LCD یا پلاسما مسئله این است !

217
15787

اگر جدیدا تجربه گشتن در بازار دیجیتال جهت خرید یک تلویزیون جدید را داشته باشید(البته از نوع مایه داری آن را میگویم وگرنه مارا که با این حرفا کاری نیست!) حتما با این دو اصطلاح برخورد کرده اید : LCD و پلاسما . دو محصولی که در ظاهر بسیار به یکدیگر شبیه هستند هر دو دارای یک صفحه تخت با ابعاد نسبتا بزرگ می باشند ولی این ظاهر ماجراست خب اگر به این موضوع برخورده اید و گفته های بازاری فروشنده نیز قانع تان نکرده است به ادامه مطلب توجه کنید.

شباهت LCD و پلاسما پس از عبور از ظاهر مشابه شان در همین جا پایان می پذیرد چرا که این دو از دو نوع تکنولوژی متفاوت برای نمایش تصویر استفاده می کنند که البته این دو تکنولوژی نیز هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

1- LCD :و یا Liquied Crystal Display (بعبارت ساده تر صفحه نمایش با تکنولوژی کریستال مایع) به این صورت عمل میکند که ذرات ریز کریستال مایع در میان دو صفحه شیشه ای تخت بصورت اصطلاحا ساندویچ شده قرار میگیرند که با تغییر اندازه جریان الکتریکی وارده به کریستالها تصویر نهائی شکل می گیرد.

LCD

2- پلاسما : تکنولوژی شکل گیری تصویر در این نوع نمایشگرها نسبت دوری با اتفاقی که در لامپ های فلوروسنت رخ می دهد، دارد. بدین نحو که صفحه نمایش از چندین سلول تشکیل شده است که در هر سلول دو صفحه مجزا شیشه ای وجود دارد که این دو صفحه توسط یک شکاف از یکدیگر جدا شده اند ،در درون این شکاف ترکیب گاز نئون – زنون (Neon-Xenon) قرار میگیرد که در حین ساخت دستگاه این گاز به فرم مایع (Plasma) در می آید ، و هنگامی که تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد این گاز باردار شده و تولید فسفر قرمز ، آبی و بالاخره سبز را می نماید که این نیز در نهایت موجب شکل گیری تصویر میگردد. که به هر واحد این فسفرهای رنگی در اینجا پیکسل گفته میشود.

Plasma

خب اینها اتفاقاتی هستند که در پس زمینه اتفاق می افتند ولی برای مقایسه بین این دو، مهم کیفیت تصویر نهائی به نمایش درآمده است و نه آنچه پشت تصویر رخ میدهد که باز هم در این زمینه هر تکنولوژی مزایا و معایب خود را دارد که به آن می بپردازیم:

الف) مزایای پلاسما ها بر LCD ها:
شاید بزرگترین عامل برتری پلاسما ها علاوه بر فاکتور قیمت توانائی آنها در به نمایش درآوردن کامل رنگ مشکی است چیزیکه بزرگترین عامل ضعف LCD ها می باشد تا جائیکه تقریبا هیچ LCD پیشرفته ای نیز قادر به نمایش کامل رنگ مشکی نیست و در هر حال مقداری نور از پس زمینه به بیرون تراوش میکند.
دومین عامل برتری پلاسما ها زاویه دید نسبتا بالای آنها نسبت به رقیبان LCD خود است که در اینجا با فاصله گرفتن از یک پنل LCD کیفیت تصویر به نمایش در آمده کم کم رو به افول میرود در حالیکه این موضوع در مورد پلاسما ها تقریبا ثابت است که این مورد نیز مشابه بقیه موارد این قسمت با پیشرفت سریع LCD ها رو به بهبودی است.
سومین مورد تفوق پلاسما ها در توانائی نمایش با کیفیت رنگ هاست جائیکه بازهم همان تراوش نور از پس زمینه LCD ها بر کیفیت رنگ های به نمایش درآمده تاثیر دارد . ممکن است این نکته را نیز شنیده باشید که LCD ها در توانائی دنبال کردن تصاویر سریع (مثلا در یک فیلم حادثه ای با فریم های سریع ) کند عمل میکند و سایه تصویر قبلی بروی تصویر فعلی تاثیر گذار است که این نکته مربوط به پنل های نسبتا قدیمی LCD میباشد که با کاهش زمان پاسخگوئی LCD ها این نکته نیز مرتفع شده است.

Plasma

و اما می رسیم به بزرگترین عامل برتری پلاسما ها بر پسرعمو های LCD شان و آن هم مطمئنا چیزی نیست مگر قیمت ! پلاسما ها مخصوصا در سایزهای بالا قیمت بسیار پائین تری را نسبت به LCD ها ارائه میکنند مثلا یک پلاسمای 42 اینچی در حدود 30 درصد بزرگتر از یک LCD با اندازه 37 اینچ است در حالیکه هردو قیمتی تقریبا مساوی دارند (چیزی نزدیک 2 میلیون تومان) . البته مطمئن باشید که در سال های آینده این نسبت به علت سرمایه گذاری وسیع در صنعت LCD به نفع LCD تغییر جهت خواهد داد ولی در آن موقع هم باز این نسبت در مورد ابعاد بالاتر (مثلا پلاسمای “52 در مقابل LCD “42) برقرار خواهد بود.

ب) مزایای LCD ها بر پلاسماها :
اگر از LCD ها ناامید شده اید باید بگویم که این پایان ماجرا نیست . LCD ها قادر به نمایش پیکسل های بیشتری نسبت به پلاسماهای هم سایز خود می باشند ، علاوه بر آن مصرف برق LCD ها نسبت به رقیبان پلاسمای خود در حدود 30 درصد کمتر میباشد و از اینها گذشته وزن آنها نیز بسیار کمتر از پلاسماهاست که این موضوع حمل ونقل و نصب دیواری آنها را آسانتر می کند.
طول عمر LCD ها نیز بالاتر از رقیبان پلاسمای خود است (که این نسبت در مورد پنل های قدیمی پلاسما بیشتر مشهود بود که عمری در حدود 20000 ساعت داشتند یعنی چیزی در حدود تماشای روزی 8 ساعت برای تقریبا 7 سال جائیکه LCD ها طول عمر 60000 ساعت را دارا می باشند) که با تولید پلاسماهای پیشرفته این نسبت بطرز مشهودی بهبود یافته است و به رقمی نزدیک به همان 60000 ساعت نزدیک شده است.(لازم به یادآوری است که طول عمر یک پنل زمانی ست که روشنائی صفحه به نصف مقدار اولیه نزول میکند).
نکته نهائی در مورد ضعف های پلاسما در قبال LCD پدیده ایست به نام جا افتاده گی تصویر(Burn-in) که در طی آن اگر تصویری بمدت طولانی بروی صفحه ثابت بماند سایه این تصویر تا مدتها بروی صفحه نمایش باقی می ماند که به لطف پیشرفت فناوری و ویژگی های پلاسماهای جدید مثل استفاده از Screen Saver این موضوع به حداقل رسیده است.
یک نکته مهم دیگر نیز در اینجا باقی میماند و آن هم پشتیبانی دستگاه از فرمت HD است که تصاویر با کیفیت را ارائه میکند . برای اینکه از این مورد مطمئن شوید حتما دستگاه شما (پلاسما یا LCD) میبایست حداقل از رزولوشن 720در 1280 پشتیبانی کند که این البته شرط لازم است و نه کافی.
خب پس از اینکه با این دو نوع تکنولوژی آشنا شدیم حالا نوبت به انتخاب میرسد در این رده اگر دلتان به حال جیب مبارک سوخته باشد و در عین حال خواهان یک تکنولوژی برتر هستید مطمئنا پلاسما انتخاب بهتری ست .ولی اگر قیمت در درجه اهمیت پائینی برای شما قرار دارد و کیفیت بالای تصویر ، حمل آسان ، مصرف پائین انرژی و از همه مهمتر خلاص شدن از تکنولوژی دردسر ساز “لامپ تصویر” برایتان مهم است بدون شک به LCD فکر کنید.

مطلب فوق با اندکی تلخیص در شماره 265 هفته نامه عصر ارتباط به تاریخ شنبه 15 تیرماه 1387 نیز درج گردید.

217 دیدگاه

  1. سلام
    با تشکر از مقاله خوبتان، من چند سوال در خصوص تلویزیون های پلاسما دارم . امیدوارم پاسخ دهید:
    1- مهمترین فاکتورها و مشخصه ها برای خرید یک تلویزیون پلاسما به ترتیب چی هست؟ و از چه اعدادی نباید کمتر باشند؟
    2- اشعه UV در پلاسما تا چه اندازه خطرناک هست؟ از چه عددی نباید بیشتر باشد؟
    3- من بین خرید پلاسمای پاناسونیک با مشخصه های PV80 و PY800 گیر کرده ام . کدامیک را پیشنهاد می کنید؟ آیا اصلا پاناسونیک را پیشنهاد می کنید؟ اگر نه ، کدام مارک بهتر است؟
    با تشکر
    پارسا

  2. در جواب اون دوست عزیزی که میگفتند صفحه LCD ایشان گرم میشود باید بگویم کاملا طبیعی است بدلیل این که مکانیزم کار کریستال مایع در LCD همان گرم شدن میباشد .

  3. با سلام و تشکر از همگی بخصوص آرش عزیز
    من مهندس کامپیوترم و بیست ساله تو این کارم و با واقعیت ها و همچنین تکنولوژی خیلی سر کار داشتم و دارم اما واقعیت !
    دوستان خرید یک محصول باید با توجه به تاریخ مصرف اون همراه باشه به عنوان مثال شما یک محصول تکنولوژیکی که میتونه یک فلاش مموری ساده باشه تا یک کامپیوتر فوق پیشرفته بخرید اما جالبش اینجاست که چند روزی بعد یک تکنولوژی برتر ارائه میشه که حتما آرزوی داشتن اون رو دارید و این طبیعت انسانه . به هر حال من تمام مطالب فوق رو مطالعه کردم و در نهایت به عنوان کسی که این اطلاعات رو شایدم از نظر تکنیکی بهتر میدونه به همگی میگم واقعیت یعنی اول باید پولتون رو دور نریزید که ممکنه چند سال بعد فلان تکنولوژی همه گیر میشه ما هم از حالا براش فکر کنیم آیا فکر کردید که تلوزیون قبلی چند سال کار کرد تا به فکر تعویضش بیفتید مطمئنا حدود 4 تا 5 سال پس نگران نباشید و پول خودتون رو برای چیزی که هنوز جانیفتاده هدر ندید از این که ما 3 تا 4 سال دیگه باشیم یا نباشیم حرفی نمیزنم ! اما پولتون رو بابت جدید ترین ها و این که LCD در آینده با تکنولوژی HD یا HDMI بهتر کنار میاد و یا این شرکت و اون شرکت تولیدش میکنند هدر ندید اما بهتون میگم که برای هم اکنون ایران بهترین گزینه خرید پلاسما است توجه داشته باشید که این اختلاف مالی با ال سی دی رو میتونید ذخیره کنید و بعدا با توجه به این که همواره تکنولوژی رو به پیشرفت و ارزون شدنه البته به دلیل این که ایرانی نیست ! میتونید این پول ذخیره شده رو بعدا با کمی افزایش برای تکنولوژی روز بدید اما مهمترین مطلب که یکی از دوستان بهش اشاره فرمودند گارانتی و خدمات بعد از فروشه که من در ایران فقط با سامسونگ – ال جی و سونی سرکار داشتم و در این مورد باید بگم خودم با این که مدت 7 تا 8 سال بود که سامسونگ میفروختم و حتی هنگام فروش به مشتری تاکید میگردم که مانیتور سامسونگ از کیفیت بهتر و لی خدمات شرم آور بر خوردار است اما ال جی کیفیت معمولی اما خدمات عالی داره اما تازگی ها عطای کیفیت را به لغایش بخشیدم و ال جی رو پیشنهاد میکنند چون سر هر مانیتور سامسونگ که خراب بشه ( پرینتر که واقعا مسخرس ) باید یکی دو ماه دوندگی تلفن تهدید و خلاصه هزار بدبختی بکشم تا به نتیجه برسم تازه مشتری هم همه را از چشم شرکت من میبینه . پس دوستانی که سامسونگ دوستن بگم منهم یک روزی دوستش داشتم اما حالا میگم فریب تبلیغات رو نخورید اما از نظر کیفیت خدمات در ایران اول ال جی دوم سونی و در آخرین رده سامسونگه و بهترین انتخاب پلاسما و با تضمین خدمات و گارانتیه شاید خدمات مهم تر از گارانتی هم هست چرا که ممکنه تلوزیون شما دو سال دیگه خراب بشه آیا تعهدی برای تهیه قطعاتش هست و دیگه این که اگه ضربه ای به LCD بخورده پنلش یعنی تقریبا کلش نابوده در نهایت یاد آوری میکنم پایونیر مبتکر پلاسماست اما از خدمات ایرانی اش کاملا بی اطلاعم .
    جمع بندی بعد از توجه به گارانتی و خدمات
    1- اگه خریدار LCD هستید به کنتراست که همون روشنایی تصویره و زمان ریفرش ریت که در این مقاله ها به اشتباه زمان پاسخگویی نامیده شده همچنین زاویه دید توجه کامل داشته باشید .
    2- خریداران پلاسما به زمان طول عمر و ورودی های دستگاه که حتما HDMI رو داشته باشه چون بقیه همه با مدولیتور های مربوطه به هم تبدیل میشن و فرقی ندارن و همچنین به رفلکس نور که یکی از مشکلات پلاسما ها است توجه بفرمایید .
    اما پیشنهاد من برای عموم مردم که مثل من با زحمت پول در میارن پلاسما است البته غیر از سامسونگ اما امروز یعنی سال 1388 خودمون نه چند سال دیگه . !!! حال را دریاب که گذشته گذشته و از آینده هم کسی خبر ندارد .
    راستی دوستان یادم رفت بگم که پلاسما ها اشعه UVتولید میکنند اما LCD هیچ اشعه ای نداره اما یادتون باشه که تلوزیون های قدیمی خودمون یعنی CRT ها اشعه Xداشت .
    به امید پیروزی و نیک اندیشی همگان.
    شهنام

  4. با سلام وتشکر از همه دوستان به خاطر راهنمایی های خوب وسودمندشان .لطفا درخصوص پلاسما 50 پاناسونیک pv80 اگر اطلاعات خاصی دارید بگید .چون من می خواهم بخرم ولی مردد هستم .از مشخصات فنی وامکانات جانبیش چیزی نمی دونم.تشکر

  5. به نظر میاد تمام بحت های فنی فوق از جانب نمایندگان شرکتهای خارجی در ایران مطرح میشه و تماما برای تعریف از یک برند خاص.

  6. با سلام
    چند روی هست LCD هیتاچی سری Sرو خریدم
    واقعا راضی کننده هست در ضمن Response Time در این LCD بسیار خوبه و به نظرم سامسونگ و سونی به گردش نمیرسند همچنین لایه محافظ داره و در مقابل ضربه مقاوم هست و زاویه دید بسیار خوبی داره.
    پیشنهاد میکنم به هیتاچی هم فکر کنید.

  7. توضیحات بسیار جالبی آقا بابک ومتعاقبا” اقا محمد رضا دادند و حالا من می خوام شما را به آخرین نتیجه ای که در جدال بحث پلاسما و ال سی دی با صحبتهای بالارسیدم شریک کنم:
    بدلیل اینکه من در نور کم تلویزیون را تماشا میکنم،بچه کوچیک دارم،زاویه دید برام مهمه،پخش تصاویر سریع رو می خوام طبیعی ببینم،فضای نسبتا” کوچکی برای تماشای تلوزیون دارم،واز همه مهمتر بودجه آنچنانی ندارم
    یک پلاسمای 42 پاناسونیک احتمالا”pv80 در نظر دارم بخرم
    اگه کسی خریده میتونه اظهار نظر کنه؟

  8. دوستان بازی تمام شد!
    پاناسونیک برای سال 2009 وضوح تصاویر رو به حداکثر ممکن
    رسونده و با معرفی 2 مدل Th-50VX100 , TH65VX100 و
    مشخصات جالب توجه:
    نسبت کنتراست 1 به 60.000!
    پخش تصاویر متحرک تا 600 هرتز!
    (اطلاعات بیشتر در این لینک)
    مدل های قبلی خودش رو هم به چالش کشیده!!
    بهترین نمونه های ال سی دی (معمولا شارپ) و حتی پرفروش ترین برند ال سی دی(سامسونگ) به گرد پای این مشخصات هم نمیرسه!!
    دوستان تو ایران حجم تبلیغات به ترتیب از آن سامسونگ،ال جی،سونی و بعد پاناسونیکه پس کاملا طبیعیه که رو میزان فروش تو ایران
    تاثیر گذار باشه! البته این فقط برای بازار ایران مصداق داره.
    هنوزم پنل های پاناسونیک تو ژاپن تولید میشه! (بر خلاف سونی که تو مالزی،چین و حتی ایران! (شرکت شهاب جدیدن به این کار مبادرت کرده!!) و شرایط مشابه برا سامسونگ ! خودتون راجب کیفیت ساخت فکر کنید!!
    اون دو مدل بالا که معرفی کردم قیمت های اشرافی داره پس اگه پول ندارید خودتون رو معطل نکنید!
    البته نگران نباشید مدل های 2009 پاناسونیک(به غیر از این 2مدل)
    که تو نمایشگاه CES2009 آمریکا معرفی شدن هم از شرایط مشابه
    و قیمت های مناسب تر بهره مندند (برای دیدن به لینک پایین صفحه مراجعه کنید)
    چند روز پیش رفتم مجتمع کامپیوتر پایتخت و مدل 103 اینچی!پاناسونیک رو دیدم! قیمتش حدود 55 میلیون بود(پول یه هیوندای سانتافه!) اندازشم حدود 4 تا 50 اینچی بود!
    پاناسونیک تو نمایشگاه جیتکس از مدل 150 اینچیشم رونمایی کرده
    و از نمایندگی هاش که پرسیدم گفتن اواسط 2009 میاد دیگه ببینید اون چیه!!!!
    بد نیست بدونید شرکت پاناسونیک بزرگترین و بهترین تولید کننده ی تلویزیون پلاسماست و رتبه ی بعدی از آن پایونیر می باشد.
    من خودم همین هفته مدل TH-42PY800 رو خریدم و این خریدو
    با آمارهایی که تو سایت های سازنده ها انجام دادم و هر چند که
    از همون اوائل به این برند علاقه داشتم اما این بار با یک مقایسه واقعی
    به خصوص با ال سی دی های سامسونگ و سونی(بخوانید همون سامسونگ!) از انتخاب خودم کاملا مطمئن شدم .
    امیدوارم دیگه ماه پشت ابر نمونه .
    panasonic viera

  9. استفاده از پورتهای HDMI به طور کلی کیفیت تصاویر را بهبود می بخشد برای آشنایی شما و سایر دوستان موارد ذیل را در مورد انواع پورتهای ورودی تصویر عرض می کنم
    1- HDMI(High-Definition Multimedia Interface
    این پورت آخرین تکنولوژی در انتقال تصاویر به نمایشگر ها می باشدکه اکثر دستگاههای امروزی که به نوعی خروجی تصویر دارند از این پورت بهره برداری میکنند .یکی از بزرگترین مزایای این پورت فراهم نمودن انتقال ارتباطات دیجیتال است . یعنی اجازه می دهد تا سیگنالهای دیجیتال از دستگاههای ارسال کننده مانند Blue-ray,DVD-HD,DVD ارسال و دریافت گردد . سیگنالهای دیجیتال نسبت به سیگنالهای آنالوگ نسبت سیگنال به نویز بسیار کمتری داشته لزا از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار می باشند ضمنا” دیگر لزومی به استفاد از مبدلهای D/A یا Digital to Analoge نمی باشد لزا افت تصویر و کیفیت وجود نخواهد داشت .
    یکی دیگر از مزایای پورتهای HDMI این است که این پورتها همزمان می توانند صدا و تصویر را انتقال دهند آخرین نسخه HDMI که 1.3 می باشد می تواند Dolby TrueHD va DTS-HD را که ساختار صدای دیجیتال با کیفیت و شفافیت بسیار می باشد را نیز منتقل کنند .
    پورت HDMI می تواند قدرت تفکیک پذیری بسیار بالا را نیز پشتیبانی کند تا 2 مگاپیکسل در سیستمهای FullHD یعنی 1080p*1920 که p نشانه Progressive است .
    2- پورت DVI(digital Visual Interface
    استفاده اصلی این پورت بیشتر برای کامپیوتر و دیجیتال پروژکتورها می باشد برخلاف HDMI این پورت صدا را منتقل نمی کند
    3- Component Video
    خروجی آنالوگی است که در حقیقت رقیب HDMI,DVI است این خروجی توانایی انتقال تصاویر Hif-Def را دارد و می تواند تا تفکیک پذیری 1080p را نیز به نمایشگرهای HDTV ارسال کند . ولی اکثر تولید کنندگان DVD,Blue-ray اجازه خروج این کیفیت تصویر را از این خروجی نمی دهند چرا که این خروجی قابلیت DRM که توانایی Copy Protection است را ندارد ولی HDMI دارد .
    ورودی Component متشکل از سه کابل است یکی
    RED که با Pr مشخص شده که سیگنال رنگ را منتقل می کند
    Green که با Y مشخص شده که درخشندگی و روشنایی تصویر را منتقل می کنند
    Blue که با Pb مشخص شده که سیگنال رنگ را منتقل می کند
    دقت داشته باشید که حتما” ورودی های کامپوننت باید به رنگهای مشابه خود در دستگاه خروجی متصل شوند در غیر اینصورت یا تصویر سیاه و سفید خواهید داشت و یا عدم تصویر
    4-S-Video(Separate Video
    یک مرحله از کامپوننت پایین تر است و بصورت یک ورودی و یا خروجی گرد با 4 پین وجود دارد .می تواند سیگنالهای ویدئو را منتقل کند این درگاه با سیستمها HD سازگاری ندارد و نمی تواند تصاویر High-def را منتقل کند .اکثر سیستمهای تصویری دارای این پورت می باشند . معمولا در نمایشگرهای 32 اینچ و کمتر این درگاه کیفیت خوبی را دارد ولی اگر از 32 اینچ به بالا استفاده می کنید حتما برای داشتن کیفیت بهتر از کامپوننت استفاده نمایید .
    5- Composite – این درگاه کیفیت به مراتب پایین تری از s-Video دارد و از قدیمی ترین ورودی ها و خروجی ها می باشد و امروزه اکثر سیستمها تصویری دارای این درگاه می باشند .این درگاه تصویر را فقط با یک سیگنال ارسال می کند بنابر این تصاویر کمتر دست نخورده و طبیعی می باشند . در نمایشگرهای HD و یا سایز بالا از این درگاه استفاده ننمایید چرا که کیفیت نامطلوبی را خواهید داشت
    6-Coaxial-RF
    این درگاه توانایی انتقال همه گونه تصاویر از آنالوگ گرفته تا دیجیتال را نیز دارد . انتقال تصاویری کانالهای تلویزیونی ، دیجیتال ، ماهواره و غیره .
    امیدوارم توضیحات فوق به دوستان عزیز کمک کرده باشد .
    جمع بندی اینکه : اولا نمایشگرهای HD با FULLHD متفاوت است چرا که در FHD تا 2 مگاپیکسل نمایش داده میشود .
    دوم اینکه اگر از تلویزیونهای HD یا FHD استفاده می کنید و دستگاه DVD ویا هردستگاه دیگری دارید که به این تلویزیون متصل است برای گرفتن تصویر برتر در درجه اول از HDMI استفاده کنید و درغیر اینصورت از کامپوننت .
    با احترام
    بابک

  10. دوستان عزیزم
    در مورد خرید پلاسمای پاناسونیک و یا lcd ژاپن نهایتا باید روی یک کاغذ موارد ذیل را نوشته و در نظر بگیرید . به شرط آنکه از نظر ویژگیهای فنی(مانند کنتراست ، قابلیت FullHD داشتن یا نداشتن و امثال این گونه موارد ) با هم برابری کنند .
    1- مصرف برق
    2- مکان مورد استفاده از نظر شدت نور چون همانطورکه توضیح داده شد اصولا” پلاسما در مکانهای تاریک و LCD در مکانهای روشن بهتر عمل می کنند .
    3- امنیت مکان استفاده از نظر وارد شدن ضربه به صفحه
    4- سرعت Response به تصاویر
    5- پشتیبانی و خدمات پس از فروش بهتر
    و موارد دیگری که در مقاله های قبلی توضیح داده شده .
    با توجه به موارد فوق می توانید به راحتی مدل مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

  11. با سلام خدمت همه دوستان،از آقا بابک بخاطر توضیحات مفصل وکاملا” مفیدشان تشکر میکنم،از ایشان خواهش می کنم نظر خودشون رو در مورد انتخاب بین پلاسمای پاناسونیکpv80 و ال جی سری p30 اعلام کنند
    یک توضیح مختصر اینکه ال جی در این سری کنتراست 1:30000رو معرفی کرده وپاناسونیک1:15000
    متاسفانه از خدمات پس از فروش هر دو شرکت نیز هیچ اطلاعی ندارم
    یک مطلب دیگه اینکه گفتید از تلویزیونتون خسته شدید،و اگه بتونید حتما” ردش میکنید،آیا به نتیجه رسیدید که چه تلوزیونی بخرید؟
    از آرش خان هم خواهش دارم یک حال دوباره ای به این بحث بدهند

  12. دوستان عزیز و خوبم
    مطالب شما را یک به یک خواندم و ضمن تشکر از همگی شما بخصوص آرش عزیز خواستم مطالبی را برای آگاهی دوستان عزیزم عنوان کنم .
    تخصص من در زمینه کامپیوتر است ولی علاقه بسیار زیادی به سیستمهای صوتی و تصویری حرفه ای دارم لذا از زمانی که به یاد دارم به دنبال اینگونه سیستمها بودم . در رابطه با نوع تلویزیون که در اینجا بحث شده به چند نکته بسیار مهم باید اشاره کنم
    1- قبل از اینکه به سراغ اینکه LCD بهتر است یا Plasma و یا اصلا هر مارک دیگری باید به مهترین نکته اشاره کنم . دوستان من : خرید یک دستگاه و مدل آن مهم است اما مهمتر از آن خدمات پس از فروش و تعهدات آن شرکت در مورد گارانتی می باشد . در سیستمهای استاندارد جهانی در مورد کیفیت و سرویس دهی به مشتریان 2 عامل اساسی است که به همراه کیفیت خود جنس قید شده و آن QCD می باشد یعنی Quality,Cost,Delivery که منظور کیفیت جنس ، هزینه نسبت به کیفیت در موارد مشابه و همچنی سرعت تحویل و اراده خدمات .
    شما اگر بهترین تلویزیون دنیا را هم که تهیه کنید ولی شرکت سازنده نتواند سرویس به موقع به شما بدهد ، شما به شدت ناراضی و خود را مقبون احساس می کنید و از خرید ناراضی خواهید بود . در مملکت ما با توجه به قرار داشتن در منطقه خاورمیانه و اعمال تحریمات جهانی مسئله Service Delivery که گارانتی و خدمات پس از فروش را شامل می شود بشدت اهمیت دارد . اصولا کلیه تجهیزات الکترونیک که برای خاورمیانه ساخت و ارسال می گردد از کیفیت کاملا متفاتی نسبت به آنچه که در آمریکا و اروپا ساخته می شود برخوردار است . پس خود این عامل باز به اهمیت خدمات پس از فروش بیشتر تکیه می کند . مثال مهمی در این زمنیه را قید می کنم . من چند سالی است که به ایران آمده ام و قبلا در آمریکا زندگی می کردم . در رابطه با تلویزیون باید عرض کنم شرکت سامسونگ از نظر تولید LCD و Panel های LCD بهترین رتبه را دارد و حتی برای خیلی از شرکتهای بنام مانند سونی برای یک سری از مدلهای آنان Panel تولید می کند در آمریکا من تلویزیون LCD سامسونگ داشتم . کیفیت و تصویر فوق العاده و از همه مهمتر خدمات پس از فروش عالیتر . به سرعت به خواستهای شما جواب داده شده و مشکل تلویزیون شما برطرف می گردد در کمتر از 24 ساعت . سرویس 24×7 در تمام هفته . به ایران که آمدم یک سال پیش یک تلویزیون LA40M سامسونگ به قابلیت FullHD و شفافیت بالا گرفتم با قیمتی بالاتر از 2 میلیون . تلویزیون فوق تا 3 ماه بخوبی کار کرد . بعد از 3 ماه در صورت استفاده بیش از 2 ساعت یک ابر سفید برروی صفحه ظاهر می شد که اصطلاح فنی آن Cloud می باشد . با شرکت سامسونگ تماس گرفتم و کارشناسی را برای بررسی فرستادند . کارشناس اعلام کرد که Panel ایراد دارد و باید تعویض گردد . 2 ماه تمام گذشت اما برای تعویض هیچ اقدامی نشد و با تلفنهای مکرر و پیگیری از طریق آشنایان بلاخره تلویزیون به مرکز سرویس ارسال شد ولی اعلام گردید که Panel هیچ اشکالی نداشته و مدیر بخش خدمات پس از فروش اعلام کرد که ( اگر من بخواهم از معایب LCD به شما بگم ، شما از خرید خود پشیمان خواهی شد ) و ضمنا” نیاز به تعویض نیست خلاصه اینکه در نهایت اعلام شد که پنل عوض شده . ولی بعد از یکهفته کیفیت تصویر پایین آمده و به وضوع این عامل مشهود بود دوباره تماس گرفته شد و 10 روز طول کشید تا برای بررسی کارشناسی را بفرستند که طبق معمول ایشان با استدالاهای منطقی خودش اعلام کرد که تلویزیون مشکلی ندارد . هم اکنون از خرید سامسونگ بشدت ناراضی هستم و در اسرع وقت تصمیم به فروش این دستگاه به هر قیمتی را دارم . چرا که خدمات پس از فروش سامسونگ واقعا” در ایران نادرست و برخورد کارشناسان آن ناشایست است . پس اهمیت service delivery به شدت در ایران اهمیت دارد .
    2- در مقایسه ای که بین پلاسما سامسونگ موجود در ایران با مدل مشابه در Panasonic انجام دادم کیفیت Panasonic از نظر رنگ و Response Time یا سرعت پاسخگویی بهتر از سامسونگ بود . ضمنا” همانطور که بقیه دوستان هم اشاره کردند مصرف برق Plasma از LCD بیشتر است . موارد دیگر هم که قید شده از نظر وزن و عمر در پلاسما صحیح است .
    3- مهمترین عامل در نقاط ضعف LCD بالا بودن مدت Response time که سبب نرم نبودن حرکات در صحنه های Action است و همچنین در زاویه دید ، حساس بودن صفحه در مقابل ضربه و جود ابرهای سفید در پس زمینه پس از گرم شدن Panel . ایراد دیگر LCD وجود Pixelation یا نمایان شدن مربعهای کوچک در تصاویری با کیفیت نه چندان خوب است که این مشکل به وضوح در LCD مشاهده می شود . می توانید با جستجوی عبارت LCD Pixelation و LCD Claude در موتورهای جستجوی یاهو و یا گوگل با این موارد دقیقا آشنا شوید .
    برای اینکه این بحث در اینجا زیاد طولانی نشود فعلا ناتمام می ماند تا بعدا ادامه دهیم . در نهایت از نظر من برای سایزهای بالا40 Plasma بهتر ، با کیفیت بالاتر و قیمت مناسبتر می باشد . فقط باید توجه داشته باشید که خدمات پس از فروش از اهمیت ویژه ای به خصوص در ایران برخوردار است .
    خوشحال می شوم که به سئوالات شما در زمینه سیستمهای صوتی حرفه ای و سینمای خانگی نیز پاسخ دهم .
    ارادتمند همگی : بابک

  13. با تشکر از ارائه مطالب مفید ، هنوز بین خرید پلاسما ی 42 پاناسونیک ژاپن و lcd سونی 40 ژاپن تردید دارم البته تفاوت قیمت هم دارند.لطفاً راهنمایی فرمایید .

  14. آرش جان
    فکر نمی کنی با توجه به گذشت مدت زمان طولانی از زمان نقد اولیه تا کنون وتحولات فراوان در نسل های جدید پلاسما ها و ال سی دی ها لازم است یک نقد دیگر برای این موضوع پرطرفدار بنویسی؟

  15. ممنون.
    تقریبا پروژم کامل شد، ولی ای کاش در مورد چگونگی تشکیل تصویر تو هر دو مدل بیشتر می نوشتید.

  16. سلام من میخواهم نهایتا تا 5/2 میلیون تومان هزینه نمایم چه lcd را پیشنهاد میکنید . سونی یا سامسونگ .
    چطوره 46v400

  17. با سلام
    آيا استفاده از پورتهای HDMI در برخی تلويزیونهای LCD يا پلاسما تاثيری در کيفيت تصاوير نمايش داده شده دارد يا خير ؟

ارسال یک پاسخ