+Samsung Galaxy S6 edge: معیارهای خرید یک گوشی مناسب این روزها تغییرات بزرگی را نسبت به سالهای گذشته تجربه کرده است. اگر زمانی ظاهر گوشی، دارا بودن امکانات ارتباطی و حضور کارت حافظه شرطهای بزرگ انتخاب موبایلها را تشکیل میدادند اینک کیفیت و اندازه صفحهنمایش، مگاپیکسل و کیفیت دوربین اصلی و دوربین دوم، توان پردازشی دستگاه و نوع سیستمعامل معیارهای مهم اغلب کاربران در این کلاس به حساب میآیند. سامسونگ از ابتدای سال جاری تغییرات بزرگی را در طراحی و ساختار گوشیهای پرچمدار خود صورت دارد که نگاه بسیاری از کاربران به این برند را با تغییر روبرو نمود. ارائه Galaxy S6 edge با صفحهنمایش خمیدهای از دو طرف یکی از این موارد به حساب میآید. نسل جدید این گوشی موسوم به +Galaxy S6 edge چند روزی را برای بررسی در کنار ما به سر برد. با ما در نگاهی به این مدل همراه شوید.
پلاستیکی بودن گوشیهای سامسونگ بدون شک اصلیترین سلاحی بود که منتقدان علیه اسمارتفونهای این برند در طی سالیان گذشته به کار میگرفتند. این سلاح کارآمد تا قبل از آنکه سیل گوشیهای تمامی فلزی چینی با قیمتهای ناچیز و باورنکردنی بازار را در بر بگیرد، سامسونگ را ناخواسته در مقابل مهمترین برند تولیدکننده گوشیهای تمام فلزی بازار یعنی اپل قرار میداد و مقایسه این دو برند حداقل در نزد کاربران عادی به سادگی هرچه تمامتر با اشاره به پلاستیکی بودن سامسونگ و فلزی بودن اپل و در نتیجه برتری برند آمریکایی پایان میپذیرفت. سامسونگ که سالیان سال برتری اسمارتفونهای خود را در موارد به ظاهر مهمتری همچون کیفیت صفحهنمایش، دوربین اصلی و مشخصات پردازشی و ارتباطی میدید حتی تا همین یکی دو سال گذشته نیز اعتقادی به تغییر ساختار سنتی و کلاسیک خود در گوشیهای پرچمدار نداشت و حتی Galaxy S5 نیز به به صورت کاملا دست و دل بازانه از پلاستیک در جای جای خود استفاده کرده بود.
در سال 2015 اما شرایط متفاوت از گذشته دنبال شد. از یک سو اپل به عنوان رقیب دیرینه سامسونگ با ارائه دو گوشی جدید و ارتقا سایز دیوایسهای خود تهدید جدیتری را پیش روی سامسونگ قرار داد و از سوی دیگر سیل چینیهای با کیفیتی که بدنههای تمام فلزی، مشخصاتی پیشرفته و قیمت باورنکردنی ناچیزی را ارائه میکردند زنگ خطر بلندی را برای برند شماره یک بازار موبایل به صدا درآوردند. سامسونگ که به دلیل شرایط ذکر شده بخش بزرگی از سهم بازار خود را در مدتی کوتاه از دست داده بود تدابیر بلافاصلهای را برای مقابله با این شرایط اتخاذ کرد. این تغییرات که نخستین بار در Galaxy Alpha رخ داد آرام آرام به دیگر گوشیهای این برند در رده میانی و حتی ارزانقیمت سامسونگ در کلاسهای J، E و A نیز تسری یافت و پس از مدتی طبیعتا در گوشیهای پرچمدار نیز تاثیرات آن مشاهده شد. Galaxy S6 و Galaxy S6 edge دو مدلی بودند که در کلاس فلگشیپهای سامسونگ برای نخستین بار از ترکیب شیشه و فلز به جای پلاستیک استفاده کردند. از میان این دو مدل S6 edge با صفحهنمایش خمیده در هر دو سوی پنل نمونه خاصتری نسبت به Galaxy S6 به حساب میآمد و با وجود آنکه کارایی چندانی گستردهای برای دو قسمت خمیده صفحهنمایش از سوی سامسونگ در نظر گرفته نشده بود اما همین تفاوت ظاهری منجر به فروش بالای این گوشی شد.
سامسونگ اندکی بعد و همزمان با ارائه جدیدترین فبلت خود موسوم به Galaxy Note5، آپدیت تازهای را نیز برای Galaxy S6 edge ارائه کرد که به سادگی +Galaxy S6 edge نام گرفت و مهمترین تغییر رخ داده در آن نسبت به نسل قبلی به افزایش 0.6 اینچی اندازه صفحهنمایش و ارتقا حافظه رم از 3 به 4 گیگابایت تعلق داشت. edge+ با ابعاد بزرگ و مشخصات پیشرفته مالتیمدیایی به نوعی رقیبی برای iPhone 6S Plus به حساب میآید هرچند بسیاری از ناظران گوشی همرده و کارآمدتر Note5 را رقیبی جدیتر برای edge+ تصور میکنند.
طراحی بدنه و اندازهها : بزرگ، زیبا –لیز و لغزنده !
اگر پیش از این یک بار Galaxy S6 edge را در دست گرفته باشید با منظره کاملا آشنایی در هنگام مشاهده +S6 edge روبرو میشوید. ترکیب فلز در کنارهها و شیشه در دو بخش رویی و پشتی دستگاه ظاهر خوشایند و مدرنی را برای این مدل فراهم کرده اما از سوی دیگر بر لغزندگی آن بیش از پیش افزوده است اثرات انگشت روی قسمتهای شیشهای به خصوص در نسخههای تیرهتر کاملا مشهود است و در زیبایی اولیه گوشی تاثیر منفی بر جای میگذارد.
بزرگتر شدن 0.6 اینچی سایز گوشی با وجود آنکه فضای بسیار بیشتری را در اختیار کاربران قرار داده اما از سوی دیگر از ارگونومیک آن کاسته و با لغزندگی فراوان احتمال افتادن گوشی از دست را کاملا تقویت کرده است. صفحهنمایشهای خمیده گوشی اصلیترین عامل جذابیت +S6 edge است که با وجود جذابیت ظاهری و به نمایش گذاشتن اسمارتفونی بدون حاشیههای جانبی صفحهنمایش، در عمل نهتنها چندان کارآمد به نظر نمیرسد بلکه در برخی موارد منجر به تاچ اشتباهی صفحهنمایش در بعضی اپلیکیشنها میشود.
ابعاد گوشی 6.9×75.8×154.4 میلیمتر است که برای یک گوشی 5.7 اینچی ابعاد مناسبی محسوب شده و کوچکتر شدن 0.1 میلیمتری ضخامت در مقایسه با Galalxy S6 edge نیز جالبتوجه به نظر میرسد. +Galaxy S6 edge با وجود صفحهنمایش بزرگ و استفاده از شیشه و فلز، اسمارتفون چندان سنگینی نیست و با وزن 153 گرمی هنوز از بسیاری از گوشیهای هم رده و حتی نمونههای دارای صفحهنمایش کوچکتر نیز نمونه نسبتا سبکتری به حساب میآید.
اجزای پیرامونی : ترکیبی مینیمالیستی
ترکیب اجزای جانبی +Galaxy S6 edge تفاوت چندانی نسبت به گذشته نداشته است. در سمت چپ گوشی در بالاترین قسمت دو دکمه مجزا برای تغییر حجم صدا در نظر گرفته شده که با وجود آنکه اندکی بالاتر از جایگاه معمول انگشتان در دستهای نچندان بزرگ قرار دارد اما با تفکیک شدن از یکدیگر یافتن آنها در زیر دست چندان مشکل نیست.
کلید پاور تنها المان حاضر در سمت راست است که از اندازه و فیدبک مطلوبی برخوردار بوده و در محل کاملا مناسبی نیز قرار دارد.
در بالا به محل جایگذاری سیمکارت و میکروفون دوم حذف نویز بر میخوریم و در پایین نیز تک اسپیکر استریو، پورت Micro USB اتصالات سیمی، میکروفون تماس و جک هدست قرار دارند.
صفحهنمایش : ابعاد بزرگ، شفافیت رنگ، مشکی خالص
0.6 اینچ ارتقا ابعاد صفحهنمایش برای اسمارتفونی که نسل قبلی آن تنها 4 ماه قبل به بازار عرضه شده است آپدیت بسیار بزرگی به حساب میآید. این صفحهنمایش بدون تغییر نسبت به گذشته از وضوح QHD (یا 2560×1440 پیکسلی) و فناوری ساخت Super AMOLED بهره میبرد و پوششی از شیشه مقاوم Gorilla Glass 4 از آن در برابر ضربات و صدمات نچندان شدید محافظت میکند. خمیدگیهای صفحهنمایش مثل قبل تا کنارههای جانبی دستگاه امتداد یافته و زیبایی دو چندانی را به این مدل میبخشند. این صفحهنمایش طبق انتظار از یک پنل AMOLED، کنتراست و زاویه دید بسیار مناسبی را ارائه میکند و رنگهای اشباع شده کاملی در آن به چشم میخورد. در مقایسه با S6 edge نور پنل اندکی کاهش یافته اما هنوز در زیر نور خورشید با ارتقا خودکار نور به حدی که در دسترس کاربران به صورت عادی قرار ندارد عملکرد بسیار مناسبی را نشان میدهد.
صفحهنمایش +Galaxy S6 edge بدینترتیب از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است اما همانطور که پیش از این نیز اشاره شد خمیدگیهای جانبی این پنل با وجود جذابیت ظاهری بسیار بالا چندان در جهت افزایش کارایی این گوشی حرکت نکرده و حداقل در حال حاضر ظاهرا تنها جنبه آزمایشی و تفننی برای سامسونگ داشته است.
کناره خمیده صفحهنمایش : فانتزی، بدون کاربردی جدی
سامسونگ تقریبا هیچ تغییر خاصی را در نوع کاربری کنارههای خمیده صفحهنمایش در edge+ ایجاد نکرده است.
در این گوشی نیز بار دیگر در یک لحظه تنها از یکی از کنارههای صفحهنمایش میتوان استفاده کرد و همان کاربریهای پیشین شامل Edge Lighting، People edge و Information Stream همراه Night clock در اینجا نیز در دسترس قرار داشته و تنها برخی تغییرات کوچک و ناچیز در آن ایجاد شده است یکی از این موارد امکان قرار دادن میانبر 5 اپلیکیشن در نوار جانبی برای دسترسی سریع است که به نظر نخستین گام سامسونگ در جهت ایجاد تغییر و کاربردی کردن این صفحهنمایش خمیده به حساب میآید.
دوربین اصلی : یک دوربین فوقالعاده
نگاهی به مشخصات دوربینهای +Galaxy S6 edge و Galaxy S6 edge شباهت کامل و یک به یکی را مابین این دو مدل نشان میدهد. دوربین اصلی +S6 edge یک نمونه 16 مگاپیکسلی اتوفوکوس با لرزهگیر اپتیکال دست، یک فلش LED و فیلمبرداری 2160p است که بدینترتیب حداقل در حالت نظری تفاوتی با دوربین Galaxy S6 edge ندارد. این شباهت در منوی دوربین نیز ادامه پیدا کرده و تقریبا همان ساختار حاضر در Galaxy S6 و Galaxy S6 edge در اینجا نیز تکرار شده است.
از جمله قابلیتهای مهم این رابط کاربری باید به عکاسی در مد منوال یا دستی اشاره کرد که در این منو با عنوان Pro شناخته میشود. در این مد علاوه بر نورگیری، White balance و عدد ISO که تنظیماتی معمول به شمار میروند، میتوان سرعت شاتر و فوکوس را به صورت دستی تنظیم کرده و بدینترتیب به امکانات بالاتری در این دوربین دست پیدا کرد. سایز حداکثری عکس در این دوربین یعنی 2988×5312 پیکسل در نسبت تصویر 16:9 به دست میآید و بدینترتیب برای در اختیار داشتن یک تصویر واید کامل نیاز به کاهش رزولوشن اصلی نیست.
تصویر گرفته شده با این دوربین در هنگام خاموش بودن HDR از جزئیات بالا و رنگهای نسبتا صحیحی برخوردار است اما از لحاظ نورگیری و کنتراست با شرایط متوسطی روبرو میشویم.
با فعال کردن گزینه HDR Auto شرایط رنگ و نورگیری بهبود مشخصی را تجربه میکند.
در نهایت با فعال کردن حالت HDR تفکیک رنگ بسیار به خوبی صورت گرفته و به عنوان مثال برای اولین بار در این عکسها تصویر آسمان با ابرها ظاهر میشود.
فیلمبرداری این دوربین حداکثر با وضوح 2160p با 30 فریم در ثانیه انجام میشود و رزولوشنهای دیگری همچون QHD و فول اچدی در هر دو حالت 30 و 60 فریم در ثانیه نیز برای آن در نظر گرفته شده است. ویدئوهای این دوربین به نسبت عکسهای آن بسیار پر رنگتر و اشباعشدهتر بوده و با اینکه جذابتر به نظر میرسند اما از رنگهای واقعی اندکی به دور هستند. یکی از مشکلات این دوربین زوم شدن و کوچکتر شدن کادر تصویر پس از لمس دکمه ریکورد است که البته این مورد در بسیاری دیگر از دوربینهای موبایلی نیز به چشم میآید.
دوربین دوم : کیفیتی راضیکننده در نبود فوکوس خودکار
سامسونگ ظاهرا از همان دوربین 5 مگاپیکسلی حاضر در بالای صفحهنمایش Galaxy S6 در اینجا نیز بهره برده است. این دوربین فاقد اتوفوکوس در نمایش مناسب رنگ و کنترل نویز به شرط کافی بودن نور عملکرد قابل قبولی دارد هرچند به دلیل نبود فوکوس خودکار انتظار چندانی از آن در ایجاد یک تصویر شارپ و بی عیب و نقص نمیتوان داشت.
گزینههای سختافزاری-پردازنده : ارتقا رم، تغییری نامحسوس
چیپست Exynos 7420 درست همانند دو عضو قبلی سری S6 در +Galaxy S6 edge نیز حضور دارد. این چیپست 8 هستهای از 4 هسته 2.1 گیگاهرتزی ARM A57 و 4 هسته 1.5 گیگاهرتزی ARM A53 در معماری 14 نانومتری بهره میبرد و وظیفه پردازش گرافیکی در آن نیز بر عهده گرافیک 8 هستهای Mali-T760MP8 است. تنها تغییر صورت گرفته در +S6 edge در این قسمت به ارتقا حافظه رم از 3 به 4 گیگابایت تعلق دارد که البته در کاربریهای معمول انتظار مشاهده تغییرات بزرگی را از این ارتقا حافظه جانبی نداریم. حافظه داخلی گوشی با حذف نسخه 128 گیگابایتی مدلهای پیشین تنها در دو نسخه 32 و 64 گیگابایتی ارائه میشود که با توجه به نبود اسلات حافظه ممکن است برای برخی کاربران چندان رضایتبخش نباشد.
تست AnTuTu v.5.7.1 در +Galaxy S6 edge همانند یک پرچمدار بزرگ سال 2015 امتیاز بسیار بالای 67856 را برجای میگذارد که تقریبا هیچ تفاوتی با S6 و S6 edge در این زمینه نداشته و بدینترتیب حافظه بالاتر رم تاثیر خاصی در ارتقا این امتیاز نداشته است.
در تست گرافیکی GFXBench در دو آزمون شبیه سازی Manahattan و T-Rex امتیاز +Galaxy S6 edge به ترتیب 15 و 37 فریم در ثانیه اندازهگیری شد که هر دو مورد امتیازهای بالایی به حساب میآیند.
حسگر اثر انگشت : دقت متوسط سرعت بالا
دکمه Home زیر صفحهنمایش در +Galaxy S6 edge درست همانند دو عضو قبلی خانواده S6 به صورت تمام لمسی طراحی شده و برخلاف Galaxy S5 نیازی به کشیدن دست برای حس شدن در آن وجود ندارد. حساسیت این دکمه که میتوان برای آن حداکثر 5 انگشت مختلف را تعریف کرد در حد قابلقبولی بالاست و با اینکه برخی اوقات تاخیرهایی در شناسایی در آن به چشم میخورد اما در کل عملکردی رضایتبخش دارد.
سیستمعامل – رابط کاربری : ظاهر آشنا – قابلیتهایی پیچیده
سیستمعامل دستگاه نسخه 5.1.1 اندروید لالیپاپ است که در آینده نیز مطمئنا به نسخههای بالاتر آپدیت میشود. ساختار منویی گوشی طبق انتظار با پوسته همیشگی سامسونگ با نام TouchWiz مزین شده و هیچ تفاوت خاصی در این میان با مدلهای قبلی سامسونگ دیده نمیشود.
در صفحه قفل در حالت پیشفرض علاوه بر زمان، تاریخ و نوتیفیکیشن برنامهها، دو میانبر برای باز کردن مستقیم دوربین و شمارهگیر تلفن در نظر گرفته شده است.
در صفحه Home و در دسکتاپ سمت چپ خبرخوان فلیپبورد دیده میشود و سایر صفحات در سمت راست اضافه میشوند. در تاچویز جدید میتوان به هر میزان دلخواه به صفحه هوم، دسکتاپ اضافه کرد.
App drawer یا منوی اصلی از لحاظ ظاهری تغییر خاصی نسبت به گذشته نداشته اما این بار با بزرگتر شدن صفحهنمایش و افزوده شدن یک ستون به این مجموعه، آیکون برنامهها در 5 ردیف 5 تایی مرتب شدهاند.
در Notification area در ردیف بالایی 10 ایکون با اسکرول افقی قرار دارند که در هر لحظه 5 عدد از آنها نشان داده میشود. در لیست ویرایشی این قسمت 7 آیکون دیگر نیز وجود دارد که میتوان آنها را نیز به دلخواه با نمونههای پیشفرض تعویض کرد.
S Finder برای جستوجو در همه چیز (حافظه داخلی، وب و…) همراه با Quick Connect برای برقراری ارتباط سریع (از طریق بلوتوث، NFC و…) دیگر آیکونهای این بخش را تشکیل میدهند و اسلایدر تغییر روشنایی نیز در همین بخش قرار دارد.
در منوی Setting برخلاف گذشته، خبری از شیوههای متعدد نمایش تنظیمات براساس tabهای مختلف نیست و همه چیز در زیر یکدیگر مشابه اندروید اصلی قرار گرفته است. در بخش بالایی این قسمت گزینهای تحت عنوان Quick Setting دیده میشود که میتوان در آن حداکثر 9 تنظیم بیشتر مورد استفاده را اضافه کرد.
در لیست تنظیمات این قسمت گهگاه به نکات جدیدی بر میخوریم که از آن جمله میتوان به download booster برای ترکیب اتصال LTE و وایفای برای دانلود سریعتر فایلهای حجیم، گزینه Private mode برای محافظت از فایلهای شخصی کاربران نظیر فیلم و عکس با پسورد، پینکد یا اثر انگشت و برخی موارد ریز و درشت دیگر دیده میشود.
با لمس دکمه App Switcher لیست برنامههایی که به تازگی استفاده شدهاند در ساختاری چرخشی به نمایش گذاشته میشود در این لیست در کنار دکمه X برای بستن پنجره برنامههای مختلف، گزینهای تازهای به شکل دو مستطیل باریک روی همدیگر قرار دارد که برای نمایش دو برنامه در یک صفحه یا Multi Window به کار میرود. این گزینه با گرفتن و نگهداشتن App Switcher نیز در دسترس قرار میگیرد.
نتیجه
سامسونگ با توجه به فروش مناسب و غیر قابل انتظار Galaxy S6 edge، مدل +edge را با افزایش ابعاد گوشی روانه بازار کرده است. تقریبا تمامی مشخصات این مدل به جز اندازه صفحهنمایش و سایز رم بدون تغییر مانده و بدینترتیب نکات مثبت و منفی این دو گوشی بسیار به یکدیگر شباهت دارد. در یک نگاه کلی طراحی زیبای بدنه، صفحهنمایش بزرگ با کیفیت، دوربین فوقالعاده، باتری 3000 میلی آمپر ساعتی قدرتمند، گزینههای ارتباطی و سنسورهای فراوان در کنار پردازندههای پرقدرت نکات مثبت اصلی این گوشی را تشکیل میدهند و در سمت نکات منفی به جز موارد مشترک با S6 edge همچون نبود اسلات حافظه، دسترسی نداشتن به باتری، کاربردی نبودن صفحهنمایش خمیده (و مشکلاتی که برای در دست گرفتن صحیح گوشی ایجاد میکند) میتوان به موارد منفی جدیدی همچون افزایش احتمال افتادن از دست به دلیل افزایش سایز، حذف نسخه 128 گیگابایتی (که در غیاب کارت حافظه نکته مهمی محسوب میشود) و البته شاید از همه مهمتر قیمت نسبتا بالای در نظر گرفته شده برای آن اشاره کرد. گلکسی +S6 edge در حال حاضر با قیمتی در حدود 2 میلیون 150 هزار تومان برای نسخه 32 گیگابایتی و 2 میلیون و 400 هزار تومان برای نسخه 64 گیگابایتی با گارانتی رسمی در بازار حضور دارد که با این قیمت حتی از Galaxy Note5 با قیمتی کمتر از 2 میلیون و 100 هزار تومان نیز رقم بالاتری را از کاربران طلب میکند.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
مرسی خیلی تحلیل خوبی بود
بسیار تحلیل دقیقی بود. از اینکه این مطلب رو نوشتید تشکر میکنم.
درود بر این نویسنده خوش قلم