سونی اریکسون Z610 آئینه ای از زیبائیها

8
5145

بار دیگر کمپانی ژاپنی – سوئدی سونی اریکسون ویژگی همیشگی محصولاتش را باگوشی جدید خود به نمایش گذاشته است و این ویژگی چیزی نیست مگر منحصر به فرد بودن و این محصول جدید هم چیزی نیست مگر Sony Ericsson Z610 . در ادامه نگاهی می اندازیم به قابلیتهای این گوشی جدید و زیبا…

البته اگر با شنیدن نام این محصول و دیدن ویژگی هایش سریعا به یاد K610 افتادید باید بگویم که سخت در اشتباهید چون مهمترین نکته این گوشی طراحی بسیار زیبا و شیک آن است که هر کسی را جلب می کند.
اصلیترین جزء شکل ظاهری این گوشی رویه آیینه مانند آن است که در نگاه اول بسیار جلب توجه میکند و مانند این است که همیشه یک آینه بهمراه دارید البته این تازه ظاهر ماجراست تا جائیکه فکر میکنید این گوشی صفحه نمایش رویی ندارد ولی سخت در اشتباهید !
اگر شکلات LG دارای صفحه کلید پنهان است Z610 دارای صفحه نمایش پنهان است ! اگر گوشی را باز کنید و یا هر یک از کلید های جانبی آن را فشار دهید صفحه نمایش بسیار زیبای OLED پنهان در روی گوشی را می بینید جائیکه در هنگام خاموش بودن بهیچ وجه مشخص نیست ! جالب بود نه ؟
البته سونی اریکسون این ایده را از رویMP3 پلیر های زیبای سونی (البته فقط زیبا و نه چیز دیگری !) گرفته است .علاوه بر این صفحه نمایش زیبا ، لنز دوربین 2 مگاپیکسلی این گوشی نیز بطرز ماهرانه ای با یک شیب ملایم بالای صفحه نمایش روئی قرار گرفته است.

Sony Ericsson z610

این گوشی در سه رنگ زیبا تولید شده است : آبی فیروزه ای ، صورتی و خاکستری مایل به مشکی. صفحه نمایش روئی دارای ابعاد 8*21 میلیمتر و دارای رزولوشن 36*128 از پیکسل های تک رنگ می باشد . این صفحه نمایش بصورت افقی بوده و اطلاعات استانداردی نظیر قدرت سیگنال، قدرت باتری، اسم و یا شماره فرد تماس گرفته و یا حتی مشخصات آهنگی که در حال پخش است را نمایش می دهد البته این صفحه نمایش کوچک هم برای خود مشکلاتی را دارد از جمله اینکه مثلا در یک لحظه Miss Call ها و SMS ها را نمیتواند با هم نمایش دهد .

برای اینکه قد و قواره این گوشی دستتان بیاید نگاهی می کنیم به ابعاد این گوشی : ابعاد این گوشی عبارتند از 20*49*95 میلیمتر و وزن آن نیز 110 گرم است که نسبتا گوشی کوچک و تقریبا سبکی است .
خب حالا به سراغ کنترلر های این گوشی در کناره های بیرونی آن می رویم جاییکه در قسمت های بالا پائین و راست آن هیچ خبری از هیچ دکمه ای نیست و تمامی آنها به تنهائی در قسمت چپ گوشی جمع شده اند در این قسمت یک کلید دوجهته و یک LED نشانگر وجوددارد که به سه رنگ متفاوت در لحظات مختلف در می آید : سبز چشمک زن یعنی گوشی روشن است ، قرمز چشمک زن نشاندهنده ضعیف بودن باتری است و قرمز ثابت بیانگر این است که گوشی در حال شارژ شدن است .
قسمت پشت گوشی صاف و هموار بوده و دارای رنگی مشابه قسمت روئی گوشی می باشد. لوگوی سونی اریکسون ، مدل گوشی (که برای اولین بار است که نوشته می شود) بلندگوی گوشی و محلی برای افزودن آنتن خارجی جداگانه (که البته بایک روکش پلاستیکی محافظت شده است) از دیگر اجزاء قسمت پشت گوشی هستند .
با برداشتن روکش پشت گوشی با باتری لیتیوم یونی950mAh این گوشی مواجه می شوید که طبق ادعای شرکت توانائی 400 ساعت کار در حالت Stand-by و 420 دقیقه استفاده مداوم از گوشی را داراست .
برخلاف K610 در پشت باتری خبری از اسلات کارت حافظه نیست و کارت حافظه در قسمت کناری گوشی قرار گرفته است و با یک پوشش پلاستیکی حفاظت می شود.
کارت حافظه این گوشی از نوع Memory Stick Micro Type است که بصورت اختصار با نام M2 شناخته می شود که بهمراه این گوشی یک کارت 64 مگابایتی دریافت می کنید (البته درون جعبه این گوشی بغیر از این کارت حافظه چیزهای معمول دیگری نظیر CD نصب ،کابل USB و راهنمای استفاده نیز قرار دارد ولی متاسفانه خبری از هدست نیست و باید بطور جداگانه تهیه شود).

با گشودن Z610 با یک صفحه کلید زیبا روبرو می شویم که علاوه بر کلیدهای معمول که بطرز فوق العاده ای راحت و با فاصله هستند ، چهار کلید جهتی (دو دکمه به اصطلاح Soft Key )همچنین دکمه های پاک کردن (C) ، دکمه برگشت و دکمه فعال کردن دوربین نیز مشاهده می شود.
دکمه های عددی بسیار با فاصله و راحت هستند و ارتفاعشان از سطح گوشی بسیار کم است که این خود باعث راحتی بیشتر استفاده می شود(قابل توجه SMS بازهای عزیز) .
در زیر کلید های چهار گانه کنترلی سه کلید با کاربرد ثابت وجود دارد که بترتیب عبارتند از : دکمه سمت چپ جهت فعال کردن مرورگر اینترنتی، دکمه میانی جهت فعال کردن دوربین و دکمه سمت راست وظیفه انتقال به MyMenu را دارد .
نور پس زمینه کلیدها سفید بوده که در هر نوری مشاهده کلیدها را آسان می سازد . ابعاد صفحه نمایش اصلی Z610 مقداری از مدل K750 بزرگتر است و متاسفانه Z610 هنوز هم از همان رزولوشن 220*176 و 262 هزار رنگ برای صفحه نمایش استفاده کرده است ولی از اینها گذشته روشنائی و کنتراست تصویر هردو خوب هستند .
منوی Z610 هیچ نکته تازه ای را در بر ندارد و همانند تمامی مدل های اخیر سونی اریکسون بنظر می رسد.
البته نکته مهم در اینجا این است که تمامی برنامه ها بخوبی و با سرعت قابل قبولی اجرا شده و تاخیر چندانی در اجرای آنها مشاهده نمی شود (حتی در این گوشی امکان اجرای همزمان چندین برنامهJava بدون اخلال در کار یکدیگر وجود دارد ) .
در بالای صفحه نمایش دوربین دوم گوشی که VGA بوده و مخصوص تماسهای ویدئویی است قرار دارد (که طبیعتا به هیچ درد ما نمیخورد!) .

خب حالا می خواهیم کمی درباره کیفیت دوربین اصلی این گوشی یعنی همان 2 مگا پیکسلی صحبت کنیم حداکثر رزولوشن این گوشی 1200*1600 است (که همان2 مگا پیکسل می شود) که البته دو مقدار دیگر نیز قابل تنظیم هستند : یک مگاپیکسلی و حالت VGA .در حالت استاندارد دو وضعیت جهت تنظیم کیفیت تصویر وجود دارد، علاوه بر آن دوربین توانائی عکاسی در حالت پانورامیک و حالت عکاسی پی در پی را نیز دارد .البته اگر به خودمنوی عکاسی مراجعه کنید تنظیمات بیشتری از قبیل تنظیم حالت شب ، عکاسی خودکار و تنظیم اتوماتیک نور وجود دارد.

تصحیح نوردهی بوسیله کلیدهای چپ و راست انجام میشود و برای گرفتن عکس نخست می بایست گوشی را عمودی نگه داشته توسط فشردن دکمه مخصوص اینکار در بالای دکمه های عددی و یا فشردن وسط دکمه کنترلی گرد ، عکاسی کرد ! (متاسفانه Z610 دارای دکمه شاتر بیرونی نیست) بمحض اینکه عکس گرفته شد امکان ارسال بلافاصله آن به فتوبلاگی که قبلا در Blogger ساخته اید نیز وجود دارد (البته باز هم ذوق زده نشوید این یکی هم به ما هیچ ربطی نه بدارد)
با نگاهی دوباره به منوی عکس این گوشی مشاهده می کنیم که هیچ تغییر خاصی نسبت به مدل های پیشین انجام نشده و این به آن معنی است که که کاربران قبلی گوشی های سونی اریکسون هیچ مشکلی با این منو ندارند . با این وجود یک مشکل همیشگی گوشی های سونی اریکسون در این قسمت همچنان پابرجاست و آن هم به این بر میگردد که با ورود به قسمت تنظیمات دوربین گوشی با اعمال یک و فقط یک تغییر در این قسمت منو خود بخود بسته می شود و جهت تغییری دیگر می بایست مجددا وارد این منو شد . کیفیت عکسهای Z610 بسختی قابل مقایسه بابهترین های این کلاس (2 مگاپیسلی ها) میباشد و میتوان گفت که عکسهای آن خوب است ولی عالی نیست . در این دوربین خبری از خاصیت ماکرو(عکاسی از فاصله بسیار نزدیک)نیست و در نتیجه هرچیزی که به فاصله 80 سانتی متری یا نزدیکتر از آن قرار بگیرد مات می شود . دوربین اجازه *2 زوم دیچیتال را میدهد که نتیجه ای چز پائین آمدن کیفیت عکس ندارد البته در مورد عکس های ذخیره شده در گوشی امکان زوم تا 32 مرتبه وجود دارد .
کیفیت ویدئو نیز در حدی پائین است که تنها برای استفاده در MMS کاربرد دارد (که بازهم چی؟ به درد ما نمی خوره) .
برنامه مدیریت فایل نصب شده بروی این گوشی از بهترین انواع موجود در بازار است (البته در میان گوشی هائی که سیستم عامل ندارند) این مدیر فایل ها به شما اجازه انتخاب (تکی یا چند تائی) ،جابجائی ، کپی کردن و حذف یا درست کردن فولدر را میدهد ،چیزی که کمتر در یک گوشی فاقد سیستم عامل مشاهده میشود.
این برنامه به سه قسمت تقسیم می شود یکی که با فایلهایی که بر روی حافظه گوشی قرار دارند سرکار دارد ، دومی که با فایل های مستقر بروی حافظه جانبی سروکار دارد و سومی که با ترکیب بین ایندو کار میکند که با استفاده از مورد اول می توان به میزان حافظه داخلی گوشی پی برد (چیزی که کمپانی راجع به آن صحبتی نکرده است) نتیجه ، مقدار 20 مگابایت را نشان داد که چیزی در حدود 4 مگابایت از K610 بیشتر است .

سونی اریکسون در قسمت دفترچه تلفن و یا همان Phonebook تغییر چندانی نسبت به قبل نداده است و توانائی ذخیره 1000 نام در این قسمت وجود دارد که برای هر کدام نیز 28 مورد مختلف از جمله نام ، سه آدرس ایمیل ، عکس ، زنگ مخصوص ، اسم شرکت ، نشانی کامل پستی و تاریخ تولد و غیره قابل ذخیره سازی است که در هر مورد گوشی از شما درباره کپی کردن این اطلاعات درون تقویم سوال می کند .
برای جستجو در میان اسامی درون گوشی ابتدا از شما در رابطه با اینکه آدرسهای درون سیمکارت و یا درون خود گوشی را جستجو می کنید پرسیده می شود و امکان جستجوی همزمان این دو محل وجود ندارد .جستجو با نوشتن اول اسم فرد مورد نظر انجام خواهد شد . در اینجا گروههایی نیز می توان تشکیل داد که بعنوان لیست سیاه جهت تماسهای ورودی(با وارد کردن شماره مورد نظر این شخص دیگر با شما امکان تماس گرفتن را ندارد) و جهت ارسال گروهی SMS به چندین نفر در یک لحظه را امکان پذیر می کند.

زنگ این گوشی از ریتم پلی فونیک 72 گانه بهره برده و هردو فرمت MP3 و AAC توسط این گوشی ساپورت می شود. علاوه بر اینها صدای زنگ بدون رد تماس قابل قطع شدن می باشد امکان قطع میکروفون نیز در هنگام تماس وجود دارد. درهنگام صحبت با گوشی امکان ضبط تماس بطور کامل وجود داشته و در این میان تنها محدودیت میزان حافظه خالی گوشی است .

قابلیت ارسال sms کمی نسبت به مدل های قبلی تغییر یافته از جمله این تغییرات: تغییر فونت sms است که خوانا تر شده است، sms ها در 5 خط نوشته می شوند و مثل همیشه دیکشنری T9 وجود دارد که قابلیت خاموش کردن آن بطور کامل نیز مثل همیشه وجود دارد .

البته در این مدل نیز مثل همیشه نقاط ضعفی نیز دیده می شوداز جمله اینکه خبری از Infrared و رادیو FM نیست.

بهرحال اگر از این گوشی خوشتان آمده باید بگویم که این گوشی چند وقت است وارد بازار ایران نیز شده است و با قیمتی در حدود 360 هزار تومان و با گارانتی معتبر سیتادل تلکام در دسترس است.

8 دیدگاه

  1. سلام.من این گوشی رو 7 سال پیش خریدم.هنوز هم دارمش.عاااالیه.اما خیلی ظاهرش خیلی داغون شده.دنبال قابش میگردم.میتونید کمکم کنید؟
    ممنون میشم

  2. ای خدا خیرت بده منم همینو می گم بعد از گرفتن عکس و در حال دیدن عکس های ذخیره شده… من با خود ساپورت سونی اریکسون تماس گرفتم گفتن تو این مدل زوم نداریم … درسته که جی اس ام آرنا معتبره ولی این یکی رو احتمالا منظورش یه چیز دیگه بوده به هر حال بخش پشتیبانی سونی اریکسون می دونه چی تولید کرده منم که گوشی رو دارم همین جور…‌ 🙂

  3. با سلام به شما دوست عزیز
    البته فکر کنم مشکل از بنده است که مطلب را درست بیان نکردم ولی منظور از 32X زوم در عکس این نیست که مثلا در حین عکاسی بتوان این کار را کرد بلکه پس از گرفتن عکس است که می توان تا 32 با در آن زوم کرد.
    اینم سند: خط آخر را ببین.
    با تشکر

ارسال یک پاسخ