SonyEricsson K550 یک انتخاب ایده‌آل

21
9015

سری سابرشات سونی اریکسون را می توان پس از رده فوق العاده محبوب واکمن، پر فروش ترین و موفق ترین دستگاه هایی نام نهاد که این شرکت تاکنون به بازار عرضه کرده است. در این میان بدون شک عنوان موفق ترین اعضای این رده را می توان به K750 و K800 با فروش فوق العاده ای که همچنان نیز ادامه دارد، اختصاص داد. کوچکترین عضو خانواده سایبرشات، یعنی K550 که برخلاف سایرین به رقم فروش بالایی نیز دست نیافته است، در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد. با ما همراه شوید.

مدل و نام SonyEricsson K550
ابعاد 14×46×102میلی متر
وزن 85 گرم
صفحه نمایش 1.9 اینچ
220×176 پیکسل
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Memory Stick Micro (M2)+77MB
ارتباطات GSM چهاربانده+GPRS+EDGE+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نا مشخص
وضوح دوربین 2 مگاپیکسل با قابلیت فوکوس اتوماتیک
حداکثر وضوح فیلمبرداری QCIF با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 950mAh

سونی اریکسون، K550 را همزمان با ورود گوشی دیگر این رده یعنی K810 که به نوعی برادر بزرگتر آن محسوب می شود، به بازار عرضه کرد و در آن با تلفیق امکانات مورد انتظار از یک گوشی خوب، نظیر دوربین و پخش کننده موسیقی مناسب، سعی شده است تا تناسب دقیقی میان امکانات و قیمت گوشی برقرار شود که از این لحاظ و از همین ابتدا با توجه به مشخصات و قیمت، می توان K550 را پیروز این میدان نامید. سونی اریکسون این گوشی را در دو ورژن متفاوت به بازار عرضه کرده است که یکی با پسوند همیشگی i و دیگری با پسوند im که در نسخه دوم سعی شده است که با حذف چند امکان جزئی از گوشی تا حد امکان قیمت دستگاه تعدیل شود.

sonyericsson_k550_02.jpg

 

در نگاه اول K550 گوشی زیبائی ست و ظاهر  کاملا متفاوتی دارد ابعاد 14×46×102 میلیمتری بهمراه وزن 85 گرمی اش، از K550 یک دستگاه کاملا خوش دست و سبک ساخته است که در میان دیگر گوشی های این رده یکی از باریک ترین ها نیز محسوب می شود. ساختار متفاوت کلیدهای کنترلی بهمراه صفحه کلید باریک از اولین المان هایی هستند که در یک نگاه به چشم می آیند. از منظری دیگر پس از طرح های بکار گرفته شده در K800 و K810 این سومین بار است که شمای کلی گوشی در این خانواده کاملا دگرگون می شود. در بالاترین قسمت گوشی اسپیکر برقراری تماس بصورت کاملا کشیده بهمراه نشان نقره ای رنگ سونی اریکسون دیده می شود. در زیر این قسمت صفحه نمایش 1.9 اینچی با قابلیت نمایش 256 هزار رنگ و رزولوشن 220×176 پیکسل وجود دارد که در آن از تکنولوژی TFD و یا Thin Film Diode استفاده شده است که این تکنولوژی شباهت کاملی با فناوری TFT دارد و از چندین لحاظ همانند روشنائی و کنتراست بالاتر بهمراه مصرف انرژی پائین تر بر TFT برتری نیز دارد ولی با اینحال از نظر نمایش کامل و بی نقص رنگها مطمئنا در مقابل TFT حریف نخواهد بود. در مجموع استفاده از این فناوری در این صفحه نمایش باعث شده است که مصرف انرژی در آن تا حد صفحه نمایش های STN ابتدائی پائین بیاید و از این لحاظ امتیاز بسیار بالایی را می توان به آن اختصاص داد. گذشته از این موارد عملکرد این صفحه نمایش و همچنین کیفیت آن در نور مستقیم خورشید نیز کاملا رضایت بخش است.

sonyericsson_k550_03.jpg

 

در زیر صفحه نمایش صفحه کلید نسبتا عجیب گوشی دیده می شود که در نگاهی دقیق تر به آن تلفیق چندین نسل گوشی های سونی اریسکون را می بینیم. در بالاترین قسمت این صفحه کلید قسمت کنترلی آن واقع شده است که گذشته از کلید D-Pad دایره ای شکل آن، شش کلید دیگر نیز در آن قابل تشخیص هستند که دو کلید نیم دایره دسترسی به Activity Menu و مرورگر اینترنت در گوشه های خارجی آن و کلید های قوسی شکلی که در بالا شامل دو دکمه Soft-Key و در پائین دکمه های بازگشت و C را تشکیل می دهند، قرار دارد. برخلاف آنچه در نگاه اول از ظاهر این کلیدها برداشت می شود، تمامی آن دارای بازگشت مناسب و استفاده ای نسبتا راحت هستند. البته کلیدهای نیم دایره ای بکار گرفته شده در طرفین کمی از این ماجرا مستثنی هستند. صفحه کلید اصلی دستگاه نیز با استفاده از دکمه های باریک و با فاصله خود، به شدت یادآور خاطره نچندان خوب صفحه کلید Nokia N91 می باشد ولیکن در اینجا برخلاف نمونه یاد شده بعلت نرم بودن و فاصله مناسب میان کلیدها استفاده ای راحت برای کاربر فراهم شده است. نور پس زمینه بکار گرفته شده در این صفحه کلید نیز آبی کاملا یکنواخت و پر نوری ست که خوشبختانه گرداگرد دکمه D-Pad را نیز شامل می شود.

sonyericsson_k550_04.jpg

 

در سمت چپ گوشی المان های قابل مشاهده عبارتند از دکمه Play/Pause جهت احضار پخش کننده دستگاه بهمراه پورت پر سرعت اتصال شارژر، هدست و یا کابل USB که بازهم همانند همیشه سونی اریکسون بدلایلی ناشناخته این قسمت را بر پائین دستگاه ترجیح داده است. در بین این دو قسمت نیز حک شدن M2 نشانگر قرار گرفتن اسلات کارت حافظه دستگاه در این قسمت و در زیر کاور باتری ست که بدون برداشتن این کاور نمی توان به آن دسترسی پیدا کرد.

sonyericsson_k550_05.jpg

 

در سمت راست گوشی اما دکمه شاتر بزرگ آن دیده می شود که همانند K810 به فرم گرد طراحی شده است ولی نسبت به نمونه بکار گرفته شده در K810 بسیار بزرگتر می باشد. علاوه بر این در این قسمت همانطور که انتظار داریم Rocker تغییر حجم صدای گوشی که نقش تغییر در زوم را نیز به عهده دارد مشاهده می شود. آخرین المانهای قابل اشاره در این قسمت دو Slider کوجک هستند که در حقیقت نقش ضامن های گشودن کاور باتری را ایفا می کنند. در قسمت بالای گوشی گذشته از کلید دایره ای شکل Power دستگاه، تنها المان موجود، پورت Infrared آن می باشد. در قسمت پائین گوشی نیز تنها محلی برای اتصال بند در نظر گرفته شده است.

sonyericsson_k550_06.jpg

 

قسمت پشت گوشی اما یکی از جذاب ترین قسمت های آن به شمار می رود. در این قسمت چشمگیر ترین نقطه بدون شک محل قرار گیری دوربین دستگاه است که با یک کاور هوشمند دایره ای شکل و بسیار زیبا پوشانیده شده است، که درج عبارت Auto Focus در این قسمت نوید یک دوربین خوب را به کاربران می دهد. با کنار زدن این کاور و پدیدار شدن لنز و آینه عکاسی از خود، اینترفیس عکاسی گوشی خود به خود اجرا می گردد و با بستن آن نیز منوی عکاسی بطور خودکار بسته می شود. در بالای این قسمت فلش دوگانه LED دوربین قرار دارد که با اینکه نسبت به فلش زنون بکار گرفته شده در نمونه های گران قیمت این کلاس عملکرد ضعیف تری دارد ولی با اینحال می توان به واسطه آن، در تاریکی نیز بروی این دوربین حساب کرد. نشان سونی اریکسون و سایبر شات از دیگر موارد قابل اشاره در این قسمت می باشد.

sonyericsson_k550_07.jpg

 

با رها کردن ضامن های دوگانه موجود در قسمت سمت راست گوشی، کاور باتری بصورتی کاملا منفک از دوربین از دستگاه جدا می شود و با کنار زدن آن باتری 950mAh گوشی پدیدار می شود که در مقام مقایسه دقیقا همانی ست که در گوشی های W850 و W880 دیده بودیم. این باتری گذشته از زمان های 350 ساعت در حالت Stand-by و 7 ساعت در حالت مکالمه، در یک استفاده متوسط به راحتی می تواند تا چهار روز پاسخگوی کاربران باشد. محل قرار گیری سیمکارت نیز چون همیشه در زیر باتری جای دارد و بازهم همانند رسم همیشگی سونی اریکسونی ها جازدنی راحت و درآوردنی سخت دارد. اسلات کارت حافظه M2 گوشی نیز همانطور که گفته شد در سمت چپ گوشی قرار دارد که تنها با کنار زدن کاور باتری می توان به آن دسترسی پیدا کرد.
با روشن کردن دستگاه دوباره همان ماجرای کهن اجرا می شود و اینترفیس نخ نمای قدیمی سونی اریکسون که چندین و چند سال است که بدون هیچ تغییری در گوشی های غیر هوشمند این شرکت استفاده می شود، خود را به نمایش می گذارد. در صفحه Stand-by المان های همیشگی همانند قدرت سیگنال و باتری، تاریخ و زمان همراه با نام اپراتور و آلارم بعدی تنظیم شده توسط کاربر به نمایش در می آید. علاوه بر این در هنگام روشن کردن گوشی برای بار اول وظایف دکمه های چهار گانه کلید D-Pad نیز به کاربر یادآوری می گردد، کارکردهایی که کاملا توسط کابر قابل تغییر و شخصی سازی هستند. منوی اصلی دستگاه چون همیشه از آیکون های ماترسی 3×4 تشکیل شده است که ظاهر بدون تغییر آن نسبت به نمونه های پیشین مشکل خاصی را برای کاربر در تشخیص نوع کارکرد یک منوی خاص ایجاد نمی کند. تمامی زیر منوهای این بخش نیز به فرم لیست نمایش داده می شوند. پاسخگوئی گوشی در قبال اجرای Application های مختلف بسیار سریع و کاملا رضایت بخش می باشد. در ساختار گوشی حالت Flight اختصاصی نیز تعبیه شده است که در حین روشن کردن گوشی نیز می توان مستقیما به این حالت وارد شد، هرچند همانطور که احتمالا می توانید حدس بزنید خبری از استفاده از Flight بدون سیمکارت در اینجا نیز نیست.
Activity Menu نیز که محلی برای دسترسی به برنامه های در حال اجرا و میانبرهای مفید می باشد، در K550 نیز با یک دکمه اختصاصی تعبیه شده است و با وجود آن اجرای Multi Tasking در این گوشی کاملا تضمین شده می باشد.
در مقام کارکرد بعنوان تلفن، K550 همانند دیگر گوشی هایی که تا بحال از سونی اریکسون بررسی کرده ایم عملکرد بسیار مناسبی دارد و علاوه بر صدای دریافتی و ارسالی کاملا شفاف توسط آن، از صدای زنگ و ویبره بسیار بالایی نیز سود می برد. هرچند که در آخرین درجه صدای پخش شده از اسپیکر اصلی کمی خش خش شنیده می شود.
دفترچه تلفن گوشی نیز فکر نمی کنم احتیاج به توضیح و تفسیر زیاد داشته باشد چرا که بارها و بارها در رابطه با دفترچه تلفن همچنان بدون تغییر سونی اریکسون در گوشی های غیر هوشمندش صحبت نموده ایم. در اینجا با نمونه ای مشابه قبل با ظرفیت 1000 عنوان روبرو هستیم که تا 2500 شماره نیز در آن قابل ذخیره کردن است و همچنان نمی توان کنتاکت های موجود در سیمکارت و حافظه داخلی گوشی را همزمان مشاهده کرد. البته در اینجا نیز اطلاعات فراوانی برای هر کنتاکت می توان اضافه نمود، مواردی همچون نشانی پستی و الکترونیکی، تاریخ تولد (با قابلیت وارد شدن به تقویم)، اختصاص عکس و زنگ دلخواه (خبری از ویدئو برای زنگ نیست) و موارد مشابه دیگر که نشان آن را در هر سونی اریکسونی که از سه سال پیش به اینطرف در دست گرفته باشید می توان یافت. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز کاملا دست نخورده است و در آن زیر سه عنوان همیشگی Received، Dialed و Missed می توان مجموعا تا 30 عنوان را ذخیره نمود.

sonyericsson_k550_08.jpg

 

با فشردن دکمه اختصاصی موجود در بدنه گوشی پلیر پخش موسیقی آن احضار می گردد. پخش کننده موسیقی موجود در دستگاه از لحاظ ظاهری تشابه کاملی با نمونه های بکار گرفته شده در گوشی های سری W این شرکت دارد (البته منظور نمونه های جدیدی همچون W910 نیست) و شاید تنها تفاوت عمده ای که بین این دو پخش کننده بتوان پیدا نمود حذف شدن اکولایزر پیش فرض MegaBass در K550 باشد که بعلت قرار نداشتن دستگاه در مقام یک پخش کننده حرفه ای شاید آنچنان مشکلی را برای کاربران آن بوجود نیاورد. فرمت های قابل پخش در این قسمت عبارتند از MP3، AAC، AAC+، e-AAC+، WAV، WMA، M4A بهمراه فرمت همیشگی MIDI که برای دستگاهی چون K550 لیست کاملا پر و پیمانی محسوب می شود. بعلت پشتیبانی دستگاه از Multi Tasking ، این پلیر قابلیت Minimize شدن و اجرا در پس زمینه را نیز به کاربر هدیه می دهد. صدای پخش شده از اسپیکر اصلی دستگاه اگر چه نسبت به بزرگان این رده در مقام بالایی جای نمی گیرد ولیکن در حد خود امتیاز قابل قبولی را کسب می کند. پخش کننده ویدئوی دستگاه نیز با پشتیبانی از فرمت های 3GP و MPEG-4 با قابلیت پخش تمام صفحه، یکی از نمونه های مناسب همیشگی سونی اریکسون به شمار می آید. رادیوی FM با قابلیت RDS و با پشتیبانی از Track ID (که اتفاقا به هیچ درد ما هم نمی خورند) در K550 وجود دارد.
مرورگر داخلی موجود در گوشی نیز کاملا بدون تغییر باقی مانده است در اینجا همانند گذشته دو قست مجزا برای محتویات فیلتر شده حافظه داخلی گوشی و کارت حافظه وجود دارد که در بخش های مختلفی همانند Music، Pictures و Videos تقسیم بندی شده اند. حافظه داخلی موجود در گوشی از این قسمت برخلاف 64 مگابایتی که اعلام شده است 72 مگابایت نشان داده می شود. جستجو و نمایش عکس های موجود در گوشی نیز از این قسمت امکان پذیر است چائیکه علاوه بر نمایش لیستی بدون Thumbnail می توان از بین سه حالت لیست بهمراه Thumbnail ، ماتریس 3×3 و یا ماتریس 2×2 یکی را برگزید. نمایش Timeline نیز از دیگر امکانات نمایش در گوشی می باشد که در طی آن می توان با مراجعه به یک تاریخ مشخص به عکس های گرفته شده در آن تاریخ دسترسی پیدا کرد. امکان نمایش تمام صفحه و زوم در تصاویر تا 32 مرحله نیز از دیگر امکاناتی ست که این مرورگر در هنگام نمایش عکس در اختیار کاربر قرار می دهد. ویدئوهای موجود در این مرورگر نیز می توانند به فرم ماتریسی نمایش داده شوند که با Highlight کردن هر ویدئو، آن فایل شروع به نمایش می کند.

sonyericsson_k550_09.jpg

 

و اما برای دستگاهی که عنوان Cyber-Shot را یدک می کشد بدون شک مهمترین کارکردی که انتظار می رود دوربین و امر مهم! عکاسی ست در اینجا با توجه به ظاهر امر انتظار می رود که دوربینی در حد و اندازه های دستگاه های محبوبی همچون K750 و یا W800 را مشاهده کنیم، انتظاری که با توجه به پشتیبانی دستگاه از فوکوس خودکار و ماکروی اختصاصی و مخصوصا جای گرفتن در خانواده سایبر شات، امر آنچنان غریبی نیز به شمار نمی رود. در درون منوی عکاسی به تنظیمات کاملی بر می خوریم که مواردی همجون تنظیم شدت نور، تنظیم افکت های رنگی، حالت ماکروی اختصاصی، عکاسی پانوراما و عکاسی پی در پی تنها بخشی از آنها محسوب می شوند. در مقام مقایسه از لحاظ کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین می توان به حکم عدد و رقم آن را در مقامی پائین تر از نمونه ای همچون K750 قرار داد چرا که فاصله کانونی در این دوربین 3.8 میلیمتر می باشد که نسبت به فاصله کانونی 4.8 میلیمتری محصولی همچون K750 ، ضعف آن به خوبی آشکار می شود و از این لحاظ می توان آن را هم ردیف دوربین هایی همچون W850 و یاW880 قرار داد. البته در کل کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین نسبت به بسیاری از 2 مگاپیکسلی ها بسیار بالاتر است. در امر فیلمبرداری اما همچنان سونی اریکسون ناامید کننده ظاهر شده است چرا که همچنان فرمت QCIF برای تصویر برداری انتخاب شده است که نگفته پیداست که تنها کارکرد این دوربین نمایش آن در صفحه نمایش خود گوشی ست.
گزینه های ارتباطی K550 نیز در حد و اندازه های خود و حتی بالاتر نیز کاملا راضی کننده است در اینجا جدا از پشتیبانی از شبکه های چهار بانده GSM گزینه های اتصال دیگری همچون GPRS، HSCSD و EDGE نیز در آن پیش بینی شده است. جدا از این بلوتوث نسخه 2.0 با پشتیبانی از A2DP بهمراه Infrared و USB 2.0 نیز از دیگر گزینه های ارتباطی آن به شما می رود.
در مجموع اگر خصوصیات خوب موجود در K550 همانند دوربین خوب، پلیر پیشرفته، حافظه داخلی نسبتا بالا و پشتیبانی از کارت حافظه جداگانه را به قیمت بسیار مناسب 165 هزار تومانی آن بیافزائیم به ترکیبی دست پیدا می کنیم که نمونه آن را در کمتر دستگاهی در این محدوده قیمتی می توان پیدا کرد.
فرا رسیدن نوروز این تنها یادگار آریائی، بر شما آزادگان اهورائی شادباش و خجسته باد!

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

21 دیدگاه

  1. با سلام و عرض خسته نباشيد
    من 5 ساله k550 دارم خيلي ازش راضي بودم
    ميشه راهنماييم كنيد آيا اگر بخام همين گوشي را با مدل صفر كار نكرده بخرم بايد از كجا پيدا كنم
    البته بگم ميدونم شايد نباشه اما ب سختي كه پيدا ميشه
    مرسي

  2. والا به نظر من k550گوشیه خوبیه
    الان 11ماهه دارمش
    رمه1GB انداختم این خیالش نمیاد
    تازه کیفیت LCD توپه
    اگه جرعت داری نورشو زیاد کن
    فقط مواظب باشید اصل باشه
    اگه خریدی پهلو LCD رو یهکم فشار بدی ببینید روLCDتغییری میکنه
    cyber-shotخوبه تو حرکت ماشین>از بیرون عکس گرفتم
    دوربیینش تو روز عالیه ولی
    تو شب کم میاره
    امیدوارم مطالب مفید باشه براتون
    نظرتون برام بفرستید
    [email protected]
    bay bay

  3. من یه ده ماهیهK550 دارم، من دوربینش رو با دهها نوع گوشی از برند های مختلف مقایسه كردم به این نتیجه رسیدم كه بین تموم 2 مگا پیكسلیهای تو بازار بهترینه. از لحاظ موسیقی به W نمیرسه ولی در بین سری k ها یكی از بهترینهاست.
    قابلیت فعال نگه داشتن دهها برنامه رو به طور همزمان داره.
    دوربینش دارای حالت ماكرو (گرفتن عكس از اجسام نزدیك به لنز)- حالت اسپورت(مناسب برای عكس گرفتن از اجسام متحرك)- و…است. در ضمن میشه فیلمهای در حال پخش رو زوم كرد. مهمترین ایرادی كه داره شل بودن در باطریشه. در كل ok است.

  4. دوربین کا550 اصلا از نظر من خوب نیست. من قبلا کا 800 داشتم که گم شد . دوربین کا550 زوم نداره و فقط در حالت وی جی ای زوم داره و اینکه تصاویر فوق العاده زرد رنگ و پیکسل پیکسل می شه ، یعنی رنگ طبیعی منظره رو نداره. لطفا اگه اشکال از گوشی منه بگید وگرنه من اصلا انتظار نداشتم سایبر شات اینجوری بشه، واقعا زد توی ذوقم وقتی خریدم

  5. سلام به همتون . دوستان من قصد خرید گوشی دارم و میخوام حتما K550 بخرم . میخواستم بدونم که کمترین قیمتی که بشه خریدش این گوشی رو چنده و از کجا؟؟
    در ضمن K550 Cyber-Shot رو میگم.
    متشکرم
    من ممکنه یادم بره که به اینجا بیام واسه جواب پس خواهش میکنم تورو خدا اگه کسی میدونه به این آی دی یه آفلاین بزنه و بگه
    آی دی : roobah_hilegar
    آقا خیلی باحالین
    قربونتون
    یادتون نره ها
    بای

  6. با سلام
    وحید جان این گوشی که شما از آن صحبت می کنید به هیچ عنوان NEC نیست و یکی از آن چینی های تقلبی بازار است و برای مطمئن شدن می توانید به این لیست مراجعه کرده و تمامی گوشی های NEC را یکجا ببینید تا مطمئن شوید.
    کیفیت K550 قابل مقایسه با این چینی های بی کیفیت و تقلبی نیست
    با تشکر

  7. سلام
    NEC قیمتش مثل همین هست ولی صفحه لمسی . صدای بلند و تلویزیون داره !!!! k550 هم خوبه
    حالا کدومشو بخرم ای خداااااااااااااا !!!!!!!!!!
    بگین نظرتون را ممنونتون میشم !

  8. سلام سال9شما مبارك
    من الان حدود 8ماهی است كه k550 دارم واز همه لحاض ازش راضی هستم به غیر قیمتش چون من این گوشی رو 230تومن خریدم والان حدود 170تومان است من فقط ازاین بابت ناراحتم.این هم مشخصات این گوشی
    تاریخ معرفی : ماه فوریه سال2007
    حافظه گوشی: 64 مگابایت

  9. با سلام و عرض تبریک
    اگر منظور شما کارت حافظه ای ست که بهمراه گوشی ارائه می شود این داستان در مورد ورژن های مختلف متفاوت است و از نمونه 512 مگابایتی تا بدون کارت حافظه را من دیده ام. در مورد مقایسه میان W700 و K550 به نظر K550 برتر است چرا که علاوه بر خصوصیات برتر صوتی دارای یک دوربین خوب نیز هست و قیمت کمتری هم دارد. البته من صدای W700 را با K550 مقایسه نکرده ام شاید صدای W700 بلندتر باشد و از لحاظ ظاهری زیباتر به نظر برسد ولی به نظر من برتری دیگری بر K550 ندارد
    با تشکر

  10. سلام سال نو مبارک
    میخواستم بدونم رم خارجی این گوشی چقدره هرچی گشتم ندیدم
    وبه نظر شما از لحاظ واکمن کدوم گوشی بهتره
    w700 یاk550
    متشکرم

ارسال یک پاسخ