نگاهی به فیلم مرکز تجارت جهانی

3
4449

بعد از مدتی انتظار، فیلم جدید الیور استون را با نام مرکز تجارت جهانی(World Trade Center) دیدم. این فیلم البته با سایر فیلم های این کارگردان پر آوازه از لحاظ داستان و ساختار متفاوت است منتهی به همان میزان فیلمهای قبلی تاثیر گذار و کوبنده. در ادامه مطلب، بیشتر برایتان از این فیلم زیبا نوشته ام.

حادثه یا بهتر بگویم فاجعه یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ که به نظر من بزرگترین حادثه قرن بیست و یکم تا این لحظه بوده است را همه به حد کفایت درک کرده اند. این شاید بزرگترین چالش در به فیلم کشیدن آن فاجعه برای هر کارگردانی باشد. چرا که به این ترتیب جای کمی برای داستانسرایی و حذف و اضافه در داستان اصلی باقی می ماند. شاید هم به همین دلیل الیور استون به جای پرداختن به حوادث پیش از وقوع حادثه سریع به حوادث پس از آن پرتابمان می کند.
داستان فیلم از صبح ۱۱ ستامبر۲۰۰۱ شروع می شود. آنروز می توانست برای John McLoughlin گروهبان پلیس بندرگاهی آمریکا (با بازی بسیار زیبای نیکلاس کیج) و همکارانش و هزاران نفری که در برجهای مرکز تجارت جهانی بکار مشغول شدند روزی عادی باشد که نشد. هواپیماها به برج ها برخورد کردند و باقی را همه در تلویزیونهای خود چند سالی است که می بینیم. اما چیزی که هرگز دیده نشد و این فیلم به ما نشان می دهد تلاش انسانهایی است که در زیر آوارهای این برج عظیم زنده بگور شدند و تعداد کمی از آنها نجات یافتند. فیلم به نمایش تقلای زنده ماندن John McLoughlin و یکی از افرادش در زیر خرایه های این برج می پردازد.

World Trade Center the Movie

فیلم تا آخرین لحظه هیجان انگیز و دیدنی است. هرچند به نظر من صحنه های فلاش بک فیلم به زندگی گذشته قهرمانان فیلم در حالی که در آتش و خاکستر به دام افتاده اند بسیار شبیه به فیلمنردبان ۴۹ (Ladder 49) است.
نکته جالب برای من در مورد الیور استون این است که وی علاقه عجیبی در به تصویر درآوردن آدمها و حوادث واقعی دارد. درJFK و Nixon وی به بیان پیچیدگیهای زندگی و قتل رییس جمهورهای پیشین آمریکا می پردازد ، در بهشت و زمین به بیان داستان واقعی زندگی یک دختر ویتنامی، در متولد چهارم جولای به زندگی و عقاید یک جانباز جنگ ویتنام، در The Doors به زندگی خواننده راک دهه شصت آمریکا جیم موریسون و در این آخری هم به حادثه اسفناک ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱.
در مورد این فیلم آخر، نکته قوت بسیار بزرگ فیلم، عدم وجود جانبداری خاصی در مورد واقعه است. استون بدون در نظر گرفتن ماهیت حمله کنندگان و حمله شوندگان، بیننده را با خود به اعماق دردها و زجر های انسان هایی می کشاند که بدون اینکه گناهی مرتکب شده باشند در شعله های نفرت آدمیان دیگر می سوزند و از بین می روند و تلاش انسانهایی را به تصویر می کشد که از جان خویش می گذرند تا بلکه بتوانند همنوعی را از مرگ برهانند.

3 دیدگاه

  1. اسم فیلم مرکز تجارت جهانی است! که به برج های دوقلو مشهور بود.
    complex of office buildings in Manhattan (New York, USA) that included a pair of skyscrapers that were among the largest in the world and were known as the “twin towers” (on September 11, 2001, two hijacked planes crashed into the towers causing them to fall to the ground)

ارسال یک پاسخ