مدل و نام | SonyEricsson Vivaz Pro |
ابعاد | 15×52×109 میلی متر |
وزن | 117 گرم |
صفحه نمایش | 3.2 اینچ |
640×360 پیکسل از نوع TFT | |
قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ | |
دفترچه تلفن | نامحدود بسته به حافظه داخلی |
کارت حافظه+حافظه داخلی | Micro SD+256MB RAM+512MB |
ارتباطات | GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth |
سیستم عامل | Symbian Series 60, 5th edition |
پردازنده | ARM Cortex-A8 با فرکانس 720 مگاهرتز |
وضوح دوربین | 5.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس |
حداکثر وضوح فیلمبرداری | 720p با 24 فریم در ثانیه |
ظرفیت باتری | 1200mAh |
چرخش در برنامه کاری سونی اریکسون از حدود دو سال پیش و با اعلام ناگهانی توقف پروژه Symbian UIQ آغاز شد در آن زمان و در غیاب مدل های لمسی تنها نمونه های تاچ اسکرین بازار (البته بجز PDA های ویندوزی) در هر دو سوی هوشمند و غیر هوشمند همین مدل های UIQ سونی اریکسون بود که به نوعی تنها برگ برنده این شرکت در مقابل رقیب دیرینه خود یعنی نوکیا با مدل های S60 قلمداد می شد. عدم پشتیبانی سونی اریکسون از Symbian UIQ برای بسیاری از کاربران این برند به نوعی یک خودکشی تمام عیار به حساب می آمد اما رویدادهای سالهای آینده نه تنها صحت این ادعا را تائید نکرد بلکه رستاخیر فوق العاده ای را برای سونی اریکسون به همراه داشت. اعلام حضور در پروژه نوکیا برای افزودن قابلیت لمسی به Symbian S60 یکی از مهمترین تصمیماتی بود که راه را برای تغییرات دیگر در ساختار سونی اریکسون هموار کرد تصمیم عاقلانه ای که منجر به تولید یکی از قوی ترین مدل های حال حاضر این کلاس یعنی Satio گردید که همچنان و پس از گذشت نزدیک به یک سال از حضور این مدل در بازار هنوز قدرتمندترین نمونه در میان تمامی مدل های ارائه شده با این سیستم عامل محسوب می شود و مطمئنا با افت قیمت این مدل در ماه های آینده فروشی استثنائی را برای این شرکت به همراه خواهد داشت. از وجوه مشترک نسل جدید سیمبین های سونی اریکسون یعنی Satio و دو قلوهای Vivaz باید به قابلیت های تصویری بالای این مدل ها اشاره کرد جائیکه در هر سه مدل با دوربین های پیشرفته و پر امکاناتی روبرو هستیم که شرایط مطلوبی را برای رقابت با سایر مدل های این کلاس فراهم کرده اند. اما تفاوت اصلی نمونه های جدیدتر این کلاس یعنی دو مدل Vivaz با Satio علاوه بر قیمت پائین تر به تغییر تمرکز سونی اریکسون از عکاسی به فیلمبرداری در این مدل ها باز می گردد و با اینکه در هر دوی این مدل ها از دوربین عکاسی ضعیف تری استفاده شده اما قابلیت فیلمبرداری آنها بطور کامل متحول شده و به سطح یک کم کوردر خانگی ارتقا یافته است بدین ترتیب نامیدن این مدل ها با عنوان Camcorderphone در مقابل Cameraphone چندان هم نابجا به نظر نمی رسد. سری Vivaz در حال حاضر در دو مدل معمولی و Pro عرضه می شود که در دو نکته اساسی با یکدیگر تفاوت دارند نخست استفاده از دوربین با وضوح بالاتر در نسخه معمولی (8 در مقابل 5 مگاپیکسل) و دیگری ارائه صفحه کلید QWERTY کشوئی جانبی در مدل Pro. در ادامه ضمن پرداختن به مدل Pro تفاوت های آن را بطور کامل در مقابل نسخه معمولی نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
اولین برخورد با Vivaz Pro با جعبه نسبتا بزرگ این مدل با محتویات نچندان راضی کننده آن است جائیکه بجز خود گوشی و یک کارت حافظه 8 گیگابایتی تنها یک کابل MicroUSB، یک شارژر معمولی و یک هدست سیمی یک تکه به چشم می خورد که برای مدلی در این کلاس بیش از اندازه استاندارد به نظر می رسند البته نگفته پیداست که این تصمیم بدلیل پائین نگه داشتن قیمت تمام شده دستگاه اتخاذ شده است.
نمای سه بعدی فوق برگرفته از سایت GSMArena می باشد
ابعاد دستگاه 15×52×109 میلیمتر با وزن 117 گرم است که افزوده شدن صفحه کلید جانبی و کاهش وضوح دوربین منجر به افزایش 2.5 میلیمتری در قطر و 2 میلیمتری در ارتفاع به همراه اضافه وزن 20 گرمی در این مدل گردیده است. بدنه پلاستیکی Vivaz Pro همچون مدل معمولی در کسری از ثانیه با اثرات انگشت فراوان پوشیده می شود و هر چند این اثر در روی دستگاه و صفحه نمایش بیشتز ار بخش پشتی به چشم می آید اما در مجموع اثر انگشت را تقریبا در همه جای این مدل می توان مشاهده کرد. مهمترین المان قابل ذکر در روی دستگاه بدون شک صفحه نمایش 3.2 اینچی TFT این مدل است که برای مدلی با این ابعاد اندکی کوچک به نظر می رسد و بالا و پائین آن فضاهای بسیاری بدون استفاده رها شده اند فضاهائی که نه تنها کمکی به افزایش ابعاد صفحه نمایش نکرده اند بلکه همانطور که در ادامه خواهیم دید نقشی در بهبود وضعیت صفحه کلید QWERTY جانبی نیز نداشته اند. مشخصات سخت افزاری صفحه نمایش نسبت به قبل تغییری نداشته اند جائیکه وضوح استاندارد 640×360 پیکسلی، فناوری لمسی مقاومتی و قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ همگی در این مدل نیز تکرار شده اند. رنگ های به نمایش درآمده در این صفحه نمایش و زاویه دید آن در سطح بالائی جای دارد اما همچون قبل هنوز هم در نور مستقیم خورشید با نمونه راضی کننده ای روبرو نیستیم و با اینکه در قیاس با مدل مشابه ای همچون 5800 با عملکرد نسبتا بهتری روبرو هستیم اما هنوز هم در فضاهای خارجی و در نور روز محتوای صفحه نمایش کاملا محو می گردد.
بالای صفحه نمایش محل سنسور تنظیم نور و اسپیکر برقراری تماس است و نه تنها از دوربین دوم خبری نیست بلکه بار دیگر همچون Vivaz از Proximity Sensor برای غیر فعال کردن صفحه نمایش در حین تماس نیز صرفنظر شده است و در صورت قفل نکردن صفحه نمایش در حین تماس امکان لمس صفحه نمایش با صورت در حین تماس وجود دارد.
در زیر صفحه نمایش سه کلید همیشگی این کلاس یعنی کلیدهای برقراری و رد تماس همراه با کلید منو دیده می شود که همچون Vivaz بسیار باریک و چسبیده به یکدیگر طراحی شده اند و با اینکه از فیدبک مطلوبی برخوردارند اما جایگذاری آنها در پائین ترین بخش این قسمت استفاده از یک دست برای کنترل آنها را به امر مشکلی بدل ساخته است.
سمت چپ دستگاه یکی دو تغییر کوچک را نسبت به قبل شاهد بوده و دو المان اصلی این قسمت یعنی پورت Micro USB محافظت شده و جک 3.5 میلیمتری هدست حالا جای خود را با یکدیگر عوض کرده اند و پورت Micro USB به بالای این قسمت نقل مکان کرده است. در کناره این پورت چراغ LED کوچکی وجود دارد که در هنگام شارژ دستگاه به رنگ قرمز روشن می شود. دیگر نکته قابل اشاره در سمت چپ میکروفن برقراری تماس در بخش پائینی ست که انتخاب این قسمت برای قرارگیری میکروفون اندکی عجیب می نماید چرا که در حین مکالمه امکان پوشانده شدن این قسمت با انگشتان دست راست که درست در همین حوالی جای می گیرند کاملا وجود دارد و در صورت گرفتن گوشی با دست چپ نیز این میکروفون کاملا از محوطه دهان دور می شود.
المان های حاضر در سمت راست شامل Rocker تغییر صدا و دو شاتر جداگانه برای عکاسی و فیلمبرداری می گردد که این دوتای آخر تغییر سایز مشهودی را نسبت به قبل تجربه کرده اند بطوریکه کلید فیلمبرداری اندکی بزرگتر شده اما در مقابل از سایز شاتر عکاسی کاسته شده است. Rocker تغییر صدا نیز اندکی بزرگتر و برآمده تر طراحی شده است. تنها المان حاضر در بالا و پائین گوشی محل اتصال بند در بخش پائینی ست و کلید Power/Lock نیز برخلاف Vivaz حالا کاملا به پشت دستگاه منتقل شده است. جایگیری این کلید نسبتا مسطح در بخش خمیده قسمت بالائی تا خدودی از احتمال فشردن تصادفی آن کاسته است.
اما تغییر اصلی در بخش پشتی مطمئنا دوربین 5 مگاپیکسلی گوشی ست که نه تنها وضوح عکاسی آن در مقایسه با Vivaz کاهش یافته است بلکه فاصله کانونی آن نیز با توجه به نوشته های روی قاب پیرامونی اندکی کمتر شده است (3.5 میلیمتر در مقابل 4.6 میلیمتر). تغییر ظاهری دیگر در این دوربین محل آن در بخش پشتی ست که از میانه این قسمت به بالا منتقل شده و در فضای خالی مابین لنز دوربین و کلید Power نیز LED کوچکی دیده می شود که در حین فیلمبرداری با رنگ قرمز روشن شده و ظاهرا در ایجاد فوکوس صحیح نقش دارد. جایگاه تک فلش LED دوربین که از سمت چپ به بالا انتقال یافته نیز از دیگر مواردی ست که Vivaz Pro را در این قسمت از برادر کوچکتر خود متمایز می کند. در بخش پائینی این قسمت و درست در زیر نشان سبز رنگ سونی اریکسون شکاف هلالی شکل کوچکی دیده می شود که در حقیقت اسپیکر اصلی گوشی ست که از سمت چپ به این قسمت نقل مکان کرده است. با کنار زدن کاور سرتاسری بخش پشتی (که البته بسیار به سختی صورت می پذیرد) باتری 1200mAh موسوم به EP500 ظاهر می شود که در Vivaz نیز بکار گرفته شده بود. زمان های رسمی این باتری 430 ساعت در حالت Stand-by و 12 ساعت و 30 دقیقه در حین مکالمه است که تقریبا هیچ تفاوتی با نمونه اصلی نداشته و بدین ترتیب در یک استفاده نسبتا شدید هم به راحتی می توان تا حداقل دو روز بروی این باتری حساب کرد. از دیگر موارد حاضر در این قسمت باید به اسلات کارت حافظه Micro SD با قابلیت Hot Swap و محل جایگذاری سیمکارت اشاره کرد.
همانطور که در ابتدا اشاره شد یکی از اصلی ترین تفاوت های Vivaz Pro با نسخه معمولی آن صفحه کلید QWERTY جانبی آن است که با اسلاید کردن صفحه نمایش به سمت راست آشکار می شود. مکانیزم گشوده شدن صفحه کلید به اندازه کافی محکم بوده و با قابلیت فنری خود و با صدای کلیک مانندی صفحه کلید را در جای خود قرار می دهد. نکته قابل توجه دیگر در این قسمت توزیع وزن مناسب بین این دو قطعه است که احساس خوشایندی در کارکرد با آن برجای می گذارد. اما اولین نکته منفی در برخورد با این صفحه کلید لاستیک مانند ابعاد و فیدبک کلیدهای این قسمت است. کلیدهای 42 گانه حاضر در این بخش که از سایز نسبتا کوچکی برخوردارند در چهار ردیف و بصورت کاملا مسطح و چسبیده بر کف طراحی شده اند که این دو موضوع احتمال فشردن اشتباهی آنها را بشدت تقویت کرده است این در حالیست که فضای خالی استفاده نشده در طرفین این صفحه کلید دست طراح را کاملا در افزایش ابعاد کلیدهای این قسمت باز گذاشته است. از نکات مثبت این صفحه کلید حضور کلیدهای جهتی چهارگانه و فضای نسبتا زیاد بالای ردیف بالائی ست. در مجموع با قرار دادن نکات مثبت و منفی این صفحه کلید و این واقعیت که این صفحه کلید تنها 2.5 میلیمتر افزایش قطر و 20 گرم افزایش وزن در Vivaz Pro ایجاد کرده است نمره مثبت قابل قبولی می توان برای آن در نظر گرفت.
سیستم عامل Vivaz Pro بر طبق انتظار نسخه پنجم از Symbian S60 ست که در تمامی مدل های لمسی نوکیا در این کلاس بکار گرفته شده است و تغییرات ساختاری در آن در حداقل خود قرار دارند. در واقع اگر تغییرات ظاهری ایجاد شده توسط سونی اریکسون را کنار بگذاریم با نمونه ای کاملا مشابه با مدلی همچون 5800 روبرو هستیم و برای کاربرانی که پیش از این تجربه کارکرد با Satio را داشته اند به هیچ عنوان نکته ای برای کشف کردن وجود ندارد. اما در این میان چند تغییر کوچک هم دیده می شوند اولین تغییر در ساختار سیستم عامل به صفحه Home Screen تعلق دارد در این قسمت برخلاف نمونه های نوکیا از پنج Tab در بالای صفحه نمایش استفاده شده که در حقیقت پنج صفحه مختلف قابل سفارشی سازی هستند و علاوه بر Tab ها از طریق Sweep کردن دست رو به چپ و راست نیز امکان دسترسی به آنها وجود دارد موارد حاضر در این Tab ها از بین هشت گزینه مختلف که مواردی همچون Favorites Contact، آلبوم، Twitter و Picture در آن قرار دارند قابل انتخاب کردن هستند. در پائین صفحه نمایش علاوه بر فضای کوچکی برای نمایش نام اپراتور، زمان و تاریخ چهار میانبر دیگر هم دیده می شوند که از راست به چپ شامل Web Search، منوی پیام ها، منوی Media و صفحه کلید عددی شماره گیر (Dialer) می شود.
با فشردن کلید مرکزی زیر صفحه نمایش به منوی اصلی با 12 آیکون آشنای همیشگی به فرم ماتریسی 4×3 وارد می شویم که بسیاری از آنها برای کاربران قبلی سونی اریکسون کاملا آشنا می نمایند. نگفته پیداست که آیکون های حاضر در این بخش را به فرم لیستی نیز می توان نمایش داد. غایب اصلی منوهای دستگاه که حتی با آخرین فیرم ویر گوشی نیز تغییری در آن حاضل نشده است Kinetic Scrolling در منوی اصلی و مرورگر اینترنتی WebKit گوشی ست علاوه بر این همچنان برای گشودن اکثر زیر منوها احتیاج به کلیک دوگانه وجود دارد نکته نچندان مثبتی که علیرغم انتقادهای گسترده، مجموعه سیمبین و نوکیا همچنان بر حضور آن اصرار می ورزند. البته با آخرین آپدیت فیرم ویر قابلیت Kinetic Scroling به منوی نمایش تصاویر در Media Tab افزوده شده است. پردازنده بکار گرفته شده در Vivaz Pro براساس چیپ ست ARM Cortex-A8 با فرکانس 720 مگاهرتز ساخته شده که چیپ ست پردازش گرافیک PowerVR سری 5 را نیز در کنار خود می بیند. حافظه RAM این مدل 256 مگابایت است و از 512 مگابایت حافظه فلش در آن استفاده شده که تنها 75 مگابایت آن در اختیار کاربر است. حافظه داخلی دستگاه بجز کارت 8 گیگابایتی همراه گوشی تا 16 گیگابایت دیگر قابلیت افزایش دارد.
دفترچه تلفن این مدل دقیقا همان نمونه ای ست که در این قسمت انتظار مشاهده آن را داریم؛ دفترچه تلفن استاندارد Symbian با امکان ذخیره تعداد نامحدودی کنتاکت (محدود به ظرفیت حافظه) و با قابلیت نمایش همزمان کنتاکت های حاضر در حافظه داخلی و سیمکارت. امکان مرتب کردن کنتاکت ها براساس نام یا نام خانوادگی و جستجوی یک نام بخصوص با نوشتن تدریجی از دیگر موارد حاضر در این قسمت است. نکته جالب در این بخش برچسب های الفبائی برای جستجوی سریع تر است که براساس ترتیب الفبائی مرتب شده و تنها در صورتی نشان داده می شوند که کنتاکتی با این نام در دفترچه تلفن موجود باشد که این می تواند در سرعت یافتن یک فرد بخصوص کاملا موثر باشد. البته در این قسمت امکان استفاده از صفحه کلید QWERTY دستگاه هم وجود دارد اما برای این کار ابتدا باید منوی دفترچه تلفن را گشود و فشردن این کلیدها در صفحه Stand-by تاثیری نخواهد داشت. ویرایش کنتاکت ها، افزودن عکس، زنگ و ویدئوی اختصاصی و همچنین قرار دادن اسامی در گروه های دلخواه از دیگر موارد همیشگی دفترچه تلفن های Symbian است که در اینجا نیز طبیعتا دیده می شوند. منوی ذخیره اطلاعات تماس که هم با فشردن کلید سبز رنگ برقراری تماس و هم از طریق منوی Call log در دسترس قرار دارد اطلاعات 20 تماس آخر و گزارش کاملی از ارتباطات 30 روز گذشته دستگاه را به نمایش می گذارد که البته این آخری تنها در منوی Call log قابل مشاهده است.
Vivaz Pro در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس کاملا موفق عمل کرده و نه تنها نشانی از افت سیگنال دیده نمی شود بلکه صدای دریافتی و ارسالی توسط آن نیز در سطح بسیار بالائی قرار دارد. اما چند نکته نسبتا منفی تجربه برقراری تماس با این مدل را با مشکل روبرو ساخته است نخستین مشکل همانطور که گفتیم عدم حضور سنسور تقارب برای غیر فعال شدن خودکار صفحه نمایش با نزدیک کردن گوشی به صورت یا حتی قفل شدن آن در حین دریافت تماس است که در نهایت و با عدم محاسبه نرم افزارهای احتمالی که برای این مشکل وجود دارند چاره ای جز قفل دستی صفحه نمایش پس از دریافت تماس و در حین مکالمه برای کاربر وجود نخواهد داشت. مشکل بعدی نبود شماره گیری هوشمند یا Smart Dialing در این مدل است که با در نظر گرفتن این نکته که این قابلیت در بسیاری از مدل های این کلاس وجود دارد غیبت آن کاملا به چشم می آید. صدای زنگ Vivaz Pro با اینکه نسبت به نسخه اصلی Vivaz کاملا بهبود یافته است اما هنوز هم در رده متوسط قرار می گیرد و در مقام مقایسه راه درازی مثلا با Satio دارد.
منوی Media Center یکی از جذابیت های همیشگی مدل های مولتی مدیائی سونی اریکسون در سالهای اخیر بوده است این منو که در ابتدا در مدل های سری واکمن بکار گرفته شد و نشان آن را در کنسول های بازی شرکت سونی هم می توان مشاهده کرد محلی برای دسترسی سریع به محتوای مولتی مدیائی دستگاه در یک منوی ساده است. این منو در Vivaz Pro برخلاف مدل های سری واکمن بسیار ساده طراحی شده و تنها سه آیکون برای دسترسی به تصاویر، موزیک و فیلم در آن دیده می شود. گالری تصاویر دستگاه همچون همیشه یکی از بهترین ها در کلاس خود است در اینجا علاوه بر نمایش تکی و ماتریسی تصاویر امکان نمایش بلافاصله آخرین عکس گرفته شده، افزودن Tag به تصاویر، نمایش زمانی، آلبوم های تحت وب و نمایش تفکیکی عکس های حاضر در حافظه داخلی و عکس های گرفته شده با دوربین دستگاه وجود دارد. عملکرد گالری بسیار مناسب ارزیابی می شود اما عملیات زوم در تصویر اندکی متفاوت از قبل است جائیکه برای زوم در تصویر تنها گزینه های در دسترس استفاده از Rocker جانبی و یا اسلایدر موجود در گوشه تصویر است و حتی گزینه همیشگی دبل کلیک در تصویر برای زوم در اینجا دیده نمی شود.
پخش کننده موسیقی در Vivaz Pro بر طبق انتظار آخرین نسخه از پخش کننده واکمن سونی اریکسون است که همچون همیشه از بهترین های این کلاس به حساب می آید. امکان فیلتر کردن پله به پله آهنگ ها و مرتب کردن خودکار تراک ها بر اساس نام خواننده و آلبوم از موارد همیشگی حاضر در این قسمت است. دو گزینه نسبتا جدید در این منو کتاب های صوتی (Audio Books) و پادکست ها می باشند. صفحه Now Playing حاوی تمامی کنترلرهای اصلی با ابعاد مناسب برای استفاده از دست است و مطلقا مشکل خاصی در این قسمت دیده نمی شود. شتاب سنج بسیار حساس حاضر در دستگاه همچون گالری تصاویر امکان چرخش منو در هنگام استفاده از این قسمت را فراهم آورده است. نبود اکولایزر یا افکت های صوتی جایگزین از مهمترین نکات منفی این پلیر موسیقی ست که البته Application جداگانه ای از سوی Developer ها برای آن نوشته شده است. پخش کننده ویدئوی دستگاه از ساختار نسبتا ساده ای برخوردار است و با اینکه امکان پخش محتوای تصویری با وضوح 720p را دارد اما از کدک های محبوب DivX و XviD در آن پشتیبانی بعمل نمی آید و تبدیل فرمت ها با نرم افزار MediaGo تنها راه حل پیش روی کاربران است. البته نگفته پیداست که امکان نصب برنامه های جداگانه برای پخش این فرمت ها وجود دارد. نسبت 16:9 و رزولوشن بالای صفحه نمایش مشاهده تصاویر با کیفیت بالا را در صفحه نمایش Vivaz Pro به تجربه لذت بخشی بدل کرده است. خروجی معمولی TV (با وضوح VGA) و قابلیت ارسال محتوای مولتی مدیائی از طریق اتصال Wi-Fi و گزینه DLNA بروی گیرنده های دارای این فناوری از جمله امکانات دیگر Vivaz Pro در نمایش ویدئو به حساب می آید.
رادیوی FM حاضر در این مدل با ظاهری تغییر یافته امکان ذخیره تا 20 ایستگاه رادیوئی مختلف با پشتیبانی از RDS و TrackID را دارد. کیفیت صدای خروجی از تک اسپیکر اصلی دستگاه در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد که در مقام مقایسه با اندکی بهبود تقریبا همان شرایط Vivaz معمولی را ارائه می دهد.
یکی از اصلی ترین موارد حاضر در Vivaz Pro دوربین 5 مگاپیکسلی آن است این دوربین که نسبت به برادر کوچکتر خود با کاهشی سه مگاپیکسلی روبرو بوده است دارای همان اینترفیس و مشخصات Vivaz معمولی ست و باز هم همانند Vivaz تنها مرکز تصویر به منظره روبرو تعلق داشته و دو نوار مشکی رنگ که کننترلرها را در خود جای داده اند در دو سوی تصویر دیده می شوند البته امکان سوئیچ به عکاسی در حالت 16:9 نیز وجود دارد اما در این حالت حداکثر وضوح به 3 مگاپیکسل محدود خواهد شد. کنترلرهای پنج گانه حاضر در سمت چپ صفحه نمایش از بالا به پائین شامل Scenes (منظره، عکاسی در شب، پرتره و…)، حالت های عکاسی (نرمال، پانوراما، تشخیص چهره و تاچ فوکوس)، تنظیمات فوکوس، تصحیح نورگیری (Exposure Compensation) و بلاخره Auto Mode می گردد که با فعال کردن این آخری کلیه تنظیمات بر عهده دوربین گذاشته می شود. در قسمت تنظیمات این بخش امکانات دیگری از جمله White Balace، تایمر سرخود، فعال سازی فلش، افکت های رنگی، لرزش گیر دست و ابعاد تصویر قابل دسترسی ست. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین همچون Vivaz معمولی در سطح بسیار مناسبی قرار دارد و نه تنها از اثرات نویز خبری نیست بلکه باز تولید رنگ ها نیز در سطح مناسبی قرار دارد پائین بودن نسبی کنتراست یکی از اختلاف های اندک میان این دو دوربین است اما در مجموع دوربین حاضر در Vivaz Pro را می توان در سطح بهترین های کلاس 5 مگاپیکسلی فرار داد.
اما مطمئنا مهمترین قابلیت دوربین Vivaz Pro فیلمبرداری آن است که جدا از وضوح 720p با 24 فریم در ثانیه امکان فوق العاده اتوفوکوس پیوسته (Continuous Autofocus) که برای اولین بار در Vivaz ارائه گردید را نیز در خود جای داده است. ساختار منوئی بخش فیلمبرداری بجز حذف یکی دو قابلیت کوچک و بزرگ تقریبا هیچ تفاوتی با قسمت عکاسی ندارد. از بهبودهای صورت گرفته در این دوربین نسبت به Vivaz باید به حذف تقریبی اثر مشکل آفرین rolling shutter که در Vivaz کاملا به چشم می خورد اشاره کرد و در سوی مقابل نیز بعنوان یک نکته منفی کنتراست ویدئوهای گرفته شده توسط این دوربین همچون عکس های آن در قیاس با نسخه معمولی Vivaz کمتر شده است. قابلیت اتوفوکوس پیوسته در حین فیلمبرداری در اینجا نیز بصورت کاملا رضایت بخشی عمل می کند و عملیات فوکوس تقریبا بلافاصله و با سرعت مناسب صورت می پذیرد. کیفیت ویدئوهای گرفته شده در این قسمت کاملا رضایت بخش ارزیابی می شود و سطح جزئیات و دقت رنگ ها در سطح بسیار بالائی قرار دارد. ضبط صدا در این دوربین همچنان با کدک AAC و با نرخ 48KHz صورت می پذیرد که در مقایسه با مدلی همچون Samsung Omnia HD که از نرخ 16KHz استفاده می کند تفاوت قابل ملاحظه ای ایجاد می کند.
گزینه های ارتباطی حاضر در Vivaz Pro هیچ تغییری را نسبت به قبل نشان نمی دهند جائیکه برای برقراری تماس علاوه بر چهار فرکانس GSM امکان استفاده از کلیه فرکانس های شبکه های نسل سومی وجود دارد، ارتباطات تحت شبکه با کمک GPRS و EDGE کلاس 10 و اتصال 3G تا سرعت 10.2Mbps در دانلود و 2Mbps در آپلود صورت می پذیرد و Wi-Fi با امکان DLNA و بلوتوث نسخه 2.1 گزینه های بی سیم را در آن تشکیل می دهند.
گیرنده GPS تنها ناگفته دیگر در مورد Vivaz Pro ست که همچون قبل ازبرنامه Wisepilot با لایسنس 30 روزه در بخش نرم افزاری آن استفاده شده است این نرم افزار که برای استفاده یک ساله از آن رقمی در حدود 70 یورو باید پرداخت شود به راهنمای صوتی و نقشه های سه بعدی مجهز است اما متاسفانه امکان دانلود نقشه ها و قرار دادن آنها بروی حافظه داخلی وجود نداشته و اتصال اینترنت در حین استفاده از آن یک واجب حتمی ست. البته نگفته پیداست که جدا از این نرم افزار امکان نصب اپلیکشن های دیگر همچون Google Maps هم در این قسمت وجود دارد. در مجموع حساسیت گیرنده GPS این مدل در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد و با اینکه اتصال اولیه به ماهواره چندان پر سرعت نیست اما به محض برقراری این اتصال حتی از پشت پنجره در محیط های بسته نیز این اتصال معمولا قطع نمی شود.
SonyEricsson Vivaz Pro یکی از معدود اسمارت فون های با امکانات در کلاس لمسی های Symbian S60 ست که علاوه بر این از قیمت نسبتا مناسبی نیز برخوردار است. ابعاد مناسب، وزن مطلوب، پردازنده پر سرعت، دوربین عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت و بلاخره گزینه های مناسب ارتباطی نکات مثبت این مدل را تشکیل می دهند و در سوی مقابل جنس نچندان فوق العاده بدنه، صدای اسپیکر نسبتا متوسط، عملکرد ضعیف صفحه نمایش در نور مستقیم خورشید و صفحه کلید کوچک QWERTY از نکات منفی قابل اشاره در رابطه با Vivaz Pro محسوب می شوند. قیمت حال حاضر Vivaz Pro رقمی در حدود 350 هزار تومان است که دقیقا هم قیمت مدل معمولی آن است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
میشه بپرسم این گوشی بهتره یاویواز معمولی؟گوشیه من vivaz u5هست.
با سلام من به تازگی اینگوشی را خریدم از این گوشی راضیم ولی نمیتوانم صفحه ی اصلی گوشی را پسورد بگذارم .لطفا راهنمایی کنین.
سلام.کمکم کنید چجوری از جی پی اس ویواز استفاده کنم؟
سلام
اگر گوشیهای موبایل هم دما سنج دجیتالی داشتند خیلی عالی بود
سلام
من vivaz pro خریدم اما با هیچ نرم افزاری نمیتونم حالت pc suite را فعال کنم و اطلاعات گوشی رو انتقال بدم.
همه کارها روطبق دفترچه راهنما انجام دادم . ممنون میشم راهنمایی کنین.
من می خام vivaz pro بخرم به نظر شما گوشی خوبی یا نه؟ لطفا قیمت روزش رو هم بگید . باتشکر.
ممنون از پاسخگویی
هرچند مشتاق شدم وی واز رو بگیرم و اصولا با کیبرد زیاد حال نمیکنم
اما واقعا گوشی جالبیه مخصوصا کیفیت فیلمبرداری اچ دی و ارسال به فیس بوک – توییتر و فیس بوک
هرچند متاسفانه نمیشه عملا از اونها استفاده کرد
سلام خدمت شما و تشکر فراوان از اطلاعات مفید.
من این گوشی را خریدم روی هم رفته گوشی بدی نیست. اما هرچه در منوهای داخلی گشتم نفهمیدم چگونه می توان صدای دریافتی را بیشتر کرد. بجز دو بخش روی گوشی تنظیمات دیگری برای مدیریت صدا در داخل آن نیافتم.
در ضمن اگر لطف بفرمایید دو منبع مطمئن برای استفاده دائمی از ادوب پلیر تریال آن و همچنین یک آنتی ویروس خیلی مطمئن برای آن معرفی کنید.
درضمن اگر نرم افزار مفید تکمیلی و ضروری برای این گوشی سراغ دارید معرفی فرمایید.
سپاس
سلام به دوستان
آقا میلاد چرا گیر دادی به گوشی ویواز
به نظر من ساتیو بخری بهتر
و در آخر یک راهنمایی در خرید گوشی
میلاد جان شما باید یک ویژگی که از همه برایت مهم تر است انتخاب کنی
بر فرض مثال اگر دنبال صدای بلند گوشی هستی باید به دنبال یک گوشی
که صدای قوی دارد بگری و انتخاب کنی
بر فرض یک مثال دیگر اگر به دنبال کیفیت عکس برداری و فیلم برداری هستی
به دنبال یک گوشی که دوربین قوی دارد بگرد مثل ساتیو من خودم
یک ویژگی که برام مهم است عکس برداری و فیلمبرداری
و به نظر من گوشی سونی اریکسون بخری بهتر است چون کارکرد گوشی سونی اریکسون خیلی راحت است
موفق باشید
با سلام
میلاد جان از این مورد خبر ندارم بهتر است به فوروم های فارسی در این زمینه مراجعه کنید. در مورد Kinetic هم تا آنجا که من می دانم تنها در همان منوهائی که در بالا اشاره شده می توان از آن استفاده کرد. در مورد کنترلر موسیقی W995 هم هیچ تضمینی برای کارکرد آن بروی Vivaz وجود ندارد اما شاید جواب بدهد امتحان کنید. عرق کردن دست هم بجز کثیف کردن صفحه نمایش نباید مشکل دیگری ایجاد کند.
——————————————
آی تی بلاگ عزیز پاسخ شما در کامنت قبلی داده شده است.
با تشکر
آرش جان منتظر جوابم
ممنون
قیمت در تاریخ 6 شهریور 1389 در علاالدین 325 هزار تومان.
اون جمله جابز که گفته بود ما کارمون نرم افزاره اما بهترین تولید کننده سخت افزار هم هستیم واقعا حق مطلب رو ادا کرد ، اپل کجا و سامسونگ کجا ، سامسونگ جنسی که می زنه برای این نیست که یه عمر کار کنی برای زمانی خوبه که روی مده وقتی از مد افتاد همزمان از کار هم میوفته
سلام ارش جان.
ممنون از مطالب خوبت.
به نظره شما vivaz pro بهتره یا نوکیا e72؟ تمام جوانب را در نظر بگرین.
ممنون
سلام دوباره خدمت آرش خان
آقا من تو چند تا سایت خوندم که چند نفر که vivaz خریدن بعد از یکی دوهفته گوشی خراب شده….یا هنگ کرده…یا شاتر دوربین گیر کرده……فکر نکنم سونی گوشی ای با این قدرت دوربین رو الکی ساخته باشه…نظر شما چیه؟
در مورد kinectic هم سوال داشتم….یعنی تو منوی موزیک این دستگاه نمیشه از این خاصیت استفاده کرد؟….از بین 200-300 تا آهنگ باید این side bar رو بالا و پایین کنی تا به آهنگ مورد نظر برسی؟؟؟؟
من خودم از pro خوشم اومده بود ولی انگار vivaz به نظر محکم و استوار تر میرسه…بعد از 3 تا گوشی nokia symbian دیگه از نوکیا زده شدم ولی انگار چاره ای جز n97 mini نیست….کار کرد و سرعت vivaz رو دیدم اصلا معلوم نیست که symbian روش نصبه ولی mini رو ندیدم
راستی کنترلر موزیک w995 یا بقیه گوشیهای سونی که جک 35 دارن بهش نمیخوره؟ منظورم دو تکه است
در مورد صفحه نمایش هم یه توضیحی میدین…من تقریبا اکثر اوقات دستم عرق میکنه…آیا مشکلی در اجرای گوشی پیش میاد؟
بازهم ممنون
آرش خان واقعا ممنون از ریویو و ایمیل..اینجاست که تفاوت سایت خوب و بد معلوم میشه….جال این که هیچ کدوم از سایتهایی که من دیدم نگفته بودن که speaker این گوشی کجاست!!!!
حالا که بحث vivaz pro شده….چند تا مطلب
نوشتین که چون سنسور تقارب نداره باید موقع دریافت تماس صفحه رو قفل کرد….سوالم اینه…چطوری؟
من شنیدم که قفل نرم افزاری نداره یعنی فقط باید از دکمه خاموش/روشن که وظیفه ی انتخاب profile رو هم داره استفاده کرد….حالا چطوری باید موقعی که گوشی زنگ میخوره اون دکمه رو بزنیم و صفحه رو قفل کنیم؟؟؟من که فکر نکنم بشه
موضوع دوم…آیا application هست که slide to unlock رو بشه روی این گوشی اجرا کرد…اگه بشه پس موضوع قفل بودن گوشی در زمان تماس حل میشه!! درسته؟
موضوع سوم این که این گوشی هدفون دوتکه نداره…آیا میشه از هدفونهای دوتکه ای که کنترلر موزیک دارن برای این گوشی استفتده کرد….این موضوع برای من یکی خیلی مهمه که نخوام هر دفعه گوشیم رو دربیارم و بزنم آهنگ بعدی…
موضوع چهارم….اگر فیلمبرداری فوق العاده ی این گوشی رو به حساب نیاریم…با توجه به همه ی جوانب…از بین vivaz pro….vivaz….nokia n97 mini کدوم رو انتخاب میکنین(حداقل تا 2 سال آینده نمیخام گوشی عوض کنم….2سال ونیم پیش هم برای n81 راهنمایی های ارزشمندی کردین)
و آخرین موضوع و ؟ بزرگ من….چرا vivaz با اون جعبه ی پر و پیمونش و دوربین 8.1 …هم قیمت pro هستش…در حالیکه pro فقط صفحه کلید رو زیادتر داره…….آیا صفحه کلید اینقدر مهمه؟؟
ممنون که اینقدر زود جواب میدین و شرمنده که طولانی شد
سلام
اگه بتونید پک فارسی ساز سیمبین سری 60 ورژن 5 رو برای دانلود قرار بدید لطف بزرگی کردید من هر چه گشتم پیدا نکردم.
لطفا اگه لینکی سراغ دارید دریغ نکنید.
با تشکر
ممنون مطلب جالب بود مهمترین مزیت ین سری رو سوشیال نتورک بودن اون میدونم و البته کیفیت فیلمبرداری اما به نظر من گوشی ای که دارای کیبرد تاچ می باشد به نظر داشتن یک کیبرد qwerty نیست و باعث سنگین تر شدن اون میشه
به هر حال ممنون از بررسی تون اما در پایان نگفتید در انتخاب بین vivaz و vivaz pro کدام یک را پیشنهاد میکنید؟