درست است که ممکن است اینگونه به نظر بیاید که نوشتن در باب یک محصول که از تاریخ ارائه آن به بازار بیش از یک سال می گذرد چیز چندان تازه ای نباشد ولی با اینحال اگر تا به انتها در بررسی این محصول بسیار کارا و زیبا یعنی SonyEricsson W950 با ما باشید، بدون شک این نوشته مختصر را خالی از بهره نخواهید دانست.
این اولین بار است که در بررسی یک گوشی احساس راحتی می کنم چراکه در اینجا خبری از دوربین اعصاب خرد کن همیشگی نیست که بتواند کلیت یک محصول خوب را بدلیل ناتوانی در مثلا فیلمبرداری زیر سؤال ببرد (یکی نیست به این آدم های قشنگ بگوید خب عزیزم یک دوربین نخودی دیجیتال پنجاه هزار تومانی بگیر بذار گوشه جیبت بخدا عکسش از N95 هم بهتره!).
بهرحال همانگونه که متوجه شدید در ساختار W950 خبری از دوربین نیست و این شاید یکی از دلایل علاقمند شدن من به این گوشی است. ولیکن این نبود دوربین آنچنان هم در مورد یک گوشی با امکانات فراوان نظیر W950 از اهمیت چندانی برخوردار نیست چراکه برخلاف نام گوشی که نوید یک گوشی دیگر از سری واکمن سونی اریکسون را میدهد این بار با یک Smart Phone واقعی طرف هستیم که از لحاظ قابلیت های مولتی مدیایی نیز هر رقیبی را براحتی از سر راه بر می دارد .
ظاهر W950 در برخورد اول کاملا ساختار شکن و بدون شک بسیار چشمگیر است : صفحه نمایش بسیار بزرگ لمسی بهمراه دکمه های کاملا منحصر به فرد که با اینکه هیچ نوع برآمدگی ندارند ولیکن کاملا احساس می شوند. علاوه بر آن بدون شک یکی از مهمترین عوامل بشدت به چشم آمدن W950 رنگ مشکی بسیار زیبای آن است که در ترکیب با رنگ نارنجی همیشگی سری واکمن ترکیب بسیار چشم نوازی را فراهم کرده است ؛ نوار نقره ای دور تا دور گوشی نیز به نحوی یادآور K750 ست.
تقریبا همیشه دسته ای از گوشی ها که در رده اسمارت فون ها قرار می گیرند یادآور گوشی هایی بزرگ و سنگین هستند نمونه هایی نظیر SE P990 و یا Nokia E90 .ولیکن این ماجرا در مورد W950 به هیچ وجه صادق نیست چرا که با ابعادی معادل 15×54×106 میلیمتر و با وزنی نزدیک به 112 گرم، حتی با کمی اغماض می توان این گوشی را در رده گوشی های Slim نیز طبقه بندی کرد و از این لحاظ شاید بتوان عنوان خوش دست ترین اسمارت فون را به W950 نسبت داد. البته تا حدودی این ابعاد و این وزن مناسب مرهون عدم وجود دوربین در آن است (که البته که چه اتفاق میمونی ست).
قسمت عمده روی گوشی را صفحه نمایش بسیار بزرگ گوشی در بر گرفته است که از نوع کاملا لمسی می باشد و برای استفاده از این مورد نیز اجباری به استفاده از قلم همراه دستگاه نیست و آیکون های موجود بروی صفحه نمایش به اندازه کافی بزرگ هستند که بوسیله انگشت بتوان آنها را لمس کرد. از لحاظ ابعاد نیز اندازه آن 2.6 اینچ می باشد که اندازه ای دقیقا معادل اندازه صفحه نمایش Nokia N95 دارد.
رزولوشن این صفحه نمایش 320×240 پیکسل بوده و قادر به نمایش 262 هزار رنگ است (البته خدمت نوکیا دوستان عزیز که فورا می خواهند به این نکته به عنوان یک نکته منفی بنگرند که چرا صفحه نمایش های سونی اریکسون از نوع 16 میلیون رنگ نیست باید عرض کنم که مهمترین چیز در کیفیت تصاویر یک صفحه نمایش، رزولوشن آن است که از این لحاظ تفاوتی میان W950 و N95 نیست و این تعداد رنگ های اضافی موجود در مونیتور های میلیونی تنها دو کاربرد دارد یکی از بین بردن هرچه سریع تر شارژ باتری و دیگری از بین بردن هرچه سریع تر پول های موجود در جیب شما. یک نکته دیگر: خداییش اگه تونستید بیش از 10 رنگ در یک صفحه نمایش تشخیص بدید جایزه دارید پانزده میلیون و نهصدو نود و نه هزار و نهصدو و نود تای دیگش پیشکش!)
بر بالای این صفحه نمایش، نشان سفید رنگ سونی اریکسون و اسپیکر برقراری تماس به رنگ نارنجی قرار دارد و در پائین آن نیز نشان زیبای واکمن به رنگ نارنجی جای گرفته است.
در زیر این نشان نیز صفحه کلید سفید رنگ گوشی قرار دارد که در یک نگاه مشخص است که در آن خبری از دکمه های Context نیست و وظایف دکمه های برقراری و رد تماس و دکمه های Soft Key به صفحه نمایش لمسی گوشی و البته دکمه معروف Jog Dial در کناره آن واگذار شده است ، و تنها دکمه هایی که بغیر از صفحه کلید عددی گوشی می توان بصورت فیزیکی بروی آن یافت دو دکمه C و دکمه میانبر واکمن می باشد که در دوطرف این صفحه کلید با کادری به رنگ نارنجی از سایرین جدا گردیده اند.
و اما صفحه کلید اصلی W950 همانگونه که گفته شد از عوامل جذابیت آن است چرا که ممکن است در برخورد اول اینچنین تصور شود که این کلیدها از نوع لمسی (مثل شکلات LG) هستند و مشکل همیشگی این صفحه کلیدها یعنی عدم احساس فشردن آنها (Tactile Feeling) در اینجا نیز برقرار است ولیکن برخلاف ظاهر ، این صفحه کلید بهیچ وجه لمسی نیست و با فشردن آنها میتوان کاملا برگشت دکمه را احساس کرد.
یکی دیگر از نکات مثبت این صفحه کلید این است که در کنار هر دکمه، برآمدگی کوچکی وجود دارد که بواسطه آن می توان کم کم بدون نگاه کردن به آن نیز دکمه مورد نظر را پیدا کرد البته در اینجا نیز شاید این نوآوری در طراحی باعث کمی کند شدن در سرعت تایپ شما شود ولی در مجموع به نظر می رسد که گذر زمان در استفاده از این صفحه کلید منجر به عادت کردن به این شیوه استفاده گردد.
نور پس زمینه صفحه کلید عددی، سفید پر نوری ست که در تاریکی نیز کار با آن را کاملا راحت می کند. نور پس زمینه دکمه های C و واکمن نیز تقریبا مثل همیشه نارنجی بسیار زیبایی ست که نکته جالب در این میان این است که با روشن کردن پلیر دستگاه (با فشردن دکمه واکمن) یک ردیف جدید از دکمه ها بر بالای صفحه کلید روشن می شود که دارای سه دکمه Play/Stop و دکمه های پخش آهنگ قبلی و بعدی ست که بیش از پیش من را به یاد W850 می اندازد.
در سمت چپ گوشی، مشابه همه گوشی های هوشمند سونی اریکسون چرخ معروف Jog Dial قرار دارد که بازهم همانند P990 و P1 حرکت رو به چپ و راست در آن حذف گردیده است و تنها می توان آن را رو به بالا یا پائین و رو به داخل حرکت داد.
در زیر این دکمه نیز یکی دیگر از دکمه های مخصوص سونی اریکسون یعنی دکمه Back قرار دارد. بغیر از این دو در سمت چپ گوشی تنها نشان زیبای واکمن به رنگ خاکستری دیده می شود. در سمت راست گوشی نیز دکمه دوگانه افزایش و کاهش صدا بهمراه دکمه اختصاصی Play/Stop گوشی قرار دارد که تنها در مواقع فعال بودن پلیر دستگاه است که قابل استفاده است. بر بالای گوشی نیز تنها چیزهایی که دیده می شوند دکمه خاموش روشن دستگاه بهمراه پورت Infrared آن است.
بر کناره قسمت بالای دستگاه نیز قلم دستگاه به رنگ نارنجی در محل خود جای گرفته است. در قسمت پائین نیز پورت اتصال گوشی بهمراه میکروفون برقراری تماس قرار دارند.
و اما قسمت پشت دستگاه آرامش بخش ترین قسمت آن است چراکه عدم وجود دوربین در این قسمت، فضایی کاملا خالی را در پشت گوشی فراهم کرده است و شاید مهمترین چیزی که در این قسمت به چشم می آید اسپیکرهای نارنجی سه گانه گوشی ست که بصورت عمودی بروی هم قرار دارند که این قسمت کاملا یادآور اسپیکرهای W810 می باشد. نشان زیبای سونی اریکسون نیز بر بالای این اسپیکرها جاخوش کرده است.
قسمت پائینی پشت گوشی نیز همانگونه که انتظار میرود کاور باتری دستگاه است که با پس زدن آن باتری لیتیوم پلیمری آن با ظرفیت 900 mAh پدیدار می شود که بر طبق گفته های رسمی توانائی روشن نگاه داشتن گوشی را برای 7.5 ساعت در هنگام مکالمه و 340 ساعت در حالت Stand-by دارد. علاوه بر آن باتری برای گوش دادن مداوم به موسیقی تا 10 ساعت دوام دارد که اعداد بسیار خوبی برای یک باتری به حساب می آیند.(البته تمامی این ها را باید از نتایج مثبت حذف دوربین دانست).
محل قرارگیری سیمکارت نیز در سمت راست و بالای این قسمت قرار دارد که شاید این اولین بار است که هر دوی جازدن و درآوردن سیمکارت در یک گوشی سونی اریکسون کار بسیار آسانی ست.
و اما شاید متفاوت ترین چیزی که این روزها بتوان در یک گوشی سونی اریکسون پیدا کرد شکل منوهای آن است چراکه در حالت معمول شکل این منوها در گوشی های کلاسیک سونی اریکسون مدتها ست که بدون تغییر باقی مانده است ولی در مورد W950 با روشن کردن گوشی از همان ابندا معلوم است که با یک سیستم عامل طرف هستیم که چیزی نیست بجز Symbian 9.1 که با اینکه آخرین نسخه از این سیستم عامل نیست ولی با این حال این مزیت را دارد که تعداد برنامه های بیشتری برای آن در بازار یافت می شود (البته این نکته را در نظر داشته باشید که تاریخ ارائه این گوشی به بازار چیزی حدود یک سال پیش است).
شکل ظاهری منوها (Phone’s Interface) از نوع UIQ 3.0 می باشد که ظاهری بسیار زیبا و متفاوت دارد. در صفحه اصلی گوشی بغیر از نمایش ساعت ، تاریخ ،قدرت سیگنال و قدرت باتری منوی Today و یک نوار قابل سفارشی کردن در پائین صفحه نیز وجود دارد که در منوی Today اتفاقات روزمره نظیر اطلاعات موجود در تقویم برای امروز ، تعداد Message ها و Email ها ، تعداد Missed Call ها و چندین گزینه دیگر که قابل سفارشی کردن نیز هستند ، قابل نمایش است. همچنین در این صفحه Stand-by دو منوی دیگر از نوع POP-Up نیز وجوددارد که یکی با فشردن More از روی صفحه نمایش (پائین سمت راست) و دیگری با فشردن بالا سمت چپ صفحه نمایش با قلم باز می گردند که در اولی تنظیماتی برای روشن یا خاموش کردن امکانات ارتباطی گوشی ، تنظیم صدای آن ، دیدن وضعیت گوشی (Phone’s Status) و دسترسی به منوی مدیریت تماس برای تعیین فیلتر بروی تماس های وارده وجود دارد و در دیگری مهمترین چیزهایی که بیشتر می بایست در دسترس باشند قرار دارد مانند خاموش یا روشن کردن بلوتوث و Infrared ،انجام تماس ،اضافه کردن یک اسم به دفترچه تلفن ، دسترسی به تنظیمات ساعت و آلارم ها و چندین گزینه مفید دیگر که جهت استفاده سریع و بهتر از گوشی کاملا مناسب به نظر میرسد.
دفترچه تلفن بهمراه W950 از لحاظ تعداد اسامی تنها به حافظه داخلی گوشی محدود است و از لحاظ نظری می توان در آن تعداد نامحدودی اسم ذخیره کرد و مانندهمیشه نیز جزئیات فراوانی نظیر نشانی پستی ، Email ،عنوان شغلی، شماره محل کار ، نشانی محل کار ، تاریخ تولد و چندین و چند گزینه دیگر برای هر شماره در دسترس است که نکته جالب اینجاست که در این قسمت حتی می توان دکمه های دلخواه برای هر اسم نیز درست کرد.
منوی اطلاعات تماس نیز اطلاعات کاملی در رابطه با تماس های گوشی در خود ذخیره می کند و دارای چهار دکمه متفاوت است : All،Missed،Received و Dialled .در این قسمت نیز همانگونه که کم کم در سایر گوشی ها نیز شاهد این موضوع هستیم دو امکان وجود دارد یکی فرستادن یک SMS در هنگام Reject کردن تماس و دیگری تعیین زمان برای آلارم دادن پس از آن زمان در هنگام Reject کردن تماس.
منوی Message نیز در نوع خود جالب توجه است در اینجا برای نوشتن یک پیغام سه راه وجود دارد یکی نوشتن معمولی توسط صفحه کلید دیگری نوشتن از طریق قلم و صفحه کلید مجازی موجود بروی صفحه و دیگری نیز از طریق قابلیت تشخیص دستخط و نوشتن مستقیم بروی صفحه نمایش.
یکی از نکات جالب دیگر در اینجا این است که دیکشنری T9 موجود در W950 از نوعی ست که این قابلیت را دارد که کلمات جدید را در آن بیافزائیم و بدینوسیله کلمات ما را نیز در لیست خود قرار می دهد.
همگی پیغام ها از قبیل SMS،MMS،Email و RSS feeds همگی در یک صندوق مشترک قرار می گیرند (البته برای خواندن فیدها به یک Application جداگانه احتیاج داریم)
از لحاظ میزان حافظه W950 دارای 64 مگابایت حافظه Flash ،64 مگابایت حافظه RAM و چهار گیگابایت حافظه قابل دسترسی می باشد که در این میان خبری هم از کارت حافظه نیست (البته با وجود 4 گیگابایت آنچنان خیالی هم نیست) .
مرورگر داخلی گوشی دارای دو تب متفاوت است که یکی محتویات حافظه داخلی گوشی (64 MB) بدون فایلهای سیستمی و دیگری فایلهای موجود در حافظه 4 گیگابایتی را نشان می دهد.
پلیر بکار رفته در W950 همانگونه که انتظار از آن می رود یکی از بهترین های رده واکمن است و از لحاظ امکانات مورد انتظار از یک پلیر گوشی کاملا در سطح بالائی بسر می برد مواردی نظیر ساپورت کامل از PlayList بهمراه قابلیت اجرای Shuffle و یا پشت سرهم ، اکولایزرهای از پیش تنظیم شده ای مثل MegaBass ، قابلیت ارزش گذاری (Rating) بروی آهنگ ها ، انیمیشن های بسیار زیبا در پس زمینه و چندین و چند گزینه دیگر. حتی در این قسمت می توان برای یک آهنگ یک Mood خاص تعیین کرد که فقط در آن لحظات آن آهنگ را بشنوید.
صدای خارج شده از اسپیکرهای اصلی گوشی نیز صدائی نسبتا بلند است و از لحاظ کیفیت در سطح بسیار بالائی به سر می برد و از لحاظ بلندی نیز می توان آن را با W810 مقایسه کرد.
پخش کننده ویدئوی دستگاه نیز قابلیت پخش ویدئوهای به فرم VGA و با 30 فریم در ثانیه را دارد که حتی برای دیدن یک فیلم سینمایی نیز کاملا مناسب به نظر میرسد. فرمت های مورد پشتیبانی توسط این پلیر عبارتند از MP3،AAC ،MPEG-4 ،Real Audio 9 و Real Media . رادیو FM با قابلیت RDS نیز در W950 پیش بینی شده است.
از لحاظ امکانات ارتباطی نیز W950 نسبتا در سطح بالائی قرار دارد چرا که در آن علاوه بر ساپورت فرکانس های سه گانه GSM (1900/1800/900 مگاهرتز) امکان استفاده از 3G و GPRS نیز در آن مهیا شده است علاوه بر اینها امکان استفاده از بلوتوث نسخه 2.0 با قابلیت A2DP، پورت Infrared و USB 2.0 نیز در آن گنجانده شده است.
مرورگر اینترنتی بکار رفته در W950 از نوع اپرا نسخه 8.0 است که یکی از بهترین های موجود در این رده است چراکه این مرورگر قادر به پشتیبانی فرمت های HTML ، XHTML ،Java Scripts ،CSS،TSL وSSL می باشد.
از لحاظ قابلیت برقراری تماس نیز W950 همانند همه گوشی های سونی اریکسون در سطح بسیار بالائی ست و علاوه بر آن صدای زنگ و ویبره گوشی هم به حد کافی قوی است که حتی در یک موقعیت کاملا پر سرو صدا نیز شما را آگاه کند.
تنها نکته ای که در رابطه با این گوشی باید ذکر کنم این است که تقریبا همزمان با ارائه W950 به بازار، گوشی دیگری از همین شرکت با نام M600 نیز به بازار آمد که از لحاظ ابعاد و اندازه و نوع کاربری صفحه نمایش (Touchscreen بودن) کاملا مشابه W950 است و شاید تنها نقاط اختلافی که میان این دو می توان ذکر کرد بغیر از نوع صفحه کلید خاص M600 و نبود HSCSD در W950، بدون شک اضافه شدن اسلات کارت حافظه به آن و همزمان محدود کردن حافظه داخلی گوشی به 80 مگابایت می باشد. البته در M600 نیز خبری از دوربین نیست.
با اینکه W950 بیش از یک سال است که در بازار ایران حضور دارد ولیکن بعلت نداشتن دوربین و اصرار کاربر ایرانی بر اینکه همه چیز را یک جا در جیب داشته باشد (حتی اگر کیفیت هیچکدام از تکنولوژی های موجود در دستگاه نیز مناسب نباشد) اقبال چندانی نصیبش نشده است و این البته چندان جای تعجب ندارد و همیشه می بایست میان آدم های معمولی و انسان های خاص تفاوت ها، فراوان باشد و اگر قرار باشد آدم های خاص بجای خرید E61i ،E90 و یا همین W950 بروند N95 بخرند دیگر چه تفاوتی میان آنها و سایرین می توان قائل بود؟ بهرحال W950 با قیمتی نزدیک به 300 هزار تومان در بازار موجود است.
توجه: این مقاله بطور اختصاصی برای writeage.com نوشته شده است. درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
علی جان باید بگم که pdf و word فقط با نصب برنامه باز می شند و بطور پیش فرض برنامه ای برای باز کردن اونها روی w950 نیست. اما متاسفانه بعد از نصب برنامه ها هم با اینکه فایل ها باز می شن ولی ارزش چندانی ندارند چون بسیار کند و با اشکال عمل می کنند. کلا زیاد خودت رو خسته نکن.
سلام
می خواستم بپرسم اگه فونت فارسی رو این گوشی بریزی فایل های pdf یا word فارسی رو هم باز می کنه؟
آسونا جان جواب سوالاتت اینجاست:
1- تو این هشت نه ماهی که من این گوشی رو داشتم کلا 5 بار هنگ کرده.
2-صدای اسپیکرش خوبه.
3- مال من چینی هست و فکر می کنم همشون چینیه. چون من اصلش رو خریدم.
4- صفحه کلیدش بعد از این مدت یه ذره (خیلی کم) فرو رفته وای اصلا محسوس نیست.
بالشخصه این گوشی رو توصیه می کنم البته اگه تو بازار گیر بیاد چون شنیدم خیلی کمه.
موفق باشی
من سال پیش 2 تا w950 برای خودم و بابام خریدم. مال خودم تولید 9/2006 و مال بابام تولید 8/2007 هست که مال من کیفیت و سرعتش خیلی بهتر از اونیکیه. من هر دو رو آپدیت کردم الان 8 ماهه که دارم و ازش خسته نشدم و تقریبا تمام فوت و فن این گوشی دستم اومده و میتونم بگم بهترین و با کلاس ترین گوشی سونی هست که از دسشون در رفته.جدیدا هم نایاب شده اگر هم گیر بیاد 300 کمتر نیست. من از دیروز قلمش رو گم کردم ،تو پاشاژ علاّالدین گیر میاد؟
قیمت کوشی 190
باسلام
من چند روزی میشه سوال قبلیمو مطرح کردم اما متاسفانه جوابی نگرفتم.
لطفا یه نظری هم به سوال من داشته باشین .
باتشکر
با سلام
من در یک سایتی به یک برنامه ای برخوردم که بواسطه آن می توان کانالهای tv را مشاهده کرد .
نشان دادن tv آیا با اینترنت انجام می شه ؟
فقط تو تهران نشون میده یا تو کل مناطق ایران نشون میده ؟
این نرم افزار مثل tv mobile عمل می کنه و نیازی به سرویس مخابرات نیست ؟
لطفا راجب سوالها منو راهنمائی کنین .
اینم آدرس برنامه
با تشکر
سلام. در مورد قیمت اطلاع ندارم ولی در مورد پخش فایلهای 3gp من تا حالا که 8-9 ماهه گوشی رو دارم مشکلی نداره.
آرش خان دستت درد نکنه از اطلاعاتی که دادی .
من با عرض پوزش سوالات دیگه ای هم راجب w950 داشتم : اینکه اولا در حال حاضر قیمت گوشی چنده و کجا می تونم تهیه کنم ؟
سوال دوم اینکه من قسمت نظرات رو مطالعه می کردم که به موردی برخوردم راجب مشکل پخش فایلهای 3gp . خواستم ببینم تا چه حد صحت داره .
با تشکر.
با سلام
بهنام جان یک نگاه به اینجا بیانداز
با تشکر
با سلام
من مفصلا اطلاعات این سایت رو بررسی کردم وواقعا ازتون ممنونم .
من با نظر شما موافقم که موبایل دوربین دار اشتباه است و دوربین دیجیتال حرف اول را می زند . شما دوربین دیجیتالی میشناسید که بلوتوث داشته باشد ؟ لطفا آدرسش رو برام بدید یا در سایت قرار بدید .
سلام. من 5شنبه کل علاء الدین رو گشتم هیج جا w950 نو نداشتن، کجا میتونم پیدا کنم؟ کسی نو برا فروش داره؟
با سلام لطفا درمورد p1i يه كم توضيح بديد. قيمتش چنده . . .اصلا مي صرفه برم دنبالش يا نه ؟
مي دونم ربطي به موضوع نداره ولي خيلي وقته دنبال اين گوشي ام
لطفا راهنمايي ام كنيد
متشكرم.
eXit عزیز یک نگاه به اینجا بیانداز احتمالا مشکلت حل خواهد شد.
با تشکر
سلام!
من حدود 3 ماه پیش با خواندن مطلب شما گوشی رو خریدم و به همه هم گفتم نداشتن دوربین اصلا ملاکی برای خریدن یک شاهکار نیست
من براش رمز گذاشتم و یادم رفته.
حالا که اومدم سیمکارتمو عوض کنم رمز میخواد. باید چی کار کنم ؟
لطفا کمک کنید
من امروز 29/1/87 یه 950 خریدم!
قیمت 300000تومان
گوشیه توپیه و من همین الآن دارم اپ تو دیتش می کنم!!
آخرین قیمت 280 تومان
کمک
من چطوری Update کنم Firmware
صدای واکمن ضعیفه
من فقط برای این واکمنش خریدم
سلام
من امروز خریدم 290
چرا اینقدر فرق قیمته؟ سیتادل هم نیست
لطفا جواب بدید
دکتر جوم سلام
میخواستم بدونم اگه تقویت کننده صدا سر گوشی نصب کنیم ضرر داره یا نه؟
مرسی