Motorola Milestone یک آندروید اصیل

15
7453
توفان آندروید حالا همه جا را فرا گرفته است و اندک نام های کوچک و بزرگی که هنوز در برابر این طوفان همه گیر مقاومت می کنند بدون شک تنها زمان را به ضرر خود از دست داده اند قدرت کوبنده آندروید در فتح بازار تا اندازه ای گسترده گردیده است که نه تتها برندهای نوظهور دنیای موبایل از این فرصت طلائی برای عرض اندام بهره کامل برده اند بلکه کشتی نجات گوگل به یاری نام های بزرگ اما در شرف سقوطی مثل موتورولا نیز آمده است تا جائیکه این شرکت دوست داشتنی که تا سال گذشته ار تراز منفی میلیون دلاری برخوردار بود حالا به لطف اسمارت فون های متعدد آندرویدی پس از سالها به رقمی مثبت در سود سالیانه خود دست یافته است. یکی از این مدل های موفق که بسیاری از منتقدان از آن بعنوان رویائی ترین آندروید حال حاضر بازار یاد می کنند Milestone یا آنگونه که آمریکائی ها می نامندش DROID نام دارد که در ادامه به نقد و بررسی آن می پردازیم با ما همراه شوید.

مدل و نام Motorola Milestone-DROID
ابعاد 13.7×60×115.8 میلی متر
وزن 165 گرم
صفحه نمایش 3.7 اینچ
854×480 پیکسل از نوع TFT
 قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه داخلی
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+256MB RAM+512MB ROM+8GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل Google Android V2.1 Upgradable to 2.2
پردازنده ARM Cortex A8 با فرکانس 600 مگاهرتز
وضوح دوربین 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 480×720 با 24 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1400mAh

قصه پر غصه مشکلات موتورولا که این شرکت دوست داشتنی را تا مرز ورشکستگی کامل پیش برد حال با فرمول فوق العاده گوگل در حال فراموشی ست اتفاق مبارکی که تنها نیم نگاهی به تراز مالی موتورولا در یک سال گذشته به روشنی قابل مشاهده است بر طبق آمار Canalys 2010 شرکت موتورولا در سه ماهه اول سال 2010 بیش از 2.6 میلیون اسمارت فون به فروش رسانده است که در مقایسه با 1.1 میلیون اسمارت فون فروخته شده این شرکت در زمان مشابه در سال 2009 نزدیک به 137 درصد رشد را نشان می دهد ارزش این رشد فوق العاده زمانی مشخص می گردد که میزان رشد دیگر رقبا در بازار هوشمندها همچون نوکیا یا HTC را با موتورولا مقایسه کنیم این رشد برای نوکیا و HTC در برهه زمانی یاد شده به ترتیب برابر 56 و 105 درصد بوده است که به خوبی میزان موفقیت و حضور پر رنگ موتورولا را در میان رقبای پر فدرت خود به نمایش می گذارد. از دیگر عوامل اصلی دستیابی به افق موفقیت در مجموعه موتورولا به تعدد و تنوع گوشی های تولیدی این شرکت باز می گردد بطوریکه در طی همین چهار ماه گذشته از سال 2010 تعداد گوشی های تولیدی موتورولا به 20 عنوان بالغ شده است که خود به تنهائی از تعداد کل گوشی های تولیدی این شرکت در سال 2009 که تنها 18 مدل بود بیشتر است نکته جالب تر در این میان حضور 9 مدل آندرویدی در این جمع 20 تائی ست که تا بحال هیچگاه این تعداد اسمارت فون در خانواده موتورولا در یک مقطع زمانی کوتاه در کنار یکدیگر قرار نگرفته اند. از این 9 مدل آندرویدی نیز حداقل سه مدل دارای طرح خاص و منحصر به فردی هستند که فروش بسیار ویژه ای را برای مجموعه موتورولا به ارمغان آورده اند این سه مدل متفاوت و زیبا شامل BACKFLIP، FlipOut و بلاخره همین Milestone می شوند که برخلاف بسیاری از آندرویدهای فعلی بازار یا با آخرین ورژن آندروید عرضه می شوند یا آپدیت رسمی برای ارتقا به آخرین ورژن سیستم عامل را دریافت می کنند. از دیگر عوامل مهمی که آندرویدهای موتورولا را به عضو برجسته ای در میان دیگر اعضای این خانواده بدل کرده است باید به حضور صفحه کلید QWERTY در چندین و چند مدل این شرکت اشاره کرد که با عدم احتساب دو نمونه نسبتا قدیمی G1 و Dream از HTC (که همین چند روز پیش رسما عدم امکان ارتقا آنها به آندروید 2.2 اعلام گردید) و مدل مهجوری به نام GW620 از LG، تنها مدل های پیشرفته دارای صفحه کلید QWERTY که از نسخه های 2 به بالای آندروید در آنها استفاده شده همین مدل های موتورولا هستند که اگر نمونه های به بازار نیامده موتورولا را نیز به این جمع بیافزائیم تعداد آنها به چهار تا پنج عنوان بالغ می گردد. در این میان و در بررسی علل موفقیت آندروید های موتورولا یک نام همیشه و همه جا حضور دارد نامی که در حال حاضر پر فروش ترین محصول موتورولا و یکی از پر فروش ترین آندرویدهای کل بازار نیز به حساب می آید، Milestone نمونه موفقی ست که با پشتیبانی مناسبی که از آن بعمل می آید قرار است تا مدتها تاپ مدل موتورولا در این رده نیز نام بگیرد.

motorola_milestone_02.jpgطراحی متفاوت و دوست داشتنی موتورولا که بلا استثنا در تمامی مدل های زیبای این شرکت به چشم می خورد اولین نکته آشنائی ست که با در دست گرفتن Milestone کاملا خودنمائی می کند جعبه همراه گوشی بسیار ساده و معمولی ست و محتویات حاضر در آن نیز در سطح چندان بالائی قرار ندارد بطوریکه تنها نکته ویژه در این میان کارت حافظه 8 گیگابایتی Micro SD همراه دستگاه است.

motorola_milestone_03.jpgاما با در دست گرفتن گوشی این کاستی ها در یک لحظه به فراموشی سپرده می شوند بدنه دستگاه ترکیب خوشایندی از فلز و پلاستیک با کیفیت است که رنگ آمیزی زیبای کناره ها و استفاده از رنگ طلائی برای کلیدها جانبی، اسپیکر اصلی دستگاه و D-Pad داخلی شکوه دوچندانی به آن بخشیده است. طراحی مکانیزم کشوئی دستگاه به شیوه ای متفاوت از دیگر نمونه های QWERTY جانبی صورت گرفته است بطوریکه صفحه روئی بطور کامل قسمت زیرین را پوشش نداده و نوار باریکی در زیر صفحه نمایش در هر دو حالت باز و بسته قابل رویت است شیوه ای که برخلاف نمونه غیر ارگونومیک و نچندان زیبای حاضر در G1 این مدل را تا حدودی خاص و متفاوت از دیگران نموده است. ابعاد گوشی 13.7×60×115.8 میلیمتر با وزن 165 گرم است که در مقایسه با Nexus One بعنوان نمونه ای نزدیک شاهد 3.2 میلیمتر کاهش ارتفاع و 2.2 میلیمتر افزایش قطر بوده ایم که این آخری علتی جز افزوده شدن صفحه کلید جانبی نداشته و افزایش 35 گرمی وزن دستگاه نیز از همین واقعیت سرچشمه می گیرد. جذاب ترین نکته در کل گوشی بدون شک صفحه نمایش کاملا بزرگ و با کیفیت دستگاه است این صفحه نمایش 3.7 اینچی دارای وضوح 854×480 پیکسل بوده و از فناوری لمسی خازنی در آن بهره گرفته شده است کیفیت تصاویر ایجاد شده در این صفحه نمایش نسبت به دیگر TFTها بسیار با کیفیت ارزیابی می شود و نمایش مناسب رنگ سیاه و روشنائی فوق العاده آن (اگرچه همچنان با مدل های AMOLED فاصله مشخصی دارند) از جمله نکات ویژه این صفحه نمایش هستند. دیگر نکته قابل توجه در این صفحه نمایش ارتباط مستقیمی به ورژن سیستم عامل دستگاه پیدا می کند جائیکه Milestone اولین گوشی آندروید بازار بود که به نسخه 2.0 این سیستم عامل مجهز گردید و به همین علت از محدودیت پالت رنگ در نسخه های قبلی این سیستم عامل که تعداد رنگ های قابل پشتیانی توسط صفحه نمایش را به 65 هزار عنوان محدود می کرد در آن خبری نیست و این بار تعداد رنگ های قابل نمایش در این LCD با افتخار به 16 میلیون رنگ رسیده است این محدودیت رنگ در بسیاری از مدل های پیشرفته بازار همچون XPERIA X10 از سونی اریکسون که علیرغم سخت افزار بسیار مجهز هنوز آپدیتی برای سیستم عامل آنها عرضه نشده است کاملا به چشم می آید. صفحه نمایش Milestone در دیگر جنبه های کیفیت سنجی نیز موفق عمل کرده است حساسیت صفحه نمایش بعلت فناوری لمسی خازنی در حد بسیار بالائی ست و کوچکترین لمس صفحه نمایش با دست (و البته فقط با دست!) برای اجرای فرمان مورد نظر بیش از اندازه کافی ست. همچنین یکی از مشکلات همیشگی برندهائی همچون موتورولا یعنی عملکرد در محیط های خارجی و نور مستقیم خورشید نیز در این صفحه نمایش بطرز چشمگیری بهبود یافته است و صفحه نمایش Milestone را بدون هیچ اغراقی می توان در ردیف آخرین نسل Apple iPhone قرار داد.

motorola_milestone_04.jpgبالای صفحه نمایش محل ملزومات همیشگی این قسمت یعنی سنسور تقارب و اسپیکر برقراری تماس است که البته همچون دیگر آندروید های نسل اول از دوربین دوم تماس های ویدئویی در اینجا استفاده نگردیده است. در زیر صفحه نمایش چهار کلید لمسی به چشم می خورد که تقریبا در اکثرآندرویدها از آنها استفاده شده است این کلیدها به ترتیب از چپ به راست شامل کلید Back، میانبر منو، کلید Home و کلید جستجو می باشند که همگی از حساسیت بسیار مناسبی برخوردار بوده و فیدبک لرزشی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. زیر صفحه نمایش همانطور که گفته شد قسمتی از بخش زیرین که کیبورد دستگاه قرار دارد دیده می شود و بخش بالائی کل قسمت زیرین را پوشش نمی دهد میکروفون برقراری تماس تنها المان قابل اشاره در این لبه اضافی زیر صفحه نمایش است.

motorola_milestone_05.jpgسمت چپ دستگاه تنها شاهد حضور پورت Micro USB اتصالات سیمی ست که بدون هیچ پوشش محافظی در میانه این قسمت قرار گرفته است.

motorola_milestone_06.jpgسمت راست گوشی نیز به Rocker تغییر صدا و شاتر طلائی دوربین تعلق دارد که هر اندازه این آخری از ابعاد و فیدبک کاملا مناسبی برخوردار است آن اولی یعنی Rocker تغییر صدا نسبتا کوچک و کاملا تخت طراحی شده که استفاده از آن را اندکی مشکل می نماید.

motorola_milestone_07.jpgدر بخش بالائی دستگاه جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power به چشم می خورد که از کلید پاور برای قفل کردن صفحه نمایش نیز می توان استفاده کرد نکته ای که بصورت تصویری در زیر این کلید نیز به آن اشاره شده است. بخش پائینی دستگاه نیز بطور کامل خالی از هر نوع المان قابل ذکری ست.

motorola_milestone_08.jpgاما یکی از خصوصیات اصلی Milestone با اسلاید کردن آن رو به سمت راست نمایان می شود جائیکه صفحه کلید زیبا و فوق العاده شیک QWERTY دستگاه پنهان شده است. این صفحه کلید نمونه ای چهار ردیفه و 40 کلیدی ست که استفاده از رنگ طلائی برای کلید تائید مرکزی D-Pad کاملا بزرگ آن جلوه دوچندانی به کل دستگاه بخشیده است. کلیدهای حاضر در این قسمت همگی از ابعاد و فیدبک مناسبی برخوردارند و تفکیک مطلوبی نیز بین آنها به چشم می خورد استفاده از D-Pad بزرگ در سمت راست این صفحه کلید با اینکه بر کارائی دستگاه بسیار افزوده و در بسیاری از موارد نیاز به لمس کردن صفحه نمایش را کاملا مرتفع ساخته است اما بعلت فضای بسیار زیادی که این کلید به خود اختصاص داده است نبود آن می توانست محوطه ای وسیع تر و در نتیجه صفحه کلیدی بزرگ تر را ایجاد نماید که نیاز به نقش بستن دو کاراکتر بروی هر کلید را مرتفع می ساخت البته موتورولا برای رفع این مشکل نیز از دو کلید Alt استفاده نموده است که در هر شرایط بلاخره یکی زیر دست کاربر قرار دارد. البته با این احوال همچنان صفحه کلید Milestone نمونه ای فوق العاده و البته کمیاب در خانواده آندروید است که نقشی اساسی در فروش بالای این مدل ایفا کرده است.

motorola_milestone_09.jpgپشت دستگاه بسیار زیبا و استادانه طراحی شده است. قاب خاکستری این قسمت در دو نقطه در بالا و پائین نسب به بقیه نقاط مجزا گردیده است جائیکه در بخش بالائی لنز دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه و دو فلش LED آن در گوشه سمت چپ جای گرفته اند و در پائین نوار طلائی اسپیکر اصلی کل عرض این قسمت را در زیر کاور باتری به خود اختصاص داده است. نشان زیبای موتورولا نیز در میانه این قسمت و بروی کاور باتری خودنمائی می کند.  قدرت اسپیکر اصلی Milestone در سطح مناسبی قرار دارد و با اینکه امتیاز چندان فوق العاده ای را به خود اختصاص نمی دهد اما در مجموع از صدای چندان پائینی نیز برخوردار نیست. با کنار زدن کاور باتری که در مرکز پشت گوشی قرار گرفته است باتری پر فدرت 1400mAh دستگاه پدیدار می شود که بروی کاغذ تا 350 ساعت در حالت Stand-by و 6.5 ساعت در حین مکالمه دوام دارد که در یک استفاده بسیار شدید به راحتی تا دو روز می توان بروی این باتری حساب کرد. از دیگر موارد حاضر در این سمت اسلات کارت Micro SD دستگاه است که درست در کنار محل جایگذاری سیمکارت قرار داشته و متاسفانه کاملا با باتری دستگاه درگیر است که این به معنای Hot Swap نبودن این کارت حافظه است و برای خارج کردن آن می بایست ابتدا دستگاه را خاموش نمود. به همراه دستگاه همانطور که گفتیم یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود و بر طبق گفته های شرکت سازنده امکان ارتقای آن تا 32 گیگابایت نیز وجود دارد.

motorola_milestone_10.jpgMotorola Milestone همانطور که گفته شد اولین دستگاهی بود که در میان خیل عظیم مدل های آندرویدی شرکت های مختلف برای اولین بار به ورژن 2.0 سیستم عامل گوگل مجهز گردید. این نسخه البته با ارائه ورژن 2.1 و به تازگی ورژن 2.2 یا Froyo که این روزها سر و صدای فوق العاده ای را ایجاد کرده است حالا خبر تازه ای به شمار نمی رود و پرداختن به ورژن 2.0 در حالیکه موتورولا آپدیتی برای ارتقا به نسخه 2.1 فراهم کرده و همین یکی دو روز پیش نیز بلافاصله پس از قولی که مسئولان موتورولا در رابطه با حضور Froyo در آینده نزدیک در Milestone داده اند تصاویری از نسخه نصب شده 2.2 بروی Milestone منتشر گردید چندان منطقی به نظر نمی رسد. البته ورژن 2.2 بجز Nexus One که دست پخت خود گوگل است هنوز بطور رسمی برای هیچ گوشیدیگری ارائه نشده است اما با توجه به فروش موفقیت آمیز و بازار کاملا گرمی که Milestone این روزها تجربه می کند زمان آپدیت نسخه 2.2 در این گوشی که موتورولا از لفظ “آینده نزدیک” برای آن استفاده کرده است چندان نباید طولانی باشد. بنابراین بهتر می دانم که سیستم عامل گوگل آندروید نسخه Froyo را در نقدی جداگانه با جزئیات و تصاویر کامل مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آن را با هم به نظاره بنشینیم. تا آن هنگام و در غیاب نسخه 2.2 فعلا نگاهی داریم به ورژن 2.1 و قابلیت هائی که در طی این ورژن در دسترس کاربران Milestone قرار گرفته است این قابلیت ها بطور خلاصه عبارتند از امکان لمس چند نقطه ای و Pinch-to-Zoom برای ورود و خروج دو انگشتی به زوم، تغییرات در گالری تصاویر، یک Application برای Google Maps، افزوده شدن پوسته سه بعدی حاضر در Nexus One و البته قابلیت جذاب Live Wallpaper که پیش از این تنها در Nexus One به چشم می خورد. از دیگر تغییرات کوچک تری که در این نسخه جدید برای کاربران DROID فراهم شده است باید به اپلیکشن های نمایش اخبار و وضعیت آب و هوا، قابلیت Voice-to-Text در صفحه کلید مجازی که با زدن بروی آیکون میکروفون در این صفحه کلید قابل انجام است و بلاخره به برنامه جدید Google Goggle اشاره کرد که این آخری اپلیکشن جدیدی از گوگل است که امکان جستجو و دریافت اطلاعات در رابطه با اماکن معروف یا موارد مشابه (همچون بارکدهای کالاها) را تنها با گرفتن عکس از آنها فراهم می نماید. به همین مختصر در ارتباط با خصوصیات اینترفیس دستگاه بسنده می کنیم و ادامه بررسی را به نقد کامل نسخه Froyo در آینده نزدیک واگذار می کنیم

motorola_milestone_11.jpgعملکرد گوشی در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس در سطح بالائی قرار دارد و صدای دریافتی و ارسالی توسط آن نیز کاملا رضایت بخش ارزیابی می شود و مطلقا مشکلی در این زمینه وجود ندارد. یک نکته منفی در این قسمت همچون تقریبا تمامی دیگر آندرویدهای این کلاس (البته بجز HTC Hero) عدم حضور Smart Dialing در حین شماره گیری ست که در مدلی با صفحه کلید کامل QWERTY این مشکل کاملا به چشم می آید. البته خوشبختانه در آندروید بخش های سه گانه دفترچه تلفن، منوی Call Log و شماره گیر گوشی همگی در یک منو جای دارند و به همین علت به راحتی می توان شخص مورد نظر را بدون نیاز به شماره گیری از دفترچه تلفن پیدا نمود. مشخصات پردازشی Milestone در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد پردازنده گوشی     نسخه 600 مگاهرتزی ARM Cortex A8 است که چیپ ست گرافیکی PowerVR SGX530 را نیز در کنار خود می بیند. حافظه RAM دستگاه 256 مگابایت است و حافظه فلش آن نیز 512 مگابایت در نظر گرفته شده است حافظه داخلی در دسترس کاربر نیز 256 مگابایت است که همانطور که قبلا گفتیم با کمک اسلات کارت حافظه تا 32 گیگابایت امکان افزایش دارد.

motorola_milestone_12.jpgگالری نمایش تصاویر در نسخه 2.1 تغییرات فراوانی را نسبت به گالری ساده قبلی حاضر در نسخه 2.0 تجربه کرده است در اینجا به جای شیوه ساده دو بعدی نمایش تصاویر از حالتی سه بعدی که دست پخت یکی از حرفه ای های این رده یعنی Cooliris است استفاده شده که Thumbnail های موجود در این قسمت را به شیوه ای خاص بروی یکدیگر قرار داده و جستجو برای یافتن تصویر مورد نظر نیز به راحتی هرچه تمام تر با Drag کردن زبانه حاضر در زیر صفحه نمایش همچون نسخه دسک تاپ Cooliris قابل انجام است. اما این گالری یک نکته منفی کوچک دارد که تشخیص آن در نگاه اول کار چندان آسانی نیست واقعیت این است که کیفیت تصاویر به نمایش در آمده در این گالری جدید از نسخه قبلی آندروید پائین تر است این موضوع که گوگل نیز رسما آن را تائید کرده به علت استفاده از عمق رنگ 16 بیتی به جای عمق رنگ 24 بیتی در این گالری جدید است علت این موضوع بر طبق گفته های شرکت Cooliris ارائه اختصاصی این گالری در ابتدا برای Nexus One بوده است اما در حال حاضر بعلت استفاده از OpenGL در رندر کردن تصاویر این مشکل ایجاد شده است که البته ظاهرا در دست بررسی و حل شدن است و به احتمال قوی در Froyo شاهد حضور این مشکل نخواهیم بود. پخش ویدئو نیز همچون دیگر آندرویدها در اینجا نیز چنگی به دل نمی زند و نه تنها همچنان خبری از یک پلیر جداگانه و حاضر در منوی اصلی نیست بلکه متاسفانه امکان اجرای مستقیم فایل های DivX و XviD نیز به رقم قابلیت های پردازشی و گرافیکی بالای دستگاه وجود ندارد برای این مشکل نیز احتمالا راه حلی در Froyo ارائه می گردد. در مورد پخش کننده موسیقی نیز بهتر است تا حضور سیستم عامل جدید به انتظار نشسته و قضاوت را به آینده موکول نمائیم اما تا آنجا که به کیفیت صدا مربوط می شود عملکرد Milestone در تمامی المان های کیفیت سنجی در سطح متوسطی قرار دارد که این برای دستگاه نسبتا گرانقیمتی مثل DROID چندان خوشایند نیست.

motorola_milestone_13.jpgدوربین بکار گرفته شده در Milestone همانطور که اشاره شد نمونه ای 5 مگاپیکسلی با دو فلش LED ست که نسبت به دیگر نمونه های هم دوره حود از قابلیت های بیشتری در بخش اینترفیسی برخوردار گردیده است و محدودیت های آندروید های اولیه تا حدودی در این قسمت برطرف شده است البته با ورود نسخه Froyo به دستگاه مطمئنا ظاهر اینترفیس این قسمت و امکانات در اختیار کاربر دچار تغییرات گسترده ای خواهد شد به همین علت صحبت در رابطه با بخش نرم افزاری دوربین را تنها به قابلیت های پایه  ای آن که شامل زوم دیجیتال، انتخاب صحنه های پیشفرض، White Balance، افکت های رنگی و بلاخره حالت ماکرو می گردد محدود می کنیم. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در سطح مناسبی قرار داد و با به تصویر کشیدن جزئیات فراوان و تولید مناسب رنگ های پیش رو، در سطح 5 مگاپیکسلی های مناسب بازار قرار گرفته است البته از نویز حاضر در تصاویر که در گوشه های تیره تر کادر بیشتر به چشم می آید نیز نباید غافل شد اما در مجموع تصاویر این دوربین کاملا رضایت بخش ارزیابی می گردد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح D1 یا 480×720 پیکسل با 24 فریم در ثانیه صورت می گیرد که با در نظر نگرفتن شش آندروید هنوز به بازار نیامده ای که از وضوح 720p پشتیبانی می کنند هنوز هم از جمله با کیفیت ترین نمونه ها در میان اعضای حاضر در بازار خانواده آندروید به حساب می آید البته در اینجا نیز یک نکته منفی به چشم می خورد و آنهم استفاده از فرمت بی کیفیت 3GP برای ضبط تصاویر است که با فشرده سازی های اعمال شده تصویر نهائی را اندکی تحت تاثیر قرار داده است.

motorola_milestone_14.jpgگیرنده GPS حاضر در Milestone که طبیعتا از قابلیت A-GPS نیز برخوردار است بجز نرم افزار Google Maps که در تمامی آندرویدهای این کلاس حضور دارد از نرم افزار MOTONAV نیز استفاده کرده است که برای استفاده از بخش راهنمای صوتی آن می بایست هزینه جداگانه ای را پرداخت نمود. از جذابیت های این قسمت باید به نمای Street View در Google Maps اشاره کرد که با ترکیب با قطب نمای دیجیتالی دستگاه تجربه فوق العاده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد.

گزینه های ارتباطی گوشی در سطح پیشرفته ای قرار دارد در اینجا از چهار فرکانس GSM و HSDPA در دو ورژن متفاوت برای آمریکا و سایر نقاط دنیا برای برقراری ارتباط تلفنی استفاده شده است و گزینه های ارتباطی تحت شبکه نیز شامل GPRS EDGE کلاس 12 و اتصال 3G تا سرعت 10.2Mbps در دانلود و 5.76Mbps در آپلود می گردد. Wi-Fi، بلوتوث نسخه 2.1 و اتصال Micro USB نیز در این قسمت حضور دارند.

motorola_milestone_15.jpgMotorola Milestone محصولی زیبا و متفاوت از موتورولا ست که با توجه به امکانات مناسبی همچون صفحه نمایش با کیفیت، صفحه کلید QWERTY جانبی، دوربین نسبتا با کیفیت و پشتیبانی مناسب در بخش نرم افزاری همچنان از پر فروش ترین های بازار آندروید در سرتاسر نقاط دنیا به حساب می آید. قیمت حال حاضر این گوشی در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 600 هزار تومان است که فاصله ای بیش از 140 هزار تومانی با قیمت جهانی آن که در حدود 450 دلار است دارد موضوعی که همواره برای موتورولا بعلت نبود توزیع کننده رسمی این گوشی اتفاق افتاده است.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

15 دیدگاه

  1. دوستان: سلام .یکی از دوستانم که دوبی بود قرار بود یک گوشی برای من بگیرد . من مدت یک هفته چندین سایت قابلیت تمام گوشیهارا متناسب با قیمتشان مقایسه کردم .ولی موتورلا دروید2 و میلستون 2 را در کل از همه بهتر دیدم ولی متاسفانه مدل جدید در بازار نبوده اجبارا موتورلا میلستون را برام 440$ خریدند . خیلی عالی است.ما هر گوشی را متناسب به امکانات مخابراتی کشور ونیازمان بایستی بخواهیم . نه برای رقابت مدل!

  2. سلام آرش جان
    واقعا” خیلی ممنون از این ببرسی که زحمتش رو کشیدی .
    منتظر ریویو های بعدی شما از گوشی های جدید موتورولا هستیم .
    مرسی
    فقط موتورولا

  3. با سلام خدمت دوستان امروز قیمت مایلستون تو تهران با گارانتی اصلی فیتکو 570 تومن هست که با داشتن صفحه کلید استثنایی و زیبا و قابلیت آپدیت به فرویو و مشکلاتش دوربینش هست که در حد 5 مگاپیکسل متوسط هست اما فیلمبرداریش قابل قبوله کلا گوشی بسیار مناسبی هست البته یه خورده قیمتش بالاست

  4. سلام.باتشکر از بیان نظراتتون اما خواهشمندم فقط در رابطه با همین مدل بیشتر بحث کنید..نه اپل مال ماست نه موتورولا که داریم خودمونو واسه اثبات برتری یکی بردیگری هلاک می کنیم!
    من اصلا نفهمیدم آی900چطور پرید وسط…مسلما هرگوشی یه حسنات ویه معایب داره.نکته ای که فراموش شده همینه.وگرنه موتورولا جزئ 10 برند اول دنیاست.خواهشمندم بجای جبهه گیری بیشترراهنمائیمون کنید.یا اگه قصدمقایسه دارین حداقل با چند نوع مختلف قیاس کنید ونقاط ضعف وقوت هرکدوم رو بگیدتا درآخربشه به یه جمع بندی کامل رسید..باسپاس
    ببببب

  5. من نمی دونم شما چطور میگید صفحش به تاری نمیزنه آقا مسعود من از شما یه سوالی دارم تا حالا با گوشیه i8000 یا nexus one یا همین مایلستون کار کردین؟ مطمئن باشین تو صفحه نمایش اصلا با این سطح گوشیها نمیتونه مقابله کنه و درسته فروشش تو سطح جهان کم بوده اما من تو تهران که زتدگی میکنم علاوه بر اینکه تو دست مردم زیاد دیدم 3 تا از رفیقای خودمم دارنش و در مورد اینکه میتونی گوشی رو آپدیت کنی از هر سیستم عاملی یا موارد دیگه بهرهمند شی بهتون بگم که اینها همه درسته اما مردم عادی زیاد وقت ندارن که هر 2 هفته یه بار گوشی رو آپدیت کنن و من نگفتم ان 900 فقط به درد اینترنت رفتن میخوره من گفتم مزیتش نسبت به رقبا مرور صفحات وب هست که در این زمینه واقعا عالیه و امید وارم شما هم با حرفم هم عقیده باشین که ان900 بدرد آدمهایی که استفاده ی معمولی از گوشی دارن نمیخوره عزیز و دلایلمم -جنس بدنه ي نامرغوب که نوکيا خيلي زياد در گوشيهاش استفاده ميکنه….در ان۹۷ به خاطر بدنه ي عالي و با کيفيت اصلا اثر انگشت رو بدنه نميمونه ولي در ان۹۰۰ عين چي…روش ميمونه
    ۲-منو فقط در حالت افقي کار ميکنه که واقعا جاي تاسف داره….اگه کمي بيشتر دقت کنيد کمي هم خنده داره و اذيت کنندس
    ۳-کيفيت صداي خروجي از اسپيکر در حدو اندازه ان۹۷ نيست به هيچ وجه…..البته تو اسپيکر نميدونم و حرفي نميزنم
    ۴-جاوا رو ساپورت نميکنه
    ۵-مشکلات بلوتوثي (خودت بهتر ميدوني)
    ۶-نرم افزار راديو نداره
    ۷-يه مسکل واقعا فاحش و خنده دار(تشخيص دستخط ندارد) قابليتي که که خيلي ها به خاطر همين صفحه مقاومتي رو به خازني ترجيح ميدن
    ۸-سنگينيه بيش از حد گوشي …..انگار بچه فيل دستت گرفتي.
    ۹-مکانيزم باز و بسته شدن گوشي مانند ان۹۷ عالي نيست منظور اينه که در ان۹۷ گوشي طوري باز يشه که اخرش مانند يه لپ تاپ صفحه نمايش روبه روي شما قرار ميگيره…..چيزي که در ايکس۱ کمي رعايت شده بود و در ان۹۰۰ که انگار نه انگار…..چون اين قابليت به بهتر خوندن متن صفحه نمايش کمک شاياني ميکنه
    ۱۰-در قياس با ان۹۷ عکس هاي ضعيف تري ميندازه…در ان۹۷ بهتر بود…..البته در فيلم برداري کمي جبران کرد
    ۱۱-نداشتن ظبط صوت!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ۱۲-واقعا اگه سيستم عاملش خيلي عالي بود و بهتر از سيمبين بود پس چرا نوکيا ۹۹ درصد رو سيمبين تمرکز کرده(حتي الان)….البته قبول دارم که بعدها پيشرفت ميکنه ولي بايد قبول کرد اين سيستم عامل فعلا مشکلاتي دارد
    ۱۳-از همه ي اينها بگذريم راستي ببخشيد ان۹۰۰ تو جيب جا ميشه؟
    ۱۴-يا اصلا ببخشيد يه فرد کم زور يا يه خانوم ميتونه يه بلوک رو با خودش حمل کنه؟
    ۱۵-صفحه نمايش هم که قربونش بريد بر خلاف وضوح بالايي که داره واقعا جلو هم رده هاي خودش کم مياره….منظورم درخشندگيش بود
    البته من نميگم اين گوشي مزايا نداره و خيلي هم هم داره و جز گوشي هاي خوبه ولي نسبت به قيمتش نميارزه…..مثلا ايکس۲ يا مايلستون انتخاب هاي بهتري هستند در اين زمينه.

  6. علی جان متاسفانه فقط با وزن زیادش موافقم . شما با ورژن قبلی این گوشی کار کردی . یه آپدیت جدید ورژن ۱.۲ تقریبا یک هفته هست که اومده و این گوشی از حالت تبلت کاملا خارج شده . از نظر نرم افزاری هم همین ورژن ۲.۱ اندروید هم همزمان با مامو روش نصب شده و به راحتی و بدون مشکل با دو سیستم عامل کار میکنه . ظمن اینکه ویندوز ۹۵ و ۹۸ هم روی این گوشی نصب شده و میشه
    از نظر کیفیت صفحه هم همون ۱۶ میلیون رنگ رو پشتیبانی میکنه و هیچ مشکل تار بودن نداره … من htc hd و apple داشتم و کیفیت صفحش تقریبا در سطح اپل هست . همین که خز نیست و هر کسی نمیتونه باهاش کار کنه خودش کلیه :)) فقط ۱۰۰ هزار نفر ازین گوشی دارن طبق آمار نوکیا که شاید این واسه نوکیا بد باشه ولی واسه خود گوشی پرستیژ حساب میشه .

  7. با سلام آقا آرش اگه امکان داره جواب سوالی که پرسیده بودم رو بدید و آقا مسعود درسته n900 بهترین گوشی سری ان هست اما بشخصه اعتقاد دارم بیشتر یه اینترنت تبلت هست تا یه گوشی و خودمم با ان900 کار کردم درسته مزایایی مثل ارتقا سرعت و سیستم عامل وجود داره اما ضعفهایی هم داره مثلا وزنش که مطمئنم الان میگی نگاه نکن زده 181 گرم اما زیاد سنگین نیست منم همین عقیده رو دارم اما این وزن برای یه خانوم بسیار زیاده و قطر گوشی هم بسیار زیاده که تو جیب گذاشتنش عذاب آور هست و صفحه نمایشش کمی تاره و نسبت به صفحه نمایش گوشی هایی مثل i8000 سامسونگ یا nexus 1 خیلی عقبتره و موارد دیگه ولی شما مایلستون رو نگاه کن با سیستم عامل آندرویید با قابلیت ارتقا به فرویو و جنس بدنه ی عالی و قطر کم و مولتی تاچ و قابلیت فیلمبرداریه عالی و پردازنده ی قدرتمند با چیپ گرافیکی مجزا ببین راستی درباره ی اینکه گفتی پردازنده رو از 600 میکنی 1400 خیلی خوبه ولی فکر کنم ما پردازنده رو نمیخوایم مگه واسه سرعت بالا بخصوص توی منو و برنامه ها و بازیها که توش مشکلی ایجاد نشه که با همین 600 مگاهرتز هم گمون نکنم به مشکلی برخورد کنید چون اگه دقت کنید آیفون هم از همین پردازنده ی 600 مگاهرتزی استفاده میکنه ولی چقدر قشنگ و روان برنامه ها و بازیها رو اجرا میکنه یعنی گوشی ای که میگن پردازنده ی 1400 داره بیشتر از 2 برابره این سرعت آیفون رو داره ؟ من که فکر نمیکنم و باید بگم که رم و رام و همچنین نرخ کلاک هم هرچی بیشتر باشه خیلی تاثیر گذاره و فقط همین اعداد مسخره نیست …

  8. سلام .
    علی جان من nokia n900 دارم و واقعا” شک دارم گوشی رو دسش باشه تا الان .
    قابلیت ارتقا cpu تا 1400 مگا هرتز رو هم داره که خودم تست کردم ولی چون باتری زیاد مصرف میشه به 800 مگاهرتز برگردوندم …
    اگه دنبال گوشی خفن و خاص هستین n900 بخرین که 60000 نفر بیشتر تو دنیا ندارن ازش 😉

  9. سلام آرش جون خیلی ممنون از ریویوت فقط یه سوال داشتم آیا مایلستون با این مقدار رم و رام در اجرای نرم افزارها و بازی های آندرویید با مشکل روبرو نمی شود ؟ و اینکه بنده شنیدم با یه آپدیت میتوان پردازنده ی گوشی رو از 600mhz به 1.2 گیگاهرتز افزایش داد آیا این مطلب صحت داره یا خیر؟ بازم تشکر اگه میشه بررسی گوشی های legend و nexus one و desire رو هم بذارید

ارسال یک پاسخ