Nokia E71 جذابیتی فراموش نشدنی

30
7067

سری E نوکیا همواره پر از جذابیت های کشف نشده و زیبائی های منحصر به فرد است که در یکی دو سال اخیر در کانون توجه نوکیا نیز قرار گرفته است. این بار و در این مجال به بررسی E71، جدیدترین نمونه این کلاس که دارای یکی از محبوب ترین طراحی ها در میان کاربران این دسته است،  می پردازیم با ما همراه شوید.

مدل و نام Nokia E71
ابعاد 10×57×114 میلی متر
وزن 127 گرم
صفحه نمایش 2.36 اینچ
240×320 پیکسل
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ
دفترچه تلفن نامحدود بسته به حافظه
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD تا 8 گیگابایت+ 110 مگابایت
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS +EDGE +3G +Bluetooth
سیستم عامل Symbian S60 Feature Pack 1 ورژن 9.2
پردازنده ARM 11 با فرکانس 369 مگاهرتز
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1500mAh

 

بدون شک یکی از موفق ترین مدل های سری E (البته برخلاف نظر عمده کاربران وطنی)، که پس از مدتها هنوز هم یکی از پر فروش ترین نمونه های نوکیا محسوب می شود E61 با طراحی منحصر به فرد و خاص خود است که با اینکه پیش از این نیز در نمونه های BlackBerry مشاهده شده بود ولی با اینحال این محصول با ادامه این پلتفرم در قالب نمونه های دیگری چون E61i و E62 همچنان بازار خود را در این رده گرم نگاه داشته است رویه ای که با حضور E71 بیش از پیش بر اهمیت آن در میان خریداران تاکید شده است. E71 از آن نمونه هایی ست که یا در یک نگاه عاشق آن می شود و یا اصلا از آن خوشتان نمی آید و در این میان نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود، هر چند که ترکیب جذاب صفحه کلید QWERTY در یک محصول نسبتا جمع و جور به همراه ظاهر کاملا مدرنی که این گوشی دارد به گونه ای ست که اکثریت کاربران را در برابر این همه زیبائی کاملا تسلیم می کند.

 

nokia_E71_02.jpg

 

پس از مدتها، نوکیا یک پک کامل به همراه گوشی خود ارائه کرده است که در آن علاوه بر وسایل همیشگی نظیر هدست، پورت Micro USB و CD نصب نرم افزار، یک کارت Micro SD دو گیگابایتی همراه با یک کیف و بند چرمی بسیار زیبا ارائه شده است که در میان سایر محصولات نوکیا مخصوصا مدل های سری E نمونه ای کم نظیر محسوب می شود. با در دست گرفتن E71 یکی دیگر از جنبه های زیبائی شناسی این گوشی آشکار می شود جائیکه این گوشی با ابعاد 10×57×114 میلیمتری خود نه تنها عنوان Slim ترین گوشی دارای صفحه کلید QWERTY را کسب می کند بلکه E71 را می توان باریک ترین اسمارت فون فعلی بازار نیز دانست. وزن 127 گرمی این گوشی نیز با توجه به استفاده از قاب فلزی در دورتادور آن کاملا مناسب می نماید خوشبختانه این قاب فلزی در برابر جذب اثر انگشت کاملا مقاوم است. اولین بخش گوشی که تفاوت اصلی آن با دیگر نمونه های این کلاس را به خوبی به نمایش می گذارد، صفحه نمایش 2.36 اینچی آن است که هرچند نسبت به E61i در حدود 0.4 اینچ کوچکتر شده است اما در سوی مقابل موجب کاهش 13 میلیمتری عرض دستگاه شده است که این به خوش دستی گوشی و کارکرد راحت تر با آن کمک فراوانی کرده است. رزولوشن این صفحه نمایش 240×320 پیکسل است که قادر به نمایش 16 میلیون رنگ بوده و کیفیت و خوانائی این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید کاملا مناسب و راضی کننده است. بر بالای صفحه نمایش گذشته از اسپیکر برقراری تماس در مرکز، دوربین دوم تماس های ویدئویی در سمت راست و سنسور تنظیم نور صفحه نمایش در سمت چپ جای دارند.

 

nokia_E71_09.jpg

 

صفحه کلید دستگاه دومین نقطه ای ست که از لحاظ ابعاد با E61i تفاوت بوجود آمده است در اینجا با یک نمونه کاملا جمع و جورتر و کوچکتر روبرو هستیم که با این وجود، به سبب تفکیک مناسب و برجستگی کلیدهای این قسمت همچنان یک نمونه مناسب ارزیابی می شود. قسمت کنترلی این صفحه کلید که درست زیر صفحه نمایش جای دارد دقیقا همان نمونه ای ست که پیش از این درNokia E51 نیز دیده بودیم که گذشته از دو Soft-Key در بالا همراه با کلیدهای برقراری و رد تماس در پائین و کلید برجسته و بزرگ D-Pad، چهار دکمه مشخص و بزرگ دیده می شوند که  شامل میانبرهای مستقیم به دفترچه تلفن و منوی پیام ها در سمت راست و تقویم و منوی اصلی در سمت چپ می شوند، اما این میانبرها تنها وظایفی نیستند که این کلیدهای چهار گانه می توانند بعهده بگیرند چرا که این کلیدها که نوکیا آنها را One Touch Keys نامیده است می توانند فارغ از تصویری که بروی آنها نقش بسته است به هر میانبر دلخواهی اختصاص پیدا کنند و حتی از این هم بیشتر اینکه می توان به هر کلید دو وظیفه را اختصاص داد که یکی با فشردن تکی کلید و دیگری با فشردن و نگاه داشتن آن احضار می شود که بدین ترتیب بطورمستقیم و بدون واسطه امکان احضار هشت برنامه توسط این چهار کلید وجود دارد، امری که نشان آن را تنها در سری E می توان پیدا کرد. نور پس زمینه تمامی کلیدهای این قسمت سفید غیر یکنواخت و نسبتا پر نوری ست.

 

nokia_E71_03.jpg

در سمت چپ گوشی و در بالاترین قسمت پورت Infrared دستگاه دیده می شود قطعه ای که مدتهاست تنها در سری E دیده می شود. دیگر المان های این بخش شامل اسلات کارت Micro SD گوشی همراه با پورت Micro USB آن است که برای اولین بار در کنار یکدیگر و در زیر دو پوشش پلاستیکی جداگانه قرار گرفته اند. اجزای سخت افزاری قابل مشاهده در سمت راست شامل پورت 2.5 میلیمتری اتصال هدست (از یک گوشی بیزینسی نباید انتظار پورت 3.5 میلیمتری را داشت) و Rocker تغییر صدای دستگاه می شود که در وسط آن نیز میانبر مستقیم فعال سازی Voice گوشی به چشم می خورد. تک اسپیکر اصلی گوشی همراه با کلید Power قرمز رنگ آن بر بالای دستگاه جای گرفته اند و در قسمت پائین نیز محل اتصال شارژر و بند دیده می شود.

 

nokia_E71_04.jpg

 

با اینکه دوربین 3.15 مگاپیکسلی اتوفوکوس گوشی همراه با فلش LED و آینه عکاسی از خود مهمترین المان های بخش پشتی راتشکیل می دهند، اما بدون شک چشم گیرترین جزء موجود در این بخش کاور تمام فلزی باتری دستگاه است که با طراحی زیبا و نقطه نقطه خود جذابیت دوچندانی به این قسمت بخشیده است. از نکات منفی در رابطه با این کاور، پوشیده شدن آن در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان است که بعلت ناهموار بودن این بخش تمییز کردن آن نیز بسیار با مشکل روبرو می شود. برای گشودن این کاور کافی ست دو ضامن تعبیه شده در دو سمت گوشی را رو به داخل بفشاریم. هیولای تعبیه شده در زیر این کاور دقیقا همان باتری 1500mAh موجود در E61i است که بواسطه این باتری فوق العاده قوی، E71 قادر است تا به میزان 410 ساعت در حالت Stand-by و 10 ساعت و 30 دقیقه در هنگام مکالمه دوام داشته باشد که در دنیای واقعی و تحت شرایط بسیار سنگین به راحتی می توان تا 3 روز بروی این باتری حساب کرد که این زمان در صورت استفاده معمول و معتدل می تواند حتی تا یک هفته نیز ادامه پیدا کند که در هر حال برای دستگاهی در این کلاس اعداد کاملا درخشانی به حساب می آیند. محل جایگذاری سیمکارت نیز چون همیشه در زیر باتری جای دارد.
نوکیا بار دیگر همانند داستان E65 که در حضور Symbian 9.2 از نسخه 9.1 این سیستم عامل استفاده کرده بود، ترجیح داده است تا برخلاف اسمارت فون های به بازار آمده نوکیا در سال 2008 از نسخه قدیمی تر سیستم عامل Symbian (که اینک 9.2 Feature pack 1 نام دارد) در E71 استفاده کند که شاید تنها دلیلی که برای این دو تصمیم در سری گوشی های مدیریتی نوکیا بتوان پیدا کرد کمبود برنامه های سازگار با سیستم عامل جدید باشد، امری که به نظر می رسد در نسخه جدیدFeature Pack 2 تا حدود زیادی اصلاح شده است.

 

nokia_E71_05.jpg

در اینجا و در صفحه اصلی چون همیشه منوی آشنای Active Stand-by جای دارد که در آن علاوه بر المان های همیشگی این بخش می توان حتی میانبر صفحات اینترنتی را نیز قرار داد. منوی اصلی گوشی در حالت پیشفرض به فرم ماتریسی 4×3 است که آیکون های آن با نمونه های پیشین این سیستم عامل کاملا متفاوت طراحی شده است. دایره آبی چرخان بدور برنامه در حال اجرا همراه با قابلیت تغییر سایز فونت به نمایش درآمده از دیگر موارد کلیدی در این سیستم عامل محسوب می شوند. یکی از نکات نوظهور در ساختار E71 امکان تنظیم دو اینترفیس کاملا متفاوت در آن است بطوریکه هر کدام از این دو بخش تنظیمات کاملا جداگانه ای داشته و در مواقع لزوم می توان بین آن دو سوئیچ نمود که این موضوع مطمئنا موجب جلب نظر مخاطبان اصلی این دستگاه می شود افرادی که مایل به داشتن ظاهری رسمی و ساده در استفاده های اداری و اینترفیسی متفاوت در بقیه ساعت های روز هستند. یکی دیگر از موارد جدید در ساختار گوشی که پیش از این نیز در رابطه با آن سخن گفته ایم Remote Wipe نام دارد که یکی از موارد مشترک مابین اینترفیس E71 و سیستم عامل Feature pack 2 است این ویژگی به کاربر این امکان را می دهد که در مواقع سرقت یا گم شدن دستگاه، تنها با فرستادن یک پیام کوتاه اقدام به پاک کردن کلیه اطلاعات مهم و حیاتی همچون کنتاکت ها و پیغام ها نماید.
دفترچه تلفن گوشی همان نمونه تکراری ولی فوق العاده کاربردی همیشگی ست که در تمامی نمونه های این کلاس دیده می شود. تعداد کنتاکت های قابل ذخیره در این دفترچه تلفن بدون محدودیت بوده و تنها به حافظه داخلی دستگاه وابسته است. جستجو در میان اسامی چون قبل از روی اسم و فامیل و با نوشتن تدریجی اسم صورت می گیرد و امکان اختصاص عکس، زنگ و ویدئوی دلخواه همراه با قابلیت چینش افراد در گروه های مختلف به کاربر داده می شود. منوی ذخیره اطلاعات تماس ها نیز دست نخورده باقی مانده است و در آن امکان ذخیره تا 20 عنوان برای سه قسمت تماس های دریافتی، تماس از دست رفته و تماس های برقرار شده وجود دارد. علاوه بر این در منوی Call Log تمامی ارتباطات دستگاه طی حداکثر 30 روز گذشته به نمایش در می آید که این قسمت ها نیز تغییری را نشان نمی دهند.
اما یکی از کاربردهای اصلی گوشی های سری E که عنوان Messenger را نیز برای آنها به ارمغان آورده است ایجاد SMS و MMS با حداکثر سرعت و دسترسی سریع و آسان به ایمیل می باشد، در اینجا و در منوی پیام ها تغییر خاصی از لحاظ ظاهری دیده نمی شود و از ادیتور همیشگی ایجاد پیام کوتاه در آن استفاده شده است و شاید تنها تغییر قابل ذکر در این قسمت مجزا نمودن پیام های صوتی از MMS ها و اختصاص یک بخش جداگانه برای آن است. اما داستان در مورد کلاینت دریافت ایمیل در این قسمت کاملا متفاوت است چرا که در اینجا و برخلاف گذشته تنها کاری که کاربر برای دریافت یک ایمیل خاص در این قسمت باید انجام دهد وارد کردن User Name و Password ایمیل است چرا که این کلاینت قادر است تا بیش از 1000 عنوان از ایمیل آدرس های معمول را به راحتی و بدون احتیاج به وارد کردن تنظیمات معمول بطور اتوماتیک شناسائی کند که این خصوصیت نیز از موارد مشترک E71 و Feature Pack 2 است. از دیگر قابلیت های این کلاینت می توان به شناسائی خودکار Attachment های مختلف و پشتیبانی از قابلیت فوق العاده Push Mail اشاره کرد که با این قابلیت به محض ورود نامه به صندوق، کاربر از وجود آن مطلع شده و نامه برای وی به نمایش در می آید.

nokia_E71_06.jpg

گذشته از استثنای بزرگی چون Nokia E90 تمامی محصولات سری E از لحاظ امکانات صوتی و تصویری در رده چندان بالائی قرار ندارند داستانی که در مورد E71 نیز کم و بیش صادق است. پلیر موسیقی استفاده شده در دستگاه همان نمونه آشنای اسمارت فون های نوکیا ست که قادر به پشتیبانی از محدوده نسبتا وسیعی از فرمت های مختلف نظیر WMA، MP3 و خانواده AAC است. در این پلیر همانند قبل از پنج اکولایزر پیش فرض با امکان ساخت نمونه دلخواه استفاده شده است و همچون گذشته دستگاه بطور خودکار آهنگ ها را برحسب موارد متعدد نظیر نام خواننده، نام آلبوم و … مرتب می کند که همانطور که قبلا نیز گفته بودیم در صورت عدم وجود فایل اطلاعات آهنگ ها با پسوند .M3U تقریبا غیر ممکن است که آهنگ های آپلود شده تحت یک فولدر خاص را همگی زیر یک عنوان مشاهده کنیم. صدای پخش شده توسط اسپیکر اصلی دستگاه دارای کیفیت و بلندی کاملا راضی کننده ایست که برای دستگاهی در این کلاس کاملا مناسب ارزیابی می شود. رادیوی FM با پشتیبانی از Visual Radio همراه با پخش کننده Real Player برای نمایش فایل های تصویری از دیگر امکانات مولتی مدیائی E71 محسوب می شوند.
Nokia E71 در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس یک نمونه درخشان و فوق العاده است در هنگام برقراری تماس (و بعنوان یک پدیده نادر در گوشی های نوکیا)، از Smart Dialing استفاده شده است که به سبک نمونه های دیگر در این زمینه به محض وارد کردن سومین شماره، گزینه های احتمالی منطبق با دفترچه تلفن به نمایش گذاشته می شود. همچنین در درون منوهای دستگاه قسمتی تحت عنوان Advanced Call Manager افزوده شده است که فیلترینگ کاملی را بروی تماسها اعمال می کند از امکانات  این قسمت می توان به امکان تهیه Black List، محدود کردن تماس های دریافتی به گزینه های موجود در دفترچه تلفن، امکان رد تماس با فرستادن بلافاصله SMS و یا انتقال تماس به منشی تلفنی اشاره کرد که بسیاری از آنها برای اولین بار در دستگاهی زیر عنوان نوکیا دیده می شوند.
منوی نمایش تصاویر یک نمونه ساده و معمولی ست که در آن خبری از گالری چرخان گوشی های سری N نیست ولی با این وجود عملیات گشودن تصاویر و اعمال زوم در آنها نسبتا سریع و قابل قبول انجام می شود.

 

nokia_E71_07.jpg

دوربین یکی از فرعی ترین بخش های موجود در گوشی های سری E محسوب می شود (البته باستثنا E90) که دوربین 3.15 مگاپیکسلی موجود در E71 نیز با وجود بهره گیری از فوکوس اتوماتیک و فلش LED در عمل بعلت مشکلاتی همچون عدم وجود دکمه اختصاصی عکاسی و یا عدم استفاده از محافظ لنز مشمول این ماجرا می شود. اینترفیس استفاده شده در دستگاه اما برخلاف انتظار، مشابه بهترین های نوکیا در این رده همچون N95 و N82 است که در آن تنظیمات فراوانی همچون افکت های رنگی مختلف، تنظیمات نوردهی، تنظیمات نور سفید، تنظیمات میزان Sharpness و کنتراست به چشم می خورد. طریقه عکاسی توسط این دوربین نیز در نوع خود جالب توجه است چرا که در اینجا عملیات فوکوس در تصویر توسط دکمه T (که درست در زیر D-Pad جای گرفته است) صورت می گیرد و پس از آن برای ایجاد تصویر نهائی می بایست دکمه میانی D-Pad را فشرد. میزان کیفیت تصاویر گرفته شده توسط این دوربین همانطور که گفته شد از حد انتظار کاملا پائین تر قرار می گیرد و میزان نویز در تصویر و ناتوانی دوربین در نمایش کامل رنگ ها بخوبی مشخص است. فیلمبرداری این دوربین نیز برخلاف اطلاعات اولیه منتشر شده در رابطه با آن (که ادعای فیلمبرداری با رزولوشن VGA و با 20 فریم در ثانیه را داشت)، با رزولوشن QVGA و با 15 فریم در ثانیه انجام می گیرد که نگفته پیداست از کیفیت خوبی برخوردار نیست.
قابلیت های ارتباطی E71 در سطح فوق العاده بالائی قرار دارد در اینجا برای ارتباطات رادیوئی از چهار فرکانس GSM همراه با دو فرکانس اصلی HSDPA استفاده شده است و ارتباطات پر سرعت تحت شبکه از طریق GPRS، EDGE، HSCSD و 3G تامین می گردد. ارتباطات برد کوتاه رادیوئی در E71 توسط Wi-Fi، بلوتوث با پشتیبانی از A2DP و Infrared صورت می گردد و برای ارتباط با کامپیوتر نیز از پورت Micro USB استفاده شده است.
مشخصات سخت افزاری دستگاه با اینکه نسبت به نمونه ای چون E51 تغییر خاصی نکرده است ولی همچنان نمونه مناسبی محسوب می شود. پردازنده گوشی همان نمونه نام آشنای ARM11 با فرکانس 369 مگاهرتز است و از 128 مگابایت RAM در آن استفاده شده است. حافظه داخلی گوشی نیز رقمی در حدود 110 مگابایت که به کمک کارت حافظه Micro SD به راحتی تا 8 گیگابایت قابل افزایش است که به همراه گوشی یک نمونه 2 گیگابایتی نیز ارائه می شود.
برنامه ها و Application های موجود در سری E همواره یکی از پر و پیمان ترین نمونه های موجود می باشند در ایتجا از نمایش و ویرایش فایل های آفیس همراه با نمایش فایل های PDF پشتیبانی می شود. از دیگر عناوین اصلی در این قسمت می توان به Unit Converter، Voice Recorder، ActiveNotes، Wireless Presenter، Direct Printer، Sports Tracker و اسکنر Business Card اشاره کرد.
یکی دیگر از قسمت های موجود در Nokia E71 که کم کم در حال تبدیل شدن به جزئی جدا ناپذیر از تمامی اسمارت فون ها می شود گیرنده داخلی GPS با پشتیبانی از A-GPS می باشد که با اینکه در میان سایر رقبا بالاترین امتیاز را کسب نمی کند اما در نوع خود یک نمونه مناسب محسوب می شود. نرم افزار پیش فرض در این قسمت همانگونه که انتظار داریم نسخه شماره 2.0 از Nokia Maps می باشد که امکانات فراوانی (که اکثرا رایگان نیز نیستند) را در اختیار کاربر قرار می دهد. جذاب ترین بخش ماجرای GPS در E71 دوام باتری در هنگام کارکرد با آن است جائیکه کاربر E71 با یک بار شارژ به راحتی تا 14 ساعت قادر به استفاده از GPS است زمانی که در نمونه ای همچون 6210Navigator که دقیقا به همین منظور ساخته شده است در حدود 4 ساعت می باشد که این به روشنی قدرت باتری E71 را به نمایش می گذارد.

 

nokia_E71_08.jpg

Nokia E71 مدت کوتاهی ست در دورنگ سفید و خاکستری به بازار های جهانی عرضه شده است و با اینکه تک و توک شاهد حضور دیگر محصول نوکیا در این رده یعنی E66 در بازار داخلی هستیم اما همچنان خبری از E71 در بازارهای داخلی نیست. قیمت فعلی Nokia E71 در بازارهای جهانی رقمی در حدود 420 دلار است.

پی نوشت:

قیمت فعلی این گوشی در بازار ایران رقمی در حدود 430 هزار تومان است

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

30 دیدگاه

  1. با سلام من این 4 ساله که e71 دارم و خیلی ازش راضیم حالا وقتی اونو به شارژ میزنم شارژش کامله و صبح که روشنش میکنم 3 خونه شارژش خالیه و وقتی اونو به شارژ میزنم گرم میکن دلیلش چیه لطفا راهنمایی کنید

  2. سلام من الان ای71 دارم خیلی راضی هستم فقط کم بودن اطلاعات و نرم افزار مربوطه مشکلاتی دارد و یا ساین کردن نرم افزارهای موجود که امیدوارم راهنمایی کنید در هر دو مورد

  3. منم یه یه ماهی میشه که e71گرفتم گوشی خوبیه ولی یه مشکل اساسی ای که داره اینه که خیلی از نرم افزار های جاوا را نمیشه با صفحه کلید این به راحتی کار کرد.

  4. خیلی باکلاسه این گوشی از اون گوشیهایی نیست که زود کلاسشو از دست بده الان من 2ساله که دارمش افرین به طراحش

  5. سلام.
    من یه مشکل با E72 دارم.
    تمام شماره های ذخیره شده در کنتاکت را که شما بدرستی و بتفکیک(شماره موبایل و شماره تلفن ثابت) ثبت کردید در قسمت DIALLED NUMBERS تمام شماره های تلفن ثابت رو به صورت تصویر موبایل نشون میده. S.O.S
    PLEASE HELP

ارسال یک پاسخ