Samsung DuoS D880 پایانی برای کوتوله‌ها

25
6044

تا همین چند وقت پیش هنگامی که صحبت از گوشی های با قابلیت بهره گیری از دو سیمکارت به میان می آمد، ناخودآگاه به یاد گوشی های نچندان دلچسب چینی که اتفاقا هیچکدام هم از این امکان بطور کامل پشتیبانی نمی کردند، می افتادیم. اما امروز با سیاست جدید غول نوظهور دنیای موبایل یعنی سامسونگ، دستگاهی پیش روی ماست که برای اولین بار بطور کامل از دو سیمکارت پشتیبانی کرده و از آن مهمتر نام یک شرکت معتبر بر آن نقش بسته است. با ما در بررسی Samsung D880 همراه شوید.

مدل و نام Samsung D880 Duos
ابعاد 18.9×51×104میلی متر
وزن 113 گرم
صفحه نمایش 2.3 اینچ
320×240 پیکسل
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Micro SD+60MB
ارتباطات GSM سهبانده+GPRS+EDGE+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نا مشخص
وضوح دوربین 3.15 مگاپیکسل با قابلیت فوکوس اتوماتیک
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 15 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 1200mAh

شاید این یکی از داستان های وارونه دنیای موبایل باشد که پیدا کردن نمونه دومی برای آن کار بسیار مشکلی ست. داستانی که اغلب بگونه ای متفاوت اتفاق می افتد این بار و برخلاف همیشه از پائین به بالا جریان ساز شد. ماجرا از آنجا شروع شد که شرکت ها دست چندم تولید کننده موبایل و Remark سازهای دست اول بازار قاچاق به فکر راهی برای افزایش سهم خود از بازار افتادند و به این دلیل به قابلیتی فکر کردند که با اینکه در میان عموم بسیار پرطرفدار بود ولیکن هیچگاه شرکت های بزرگ به فکر گنجاندن آن در دستگاه های خود نبودند: قابلیت استفاده از دو سیمکارت در یک گوشی چیزی که بعدها به سه و یا حتی چهار سیمکارت در یک دستگاه نیز کشانده شد. البته دلایل شرکت های بزرگ که گذشته از فروش به کیفیت کالای خود نیز اهمیت می دهند، نیز در این زمینه به نظر کاملا منطقی می آمد: تداخل فرکانسی ناشی از این امر که در عملکرد هر دو سیمکارت تاثیر منفی می گذارد. مشکلی که تا مدتها بازار گوشی های Remark که به هیچ عنوان دغدغه کیفیت نداشتند را گرم تر از قبل می کرد و همانطور که در اینجا هم مفصل به آن اشاره کردیم، در این بازار هیچ جزء قابل اعتنائی یافت نمی شد. اما به نظر می رسد سامسونگ راه حل این ماجرا را یافته است و محصول پر و پیمانی را به بازار عرضه کرده که عملا تمامی عاشقان گوشی های چینی، که عدم پشتیبانی از دو سیمکارت را بهانه خرید دستگاه های Remark عنوان می کردند را در دو راهی بزرگی قرار داده است.

Samsung_DuoS_D880_01.jpg

 

ایده D880 در ابتدا از شهر Suwon یعنی جائی که طراحی نمونه هایی همچون D900 و G600 نیز در آنجا صورت گرفته بود آغاز شد. در یک نگاه و قبل از در دست گرفتن گوشی، D880 کاملا مشابه طرح های همیشگی سامسونگ در گوشی های کشوئی ست که با ظاهر آراسته و ارگونومیک خود در میان کاربران کاملا جا باز کرده است و از این لحاظ می توان آن را نمونه مشابه ای از D900 پنداشت. ولی ماجرا با در دست گرفتن گوشی کاملا فرق می کند جائیکه D880 با ابعاد 18.9×51×104 میلیمتری و با وزن 113 گرمی خود شاید عنوان بزرگترین گوشی سامسونگ در این کلاس را کسب کند و گذشته از این برخلاف تصور همیشگی که از سامسونگ در تولید گوشی های باریک داریم این بار D880 با قطر نزدیک به 19 میلیمتری خود کاملا برای جا دادن دو سیمکارت بهینه شده و مثلا نسبت به نمونه ای همچون U600 چیزی نزدیک به 8 میلیمتر قطورتر شده است، که این با توجه به رنگ کاملا رسمی آن، D880 را به نمونه ای مردانه تبدیل کرده است، هرچند که زیاد موافق این مرز گذاری های جنسیتی نیستم.
جنس بدنه گوشی تقریبا در تمامی نقاط ار پلاستیک نسبتا شفافی می باشد که مشکل چندانی را برای کاربران در ماندن اثر انگشت بروی قسمت های مختلف آن ایجاد نمی کند و شاید تنها نقطه غیر پلاستیکی در ساختار دستگاه قاب نقره ای رنگ دورتادور قسمت روئی آن باشد. قسمت عمده روی دستگاه را صفحه نمایش 2.3 اینچی آن با رزولوشن 320×240 پیکسل و با قابلیت نمایش 262 هزار رنگ فرا گرفته است که همانند تجربه ای که از صفحه نمایش های خوب سامسونگ داریم این بار نیز بسیار خوب عمل می کند و در شفافیت و کیفیت تصاویر می توان آن را با نمونه های نوکیایی نیز مقایسه کرد. کیفیت این صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید نیز افت چندانی نکرده و همچنان رضایت بخش عمل می کند. قابلیت تنظیم نور و شفافیت صفحه نمایش از امکانات استانداردی ست که این صفحه نمایش در اختیار کاربر قرار می دهد.

Samsung_DuoS_D880_02.jpg

 

تنها المان قابل مشاهده در بالای صفحه نمایش اسپیکر برقراری تماس گوشی می باشد که با یک قاب نقره ای رنگ محاط شده است. صفحه کلید کنترلی کاملا برجسته گوشی نیز بلافاصله در زیر صفحه نمایش جای گرفته است که در آن افزایش سایز کلیدها و ایجاد حالت قوسی در آنها حالتی اسپرتی تر به این مجموعه داده است. کلیدهای قابل اشاره در این مجموعه شامل دو Soft-Key بلافاصله در زیر صفحه نمایش بهمراه دکمه های برقراری و رد تماس در زیر این قسمت و دکمه C در پائین ترین قسمت می باشد که D-Pad برجسته گوشی را در برگرفته اند، دکمه مرکزی کلید چهار جهتی نیز با سیاست جدید سامسونگ دیگر وظیفه ورود به Browser گوشی را نداشته و تنها یک OK معمولی بر آن نقش بسته است. چهار نقطه سفید رنگ نیز بر چهار قسمت این D-Pad دیده می شوند که راه حل جدید سامسونگ در ایجاد نور پس زمینه برای این کلید می باشند. مکانیزم گشودن دستگاه و دسترسی به صفحه کلید اصلی آن نیز به راحتی صورت می پذیرد و امکان گشودن آن با یک دست نیز وجود دارد. صفحه کلید عددی گوشی در نوع خود بسیار بی نظیر می باشد چرا که در اینجا با صفحه کلیدی روبرو هستیم که دوازده کلید موجود بروی آن کاملا مجزا طراحی شده اند و این یعنی دسترسی آسان و بدون نگاه مداوم، که ابعاد مناسب و Feedback فوق العاده را نیز می بایست به این جمع افزود. نور پس زمینه تمامی کلیدهای دستگاه نیز سفید کاملا پر نور و یکنواختی ست که شامل نقطه های بروی D-Pad نیز می شود که حس گر جداگانه ای وظیفه تنظیم نور صفحه کلید را برعهده دارد، البته امکان تنظیم دستی این نور نیز وجود دارد.

Samsung_DuoS_D880_03.jpg

 

در سمت چپ گوشی مثل همیشه ساز مخالف سامسونگ با دیگران یعنی دکمه Rocker تغییر حجم صدا دیده می شود که باز هم بجای سمت راست همیشگی به این سمت نقل مکان کرده است. ابعاد نسبتا کوچک این کلید را برجستگی ها دو سمت آن کاملا به فراموشی می سپارد و کارکرد راحتی را به کاربر هدیه می دهد، علاوه بر وظیفه اصلی این دکمه در تغییر حجم صدا، امکان قطع صدا در هنگام تماس (Mute) و یا به کل رد کردن تماس از طریق آن نیز در منوهای گوشی گنجانده شده است که در هر دوی این حالت ها امکان فرستادن SMS با متن دلخواه هنگام Mute کردن و یا رد کردن تماس وجود دارد، که تشابه نصفه و نیمه ای با نمونه ای که در گوشی های هوشمند نوکیا وجود دارد، در آن دیده می شود. همچنین داستان ارسال SMS اضطراری از طریق فشردن این دکمه ها که در تمامی گوشی های جدید سامسونگ گنجانده شده در اینجا نیز وجود دارد ولی همچنان متن پیام غیر قابل تغییر است. در بالای این قسمت دکمه جدیدی دیده می شود که در راستای عمل اصلی گوشی بوده و وظیفه سوئیچ میان سیمکارت ها را جهت استفاده از هر کدام برای برقراری تماس و عملیات مختلف دیگر بر عهده دارد و برای پرهیز از فشردن اتفاقی آن کاملا بر کف این قسمت فرو رفته است و کمی هم سفت طراحی شده است.

Samsung_DuoS_D880_04.jpg

 

در سمت راست دستگاه اما گذشته از محلی برای اتصال بند، پورت جدید سامسونگ که با یک روکش پلاستیکی محافظت می شود دیده می شود که این پورت که کم کم در تمامی مدلهای این شرکت دیده می شود، نقش ارتباط گوشی با دنیای سیمی خارج را بر عهده دارد و از شارژر و هدست تا خروجی TV و پورت USB اتصال به کامپیوتر همه و همه به همین نقطه متصل می شوند، تنها نکته منفی که می توان در رابطه با این پورت اظهار داشت کمبود (و شاید هم بهتر است بگوئیم نبود) مبدل این پورت برای رابط های دیگر است که مثلا به کاربر اجازه استفاده از هدست دلخواه برای اتصال به گوشی را نمی دهد. دکمه اختصاصی دوحالته دوربین نیز دیگر المان قابل مشاهده در این قسمت است که دو حالته بودن آن از همین حالا کاربر را به مشاهده یک دوربین خوب، امیدوار می کند. قسمت بالا و پائین گوشی نیز بطور کامل فاقد هرگونه المان کنترلی ست.

Samsung_DuoS_D880_05.jpg

 

اگر با محل جایگذاری همیشگی دوربین در گوشی های کشوئی سامسونگ آشنا نباشد، با برگرداندن گوشی و مشاهده قاب یک دست و بدون هیچ عنصر اضافی در این قسمت بطور قطع تعجب خواهید کرد. این بار نیز سامسونگ دوربین 3.15 مگاپیکسلی خود را در پشت لبه بالا رونده گوشی قرار داده است که هنگام بسته بودن دستگاه قابل مشاهده نیست، این کار علاوه بر اینکه به ظاهر شیک و زیبای دستگاه کمک فراوانی می کند مشکل همیشگی کاور دوربین در گوشی های دیگر برندها که در مواردی بحث برانگیز نیز می شود را، به راحتی حل کرده است و در مواقعی که از دوربین استفاده نمی شود بطور کامل در پشت گوشی پنهان شده و از آسیب های احتمالی برکنار می ماند. آینه عکاسی از خود نیز در مجاورت دوربین جای گرفته است  و خبری هم از فلش نیست. بروی کاور باتری نیز بجز نشان سامسونگ و نشانی اینترنتی آن چیز دیگری به چشم نمی خورد.

Samsung_DuoS_D880_06.jpg

 

کاور قسمت باتری دستگاه این بار جدا از باتری طراحی شده است و از طرح سنتی سامسونگ که کاور پشت گوشی در حقیقت همان باتری آن محسوب می شد فاصله گرفته است با گشودن این کاور، باتری 1200mAh گوشی اولین المانی ست که به  چشم می آید این باتری که جائی نیز بطور رسمی به زمان های اسمی کارکرد آن اشاره نشده (زمان های غیر رسمی 240 ساعت در حالت Stand-by و 7 ساعت در حالت مکالمه می باشد) در یک استفاده روزمره و متوسط رو به بالا حداکثر تا 2 روز می تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد که این زمان در استفاده از آن بعنوان پخش کننده موسیقی به 12 ساعت و 45 دقیقه و در پخش ویدئو با فرمت 3GP به 3 ساعت و 20 دقیقه می رسد یکی از امکانات استثنائی و کاملا منحصر به فرد D880 در هنگامی که باتری آن رو به اتمام است خود را به نمایش می گذارد در اینجا و وقتی که آخرین خط باتری صفحه نمایش را ترک گفت گوشی بطور خودکار تمامی امکانات باتری خور دستگاه را بروی حداقل تنظیم می کند، مثلا نور صفحه نمایش به حداقل خود رسیده و امکان تماشای ویدئو و یا پخش صوت از آن سلب می شود، با این حربه گوشی می تواند تا مدت مدیدی به کار خود با همین شارژ باقی مانده ادامه دهد، امکان جالبی که بطور یقین در جای دیگری حتی در دیگر گوشی های سامسونگ هم آن را نخواهید دید. و اما بدون شک صندوقچه اسرار D880 در زیر باتری آن نهفته است محلی که وجود دو بخش جداگانه برای جایگذاری سیمکارت جذاب ترین منظره آن به حساب می آید. محل های قرار گیری سیمکارتها به نوعی یادآور این بخش در گوشی های سونی اریکسون می باشد و داستان همیشگی جایگذاری آسان و درآوردن مشکل را در اینجا نیز به روشنی می بینیم. یکی از نکات عجیب در این قسمت تعبیه کردن اسلات کارت حافظه Micro SD گوشی درست زیر باتری است به گونه ای که بدون درآوردن باتری (و بالطبع خاموش کردن دستگاه) به هیچ عنوان نمی توان کارت حافظه را از گوشی خارج کرد، ماجرایی که بطور یقین Hot Swap بودن کارت حافظه را به فراموشی می سپارد.

Samsung_DuoS_D880_07.jpg

 

با روشن کردن گوشی هیچ نکته غیر طبیعی جز آنچه که از گوشی های غیر هوشمند سامسونگ تا بحال دیده بودیم مشاهده نمی شود در اینجا و در بالاترین قسمت المان های استاندارد همیشگی نظیر قدرت باتری و سیگنال بهمراه وضعیت ارتباطی گوشی نظیر بلوتوث و یا ارتباطات پر سرعت نظیر EDGE به نمایش گذاشته می شود. از نکات جالب در این قسمت نمایش دو خط آنتن که با شماره های 1 و 2 مشخص شده اند می باشد که در گوشه بالا سمت چپ در کنار هم دیده می شوند و هر کدام بطور جداگانه وضعیت پوشش شبکه برای هر کدام از سیمکارت ها را نشان می دهند. نکته مهم در اینجا این است که همواره می بایست سیمکارت دوم را در گوشی Register کرده و یا اصطلاحا به آن شناساند که این کار با تعیین یک نام و یک آیکون برای آن امکان پذیر است که در ادامه به این ماجرا بیشتر خواهیم پرداخت. المان های نرم افزاری همیشگی سامسونگ در D880 نیز حضوری فعال دارند مواردی نظیر استفاده از حروف رنگی و با افکت های فراوان جهت نوشتن شماره و شماره گیری در صفحه Stand-by و یا منوی کاربردی “My Menu” که شباهت دوری به همان Active Stand-by خودمان در نوکیا ها دارد و در آن می توان برنامه های کاربردی مختلف را برای دسترسی آسان تر قرار داد با این تفاوت که تنها Application های پیش فرض موجود در دستگاه اجازه حضور در این قسمت را دارند و برنامه های جانبی نصب شده توسط کاربر، در این صفحه اجازه حضور ندارند. شاید یکی از بهترین امکانات موجود در اغلب گوشی های سامسونگ جستجوی همزمان دفترچه تلفن در هنگام شماره گیری و نمایش آپشن ها محتمل به کاربر باشد که در D880 نیز دیده می شود. و اما شاید بزرگترین جائیکه سامسونگ در اینترفیس گوشی در برابر کاربران دستها را بالا برده است تعبیه کردن Theme در ساختار آن است، جزء ساده ای که سامسونگ تقریبا هیچگاه در گوشی های غیر هوشمند خود اعتقادی به آن نداشت ولی این بار چهار Theme مختلف در گوشی وجود دارد که علاوه بر اینکه رنگ را تغییر می دهند، نحوه آرایش آیکون ها را نیز بطور کامل دستخوش تغییر می کنند و گذشته از این هر کدام از این Theme ها قابل ویرایش بوده و حتی به کاربر اجازه ساخت Theme دلخواه نیز داده شده است.

Samsung_DuoS_D880_08.jpg

 

منوی اصلی گوشی در حالت استاندارد به فرم ماتریسی 3×4 می باشد که می توان آن را به شکل لیست نیز مرتب نمود که در این حالت زیر منوها به فرم pop-up به نمایش در می آیند امکانی که می توان آن را غیر فعال نیز کرد. از خصوصیات مشترکی که معمولا در گوشی های سامسونگ همواره وجود دارد و در اینجا نیز دیده می شود عدم وجود Label برای آیکون های منوی اصلی ست که البته در مورد D880 کمی از شدت ماجرا کاسته شده است چرا که با Highlight کردن یک آیکون Label آن در زیر آن به نمایش در می آید. نکته مشترک دیگری که در منوی اصلی و البته زیر منوها در D880 نسبت به دیگر گوشی های سامسونگ می توان یافت، یادآوری آخرین بخش بازدید شده در دفعه قبل به کاربر است بطوریکه با ورود به منوی اصلی آخرین آیکونی که در بازدید قبلی استفاده شده بود بهمراه زیر منوی آن بصورت Highlight شده به نمایش در می آید. میانبرهای عددی برای تمامی آیکون های منوی اصلی و زیر منوها از دیگر امکانات موجود در منوی D880 محسوب می گردد. شاید تنها نکته منفی قابل اشاره در ساختار منوی D880 عدم امکان تغییر و جابجایی آیکون ها و یا ساخت فولدر جدید در این قسمت می باشد که گذشته از آن بدون شک هیچ نکته و ضعف عمده ای در آن مشاهده نشده و پاسخگویی گوشی در گشودن Application های مختلف نیز بسیار سریع و مناسب می باشد.

Samsung_DuoS_D880_09.jpg

 

و اما شاید اصلی کارکردی که همگان از D880 انتظار دارند استفاده از دو سیمکارت بطور همزمان در ساختار آن است چرا که در بقیه موارد می توان D880 را نسخه کشوئی شده گوشی E590 از سامسونگ دانست که فقط شاید خروجی TV به لیست امکاناتش افزوده شده است. همانطور که پیشتر به آن اشاره شد شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که دیگر بزرگان عرصه موبایل تاکنون اقدام به تولید دستگاهی با قابلیت اجرای همزمان دو سیمکارت نکرده اند اختلال فرکانسی احتمالی ست که این دو سیمکارت بروی همدیگر خواهند گذاشت، که گذشته از این مورد که تنها با تست دستگاه می توان به آن پی برد، دلیل احتمالی دیگر در عدم تولید چنین دستگاهی توسط دیگران افزایش میزان SAR دستگاه است. SAR یا Specific Absorption Rate درجه ایست بر حسب وات بر کیلوگرم که میزانی از تاثیر امواج الکترومغناطیسی منتشر شده از دستگاه های رادیوئی را در اختیار کاربر قرار می دهد و بالطبع هرچه عدد این شاخص رقم پائین تری را نشان دهد، میزان جذب این تشعشعات نیز پائین تر است. بر این اساس احتمال آنکه این میزان از تشعشعات با افزوده شدن سیمکارت ها به دو عدد به دو برابر افزایش یابد، اولین احتمالیست که به ذهن هر کسی می رسد. بد نیست بدانید که میزان مجاز SAR در اروپا حداکثر 2W/Kg  بوده و در آمریکا این عدد توسط FCC حداکثر تا 1.6W/Kg تعیین شده است. اما این عدد در مورد D880 تنها 0.219W/Kg است که در قیاس با عدد 0.58W/Kg موجود در N95 بسیار فوق العاده و بهینه می باشد.
سوئیچ میان دو سیمکارت همانطور که قبلا اشاره شد از طریق دکمه سخت افزاری تعبیه شده در سمت چپ گوشی صورت می گیرد و بعلت فرو رفتن در کف به هیچ عنوان احتمال فشرده شدن اتفاقی این دکمه وجود ندارد، با فشردن این دکمه می توان تماس های انجام گرفته ، پیام های ارسالی و همچنین ترافیک شبکه های GPRS و EDGE را بطور کامل بین دو سیمکارت مدیریت نمود. در حالت معمول به راحتی تماس با هر دوی سیمکارت ها بصورت تکی و دوتائی صورت می گیرد و در هنگام تماس هم امکان قرار دادن یک تماس بروی Hold و پاسخ به تماس دیگر وجود دارد و از این لحاظ مطلقا مشکلی پیش نخواهد آمد. شاید تنها لحظه ای که نمی توان از دو سیمکارت بطور کامل بهره برد لحظه ایست که یک سیمکارت با یک اتصال پر سرعت، همانند GPRS یا EDGE، به شبکه متصل بوده و بخواهیم از سیمکارت دیگر تماس برقرار کنیم که گذشته از آن دو سیمکارت موجود در D880 کاملا همانند وقتی که در دو گوشی مختلف باشند عمل می کنند.
یکی از امکانات کاربردی دیگر D880 در این زمینه تعیین نام برای هر سیمکارت (مثلا Work و Home) می باشد که از این طریق می توان کنترل بیشتری بروی تماس های دریافتی و ارسالی داشت و در هنگام دریافت تماس یا دریافت پیام شماره سیمکارت و نام آن بر بالای منوی مورد نظر به نمایش درمی آید. علاوه بر این می توان برای هر سیمکارت زنگ و ملودی پیام جداگانه و مستقلی نیز تعیین کرد. یکی از امکانات بی نظیر موجود در D880 قابلیتی ست که در طی آن با سوئیچ میان دو سیمکارت تمامی تنظیمات مربوط به شبکه و تنظیمات داخلی دستگاه (مواردی نظیر GPRS، MMS و Email) بصورت خودکار به سیمکارت دوم نیز اعمال می گردد و نیازی به تنظیم مجدد آن نمی باشد. نکته دیگر اینکه همواره یکی از سیمکارت ها بعنوان سیمکارت پیش فرض و شماره یک تلقی می گردد که این جایگاه می تواند از طریق منوها بین سیمکارتها جابجا نیز بشود که این کار مستلزم Reboot شدن دستگاه می باشد.
شاید تنها ایرادی که بتوان به این قسمت در D880 وارد دانست عدم وجود دکمه های اختصاصی برقراری تماس بصورت جداگانه برای هر سیمکارت باشد، امری که در اکثر نمونه های چینی بازار می توان آن را یافت (دو دکمه سبز جداگانه برای هر سیمکارت).
دفترچه تلفن بکار گرفته شده در این گوشی ظرفیت نگاه داری 1000 عنوان اسم با امکان ذخیره کرده تا پنج شماره برای هر کدام را داراست. این دفترچه تلفن می تواند کنتاکت های موجود در حافظه داخلی دستگاه و همچنین کنتاکتهای موجود در سیمکارت را بطور همزمان به نمایش بگذارد و جستجو از میان آن ها نیز چون همیشه با نوشتن حرف به حرف اسم صورت می گیرد. حافظه داخلی گوشی نیز به میزان 40 مگابایت می باشد. برای هر کنتاکت اطلاعات زیادی از قبیل شماره های ثابت و فاکس، نشانی ایمیل، نشانی پستی، تاریخ تولد (با امکان ثبت در تقویم و اختصاص آلارم ) و چندین عنوان دیگر پیش بینی شده است. گذشته از این برای هر کنتاکت می توان زنگ، عکس و یا حتی ویدئوی منحصر به فرد نیز اختصاص داد که عکس اختصاص یافته به کنتاکت در این قسمت، در هنگام دریافت تماس از آن شخص چیزی بیش از دو سوم صفحه نمایش را می پوشاند. امکان ارسال تکی یا دسته جمعی کنتاکتها، قرار دادن آنها در گروه های مختلف و شماره گیری سریع برای آنها از دیگر مواردی ست که در این دفترچه تلفن می توان اشاره کرد. یکی دیگر از خصوصیات خوب پیش بینی شده در اینجا پرسش از کاربر در هنگام افزودن کنتاکت جدید در رابطه با محل ذخیره سازی آنهاست که از بین حافظه داخلی و حافظه سیمکارتها می توان یکی را برگزید.
منوی اطلاعات تماس ها، گذشته از قسمت های همیشگی مربوط به تماس های دریافتی، تماس های نا موفق و تماس های انجام شده که هر کدام تا 30 عنوان را در خود جای می دهند. شامل چند قسمت جدید نیز می باشد که یکی از آنها Black List اختصاصی آن می باشد که در آن با وارد کردن شماره های دلخواه در Reject List می توان به راحتی دریافت هر گونه اطلاعات از آن شماره ها را به فراموشی سپرد. علاوه بر این در قسمت Call Manger  می توان از اطلاعات زمانی و قیمتی تماس ها اطلاع حاصل کرد. لازم به ذکر است که در این منو نیز همانند دیگر منوها با Highlight کردن قسمت مورد نظر زیر منوی آن قسمت بصورت pop-up در کنار آن به نمایش در می آید.
در زمینه گزینه های ارتباطی D880 را می توان در رده ای استاندارد طبقه بندی کرد چرا که در آن و در گزینه های اتصال به شبکه های مخابراتی فرکانس های سه گانه GSM دیده می شود. ارتباطات پر سرعت گوشی شامل دو گزینه GPRS و EDGE می شود و در آن خبری از 3G نیست(کما اینکه معلوم نیست اگر گوشی 3G را پشتیبانی می کرد آنوقت چه ماجرایی در اتصال همزمان تماس های ویدئویی با دو سیمکارت بوجود می آمد). بلوتوث نسخه 2.0 به همراه USB 2.0 از دیگر گزینه های اتصال این گوشی به شمار می رود.

Samsung_DuoS_D880_10.jpg

پخش کننده موسیقی موجود در دستگاه اما یکی از نمونه های موفقی ست که در دیگر گوشی های سامسونگ سراغ داریم در اینجا و در بالاترین قسمت عکس آلبوم (در صورت وجود) به نمایش در می آید و در زیر آن نام آهنگ و نام آلبوم دیده می شود همچنین تعداد ستاره های تعلق گرفته به آهنگ در منوی Rating توسط کاربر و وظایف کلیدهای پنج گانه دکمه D-Pad در این منو از دیگر مواردی ست که در این اینترفیس به چشم می خورد همچنین می توان به دکمه های صفحه کلید عددی دستگاه نیز در منوی Shortcuts موارد دلخواه برای کنترل دستگاه اختصاص داد. اکولایزرهای جداگانه بهمراه قابلیت فعال سازی صداهای سه بعدی و تشکیل Playlist های مختلف از دیگر امکاناتی ست که در این قسمت دیده می شود. قابلیت Minimize کردن پلیر و همچنین نمایش آهنگ در حال پخش در صفحه Stand-by با امکان کنترل مستقیم آن از طریق D-Pad نیز از امکانات این پلیر به شمار می روند. مهمترین فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر عبارتند از : MP3، WMA، AAC، eAAC+، AAC+ بهمراه فرمت همیشگی MIDI . از لحاظ کیفیت صدای پخش شده از گوشی بعلت استفاده از (Digital Signal Processing) DSP اختصاصی در دستگاه می توان آن را با سری Xpress Music نوکیا برابر دانست و از لحاظ بلندی نیز با اینکه در صدر قرار نمی گیرد ولیکن در حد کاملا رضایت بخشی قرار دارد. رادیو FM با قابلیت دریافت و تنظیم تا 99 ایستگاه نیز در D880 به چشم می خورد. پلیر پخش ویدئو در D880 اما به کیفیت پخش کننده موسیقی آن نیست در اینجا علاوه بر اینکه فرمتهای محدودی برای پخش به چشم می خورند فیلم های با تعداد فریم بالا نیز پشتیبانی نمی گردند. فرمت های MPEG-4 بهمراه 3GP تنها عناوین قابل پخش در این قسمت هستند.
یکی دیگر از قسمتهای شایسته نوجه در D880 دوربین 3.15 مگاپیکسلی بکار گرفته شده در آن است که با دارا بودن فوکوس اتوماتیک و پشتیبانی از رزولوشن 1536×2048 پیکسلی، در مقام مقایسه دقیقا همان دوربینی ست که در سال گذشته در D900 دیده بودیم. در اینجا و در یک نگاه نبود فلش خود را به روشنی نشان می دهد. در منوی عکاسی تمامی تنظیمهای موجود بصورت یک لیست از آیکون های افقی در زیر صفحه نمایش دیده می شوند که انتخاب هریک گزینه های موجود در آن را در بالا به نمایش می گذارد. مواردی نظیر : Shooting Mode ، تنظیم سایز، فعال کردن حالت ماکرو، Sunlight Mode، تایمر عکاسی اتوماتیک، افکت های نوری و رنگی، تنظیم شدت نور، تنظیمات ISO از 100 تا 400 و مواردی از این دست که لیست نسبتا کاملی را تشکیل می دهد. کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین در محیط های باز و با نور کافی از آن دوربینی نسبتا خوب می سازد که در مقام مقایسه می توان آن را با نمونه متوسطی همچون SE K770 برابر دانست. فیلمبرداری نیز در این دوربین به فرم QVGA (288×352 پیکسل) و با 15 فریم در ثانیه صورت می پذیرد که با اینکه از این لحاظ در میان بزرگان این رده جای نمی گیرد ولی برای یک کاربر معمولی (و شاید هم حرفه ای) کاملا مناسب به نظر می رسد. از لحاظ مقایسه می توان فیلمبرداری صورت گرفته توسط D880 را با نمونه ای همچون Nokia N81 برابر دانست. خروجی TV از دیگر امکاناتی ست که چون D900 در اینجا نیز دیده می شود.

Samsung_DuoS_D880_11.jpg

تنها ناگفته ماجرای D880 برنامه های پیش فرض نصب شده در آن است که شاید شاخص ترین آنها که در منوی اصلی نیز به وضوح دیده می شود کلاینت جداگانه جستجوی Google باشد که علاوه بر اجرای جستجوی مستقیم، از طریق آن می توات به دیگر سرویس های گوگل نظیر Gmail نیز دسترسی مستقیم داشت (مشابه سرویس جدید گوگل برای گوشی های Symbian سری 60). علاوه بر این سرویس Picsel File Viewer برای مشاهده فایل های آفیس از دیگر برنامه های موجود در D880 می باشد. قابلیت ضبط صدا تا حداکثر یک ساعت از دیگر امکانات دستگاه می باشد و تنها نکته قابل ذکر در آن عدم امکان استفاده از آن برای ضبط مکالمات می باشد. دیکشنری Lingvo از دیگر برنامه های نصب شده در گوشی می باشد که با توجه به بازار هدف آن، نوع لغتنامه تغییر خواهد کرد. شاید یکی از مهمترین غایبان این جمع قابلیت Smart search باشد که همانند گوشی های نوکیا می توانست کلیه قسمت های دستگاه را بدنیال کلمه مورد نظر جستجو کند.
Samsung D880 مدت زیادی نیست که در بازار حضور دارد و در این مدت کوتاه  شاهد افت قیمت چندانی نیز در آن نبودیم و همچنان با قیمتی حول و حوش 390 هزار تومان قابل تهیه است و آنطور که به نظر می رسد با وجود رقیبان رنگارنگ چینی اش در بازار که البته هیچکدام قابلیتهای آن را ندارند، تنها در صورتی بازار مناسبی برای آن بوجود می آید که کاهش قیمت 20 تا 30 درصدی آن را در ماههای آینده شاهد باشیم.

gtc_p111.jpg

بد نیست حال که بحث به اینجا کشید نگاهی هم به تنها گوشی دوسیمکارته قابل اعتنای دیگر بازار ایران بیاندازیم که توزیع کننده رسمی داشته و البته با تاکید بر هنگ کنگی بودن آن سعی شده است تا شبح چینی در حال پرواز گرداگردش را از ذهن خریدار دور کند گو اینکه آنچه نقشه می گوید این است که هنگ کنگ نیز یکی از ایالات چین است. احتمالا حدس زده اید منظورم از کلمات بالا کدام گوشی ست: GTC P111 دستگاهی که با ظاهری همانند دیگر چینی های بازار با صفحه نمایش 2.6 اینچی لمسی و تعبیه دو دکمه سبز رنگ بروی صفحه کلیدش ادعای Handling کامل دو سیمکارت را دارد. داستان این GTC هم در نوع خود جالب توجه است چرا که توزیع کننده این محصول یعنی شرکت پارسا پیام هیچ اطلاعات اضافی از لحاظ قابلیت های فنی این محصول را در سایت خودارائه نداده است و جستجو برای یافتن سایت اصلی این شرکت هنگ کنگی در اینترنت شاید بیش از یک روز وقت من را به خود اختصاص داد جستجویی که بلاخره من را به سایت شرکت اصلی Gold Tel International رهنمون ساخت. سایت جالبی که در نوع خود بی نظیر است و کیفیت وب سایت این شرکت خود می تواند مشت نمونه خروازی باشداز کیفیت محصولش (فقط به سرعت لود شدن تصاویر گوشی ها توجه کنید)  البته به هیچ عنوان قصد محکوم کردن و بی کیفیت خواندن محصولات این شرکت را ندارم ولی فقط توجه شما را به یک نکته بسیار جالب جلب می کنم و آنهم قیمتی ست که سایت اصلی در اینجا برای مدل P111 تعیین کرده است : باور کردنی نیست تنها 60 دلار و بد نیست به قیمت شرکت پارسا پیام در اینجا نیز دقت کنید که این محصول را 178 هزار تومان قیمت گذاری کرده اند (تا همین چندی پیش 208 هزار تومان بود!). بعلت در دسترس نبودن این گوشی نمی توانم در رابطه با اظهار نظر کنم و بی صبرانه منتظر توضیح شرکت پارسا پیام در این زمینه و در دسترس قرار دادن دستگاهی جهت تست آن می باشم

پی نوشت شماره یک: قیمت دیگر محصول این شرکت نیز در نوع خود بی نظیر است: GTC P110 در حالیکه در سایت اصلی تنها 60 دلار قیمت دارد در سایت پارسا پیام 238 هزار تومان قیمت گذاری شده است . جالب است نه؟ چند درصد سود این شرکت ایرانی را راضی می کند؟ 500 درصد؟ .

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

25 دیدگاه

  1. البته من سامسونگ بسیار خوب و هوشمند not4 رادارم لذا جهت کارهای سریع پیام دادن ودیدن پشت اتومبیل وحتی روی موتورسیکلت و…..مرا ترقیب بداشتن گوشی های نسل قبلی کرده والا دنیای لمسی جای گوشی های سنتی رااشغال کرده وقابل مقایسه نیست. ولی همین موارد اجبارا هرکاربری را بداشتن ۲ گوشی متفاوت ترقیب میکند که حتی در دویدن وورزش کردن وغیره کارهای خودرا باگوشی سنتی انجام دهد . والسلام

  2. من تازه این مدل باصطلاح D880 راگیرآوردم بعلت مفقود شدن گوشی D500 خود که (گمان نمیکنم سامسونگ بهتراز انرا ارائه کرده است ) وبامشاهده درسایت دیوار دست دوم D880 را بعشق سامسونگ بودنش خریدم ولی اشاره به اسم داس شده D880 Duos یعنی احتمال تفاوت داشتن آن بدون Duos وجود دارد؟ و دوم اینکه بهیچ عنوان سراغ گوشی غیر از سامسونگ ساخت کره نبایدرفت واین مدل چینی است که مراپشیمان کرده .
    ۱ – خیلی عملکرد کندی دارد درمنوها وپیام .
    ۲-وارد پوشه عکسها وفایلهای قابل اجرا نمیشود ودقایقی طول کشیده یا خاموش شده
    ۳- ازکاربرانی که این گوشی رادارند هم مشکلات مشابه رااظهار نموده. . ودرکل پشت آن شماره سریال ندارد فقط باکد دستی * ۰۶ *# قابل مشاهده است واینچدایراد کلیدی قابل تعمل است

    • بله راه حل آن سریعا گوشی خود را درگنجه پنهان کنید وسراغ d600 & d500 رفته واگرچه ۱۵ سال هم کارکرده ولی سالم گیرآوردی درنگ نکن و خریداری کن آنوقت تفاوت را بسنجید . ودعاگو باشید

  3. سلام
    چطوری میشه روی d880 برنامه های جاوا رو نصب کرد .
    من برای نصب همراه بانک به شدت به مشکل خوردم . اگه میشه منو راهنمایی کنین

ارسال یک پاسخ