در آبان ماه سال 1384 گزارشی مبنی بر بروز ناهنجاری در جنین و الزام به سقط ، متعاقب تجویز قرص فیناستراید به یک خانم باردار ، به مرکز عوارض ناخواسته داروهای ایران (ADR) رسیده است. جهت جلوگیری از بروز حوادث مشابه ، توجه خوانندگان عزیز را به نکات ذیل جلب می نمایم.
1. فیناستراید مهار کننده 5 – آلفا – ردوکتاز نوع 2 می باشد و از این طریق تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ( فرم فعال هورمون ) را مهار می کند.
2. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) کاربرد فیناستراید را در دمان هیپرپلازی پروستات و آلوپسی آندروژنیک (طاسی) در مردان تایید نموده است ولی استفاده از این دارو در هیرسوتیسم ( پرمویی صورت و بدن ) زنان مورد تایید FDA نیست.
3. فیناستراید از طریق مهار تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون ممکن است باعث ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی خارجی جنین پسر گردد.
4. فیناستراید در خانم های باردار یا زنانی که قصد باردار شدن دارند کنترااندیکاسیون مطلق دارد.
5. خانم های باردار باید حتی از تماس با قرص های خرد شده فیناستراید اجتناب ورزند.
6. استفاده از فیناستراید به عنوان داروی خط اول درمان هیرسوتیسم در خانمهای جوان به هبچ وجه توصیه نمی شود و در صورت لزوم به مصرف حتما باید از راههای مطمئن برای پیشگیری از بارداری اقدام شود.
منبع : مجله نظام پزشکی شماره 8 و 9
ببخشین آفای دکتر
داروهایی مثلا دیانابول و سوستالون و تستسترون که بصورت قرص و آمپول هستن آیا فیناستراید و اسپیرونولاکتون آنهارو هم در بدن بلوکه میکنن؟یا فیناستراید واسپیرو فقط هورمون های طبیعی بدن رو بلوکه میکنند؟
سلام
آقای دکتر منظورم از کاهش هورمون تستسترون با اهدای خون تستسترونی بود که بصورت اضافی و دارویی در بدنم هست.آیا در این صورت هم اهدای خون باعث کاهش این هورمون ها که بصورت خوراکی و تزریقی وارد بدنم کردم نمیشود؟؟مرسی
دلارام خانم سلام
کوتریموکسازول با هیچ کدوم از داروهایی که نام بردی تداخل دارویی نداره. در مورد داروی مشابه شدیدا توصیه می کنم فقط همونی که دکتر تجویز کرده رو مصرف کنی. با توجه به طیف گسترده عفونت های ادراری تشخیص پزشک مهمترین فاکتوریه که نوع دارو رو مشخص می کنه.
موفق باشی
آقای دکتر سلام. خسته نباشید
من برای ریزش مو در حال حاضر فیناستراید ، سیپروترون کامپاوند وا سپیرونولاکتون مصرف می کنم. حدود یک هفته است مبتلا به عفونت ادراری شدم ( این حالت درست بعد از یک هفته که سیپروترون رو شروع کردم پیش اومد ) . اول فکر کردم درد عادت ماهانه است اما بعد همراه تکرر ادرار و سوزش شد. برام کوتریموکسازول تجویز شده. می خواستم سوال کنم این دارو با داروهای دیگری که مصرف می کنم تداخل نداره؟ در ضمن با توجه به اینکه کوتریموکسازول حال تهوع میاره آنتی بیوتیک دیگری هست که برای این منظور باشه و عوارض کمتری داشته باشه؟ دکترم جواب درستی نمیده متاسفانه.
ممنون
محمد جان پاسخ منفیه. اهدای خون به صورت نرمال اون (که اگه اشتباه نکنم می شه تا 4 بار در سال باشه) هیچ اختلالی در تعادل هورمونی بدن ایجاد نمی کنه.
موفق باشی
سلام.آیا اهدای خون میتواند منجر به کاهش تستسترون و dhtدر بدن وپوست سر بشه؟
نیما جان خیلی با این محصول بخصوص آشنا نیستم اما این دسته از محصولات حاوی پروویتامین B5 یا دکسپانتنول هستند که ادعاعای زیادی در مورد مفید بودنش در تقویت مو می شه و امروزه در اکثر فراورده های مو وجود دارند اما اثر بخشیشون به هیچ وجه ثابت نشده.
استفاده اش رو توصیه نمی کنم.
با سلام و خسته نباشید ویک دنیا تشکر بخاطر زحمتهایی که میکشید میخواستم در مورد آمپول bepanthen اثراتش در ریزش مو ومقدار مصرف ونوع بهترش مثلا ترکیه ای یا فرانسویش اطلاعاتی به من بدید ممنون میشم 28 ساله مجرد
محمد جان قسمت نظرات رو بخون. قبلا جواب دادم.
با سلام من روزي يك چهارم قرص فينسترايد5 را مصرف مي كنم به نظر شما چطور است.
محمدرضا جان پروسرین به دسته ای از محصولات تعلق داره که عمدتا به نام مکمل دارویی معروفند و مشابه اون (با ماده موثره Saw Palmetto) صدها فرمول در دنیا وجود داره. اینها عمدتا مخلوطی از عصاره های گیاهی, ویتامین ها و مواد معدنی هستند که مخلوطی از اثرات هورمونی و غیر هورمونی رو باعث می شند (در اندازه های ضعیفتر از دارو البته).
در کل مصرفشون خطرناک نیست ولی به نظر من به هیچ وجه از لحاظ قدرت, اثر بخشی دارو رو ندارند.
موفق باشی
با سلام
لطفا در مورد procerin و عوارض جانبي آن توضيح بدهيد .
با تشكر
یوسف جان فیناستراید معروف ترینشونه و بعد اسپرینولاکتون. ولی حتی مثلا دارویی مثل کتوکونازول هم خاصیت آنتی آندروژنی داره یا مثلا ترتینوئین.
خیلی ممنون از جوابتون.ولی برای متعادل ساختن میزان آندروژن (کاهش هورمون های اضافی در بدن برای جلوگیری از ریزش مو )چه دارو هایی وجود دارند؟اگه امکان داره بازهم اسم داروها رو بفرمایید.یک دنیا تشکر
یوسف جان درباره زینک پلاس و فراورده های “روی” قبلا در نظرات توضیح داده ام. داروهای آنتی آندروژن زیادی وجود دارند مثلا تریپتورلین, فلوتامید و سیپروترون استات. اگه منظورتون استفاده در ریزش مو هست هیچ کدوم رو توصیه نمی کنم.
موفق باشی
سلام وخسته نباشید.آیا سولفات روی یا همچنین زینک پلاس هم اثر آنتی اندروژنی داره؟یا دارویی که به همین منظور یعنی کاهنده آندروژن اضافی برای مردان باشه چه نام داره؟؟؟لطفا اگه میشه اسم داروها رو ببرید.ممنون
رضا جان قبلا هم عرض کردم حتما باید پزشک شرح حال کامل شما رو بگیره و بعد براتون دارو پیشنهاد بشه. با این حال به طور خلاصه عرض می کنم که فین پشیا یا همون فیناستراید در ریزش موی ناشی از هورمون مردانه موثره و مکانیسم اثرش هم آنتی آندروژنی هستش یعنی مبارزه با هورمون مردانه (البته با واسطه).
موفق باشی
با سلام.بنده دچار ریزش از قسمت بالای سرم هستم ولی در قسمت شقیقه ها ریزشم خیلی کمه.ایا مصرف فینپشیا میتونه در من موثر باشه؟ فکر کنم ارثی باشه چون پدر هم تاس. و این که مصرف فینپشیا چقدر خاصیت آنتی آندروژنی داره؟ قبل از اینکه به پزشک مراجعه کنم میخام نظر شمارو بدونم.
آرش جان جواب مثبته اما حتما باید با پزشک مشورت کنی تا برات دارو تجویز کنه. من به عنوان یه داروساز مجاز نیستم برای بیمار دارو تجویز کنم.
موفق باشی
علی جان محدودیتی در زمان مصرف وجود نداره. با قطع دارو و از بین رفتن اثراتش بر روی گیرنده ها اثر ضد ریزش موش هم به تدریج از بین می ره.
موفق باشی
Comments are closed.