SonyEricsson W995 دریچه ای از ماورا

21
4646

حضور مجدد سونی اریکسون در سطح بالای بازار را باید خبر خوشحال کننده ای دانست جائیکه بالاخره با شکسته شدن دیوار استانداردهای دست و پا گیر این شرکت، محصولاتی متولد شده اند که اینک توجه همگان را به خود جلب نموده اند. یکی از بزرگترین بازنگری های سونی اریکسون، در محبوب ترین تولیدات این شرکت یعنی در سری واکمن رخ داده است که W995 که پیش از این Hikaro نامیده می شد، محصول این تغییر رویه است. با ما در بررسی کاملی پیرامون این گوشی افسونگر همراه شوید.

مدل و نام SonyEricsson W995
ابعاد 15×49×97 میلی متر
وزن 113 گرم
صفحه نمایش 2.6 اینچ
320×240 پیکسل
 قابلیت نمایش 256 هزار رنگ
دفترچه تلفن تا 1000 عنوان
کارت حافظه+حافظه داخلی Memory Stick Micro (M2)+118 MB +8GB
ارتباطات GSM چهار بانده+GPS+Wi-Fi+3G+Bluetooth
سیستم عامل ندارد
پردازنده نا مشخص
وضوح دوربین 8.0 مگاپیکسل با قابلیت اتوفوکوس
حداکثر وضوح فیلمبرداری 400×240 با 30 فریم در ثانیه
ظرفیت باتری 930mAh

سال 2009 را باید سال برندهای کوچک و متوسط بازار دانست جائیکه با حضور کم فروغ بزرگان دنیای موبایل و تکرار مکررات صورت گرفته در این رده، کاربران علاقه چندانی به دنبال کردن محصولات جدید اما غیر جذاب بسیاری از بزرگان از خود نشان نمی دهند و در این میان گرایش همه جانبه به شرکت هایی که پیش از این، همواره بعنوان برند جایگزین از آنها یاد می شد، رویه جدیدی برای بازار در سال جدید رقم زده است که پیش از این به هیچ عنوان انتظار آن نمی رفت. از جمله برندهای مطرحی که امسال مطمئنا بسیار بیشتر از همیشه در رابطه با آنها خواهیم شنید می توان به LG و سونی اریکسون اشاره کرد که البته هر دوی آنها با حضور در تنها بازار همچنان گرم باقی مانده یعنی گوشی های هوشمند و کامپیوترهای همراه (PPC ها)، طیف جدیدی از کاربران را به مخاطبان سنتی خود افزوده اند. از دیگر عوامل موثر در موفقیت اینگونه برندها توجه به نیاز کاربران و رفع اغلب مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری همیشگی ست که گرایش به سیستم عامل های پر مخاطب، استفاده گسترده از رابط کاربری تمام لمسی و بهره گیری از دوربین های با وضوح بالا عمده ترین راهکارهای قابل اشاره در این سری از محصولات است. سال جدید برای سونی اریکسون با یک شوک بی نظیر یعنی معرفی idou همراه بود، هیولای بی مانندی که علاوه بر معرفی اولین دوربین 12 مگاپیکسلی دنیای موبایل، قفل تاریخی عدم استفاده سونی اریکسون از سیستم عامل Symbian S60 را نیز گشود و حتی پا را از این نیز فراتر گذاشته بعنوان اولین اسمارت فون دنیای موبایل از نسخه ای کد باز در سیستم عامل این گوشی استفاده کرده است. در این میان وقتی نگاه همگان به حباب شیشه ای پیرامون idou خیره گردیده بود، آرام آرام محصول دیگری از سونی اریکسون متولد شد که در گستره امکانات و دایره مخاطبان بدون شک گوی سبقت را از idou خواهد ربود.

نمای سه بعدی بالا بر گرفته از سایت GSMArena می باشد

W995 پیشرفته ترین واکمن سونی اریکسون و محصولی ست که علاوه بر مشخصات سخت افزاری فوق العاده در بسیاری از جهات تغییرات بنیادی فراوانی نسبت به گذشته نموده است.

طراحی گوشی در نگاه اول بسیار مدرن و امروزی به نظر می رسد و در ساختار آن با اینکه همچنان رگه هایی از المان های ساختاری سونی اریکسون به چشم می خورد اما در کل همه چیز حاکی از آن است که با دستگاه جدیدی روبرو هستیم. ابعاد گوشی 15×49×97 میلیمتر با وزن 113 گرم است که در مقایسه با دیگر 8 مگاپیکسلی سونی اریکسون یعنی C905 که از فرم مشابهی نیز برخوردار است بسیار کوچکتر و سبک تر طراحی شده است. استفاده دست و دل بازانه از فلز در قسمت های مختلف گوشی ظاهری محکم و پایدار به آن بخشیده است که این برای سری واکمن که تقریبا همیشه بطور کامل از پلاستیک در ساخت آنها استفاده می شد گام بزرگی رو به جلو به حساب می آید. قابل توجه ترین نکته در کل گوشی صفحه نمایش کاملا بزرگ آن است جائیکه سونی اریکسون برای اولین بار از سایز بیش از 2.4 اینچ برای یک Feature Phone استفاده نموده است و صفحه نمایش 2.6 اینچی دستگاه کاملا چشمگیر و بزرگ به نظر می رسد. همراهان همیشگی سونی اریکسون در این بخش یعنی رزولوشن QVGA و قابلیت نمایش 256 هزار رنگ اما تغییری نکرده اند. کیفیت صفحه نمایش در سطح کاملا قابل قبولی قرار دارد و میزان خوانائی و کنتراست آن نه تنها در محیط های داخلی بلکه در نور مستقیم خورشید نیز رضایت بخش ارزیابی می گردد. چرخش اتوماتیک تصویر به لطف شتاب سنج داخلی از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت است. بر بالای صفحه نمایش بجز نشان سونی اریکسون، اسپیکر برقراری تماس، دوربین دوم تماس های ویدئویی و حسگر تنظیم نور دیده می شود که فضای نسبتا کوچکی را اشغال نموده اند. ساختار کلیدهای زیر صفحه نمایش پس از مدتها ثبات و سکون اینک تغییر یافته است در این قسمت بجز D-Pad دایره ای شکل همیشگی که نشان Play/Pause بر کلید تائید میانی آن نقش بسته است، دیگر کلیدهای این بخش همگی به فرم نیم دایره طراحی شده اند، نیم دایره هائی که شامل دو Soft-Key در قسمت بالائی در کنار کلیدهای تصحیح (C) و میانبر Activity Menu در ردیف پائین و دو کلید جانبی برقراری و رد تماس می گردد که این دو کلید آخر با بهره گیری از ابعاد و ارتفاع مناسب، یکی از مشکلات دائمی گوشی های سال گذشته سونی اریکسون در این قسمت را کاملا تصحیح نموده اند. در مجموع و در یک نگاه کلی سونی اریکسون با تفکیک کامل کلیدهای های کنترلی و تجدید نظر در شیوه قرار دادن مجتمع این کلیدها در این ناحیه که تقریبا در اکثر گوشی های این شرکت پس از W810 تکرار شده بود، گام بلندی در جلب رضایت کاربران برداشته است.

 

اسلاید کردن گوشی رو به بالا بدون کوچکترین مشکلی و با استفاده از مکانیزم فنری دستگاه صورت می گیرد، هر چند که در این حالت قرار دادن انگشت بروی صفحه نمایش در هنگام گشوده شدن تقریبا ناگزیر به نظر می رسد. صفحه کلید عددی دستگاه از 12 کلید کاملا تفکیک شده و مجزا تشکیل شده است که با اینکه از جابجائی اندکی برخوردارند ولی نگفته پیداست که از نمونه های مسطح و نشسته بر کفی همچون C905 کاملا برتر و راحت تر می باشند. فاصله بسیار مناسب کلیدها در هر دو حالت افقی و عمودی استفاده از این صفحه کلید را بدون نگاه کردن به آن میسر کرده است.

 

نور پس زمینه کلیدهای این قسمت بسیار زیبا و هنرمندانه طراحی شده است جائیکه برخلاف همیشه علاوه بر روشن شدن نشان عددی و حروفی نقش بسته بروی کلید، حاشیه دورتادور آن نیز با نور سفید جذابی روشن می گردد که این خود از زیبائی های فوق العاده W995 در تاریکی ست. نور پس زمینه کلیدها در بخش کنترلی اندکی غیر یکنواخت به نظر می رسد در اینجا بجز دو Soft-Key بالائی که بطور کامل روشن می گردند سایر کلیدها (البته بجز D-Pad) تنها به نور حاشیه ای غیر یکنواخت اکتفا کرده اند.

 

کلید کلاسیک فعال سازی واکمن به شکل یک نیم دایره نقره ای در پائین ترین بخش سمت چپ جای گرفته است و پورت اختصاصی اتصالات سیمی گوشی نیز همچون همیشه دیگر مهمان این قسمت است پورتی که پس از مدتها قرارگیری در بخش پائین این قسمت این بار ترجیح داده شده است تا به بالا نقل مکان کند. استفاده از این پورت در W995 به شارژینگ و کابل اتصال USB محدود شده است و سونی اریکسون بلاخره پس از مدتها وظیفه طاقت فرسای اتصال هدست از این طریق را از دوش این پورت برداشته است. نشان M2 در میانه این قسمت حاکی از محل اسلات کارت حافظه دستگاه است که درست در همین قسمت منتهی در زیر پوشش باتری ست.

 

المان های حاضر در سمت راست دستگاه شامل کلید نقره ای شاتر دوربین در پائین در کنار Rocker نسبتا کوچک تغییر صدا در بخش میانی و کلیدهای سه گانه دایره ای شکل کنترل موسیقی در بالاست که این کلیدهای کنترل موسیقی در هنگام فعال بودن واکمن همراه با کلید تائید میانی در D-Pad و دو کلید Soft-Key در زیر صفحه نمایش به رنگ نارنجی همیشگی سری واکمن روشن می گردند که این البته یکی از قدیمی ترین جلوه های مدل های واکمن در تمامی دوران حیات این سری به حساب می آید.

 

در بالای گوشی عجیب ترین قطعه سخت افزاری که برای یک گوشی سونی اریکسون می توان متصور شد دیده می شود: پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست آن هم بروی خود گوشی ! بله بلاخره سونی اریکسون نیز در مقابل موج استانداردیزه شدن دستها را کاملا بالا برده است و پس از آنکه HTC برای اولین بار این پورت را در یک گوشی با نام سونی اریکسون (XPERIA X1) قرار داد اینک شرکت مادر نیز به اهمیت این حفره ناقابل پی برده است و W995 برای اولین بار در تاریخ سری واکمن (و شاید بهتر است بگوئیم در کل گوشی های ساخت سونی اریکسون)، از پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست بروی خود دستگاه استفاده نموده و مشکل همیشگی پورت اختصاصی سونی اریکسون یعنی اجبار به استفاده از تنها یکی از ارتباطات سیمی شامل شارژینگ، اتصال به کامپیوتر و اتصال هدست بطور همزمان را بر طرف کرده است. W995 دارای دو اسپیکر استریو در بالا و پائین دستگاه است که هر دو با یک قاب نقره ای جذاب احاطه گردیده اند.

 

جذابیت های فراوان W995 در قسمت پشت آن نیز بطور کامل ادامه دارد، جذاب ترین نقطه در این قسمت مطمئنا دوربین 8.1 مگاپیکسلی اتوفوکوس دستگاه است که در کنار خود یک تک فلش LED را می بیند و در این میان نه تنها از فلش زنون موجود در C905 خبری نیست بلکه از کاور لنز نیز صرفنظر گردیده است.

 

 

sony_ericsson_w995_15.jpg

دیگر نکته نوظهور در این بخش تکیه گاه نقره ای رنگ در نظر گرفته شده برای قرار دادن گوشی بصورت افقی بروی سطوح صاف است که با اینکه ایده آن شباهت نزدیکی به نمونه موجود در Nokia N96 دارد ولی طریقه اجرای آن کاملا متفاوت بوده و برخلاف نمونه نوکیائی از ثبات چندانی برخوردار نیست که این مشکل البته ممکن است با ارائه نسخه نهائی دستگاه به بازار کاملا مرتفع گردد. کاور باتری بطور کامل از فلز ساخته شده است و برای گشودن آن می بایست ابتدا تکیه گاه نقره ای مذکور را بطور کامل از جای خود خارج کرد و سپس ضامن کاور را آزاد نمود. باتری بکار گرفته شده در این مدل یک نمونه 930mAh است که دارای زمان های رسمی 370 ساعت در حالت Stand-by و 9 ساعت در هنگام مکالمه می باشد. با توجه به شباهت ظرفیتی و زمانی این باتری با باتری موجود در W902 و C905 انتظار می رود در یک استفاده متوسط حداقل تا دو روز کامل بتوان بروی این باتری حساب کرد. کارت حافظه M2 دستگاه بر بالای باتری جای گرفته است و امکان خارج کردن آن بدون درآوردن باتری (Hot Swap) نیز وجود دارد.

 

ساختار منوئی W995 بر مبنای نسخه غیر هوشمند همیشگی سونی اریکسون می باشد با این تفاوت که این بار با پشتیبانی کامل گوشی از Theme های مبتنی بر Flash Lite بر جذابیت های نرم افزاری آن کاملا افزوده شده است. صفحه Stand-by همچون همیشه محل حضور آیکون های کوچک نمایش وضعیت شبکه، ظرفیت باتری و نوع اتصالات بیسیم دستگاه در بالا ، نام اپراتور در کنار تاریخ و زمان در بخش میانی و وظیفه کلیدهای سه گانه Soft-Key در پائین می گردد. Background بکار گرفته شده در این قسمت همانند دیگر مدل های دارای Flash Lite بصورت Active و متغیر طراحی شده است بدین معنا که ظاهر آن در لحظات مختلف مخصوصا در هنگام پخش موسیقی و متناسب با تم آهنگ نغییر پیدا می کند. از دیگر نکات جالب در این قسمت که برای اولین بار در میان گوشی های سونی اریکسون دیده می شود امکان قرار دادن یک Application بعنوان پس زمینه صفحه Stand-by است این امکان البته برای تمامی Application ها در دسترس نیست و بطور مشخص تنها سه برنامه شامل WalkMate، Sound Sensor و Rock Bobblehead  در آن قابل استفاده است که از آن میان تنها برنامه قدم شمار WalkMate که با استفاده از شتاب سنج داخلی گوشی تعداد قدم های کاربر را شمارش می کند جالب به نظر می رسد. منوی اصلی گوشی همچون همیشه به سه فرم ماتریسی 3×4، سه آیکنی چرخان و تک آیکونه با لیست جانبی قابل نمایش است که میانبرهای عددی برای دسترسی سریع به بخش مورد نظر تنها در حالت ماتریسی قابل استفاده است. ظاهر آیکون های بکار گرفته شده در این قسمت تفاوت خاصی با نمونه های پیشین ندارد اما Theme های جدید و جذابی به مجموعه امکانات ظاهری گوشی افزوده شده است. منوی کاربردی Activity Menu برای دسترسی سریع به Application های پر کاربرد و کنترل بروی برنامه های در حال اجرا در W995 نیز در نظر گرفته شده است و در این میان تغییر خاصی به چشم نمی خورد. یکی از مشکلات همیشگی مجموعه سونی اریکسون یعنی عدم توانائی کارکرد در حالت Flight بدون استفاده از سیمکارت در W995 نیز تکرار شده است که علاوه بر این برای فعال سازی آن همچون قبل یک Restart نیز لازم است. حافظه داخلی W995 رقمی در حدود 120 مگابایت است که به همراه گوشی یک کارت حافظه 8 گیگابایتی به فرم M2 نیز ارائه می شود.

دفترچه تلفن گوشی از قسمت های کاملا بدون تغییر دستگاه می باشد بخشی که از پس سالها همچنان کاملا دست نخورده باقی مانده است. تعداد اسم های قابل ذخیره در این قسمت تا 1000 عنوان است که برای هر شخص اطلاعات فراوانی قابل ذخیره کردن است. اطلاعات قابل اختصاص به هر شخص در هنگام وارد نمودن آن به دفترچه تلفن همانند همیشه در ساختاری پنج قسمته تقسیم شده است که در بخش اول نام و شماره تلفن ها، در دومین قسمت آدرس های اینترنتی و ایمیل ها در سومین تب عکس و زنگ دلخواه (هم برای تماس و هم برای پیام) در کنار تنظیم گروه ها و Voice Command جای دارند. چهارمین قسمت به نشانی پستی و در نهایت در آخرین بخش نیز امکان افزودن متن دلخواه در کنار تاریخ تولد وجود دارد. منوی ذخیره اطلاعات تماس های نیز کوچکترین تغییری را به خود ندیده است و در سه قسمت تماس های گرفته شده، تماس های از دست رفته و تماس های دریافتی مجموعا تا 30 عنوان قابل ذخیره کردن است. W995 در قابلیت اصلی خود یعنی برقراری تماس کاملا موفق عمل می کند در اینجا علاوه بر صدای دریافتی و ارسالی کاملا رضایت بخش با قابلیت شماره گیری هوشمند (Smart Dial) روبرو هستیم که بر خلاف بسیاری دیگر از برندها، به محض وارد کردن اولین شماره ها نه تنها دفترچه تلفن را برای تمامی شماره های منطبق با شماره گرفته شده جستجو می کند بلکه جستجو را در میان تمامی حالت های الفبائی که با این شماره ها قابل وارد کردن است نیز می کاود که این دقیقا همان جستجوی پیشرفته ای ست که در PDA ها نیز به چشم می خورد. صدای خارج شده از بلندگوهای استریوی دستگاه در هنگام دریافت تماس در سطح فوق العاده ای نیست و شاید نزدیک ترین صدا به آن دیگر 8 مگاپیکسلی سونی اریکسون یعنی C905 باشد.

 

 
منوی زیبای Media Center همواره یکی از جاذبه های اصلی اغلب گوشی های سونی اریکسون است بخشی که در ساختار W995 نیز گنجانده شده است. در اینجا و به مانند همیشه تمامی بخش های مولتی مدیائی دستگاه در غالب یک منو جای گرفته اند جائیکه از گالری تصاویر تا پلیر موسیقی و ویدئو و تا بازی ها و Feed ها همه و همه در یک بخش مجتمع گردیده اند که با حرکت افقی در هر بخش لحظه به لحظه اطلاعات دقیق تری در رابطه با آن قسمت در اختیار کاربر قرار می گیرد. منوی Media Center از جمله بخش هایی ست که شتاب سنج داخلی دستگاه در آن فعال بوده و با حرکت گوشی از حالت افقی به عمودی، محتوای موجود در صفحه نمایش نیز متناسب با آن تغییر مکان می دهد. گالری نمایش تصاویر در گوشی همانند قبل یکی از بهترین نمونه ها در کلاس خود می باشد در اینجا علاوه بر امکانات معمول همچون نمایش تمام صفحه و Thumbnail، به امکانات دیگری همچون اختصاص Tag به تصاویر، اسلاید شوی پیشرفته، دسترسی سریع به آخرین عکس گرفته شده توسط دوربین و نمایش زمانی تصاویر (Timeline View) نیز می توان دست یافت. حرکت در میان تصاویر به لطف شتاب سنج داخلی گوشی به راحتی و با حرکت دست رو به چپ و راست صورت می گیرد و ایجاد افکت و زوم در تصویر نیز دارای سرعت قابل قبولی ست. از دیگر امکانات فراوان این گالری که به کمک گیرنده GPS گوشی صورت می گیرد امکان مشاهده مکان گرفته شدن عکس (البته در صورت موجود بودن اطلاعات Geo-Tagging) بروی نقشه است که برای یک Feature Phone کاملا استثنائی به نظر می رسد.

 

بدون شک مهمترین قابلیت موجود در دستگاهی با عنوان واکمن پخش موسیقی ست، قابلیتی که سونی اریکسون بیش از همگان در آن تبحر داشته و اینک با یافتن حلقه مفقوده همیشگی یعنی پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست بار دیگر تمامی رقبا را به چالش کشیده است. پلیر پخش موسیقی در W995 نسخه جدید و هنوز به بازار نیامده Walkman 4.0 است که ظاهرا تغییر بنیادی خاصی نسبت به نسخه پیشین در آن دیده نمی شود. برای فعال سازی پلیر علاوه بر منوی Media Center می توان از کلید مخصوص Walkman در سمت چپ و یا کلیدهای کنترل موسیقی در سمت راست گوشی استفاده کرد. ظاهر بخش Now Playing نسبت به قبل تغییری نکرده است در اینجا و در بخش فوقانی عکس آلبوم در حال پخش و در پائین صفحه نیز اطلاعات موجود برای آهنگ از قبیل نام خواننده و آلبوم در کنار وظیفه در نظر گرفته شده برای کلید D-Pad درکنترل موسیقی به نمایش درآمده است همچنین برای کنترل موسیقی از کلیدهای سه گانه جانبی نیز می توان بهره برد جائیکه بعلت درخشش فوق العاده آنها در تاریکی مطلقا مشکلی در استفاده از آنها بوجود نمی آید. نکته جالب در رابطه با این کلیدها مستقل بودن آنها از قفل صفحه کلید است و امکان استفاده از آنها در هنگام قفل بودن صفحه کلید نیز وجود دارد البته بدلیل هم سطح بودن این سه کلید با سطح گوشی مشکل خاصی از لحاظ فشردن تصادفی آنها وجود ندارد. افکت های تصویری در کنار اکولایزرهای پیش فرض و قابل تنظیم و همچنین افکت های زیبای گوشی در صفحه Stand-by به هنگام Minimize کردن پلیر، از دیگر موارد قابل ذکر در این قسمت است. امکان کنترل پلیر با حرکت دست (Shake Control) و همچنین قابلیت جالب SenseMe نیز طبیعتا در این قسمت دیده می شود. کیفیت صدای خارج شده از اسپیکرهای استریوی دستگاه، فارغ از میزان بلندی آنها، در سطح بسیار بالائی قرار داشته و از این لحاظ بر سایر محصولات سونی اریکسون در این کلاس برتری محسوسی دارد. پلیر پخش ویدئو در دستگاه قادر به پشتیبانی از فرمت های MPEG-4 و 3GP ست و در این میان برخلاف انتظار خبری از فرمت های با کیفیت DivX و XviD نیست. نمایش تمام صفحه و حرکت سریع رو به جلو و عقب از دیگر امکانات این بخش به حساب می آید علاوه بر این، پلیر پخش ویدئو در W995 قادر به تهیه Screen Shot از تصویر در حال پخش است و برای اینکار قابلیت خاصی در آن گنجانده شده است که فیلم را بصورت فریم به فریم به نمایش می گذارد. رادیوی FM با قابلیت RDS و امکان ذخیره تا 20 ایستگاه رادیویی از دیگر موارد موجود در این قسمت است. در صورت Minimize کردن رادیو کنترل آن از طریق دکمه های جانبی کنترل موسیقی نیز وجود دارد اما برخلاف حالت پخش موسیقی در این هنگام خبری از افکت های تصویری مبتنی بر Flash Lite در صفحه Stand-by نیست.

 

دوربین 8 مگاپیکسلی گوشی یکی دیگر از قسمت های اصلی W995 به حساب می آید جائیکه برای اولین بار از چنین وضوحی در یک گوشی سری واکمن استفاده شده است. دوربین بکار گرفته شده در این مدل با اینکه از بسیاری از جهات شباهت کاملی با نمونه موجود در C905 دارد اما حذف کاور لنز و فلش زنون از ساختار آن تفاوت های اساسی یک گوشی Cyber-Shot و واکمن را در عرصه تصویر به نمایش می گذارد. ساختار منوئی دوربین بسیار به نمونه های Cyber-Shot شبیه است و در آن به مانند همیشه از Toolbar افقی تنظیمات با زیر منوهای به فرم pop-up استفاده شده است. تنظیمات فراوان موجود در این قسمت شامل White Balance، حالت های مختلف عکاسی، منظره های پیش فرض، تنظیمات سایز تصویر، تنظیمات فوکوس، فلش، تایمر سرخود و Exposure Metering می گردد و در این میان همانند نسخه ابتدائی C905 خبری از تنظیمات ISO نیست. امکان افزودن مختصات جغرافیائی به تصویر (Geo-Tagging) و قابلیت تشخیص چهره از دیگر امکانات این دوربین به حساب می آید. عکاسی پی در پی در این بخش در دو حال سریع و کند صورت می گیرد که در حالت سریع 7 تصویر پیاپی با وضوح کامل (8 مگاپیکسل) و در طی زمانی در حدود 0.8 ثانیه برداشت می شود زمانی که در حالت کند با حفظ سایر مشخصات به 1.7 ثانیه افزایش می یابد. حداقل فاصله قابل دستیابی در حالت ماکرو در این دوربین نیز در حدود 10 سانتیمتر است. از نکات منفی قابل ذکر در ساختار منوئی دوربین که در دیگر گوشی های سونی اریکسون نیز اغلب تکرار شده است در هنگام حرکت رو به پائین در منوها رخ می دهد جائیکه با رسیدن به انتهای منو به صورت خودکار به ابتدای منو بازگشت صورت نمی گیرد و برای دسترسی به ابتدای منو می بایست کل مسیر را دوباره بازگشت. در مورد کیفیت عکس های گرفته شده توسط این دوربین بعلت آنکه همواره دوربین آخرین قسمتی ست که در یک دستگاه قبل از ارائه آن به بازار تکمیل می گردد، نمی توان اظهار نظر درستی کرد اما آنچه از ظواهر امر بر می آید با اینکه کیفیت تصاویر در سطح کاملا رضایت بخشی قرار دارند اما نمونه بهتری نسبت به C905 به حساب نمی آیند. کیفیت فیلمبرداری این دوربین یعنی پاشنه آشیل همیشگی Camera Phone های سونی اریکسون در اینجا نیز به نوعی تکرار شده است چرا که حداکثر وضوح فیلمبرداری در این دوربین WQVGA و یا 400×240 پیکسل با 30 فریم در ثانیه است که با اینکه در قیاس با کیفیت QVGA موجود در گوشی های قبلی این شرکت بهتر گردیده است اما همچنان هیچ حرفی در مقابل بزرگانی که به وضوح HD در فیلمبرداری دست یافته اند ندارد. فرمت ذخیره فیلم در این دوربین MPEG-4 است و هر یک دقیقه فیلمبرداری توسط آن فضائی در حدود 6 مگابایت را اشغال می کند.

 

یکی از امکانات مهم و کاربردی موجود در W995 گیرنده ماهواره ای GPS با پشتیبانی از A-GPS است که اطلاعات چندانی در مورد چیپ ست آن در دسترس نیست اما آنچه مشخص است احتمالا تفاوت چندانی با دیگر نمونه های معدود سونی اریکسون در این کلاس همچون C905 ندارد. نرم افزار تعبیه شده در این قسمت برطبق انتظار Application نام آشنای Google Maps است که بعلت نصب آسان و پشتیبانی از تقریبا تمامی گوشی های حال حاضر بازار، پر کاربرد ترین نرم افزار رایگان برای استفاده از GPS به حساب می آید. امکانات استاندارد این نرم افزار شامل نمایش مشخصات مکان فعلی، امکان معین نمودن موقعیت های دلخواه بعنوان Favorites، نمایش ترافیک  و بهره گیری از دو نمای Map View و Satellite View می باشد. از دیگر Application های حاضر در بخش مسیر یابی گوشی می توان به برنامه هائی همچون Tracker (برنامه ای ورزشی برای ثبت مسافت، زمان، سرعت و میزان کالری مصرف شده در حین تمرین) و Status Info (برای مشخص کردن فعالیت صورت گرفته در یک ساعت گذشته بر حسب کیلومتر بر ساعت) اشاره کرد.

راه های ارتباطی موجود در W995 در سطح فوق العاده کاملی ست در اینجا و برای ارتباطات پر سرعت تحت شبکه امکان استفاده از هر چهار فناوری EDGE، HSCSD، GPRS و 3G وجود دارد که در مورد این آخری امکان دستیابی به سرعت هیجان انگیز 7.2Mbps نیز وجود دارد. گیرنده داخلی Wi-Fi در کنار ارتباطات مبتنی بر بلوتوث نسخه 2.0 بخش ارتباطات بی سیم برد کوتاه دستگاه را تشکیل می دهند از نکات مهم در این قسمت می توان به پشتیبانی دستگاه از استاندارد DLNA در انتقال صوت و تصویر از طریق Wi-Fi به دستگاه های صوتی و تصویری سازگار (از قبیل تلویزیون های پیشرفته و اکثر کنسول های جدید بازی) اشاره کرد. ارتباطات تلفنی در این مدل از طریق هر چهار فرکانس GSM در کنار دو ورژن مختلف منطقه ای برای ارتباطات HSDPA فراهم شده است. با اتصال گوشی از طریق پورت USB به کامپیوتر چهار گزینه مختلف بروی صفحه نمایش نقش می بنند که شامل File Transfer (برای استفاده از کارت حافظه بعنوان Mass Storage)، قسمت Media Transfer (برای Synch کردن گوشی با مدیا پلیر)، USB Internet (برای استفاده از گوشی بعنوان مودم) و بلاخره PictBridge (برای پرینت مستقیم تصاویر از طریق های پرینترهای سازگار با این فناوری) می گردند.

 

sony_ericsson_w995_14.jpg
SonyEricsson W995 همانطور که از نام آن نیز مشخص است پیشرفته ترین محصول حال حاضر سونی اریکسون به حساب می آید (بله بله حق با شماست Idou را فراموش نکرده ام اما این زیبای خفته هنوز حتی نام دقیقش را هم مشخص نکرده است). صفحه نمایش 2.6 اینچی، دوربین 8 مگاپیکسلی، پورت 3.5 میلیمتری اتصال هدست، پلیر واکمن نسخه 4.0، گیرنده های Wi-Fi و GPS همه و همه از موارد مشخصی هستند که W995 را در سطح یک رویای تمام عیار برای طرفداران این برند بدل کرده است. W995 قرار است در سه ماهه دوم سال 2009 به بازار ارائه شود و همچنان در مورد حوزه قیمتی آن صبحتی نشده است ولی بعید به نظر می رسد اختلاف چندانی با نمونه ای چون C905 داشته باشد.

 

توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای ‏Writeage.com‏ نوشته شده درج تمام یا قسمتی از ‏این ‏مطلب، ‏تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.

21 دیدگاه

  1. با سلام.بنده گ.شی 995 خریدم و بسیار ازش راضی هستم .سرعت بالا.دوربین فوق العاده.صدای استریو.فضای عالی.طراحی عالی.واقعا ازش راضی هستم.من تا حالا تمام گوشی های سری دبلیو رو داشتم اما این یه چیز دیگست.با تشکر از شما

ارسال یک پاسخ