خاموش کردن گوشی در هنگام سوییچ میان دو سیمکارت ‏در آنها دیده می شود. ‏
یکی از راه هایی که به فکر یکی از این سازندگان مهجور موبایل رسید این بود که در حقیقت دو تلفن جداگانه را در ‏یک دستگاه گرد هم بیاورند بدین صورت تلفنی شکل گرفت با نام ‏Wind DUO 2000‎‏ از شرکت‏‎ WND Telecom ‎که ‏ایده جالبی پشت آن بود: این گوشی در حقیقت دو گوشی در یک گوشی بود که هر دو از یک باتری استفاده می ‏کردند بدین صورت که یکی از رویه های این گوشی رنگ نقره ای و رویه دیگر رنگ مشکی دارد و هر رویه نیز برای ‏خود صفحه نمایش ، صفحه کلید و سیمکارت جداگانه دارد.جالب است نه؟

 Two SimCard in a Mobile Phone

نمونه دیگر در این زمینه گوشی تاشویی ‏است از شرکت گمنام  ‏iCool‏ با نام ‏G700‎ که در اینجا نیز با دو گوشی مختلف در یک گوشی تاشو روبرو هستیم که ‏روی گوشی و درون آن هرکدام دو گوشی متمایزند.‏
بالاخره پس از گذشت فراز و فرود های فراوان، یک شرکت سازنده موبایل از کشور چین ادعای یک نمونه کامل ‏از این گوشی را نموده است: گوشی که در هیچ جای آن هیج نامی نوشته نشده است ولی ساخت شرکت ‏CECT‏ ‏است که علت درج هیچ نام و نشانی بروی گوشی شاید این باشد که شرکت توزیع کننده این برند بتواند هر نامی ‏را بر آن بنهد (به شخصه به گوشی از این دست برخوردم که فروشنده آن را مدل جدید نوکیا با نام ‏C700‎‏ مینامید ‏ولی جعبه کوچک آن تماما به زبان چینی بوده دارای یک نام کوچک ‏CECT‏ بود آنهم پشت جعبه!)

Two SimCard in a Mobile Phone

بهرحال بررسی ‏کارکرد این گوشی در حالت استفاده از دو سیمکارت جالب می نماید. ظاهر گوشی کاملا مشابه سایر گوشی های ‏چینی این روزهای بازار است : صفحه نمایش حساس به تماس بزرگ بهمراه صفحه کلید عجیب و غریب آن که دکمه ‏های عددی در سه ردیف در پائین ترین ردیف صفحه کلید واقع شده و دکمه های ستاره ، صفر و # در ستون مجاور ‏دکمه های عددی واقع شده اند (آرایشی که قبلا در گوشی های نچندان مطرح فیلیپس نیز دیده بودیم).
از لحاظ ‏قابلیت برقراری تماس بغیر از کمی مشکل در میکروفون (که کم هم اتفاق می افتد ) بقیه موارد در حد قابل قبولی ‏ست و با برخورداری از چهار بلندگوی استریو صدای زنگ گوشی به حدی بلند است که امکان ندارد تماسی را از ‏دست بدهید.
دفترچه تلفن گوشی امکان ذخیره 300 نام را داشته علاوه بر آن امکان نمایش همزمان کلیه اسامی ‏موجود در هر دو سیم کارت را داراست که در این میان اشکالات جزئی در این دفترچه تلفن وجود دارد از جمله اینکه ‏مثلا فقط یک محل برای ذخیره نام وجود دارد و امکان مرتب سازی اسامی بر حسب اسم یا اسم فامیل وجود ‏نداشته تنها باید یکی را انتخاب کرد.

Two SimCard in a Mobile Phone

و اما مهمترین امکان این گوشی همانا امکان استفاده همزمان هر دو سیمکارت ‏در یک زمان است بدینگونه که در یک لحظه هر دو فعالند و برای برقراری تماس می توان هر کدام را مورد استفاده ‏قرار داد نکته جالب در این میان این است که اگر در حال استفاده از یکی از سیمکارت ها باشید (مشغول صحبت) و ‏شخص دیگری با سیمکارت دوم (که در منوی گوشی با سیمکارت ‏B‏ مشخص می گردد) تماس بگیرد تماس دوم ‏قطع می گردد. ولی اگر هر دو تماس با هم با گوشی گرفته شوند هر دو با هم به نمایش در آمده و کاربر می تواند ‏انتخاب کند که کدام را پاسخ دهد بدیهی ست که در این حالت نیز تماس دیگر ‏Cancel‏ میگردد البته نمونه های ‏دیگری نیز از این شرکت نمایش داده شده  که در این زمینه موفق تر عمل کرده تماس دوم وارده در هر دو حالت فوق ‏را به حالت انتظار می برد.

Two SimCard in a Mobile Phone

ارسال ‏SMS‏ نیز در این گوشی کاملا آسان است که در این میان سه امکان مختلف جهت ‏نوشتن پیغام وجود دارد که عبارتند از صفحه کلید ، امکان استفاده از صفحه نمایش حساس به تماس و دیگری ‏استفاده از سیستم تشخیص دستخط که آخری آنچنان هم کارآمد نیست. در این میان میتوان انتخاب کرد که کدام ‏سیمکارت مورد استفاده جهت ارسال استفاده شود.
امکانات دیگر گوشی شامل چهار اسپیکر استریو ست که ‏صدای بسیار بالایی دارد و دیگری کارت حافظه ‏Micro SD‏ ست. اما بدون شک مهمترین چیزی که در یک گوشی با ‏این امکانات عدم وجود آن یک نقص به تمام معنی ست، نبود بلوتوث در این گوشی ست و البته دوربین ضعیف نیز ‏کمی تا قسمتی بر نقایص این گوشی افزوده است. ‏
البته ‏CECT‏ در آغاز این راه است و مطمئنا با گذشت زمان بر محصولات آن می توان به آینده این شرکت امیدوار بود.‏

توجه: این مقاله بطور اختصاصی برای writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

8 دیدگاه

  1. از اطلاعات خوب شما تشكر مينمايم
    سوالي داشتم درباره اينكه كدام نوع از اين گوشيها توانايي اينكه هر دوسيم كارت آن به اينترنت وصل شود را دارد
    ممنون

  2. من 1 گوشی با کیفیت خوب چینی میخوام . چی را پیشنهاد میکنید؟
    و ایا نماینده اصلی وارد کننده به ایران را میشناسید؟
    با تشکر

  3. حسین جان اولین نکته اینکه گوشی موبایلی با نام ماتریکس در دنیا نداریم و این دستگاه هایی که با این نام در ایران حضور دارند همان چینی های بی نام و نشان بی کیفیت هستند که نام ماتریکس را بروی آن گذاشته اند. در ضمن ادعای پشتیبانی از دو سیمکارت بطور کامل ادعائی ست که همه چینی ها دارند ولی از حرف تا عمل راه درازی ست
    با تشکر

  4. مححمد رضا جان سلام
    البته مساله آسیب رساندن به گوشی در حالیکه گوشی خود برای این کار طراحی شده است امری کاملا بعید است ولی چون همانگونه که در متن بالا به آن اشاره کردم تقریبا هیچ مارک معروفی در بازار گوشی های با دو یا چند سیمکارت وجود ندارد در حال حاضر نمی توان انتظار کیفیت را از گوشی های چینی موجود داشت .نکته دیگر هم این است که در حال حاضر در بازار ایران تا آنجا که من می دانم گوشی با ساپورت کامل برای دو سیمکارت نظیر نمونه آخری که معرفی کردم وجود ندارد و این موضوع را به راحتی میتوان اثبات کرد بدین صورت که در حین تماس با یک خط سعی کنید با یک گوشی دیگر با خط دوم (که بهمراه اولی در درون گوشی ست) تماس بگیرید اگر شخص توانست تماس اول را بروی Hold گذاشته و به تماس دوم جواب دهد گوشی ساپورت کاملی دارد ولی در صورتی که با پیغام خاموش بودن گوشی روبرو شدید تنها کاربرد گوشی مورد نظر این است که به شما در گم نشدن سیمکارت دوم در جیبتان کمک کند و در یک لحظه نمی توانید هر دو سیمکارت را داشته باشید.که به نظرمی رسد کلیه گوشی های دارای این ادعا در بازار ایران از این نوع آخری باشد.بهرحال اگر به نمونه مناسبی برخوردید به ما هم خبر بدهید
    با تشکر

  5. سلام. من یه سوال داشتم. شنیدم که این وسایل به گوشی آسیب می رسونه و ممکنه در دراز مدت گوشی عیب سخت افزاری پیدا کنه. من چون دو سیم کارت دارم احتیاج به این وسایل که معرفی کردین دارم. لطفا من را راهنمایی کنید.مرسی

ارسال یک پاسخ