4 عادت بد فناورانه که باید آن‌ها را تغییر دهید

0
35886
عادت‌های بد فناورانه

همه ما روزانه ساعت‌های طولانی را به صفحه‌نمایش کامپیوتر خیره می‌شویم و کارهای متعددی را با این دوست فراموش‌نشدنی به سرانجام می‌رسانیم در این میان معمولا ناخواسته، عادت‌های فراموش‌نشدنی در ذهن شکل می‌گیرد که تغییر دادن آن‌ها حتی ناممکن به نظر می‌رسد در ادامه به چهار نمونه از این عادت‌ها که تغییر ندادن آن‌ها می‌تواند کاملا به ضرر شما تمام شود آشنا می‌شویم.

1- استفاده از یک پسورد مشترک برای تمامی وب‌سایت‌ها

عادت‌های بد فناورانه

بله بله حق با شماست. این روزها همه افراد با احاطه شدن با درگیری‌های زندگی از یک سو و لزوم به خاطر سپردن کلمه‌های عبور متعدد از سوی دیگر روبرو هستند. در این میان نه‌تنها کلمه‌های عبور وب‌سایت‌های گوناگون، بلکه موارد جدی‌تری چون حساب و کارت‌‌های بانکی نیز وجود دارد که فراموش کردن آن‌ها می‌تواند گه‌گاه ضررهای غیر قابل جبرانی حداقل در کوتاه مدت به همراه داشته باشد. اما مطمئن باشید استفاده از یک پسورد مشترک برای همیشه و همه‌جا حتی از فراموش کردن رمز عبور نیز خطرناک‌تر است. لحظه‌ای را تصور کنید که رمز عبور خود را به اشتباه وارد کرده‌اید در این هنگام در صورت برخورد با یک وب‌سایت می‌توانید به راحتی با زدن دکمه Forget Password (و البته به شرط دسترسی داشتن به ایمیلی که حین ثبت‌نام از آن استفاده کردید) می‌توان به سادگی رمز را بازیابی کرد اما در صورتی که از یک رمز مشترک برای همیشه و همه جا بهره ببرید تنها کافی‌ست یکی از سایت‌هایی که از نام کاربری و رمز عبور مشترک در آن استفاده کرده‌اید هک شود آنگاه تعیین کردن گستردگی عواقب این عمل کار آسانی نخواهد بود. اما با توجه به تعدد حساب‌های کاربری در شکل‌های مجازی و حقیقی راه‌حل این مشکل کجاست؟ پیشنهاد ما برای شما استفاده از یک الگوی مشترک به‌جای یک رمز مشترک است. به عنوان نمونه می‌توانید یک ترکیب چهار رقمی را در نظر بگیرید و برای هر کارت بانکی یا هر حساب کاربری برخی از اعداد یا حروف آن را طبق یک الگوی مشخص (البته مشخص برای خودتان) تغییر بدهید. برای بکارگیری این شیوه در سایت‌های مختلف و جلوگیری از فراموشی رمز می‌توانید بخشی از نام سایت را در رمز و الگوی ترکیبی خود وارد کنید بدین‌ترتیب هیچگاه درچار فراموشی نشده و با یک بار لو رفتن یک رمز حمله قلبی به سراغ شما نمی‌آید. دومین پیشنهاد ما استفاده از برنامه‌های مدیریت رمز عبور همانند LastPass است که محیطی ایمن و قابل اتکا برای ذخیره رمز‌های عبور را فراهم می‌کند در اینگونه برنامه‌ها امکان ایجاد رمزهای پیچیده و دسترسی به آن‌ها به‌صورت آنلاین نیز وجود دارد.

 

2- تهیه نکردن نسخه پشتیبان از عکس‌ها

عادت‌های بد فناورانه

یکی از استفاده‌های دائمی از یک گوشی موبایل پیشرفته، برداشت عکس با دوربین دستگاه است. این دوربین به سبب حجم کم، راحتی در استفاده و کیفیت احتمالی نخستین گزینه برای برداشت تصویر به حساب می‌آید اما اگر فکر می‌کنید که تصاویر حاضر در حافظه گوشی موبایل هیچ‌گاه از دست نمی‌رود باید در این تصور تجدید نظر کنید. اگر شما نیز از گوشی موبایل‌تان به‌عنوان دوربین اصلی استفاده کرده و در حال حاضر نیز چندین و چند عکس مهم روی حافظه دستگاه دارید، به خودتان لطف بزرگی کرده و از برنامه‌‌های بک‌آپ گیر خودکار روی سرویس‌های کلاد استفاده کنید. گزینه‌های متعدد و بی‌شماری در این زمینه وجود دارد که می‌توانند تصاویر را به‌صورت اتوماتیک روی Google Plus، روی دراپ‌باکس و البته iCloud آپلود کنند. البته این سرویس‌ها نیز خالی از مشکل نیستند اما معمولا در بیش از 99 درصد اوقات مکان بسیار ایمن‌تری برای ذخیره عکس‌های مهم‌ شما خواهند بود.

 

3- توجه نکردن به تنظیمات امنیتی فیس‌بوک

عادت‌های بد فناورانه

صادقانه اعتراف کنید که چند بار به بخش Security یا تنظیمات امنیتی حساب فیس‌بوک‌تان وارد شده‌‌اید؟ چند بار تا به‌حال به این نکته مهم توجه کرده‌اید که چیزهایی را با دیگران به اشتراک گذاشته‌اید و به‌عنوان نمونه صفحه اختصاصی فیس‌بوک شما برای یک کاربر خاص به چه صورت و با چه اطلاعاتی به نمایش در می‌آید. در فیس‌بوک برخلاف بسیاری از سایت‌های مشابه تنظیمات پیش‌فرض همیشه بهترین تنظیمات ممکن برای حساب کاربری نیستند و اگر تا به امروز این تنظیمات را تغییر نداده‌اید پیشنهاد می‌کنیم همین حالا و حتی پیش از آنکه مورد آخر را بخوانید به این صفحه مراجعه کرده و تنظیمات حساب کاربری‌تان را تغییر دهید. تنظیمات فیس‌بوک ممکن است در نگاه اول اندکی پیچیده به نظر برسند و نبود زبان فارسی برای تمامی قسمت‌های آن نیز تا حدودی به این پیچیده‌گی کمک کرده است اما با مطمئن باشید صرف وقت در این قسمت بسیار برای شما و امنیت‌تان سودمند خواهد بود.

 

4- اجرای دائمی محتوای فلش سایت‌ها

عادت‌های بد فناورانه

بزرگ‌ترین چالش پیش روی سازندگان لپ‌تاپ‌ها و البته مصرف‌کننده‌گان این کالا، دوام بیشتر باتری دستگاه است. عوامل زیادی در مصرف باتری لپ‌تاپ موثر هستند که از آن میان شاید روشنایی صفحه‌نمایش، استفاده از وای‌فای و بلوتوث از همه مهم‌تر به نظر می‌رسند اما باور داشته باشید که اجرای دائمی و همیشگی محتوای Flash سایت‌های اینترنتی نیز در این مصرف بی‌تاثیر نیست. اغلب کاربران از این موضوع بی اطلاع بوده و با حضور در سایت‌های دارای محتوای فلش متعدد باتری لپ‌تاپ خود را به سرعت از دست می‌دهند. پیشنهاد ما برای شما اگر در مرورگر فایرفاکس هستید ادوانس FlashBlock و اگر در کروم هستید افزونه FlashControl است هر دوی این افزونه‌ها به‌صورت پیش‌فرض محتوای فلش سایت‌ها را غیر فعال می‌کنند و تنها به سایت‌های دلخواه شما اجازه پخش محتوای فلش را می‌دهند. با اجرای این مورد اگر اهل گشت و گذار فراوان در اینترنت باشید بهبود مشهودی در مصرف باتری مشاهده خواهد کرد.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته یا ترجمه شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

ارسال یک پاسخ