راز داوینچی: یک فیلم خوب

6
8341

بالاخره فرصتی شد تا بلافاصله بعد از خواندن کتاب راز داوینچی به تماشای فیلم آن بنشینم. فیلمی که به نظر من حتما باید قبل از دیدنش کتابش را خواند. البته با رعایت پاره ای مطالب!…

اما چه مطلبی را باید مورد توجه قرار داد؟ متاسفانه من به توصیه دوست خوبم که اینجا عنوان شده عمل نکردم و ترجمه نا مناسب را انتخاب کردم. ترجمه ای که آشکارا قسمتهای پایانی داستان را تحریف کرده است و به طور کلی ترجمه ناقص و الکنی است. این ترجمه (که شاید تنها وفاداری اش به کتاب اصلی طرح جلد آن باشد!) توسط نوشین ریشهری انجام گرفته و انتشارات نگارینه آن را به بازار کتاب ایران غالب کرده است!

ترجمه بسیار خوب کتاب همان ترجمه ایست که دوست عزیزم در نوشته پیشین به آن اشاره کرده و توسط حسین شهرابی و سمیه گنجی ترجمه و در انتشارات زهره به چاپ رسیده است.

The Da Vinci Code - Last Supper

از اینها که بگذریم فیلم راز داوینچی بر خلاف نظر اکثر منتقدان فیلمی جالب و خوش ساخت است که تا پایان، تماشاچی علاقمند و کنجکاو را – حتی علیرغم دانستن پایان ماجرا – با خود همراه نگاه می دارد. فیلم علاوه بر بازیهای عالی ، موسیقی زیبایی هم دارد. فضا سازی های فیلم بسیار به کتاب اصلی وفادارند و مشخص است زحمت زیادی برای ساخت آنها کشیده شده است. از نقاط منفی فیلم می توانم به سعی کارگردان فیلم “ران هاوارد” در به روز کردن اجباری داستان اشاره کنم. جاییکه مثلا شخصیت اصلی فیلم به جای رفتن به کتابخانه در لندن، از گوشی موبایل برای کانکت شدن به بانک اطلاعاتی کتابخانه مورد نظر و انجام جستجوی آنلاین در آن می پردازد که آشکارا تبلیغی برای یک سایت اینترنتی است (تبلیغات مسخره سامسونگ و ال جی و غیره را در فیلمهای خودمان که دیده اید؟!).

البته مساله دیگری که دیدن این فیلم و فیلمهای مشابه به وجود می آورد مساله اختلاط واقعیت با تخیل است. به این معنی که بعد از دیدن چنین فیلم هایی که به واقعیتهای تاریخی یا بدیهی اشارات زیادی دارند و در عین حال در لابلای آن سعی می کنند تخیلات نویسنده یا کارگردان را بگنجانند دیگر تشخیص واقعیت از تخیل مشکل می شود و شما به عنوان مخاطب فکر می کنید واقعیت، همان تخیلاتی است که در اثر می بینید. (نمونه ملموس این سبک هنری، کتابهای نویسنده معروف تریلر های جاسوسی-سیاسی ، فردریک فورسایت است). حالا دیگر بعد از خواندن کتاب و یادیدن فیلم، هر وقت چشمتان به اثری از لئوناردو داوینچی می افتد ناخودآگاه به سمت کشف چیزهای عجیب و غریب از بطن اثر سوق داده می شوید، احساسی که قبلا نداشتید.

از اینها که بگذریم، دیدن فیلم را با کیفیت خوب و البته حتما بعد از خواندن کتاب، به دوستان خوبم توصیه می کنم.

لینک دانلود ترجمه خوب کتاب (Rapidshare)

لینک دوم برای دانلود (Megaupload)

پا نویس 1: همین الان فهمیدم فرقه اپوس دئی واقعیت دارد و قدرت بزرگی هم هست!
پانویس 2: اگر Google Earth و اینترنت پر سرعت دارید می توانید با دانلود این فایل kmz و باز کردن آن، به تور تصویری واقعی از تمامی مکانهای نام برده در کتاب مانند کلیساها ، موزه ها و غیره روی نقشه ماهواره ای گوگل بپردازید.(واقعا دیدنی و لذت بخشه)

6 دیدگاه

  1. من کتابشو نخوندم ولی فیلمشو دیدم به نظر من قشنگ ترین تیکه فیلم جایی بود که عکس زن مسیح رو کنار خود مسیح میزارن
    واقعا شاهکار بود مرسی

  2. من نمی دونم این مطلب کی نوشته شده، احتمالا از تاریخ نوشتنش خیلی می گذره، اما نظرم رو می نویسم!
    من هم معتقدم فیلمی که ساخته شده فیلمی محکم با بازیها و موسیقی فوق العاده ( و البته اندکی سوتی کوچولو) ست. ولی یکی از مسائل آزاردهنده ، خلاصه کردن بیش از حد صحنه های فیلمه که گاهی اوقات تا حد نامفهوم شدن پیش میره. مثلا شما فهمیدین سیلاس چطوری از زندان فرار کرد؟ اگر کتاب رو نخونده باشین متوجه نمی شین. البته این علاوه بر کمبود وقت اکران فیلم روی پرده، به دلیل فروش دی وی دی فیلمه که یه تعداد از صحنه ها رو نگه میدارن و بعدا روی دی وی دی عرضه می کنن… در هر حال، می تونم بگم یکی از جالب ترین فیلم ها با مجرب ترین گروه بازیگرانه که من تا به حال دیدم.

ارسال یک پاسخ