SonyEricsson K850‎‏ تکامل یک نسل‏

76
14728

شاید این طولانی ترین انتظار برای دیدار یک گوشی باشد چرا که اکنون بیش از چهار ماه از نمایش ‏SE K850‎‏ میگذرد و همچنان ‏عبارت ‏Coming Soon‏ در مقابل اسم آن خودنمائی می کند . با اینحال شاید توصیف محصولی که به احتمال قوی پس از حضور ‏در بازار، به یکی از پر فروش ترین ها مبدل خواهد شد خالی از لطف نباشد. در این مقاله با بررسی کامل و جامع در رابطه با ‏SE ‎K850‎‏ به مقایسه مفصلی میان آن و ‏Nokia N95‎‏ می پردازیم. با ما باشید.‏

همانطور که پیش از این در مورد ‏K810‎‏ گفتیم ، سونی اریکسون با ارائه ‏K800‎‏ و پس از آن دو محصول ‏K550‎‏ و ‏K810‎‏ پا در بازار ‏رقابتی دوربین، در گوشی های موبایل گذاشت که برای خیلی ها حتی با پشت سر نهادن مهمترین نکته در خرید گوشی ‏‏(یعنی میزان آنتن دهی و مکالمه) به اصلی ترین معیار برای انتخاب یک گوشی بدل شده است، تا اینکه در ژوئن امسال بخش ‏طراحی سونی اریکسون گوشی ای را به نمایش عموم گذاشت که بیشتر می توان آن را یک دوربین با قابلیت برقراری تماس ‏دانست تا یک گوشی دوربین دار!
‏K850‎‏ گوشی ست که علاقمندان به دوربین را کاملا راضی میکند. و علاوه بر آن طراحی زیبا و ‏چشمگیر آن نیز توجه به جنبه های زیبائی شناسانه در آن را به اثبات می رساند .‏
K850‎‏ در نگاه اول بدون هیچ شک و شبهه ای بسیار زیباست : ساختار زیبا و کاملا ابتکاری برای صفحه کلید و ‏Soft Key‏ ها ‏بهمراه نوار آبی (یا سبز رنگ) دورتادور گوشی ظاهری کاملا استثنائی به آن می بخشد.
قسمت عمده روی گوشی را صفحه ‏نمایش 2.2 اینچی آن پوشانده  است که نسبت به صفحه نمایش 2 اینچی ‏K810‎‏ کاملا بزرگتر به نظر میرسد علاوه بر آن از ‏لحاظ روشنائی و کنتراست نیز این صفحه نمایش  کاملا از ‏K810‎‏ بهتر عمل می کند.
رزولوشن این صفحه نمایش 320×240 ‏پیکسل بوده و توانائی نمایش 256 هزار رنگ را دارد. یکی از نکات جالب در ساختار ‏K850‎‏ این است که با اینکه صفحه نمایش آن ‏از ‏K810‎‏ بزرگتر است ولی با داشتن ابعادی معادل 17×48×102 میلیمتری چیزی حدود چهار میلیمتر از آن کوتاه تر است که این ‏موضوع به دلیل ساختار منحصر به فرد صفحه کلید آن است که در ادامه به آن می پردازیم.

sony-ericsson-k850-02.jpg

و اما یکی از مشکلات مشترک میان ‏گوشی های ‏K810‎‏ ،‏K800‎‏ و همین ‏K850‎‏ ساختار شیشه ای بسیار زیبای روی آن است که متاسفانه همانگونه که می دانید ‏همانند یک آهنربا اثر انگشت را جذب می کند و به کثیف تر شدن هرچه بیشتر آن کمک فراوانی میکند.
بر بالای صفحه نمایش ‏و در کنار نشان سونی اریکسون و اسپیکرهای برقراری تماس، دوربین ‏VGA‏ دوم گوشی قرار دارد که شاید در نگاه اول دیده ‏نشود (وجود دوربین دوم از هم اکنون بر ‏‎3G‏ بودن گوشی تاکید دارد) یکی از تفاوت هایی که ‏K850‎‏ با سایر گوشی های رده ‏Cyber-Shot‏ دیگر دارد در همین قسمت است چرا که دکمه های همیشگی این رده که بر بالای صفحه نمایش و در دو طرف آن ‏واقع بودند در اینجا حذف گردیده اند.
درست در زیر صفحه نمایش سه دکمه سفید رنگ جدید وجود دارد که این بار نیز در نگاه ‏اول امکان ندارد آنها را تشخیص بدهید ؛ این سه دکمه در حقیقت دکمه های منحصر به فرد ‏Soft Key ‎‏ گوشی  هستند که ‏همگی از نوع ‏Context ‎‏ می باشند یعنی با توجه به موقیت شان در منو وظیفه شان تغییر می کند . نکته قابل توجه در اینجا ‏این است که نسبت به سایر گوشی های قبلی ‏SE‏ وظیفه این دکمه ها تغییر کرده است مثلا همیشه در ‏Soft Key‏ های ‏گوشی های سونی اریکسون دکمه ‏More‏ در سمت راست واقع می گردید ولی در اینجا این دکمه ‏Option‏ نامیده شده و به ‏چپ منتقل شده است و یا مثلا دکمه اختصاصی ‏Back‏ (که در گوشی هایی نظیر ‏P1‎،P990‎‏ و ‏W950‎‏ حضوری فیزیکی داشت) ‏حذف گردیده و وظیفه اش به دکمه سمت راست محول شده است.
دکمه میانی نیز  وظیفه های متنوعی دارد مثلا بعنوان ‏نمونه در منوی اصلی گوشی این دکمه به ‏Select‏ تغییر می کند. در مجموع تجربه استفاده از این سه دکمه کاملا چیز جدیدی ‏ست و با اینکه مدتی طول می کشد تا به آنها عادت کنید ولی با این حال ابتکار بسیار جالبی برای استفاده بهینه از فضایی به ‏این کوچکی به حساب می آید.
اندکی پائین تر از این دکمه ها نیز به چهار دکمه کاملا ابتکاری دیگر می رسیم  که بازهم در ‏نوع خود کاملا بی نظیر است. این دکمه های دوگانه از چپ به راست عبارتند از دکمه های : برقراری تماس/ دسترسی به منو ‏و دکمه های ‏C‏ / قطع تماس  که قسمتهای برقراری و رد تماس در این دو نسبت به تکه های دیگر (یعنی منو و ‏C‏) بزرگتر ‏هستند.
مثل اینکه نو آوری های مربوط به صفحه کلید در این گوشی تمامی ندارد چرا که در زیر این دکمه ها به صفحه کلید ‏جالبی می رسیم که با اینکه شکل و حالت دکمه های عددی اصلی ، مشابه دکمه های گوشی ‏T650‎‏ می باشند ولیکن در ‏ساختار آنها نکته ای کاملا جدید و ابتکاری یعنی تعبیه دکمه چهار جهته کنترل گوشی در میان صفحه کلید عددی دیده می ‏شود بدینگونه که بجای اختصاص فضای جداگانه برای دکمه چهار جهته (‏D-Pad‏) ، از فضای زیاد میان دکمه ها برای اینکار سود ‏جسته و این دکمه زیبا را که رنگی هماهنگ با رنگ نوار دورتادور بدنه دارد (سبز یا آبی) محاط بر دکمه های 2 و 5 قرار داده اند ‏که اینکار ظاهر زیبای گوشی را کاملا مدرن جلوه می دهد.
از نکات قابل بحث در این قسمت این است که همیشه هنگامی که ‏از دکمه چهار جهته (‏D-Pad‏) بجای جوی استیک در ساختار گوشی استفاده می شود دکمه ای در مرکز آن برای تائید وجود ‏دارد که در مورد ‏K850‎‏ خبری از این دکمه نیست و وظیفه آن به دکمه میانی ‏Soft Key‏ ها که درست بالای ‏D-Pad‏ واقع است ، ‏واگذار شده است، که ممکن است در روزهای اول استفاده کمی غریب بنماید ولی مطمئنا به مرور به آن نیز عادت می کنیم. ‏
نکته دیگر در رابطه با این صفحه کلید، کنترل دوربین بوسیله دکمه های عددی آن است که مشابه حالتی ست که در مورد ‏K810‎‏ وصف آن رفت با این تفاوت که بر خلاف ‏K810‎‏ که این وظیفه بر عهده ستون سمت چپ صفحه کلید بود (یعنی دکمه های ‏‏7،4،1 بهمراه ستاره) این بار این نقش کاملا به ستون سمت راست منتقل گردیده است و نقش هر کلید نیز با آیکونی در ‏گوشه سمت راست آن مشخص شده است (که با ورود به منوی عکاسی این آیکون ها روشن می شوند). توسط این کلیدها ‏می توان به کنترل حالت گرفتن عکس (‏Shooting Mode‏)، حالت صحنه (‏Scene Mode‏)، تایمر و فلش پرداخت.

جنس کلیدهای ‏این صفحه کلید از پلاستیک کاملا نرم و خوش دست است و فاصله کاملا مناسب میان دکمه های آن، امکان تایپ اشتباه توسط ‏آن را به حداقل می رساند. نور پس زمینه صفحه کلید اصلی گوشی هماهنگ با رنگ نوار دورتادور آن و البته دکمه ‏D-Pad‏ است ‏که سبز یا آبی بسیار خوش رنگ و پر نوری ست که علاوه بر زیبائی فوق العاده، محیط کاملا پر نوری جهت استفاده در شب ‏فراهم می کند.
البته باید به این نکته هم اشاره کرد که تنها المانهایی که دارای نور پس زمینه نیستند ‏Soft Key ‎‏ های سفید ‏رنگ زیر صفحه نمایشند که علت سفید بودنشان هم احتمالا این است که احتیاجی به نور پس زمینه نداشته باشند. سمت ‏چپ گوشی در کمال تعجب دارای هیچ دکمه ای نیست و تنها چیزی که در آن دیده می شود نوار آبی رنگی ست که دور تادور ‏آن را احاطه کرده است.

sony-ericsson-k850-06.jpg

اما اوضاع در سمت راست گوشی کاملا فرق می کند چرا که در این قسمت کلیدهای مشابه یک ‏دوربین دیجیتال واقعی را می توان یافت  که از لحاظ تعدد و کارائی مشابه آن تنها در یک گوشی دیگر دیده می شود آنهم  در ‏گوشی جدید ‏LG‏ با نام ‏KU990‎‏ .
دکمه های این قسمت به سه سطح تقسیم شده اند که در بالاترین سطح و نزدیک به روی ‏گوشی دکمه سه گانه تعویض حالت دوربین از عکاسی به فیلمبرداری و مشاهده عکس ها وجود دارد . درست در زیر آن و در ‏پائین ترین سطح، دکمه شاتر دوربین بهمراه دکمه کوچکتر مجاور آن برای فعال کردن و یا خاموش کردن دوربین وجود دارد  که ‏نکته جالب و به نظر کاربردی در این قسمت این است که دکمه فعال کردن دوربین ارتباطی با قفل بودن یا نبودن صفحه کلید ‏نداشته، کاملا مستقل عمل می کند. تنها دکمه دیگری که در این قسمت میتوان پیدا کرد دکمه دوگانه افزایش و کاهش ‏صداست که البته در هنگام عکاسی و یا مشاهده عکس های درون آلبوم نقش زوم در تصاویر را نیز بر عهده دارد.‏
نوآوری های سونی اریکسون گویا در این گوشی فوران کرده است چراکه قسمت پائینی گوشی نیز نسبت به هرچه که تاکنون ‏دیده اید کاملا دچار طوفان طراحی شده است.
در حالت عادی در این قسمت تنها پورت همیشگی اتصال بهمراه میکروفون ‏تماس را می توان دید ولی همه چیز از دکمه فشاری زیر پورت اتصال آغاز می شود که فشردن آن باعث گشودن دربی در زیر ‏گوشی می شود (‏Push-To-Eject‏) که در این قسمت کاملا مشابه با دوربین های دیجیتال می توان باتری دستگاه را خارج ‏نمود. باتری لیتیوم پلیمری بکار رفته در ‏K850‎‏ از نوع ‏BST-38‎‏ با ظرفیت ‏‎930 mAh‎‏ می باشد که با باتری بکار رفته در سایر ‏گوشی های سری ‏Cyber-Shot‏ که همگی از نوع ‏BST-33‎‏ بودند تفاوت دارد و برطبق گفته های رسمی توانائی روشن نگاه ‏داشتن گوشی را برای 9 ساعت در هنگام مکالمه و 400 ساعت در حالت ‏Stand-by‏ دارد که در دنیای واقعی تحت یک شرایط ‏کاملا سنگین (بلوتوث همواره روشن ،کارکرد در شبکه ‏‎3G‏ ، یک ساعت مکالمه ، یک ساعت استفاده از پلیر ، استفاده معمولی ‏از دوربین و کارهای معمولی دیگر مثل بازی کردن و یا گشتن در میان منوها) این باتری چیزی حدود 36 ساعت دوام داشت که ‏اگر استفاده معمول رو به بالا از آن داشته باشید این زمان حتی به 3 تا 4 روز نیز افزایش می یابد.
درست بر بالای این باتری ‏محل قرارگیری سیمکارت و کارت های حافظه گوشی است. بله می توانید تعجب کنید چرا که سونی اریکسون باز هم دست به ‏ابتکار زده است و بجای یک نوع کارت حافظه از دو نوع بطور همزمان پشتیبانی میکند : ‏M2‎‏ و ‏Micro SD‏ که یکی رو به پائین و ‏دیگری رو به بالا بروی هم جازده میشوند و هر دو نیز از نوع ‏Hot Swap‏ هستند (یعنی میتوان در هنگام روشن بودن دستگاه نیز ‏آنها را خارج کرد) نکته دیگری که نمونه دیگرش را فقط در ‏Motorola Z8‎‏ سراغ دارم این است که در هنگام روشن بود گوشی، ‏سیمکارت را نیز می توان از آن خارج کرد که در این موقع پس از یک مکث نچندان طولانی گوشی ‏Restart‏ شده و سپس در ‏حالت ‏Demo‏ بالا می آید و خبری هم از کارکرد آن در حالت ‏Flight‏ بدون سیمکارت نیست.
در قسمت بالای گوشی نیز تنها ‏المان قابل مشاهده، دکمه روشن /خاموش کردن گوشی ست که مثل همیشه وظیفه سوئیچ میان پروفایل های مختلف را نیز ‏برعهده دارد.
قسمت پشت گوشی نیز در نوع خود جالب توجه است چراکه تغییر مکان کاور باتری این قسمت را کاملا یکپارچه ‏کرده است و تنها چیزهائی که در درون این قسمت سیاه رنگ جاخوش کرده اند فلش زنون اختصاصی گروه ‏Cyber-Shot‏ بهمراه ‏لنز دوربین و اسپیکر اصلی گوشی می باشند که البته این هر سه کاملا هم سطح گوشی قرار دارند بگونه ای که اگر از بغل به ‏این قسمت نگاه کنید هیچگونه برآمدگی با فررفتگی در آن دیده نمی شود، تنها در انتهای قسمت پشتی گوشی، این یکپارچگی از میان می رود چراکه در این قسمت بخش پلاستیکی درب باتری قراردارد که جنس نرم آن علاوه بر ایجاد یک حالت ترمز ‏مانند جهت عدم سر خوردن آن بروی سطوح صاف ؛ کاملا به خوش دستی و استفاده راحت آن در دست کمک کرده است.‏
صفحه ‏Active Stand-by ‎‏ در ‏K850‎‏ شامل اطلاعاتی نظیر  تاریخ روز و ماه بهمراه میزان سیگنال و قدرت باتری بهمراه آلارم بعدی ‏گوشی است . که در این حالت فشردن هریک از کلیدهایD-Pad ‎‏ باعث گشودن برنامه های از پیش تنظیم شده کاربر می ‏گردد. منوی اصلی گوشی نیز تقریبا بدون تغییر  نسبت به گوشی های بدون سیستم عامل سونی اریکسون قرار دارد و تنها ‏تغییراتی که می توان در این منو نسبت به نمونه های قبلی سراغ گرفت افزوده شدن منوی ‏Media Center‏ ، پشتیبانی ‏گوشی از ‏Theme‏ های مبتنی بر ‏Flash ‎‏ ، پشتیبانی از زنگ های ویدئویی و افکت های نوری در حالت زنگ خوردن گوشی ‏میباشد. آیکون های موجود در منوی اصلی گوشی به شکل ماتریسی3×4 بوده که زیر منوهای هرکدام با فشردن آنها به شکل ‏لیست ظاهر می شود و پاسخ گوشی به گشودن این زیر منوها نیز کاملا سریع  مناسب است. منوی ‏Activity ‎‏ نیز مثل ‏همیشه وجود دارد.

در ‏K850‎‏ می توان دو برنامه جاوا را با هم باز کرده در عین حال به رادیو و پلیر گوشی نیز بطور همزمان ‏گوش داد. یک خصوصیت جالب در این قسمت این است که هنگامی که توسط بلوتوث در حال دریافت فایل در ‏K850‎‏ هستید ‏می توانید  صفحه ای که در حال پر شدن است (‏Dialog Window‏) را ‏Minimize‏ کرده و توسط منوی ‏Activity‏ برنامه دلخواهی را ‏باز کنید بدون اینکه فایل در حال دریافت دچار مشکل شود البته در هنگام ارسال فایل توسط ‏K850‎‏ این امکان وجود ندارد و تا ‏پایان مراحل ارسال باید منتظر بمانید.‏
از لحاظ قابلیت برقراری تماس ‏K850‎‏ مثل تمامی گوشی های سونی اریکسونی که می شناسم در سطح بسیار بالایی قرار ‏دارد و صدای ارسالی و دریافتی توسط آن کاملا واضح می باشد.
صدای زنگ آن نیز به لطف اسپیکرهای فوق العاده قوی و ‏شفاف آن کاملا واضح و بلند است و بدون شک این صدا یکی از بهترین و شفاف ترین صداهای گوشی های سونی اریکسون ‏است.‏

sony-ericsson-k850-03.jpg

از لحاظ امکانات ارتباطی نیز لیست ‏K850‎‏ نسبتا کامل است چراکه در ساختار داخلی آن علاوه بر ساپورت شبکه های چهار ‏گانه ‏GSM‏ ، امکاناتی نظیر ‏GPRS‏ ،‏EDGE‏ ،‏‎3G‏ بلوتوث نسخه 2.0 بهمراه ‏USB 2.0‎‏ را می توان یافت که بلوتوث آن جدا از ساپورت ‏پروتکل ‏A2DP‏ از پروفایل ‏HID‏ (‏Human Interface Device‏) نیز پشتیبانی می کند که در این پروفایل می توان از بلوتوث گوشی ‏بعنوان ریموت کنترل وسایل دیگر نظیر ‏PC‏ ها استفاده کرد.‏
دفترچه تلفن همراه ‏K850‎‏ شاید یکی از قسمتهایی ست که دچار تغییرات فراوان شده است از جمله اینکه در اینجا بوسیله ‏سه دکمه ‏Soft Key‏ کارهای فراوانی را می توان صورت داد از جمله اینکه در اینجا می توان بطور مستقیم تنها با فشردن دکمه ‏میانی ‏Soft Key‏ کنتاکت مورد نظر را باز نمود و یا همانطور که قبلا هم به آن اشاره کردم در اینجا دکمه ‏More‏ که قبلا در سمت ‏راست واقع بود به ‏Option‏ تغییر نام داده و به سمت چپ منتقل شده است ‏Soft Key‏ سوم نیز که در سمت راست قرار دارد به  ‏دکمه ‏Back ‎ اختصاص یافته است .
یکی از امکانات بدرد بخور در این قسمت این است که هنگامی که در درون یک کنتاکت قرار ‏داریم و شماره شخص مورد نظر ‏Highlight ‎‏ شده است توسط دکمه میانی می توان مستقیما و از همین جا به آن شخص ‏پیغام فرستاد.
امکان بسیار  کاربردی دیگر در این قسمت، قابلیت جستجوی هوشمند دفترچه تلفن است که علاوه بر جستجوی ‏حروف در کنتاکت  اگر در جستجو از عدد هم استفاده کنیم شماره ها را نیز در جستجو وارد می کند که امکانی ست که در ‏گوشی های مبتنی بر ویندوز نیز استفاده می شود که این امکان قابلیت غیر فعال شدن را نیز دارد.

 

sony-ericsson-k850-07.jpg

یکی دیگر از موارد قابل ‏ذکر در این قسمت خصوصیتی ست که در طی آن می توان کلیه ‏Contact‏ ها را به گوشی سازگار سونی اریکسون دیگری ‏منتقل کرد که گذشته از امکان انجام این کار توسط بلوتوث این اطلاعات به فرم های ‏Text،Pictureو یا ‏Email‏ قابل انتقال ‏هستند.
با همه این حرفها هنوز مشکل قدیمی گوشی های سونی اریکسون در اینجا نیز برقرار است و آن هم چیزی نیست ‏بجز غیر ممکن بودن نمایش همزمان ‏Contact‏ های موجود در سیمکارت و حافظه داخلی گوشی. تعداد اسامی که می توان در ‏این دفترچه تلفن ذخیره کرد 1000 عنوان است که تا 5000 شماره نیز می توان در آن قرار داد.
حافظه داخلی ‏K850‎‏ چیزی ‏حدود 40 مگابایت است که بهمراه آن کارت حافظه 512 مگابایتی نیز ارائه می شود.‏
منوی ذخیره تماس ها نیز تقریبا مثل همیشه به چهار قسمت تقسیم شده است: ‏All،Answerd،Dialed‏ و ‏Missed‏ که ظرفیت ‏این قسمت تا 30 شماره است که بین این قسمت ها تقسیم می شود.‏
یکی از قسمت های کاملا جدید و زیبای موجود در ‏K850‎‏ منوی ‏Media center‏ آن است که در آن با منویی شیک و استثنائی ‏روبرو می شویم که بیش از پیش به منوی ‏Sony PSP‏ شباهت دارد و در آن هماهنگی رنگ مشکی و آبی تیره ترکیب بسیار ‏زیبائی را بوجود آورده است.
در این قسمت با چهار عنوان روبرو می شویم : ‏Photo،Music،Video‏ و ‏Setting‏ که با رفتن بروی هر ‏قسمت، آن قسمت با خطی آبی رنگ ‏Highlight‏ شده و تعداد فایل های موجود در آن در زیر آن به نمایش در می آید در منوی ‏Setting‏ در این قسمت نیز تنظیمی برای نمایش عکس در حالت افقی ، عمودی و یا اتوماتیک دارد که با تنظیم آن بروی گزینه ‏اتوماتیک بلطف وجود یک سنسور در ساختار داخلی گوشی با حرکت دادن گوشی از افقی به عمودی تصویر نیز خود بخود تغییر ‏می کند.
پلیر داخلی ‏K850‎‏ به ‏Music Player 3.0‎‏ شناخته می شود که تقریبا همانی است که به نام ‏Walkman 3.0‎‏ در گوشی ‏SE W910‎‏ بکار رفته است .
فرمت هایی که توسط این پلیر پشتیبانی می شوند عبارتند از :‏MP3‎،AAC،E-AAC+‎،WAV،WMA‏ ‏،M4A‏ و ‏MIDI‏ که لیست کاملا پر و پیمانی ست. علاوه بر آن تنظیمات اکولایزر ‏MegaBass‏ نیز در ساختار داخلی این پلیر وجود ‏دارد و صدای پخش شده توسط آن نیز بسیار شفاف و بلند است. پخش کننده ویدئویی دستگاه نیز دارای ساختار نسبتا ساده ‏ای ست و سنسور حرکتی که در بالا به آن اشاره شد در این قسمت نیز می تواند بکار رود. نکته جالب این است که این ‏گردش اتوماتیک تصویر تنها به شرط اجرای فایل ها توسط پلیر دستگاه است که انجام می گیرد و اگر فایل ها را بطور مستقیم ‏از درون ‏File Manager‏ اجرا کنیم  خبری از این گردش تصویر نیست.
قسمت دیگری که در این بخش دیده می شود قسمت ‏منوی عکس یا ‏Photo‏ است که این بخش به پنج قسمت تقسیم شده است : ‏
‏-‏Latest Photo ‎‏ :که در آن آخرین عکس های گرفته شده به نمایش در می آیتد
‏- ‏Camera Album‏ : در حقیقت آلبومی ست از عکس های گرفته شده به تفکیک ماه های گرفته شدن و به فرم 3×4 ماتریسی‏
‏- ‏Photo Tag‏ : که قسمت جدیدیست و در آن عکس هایی که قبلا نشان دار (‏Marked‏) کرده اید را نشان می دهد که در این ‏حالت دکمه بالائی ‏D-Pad‏ میانبری ست برای منوی ‏Sending Option‏ که در آن می توان عکس را از طریق ‏MMS‏ ،‏Email‏ ، ‏بلوتوث و … منتقل نمود.
‏- ‏Photo Feed‏ ‏
‏- و بالاخره ‏Pictures‏ که در این قسمت یک بار دیگر کلیه عکس های موجود به فرم 3×4 به نمایش در می آیند.‏
علاوه بر موارد فوق دو امکان جدید در ساختار منوی عکس ‏K850‎‏ وجود دارد که یکی منوی ‏Pan & Zoom‏ و دیگری یک ‏Slideshow‏ کاملا هوشمند است که اولی در حقیقت منوی بهبود یافته ‏Zoom‏ در گوشی های قبلی ‏SE‏ است و در حالت ‏Slideshow‏ نیز امکان جدید این است که پیش از نمایش عکس ها از شما در رابطه با حالتتان (‏Mood‏) پرسیده می شود و ‏متناسب با آن عکس ها را تعویض می کند. علاوه بر این آهنگی نیز در پس زمینه متناسب با این حالت زیر تصاویر پخش میشود.‏

sony-ericsson-k850-04.jpg

و اما بدون شک بزرگترین تفاوت ‏K850‎‏ با سایر گوشی های این کمپانی در دوربین پنج مگاپیکسلی آن نهفته است .
در یک نگاه ‏کلی این دوربین یک پنج مگاپیکسلی سری ‏Cyber-Shot‏ بهمراه فلش اختصاصی زنون با قابلیت فوکوس خودکار است.
تغییرات ‏این دوربین نسبت به گذشتگان خود هم از لحاظ سخت افزاری و هم از لحاظ منوهای داخلی کاملا مشهود است بطوریکه منوی ‏عکاسی بکار رفته در آن از نوع ‏Cyber-Shot SE v2.0‎‏ می باشد که برای اولین بار است که در گوشی های سونی اریکسون ‏دیده می شود و همانگونه که می دانید این ‏Interface‏ مخصوص دوربین های دیجیتال سری ‏T‏ سونی است و شاید تنها تغییری ‏که بتوان در این مرحله مشاهده کرد این است که در اینجا به همراه منوهای موسوم به ‏Pop-Up‏ ، آیکون هایی نیز اضافه شده ‏اند.
در درون منوی اصلی عکاسی ‏K850‎‏ به ‏Toolbar‏ ی بر می خوریم که در آن تقریبا تمامی تنظیمات دوربین از قبیل تنظیمات ‏نوع عکس (پانوراما ، فریم و…)، تنظیمات منظره پیش رو (عمودی یا افقی) ،اندازه عکس ، نوع فوکوس، تنظیم فلش ، تنظیم ‏تایمر ، تنظیم ‏ISO‏ ،تنظیم نور سفید و چندین گزینه دیگر یافت می شود که در این میان تقریبا تمامی این گزینه ها را در ‏گوشی مثل ‏SE K810‎‏ نیز می توان یافت و تنها نکات جدیدی که در این ساختار وجود دارد یکی منوی جدید تنظیم ‏ISO‏ و دیگری ‏منویی موسوم به  ‏Setting Multi Menu‏ می باشد که تنظیم ‏ISO‏ برای اولین بار است که در گوشی های ‏Cyber-Shot‏ دیده ‏می شود و به کاربر اجازه می دهد از میان حساسیت های 100 ، 200 و 400 متناسب با نوع عکس یکی را برگزیند.
منوی ‏جدید دیگر همانطور که گفته شد ‏Setting Multi Menu‏ نام دارد که در آن تمامی تنظیمات ممکن موجود در دوربین در دو ستون ‏به نمایش در می آید که در ستون سمت چپ تنظیم مورد نظر و در ستون سمت راست نوع تنظیم فعلی به نمایش در می اید ‏که از لحاظ مقایسه دقیقا همانی است که در دوربین های دیجیتال نیز دیده می شود و از این لحاظ در میان گوشی های دارای ‏دوربین، ‏K850‎‏ را می توان منحصر به فرد نامید.
از تنظیماتی که در این قسمت وجود دارد می توان به تنظیم کیفیت تصویر ، ‏تنظیم لرزش گیر ، تنظیم گزینه ‏Save To‏ ، تنظیم چرخش تصویر (‏Auto Rotate‏) و صدای شاتر اشاره کرد که به لطف این منو ‏صدای شاتر را می توان به کلی خاموش کرد ولی تنها راه خاموش کردن صدای بیپ حالت فوکوس اتوماتیک، بردن گوشی به ‏حالت ‏Silent‏ است.
یکی از نکات جالب در ساختار این دوربین این است که با نزدیک شدن به سوژه دوربین بصورت خودکار در ‏حالت ‏Macro‏ قرار می گیرد که برای عکاسی سریع مسئله بسیار مهمی است. فیلمبرداری نیز در این دوربین به فرم ‏QVGA‏ و ‏با 30 فریم در ثانیه صورت می گیرد که با اینکه بالاخره سونی اریکسون از فرمت غار نشینان (یعنی ‏QCIF‏) فاصله گرفته است ‏بازهم تا رسیدن به فرمت ‏VGA‏ راه بسیار است. در مجموع کیفیت دوربین فیلمبرداری ‏K850‎‏ نسبتا مناسب است.‏

sony-ericsson-k850-05.jpg

به نظر یکی از جالبترین مواردی که در رابطه با بررسی ‏K850‎‏ می توان به آن اشاره کرد مقایسه میان آن و ‏Nokia N95‎‏ دیگر پنج ‏مگاپیکسلی موجود است که از حضور آن در بازار مدت زیادی می گذرد.
البته ذکر یک نکته در این رابطه ضروری ست و آن هم ‏این که نمونه گوشی ‏K850‎‏ یی که در این بررسی مورد آزمایش قرار گرفته است به دلیل به بازار نیامدن این گوشی تا به امروز ‏از نوع نسخه نهائی نبوده اشکالات احتمالی موجود در آن ممکن است در نمونه نهائی تصحیح گردد .‏
اولین جائی که در این بررسی می توان به آن استناد نمود بررسی فایل ‏EXIF‏ که توسط این هر دو دوربین ساپورت می گردد، ‏می باشد جائیکه فاصله کانونی که برای گوشی ‏K850‎‏ در این فایل ثبت گردیده است 5.18 میلیمتر و برای ‏N95‎‏ این فاصله ‏‏5.60میلیمتر می باشد که این باتوجه به این نکته که هر دو دوربین از یک منظره عکاسی کرده اند بیانگر این نکته است که ‏N95‎‏ در مقایسه با ‏K850‎‏ دارای سنسور بزرگتری است.
در بررسی عکس های گرفته شده در یک منظره باز عکس های گرفته ‏شده توسط هر دو گوشی در سطح بالائی قرار دارد ولیکن از لحاظ کیفیت رنگ و شفافیت می توان نمره بالاتری را به ‏N95‎‏ داد.
‏یک نکته  جالب و کمی عجیب در رابطه با حالت اتوماتیک هر دو دوربین وجود دارد بطوریکه با تنظیم این حالت در ‏K850‎‏  سرعت ‏شاتر 30/1 ثانیه و ‏ISO 64 ‎‏ انتخاب می گردد که میزان نسبتا متعادلی ست ولیکن این اعداد در مورد  ‏N95‎‏ به سرعت شاتر ‏‏111/1 و به ‏ISO 200‎‏ تغییر می کند که کمی عجیب می نماید (توضیح اینکه هر چقدر سرعت گشودن شاتر دوربین بالاتر باشد ‏نور کمتری به سنسور می رسد و بالعکس هرچه سرعت پائین تر باشد نور بیشتری به داخل راه می یابد و در این میان هرچه ‏عدد ‏ISO‏ بالاتر باشد حساسیت سنسور به نور ارسالی نیز بیشتر می شود به عبارت دیگر در مورد اعداد بالا سرعت شاتر ‏دوربین ‏K850‎‏ در حالت اتوماتیک کمتر از ‏N95‎‏ است پس نور بیشتری به داخل راه می یابد ولیکن عدد ‏ISO‏ پائین تر انتخاب می ‏شود تا حساسیت بالا باعث نور گیری بیش از حد سنسور نشود و همیشه می بایست میان این دو عدد یک تعادل متناسب ‏برقرار شود چرا که بالا بودن بیش از اندازه عدد ‏ISO‏ باعث بوجود آمدن بیشتر نویز در تصویر شده و پائین بودن بیش از حد ‏سرعت گشوده شدن دیافراگم نیز بعلت احتمال لرزش دست باعث بوجود آمدن تصاویر تار یا ‏blurry‏ میگردد پس همیشه نرم ‏افزار داخلی دوربین با توجه به نوع لنز و ساختار سنسور خود تعادلی را میان این دو برقرار می کند که در بعضی موارد ممکن ‏است برای ایجاد تصاویر بهتر یکی از این دو کمتر مد نظر قرار گیرد).
بررسی دقیق تر عکس های گرفته شده توسط ایندو نشان ‏می دهد که در زمینه شفافیت، نوکیا با بکار بردن تکنیک های جدید در حذف نویز، تصاویر کاملا شفافی را عرضه کرده است که ‏البته این شفافیت در بعضی موارد برای نشان دادن جزئیات کوچک در تصویر به ضرر ‏N95‎‏ تمام  می شود حال آنکه تصویر ‏K850‎‏ ‏با آنکه از لحاظ نویزگیری ضعیف تر از ‏N95‎‏ عمل می کند ولی در نمایش جزئیات از آن بهتر است که این مطلب بخوبی از حجم ‏فایل های ذخیره شده توسط ‏K850‎‏ و ‏N95‎‏ مشخص است جائیکه حجم این فایل ها در ‏K850‎‏ تقریبا بیش از دو برابر حجم آن در ‏N95‎‏ است چرا که سیستم نویز گیر موجود در ‏N95‎‏ بسیاری از جزئیات موجود در تصویر (مثلا تفکیک شاخ و برگ درختان) را نیز ‏حذف می کند و این کاملا یک امتیاز منفی برای ‏N95‎‏ است چراکه تصویر دارای نویز ‏K850‎‏ را می توان توسط نرم افزار های ‏مخصوص کاملا نویز گیری نمود ولی جزئیات حذف شده در ‏N95‎‏ به هیچ وجه قابل بازگشت نیستند. و با اینکه رنگ های موجود ‏در ‏N95‎‏ بخصوص رنگ قرمز نسبتا زنده تر به نظر می رسند  با اینحال می توان امتیاز ‏K850‎‏ را در این بررسی بالاتر قرار داد. ‏
یکی از محیط های آزمایش برای این دو، تست در محیط با نور بسیار کم است. نوکیا در این حالت سرعت شاتر خود را به 17/1 ‏ثانیه رسانید ولیکن تغییری در شماره ‏ISO‏ خود نداد و همچنان آن را در 200 ثابت نگاه داشت در مقابل در ‏K850‎‏ سرعت شاتر ‏به 10/1 رسیده و شماره ‏ISO‏ آن به 125 رسید، و با اینکه در این سرعت تقریبا هیچگاه نمی توان به علت لرزش دست به ‏عکس هایی مناسب رسید ولیکن در هر حال کیفیت عکس های ‏N95‎‏ بسیار بالاتر از ‏K850‎‏ به نظر می رسد.
در وضعیت ‏استفاده از فلش همانطوری که از پیش نیز انتظار می رفت ‏K850‎‏ با داشتن فلش ‏Xenon‏ بسیار قوی خود به راحتی ‏N95‎‏ را جا ‏گذاشت، چرا که فلش ‏LED‏ نسبتا ضعیف ‏N95‎‏ در روشن کردن محیط با فاصله بیش از یکی دو متر مقابل آن موفقیت آنچنانی ‏کسب نمی کند و حتی بالا رفتن عدد ‏ISO‏ گوشی بطور اتوماتیک تا عدد 800 نیز به این معادله کمک چندانی نمی کند و در هر ‏حال کیفیت عکس های ‏K850‎‏  در حالت استفاده از فلش بسیار بالاتر است.‏

sony-ericsson-k850-08.jpg

شاید یکی از بهترین جاهایی که می توان این دو  دوربین را مقایسه کرد در حالت ماکرو باشد چرا که در این حالت هر دو دوربین  ‏دارای عددISO100 ‎‏ و سرعت شاتر 100/1‏‎ ‎‏ می باشند در اینجا نیز مثل قبل رنگ های به تصویر درآمده توسط ‏N95‎‏ به واقعیت ‏نزدیک ترند و سیستم نویز گیر موچود در آن  نیز بخوبی عمل می کند. ولیکن هنگامی به سوژه مورد نظر بسیار نزدیک می ‏شویم بعلت فریم اتوفوکوس کوچکتر موجود در ‏K850‎‏ می توان تعیین کرد که کدام قسمت از تصویر واضح تر به نمایش درآید در ‏حالیکه بعلت بزرگتر بودن این فریم در ‏N95‎‏ این امکان کمتر وجود دارد . در مورد سوژه های با فاصله نزدیک نیز که احتیاج به ‏کنتراست بالاتری دارند ‏N95‎‏ بسیار بهتر عمل می کند.‏
در زمینه فیلمبرداری بدون هیچ شک و شبهه ای می توان از هم اکنون ‏N95‎‏ را پیروز این میدان نامید چرا که فرمت تصویر برداری ‏در ‏N95‎‏ به فرم ‏VGA‏ بوده درحالیکه در ‏K850‎‏ این فرمت ‏QVGA‏ می باشد که نشان می دهد که در شرایط مساوی ‏N95‎‏ حداقل ‏چهار برابر بیشتر از  ‏K850‎‏ اطلاعات ثبت می کند ولیکن در مجموع حرکت سونی اریکسون به سوی بهبود کیفیت فیلمبرداری ‏قابل تجلیل است.‏
با اینکه از لحاظ سخت افزاری تفاوت های فراوانی را می توان میان ایندو بر شمرد ولیکن در زمینه امکانات درون منو ها و حتی ‏ظاهر آنها ، شباهت های فراوانی بین ‏K850‎‏ و ‏N95‎‏ وجود دارد. مثلا تنظیمات نور ، تنظیمات ‏ISO‏ و جلوه های تصویری مشابه در ‏آنها وجود دارد. تفاوت های کوچک در این میان از گزینه حالت عکاسی (‏Shooting Mode‏) آغاز می شود که در این منو در ‏K850‎‏ ‏می توان به گزینه هایی نظیر عکاسی پانوراما و حالت ‏BestPic‏ دسترسی پیدا کرد که در این حالت چندین عکس بصورت پی در ‏پی از یک موضوع گرفته می شود که می تواند در گزینش بهترین عکس گرفته شده کاملا کمک کند ولیکن در ‏N95 ‎‏ گزینه ای ‏که مشابه این وضعیت عمل کند ‏Sequence Mode‏ نام دارد که ساختار آن کمی با ‏BestPic‏ متفاوت است بگونه ای که در این ‏حالت می توان به دوربین زمان داد تا مثلا هر 10 ثانیه یک بار و یا 1 دقیقه یکبار اقدام به عکاسی کند که بیشتر مناسب ‏عکاسی های مربوط به طبیعت (مثل رشد یک گیاه) است البته می توان از این حالت نیز برای عکاسی پی در پی استفاده کرد ‏ولیکن سرعت کار بسیار کمتر از حالت ‏BestPic‏ است.
یکی دیگر از تفاوت های کوچکی که می توان میان این دو دوربین پیدا کرد ‏گزینه ایست در ‏N95‎‏ که بواسطه آن می توان تعیین کرد که فلش دستگاه همواره در هنگام عکاسی عمل کند و یا به تناسب ‏نور محیط هر جا که لازم باشد بطور خودکار وارد عمل شود. گزینه ای که جایش در ‏K850‎‏ کاملا خالیست.
از دیگر نکات دارای ‏تفاوت در این دو گوشی این است که با اینکه هر دو گوشی دارای گزینه ‏Self Timer‏ در ساختار خود هستند ولیکن این زمان در ‏N95‎‏ قابل تنظیم است ولی در ‏K850‎‏ نمی توان آن را تنظیم کرد.
تفاوت های دیگر را می توان در این چند جمله خلاصه کرد : ‏K850‎‏ دارای ‏Metering Mode‏ (بطور خلاصه تکنیکی ست که در آن دوربین در نقاط مختلف با توجه به سوژه میزان نوردهی آن را ‏تنظیم می کند. اطلاعات کامل در این رابطه را در اینجا پیدا می کنید) که در ‏N95‎‏ خبری از آن نیست و متقابلا در ‏N95‎‏ تنظیماتی برای کنتراست و تیزی (‏Sharpness‏) وجود دارد که در ‏K850‎‏ نیست.
از این موارد که بگذریم بقیه چیزها تقریبا مشابه یکدیگر است : حالات عکاسی در هردو دارای هفت حالت ‏متفاوت است ، در هردو کیفیت تصویر از ‏VGA‏ تا 5 مگاپیسل متغیر است، در هردو می توان خاصیت فوکوس خودکار را خاموش ‏کرد، سیستم کاهش سرخی چشم نیز در هردو وجود دارد. نکته دیگر در این قسمت هم این است که در ‏N95‎‏ گزینه ای برای ‏تنظیم کیفیت عکس (از لحاظ میزان فشردگی در فرمت ‏JPG‏) وجود ندارد. بطور کلی از لحاظ مقایسه میان منو های داخلی، ‏K850‎ از لحاظ میزان امکانات و سرعت آماده به کار شدن دوربین و همچنین سرعت منوها امتیاز بیشتری نسبت به ‏N95‎‏ کسب ‏می کند.‏
در زمینه سرعت اتوفوکوس و زمان کلی از لحظه فشردن شاتر تا ذخیره آن در حافظه نیز ، ‏K850‎‏ سرعت بسیار بالاتری را ‏نسبت به ‏N95‎‏ ارائه میدهد. نکته ای که در عمده گوشی های سونی اریکسون دیده می شود. ‏
آخرین رقابت میان این دو نیز در لحظه گرفته شدن و نمایش عکس بلافاصله پس از گرفتن آن است که در این مرحله از لحاظ ‏سرعت می توان به این هردو امتیاز نسبتا مشابه ای داد کما اینکه خصوصیاتی نظیر ‏SlideShow‏ های متحرک و یا توانائی در ‏زوم با سرعت بالا و نمایش جزئیات بیشتر در این لحظه کمی کفه ترازو را به سمت ‏K850‎‏ سنگین تر می کند. البته شاید این ‏موارد در مقابل صفحه نمایش فوق العاده ‏N95‎‏ و ابعاد بزرگتر آن قابل چشم پوشی باشد.‏
و اما در این نبرد رو در رو انتخاب برنده میدان کار مشکلی به نظر می رسد و شاید هم کمی سلیقه ای باشد ولیکن از دیدگاه ‏من از هر سمت که به قضیه نگاه می کنم برتری های ‏N95‎‏ با توجه به امکانات غیر دوربینی آن کمی بالاتر از رقیب جوان خود ‏می باشد . البته ممکن است نظرشما در این باره با من متفاوت باشد.
با اینکه هنوز خبری از حضور ‏K850‎‏ در بازار نیست ولیکن ‏تحلیل گران بازار قیمتی حدود 430 یورو را برای آن تخمین زده اند که به نظر من مقداری در مقایسه با رقیبی که دیر یا زود ‏پیدایش می شود یعنی ‏N95 8GB‏ گران است. شما چه فکر می کنید؟
امیدوارم خواندن این مقاله طولانی باعث خستگی شما نشده باشد و توانسته باشد اندکی شما را در خرید و انتخاب میان این ‏دو محصول فوق العاده یاری کرده باشد. ‏

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

76 دیدگاه

  1. خیلی عالی بود
    تاحالا اطلاعاتی به این دقیقی در مورد هیچ گوشی ندیده بودم
    از اینکه اطلاعات خودتون در اختیار ما گذاشتین ممنونم
    by

  2. من مخالف سر سخت اون کسانی هستم که میگن عکسبرداری n95 بهتر ازk850هستش من خودم k850 دارم و خیلی راضیم تو هر سایتی هم ببینم که این دوتا رو با هم مقایسه کردن حتما طرفدار اون کسانی هستم که ازk850دفاع می کنن چون n95 عکس طبیعی رو مثل نقاشی با آبرنگ رنگ میکنه تا مثلا کیفیت و بالا ببره در صورتی که k850 هر عکسی رو مثل مدل واقعیش نشون میده ولی کیفیت صداش به پای n95 خداییش نمیرسه اگه یه خوبیشو میگیم بدیشم باید بگیم دیگه ولی در کل گوشی خوش دستیه

  3. به بازار اومده – قیمتش هم 478 هزار تومان است .
    سوال دیگه ای هست ؟
    با تشكر
    خدانگهدار به امید دیدار داریم میریم از پیشتون خدا نگهدار

  4. به نظر من تو دوربین عکاسی نوکیا هیچ وقت به سونی اریکسون نمیرسه عکسهای K850 خیلی طبیعی تر و با کیفیت تر از n95 است n95 بیخود وغیر طبیعی عکسها رو رنگی میکنه وفقط فیلم برداریش بهتره اصلا خوش دست نیست وهمش هم هنگ میکنه

  5. بلاخره امروز پس از ماهها انتظار عبارت Coming soon در مقابل K850 به Available تغییر کرده و K850 با قیمت 600 دلار به بازار عرضه گردید. پس منتظر ورود آن به همین زودی به ایران نیز باشید

  6. سلام من یه گوشی W850 دارم که 170تا از مموریش پر میشه دیگه عکس هارو به صورت شکلک نشون میده مموری هم عوض کردم درست نشد لطفا راهنماییم کنید ممنون از لطف شما

  7. آرش آقا دمت گرم خیلی عالی و کامل بود.واقعا استفاده کردم.
    در باره N95 8GB و تفاوت آن با N95 معمولی هم مطلبی بنویسید.و اینکه کی به بازار می آید؟
    مرسی.

  8. با سلام به شما اصغر جان و ممنون از اظهار نظرت.
    در حال حاضر چیزی که از نسخه Pre-Release گوشی K850 بر میآید این است که در آن همانطور که اشاره شد می توان فقط 2 برنامه جاوا بهمراه دو برنامه معمولی دیگر مثلا رادیو و پلیر را با هم گشود که البته ممکن است در نسخه نهائی با تغییراتی روبرو شود
    با تشکر

  9. با سلام
    مطلب کاملی بود خسته نباشید
    بنده در حدی نیستم که بخوام مطلب کسی رو نقد کنم (همانطور که هیچگاه نکردم) و تنها به مواردی که در مورد گوشی به نظرم می رسه اشاره میکنم
    اینکه SE بالاخره دست از لجبازی برداشته و تصمیم گرفته مثل بقیه شرکت ها از کلید سمت چپ برای منوی Option و سمت راست برای بازگشت استفاده کنه قابل تقدیره همچنین استفاده از فضای اطراف کلید های 2 و 5 برای تعبیه کلید 4 جهته ایده بسیار جالبیه ولی به نظر من نبود کلید پنجم در میان این چهار کلید سرعت عملکرد رو کم میکنه که اصلا خوب نیست ضمن اینکه بنده هنوز دلیل قانع کننده ای برای کنار گذاشته شدن کلید های پنج جهته در محصولات جدید (هم نوکیا و هم SE) نمی بینم مورد دیگه اینکه با اصراری که این شرکت در تولید گوشی های کوچک در سری K دارد کلید های عددی بهتر ازاین هم قابل طراحی نبود به این ترتیب امکان فشردن اشتباهی کلیدها بشدت کاهش پیدا میکنه ولی گمان میکنم این کلید ها زیر انگشت بشدت آزار دهنده باشه. البته تا موقعی که تستش نکردیم نمیتونیم مطمئن باشیم
    کنترل دوربین بوسیله کلید های عددی هم بسیار جالبه و استفاده از ستون سمت راست باعث راحتی بیشتر در هنگام قرار گرفتن گوشی در حالت افقی میشه اگه در مورد کاور لنز هم که متاسفانه شما بهش اشاره نکردید درست متوجه شده باشم این هم یک نو آوری دیگست که خیلی خوبه در مورد کارت حافظه هم این گوشی عالی به نظر میرسه
    اگر درست متوجه شده باشم این گوشی بدون سیم کارت در حالت Offline یا همون Flight بالا نمیاد که در مورد یک گوشی 2007 بسیار نا امید کنندست
    تغییر در درپوش باتری خیلی چشمگیره همچنین طراحی پشت گوشی عالیه ولی مثل همیشه SE از این قسمت برای تبلیغات اونهم بسیار محرز استفاده کرده (کاری که متاسفانه نوکیا هم به فکر آن افتاده) که اصلا جالب نیست (البته طرفداران متعصب SE عاشق همین قسمت گوشیشان خواهند بود)
    در بخش نرم افزار امیدوارم Theme های فلش کمی محیط (به نظر من) ملال آور غیر Smart های SE رو تغییر بده همچنین امیدوارم فونت گوشی هم تغییر کرده باشه یا حداقل قابل تغییر باشه
    آرش جان منظورت از دو برنامه جاوا چیه فقط دوتا یا بیشتر هم میشه؟ هرچند که همون 2 تا هم برای یک غیر Smart ایده آله و بعید میدونم کسی به بیشتر از اون نیاز پیدا کنه
    همچنین قرادادن سنسور حرکتی و لرزش گیر دوربین باعث شده SE خیلی از قافله عقب نمونه ولی اون ماجرای Filemanager نشون از نا کارآمد بودن برنامه نویسان SE داره نمی دونم شما تا چه حد با برنامه نویسی آشنایی دارید ولی از نظر یک برنامه نویس این مساله یک سوتی بسیار بزرگ (خیلی بزرگتر از اونی که فکرش رو بکنید) به شمار میاد بدین ترتیب که این مساله یک موازی کاری رو نشون میده که در برنامه نویسی امروزی یک فاجعست که میتونه به قیمت نیاز به فضای بیشتر برای نرم افزار گوشی – مشکل برای بروز رسانی – اشتباهات احتمالی و خیلی مسائل دیگه تموم بشه
    درکل مشکلات نرم افزاری این گوشی با ارتقا به Symbian قابل حله ولی گمان نمی کنم SE قصد چنین کاری رو داشته باشه برای این کارشون هم دلایلی دارن که فکر میکنم مساله لایسنس 50 دلاری هر نسخه که برنامه های SE رو برای تولید گوشی های ارزون به هم میریزه مهمترینش باشه
    در مورد دوربین گفتنی های زیادی دارم که در یک کامنت جا نمی شه. بهترین توضیحی که در مورد این گوشی به ذهن من می رسه همون جمله شماست “یک دوربین با قابلیت برقراری تماس ”
    خیلی دلم میخواد بدونم اینبار غیر جانبدارانه قضاوت کردم یا نه … راستش رو بخواید دارم کم کم به نتایجی در مورد سیاست SE در تولید گوشی ها میرسم اما می ترسم اگه بگم باز برچسب جانبداری به من بخوره
    از طولانی شدن بیش از حد کامنت عذر خواهی میکنم – موفق باشید و ممنون

  10. با سلام
    آره من هم با نطر شما کاملا موافقم! من تا قبل از اینکه مقایسه عکس های N95 با K850 رو ببینم کلا از هر گوشی که اسمش NOKIA بود بدم میومد!! و طرفدار سرسخت SE یودم!! یا بهتره بگم عاشقش بودم!! اما از وقتی عکس ها رو دیدم به کلی از SE ناامید شدم!! بی اغراق واقعا نسخه ی پیش نمایش K850 در مقابل N95 هیچ حرفی واسه گفتن نداره!! هیچ حرفی!!
    تازه بیش از یکسال از معرفی N95 میگذره!! مطمئنا هنوز 2 -3 ماه از به بازار اومدن K850 نگذشته که NOKIA یه گوشی معرفی می کنه که مخ SE واسه چند ماه سوت بکشه!!

  11. با سلام به شما
    EDGE یا Enhanced Data rates for GSM(or Global) Evolution بطور خلاصه سیستمی ست بر پایه نسل 2.75 از GSM که در آن با حداقل تغییرات نرم افزاری و سخت افزاری در تجهیزات شبکه می توان بر پایه آن اطلاعات را با سرعتی بسیار بیشتر ازGPRS منتقل نمود و در عمل سرعتی که به آن در این فناوری می توان دست یافت 236.8 کیلو بیت در ثانیه می باشد. اطلاعات تکنیکی کاملی از این موضوع را در: اینجا می توانید پیدا کنید و لیکن مهدی جان در ایران که هنوز خبری از این قضایا نیست چراکه سیمکارت های همراه اول که همگی از نسل 2.0 هستند و تنها اپراتور با نسل 2.75 در ایران همانطور که قبلا هم گفته شد “ایرانسل” است . البته قرار است تا خرداد سال آینده مناقصه اپراتور سوم تلفن همراه که مبتنی بر نسل 3.0 می باشد برگزار شود ولی تا آن موقع بودن یا نبودن این فناوری در گوشی ها تفاوتی نمی کند.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ