LCD یا پلاسما مسئله این است !

217
15422

اگر جدیدا تجربه گشتن در بازار دیجیتال جهت خرید یک تلویزیون جدید را داشته باشید(البته از نوع مایه داری آن را میگویم وگرنه مارا که با این حرفا کاری نیست!) حتما با این دو اصطلاح برخورد کرده اید : LCD و پلاسما . دو محصولی که در ظاهر بسیار به یکدیگر شبیه هستند هر دو دارای یک صفحه تخت با ابعاد نسبتا بزرگ می باشند ولی این ظاهر ماجراست خب اگر به این موضوع برخورده اید و گفته های بازاری فروشنده نیز قانع تان نکرده است به ادامه مطلب توجه کنید.

شباهت LCD و پلاسما پس از عبور از ظاهر مشابه شان در همین جا پایان می پذیرد چرا که این دو از دو نوع تکنولوژی متفاوت برای نمایش تصویر استفاده می کنند که البته این دو تکنولوژی نیز هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند.

1- LCD :و یا Liquied Crystal Display (بعبارت ساده تر صفحه نمایش با تکنولوژی کریستال مایع) به این صورت عمل میکند که ذرات ریز کریستال مایع در میان دو صفحه شیشه ای تخت بصورت اصطلاحا ساندویچ شده قرار میگیرند که با تغییر اندازه جریان الکتریکی وارده به کریستالها تصویر نهائی شکل می گیرد.

LCD

2- پلاسما : تکنولوژی شکل گیری تصویر در این نوع نمایشگرها نسبت دوری با اتفاقی که در لامپ های فلوروسنت رخ می دهد، دارد. بدین نحو که صفحه نمایش از چندین سلول تشکیل شده است که در هر سلول دو صفحه مجزا شیشه ای وجود دارد که این دو صفحه توسط یک شکاف از یکدیگر جدا شده اند ،در درون این شکاف ترکیب گاز نئون – زنون (Neon-Xenon) قرار میگیرد که در حین ساخت دستگاه این گاز به فرم مایع (Plasma) در می آید ، و هنگامی که تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد این گاز باردار شده و تولید فسفر قرمز ، آبی و بالاخره سبز را می نماید که این نیز در نهایت موجب شکل گیری تصویر میگردد. که به هر واحد این فسفرهای رنگی در اینجا پیکسل گفته میشود.

Plasma

خب اینها اتفاقاتی هستند که در پس زمینه اتفاق می افتند ولی برای مقایسه بین این دو، مهم کیفیت تصویر نهائی به نمایش درآمده است و نه آنچه پشت تصویر رخ میدهد که باز هم در این زمینه هر تکنولوژی مزایا و معایب خود را دارد که به آن می بپردازیم:

الف) مزایای پلاسما ها بر LCD ها:
شاید بزرگترین عامل برتری پلاسما ها علاوه بر فاکتور قیمت توانائی آنها در به نمایش درآوردن کامل رنگ مشکی است چیزیکه بزرگترین عامل ضعف LCD ها می باشد تا جائیکه تقریبا هیچ LCD پیشرفته ای نیز قادر به نمایش کامل رنگ مشکی نیست و در هر حال مقداری نور از پس زمینه به بیرون تراوش میکند.
دومین عامل برتری پلاسما ها زاویه دید نسبتا بالای آنها نسبت به رقیبان LCD خود است که در اینجا با فاصله گرفتن از یک پنل LCD کیفیت تصویر به نمایش در آمده کم کم رو به افول میرود در حالیکه این موضوع در مورد پلاسما ها تقریبا ثابت است که این مورد نیز مشابه بقیه موارد این قسمت با پیشرفت سریع LCD ها رو به بهبودی است.
سومین مورد تفوق پلاسما ها در توانائی نمایش با کیفیت رنگ هاست جائیکه بازهم همان تراوش نور از پس زمینه LCD ها بر کیفیت رنگ های به نمایش درآمده تاثیر دارد . ممکن است این نکته را نیز شنیده باشید که LCD ها در توانائی دنبال کردن تصاویر سریع (مثلا در یک فیلم حادثه ای با فریم های سریع ) کند عمل میکند و سایه تصویر قبلی بروی تصویر فعلی تاثیر گذار است که این نکته مربوط به پنل های نسبتا قدیمی LCD میباشد که با کاهش زمان پاسخگوئی LCD ها این نکته نیز مرتفع شده است.

Plasma

و اما می رسیم به بزرگترین عامل برتری پلاسما ها بر پسرعمو های LCD شان و آن هم مطمئنا چیزی نیست مگر قیمت ! پلاسما ها مخصوصا در سایزهای بالا قیمت بسیار پائین تری را نسبت به LCD ها ارائه میکنند مثلا یک پلاسمای 42 اینچی در حدود 30 درصد بزرگتر از یک LCD با اندازه 37 اینچ است در حالیکه هردو قیمتی تقریبا مساوی دارند (چیزی نزدیک 2 میلیون تومان) . البته مطمئن باشید که در سال های آینده این نسبت به علت سرمایه گذاری وسیع در صنعت LCD به نفع LCD تغییر جهت خواهد داد ولی در آن موقع هم باز این نسبت در مورد ابعاد بالاتر (مثلا پلاسمای “52 در مقابل LCD “42) برقرار خواهد بود.

ب) مزایای LCD ها بر پلاسماها :
اگر از LCD ها ناامید شده اید باید بگویم که این پایان ماجرا نیست . LCD ها قادر به نمایش پیکسل های بیشتری نسبت به پلاسماهای هم سایز خود می باشند ، علاوه بر آن مصرف برق LCD ها نسبت به رقیبان پلاسمای خود در حدود 30 درصد کمتر میباشد و از اینها گذشته وزن آنها نیز بسیار کمتر از پلاسماهاست که این موضوع حمل ونقل و نصب دیواری آنها را آسانتر می کند.
طول عمر LCD ها نیز بالاتر از رقیبان پلاسمای خود است (که این نسبت در مورد پنل های قدیمی پلاسما بیشتر مشهود بود که عمری در حدود 20000 ساعت داشتند یعنی چیزی در حدود تماشای روزی 8 ساعت برای تقریبا 7 سال جائیکه LCD ها طول عمر 60000 ساعت را دارا می باشند) که با تولید پلاسماهای پیشرفته این نسبت بطرز مشهودی بهبود یافته است و به رقمی نزدیک به همان 60000 ساعت نزدیک شده است.(لازم به یادآوری است که طول عمر یک پنل زمانی ست که روشنائی صفحه به نصف مقدار اولیه نزول میکند).
نکته نهائی در مورد ضعف های پلاسما در قبال LCD پدیده ایست به نام جا افتاده گی تصویر(Burn-in) که در طی آن اگر تصویری بمدت طولانی بروی صفحه ثابت بماند سایه این تصویر تا مدتها بروی صفحه نمایش باقی می ماند که به لطف پیشرفت فناوری و ویژگی های پلاسماهای جدید مثل استفاده از Screen Saver این موضوع به حداقل رسیده است.
یک نکته مهم دیگر نیز در اینجا باقی میماند و آن هم پشتیبانی دستگاه از فرمت HD است که تصاویر با کیفیت را ارائه میکند . برای اینکه از این مورد مطمئن شوید حتما دستگاه شما (پلاسما یا LCD) میبایست حداقل از رزولوشن 720در 1280 پشتیبانی کند که این البته شرط لازم است و نه کافی.
خب پس از اینکه با این دو نوع تکنولوژی آشنا شدیم حالا نوبت به انتخاب میرسد در این رده اگر دلتان به حال جیب مبارک سوخته باشد و در عین حال خواهان یک تکنولوژی برتر هستید مطمئنا پلاسما انتخاب بهتری ست .ولی اگر قیمت در درجه اهمیت پائینی برای شما قرار دارد و کیفیت بالای تصویر ، حمل آسان ، مصرف پائین انرژی و از همه مهمتر خلاص شدن از تکنولوژی دردسر ساز “لامپ تصویر” برایتان مهم است بدون شک به LCD فکر کنید.

مطلب فوق با اندکی تلخیص در شماره 265 هفته نامه عصر ارتباط به تاریخ شنبه 15 تیرماه 1387 نیز درج گردید.

217 دیدگاه

  1. دوستان يك مسئله اي در مورد پلاسما هست كه من توي هيچكدام از كامنت ها و توي فوروم هاي ديگه راجع به اون مطلبي نديدم. اگر كسي راهنمايي كنه ممنون ميشم: توي فروشگاه هاي صوتي تصويري وقتي كه روي صفحه يك صحنه بدون حركت سريع مثلا منظره درياچه وكوه وآسمان نمايش داده ميشه قسمتهايي از اون كه يك رنگ خاص رو نشون ميده (مثلا رنگ آبي مربوط به آسمان يا دريا) چشمك ميزنه يا به عبارتي پر پر ميزنه.براي درك بهتر اين مسئله اگر به طور غير مستقيم نگاه كنيد يعني به كنار تلويزيون نگاه كنيد وتصوي رو از گوشه چشمتون تحت نظر قرار بديد خيلي بهتر متوجه اين مشكل ميشيد. اين مسئكه تو تلويزيون هاي crt قديمي كه 60 هرتز بودن خيلي شديد تر وجود داشت كه با آمدن 100 هرتز حل شد .
    آيا در پلاسما اين مسئله قابل رفع است؟
    آيا برچسب 600 HZ كه روي پلاسما هاي جديد زده شده ربطي به اين موضوع داره؟
    آيا اين مربوط به تنظيمات دستگاه است كه مثلا با تغيير سرعت اسكن يا refrehs rate تصحيح شود يا كلا جزو خصوصيات پلاسما است وراجع به آن كاري نميشود كرد؟
    در آخر اين نكته را هم بگويم كه براي افرادي كه دچار بيماري صرع هستند اين مسئله حياتي است زيرا پر پر زدن سريع تصوير باعث عود كردن آن ميشود و در افراد عادي نيز با تماشاي طولاني ايجاد سردرد مي كند.

  2. با سلام
    خدمت دوستان خوبم.نكاتي خوبي در يادداشتهاي بالا به چشمم خورد واز همه تشكر ميكنم ودر ادامه خلاصه تحقيقات خودم رو تقديم ميكنم.(نكات زير برتري در هر قسمت رو نشون ميده و نكاتي رو عنوان ميكنه كه تقريبا تمام دنيا در موردشون اتفاق نظر دارند علي الخصوص منتقدين اين صنعت).
    1- كيفيت تصوير :plasma
    2- دقت رنگها : plasma
    3- وضوح تصوير : كه بستگي به سورس تون داره (كه هر چي به سورس نزديكتر باشه بهتره چون سورس با كيفيت full HD در كمتر جائي داريم مخصوصا در ايران, پول زيادتر بديم كه تصوير رو بدتر كنيم )
    4-جا انداختن تصاوير بر روي صفحه :LCD (مثل بانكها كه يك تصوير غالبا روي صفحه ثابته وجا ميندازه, ما كه بانك نيستيم !!!)
    5-نمايش حركات سريع : plasma
    6-كار در ارتفاع زياد(مثل داخل هواپيماها ):LCD
    7-طول عمر تقريبا برابر ( بهتره بگم برتري نسبي با LCD كه الان تقريبا در هر دو برابره)
    8-قيمت (كه يكي از مهمترين پارامترهاست و برتري كامل با پلاسماست ):plasma
    9- مصرف برق : LCD
    همانطوريكه ملاحظه كرديد مواردي در LCD برتري دارند كه يا اصلا براي مصارف ما اهميتي ندارند(مثل كار در ارتفاع زياد , تو هواپيما كه نميخايم ازش استفاده كنيم!!!!!) ويا مصرف برق كه 200 وات مصرف بيشتر كسي رو نكشته . پس بريم plasma بخريم .فقط دارم برندهاي متفاوتي رو كه پلاسما دارند و در ايران هم پيدا ميشه رو مقايسه ميكنم.نتيجه كه گرفتم خدمتتون ارائه ميكنم. سال خوبي داشته باشيد.

  3. سلام
    دوستان من چند ماه بصورت اینترنتی و حضوری در جمهوری راجب پلاسما و ال سی دی تحقیق کردم در آخر به این نتیجه رسیدم که حرفه ای ها و کسانی که اطلاعات کافی در زوینه ی صوتی تصویری دارن انتخاب اول و آخرشون پلاسما است. اما از بین پلاسما های موجود در بازار ایران فقط 2 مارک قابل خریدن هست ال جی و پاناسونیک. ال جی از لحاظ طراحی و امکانات جانبی مثل بلو توث و… خیلی از پاناسونیک سرتره ولی پاناسونیک از لحاظ تنوع اندازه و مشخصات و پنل ساخت زاپن از ال جی سر تره. من برای پدرم پلاسمای پاناسونیک 50s10 خریدم. عالیه نقص نداره. ولی واسه خودم ال جی 50ps80 میخوام بخرم که جایزه بهترین طراحی رو سال 2009 از آلمان برده انتخاب کردم. بخاطر طراحی منحصر بفرد و امکانات بی نظیر.

  4. سلام من تلویزیون SD10 پاناسونیک خرید خیلی از رازیم در مقاسیه با LCD از نظر ترکیب رنگ و تصاویر و عمق ریگ های سیاه بی نظیره دوستامون باید برن خوب پرس و جو کنن چون نگاه کردن بیشتر به LCD چشمارو اذیت میکنه اون شفاویت که میکن پخش نور زیاد اگه تمام چرا های محیط و خاموش کنی میفهمین که اصلا خوب نیست در ضمن تاویر LCD رو صفحشه و اصلا عمق ندارن سرعتشم نسبت به پلاسما و LED خیلی کمه تحقیق کنین.

  5. سلام
    در جواب به سوال دوست عزیز محمد صادق
    عرض کنم خدمتتون که همون طوری که قبلا گفتم LCD نسبت به پلاسما خیلی خیلی بهتره.محصولات پاناسونیک هم در مقابل سامسونگ اصلا قابل مقایسه نیست چرا که سامسونگ نسبت به پاناسونیک برتری های خیلی زیادی داره.من خودم سامسونگ مدل LA40B690 خریدم.خیلی خیلی ازش راضیم.به شما هم همین مدل رو پیشنهاد میکنم.
    موفق باشید

  6. سلام به همه دوستان
    من حدود 5 ماه میشه که LCD خریدم.قبل از اینکه خرید کنم خیلی تحقیق و پرس و جو کردم.از اساتید دانشگام(من دانشجوی کارشناسی الکترونیک هستم)از کسانی که LCD یا پلاسما داشتن و فروشندگانی که چند مارک مختلف رو داشتند.در آخر به این نتیجه رسیدم که سونی علیرقم کیفیت نسبتا خوب قیمت زیادی داره.LG هم هنوز کیفیت قابل توجهی نداره چون در بعضی مدلها تصویر رو کشیده نشون میده و در مقابل برندهایی مثل سونی و سامسونگ از امکانات جانبی کمتری برخورداره.پاناسونیک هم از شفافیت و رنگ زیاد جالبی برخوردار نیست و مورد دیگه این هست که پاناسونیک یا چین می سازه یا مالزی و ژاپن اگر هم تولید داشته باشه توی ایران نمیشه پیداش کرد.و اما سامسونگ ، به قول دوستمون از آخرین تکنولوژی ساخت برخورداره و سرعت بالایی هم داره و همون طور که میدونید اولین تلویزیون LED توسط سامسونگ ساخته شد. تلویزیون های سامسونگ با توجه به کیفیتی که دارند از قیمت مناسبی برخوردارند،امکانات جانبی آنها از جمله درگاه های ورودی و خروجی بیشتر است.همچنین کیفیت تصویر آنها بسیار قابل قبول است.من بعد از تمام این موارد بین سونی و سامسونگ به طرف LCD سامسونگ تمایل پیدا کردم.به چند دلیل:
    1-قیمت آن با توجه به کنتراست و اندازه در مقایسه با سونی با همان اندازه و کنتراست بسیار کمتر می باشد.برای مثال 40اینچ سامسونگ با کنتراست 100000:1 برابر 2,190 میلیون هست که سونی با همین مشخصات در حدود 3 میلیون می باشد
    2-سامسونگ بر روی تلویزیون های خود امکانات خوب وزیادی از جمله دو ورودی USB ، چهار ورودی HDMI ،یک ورودی DV ،امکان اتصال کامپیوتر با اتصاده از کابل گرافیک ، امکان اتصال به شبکه خانگی و اینترنت ،و امکانات بسیار دیگه که اگر بخوام بگم باعث خسته شدن دوستان میشه.
    با این تفاسیر بنده تلویزیون LCD سامسونگ 40 اینچ با کنتراست 100هزار که آخرین کنتراست در این سایز هست رو خریدم و بسیار بسیار راضی هستم.
    همونطور که میدونید LCD سامسونگ 42 اینچ نداره و فقط پلاسما 42 داره.
    دوستان باور کنید من رئیس سامسونگ نیستم و نمایندگی سامسونگ هم ندارم.فقط خواستم شما رو راهنمایی کنم.
    موفق باشید

  7. آقا شهمیر فرقی نداره اینا همش حرفه
    هر کدوم از مدل هاشو که بخری مطمئن باش که انتخاب درستی کردی
    من الان 2 سال که PV7 پاناسونیک رو دارم و ازش راضیم که از همه این مدل هایی که شما می گی پایین تره، کیفیت تصویر هم فقط به سورس تصویر ربط داره و هرچی سورس تصویرت بهتر باشه تازه بیشتر به توانایی های تلوزیونت پی می بری
    برای دیدن تصاویر تلوزیون ایران یا ماهواره ها واقعا اینا هیچ فرقی با هم ندارن و تازه وقتی یه دی وی دی اوریجینال، تاکید می کنم اویجینال نه از این کپی های توی خیابون، رو با یک دی وی دی پلیر حرفه ای باز تاکید می کنم حرفه ای مثل دنون یا حداقل پایونیر با یه کابل اچ دی ام آی خوب به هر کدوم از پلاسماهای پاناسونیک وصل کنی تازه می فهمی که توانمندی این تلوزیون تو نشون دادن با کیفیت تصاویر یعنی چی
    پس تو انتخابت خیلی سخت نگیر و به این مقاله ها هم خیلی توجه نکن، خوب پنل فول اچ دی رزولوشن بالاتری رو نشون می ده ولی آخه آیا ما چند تا سورس فول اچ دی با کیفیت داریم؟ که توی سایز 42 هم به نظر من تفاوتهاشون خیلی به چشم نمیاد مگه اینکه بخای از 10 سانتی متری به تلوزیون نگاه کنی! تلوزیون من اچ دی هست نه فول اچ دی ولی واقعا اگه سورست با کیفیت باشه، تصاویر بی نظیره، بهتر از هر تلوزیون ال سی دی یا حتی ال ای دی
    موفق باشی

  8. دوستان من جدیدا یه مقاله خوندم در رابطه با مطلوب نبودن تصاویر پلاسما مدل G10 پاناسونیک .
    ظاهرا مدل های جدید FULL HD پاناسونیک تصاویر SD رو خیلی عالی و اون طور که ازش انتظار میره نمایش نمیده .کسی چیزی در این رابطه شنیده ؟
    ظاهرا مدل های قبلی مثل C10 و X10 که HD هستند بهتر نمایش میدن .
    منتظر جوابم .بابا یکی جواب کامل بده من که گفتم عجله دارم. می خوام برم بخرم .منتظرم. آرش جان به دادم برس.

  9. آرش جان ممنون از مطالب جامع و جذاب شما
    ممنم تصمیم به خرید پلاسما گرفتم , اما بین g10 و x10 و v80 تردید دارم . از جنابعالی و تمامی دوستان تقاضا دارم که بصورت جامع وکامل راهنمائیم کنن تا با راهنمائیشون بتونم بدون هیچ تردیدو اتلاف وقتی یکی از این مدلها رو انتخاب کنم .
    ضمنا من بیشتر تمایل به خرید 42 اینچ دارم.
    بی صبرانه منتظر راهنمایتون هستم چون خیلی عجله دارم.
    با تشکر شهمیر

  10. سلام من مي خوام يك تلويزيون ال سي دي سامسونگ مدل 40B550 يا 40B650 بگيرم كدام بهتر است لطفا راهنمايي كنيد . آيا پلاسما بهتر است يا اين مدل ال سي دي ها

  11. توي ال سي دي ها كه الان سري 6 سامسونگ از همه بهتره..ال اي دي هم كه سري 7 و8 سامسونگ خوبه..سري قدي مي پلاسماها اصلا ارزش خريدن نداره و مشكل رنگ پيدا ميكنن ولي سري جديد پلاسماهاي پاناسونيك خوب از اب در اومده و گفته كنتراستش يك به دوميليونه..خدا عالمه…بالاترين تكنولو‍‍ژي ال سي دي رو الان سامسونگ ميزنه توي سيستم هاش..سوني هم همچنان پول اسمش رو ميخوره و تكنولوژيش از سامسونگ و ال جي عقب مونده…به نظر من بهترين سايز براي ال سي دي 37 و 42 اينچه..چون توي 40 اينچ تصوير يكم كشيده ميشه..گول فروشنده ها رو هو نخورين كه هنوز دارن سري 4 سامسونگ رو ميندازن به ملت…قابلي نداشت..باش

  12. مصرف برق و نگهداري تلویزیون ال سی دی و پلاسما
    از
    نادر گلستانی داریانی
    طول عمر صفحه تصویرپلاسما چقدر است؟
    بطور معمول ۳۰۰۰۰ ساعت است.
    مصرف برق تلویزیون پلاسما چقدر است؟
    ۴۰۰ وات
    مصرف برق تلویزیون ال سی دی چقدر است؟
    ۱۵۰ تا ۲۵۰ وات
    طول عمر صفحه تصویر ال سی دی چقدر است؟
    ۶۰۰۰۰ ساعت است.
    تلویزیون پلاسما در چه دماهایی می تواند کار کند؟
    تلویزیون پلاسما می باید اطرافش بادخور داشته باشد و در محیط با دمای کمتر از ۳۵ سانتی گراد کارکند. دریچه تهویه آن را هرگز نبندید و نپوشانید. تلویزیون پلاسما راهرگز روی رادیاتور شوفاژ نصب نکنید.
    آیا تلویزیون ال سی دی هم مانند تلویزیون پلاسما به دستگاه تهویه نیاز دارد؟
    خیر. به تهویه نیاز ندارد.
    آیا میدانهای الکترومغناطیسی می تواند تصویر ال سی دی را خراب کند؟
    به خاطر وجود نیمه رساناها تا حدودی تصویر خراب می شود.
    آیا میدانهای الکترومغناطیسی می تواند تصویر پلاسما را خراب کند؟
    خیر. تلویزیون پلاسما به میدانهای الکترومغناطیسی حساس نیست.
    آیا تلویزیون ال سی دی هم مانند تلویزیون لامپی ممکن است بسوزد؟
    چنانچه تصاویر ویدئویی و تلویزیونی برای مدت طولانی مثلا یک ساعت و بیشتر فریز (یا ثابت نگهداشته) شود.ممکن است دیگر تصاویر محو نشود و ماندگار شود. نیز از کارکرد طولانی تلویزیون با یک مد تصویر بپرهیزید.
    روش صحیح تمیزکردن تلویزیون ال سی دی و پلاسما چگونه است؟
    هر از گاهی قسمت تهویه را گردگیری کنید.صفحه تصویر را هرگز با مواد شوینده یا شیمیایی قوی پاک نکنید. بهتر است از پارچه نخی نرم استفاده کنید.
    صفحه تصویر پلاسما چگونه کار می کند ؟
    صفحه تصویر پلاسما از چندین سلول حاوی گاز نجیب تشکیل می شود. هر سه سلول جدا از هم یک نقطه تصویر را نمایش می دهد. با اعمال ولتاژ به این سلولها نور ماوراء بنفش تولید شده و به لایه فسفر دیواره سلول تابیده و با تحریک پیکسلها، رنگهای سرخ، سبز و آبی پدید می آید.
    صفحه تصویر ال سی دی چگونه کار می کند ؟
    صفحه تصویر ال سی دی از دو صفحه شیشه ای به شکل یک محفظه تشکیل شده که در میان آن کریستال مایع وجود دارد. هر پیکسل به یک الکترود پیوند دارد. از طریق نورهای بازگشتی یاد شده در بالا، نور از صفحه شیشه ای پشتی ( بسته به ولتاژ اعمال شده به الکترودها) از طریق کریستال مایع، نور کم یا زیادی را به صفحه شیشه ای جلویی منتقل می کند و بدین ترتیب تصاویر رنگی نمایش داده می شود. هر پیکسل از پیکسلهای کوچکتر موسوم به ساب پیکسل به رنگهای سرخ، سبز و آبی تشکیل شده و به صورت فیلتر عمل می کند. با مدار فرمان دیگری برحسب مقدار ولتاژ اعمال شده می توان فیلتر رنگ مناسبی را فعال کرد.
    بهترين سايز تلويزيون ال سي دي براي اتاقهاي ۱۲ مترمربع از نظر بهداشت چشم ، صرفه جويي انرژي و قيمت كدام است؟ ۳۲ اينچ.

  13. من از چند نفر راجع به پلاسما وlcd پرسیدم میگن پلاسما تصویر رو تار نشون میده و می گن lcd بهتره حالا پلاسمای 42اینچ پاناسونیک مدلs10 یاg10 بخرم یا lcdسامسونگ سری la40b690 کدومشو راهنمای کنید کدامشون کیفیت تصویرش بهتره

  14. سلام
    می خواستم ببینم کدام مارک تلویزیون از بقیه بهتر است و lcd بهتر است یا پلاسما به صورت کلی.
    در این 4مورد(SONY-PANASONIC-SUMSUNG-LG)

ارسال یک پاسخ