Internet Explorer 9.0 سرعت یا امکانات مسئله این است

21
4606
دوشنبه گذشته بلاخره پس از دو سال شرکت مایکروسافت نسخه نهائی مرورگر اینترنتی نام آشنای خود یعنی Internet Explorer 9.0 را بصورت رسمی در اختیار علاقه مندان قرار داد این مرورگر که تقریبا به اندازه مجموع تمامی ورژن های قبلی خود شاهد ارائه نسخه های بتا بود بر طبق ادعای مایکروسافت سرعت بالاتر و امکانات جدیدی را در اختیار کاربران قرار خواهد داد. در مقاله پیش رو با بررسی مشخصات اصلی مرورگر جدید به نقاظ ضعف و قوت احتمالی آن خواهیم پرداخت. با ما همراه شوید.

بعنوان یک کاربر نچندان آماتور اینترنت بجز سالهای اولیه استفاده از این رسانه فراگیر تقریبا هیچگاه اینترنت اکسپلورر شرکت مایکروسافت را بعنوان یک مرورگر جذاب و کارآمد و جایگزینی مناسب برای رقابت با سایر مرورگرهای محبوب مثل Opera با سرعت رعد آسا، Google Chrome با سادگی و قدرت فوق العاده، Apple Safari با جلوه های گرافیکی زیبا و بلاخره در صدر همه آنها Mozila Firefox باثبات مثال زدنی و Add-Ons های بی نظیر نیافتم. این مسئله با اینکه بسیار سلیقه ایست و بسته به نوع کاربران قابل تغییر است اما جداول مقایسه ای و Benchmark های حاضر برای مرورگرها نیز تقریبا همیشه به ضرر IE و به نفع سایر رقبا در جریان بوده است. البته برد اصلی اینترنت اکسپلورر و دلیل ادامه حضور این مرورگر مشکل دار در کامپیوترهای شخصی و بخصوص در میان کاربران داخلی بدون هیچ شک و شبهه ای ارائه آن به همراه نسخه های متعدد سیستم عامل ویندوز و اجبار کاربران آماتور به استفاده از این ابزار برای دسترسی به اینترنت است امری که محدودیت در Uninstall کردن این برنامه و Default بودن آن در گشودن تمامی فرمت های مرتبط با وب به خوبی به این ماجرا اشاره دارد. استفاده از IE و عادت کردن بخش عظیمی از کاربران کمتر حرفه ای به این نرم افزار با اینکه در نگاه نخست مسئله ای کاملا شخصی و اختیاری به نظر می رسد اما آرام آرام مشکل تمام عیاری را مخصوصا برای طراحان وب و وب مسترها ایجاد می کند که شدت این مسئله در داخل کشور بدلائلی کاملا مشخص بسیار بیشتر از سایر نقاط جهان احساس می شود.

microsoft_internet_explorer_9.0_02.jpgاین مشکل که کابوسی برای طراحان وب به حساب می آید از زمان ارائه ویندوز XP و نسخه ششم اینترنت اکسپلورر ایجاد شد مرورگری که پس از گذشت سالهای متمادی هنوز هم تنها راه ارتباط با اینترنت برای بخش باور نکردنی از کاربران دنیای مجازی به حساب می آید و شاید برای شما هم جالب باشد اما در کمال تعجب باید بدانید که پس از گذشت نزدیک به 10 سال از ارائه IE 6.0 هنوز بیش از 47 درصد از خوانندگان سایت عصر نوشتن از این مرورگر ما قبل تاریخ برای مشاهده صفحات استفاده می کنند (اگر شما هم از اینترنت اکسپلورر استفاده می کنید می توانید از منوی Help و قسمت About حضور یا عدم حضور خود در میان این 47 درصد را امتحان کنید). علت اصلی استفاده از این مرورگر به طور کامل به انحصارگرائی مایکروسافت در این زمینه که البته در یکی دو سال گذشته با تصمیمات جهانی در این مورد تا حدودی تعدیل شده است باز می گردد جائیکه همانطور که اشاره شد IE6.0 در ویندوز XP بصورت Default نصب می شود و در غیاب مرورگر های دیگر تنها گزینه پیش روی کاربران است. علت استفاده گسترده از Windows XP در نزد کاربران ایرانی (و تا حدودی غیر ایرانی) نیز به این واقعیت باز می گردد که این سیستم عامل برخلاف دو برادر جوان تر خود یعنی ویستا و Seven به منابع سیستمی کمتر و در نتیجه سخت افزارهای بسیار ابتدائی تر و ارزان تری احتیاج دارد و کاربران داخلی که انتظار کارکرد مداوم از PC در طی سالیان دراز بدون ارتقا آن را دارند چاره ای بجز انتخاب این سیستم عامل بعنوان گزینه اول و آخر ندارند.

البته در این میان دلائل دیگری را نیز برای انتخاب ویندوز XP می توان بر شمرد جائیکه بسیاری از سخت افزارهای قدیمی مورد استفاده کاربران بدلیل همان مورد ذکر شده در بالا یعنی عدم ارتقا سخت افزاری از سوی کاربران تنها با ویندوز XP سازگارند و بعلت منسوخ شدن آنها در دنیای متمدن طبیعتا درایوری نیز برای آنها در ویندوز های جدیدتر ارائه نمی شود. این مسئله با شدت کمتر در برخی موارد نرم افزاری نیز اتفاق می افتد که البته ارائه نسخه های جدید نرم افزارها که با ویندوزهای جدید نیز سازگارند تا حدودی از شدت این ماجرا در سطح جهانی کاسته است هرچند که خیل عظیمی از کاربران علاقه ای به ارتقا نرم افزار خود نداشته و هنوز هم ضمن استفاده از همان نسخه قدیمی منطبق با ویندوز XP و با تاکید بر این نکته که این نسخه با سیستم عامل های جدید سازگار نیست دلیلی به ظاهر منطقی برای عدم ارتقا به ویندوز های بالاتر ارائه می دهند. باری اندکی از بحث اصلی به دور افتادیم بدین ترتیب ثمره استفاده از ویندوز های منسوخ همراه با چاشنی انحصاری مایکروسافت همچنان اینترنت اکسپلورر را در کنار سایر مرورگرهای پیشرفته که در طی سالهای اخیر و در دایره در جا زدن های IE به پیشرفت فوق العاده ای دست یافته اند نگه داشته است. اما بلاخره مایکروسافت نیز ظاهرا پس از مدتها تغییرات مشخصی را در مرورگر سالخورده خود داده است و تولد IE 9.0 پس از دو سال از ارائه نسخه هشتم این مرورگر و همزمانی آن با نسخه انقلابی Firefox 4.0 که در سه روز آینده منتشر می شود نوید بخش اتفاقات تازه ای در این نرم افزار پر استفاده است. چرخش استراتژی مهمترین نکته جدید در ساختار این مرورگر است و مایکروسافتی که در سال 2009 اعتقادی به نقش Benchmark ها در نمایش کیفیت یک مرورگر نداشت و با نادیده گرفتن سرعت یک مرورگر امنیت و پایداری را المان های مهم در یک Web Browser می دانست حالا با چرخشی مشهود  به Benchmark ها استناد کرده و سرعت را جزئی کلیدی در محصول جدید خود می داند. مشخصات جدید IE 9.0 و مقایسه برخی قابلیت های کلیدی آن آن با دیگر مرورگرها همچون فایر فاکس و گوگل کروم موضوع بحث ادامه این مقاله است.

microsoft_internet_explorer_9.0_03.jpgنصب IE 9.0 با دریافت دانلودر آن از سایت مایکروسافت و اجرای این فایل آغاز می شود در ابتدا اگر از آپدیت های غیر رسمی موسوم به Beta بروی ویندوز استفاده شده باشد (نظیر چیزی که این روزها در بازارهای داخلی به نام سرویس پک شماره یک ویندوز هفت ارائه می شود در حالیکه اصولا هنوز چنین آپدیتی ارائه نشده است) پیغامی مبنی بر اجبار حذف این آپدیت ها ارائه می شود و پس از حذف این آپدیت ها نصب انجام می شود. پس از پایان نصب به مانند همگی دیگر نسخه های این مرورگر و برخلاف تمامی مرورگرهای پیشرفته نیاز است تا کامپیوتر یک بار ریستارت شود که این از همین ابتدا یک نکته منفی به حساب سوگلی مایکروسافت واریز می کند. مرورگر جدید نه تنها در آیکون خود با تغییر ظاهر روبرو شده بلکه در محیط داخلی نرم افزار نیز تغییرات مشخص و کاملی را تجربه کرده است جائیکه در بخش بالائی به فرم نسخه در راه فایرفاکس از دکمه بزرگتری برای back در مقایسه با forward استفاده شده و menu bar نیز که بصورت پیشفرض پنهان است در زیر نوار آدرس قرار دارد. از جمله تغییرات قابل ذکر در منوهای مرورگر باید به نوار موسوم به Command bar اشاره کرد که علاوه بر دکمه های میانبری سریع برای باز کردن Homepage، فید سایت و پرینت دارای سه زیر منو با نام های Page، Safety و Tools است که تقریبا بطور کامل نیاز به استفاده از منوهای کلاسیک را از میان برده اند و با کمک این سه به اکثر قسمت های پر کاربرد می توان دسترسی داشت.

microsoft_internet_explorer_9.0_04.jpgاز نکات ظاهری مرورگر که بگذریم به اصلی ترین موارد کارکردی IE 9.0 می رسیم. مهمترین قابلیت IE 9.0 که از اولین نسخه های بتای آن نیز صحبت فراوانی در رابطه با آن می شد استفاده از موتور گرافیکی یا GPU اصلی و سخت افزاری سیستم برای سرعت بخشیدن به عملیات رندر کردن تصاویر گرافیکی و متحرک است این قابلیت که البته امکان غیر فعال کردن آن از طریق منوهای داخلی وجود دارد نه تنها بطرز مشهودی به نمایش تصاویر گرافیکی بهبود می بخشد بلکه امکان استفاده از مرورگر برای یکی از کارکردهای جدید Browser ها یعنی بازی های با کیفیت تحت وب نیز فراهم می آید. نکته جالب توجه در مورد این قابلیت، هوشمند بودن نسبی آن است جائیکه بر طبق گفته های مایکروسافت، مرورگر امکان تشخیص میزان گرافیک مورد نیاز صفحه و استفاده کردن یا نکردن از گرافیک سخت افزاری سیستم را خواهد داشت. از جمله تست های در نظر گرفته شده برای نمایش قدرت IE 9.0 در این رابطه باید به تست تانک ماهی که تصویر آن در بالا مشاهده می شود اشاره کرد در این تست، آکواریومی با ماهی های فراوان که تعداد آنها از یک تا 1000 قابل تغییر است نشان داده می شود و قدرت مرورگر در نمایش تعداد فریم در ثانیه حرکت ماهی ها معیاری برای قدرت گرافیکی مرورگر قلمداد می شود. در این تست و در یک مونیتور Full HD مرورگر IE 9.0 در حالت نمایش 100 ماهی و در وضوح 871×1920 پیکسل به رقمی مابین 36 تا 37 فریم دست یافت این در حالیست که در فایر فاکس با وضوح 860×1920 پیکسل و در حالت نمایش 100 ماهی نرخ فریم ها به 6 تا 8 فریم در ثانیه و در گوگل کروم با وضوح 971×1920 پیکسل به 16 تا 21 فریم در ثانیه، در Opera با وضوح 883×1920 به 16 تا 20 فریم در ثانیه و بلاخره در سافری نیز با وضوح 871×1920 به رقم بسیار پائین 1 فریم در ثانیه سقوط کرد که به روشنی میزان تفاوت اینترنت اکسپلورر با نمونه های مشابه را به نمایش می گذارد. استفاده اینترنت اکسپلورر از منابع گرافیکی سیستم با اینکه تاثیر مشهودی بر کیفیت کار مرورگر در بخش گرافیکی بر جای می گذارد اما علاوه بر کند کردن مشهود سیستم مخصوصا در کامسپوترهای فاقد گرافیک جداگانه بصورت بالقوه می تواند در برخی موارد به ویژه در کامپیوترهای همراه و تبلت های مبتنی بر ویندوز اثر منفی بروی مصرف باتری دستگاه داشته باشد هرچند که مایکروسافت بارها و بارها بر هوشمند بودن این قابلیت و عدم استفاده دائمی از آن تاکید کرده است. علاوه بر تست تانک ماهی در صفحه در نظر گرفته شده برای این موضوع در سایت مایکروسافت بخش های دیگری نیز در این قسمت دیده می شود که از جمله آنها می توان به سایت های دموی مبتنی بر HTML5 و نمایش قابلیت های IE 9.0 در قالب دموهای گرافیکی اشاره کرد.

microsoft_internet_explorer_9.0_05.jpgیکی دیگر از جنبه های اهمیت IE 9.0 عملکرد آن در تست های مرتبط با جاوا اسکریپت است تست هائی که مایکروسافت برای به مبارزه طلبیدن رقبا در قالب Benchmark های متعدد تلاش بسیاری در جهت بهینه سازی مرورگر خود نموده است از جمله این تست ها می توان به تست Sunspider JavaScript benchmark  اشاره کرد که با سرعت 350 تا 375 میلی ثانیه برای IE 9.0 انجام شد این در حالی ست که انجام این تست در فایرفاکس و کروم به ترتیب در حدود 1277 میلی ثانیه و 408 میلی ثانیه به طول انجامید که به روشنی سرعت و کیفیت IE 9.0 و برتری و سرعت فوق العاده کروم نسبت به فایر فاکس در این زمینه را به نمایش می گذارد البته این تنها یکی از تست های صورت پذیرفته در این رابطه است و برخی دیگر از benchmark ها مثل Peacekeeper همچنان اینترنت اکسپلورر جدید را با فاصله ای فراوان پشت سر کروم قرار می دهند.
microsoft_internet_explorer_9.0_06.jpg

از جمله موارد جدید دیگر در IE 9.0 به امکان فیلتر کردن محتوای ActiveX در آن باز می گردد جائیکه در منوی Tools گزینه جدیدی به نام Filter ActiveX افزوده شده که با تیک دار کردن آن در هنگان بازدید از یک سایت با محتوای ActiveX تمامی باکس های دارای این محتوا Disable می شوند و آیکون آبی رنگی به گوشه باکس نمایش آنها و همچنین به نوار آدرس افزوده می شود که با کلیک کردن آن و زدن دکمه Turn off ActiveX filtering و Refresh اتوماتیک صفحه که بلافاصله پس از زدن این دکمه صورت می گیرد تمامی محتوای ActiveX بار دیگر لود می شود. از جمله نکات مثبت در مورد این قابلیت حفظ حالت نمایش یا عدم نمایش محتوای ActiveX در نوبت های بعدی بازدید از سایت مورد نظر است.

برخی دیگر از قابلیت های مهم IE 9.0 را می توان بصورت تیتر وار در قالب این موارد بیان کرد:

microsoft_internet_explorer_9.0_07.jpg

– Addon Performance Adviser: کنترل Addon ها و جلوگیری از تاثیر گذاری آنها بروی عملکرد مرورگر
– Download Reputation: توسط این ابزار دانلودهای بدون مشکل از نمونه های مشکل زا و دارای ویروس و بد افزاز بصورت اتوماتیک تفکیک می شوند.
– Browser Hang: این قابلیت جالب هنگ کردن مرورگر را تنها به tab حاضر در آن محدود کرده و سایر قسمت های مرورگر از این هنگ بر کنار مانده و به کار خود ادامه می دهند.
– DNT Support : این قابلیت که به نام DNT یا Do Not Track شناخته می شود از ثبت اطلاعات کاربر و اصطلاحا Track کردن فعالیت های وی در حین گردش در اینترنت که بعدها می تواند به مصارف تبلیغاتی و نامطلوبی ختم شود جلوگیری می کند این عملیات در حال حاضر بجز در IE 9.0 بصورت نچندان کامل در نسخه چهارم فایر فاکس نیز دیده می شود.
– Mixed Content Block: توسط این قابلیت وب سایت هائی که به ظاهر با فرمت ایمن https ظاهر می شوند اما عملا به یک سایت غیر ایمن http برای دزدیدن اطلاعات کاربر متصل می شوند شناسائی و block می شوند. برای نمایش این قابلیت از یک سایت غیر واقعی بانک استفاده شده که در میان مرورگرها تنها IE 9.0 و کروم قادر به شناسائی جعلی بودن آن می شوند.
– Pin Site Catalog: توسط این قابلیت می توان برخی از وب سایت ها را به همان شیوه افزودن برنامه ها به Taskbar با Drag کردن آیکون آنها اصطلاحا Pin کرد که این برای دسترسی سریع و بی واسطه به این وب سایت ها کاملا موثر به نظر می رسد. لیست برخی از این وب سایت ها را می توان در اینجا مشاهده کرد
– امکان Pause کردن دانلود در حین تماشای فیلم ها بصورت Streaming
– پشتیبانی از کدک WebM با موتور گرافیکی جدید برای نمایش ویدئوها
– پشتیبانی از CSS دو بعدی در نمایش زاویه دار تصاویر
– امکان قرار دادن یک علامت سوال قبل از عبارت نوشته شده در آدرس بار برای جستجوی بی واسطه آن عبارت توسط موتورهای جستجو

microsoft_internet_explorer_9.0_08.jpgاینترنت اکسپلورر 9.0 در مجموع گام بلند و قابل تقدیری از سوی مایکروسافت در بهبود عملکرد مرورگر این شرکت است جائیکه سرعت در بازگشائی وب سایت ها، استفاده از GPU در تحلیل گرافیکی و نکات امنیتی بسیار پیشرفته از نکات مثبت این مرورگر به حساب می آیند و در سوی مقابل نیز ظاهر کاملا ساده و Add on های بسیار ابتدائی و غیر قابل مقایسه با فایرفاکس از جمله موارد منفی در رابطه با این مرورگر محسوب می شوند. دانلودر اینترنت اکسپلورر 9.0 را می توانید ازاین لینک دریافت کنید.

پی نوشت: لطفا اگر از اینترنت اکسپلورر استفاده می کنید ورژن مرورگر خود را در بخش Help>> About چک کنید و اگر هر عددی غیر از 8 یا 9 در این بخش نوشته شده است برای سرعت بالاتر، گرافیک پیشرفته تر و از همه مهمتر امنیت بیشتر مرورگر خود را از طریق این لینک به آخرین نسخه آپگرید نمائید.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

21 دیدگاه

  1. معضرت میخوام ولی حرفتون در رابطه با کند کردن سیستم به خاطر استفاده از gpu واقعا غیر واقعی و ناآگاهانست. من خودم ie9 استفاده میکنم به همراه firefox 4 استفاده از gpu کاملا باعث حفظ منابع سیستم و جلوگیری از هدر رفتن منابع سیستم میشه. من خودم طراح و برنامه نویس وب هستم. بهتون پیشنهاد میکنم یکم درباره تکنولوژی wpf مطالعه کنید. و همچنین نحوه کار gpu در مقایسه با cpu.چون برای پردازش گرافیکی صفحات وب cpu به طرز غیر قابل مقایسه ای ضعیف تر از gpu عمل میکنه و همی باعث مشغول شدن cpu و کند شدن سیستم میشه. من از فایرفاکس به خاطر add-on هاش استفاده میکنم. ولی در سایر موارد از جمله زیبایی سرعت نمایش خوب صفحات و راحتی ie9 یک شاهکاره. در ضمن فایرفاکس و کروم جدید هم از gpu استفاده میکنند. در ادامه هم بگم گرافیک من آن برد و x3100 هستش

  2. هر گلی یه بویی داره!! من هیچ موقع خودم رو به یه مرورگر محدود نمی کنم. ie9 خیییلی بهتر از ورژن های قبلی شده و ازش استفاده می کنم با اینکه که chrome رو هم خیلی دوست دارم

  3. امکانتش فوق العاده است اما من پس از دانلود متوجه شدم صفحه ف..یس بو..کم پراکنده شده یعنی مطالب صفحه ام جابجا میشود /////لطفا راهنما یی کنید

  4. با سپاس فراوان از مقاله خوبتون
    چون من هیچ آشنایی با IE9 نداشتم برام خیلی جالب بود و یک نکته در کنار مطلبی که در مورد IE6 گفتید اینکه هنوز سایت هایی (مخصوصا دولتی) وجود دارند که فقط به IE جواب مدن و من که خودم نزدیک به سه ساله از Firefox استفاده می کنم برای این مواقع همیشه یه IE نیاز دارم. بدرود

  5. من طراح سایت هستم که دوست دارم تمام کاربران از مرورگر فایرفاکس یا اپرا را استفاده کنند چون با اکثر استانداردهای وب منطبق هستند مخصوصا با css3

  6. مرورگر فقط opera واقعا فوق العاده است!
    حالا هی تبلیغات کنین واسه رویاه یا ie یا کروم…..
    اپرا همواره خلاق بوده و اکثر ایده های نو ماله اپرا هستن، همواره اینجوری بوده…. فقط یه بار امتحانش کنین..

  7. با سلام به دوستان
    پیام رحمانی عزیز بروی چشم این مسئله را حل می کنم
    ——————————————
    مانی جان البته ادامه این بحث در این مقاله که ارتباطی با موضوع ندارد کار صحیحی نیست اما بطور خلاصه من با برخی از صحبت های شما مثل مشخصات سخت افزاری بالای ویندوز فون ها در مواردی نظیر صفحه نمایش و پردازنده موافقم و اصولا معتقدم مدلی که در سال 2010 تولید شده و از آن بعنوان تاپ مدل یاد می شود نباید از سخت افزارهای ضعیف تری استفاده کند و همانطور که در کامنت قبلی نیز گفتم یکی از دلائل افت محبوبیت سیمبین و چه بسا مهمترین دلیل آن استفاده از سخت افزارهای ضعیف در قامت مدل ساخت سال 2010 است پس بدین ترتیب با اینکه سخت افزارهای ویندوز فون بدون شک با کیفیت هستند اما در مقایسه با دیگر نمونه های تولیدی همان سال چندان فوق العاده و مافوق تصور نیز نیستند. در مورد صحبت های دیگری که بعنوان نقاط قوت ویندوز فون و نکات ضعف اندروید از آن یاد کردید مثل اجبار به استفاده از پوسته مایکروسافت و up های اختصاصی از سوی این شرکت برای دستگاه ها باید بگویم که متاسفانه به هیچ عنوان با شما موافق نیستم چون عامل اصلی انتقاد از مایکروسافت و کل جذابیت اندروید و عاملی که این سیستم عامل را لحظه به لحظه به صدر لیست اینترفیس ها نزدیک می کند open source بودن آن و حضور هزاران سیستم عامل جداگانه کوک شده از سوی کاربران برای این سیستم عامل است و اگر این قضیه یعنی قابلیت تغییرات گسترده در سیستم عامل را از اندروید بگیریم نکته چندان دیگری در ساختار این اینترفیس باقی نخواهد ماند اما در سوی دیگر محدود کردن پشتیبانی ویندوز فون تنها به مایکروسافت بدلیل سیاست های این شرکت که همواره تاخیرهای متعددی در ارائه محصولات جدید خود داشته و یک نمونه آن را در مقاله فوق با تاخیر دو ساله برای اتمام IE 9.0 شاهد هستیم عملا منجر به نارضایتی کاربران و انتظارهای طولانی برای ریلیز شدن آپدیت های جدید می شود. در مورد پوسته و حذف قابلیت قرارگیری Home Screen های کاستوم بروی آن نیز با مسئله مشابه ای روبرو هستیم چرا که این موضوع در صورت عدم اجرا می توانست عامل جذابیت دیگری برای ویندوز فون باشد کما اینکه در ویندوز موبایل بود.
    در مورد تعداد برنامه های هر سیستم عامل هم البته اندکی اطلاعات شما به ماه های قبل مربوط می شود چون در حال حاضر تعداد برنامه های اندروید طبق این آمار از 250 هزار عنوان گذشته است که با اینکه هنوز با 350 هزار برنامه حاضر در App Store فاصله مشخصی دارد اما نیم نگاهی به شش ماه گذشته واقعیت جالبی را در این مورد مشخص می کند جائیکه در اکتبر 2010 تعداد برنامه های حاضر در App Store برابر 185 هزار عنوان بوده و تعداد برنامه های Android Market برابر 100 هزار عنوان اما در طی شش ماه مارکت اپل با در نظر نگرفتن عناوین تکراری در حدود 65 هزار عنوان جدید به این لیست اضافه کرده در حالیکه در همین مدت آندروید مارکت در حدود 150 هزار عنوان جدید به فروشگاهش افزوده است که این خود به روشنی رشد بازار اندروید را نشان می دهد. در کل میزان استقبال کاربران و سیاست گذاری های سازندگان سرنوشت سیستم عامل را رقم خواهد زد و صحبت های من و شما نیز حداکثر در سطح اظهارهای شخصی باقی خواهند ماند.
    —————————————
    مهدی جان حق با شماست و منظور در مقاله هم این بود که این مورد در IE 9.0 هم پشتیبانی می شود
    —————————————-
    علیرضا جان قسمت اول مقاله را نه به این دید که قصد محکوم کردن مایکروسافت را داشته باشم بخوانید بلکه به دید دردنامه ای از یک وبلاگ نویس به آن بنگرید که هنوز نزدیک به نیمی از خوانندگان آن از مرورگر 10 سال پیش برای مطالعه صفحه استفاده می کنند و بدین ترتیب مشکلات متعددی از قبیل طراحی صفحه، مشکل در لودینگ و سرعت پائین برای آنها ایجاد می شود و این مسئله به حساب سایت نوشته می شود. در کل به نظر من باید یک جنبش وبلاگی برای آگاهی کاربران برای عدم استفاده از IE 6.0 باید شکل بگیرد که من قدم اول در این زمینه را برداشتم. اما گذشته از این مسئله به نظر من هم IE 6.0 در زمان خود فوق العاده بود و همین علت اصلی ماندگاری آن است.
    با تشکر از شما و توجه تان به سایت خودتان

  8. مقاله خوبی بود ولی بهتر بد که قسمت های اول رو حذف میکردید به کل متن ضربه زده یه جورایی احساس کردم شما دارین مایکروسافت رو بخاطر مرورگری که 10 سال پیش تولید کرده محاکمه میکنین ie6 اون موقع واقعاً رقیبی نداشت پس اینکه بصورت دیفالت رو xp بود هیچ کس اعتراض نمیکرد فقط یه نت اسکیپ بود که ie خیلی از اون بهتر بود الآن هم بیشتر از 4 ساله که فروش ایکس پی متوقف شده پس اگه تو ایران و چین نسخه های غیر قانونی ایکس پی هنوز موجوده این دیگه مشکل مایکروسافت نیست (یه گزارشی بود مبنی بر اینکه 90 درصد نسخه های ویندوز در چین غیر قانونیه و استیو بالمر به دولت چین اعتراض کرده بود) بعد از ارائه نسخه 3 مرورگر موزیلا بود که تازه مرورگرهای دیگه جون گرفتن و کروم که تازه متولد شد.
    در کل به نظرم ie9 خیلی خوبه فقط احتمالاً از سابقه بد ie ضربه خواهد خورد اون شتابدهنده سخت افزاری رو من کاربردشو توی سایت http://agent8ball.com/ که یک بازی بیلیارد هست بخوبی حس کردم تو ie9 شدت مصرف cpu بسیار کمتر از کروم و اپرا بود (تو این بازی html5) و همچنین بسیار روانتر اجرا میشه
    و اون قابلیت پین کردن روی تسکبار ویندوز 7 خیلی معرکست خیلی بهتر از تولبارهای مضخرفی هست که شرکت ها برای ie میسازن با اینکه از ie نفرت داشتم واقعاً با این یکی حال کردم قراردادن تب ها کنار آدرس بار جلوه خاصی به این مرورگر داده همچنین اندازه بزرگتر دکمه بک

  9. در مقاله گفتید که ie9 از WebM هم پشتیبانی میکنه که این درست نیست و باید به سایت webmproject برید و پکیج مخصوص ie9 رو نصب کنید. و ضمنا علی رغم تغیرات ظاهری فراوان در این مرورگر نمیدونم چرا یک TitleBar کاملا خالی براش در نظر گرفتند که این بده، من ترجیح میدم در حالت FullScreen ازش استفاده کنم که خیلی جذابتره.

  10. در کل این مرورگر چیز کاملا مزخرفی هست.به نظر من opera بهترین مرورگره.اگر به سرعتش و امکاناتش از قبیل برنامه های Opera Unit دقت کنید منظور من رو متوجه میشید.فقط یکبار امتحانش کنید!
    ضمنا یکی از مشکلات Internet Explorer هنگ های بسیار زیادش هست که واقعا اعصاب آدم رو خورد میکنه

  11. آرش عزیز من با اینکه مقایسه آیفون با دستگاههای دارای وینفون7 کار چندان صحیحی نیست موافقم ولی باید کمی منصف باشیم،به نظر من وینفون7 نسبت به ویندوز موبایل6.5 جهشی رو به جلویی داشته.شاید بعضی از کاربرها تصور کنن که بعضی از محدودیتهای به ظاهر احمقانه این سیستم عامل به ضرر مایکروسافت و حتی خود کاربرها تمام خواهد شد ولی به نظر من همین محدودیتها باعث بالا رفتن کیفیت این سیستم عامل و اَپ های آن شده به عنوان مثال اجازه ندادن به کمپانی ها برای استفاده از پوسته نرم افزاری اختصاصی خودشان(مانند سنس اچ تی سی و…) با عث می شود که ما این سیستم عامل رو در تمام دیوایسها به یک شکل ببینیم و همچنین هنگام ارائه به روز رسانی هایی که توسط مایکروسافت انجام می شود به راحتی همه ی دستگاهها امکان بروز رسانی را داشته باشند و با مشکلی همانند نسخه های متعدد دستگاههای اندرویدی مواجه نشوند که به علت همین استفاده از پوسته های اختصاصی که روی آنهاست در صورت ارائه نسخه بعدی آندروید به علت چفت های نرم افزاری و تطابق پوسته با ورژن بعدی سیستم عامل واینکه کار زمانبر و هزینه بر بوده کمپانی ها قید این کار را خواهند زد ولی در وینفون آپدیت وپشتیبانی نرم افزاری به صورت مستقیم توسط خود مایکروسافت انجام می شود و همه ی دیوایسها ی کمپانی های مختلف در یک زمان با هم آپدیت می شوند ،نقطه ی دیگر اینکه بخاطر همین همه ی شرکتها تمام تلاش خود را برای متمایز نشان دادن دستگاههایشان از بهترین سخت افزارها در قالب آنها استفاده می کنند،در وینفون7 مایکروسافت حد اقل هایی را تعریف کرده که اینها هم موجب بالا رفتن کیفیت وینفون و اپلیکیشن ها یش خواهد شد و تجربه کار با این سیستم عامل را برای ما بهتر خواهد کرد مثلا اینکه تمام سازندگان دستگاههای وینفون دار باید دستگاههایشان دارای رزولوشنwvga باشند و بخاطر همین برنامه نویسان مجبور نیستن که یک برنامه یا بازی را برای رزولوشنهای مختلف بنویسند وهمه ی موبایلهای وینفونی بر خلاف سیمبین و اندروید می توانند از تمام ظرفیت های مارکت استفاده کنن زیرا محدودیت از لحاظ سخت افزاری ندارند،در مورد سی پی یو هم حداقل سی پی یو های به کار رفته در آنها باید یک گیگاهرتز باشد که بازم باعث می شود که همه ی وینفونی ها دارای کیفیت سخت افزاری خوبی باشند که نبود این حداقل ها در آندروید باعث شده که بسیاری از کمپانی های چینی موبایلهای اندرویدی با سخت افزارهای بسیار پایین و بی کیفیتی تولید کنن که فقط می توانند از 20 یا 30 درصد مارکت اندروید استفاده کنند و این امر با شدت کمتری در مورد برندهای معتبر هم صادق است،در مورد ویندوز 6.5 و پشتیبانی کردن سیستم عامل فقط از شصت و پنج هزار رنگ هم در ویندوز هفت به شانزده میلیون رنگ ارتباط پیدا کرده و در ویندوز 6.5 در طی مدت استفاده از موبایل(تقریبا یک ماه) سیستم خود به خود کند میشد و باید دوباره اونو ریستارت می کردید که در وینفون7 اصلا چنین مشکلی وجود نداره،وینفون7 هم طوری طراحی شده که نسبت به سری ویندوز موبایل کمترین فشار رو به باطری میاره که به علت بلند شدن کامنت از توضیحش می گزرم و حتی بروزرش هم نسبت به نسخه های قبل خودش پیشرفت بزرگی داشته و حتی مایکروسافت گفته که IE9 رو بزودی هم در وینفون7 قرار می دم و…….؛برسیم به مارکت و برنامه های جانبی،درسته که مارکت ایفون با300000 برنامه و انددروید با150000 برنامه بسیار جلوتر از وینفون هستند و وینفون7 با 10000 برنامه حرفی برای گفتن نداره ولی ضریب رشد ش از هر دو بیشتر بوده،تازه عمر این سیستم عامل از بسیار کمتر از هر دوی اینها است،اینو هم بگم که برنامه های وینفون هم از لحاظ کیفی بهتر از اندروید و هم سطح آیفون بوده در آخر هم می خوام بگم که وینفون یک سری کاستی هایی داره و با توجه به اینکه به بلوغ نرسیده طبیعیه وبا اپدیت های بعدی حل میشه،مگر آندروید از نسخه ی اول تمام این امکانات رو داشت،آ ی اوس و خصوصا اندروید هم سیستم عامل بسیار فوق العاده ای هستند….آرش جان عذر خواهی از اینکه طولانی شد (مانی)

  12. ممنون از مطلب خوبتون…
    ولی یک نگاه به فرمت صفحه بندازید لطفا…
    مثلا پاراگرافی که با “این مشکل که کابوسی برای طراحان وب” شروع می شود!
    لطفا سعی کنید هر پاراگراف بیش از چند خط نباشد و بین پاراگرافها یک یا دو خط فاصله بگذارید که خواندن مطلب ساده تر شود. اینطوری فرد بین نوشته ها گُم می شود!
    موفق باشید

  13. با سلام
    مانی جان همانطور مقاله ویندوز فون نیز به وضوح توضیح دادم شباهت این سیستم عامل نه به لحاظ مسائل ظاهری که به علت محدودیت آن نظیر نبود مولتی تسکینگ، پشتیبانی نکردن از کارت حافظه، مشکل در ارسال فایل از طریق بلوتوث و چندین و چند مورد دیگراست و بحث طراحی و ساختار منوئی اصولا مطرح نبوده و نیست. در مورد ساده سازی هم دقیقا حق با شماست و سیاست این روزهای مایکروسافت بر ساده سازی تا حداکثر درجه خود تعلق گرفته است اما مقایسه این ساده سازی ها با انقلابی به نام آیفون به نظر من کار چندان صحیحی به نظر نمی رسد چون محبوبیت آیفون بیش از آنکه به رابط کاربری آن ارتباط داشته باشد به نوآوری های شرکت اپل وابسته است جائیکه نسل اول آیفون اولین مدل با صفحه نمایش لمسی خازنی و اولین نمونه با رابط کاربری تمام لمسی بود بسیاری از مواردی که در حال حاضر به استاندارد در این رده بدل شده اند برای اولین بار در آیفون ظهور کرده اند که از آن جمله می توان به Proximity Sensor در خاموش کردن صفحه نمایش در حین تماس و نزدیک شدن گوشی به صورت اشاره کرد. استفاده از پوشش Gorilla Glass، کیفیت بالای ساخت، صفحه نمایش فوق العاده با بالاترین وضوح در میان گوشی های موبایل و عملکرد بی نظیر در نور مستقیم خورشید، حافظه های داخلی بالا، فروشگاه کامل App Store و بلاخره قیمت مناسب در قرارداد با شرکت AT&T نکاتی بود که فروش رویائی آیفون را رقم زده و می زنند و در این میان با اینکه رابط کاربری نیز جزئی از جذابیت های آیفون به حساب می آید اما همین رابط کاربری ساده که از دید شما نقطه قوت آیفون است از دید منتقدان از جمله موارد محدودیت زا برای آیفون به حساب می آید.
    اما اوضواع برای مایکروسافت و ویندوز فون کاملا متفاوت است اولا این سیستم عامل به مانند iOS در قالب یک دستگاه تک و اصطلاحا Unique ارائه نمی شود و چندین و چند شرکت به ساخت مدل های متفاوت با استانداردهای گوناگون در این زمینه اقدام کرده اند از سوی دیگر با نگاهی به پیشینه این سیستم عامل میزان این ساده سازی ها تا حدی پیش رفته است که اصطلاحا از سوی دیگر بام به پائین پرت شده است. دلیل این امر را می بایست از کاربران قدیمی ویندوز موبایل پرسید جائیکه ویندوز موبایل با اینکه محدودیت های مشخصی را در رده سخت افزاری در مقابل کاربران قرار می داد اما همانند یک ویندوز واقعی دارای هزارتوی پیچیده ای بود که اصلی ترین دلیل جذابیت این سیستم عامل به حساب می آمد. به بیان دیگر کاربران خاص ویندوز موبایل به این نکته افتخار می کردند که پاکت پی سی همراه آنها یک وسیله لوکس و حرفه ای ست و کاربران عادی دنیای موبایل هیچگاه به سوی این وسیله جذب نمی شوند. اما حالا در ویندوز فون اوضاع کاملا واژگونه شده بطوریکه بخش عظیمی از کاربران قدیمی این سیستم عامل در مواجهه با سیل ساده سازی های مایکروسافت که نه تنها ویندوز موبایل جذاب پر از پیچیدگی را تا سطح یک Feature Phone ساده پائین آورده بلکه ده ها محدودیت مضحک و غیر قابل توجیه نیز به این سیستم عامل افزوده است، جذابیت خاصی در این محصول نمی بینند و از همین رو عمده کاربران قدیمی این سیستم عامل اندک اندک به سمت دیگر آلترناتیوها در این زمینه مثل iOS و Android کشیده می شوند.
    در مورد سیمبین به نظر من بیش از آنکه پیچیدگی عاملی برای کاهش محبوبیت باشد انحصار طلبی نوکیا و مشخصات پردازشی پائین مدل های این کلاس دلیل اصلی افت استقبال و فراموشی لحظه به لحظه این سیتسم عامل است جائیکه حتی خود نوکیا هم اندک اندک در حال مهاجرت از این سیستم عامل است (هرچند که در این رده و انتخاب مایکروسافت بعنوان شریک تجاری بعدی به نظر من بار دیگر اشتباه دیگری را مرتکب شده است).
    با تشکر از شما

  14. به نظرم مایکروسافت سیاستی رو پیش گرفته که در همه ی محصولاتش ساده سازی رو انجام بده تا کاربران همه ی کارهایی رو که می خوان انجام بدن با روشهای پیچیده ای مواجه نشن،اگه دقت کرده باشین مایکروسافت توی ویندوز فون7 هم همین سیاست رو دنبال کرده و ساده سازی رو در قالب اینترفیس زیبا و روان ارائه کرده؛راستی توی پست بررسی ویندوز فون7 شما گفته بودید که ویندوز فون بسیار شبیه به آی اوس آیفون اپل است من از این گفته شما بسیار متعجب شدم واگر منظور شما در زمینه سیاست هایی که در پیش گرفته اند(پشتیبانی نکردن از بلوتوس و….)بوده حق با شماست و الا از لحاظ رابط کاربری من هر چه دقت کردم اصلا شباهتی ندیدم و به نظرم اندروید از لحاظ ظاهری بیشتر شبیه به آی اوس است؛یه چیزی دیگه ای که توی یکی از پست ها گفته بودین انتقاد از ساده سازی بسیار زیاد ویندوز فون بود در صورتی که آیفون به دلیل همین عدم پیچیدگی به این محبوبیتی که الان هست رسیده و سیمبیان بخاطر پیچیدگی رو به افول گذاشته در ضمن می خواستم بگم که من خودم الان سامسونگ امنیا7 دارم و قبل از این هم اچ تی سی هرو داشتم و با آیفون هم کار کردم و تا حدودی باهاش آشنا هستم در خصوص یه سری محدودیت ها با شما موافقم (نبود کپی پیست)ولی تا چند روز دیگه قراره این قابلیت اضافه بشه.ممنون از مطلب بسیار زیبایی که نوشتید.با سپاس (مانی)

ارسال یک پاسخ