چرا با اوبونتو مشکل دارم؟

18
5053

در این مطلب میزان ذوق زدگی ام را از دریافت آخرین توزیع لینوکس اوبونتو برایتان شرح دادم اما اکنون بسیار ناراحتم از اینکه اعلام می کنم دومین تجربه ام با لینوکس هم به بن بست رسیده است. اگر دوست دارید بیشتر بدانید ادامه مطلب را بخوانید.

البته علیرغم تمام سعی متخصصان لینوکس کار در پیچیده کردن هرچه بیشتر انواع لینوکس! خصوصا در مراحل نصب توانستم اوبونتو را با آزمون و خطا نصب کنم(البته سایتهای فراوانی برای توضیح چگونگی نصب این سیستم عامل وجود دارند که ساعتها وقتم برای مطالعه آنها گرفته شد ولی در کمال تعجب بعد از همه این مطالعات وقتی رفتم سراغ نسخه ای که دوستان هلندی برایم ارسال کرده بودند متوجه شدم که این همه توضیح و راهنمایی برای یکی دیگر از ریلیزهای نسخه به نام Ubuntu Alternate CD است که تنها راه دریافت آنهم دانلود سی دی آن می باشد و مراحل نصب در این ریلیز اوبونتو که از طریق پست ارسال می شود کاملا متفاوت است!!).

اما می رسیم به مشکل اصلی! چیزی که من نمی دانستم این بود که لینوکس ها با اکثر مودمهای رایج بازار سر سازگاری ندارند. یعنی بیشتر مودمهای بازار درایور مخصوص لینوکس ندارند یا اگر دارند مشکلات خاص خودشان را به همراه دارند. من از مودم رایج بازار ایران یعنی Zoltrix Smart Spirit در سیستمم استفاده می کنم و الان که این مطلب را می نویسم بعد از 3-4 ساعت جستجو در اینترنت متوجه شدم که درایور درست و حسابی برای این مودم و لینوکس موجود نیست. جالبتر این که این توزیع لینوکس یعنی اوبونتو به شدت به اینترنت وابسته است یعنی حتی برای نصب ساده ترین برنامه ها مانند Ebook Reader ها یا حتی چیزهای خیلی ساده تر باید به اینترنت وصل شود. حالا شما قضاوت کنید سیستم عاملی که نمی شود با آن به اینترنت وصل شد به چه دردی می خورد. فکر کنم این آخرین تلاش من برای تجربه یک سیستم عامل دیگر به جز ویندوز دوست داشتنی! باشد.

پانوشت: البته بعد از یک روز تمام سر و کله زدن تونستم مودم رو نصب کنم و دارم سعی می کنم چیزای بیشتری یاد بگیرم. همچنین سعی می کنم یاد گرفته هام رو توی یادداشتهای بعدی بنویسم شاید به درد یکی دیگه بخوره.

18 دیدگاه

  1. با سلام
    در بازار سرور و سیستم عامل سازمانی میتونم بگم اوبونتو و دبیان نمیتونن در بازار فعلی جایگاهی داشته باشه هم رایگان و هم پولی . چون رقبای قدرتمندی همانند سوزه − اوپن سوزه و سنت او اس و رد هت واوراکل لینوکس و آرچ و سابایون و … هستند که نسبت به اوبونتوسرور و یا دبیان خیلی سرتر هستند هم از نظر پایداری و هم از نظر امکانات. با توجه به امکانات و پایداری این سروها در مجازی سازی و داکر و … و سرویسهای شبکه کسی سراغ اوبونتو نمیره . دلیلش هم تغییرات زیاد بسته ها و مشکلات زیاد اوبونتو هست که طی سالیان سال بیشتر و بیشتر میشه . بعلاوه سیاستهای غلط نرم افزاری کانیکال ویا هر کسی که این اکو سیستم رو اداره میکنه هم بی تاثیر نیست . مثلا فرض کنید که مدیر یه واحد بزرگ هستید و یه CRM روی اوبونتو پیاده سازی کردید با کلی سرور و کلاستر و یدک و نرم افزارهای … بعد یه سال پکیج فلان کلا حذف میشه جاش یه چیز دیگه میاد . مثلا هر چند نسخه یه بار یهو میاد بسته میدر شبکه رو عوض میکنه مجبورید کل اسکریپتهاتونو رو پونصد تا سرور عوض کنید . ولی برای دسکتاب بد نیست . البته برای دسکتاپ هم با وجود مانجارو − اوپن سوزه − المنتری − و غیره فکر میکنم رفته رفته از گرمی بازارش کاسته بشه . کافیه یه مدت زیر بار ازش استفاده کنید دلزده میشید از بس باگ و گیروگور داره. شاد باشید

  2. سلام من 3 ماهی است با اوبونتو 10.01 کار میکنم یه مشکل تو ساخت فریم ور یه رادیو دارم به اسم rocket m5که اوبونتو error non-root میده احتیاج به راهنمایی دارم.

  3. ببینید من از ابونتو 10.04 که برایم ارسال شده بود استفاده کردم ولی چند مشکل دارم
    یکی مربوط به تی وی کارت غیر مشهوری مثل مزرتی بود که اصلا نصب نشدچون درایور ندارد
    دوم فکرش بکنید میخواهید همان فایر فکس را نصب کنید را ازسایتش گرفته ونصب کنید چقدر اذیت دارد در صورتیکه در ویندوز با چند کلیک ساده دانلود ونصب میشود
    در ویندوز اول با دانلود منیجر دانلود میکنی بررسی میکنی بعد نصب میکنی در صورتیکه در ابونتو مستقیم بدون اینکه بدانی سایزش چقدر است و چقدر طول میکشد و چی هست نصب میکنی جالب است موقع نصب اینترنت قطع شود

  4. سلام
    من یه کاربر اوبونتو و بهتر بگم گنو/لینوکس هستم
    اول باید بگم شما از نسخه ی خیلی قدیمیه اوبونتو استفاده می کنید خب ویندوز هم اولش خیلی گند بود.
    اما الآن مخصوصا امروز که جدیدترین ورژن اوبونتو ریلیز شد (انتشار ۱۰.۱۰ در ۱۰.۱۰.۲۰۱۰) دیگه نمی تونید ازش دل بکنید. زیبایی، سرعت، آزادی و …
    نصب اوبوتنو آلآن واقعا ساده شده و نیازی به اطلاعی نداره مخصوصا اگه پارتیشن بندی رو بلد باشید همین، می تونید در هنگام نصب زبان فارسی رو انتخاب کنید و کامل با زبان فارسی سیستم عامل رو ببینید.
    الآن دیگه به خیلی کم به مشکل درایور بر می خورید مخصوصا اگه مودمتون ای دی اس ال باشه، ویژگی اوبونتو آپدیت هاشه که می تونید همه نرم افزار هاتون رو یکجا آپدیت کنید نخواین هم نمی کنید اصلا نیازی نیست. برنامه ها بطور پیشفرض نصب نیستن و شما می توانید از بخش قدرتمند ubuntu software center نرم افزار هاتون رو تنها با یک کلیک نصب کنید.
    اوووووووووووه الآن اصلا وقت توضیح دادن درباره ویژگیهای اوبونتو و کلا توزیع های لینوکس رو ندارم چون تا شب طول می کشه.
    ولی در کل بگم الآن خیلی قدرتمند شده و خیلی ساده اگه الآن ببینیدش حتما شیفته اش می شید.
    در ضمن اوبونتو الآن چند تا انتشار داره:
    NETBOOK برای نت بوک ها
    SERVER برای سرور ها
    KUBUNTU اوبونتو با میزکار کا دی ای که خیلی خوشگله و پر از نرم افزاره
    XUBUNTU برای کامپیوتر های قدیمی
    ALTERNATIVE UBUNTU برای اینکه بصورت لایو اجراش کنید، بدون نیاز به نصب
    خلاصه اینکه حتما تستش کنید
    چجوری دریافت کنم:
    کنونیکال شرکت پشتیبان اوبونتو سی دی های اوبونتو بطور رایگان برای سراس جهان از جمله ایران ارسال می کنه خود من هم با همین شروع کردم
    آدرس
    می تونید دانلودش کنید با حجم ۶۰۰ مگ
    آدرس
    می تونید از بچه هایی که تو ایران می دن بگیرید
    آدرس
    می تونید از فروشگاه ها بگیرید که تو همون آدرس بالا نوشته
    تیم اوبونتو ایران همواره در حال گسترش و توسعه اوبوتتو می باشد، خوشحال می شویم بتوانیم راهنمای شما در انجمنهای فارسی اوبونتو باشیم
    گروه کاربران ایرانی اوبونتو تمام سعی خود را می کنند تا شما در تمامی مراحل نصب تا استفاده از اوبونتو همراهی کنند
    http://www.ubuntu.ir
    forum.ubuntu.ir
    موفق و لینوکسی باشید

  5. من هم جدیدا رفتم سراغ اوبونتو و به جرات میگم بسیار قویتر و بهتر از ویندوز کار میکند و سخت افزارهای سیستم رومیزی و لپتاپ جدید مرا شناخت. دمش گرم

  6. لینوکس خیلی خوب با سیستم مچ میشه با اینکه حجمش کمه ولی تمام سیستم من رو شناخت در هنگام نصبش که تو محیط داس بود اینترنتم وصل بود چون مودم من نیاز به داریو نداره ولی تو ویندوز داریو LAN حتما باید نصب باشه تا متصل بشه جالبتر اینکه گوشی من رو که برای ویندوز 64 بیتی درایوی نداره بدون نیاز به درایو کاملا شناخت و تمام دکمه های فرعی (مدیا) کیبرد من بدون دایوش کار میکنه ‍پس مشکل از لینوکس نیست چون نصبش در عرض 10 دقیقه امکان پذیره و خیلی ساده است در صورتی که ویندوز کم کم 1 ساعت طول میکشه بعدشم کلی درایو باید نصب بشه برای مشکل درایو هم باید بگم شرکت ها برای اینکه هزینه خود را کاهش دهند درایو نرم افزاری رو جایگزینه بایوس کردند و برای همین نه تنها با لینوکس بلکه با ویندوزهای نسل جدید و 64 بیتی ها مشکل دارند

  7. دوست گرامی.
    نصب لینوکس به مراتب راحت تر از ویندوز است.
    از نظر درایور نیز به مراتب هزاران برابر ویندوز درایور را شناسایی می کند.
    به خاطر ارزان تر تمام شدن مودم های اینترنال می آیند از سی پی یو سیستم استفاده می کنند و این باعث وابستگی سخت افزار مودم به سیستم عامل مربوطه می گردد و شما به همین خاطر سرعت کمتری در ارتباط نیز دارید.
    در مورد وب کم هم همین قضیه صادق است.
    اگر شما از مودم external استفاده کنید این مشکل را نخواهید داشت.

  8. نگفتید با کدام ورژن کار کردید که ناراضی هستید. اگه نسخه های جدید را ببینید، مشتریش میشید.
    ضمنا به خاطر سایتتون و مطالب خوبش از شما متشکرم.

  9. لطفا بگویید چگونه میشود رزولیشن صفحه نمایش در یوبونتو را تغییر داد ….
    اگر پاسخ را در سایت قرار دادید از طریق ایمیل منو خبر کنید …
    ممنون

  10. می تونید از دیسک هما که کار خود ایرانی ها هم است استفاده کنید که مخصوص ابونتو ساخته میشه و میتونید دیسک هما و توزیع لینوکس مورد نظرتان را از سایت http://www.linuxshop.ir تهیه کنید (کارش درست و پولتون را نمی خوره و واقعی و محصولاتش را با کمترین سود عرضه می کنه و اگه تمام فروشگاه های ایران مثل اون بود کار دیگه حل بود.هم چنین اگه مشکلی دارید می تونید به سایت http://www.ubuntu.ir مراجعه کنید و جواب بشنوید.)

  11. اکثر مودم های Dialup با اوبونتو مشکل دارند . اما مودم هایی که از پورت Ethernet استفاده می کنند ، بدون نیاز به هرگونه درایور و یا تنظیمات خاص ، به راحتی در اوبونتو شناسایی می شوند و می توانید به اینترنت گردی بپردازید . و اما در مورد نرم افزارهای مورد نیاز فرموده بودید که می توانید با دریافت DVD اوبونتو ، خودتون رو از دانلود و نصب مجزای هر یک از برنامه های مورد نیاز ، بی نیاز سازید . در کل استفاده از سیستم های اوپن سورس و علی الخصوص اوبونتو ، نیاز به دید گسترده تر و پشتکار بیشتری دارد . همچنین لذتی که در استفاده از این سیستم عامل هست ، در استفاده از ویندوز ویستا سرویس پک 1 نیست .

  12. با سلام
    لطفاً اگر درایور zoltrix smart spirit را برای اوبونتو سراغ دارید آدرس آن را در سایت قرار دهید و چگونگی نصب این درایور را هم در اوبونتو توضیح دهید . با تشکر فراوان
    چون من هم در این زمینه خیلی سعی کردم اما به نتیجه نرسیدم

  13. البته خوب یه مسأله ای هم هست و اون این که ما تفریبا بابت نرم افزار هیچ پولی نمیدیم (گاهی حتی سی دیهای اینجور نرم افزارها رو گرونتر از تجاریاش میخریم!) و خوب همین باعث میشه که نرم افزارهای رایگان رو با نرم افزارهای تجاری مقایسه کنیم.
    مسأله اینجا جالبتر هم میشه که همین نرم افزارهای رایگان میاد تو ایران میشه اسباب کار و کاسبی یه عده، (سیستم عامل ملی و …) و اتفاقا همین نرم افزارهای به اصطلاح رایگان نون درآر تر از تجاریاش برای ایرانیا میشه! اینجاست که متوجه میشیم ما در این زمینه ها یه کم استثنایی هستیم: از دست کمبودهای نرم افزارهای رایگان عصبانی میشیم و بابت نرم افزارهای رایگان پول خیلی بیشتر خرج میکنیم (حواسمون باشه که بودجه های میلیاردی که تو این زمینه خرج شده و میشه عملا داره از جیب ملت هزینه میشه)!

ارسال یک پاسخ