160 سال با زیمنس

7
4993

فردا – اول اکتبر – سالروز تاسیس شرکتی است که همواره از پیشگامان تحقیق و توسعه فناوری بوده است. در این مطلب مروری فهرست وار خواهیم داشت بر تاریخچه این شرکت و سپس به دلیل اینکه بیشتر خوانندگان این سایت را شیفتگان تلفن همراه تشکیل می دهند نگاهی گذرا خواهیم داشت به عملکرد زیمنس در این زمینه؛ ادامه مطلب در خدمت علاقمندان است…

اشتباه تایپی نیست! جدی جدی نوشتم 160 سال!
ماجرا از جایی شروع شد که آقای Werner Siemens که فرزند چهارم یک خانواده 16 نفری کشاورز بود همراه با دوستش Johan Georg Halske موفق به اختراع دستگاه تلگرافی شد که در آن از یک سوزن برای سوراخ کردن کاغذ استفاده می شد (جالب است بدانید وسایل مورد استفاده در تهیه این دستگاه عبارت بود از یک جعبه سیگار و مقداری سیم مسی).آنها سپس در روز دوشنبه یکم اکتبر سال 1847 برابر با نهم مهر 1226 خورشیدی شرکتی را به ثبت رساندند که هدفش توسعه و استفاده از این اختراع بود. این شرکت 12 روز بعد مالک اولین کارگاه خود شد.
دیری نپایید که پیاده سازی اولین خط طویل ارتباطی در اروپا به طول 500 کیلومتر از برلین تا فرانکفورت به این شرکت پیشنهاد و واگذار شد.
برادران آقای زیمنس به نام  Sir William در انگلستان و Carl در روسیه به معرفی شرکت خانوادگیشان پرداختند که منتج به عقد قرارداد برقراری خطوط تلگراف روسیه در سال 1850 شد، شبکه ای بطول 10000 کیلومتر که در مدت 2 سال به مدیریت Carl عملیات اجرایی آن به اتمام رسید همچنین راه اندازی شبکه کابل 11000 کیلومتری از لندن تا کلکته (که از تهران هم عبور میکرد) و از ایرلند تا نیویورک از دیگر نتایج تلاشهای برادران زیمنس است.

 

siemens_indolinie_station.jpg

ایستگاه مخابره تهران در سال 1880

از دیگر اختراعات آقای زیمنس می توان به تولید سیم پیچ متحرک در سال 1877 اشاره کرد که در سال 1920 توسط آزمایشگاه بل در بلندگو ها استفاده شد.
در سال 1881 مولد برق (از توربین آبی) آقای زیمنس برای روشن کردن اولین سری روشنایی الکتریکی معابر در شهر Godalming انگلستان استفاده شد،
همچنین آقای زیمنس را پدر اتوبوس برقی می نامند که اولین بار که در سال 1882 ساخته و آزمایش شد. در سال 1888 فردریش سوم، امپراطور آلمان وی را به طبقه نجیب زادگان ارتقا داد که از این پس نام وی به Werner von Siemens تغییر یافت. او در روز ششم دسامبر 1892 جهان را بدرود گفت.

 

siemens_ernst_werner_von_siemens.jpg

در سال 1919 شرکت زیمنس و Halske همراه با دو شرکت دیگر Osram، معروفترین تولید کننده لامپ را تشکیل دادند.
در سال 1920 دستگاه فاکسیمایل معرفی شد و در سال 1927 خط ارتباطی برلین-وین با استفاده از دستگاههای زیمنس همراه با Karolus و Telefunken راه اندازی شد.
در دهه 50 شرکت زیمنس به تولید رایانه، نیمه هادی ها، ماشین های لباسشویی و دستگاه تنظیم ضربان قلب پرداخت؛
در 1964 مرکز ارتباط ماهواره ای تلفن در Bavaria بدست زیمنس احداث شد که امروزه بزرگترین در نوع خود است.
در 1980 اولین سوییچ تلفن دیجیتال زیمنس تولید شد؛
در سال 1988 این شرکت همراه با GEC؛ Plessey شرکت امنیت و فن آوری انگلستان را بدست آوردند و زیمنس تحت عنوان Siemens Plessey بازار سیستم های هوانوردی، رادار و کنترل ترافیک را در دست گرفت.
در سال 1997 زیمنس اولین تلفن همراه دارای نمایشگر رنگی را به جهان معرفی کرد.
در سال 2004 این شرکت تولید زمان سنج های مسابقات فرمول یک را به دست گرفت.
در آوریل 2007 بخش های ارتباط ثابت و سیار زیمنس با بخش های مشابه نوکیا ادغام و شرکت “شبکه های نوکیا زیمنس” شکل گرفت.
در حال حاضر Peter Löscher مدیریت زیمنس را برعهده دارد.
از مهمترین محصولات این شرکت میتوان به لوکومتیو، دستگاههای پلیر خانگی، سوییچ های تلفن، تلفن های همراه، دستگاههای کنترل نیروگاهی، تجهیزات شبکه های تلفن همراه، توربین های بخار، میکرو کنترلر ها و دستگاه MRI اشاره کرد.

اندکی در مورد تلفن های همراه:
تولید اولین تلفن همراه زیمنس به 1985 و با نام Mobiltelefon C1 باز میگردد، اولین تلفن GSM در سال 1994 با نام S1 به بازار عرضه شد،(همانگونه که گفته شد) در سال 1997 S10، اولین تلفن همراه رنگی جهان با قابلیت نمایش رنگهای سبز، آبی، قرمز و سفید توسط این شرکت ارائه شد.

siemens_s10.jpg

در سال 99 ، SL10  ، اولین تلفن کشویی این شرکت معرفی شد،

siemens_sl10.jpg

پس از خرید بخش تلفن همراه شرکت Bosch در سال 2000 زیمنس اولین تلفن همراه با قابلیت پخش MP3 و کارت حافظه را تحت عنوان SL45 معرفی کرد (البته عده ای معتقدند که 5510 نوکیا مالک این عنوان است).

 

siemens_sl45_mp3.jpg

در سال 2003 SX1  تنها گوشی سیمبین زیمنس به بازار معرفی شد، پلت فرم این دستگاه نسخه توسعه داده شده پلت فرم 1.2 سری 60 نوکیا، اما چیزی بسیار فراتر از رقیبش 6600 است که حتی یک نگاه هنگام زنگ خوردن گوشی برای مسجل شدن این مطلب کافی است، Active Standby البته نه به شکلی که شما در ذهن دارید و بازی Mozzies بهترین بازی سال و قابلیت پخش MP3 با صدایی بسیار واضح از دیگر ویژگی های این گوشی به شمار می آیند.
من همراه با دو تن از دوستانم صدای این گوشی را با 6630 و N90 مقایسه کردیم، تصور می کنید نتیجه چه بود؟ شاید باورش مشکل باشد اما هر سه نفر اعتقاد داشتیم صدای این گوشی به مراتب واضح تر از دو گوشی نوکیاست! (همانگونه که در مقایسه N95 و I-Mate بیان شد) در واقع از نظر وضوح صدا تنها رقیب این گوشی در محصولات، نوکیا N95 خواهد بود!

 

siemens_sx1_00.jpg

از ویژگی های سخت افزاری این گوشی میتوان به طراحی منحصر بفرد، پشتیبانی از کارت حافظه تا 1 گیگابایت همراه با Hotswap، توانایی فیلمبرداری بدون محدودیت و رادیو FM اشاره کرد. سال 2003 با عرضه سری بسیار زیبای Xelibri تلفن های زیمنس به پایان رسید، گمان میکنم تصاویر، گویا تر از هر توضیحی باشد.

 

siemens_xelibri_6.jpg

 

siemens_xelibri_8.jpg

سال 2004 شاهد یکی دیگر از منحصر بفرد های زیمنس بود : SK65

 

siemens_sisk65.jpg

SX66 گوشی ویندوز زیمنس را هم نباید از یاد برد.

 

siemens-sx66.jpg

سال 2005 همراه بود با عرضه SXG75 اولین تلفن همراه زیمنس با قابلیت GPS.

 

siemens-sxg75.jpg

در این سال شرکت تایوانی BenQ بخش تلفن همراه زیمنس همراه با لایسنس استفاده از نام این شرکت به مدت 5 سال را خرید. سال بعد اولین تلفن همراه با نام BenQ-Siemens به بازار عرضه شد. همچنین واحد آلمانی، اعلام ورشکستگی کرد.

 

توجه: این مقاله بطور اختصاصی برای writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

7 دیدگاه

  1. من خودم نمایندگی محصولات خانگی زیمنس رو دارم.از لحاظ کیفیت کار اصلا با هیچ محصولی که تو ایران عرضه می شه قابل مقایسه نیست.زیبایی محصولاتش هم با سادگی طراحیشه .ساده اما بسیار زیبا.

  2. شركت زیمنس از پیشتازان فناوری و دارای بالاترین درآمد
    مالی بین تمامی شركت های این حوزه بوده بطوری كه در سال مالی 2007 با ثبت ركورد بینظیر 120 میلیارد دلار!! گوی سبقت را از تمامی رقیبان خود ربوده.
    این شركت در تمامی حوزه های فناوری شامل رایانه(فوجیتسو زیمنس) ، صنعت برق، تولیدات لوازم خانگی و صوتی تصویری ، صنایع پزشكی ، تجهیزات ارتباطی ، زیر ساخت های مخابراتی (نوكیا – زیمنس) و حتی انرژی هسته ای مشغول فعالیت میباشد و جالب است بدانید نیروگاه اتمی بوشهر قبل از انقلاب ایران توسط این شركت در حال ساخت بود كه ناتمام ماند! و در حال حاضر یكی از
    نمادهای مطرح و شاخص كشور آلمان می باشد.
    شایسته بود تلفن همراه زیمنس كه جزو كوچكترین واحد های این شركت بزرگ ( كه بدلیل یك سری مشكلات داخلی و مالی بطور كل از چرخه ی فعالیت های زیمنس خارج شد) اینقدر پر رنگ و با اهمیت در این
    مطلب قرار نمی گرفت و به جنبه های دیگر این شركت كه ذكر شد بیشتر می پرداختید.
    البته گفتن این مطلب خالی از لطف نیست كه من این نظر را صرفا به دلیل علاقه شخصی به زیمنس و آن هم بدلیل استفاده متعدد از محصولات این شركت و كیفیت متمایز آن محصولات نوشتم.
    اما از این كه تاریخچه ی مختصری از پیدایش این
    ابركمپانی نوشتید كمال تشكر را دارم.

  3. SX1 گوشی منحصر به فردی است . بهتر بگویم از نظر سخت افزاری منحصر به فرد است ، دلیل آن هم قابل توجه است ،دارا بودن CPU قدرتمند OMAP كه تا كنون مورد دیگری در مورد استفاده از این نوع پردازشگر فوق العاده در گوشی های موبایل وجود نداشته و نخواهد داشت !
    این گوشی بسیار مورد توجه برنامه نویس ها و هكر های روس قرار گرفت ، و طبق آخرین اخباری كه بنده دارم روس ها موفق به نصب linux بر روی آن شده اند كه كلیپ آن در youtube موجود است .
    اطلاعات بیشتر در این مورد :
    http://www.sx1.ru
    http://www.oslik.ru

  4. یک سوال دارم. فکر نمی‌کنید مدل SX66 زیمینس که ویندوز هم داره همون I-mate PDA2K باشه ؟؟ من خیلی وقت از این مدل I-mate استفاده می‌کنم. تقریبا مطمئنم این عکسی که گذاشتین زیمنس نیست. مگر اینکه مطلبی در این رابطه باشه که من اطلاع ندارم.اگر اینچنین هست لطفا” توضیح بدید تا از جهل فنی خارج بشم.
    متشکرم.

  5. در مورد تاریخچه این شرکت بسیار مطالب جالبی بود.ممنون
    و اما در مورد اس ایکس وان که فرمودید
    این گوشی گوشی بدی نیست.من 2 سال از این گوشی استفاده کردم.البته مشکل زیادی دارد.عدم تفکیک اسپیکر زنگ و اسپیکری که از آن برای مکالمه استفاده میشود از نقاط ضعف بسیار بزرگ آن است .یعنی استفاده از یک اسپیکر برای دو منظور که باعث کوتاه شدن عمر آن میشود.همین باعث شد 2 بار در عرض 2 سال اسپیکرش بسوزد و امکان مکالمه را هم از من گرفت! البته قبول دارم که صدایش شفاف است.
    فیلم برداری آن هم نامحدود نیست! تنها 3 دقیقه فیلم میگیرد که در مقایسه با 6600 که 1دقیقه میگرفت بیشتر است!
    کلا گوشی است که اشکالات زیادی دارد.البته در زمان ارائه خود گوشی خوبی بود و دارای طراحی کی پد منحصر به فرد.با اینکه چند باری اذیتم کرد ولی هنوز با وجود اینکه گوشی رو عوض کردم و یک کا 800 الان دارم ولی باز هم اس ایکس وان رو دوست دارم
    موفق باشید

ارسال یک پاسخ