SonyEricsson C905 ناگفته ها و ناشنیده ها

90
9345

شاید برای شما نیز جالب باشد که در رابطه با آخرین Cameraphone سونی اریکسون که به تازگی به نمایش عمومی گذاشته شده است بیشتر بدانید به همین منظور بهتر دیدیم آخرین اطلاعات منتشر شده و موارد مختصری که در دسترس عموم قرار گرفته است را هرچند مختصر در این مجال با هم مرور کنیم. با ما همراه شوید.

مدل و نام SonyEricsson C905
ابعاد 18-19.5×49×104 میلی متر
وزن 136 گرم
صفحه نمایش 2.4 اینچ
32240 پیکسل
قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Memory Stick Micro M2+ حافظه داخلی 160 مگابایتی
ارتباطات GSM چهار بانده+GPRS +EDGE+3G +Bluetooth
سیستم عامل —-
پردازنده —-
وضوح دوربین 8 مگاپیکسل
حداکثر وضوح فیلمبرداری QVGA با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 930mAh

این لحظه بیش از پیش برای من یادآور خاطره به بازار آمدن Nokia N95 در سال گذشته است، وقتی که همه استانداردها بر مبنای سه مگاپیکسل می گذشت و ناگهان نوکیا با ارائه یک 5 مگاپیکسلی هوشمند تمامی بازار Cameraphone ها را به یکباره به سمت خود تغییر مسیر داد. اما این بار به نظر می رسد نوکیا کمی از قافله عقب مانده است چرا که وقتی که تمامی نیروهای این شرکت پیرامون سوگلی هوشمند و با امکانات فراوانی نظیر N96 می گذرد، سونی اریکسون در خفا، محصولی را به نمایش گذاشت که تمامی سازندگان را در یک لحظه به چالش کشانیده است. C905 دستگاهی ست که شاید تا آن اندازه که دوربین در آن اهمیت دارد، کارکرد آن به عنوان تلفن اهمیت نداشته باشد، چرا که در اینجا با یک دوربین فوق العاده 8 مگاپیکسلی روبرو هستیم که گذشته از عکاسی فوق العاده و قابلیتهای فراوان آن در این امر، امتیاز های فراوان دیگری را نیز برای سونی اریکسون به ارمغان آورده است. همانطور که می دانید سونی اریکسون در سری جدید نامگذاری های خود نام سری K را با سری C (که یادآور CyberShot می باشد) برای Cameraphone های خود تعویض کرده است و از این پس تمامی گوشی های این کلاس تحت این نام به بازار خواهند آمد و هرچه عدد اول پس از C عدد بزرگتری باشد نشانگر قویتر بودن قابلیت اصلی دستگاه (مثلا در اینجا دوربین) می باشد. عدد دوم در این نام گذاری نیز نشان دهنده رتبه این دستگاه در میان هم رده ای های خود می باشد که عدد صفر در اینجا نشان دهنده اولین دستگاه در میان این رده است. رقم آخر نیز نشان دهنده فرم گوشی ست بطوریکه از صفر تا دو گوشی های Candy ، سه و پنج گوشی های کشوئی، شش تا هشت گوشی های تاشو و عدد 9 نیز برای طراحی های خاص در نظر گرفته شده است پس از این لحاظ C905 یک گوشی قوی در رده دوربین است که در نوع خود اولین بوده و فرم کشوئی دارد.

sonyericsson_c905_02.jpg

 

ظاهر دستگاه با هرچه تاکنون از سونی اریکسون دیده ایم متفاوت است چرا که در اینجا از گوشه های تیز و ظاهر مکعب مستطیلی همیشگی خبری نیست و گوشی کاملا با زوایای گرد و مدور طراحی شده است و حتی قسمت دوربین نیز با طراحی خاصی که در پشت گوشی انجام شده است با یک انحنای زیبا با سایر قسمت های آن هم سطح شده و به هیچ عنوان، حالت بیرون زدگی ندارد، که این بر جذابیت های گوشی کاملا افزوده است. از لحاط ابعاد و اندازه، C905 را می توان نمونه بزرگتری از K850 دانست چرا که با ابعاد 18×49×104 میلیمتر چیزی در حدود یک میلیمتر بر عرض و قطر گوشی افزوده شد است. البته با اندازه گیری قطر گوشی از روی لنز دوربین، چیزی نزدیک به 1.5 میلیمتر دیگر نیز بر این عدد افزوده و به رقم 19.5 میلیمتر دست می یابیم. اوضاع در مورد وزن دستگاه نیز تقریبا به همین صورت است، جائیکه C905 با وزن 136 گرمی خود یک نمونه کاملا سنگین  در کل خانواده سونی اریکسون می باشد اما با اینکه این اعداد برای یک Feature Phone اعداد کاملا بزرگی ست ولی تجمع امکاناتی که در این موجود نچندان کوچک دیده می شود می تواند توجیه خوبی برای ظاهر نسبتا بزرگ و سنگین آن باشد.

sonyericsson_c905_03.jpg

 

بدنه گوشی از پلاستیک مات و با کیفیتی ساخته شده است که به هیچ عنوان نمی توان اثر انگشت را بروی آن مشاهده کرد و این شاید برای اولین بار در تاریخ گوشی های غیر هوشمند سونی اریکسون باشد که در ساخت گوشی از مواد بسیار با کیفیت استفاده گردیده و جنبه پلاستیکی بودن محصولات این شرکت را کاملا پنهان نموده است. رویه دستگاه به گوشی های قبلی سونی اریکسون شباهت فراوان دارد که این جنبه از کلیدهای کنترلی تکراری زیر صفحه نمایش تا دو کلید مخصوص Cameraphone های این شرکت بر بالای صفحه نمایش ادامه دارد. صفحه نمایش 2.4 اینچی گوشی یکی از بزرگترین صفحه نمایش هائی ست که این شرکت در گوشی های بدون سیستم عامل خود تا بحال بکار گرفته است. این صفحه نمایش بزرگ، طبق معمول قابلیت نمایش 256 هزار رنگ را داشته و دارای رزولوشن 320×240 پیکسل می باشد و عملکرد کاملا مناسبی در محیط های مختلف نوری از خود به نمایش می گذارد. صفحه کلید اصلی دستگاه کاملا تخت و بدون کوچکترین برآمدگی می باشد و بر خلاف انتظار عملکرد مناسبی را از خود به نمایش می گذارد. سمت چپ گوشی تنها محل حضور پورت اتصالات سیمی و کارت حافظه M2 گوشی می باشد که با وجود 160 مگابایت حافظه داخلی امکان افزایش حافظه را تا بیش از 2 گیگابایت فراهم می کند اما قسمت سمت راست گوشی بر جنبه اصلی دستگاه تاکید بیشتری دارد در اینجا بجز کلید Rocker تغییر حجم صدا، سه دکمه مخصوص عکاسی دیده می شود که یکی شاتر دو حالته دوربین است  و دو تای دیگر وظیفه گشودن آخرین عکس گرفته شده و سوئیچ میان دوربین عکاسی و فیلمبرداری را بر عهده دارند.

sonyericsson_c905_04.jpg

 

پشت دستگاه از لحاظ طراحی یکی از زیباترین طرح های سونی اریکسون به حساب می آید در اینجا دو بخش کاملا مجزا دیده می شود که در بالا شامل دوربین و محافظ لنز آن می باشد و در پائین آن نیز کاور باتری دستگاه دیده می شود. با گشودن کاور لنز دوربین دستگاه خود بخود فعال می گردد (امری که با فشردن دکمه شاتر نیز رخ می دهد)، در این قسمت موارد امیدوار کننده فراوانی دیده می شود که شایسته نام CyberShot می باشد در اینجا گذشته از لنز دوربین 8 مگاپیکسلی گوشی، فلش زنون و آینه عکاسی از خود بهمراه فلش مخصوص فیلمبرداری که نقش نور راهنمای فوکوس را نیز بازی می کند دیده می شود. علاوه بر این یک عنصر جدید دز این میان وجود دارد که پیش از این در هیچ دوربینی در این کلاس دیده نشده است: میکروفون مخصوص فیلمبرداری. باتری پنهان شده در زیر کاور دقیقا همان باتری 930mAh موجود در K850 می باشد که از لحاظ اعداد و  ارقام رسمی نیز مشابه K850 می باشد : 380 ساعت در حالت Stand-by و 9 ساعت در هنگام مکالمه که البته با وجود امکانات فراوان موجود در C905 احتمالا زمان کارکرد این باتری، از نمونه موجود در K850 کمتر می باشد.
ساختار منویی گوشی، همان نمونه تکراری غیر هوشمندهای سونی اریکسون است که تنها چند تغییر ظاهری در آن رخ داده است و شاید عجیب ترین و جالب ترین آیکونی که در منوی اصلی گوشی می توان دید، آیکون دسترسی مستقیم به گیرنده داخلی GPS دستگاه است که برای یک گوشی بدون سیستم عامل واقعا فوق العاده می باشد. قسمت محبوب Media Center گوشی نیز تغییر خاصی نسبت به نمونه هایی که در W910 و یا K850 دیده ایم نداشته و تنها موارد مشهودی که به آن افزوده شده است قسمت خروجی TV و بخش Web Feed می باشد و در اینجا نیز از شتاب سنج داخلی برای گردش تصویر بصورت خودکار در هنگام نمایش عکس و فیلم استفاده شده است

sonyericsson_c905_05.jpg

دوربین هشت مگاپیکسلی دستگاه مطمئنا مهمترین بخش، در C905 محسوب می شود این دوربین توانائی ثبت تصاویری با حداکثر رزولوشن 2448×3264 پیکسل را دارا می باشد و در ساختار آن موارد بیشماری از تنظیمات فراوان به سبک دوربین های دیجیتال حرفه ای مشاهده می شود که فوکوس اتوماتیک، لرزش گیر دست، عکاسی پانوراما، تنظیم هوشمند کنتراست، فناوری تشخیص چهره و قابلیت Geo-Tagging تنها بخشی از ویژگی های آن را تشکیل می دهد. اما اگر زیاد ناراحت نمی شوید باید بگویم که در نسخه ابتدائی این گوشی قابلیت فیلمبرداری 30 فریم در ثانیه با رزولوشن VGA پیش بینی نشده و همانند قبل کاربر باید حداکثر با وضوح QVGA بسوزد و بسازد. البته این تنها یک پیش نمایش از C905 می باشد و ممکن است در نسخه نهائی این قابلیت نیز به گوشی افزوده شود. در مورد کیفیت تصاویر گرفته شده توسط دستگاه نیز تا پیش از آمدن نسخه نهائی نمی توان اظهار نظر درستی کرد. یکی از قابلیتهای جالبی که به لطف برنامه های جانبی در گوشی مهیا شده است Motion Camera می باشد که در طی آن از گوشی می توان همانند یک دوربین مدار بسته (CCTV) استفاده کرد که به محض تشخیص حرکت در تصویر اقدام به ضبط تصاویر پیش رو می نماید.
قسمت مرتبط با GPS گوشی با ورود به منوی Location Service فعال می گردد در این قسمت دو برنامه Google Maps و Wayfinder Navigator دیده می شود که برای استفاده از نرم افزار دوم که یک نمونه حرفه ای محسوب می شود می بایست شارژ ماهیانه پرداخت کرد.
بدون شک پس از دوربین 8 مگاپیکسلی گوشی یکی از جذاب ترین امکاناتی که در C905 می توان سراغ گرفت گیرنده Wi-Fi در ساختار آن است که به جرات می توان ادعا کرد که این برای اولین بار در میان تمامی گوشی های بدون سیستم عامل است که از این فناوری استفاده شده است.

sonyericsson_c905_06.jpg

از پیش نمایش SonyEricsson C905 تنها چند روز می گذرد و در این مدت مطمئنا نمی توان در رابطه با آن قضاوت درستی نمود و مقاله فوق نیز تنها به جهت ارائه یک دید کلی از این دستگاه فوق العاده ارائه گردیده است و در آینده، بررسی کامل و جامعی از بهترین Cameraphone سونی اریکسون خواهیم داشت.

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

90 دیدگاه

  1. باعرض پوزش از دوستان
    یک سوال بدون ربط به این مطلب:
    اگه کسی میدونه لطفابگه Apple iPhone توانایی باز کردن فایلهای آفیس رو داره یا نه؟
    فقط یه آره یا نه کارمو راه میندازه.
    باتشکر.

  2. با سلام و خسته نباشید به شما آرش عزیز اگر ممکن است بفرمایید به نظر شما کدام یک از گوشی های w910 و k850 سونی اریکسون و 6500slide نوکیا از هر نظر کارایی بیشتری را دارند.با سپاس از زحمات بی وقفه شما

  3. واقعا متاسفم که ملاک انتخاب گوشی و تعیین برتری در قابلیت ها رو فقط با میزان پیکسل یک گوشی تعیین می کنند درسته که دوربین گوشی یکی از فاکتورهای خرید یک گوشی است ولی نه اینکه تمام امکانات گوشی خلاصه میشه توی دوربین گوشی من خودم N95 دارم شاید تو این 2 سال 20 تا عکس با گوشیم نگرفته باشم که نگه دارم شمایی که تمام فکر و ذکرتون دوربین هست تا حالا چند تا عکس به در بخور با گوشی گرفتید؟
    بازم میگم دوربین گوشی یکی از امکانات مهم هست ولی نه اینکه. . .
    در ضمن اون دوستی که مقایسه کرده بود دوربین ها رو بهتر هست یه نگاه عمیق تر داشته باشین ایا فاصله کانونی، اپتیکال زوم،کیفیت فیلمبرداری و. . . در ‏N9‎0 و K600‎‏ یکی هست؟
    اگر قصد اینجور مقایسه ها باشه میشه گفت نوکیا 5310 و K850 سونی هر دو سیستم عامل ندارد ابعاد کوچکتر جک 2.5 صحفه نمایش 16 میلیون رنگ و فیلمبرداری با فرمت VGA‏ اینا رو همش گوشی داره که سونی اریکسونی که 300 تومان در ابتدا گران تر بود نداره
    البته این مقایسه کاملا اشتباه هست فقط در جواب اون دوست خوبمون بود
    موفق باشید

  4. با سلام:
    دوست عزیز مقایسه ی شما اصلا درست نیست چون در هر مورد یک اسمارت فون همه کاره و پر قابلیت (در زمان خودش)رو با یک دوربین جاوای ساده مقایسه میکنید.
    در زمان حاضر بگید : گذشته از دوربین ِان 95 چنتا کار می کنه که کا 850 نمی کنه؟ با این مقایسه متوجه میشید که ان 95 ارزش پولی روکه دادید داره.

  5. من با حرف داریوش جان موافقم سونی اریكسون با اینكه گوشیهاش سیستم عامل نداره و كیفیت صفحه تصویرش پایینه ولی همیشه یك سیاست داره دنبال می كنه كه باعث موفقیتش شده و اون: بیشترین امكانات در دوربین عكاسی همراه با كمترین قیمت ممكن. گوشهای سونی اریكسون همواره از گوشیهای هم رده خود در نوكیا ارزان تر بودند از جمله می تونیم گوشیهای زیر رو نام ببریم:
    6600 و K600 (با دوربین VGA با تفاوت قیمت بالای 200 هزارتومان در ابتدا) ، N90 و K750 (دوربین2مگاپیكسل با تفاوت قیمت بالای 200 هزارتومان در ابتدا) ، K800 و N73 (دوربین 3 مگاپیكسلی با تفاوت قیمت 100 هزارتومان) ، N95 و K850 (دوربین 5 مگاپیكسلی با تفاوت قیمت بیش از 100 هزارتومان)
    هر چند شاید مقایسه بالا خیلی منطقی نباشه!!!
    این طور كه سونی اریكسون پیش می ره اگه C905 با N96از نظر قیمت تفاوت چندانی نداشته باشه مطمئنا حتی طرفداران سخت نوكیا را به شك و تردید فرو می بره!!!

  6. با سلام خدمت دوستان هیچ میدونید اگر سونی اریکسون وسامسونگ نبودن همین 1100 را با قیمت خیلی بالاتر از این میخریدید

  7. سلام
    آرش جان
    یک سوال: شما می گید اولین گوشی بدون سیستم عامل که فناوری Wi-Fi رو داره C905 هست در صورتی که قبل از این نوکیا 6300i رو که سیستم عامل نداره به این فناوری مجهز کرده بود . درست می گم ؟
    دوستانی که درباره سیستم عامل C905 صحبت می کنن این نکته رو توجه کنن که این یک Camera Phone هست و نیازی به یک سیستم مثل سیمبین نداره ولی اگر می داشت خیلی خیلی بهتر می شد.

  8. سلام ارش جان خوبی داداش ؟
    یه زحمت داشتم واست .
    می خوام یه گوشی بگیرم هنگ کردم اصلا نمی دونم چی بگیرم .
    می خوام قیمتش بین 200 – 250 باشه . سامسونگ نباشه. جوادم نشده باشه مثل 5610 که دست همه هست .
    تورو خدا یه راهنمایی کن .
    فقط سریع تورو خدا .
    یه چند تا گوشی پیشنهاد بده
    مر300 . میام همین جا میبینم کامنت تو .
    راستی a1200 هم نباشه چون دارم .
    قربانت فقط سریع .
    بازم مر30

  9. با اینکه گوشی خوبیه ولی با این حال فقط دوربینش بهترینه.بقیه امکاناتش در سطح خیلی معمولیه.حتی ظاهرش.مثلا الان چند سالی هست که نوکیا حتی معمولی ترین مدل هاش دارای صفحه نمایش 16میلیون رنگ هستن ولی سونی اریکسون هنوز هم حتی در بهترین مدل هاش از 256هزار استفاده میکنه.یا در مورد افزایش حافظه گوشی.

  10. دوربین جالبی هست که البته زنگ هم میخوره ولی کاش به جای اینکه سونی همه تلاششو میذاشت روی افزایش صدای اسپیکراش یه دونه صحفه نمایش 16 میلیون ناقابل هم رو این گوشیش میذاشت یا حداقل پورتای گوشیشو از هم جدا میکرد که نخواهیم از بین استفاده از هدست و شارژر گوشی یکی رو انتخاب کنیم البته به تازگی از راهکاری برای حل این مشکل استفاده میکنه که اون هم استفاده از شارژرهایی هستن که بهشون هدست وصل میشه یعنی واقعا استفاده از جک 3.5 میلیمتری اینقدر سخته یا شاید هم فضای زیادی از گوشی رو اشغال میکنه یا اینکه باعث میشه هزینه زیادی رو متقبل بشه که قیمت گوشی رو افزایش میده و دلایل دیگه ای مثل از بین رفتن استاندارد و. . . تلاش صنعت موبایل برای گرفتن جای کامپیوتر ها دوربین ها و سایر دستگاههای مولتی مدیاس که فکر کنم حذف سونی از این صنعت کمک بزرگی برای رسیدن به این هدف باشه در ضمن فکر نکنم چسباندن نشانی که اچ تی سی و ای میت برای بدست اوردنش سالها تلاش کردن با تولید یک گوشی از این رده از سونی به همین سادگی به سونی هم تعلق بگیره

  11. سلام
    ==============
    اگر شما به سیمبین و ویندوز موبایل میگین سیستم عامل همون بهتر که نباشه .
    نمیدونم سیستم عاملهایی مثل familier linux رو تا حالا دیدید یا نه ( البته اینا بیشتر روی ppc استفاده میشن )
    بعدشم من نمیدونم وقتی یه گوشی همه کار انجام میده چه نیازی به سیستم عامل داره . حتما باید اسمش سیستم عامل باشه تا راحت تر بشه پزشو داد . چرا ؟

  12. اگه منظورتون از سیستم عامل همون سیمبیانه ، نباشه بهتره .
    ضمنا این گوشی خودش دارای کلاس و سیستم مستقله که تو سرعت و استفاده از سخت افزار سونی کاملا با اون مچ شده .
    در مورد سیستم عامل هم فوکوس سونی اریکسون روی ویندوز قرار گرفته .

  13. سلام به اقا آرش و ممنون از پیش نمایش
    تئوری جالبی برای عددهای گوشی بود و این که ببینین سونی چه کرده…این گوشیه یا کلکسیون!!
    آقایون این گوشی سیستم لازم نداره…بدون سیستم داره همه کاری میکنه

  14. سلام خدمت آرش جان و دوستان متشکر از اطلاعات خوبی که دادید فقط حیف که سیستم عامل نداره واقعا سونی تا کی میخواد به عرضه گوشی های بدون سیستم عامل ادامه بده؟!! امیدوارم با تولید این گوشی غول ‏8 مگاپیکسلی نوکیا رو هم ببینیم

  15. به نظر من این گوشی هنوز هم از نوکیا ان 95 عقب تره. ادم با دیدن ظاهر این گوشی بیشتر یاد دوربین میافته تا گوشی موبایل. ولی 95 یک گوشی مولتی مدیا با طراحی مناسبتره. با این اوصاف این گوشی هم تو فیلم برداری ضعیفتره(حداقل الان)

ارسال یک پاسخ