LCD یا پلاسما مسئله این است !

217
16645

اگر جدیدا تجربه گشتن در بازار دیجیتال جهت خرید یک تلویزیون جدید را داشته باشید(البته از نوع مایه داری آن را میگویم وگرنه مارا که با این حرفا کاری نیست!) حتما با این دو اصطلاح برخورد کرده اید : LCD و پلاسما . دو محصولی که در ظاهر بسیار به یکدیگر شبیه هستند هر دو دارای یک صفحه تخت با ابعاد نسبتا بزرگ می باشند ولی این ظاهر ماجراست خب اگر به این موضوع برخورده اید و گفته های بازاری فروشنده نیز قانع تان نکرده است به ادامه مطلب توجه کنید.

شباهت LCD و پلاسما پس از عبور از ظاهر مشابه شان در همین جا پایان می پذیرد چرا که این دو از دو نوع تکنولوژی متفاوت برای نمایش تصویر استفاده می کنند که البته این دو تکنولوژی نیز هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

1- LCD :و یا Liquied Crystal Display (بعبارت ساده تر صفحه نمایش با تکنولوژی کریستال مایع) به این صورت عمل میکند که ذرات ریز کریستال مایع در میان دو صفحه شیشه ای تخت بصورت اصطلاحا ساندویچ شده قرار میگیرند که با تغییر اندازه جریان الکتریکی وارده به کریستالها تصویر نهائی شکل می گیرد.

LCD

2- پلاسما : تکنولوژی شکل گیری تصویر در این نوع نمایشگرها نسبت دوری با اتفاقی که در لامپ های فلوروسنت رخ می دهد، دارد. بدین نحو که صفحه نمایش از چندین سلول تشکیل شده است که در هر سلول دو صفحه مجزا شیشه ای وجود دارد که این دو صفحه توسط یک شکاف از یکدیگر جدا شده اند ،در درون این شکاف ترکیب گاز نئون – زنون (Neon-Xenon) قرار میگیرد که در حین ساخت دستگاه این گاز به فرم مایع (Plasma) در می آید ، و هنگامی که تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد این گاز باردار شده و تولید فسفر قرمز ، آبی و بالاخره سبز را می نماید که این نیز در نهایت موجب شکل گیری تصویر میگردد. که به هر واحد این فسفرهای رنگی در اینجا پیکسل گفته میشود.

Plasma

خب اینها اتفاقاتی هستند که در پس زمینه اتفاق می افتند ولی برای مقایسه بین این دو، مهم کیفیت تصویر نهائی به نمایش درآمده است و نه آنچه پشت تصویر رخ میدهد که باز هم در این زمینه هر تکنولوژی مزایا و معایب خود را دارد که به آن می بپردازیم:

الف) مزایای پلاسما ها بر LCD ها:
شاید بزرگترین عامل برتری پلاسما ها علاوه بر فاکتور قیمت توانائی آنها در به نمایش درآوردن کامل رنگ مشکی است چیزیکه بزرگترین عامل ضعف LCD ها می باشد تا جائیکه تقریبا هیچ LCD پیشرفته ای نیز قادر به نمایش کامل رنگ مشکی نیست و در هر حال مقداری نور از پس زمینه به بیرون تراوش میکند.
دومین عامل برتری پلاسما ها زاویه دید نسبتا بالای آنها نسبت به رقیبان LCD خود است که در اینجا با فاصله گرفتن از یک پنل LCD کیفیت تصویر به نمایش در آمده کم کم رو به افول میرود در حالیکه این موضوع در مورد پلاسما ها تقریبا ثابت است که این مورد نیز مشابه بقیه موارد این قسمت با پیشرفت سریع LCD ها رو به بهبودی است.
سومین مورد تفوق پلاسما ها در توانائی نمایش با کیفیت رنگ هاست جائیکه بازهم همان تراوش نور از پس زمینه LCD ها بر کیفیت رنگ های به نمایش درآمده تاثیر دارد . ممکن است این نکته را نیز شنیده باشید که LCD ها در توانائی دنبال کردن تصاویر سریع (مثلا در یک فیلم حادثه ای با فریم های سریع ) کند عمل میکند و سایه تصویر قبلی بروی تصویر فعلی تاثیر گذار است که این نکته مربوط به پنل های نسبتا قدیمی LCD میباشد که با کاهش زمان پاسخگوئی LCD ها این نکته نیز مرتفع شده است.

Plasma

و اما می رسیم به بزرگترین عامل برتری پلاسما ها بر پسرعمو های LCD شان و آن هم مطمئنا چیزی نیست مگر قیمت ! پلاسما ها مخصوصا در سایزهای بالا قیمت بسیار پائین تری را نسبت به LCD ها ارائه میکنند مثلا یک پلاسمای 42 اینچی در حدود 30 درصد بزرگتر از یک LCD با اندازه 37 اینچ است در حالیکه هردو قیمتی تقریبا مساوی دارند (چیزی نزدیک 2 میلیون تومان) . البته مطمئن باشید که در سال های آینده این نسبت به علت سرمایه گذاری وسیع در صنعت LCD به نفع LCD تغییر جهت خواهد داد ولی در آن موقع هم باز این نسبت در مورد ابعاد بالاتر (مثلا پلاسمای “52 در مقابل LCD “42) برقرار خواهد بود.

ب) مزایای LCD ها بر پلاسماها :
اگر از LCD ها ناامید شده اید باید بگویم که این پایان ماجرا نیست . LCD ها قادر به نمایش پیکسل های بیشتری نسبت به پلاسماهای هم سایز خود می باشند ، علاوه بر آن مصرف برق LCD ها نسبت به رقیبان پلاسمای خود در حدود 30 درصد کمتر میباشد و از اینها گذشته وزن آنها نیز بسیار کمتر از پلاسماهاست که این موضوع حمل ونقل و نصب دیواری آنها را آسانتر می کند.
طول عمر LCD ها نیز بالاتر از رقیبان پلاسمای خود است (که این نسبت در مورد پنل های قدیمی پلاسما بیشتر مشهود بود که عمری در حدود 20000 ساعت داشتند یعنی چیزی در حدود تماشای روزی 8 ساعت برای تقریبا 7 سال جائیکه LCD ها طول عمر 60000 ساعت را دارا می باشند) که با تولید پلاسماهای پیشرفته این نسبت بطرز مشهودی بهبود یافته است و به رقمی نزدیک به همان 60000 ساعت نزدیک شده است.(لازم به یادآوری است که طول عمر یک پنل زمانی ست که روشنائی صفحه به نصف مقدار اولیه نزول میکند).
نکته نهائی در مورد ضعف های پلاسما در قبال LCD پدیده ایست به نام جا افتاده گی تصویر(Burn-in) که در طی آن اگر تصویری بمدت طولانی بروی صفحه ثابت بماند سایه این تصویر تا مدتها بروی صفحه نمایش باقی می ماند که به لطف پیشرفت فناوری و ویژگی های پلاسماهای جدید مثل استفاده از Screen Saver این موضوع به حداقل رسیده است.
یک نکته مهم دیگر نیز در اینجا باقی میماند و آن هم پشتیبانی دستگاه از فرمت HD است که تصاویر با کیفیت را ارائه میکند . برای اینکه از این مورد مطمئن شوید حتما دستگاه شما (پلاسما یا LCD) میبایست حداقل از رزولوشن 720در 1280 پشتیبانی کند که این البته شرط لازم است و نه کافی.
خب پس از اینکه با این دو نوع تکنولوژی آشنا شدیم حالا نوبت به انتخاب میرسد در این رده اگر دلتان به حال جیب مبارک سوخته باشد و در عین حال خواهان یک تکنولوژی برتر هستید مطمئنا پلاسما انتخاب بهتری ست .ولی اگر قیمت در درجه اهمیت پائینی برای شما قرار دارد و کیفیت بالای تصویر ، حمل آسان ، مصرف پائین انرژی و از همه مهمتر خلاص شدن از تکنولوژی دردسر ساز “لامپ تصویر” برایتان مهم است بدون شک به LCD فکر کنید.

مطلب فوق با اندکی تلخیص در شماره 265 هفته نامه عصر ارتباط به تاریخ شنبه 15 تیرماه 1387 نیز درج گردید.

217 دیدگاه

  1. پلاسمای 40 پایونیر کسی دیده.طراحی و شفافیتش واقعا زیباست. راستی پایونیر از مهر امسال هم ال سی دی های جدیدش میده تو بازار که در 2 سایز 32 و 37 هست.ضمن اینکه پلاسماهای جدید پایونیر هم از این به بعد به صورت مشترک با پاناسونیک تولید خواهند شد. آقای jj. از راهنماییت هم ممنون.

  2. با سلام
    چند وفتی است که نوشته های JJ را دقیقا مطالعه میکنم. نکته این است که نباید در مورد خرید خود بسیار مطمئن و تعصبی برخورد کرد. بهر حال ایشان احتمالا LCD خوب را ملاحظه نفرموده اند که اینچنان از پلاسما صحبت میکنند.
    بنظر بنده اولین و مهمترین نکته در انتخاب و خرید توجه به برند ( Brand ) محصول میباشد و نباید فراموش نمود که یک برند معتبر همانند Sony هیچگاه اعتبار خود را برای تولید محصول نامرغوب به زیر سوال نمیبرد.
    JJ از زاویه دید 170 درجه و کنتراست بالا صحبت نموده است ، اما این سوال مطرح است که آیا ایشان این موارد را بر روی LCD تست نموده اند؟ یا فقط از اطلاعات اینترنتی این موارد را اظهار داشته اند.
    بهرحال من میگویم که اظهارات ایشان در خصوص زاویه دید و یا کنتراست در LCD مردود است و تنها با گفتن و تکرار یک امر ، این موارد اثبات نمیگردد.
    نکته دوم : آیا ایشان مصرف برق پلاسما را در اعلام نظرات خود مطرح نموده اند که پند درصد نسبت به LCD بیشتر است؟
    نکته سوم : بنده 2 ماه پیش یک پلاسمای پاناسونیک 42 خریدم ( برای یکی از شرکتهای تابعه ) ، تصویر دستگاه پس از 3 ساعت کاکرد سیاه و سفید شد و یک باند به پهنای 12 سانتیمتر در وسط صفحه به رنگ زرد شد. حالا در خصوص نام و محصول یک برند معتبر فکر کنید.

  3. سلام محمد آقا
    سئوال اول: به نظر من 40 سامسونگ نه بخاطر كیفیتش بلكه فقط به خاطر اینكه بزرگتره
    به نظر من بزرگی تصویر تو انتخاب صفحه تخت های بزرگ در مقابل یه خورده كیفیت بهتره صفحات كوچیكتر ارزش بالاتری داره و لذت تصویر بزرگتر یه چیز دیگس و بعضی از مسائلی كه در مورد برتری های كیفی گفته می شه انقدر تو چشم نمیان كه از 40 اینچ در مقابل 37 اینچ بشه گذشت هرچند سونی و شارپ به نظر تو كیفیت و كلاس كار واقعا بالاتراند!
    سئوال دوم: به نظر من پلاسما بهتره، قبلا تو پست های بالا هم نظرم رو گفتم اینكه اون فروشنده پلاسما چرا این حرف ها رو زده هم نمی دونم، موقعی كه من هم می خواستم بخرم از این حرف ها زیاد می زدند، بیشتر تحقیق كنید نه بر پایه حرف فروشنده ها چون بیشترشون علمش رو ندارند و رو هوا حرف می زنن چه طرفدارهای پلاسما چه طرفدارهای ال سی دی!
    منابع اطلاعاتی اینترنتی بهترینن، بویژه سایت هایی كه ریویوهای خوبی رو لوازم صوتی تصویری می كنن و سایت هایی كه آخرین اطلاعات تكنولوژی رو در اختیار عموم قرار می دهند. این حرف هم كه شركت ها تو دنیا دیگه از 2008 پلاسما تولید نمی كنند حرف كاملا بی اساسیه! درسته كه تكنولوژی ال سی دی تكنولوژی جدید تریه نسبت به پلاسما ولی این اشتباهه كه فكر كنید تكنولوژی پلاسما یه تكنولوژی ایستا بوده و دیگه پیشرفتی نكرده، نه اینطور نیست بلكه شركت های غولی مثل پاناسونیك، پایونیر و حتی همین ال جی و سامسونگ پنل های پلاسماشون هر نسل بهتر از نسل قبل می شه و حتی شركتی مثل پاناسونیك یك كارخانه جدید بزرگ تو كشور ژاپن داره احداث می كنه تا بتونه بیشتر تولید كنه و نیازهای جهانی رو برآورده كنه.
    البته مثلا شركتی مثل پایونیر دیگه پنل پلاسما رو تولید نمی كنه و با پاناسونیك جوینت شده تا تولید پنل پلاسما رو پاناسونیك براش انجام بده ولی تلوزیون های پلاسمای خودش رو با پنل های پاناسونیك خواهد ساخت تا از نظر اقتصادی براش مقرون به صرفه تر باشه، در ضمن اگه نگاهی به پست آقای دانشجو تو همین بالا بندازین می بینین كه مشخصات فنی نسل جدید پنل های پلاسمای پاناسونیك چقدر بی نظیر شده و حالا حالا ها مونده تا ال سی دی های سونی و شارپ تو جدید ترین نسل هاشون به این پلاسماها برسن، هرچند این نسل جدید پلاسماها هم فكر نكنم به این زودیها به بازار خاور میانه و ایران برسه…
    در ضمن این هم درسته كه پاناسونیك و حتی پایونیر هم به سمت تولید تلوزیون ال سی دی رفتن كه این هم كاملا طبیعیه چون می خوان به هر حال سهمی تو بازار این تلوزیون ها داشته باشن در ضمن پنل های ال سی دی هم دارن پیشرفت خیلی خوبی می كنن.
    به هر حال موفق باشین و انتخاب خوبی داشته باشین.

  4. بین ال سی دی 37 سونی براویا s و 37 شارپ و 40 سامسونگ گیر کردم.کسی نظری داره؟ هیتاچی و توشیبا چطورن؟ راستی نمایندگی پاناسونیک هم رفتم فروشندش با اینکه تو مغازش پر بود از پلاسما میگفت فقط و فقط ال سی دی بخرم.ضمن اینکه از سال 2008 دیگه هیچ کمپانی در دنیا پلاسما تولید نمی کنه . پاناسونیک هم جدیدا زده تو کار ال سی دی…… حالا کسی میتونه کمک کنه؟تو 3 تا برند بالا کدومو بخرم؟

  5. سلام به همه.قیمت 47 pv7 چنده؟کسی اطلاع دقیقی داره؟اقا ارش میتونی راهنمایی کنی تا سقف 2 میلیون تومان چه پلاسمایی با چه سینمای خانگی میتونم ست کنم؟دوست دارم بهترینش باشه.ممنون.(محمد- تهران)

  6. سلام
    من یک پلاسما 42PV7 خریدم و فکر میکنم با توجه به قیمتش 1380000 تومان و کیفیتش، چه در DVD چه در RECEIVER و چه با شبکه های داخلی بهترین انتخاب را انجام دادم.

  7. اقای آرش عزیز: واقعا جای تبریک داره از بابت درست کردن همچین جایی که میتونه کمک خوبی باشه برای تمامی کسایی که بین پلاسما و ال سی دی گیر کردن.من قبل از مطالعه اینجا نظرم روی ال سی دی 42 براویای سونی سری ایکس بود.ولی هر چی که بیشتر مطالب اینجا رو خوندم نظرم رو پلاسما ها بیشتر شد.شاید دلایلش برای بقیه هم جالب باشه: 1-زمانهای استفاده من از تلوزیون اکثرا شبها است که فکر میکنم با این تفاسیر نور و شفافیت پلاسما برتری داره به ال سی دی. 2- یک ال سی دی 40 با 42 باید بالای 2 میلیون براش هزینه کنی ولی با همین مبلغ میشه 1 پلاسمای 42+ یک سینمای خانوادگی توپ بخری3-سیگنالهای ارسالی جام جم و شبکه های ایران همگی انگاری با پلاسما تطابق دارن تا ال سی دی.در پایان با همه این دلایل و برهان ها نمیدونم چرا بازم دلم میخواد ال سی دی بخرم؟؟؟؟؟میشه شما بگی؟چرا؟لطفا.

  8. آقا آرش سلام بسیار ممنونم به من در انتخابم کمک زیادی کردی به نظر شما اگر فاصله از ال سی دی بین یک تا شش متر باشد آیا اندازه 46 یا 42 اینچ مناسب است و بین دو مارک توشیبا و سامسونگ کدامشان کیفیت تصویر بالاتر و خدمات پس از فروش بهتری دارند. با تشکر .موفق باشید.

  9. سلام
    جناب افشار
    تا اونجايي كه من مي دونم PV7 و PV70 فقط در تعداد ورودي HDMI اختلاف دارند و در نوع فريم (قاب) تلوزيون كه قاب فريم PV70 از پلاستيك و طرح بهتري برخوردار هست و بعلاوه دو تا HDMI داره و PV7 يك عدد ورودي HDMI و پنل پلاسماي هر دو كاملا مشابه هم ديگه هست.
    ولي PV700 كلا از نظر تكنولوژي بكار رفته در ساخت متفاوت هست مثلا ورودي SD كارت داره براي ديدن تصاوير و فيلم از روي اين كارتها و همچنين روي پنل اون بجاي شيشه معمولي از يك صفحه خاص استفاده شده كه انعكاس نور محيطي رو به حد اقل مي رسونه و همچنين اينكه اسپيكرهاي بكار رفته در ساخت اين تلوزيون هم از چوب بامبو هستند كه كيفيت بالاتري رو نسبت به انواع معمولي دارند و يه سري تفاوت هاي ريز ديگه و همچنين اينكه اين مدل كاملا ساخت و مونتاژش در ژاپن انجام مي شه

  10. با سلام یک مطلب دیگه که می خواستم بگم در مورد نصب تلویزیون های صفحه تخت پلاسما یا ال سی دی بگم و اون اینکه
    همیشه موقع نصب به ورودی و خروجی هوای تهویه توجه داشته باشید و این دو محل را حتما خالی بگذارید و سعی کنید مانعی بر سر راه تهویه هوای سیستم نباشد و جهت فهمیدن اینگه قسمت مکش کجاست که البته بیشتر در پایین سیستم موجود است می توانید از یک صفحه کاغذ استفاده کنید
    که در اثر مکنده شدن کاغذ ورودی هوا و در صورت رانش کاغذ قسمت خروج هوا که گرمتر هم هست معلوم می شود
    و اصولا سیستم های الکترونیکی به غیر از لامپی بقیه هر چقدر خنک کار کنند کار آیی بهتری را می توانند داشته باشند
    با تشکر
    کامران

  11. سلام
    من یک پلاسمای 42 اینچ ال جی با سینمای 760 سفارش دادم یا بهتر بگم دیگه خریدمش
    می خواستم ببینم چه جوریاست؟ امیدوار باشم؟ یا نه؟!

  12. مشخصات نسل جدید پلاسماهای پاناسونیک (42، 46 و 58 اینچ)
    تفکیک پذیری(resolution ) : 1920*1080
    شفافیت محلی : 30،000:1
    شفافیت متغییر : 1،000،000:1 (یک میلیون به یک !!!!)
    درجات تغییر رنگ : 5125
    سیستم صوتی : BBE ViVA HD3D
    حالا همین ها رو توی LCD Bravia ببینیم:
    1920*1080
    2،200:1
    18،000:1
    1024 درجه
    ———————————-
    نکته آخر اینکه : فیلم هایی که برای BD , HDDVD ساخنه می شوند 24fps یا 24Hz هستند ، برای دیدن آنها اگر تلویزیون 1080*1920/24Hz داشته باشیم بهتره که نسل جدید اینطور هستند.

  13. سلام
    اول : در جواب فردی که بین پلاسمای 58 و 65 اینچ مردد بود ، شما اگر می تونید 1 دستگاه از نسل جدید پلاسماهای پاناسونیک رو برای خودتون وارد کنید. توی نسل جدبد دیگه خبری از کمبود تعداد نقاط نیست . مثلا 42 اینچ fullHD هم داره!!(البته فکر کنید وارد کنید و خراب بشه!!!)
    اما اینجا من یکسری از مشخصاتشو می نویسم ، خیلی جالبه….

  14. با سلام
    دوست عزیز مطالب writeage کاملا اورجینال و منحصر به فرد است و اگر مقاله ای مشابه این مورد در جریده مورد نظر شما و یا هر جای دیگری مشاهده کرده اید مطمئن باشید که آنها از اینجا کپی کرده اند چرا که این کار توسط بسیاری از بزرگان وبلاگ نویسی و حتی بسیاری از روزنامه های معتبر (!) نیز بارها و بارها صورت گرفته است و شما هم اولین نفر نیستید که متوجه این موضوع شده اید. لطف کنید حتما شماره و تاریخ انتشار مقاله فوق در روزنامه ای که نامش را برده اید را ذکر کنید تا اقدامات قانونی را صورت دهیم.
    در ضمن به این نکته توجه کامل داشته باشید که تاریخ انتشار مقاله فوق 28 فوریه 2007 یعنی نزدیک به یکسال و نیم پیش می باشد.
    بی صبرانه منتظر پاسخ شما هستم.
    آرش

ارسال یک پاسخ